Nederland middenmoter in Europa met aandeel 2,3 procent

Marktaandeel biologische voeding met 9,5 procent gestegen

Biologische voeding heeft in Nederland een marktaandeel van 2,3 procent. Ten opzichte van 2008 is dat een stijging met 9,5 procent. Biologische zuivel, exclusief kaas en boter, was goed voor een marktaandeel van 4,9 procent. Dat komt neer op een stijging van 13,9 procent.

Arla Foods heeft onlangs het merk Arla in supermarkten geïntroduceerd. Onder die naam zullen ook biologische zuivelproducten worden aangeboden. Directeur Marc Ligthart verklaart dat het grootste deel van de biologische omzet wordt gerealiseerd door een kleine groep heavy users (4,6 procent). Daarnaast is er een groep light users (18,5 procent) die af en toe biologische dagverse zuivel aanschaft. Arla Biologisch moet hen stimuleren om vaker zo`n aankoop te doen. De verse melk, vla en yoghurt van Boerenland, een merk van FrieslandCampina, worden sinds dit jaar van biologische melk gemaakt. Het merk Dinkelland biedt biologische en lang houdbare producten aan zoals koffiemelk, chocolademelk, drinkyoghurt en bewaarmelk.

Nederland is een Europese middenmoter qua marktaandeel van biologische producten. In 2008 was Oostenrijk de koploper met 6 procent, gevolgd door Denemarken met 5,5 procent en Zwitserland met 4,9 procent.

Bron: RetailActueel, 26-05-10 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven