Bio Award 2011 voor Vlaams bio-bedrijf Delight-De Postelein

Delight–De Postelein uit Waregem wint de Bio Award 2011. De jury looft de manier waarop Jan De Vry samenwerkt met de biolandbouwers en zorgt voor een zo groot mogelijke afname van biologische producten. Tegelijk zorgt hij ervoor dat iedereen in de keten zijn boterham verdient.

Cvba Delight is een totaalconcept met diverse activiteiten dat de afzet van biologische producten op verschillende manieren bevordert.

  • Bio Brugs Ommeland levert superverse biogroenten en –fruit uit de regio West- en Oost-Vlaanderen aan winkeliers en restaurants. Het bestel- en leversysteem is zo uitgedokterd dat de tijd tussen oogst en toelevering minimaal is;
  • biologisch restaurant De Postelein werkt exclusief met biologische ingrediënten, meestal uit de eigen regio, en seizoensgebonden;
  • klanten kunnen sinds kort bestellen via de webwinkel;
  • overschotproducten worden verwerkt tot langere houdbare producten, zoals soepen, marmelades, confituren, enzovoort. Op die manier moeten landbouwers niets weggooien.


Een onafhankelijke jury, die bestond uit vijf mensen uit de biosector, en met Olivier Marquet, directeur van de Triodos-bank, als voorzitter, loofde de samenwerking met verschillende partijen in dit project. De cvba Delight, met zijn diverse activiteiten, zorgt voor een verzekerde afname voor de biolandbouwers. Dat er ook een verzekerde afname is van de overschotproducten is ook een pluspunt. De jury hield ook rekening met het people, planet en profit-principe van Delight. Er is niet alleen aandacht voor mens en natuur maar bovendien krijgt iedereen in de keten een eerlijke prijs.

De prijs werd gisteren uitgereikt op het openingsevent van de Bioweek in Oostende. Jan De Vry, en zijn vrouw Floor, beschouwen de Bio Award als een erkenning van hun werk en hun inzet voor de biosector. "Dit is een supererkenning van ons samenwerkingsproject waarin het authentieke centraal staat", aldus Jan De Vry. Tegelijk deed hij een oproep naar nog meer landbouwers in West- en Oost-Vlaanderen om met hem samen te werken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven