Milieu- en ecologisch vriendelijk toiletpapier papier bestaat wél...

Er bestaat milieu- en ecologisch vriendelijk toiletpapier. Het papier wordt gemaakt van honderd procent stro. Er komt geen boom aan te pas om het te produceren. Het maken van papier uit stro is uniek en een innovatieve ontwikkeling. Het is een hoogwaardige toepassing van het duurzaam verwerken van een biomassa-afvalproduct.
 
Het papier wordt gemaakt in China. China is een van de grootste tarwe producenten ter wereld. Met de productie van tarwe is stro een restproduct. De boeren die de tarwe verbouwen hebben gedurende lange tijd het overbodige stro verbrandt. Dit zorgde voor veel vervuiling en uiteindelijk heeft de overheid ingegrepen. De overheid is op zoek gegaan naar duurzame alternatieven en heeft bedrijven gevraagd om met een oplossing te komen. De vraag die ze gesteld hebben: zoek een hoogwaardige toepassing voor het verwerken van biomassa-afvalproduct, dat op zijn beurt weer gerecycled kan worden. Een van de producenten is toen op het idee gekomen om het stro te gaan verwerken tot papier met een nieuwe en gepatenteerde productiemethode. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in huishoudelijk papier gemaakt van honderd procent stro.Het productieproces is uiterste milieuvriendelijk. Bio-Best gebruikt geen chemicaliën. Het water wordt gerecycled en van het restafval wordt kunstmest gemaakt. De fabriek heeft de volgende certificeringen: ISO9001:2008, ISO14001:2004, OHSAS 18001:1999, SGS- and FDA-goedgekeurd. Het papier wordt niet gebleekt en behoudt hierdoor zijn natuurlijke kleur.

Bio-Best biedt de samenleving een duurzame alternatieve bron om de traditioneel milieubelastende bron om papier te maken (bomen), te vervangen! Bio-Best papier bestaat uit 100 procent stro.
 
Bio-Best is honderd procent anders en honderd procent gelijk aan traditioneel papier.
 
Door dagelijks te kiezen voor Bio-Best, kiest men ervoor om het milieu te sparen en iets te geven aan toekomstige generaties.
 
Voor het huishoudelijk papier is het volgende leverbaar:
 
  • Toiletpapier
  • Tissues
  • Zakdoekjes
  • Servetten
  • Papieren handdoek

Het papier is ultrazacht en sterk. De producten zijn binnenkort verkrijgbaar in reform– en natuurwinkels.

Voor meer informatie: www.bio-best.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven