Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het nieuwe programma van Yvon Jaspers:

Bioboeren Yvo en Suzette zijn zondag te zien in 'Onze Boerderij'

Tholen - Afgelopen zondag was de eerste aflevering van het nieuwe programma van Yvon Jaspers 'Onze Boerderij'. Yvon gaat langs bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij niet bekende boeren. Eén van de onbekende boeren in het nieuwe programma zijn de biologische boeren Yvo en Suzette van Tuinderij Bietenrood. Suzette: "We zijn voor het programma gevraagd om mee te doen omdat we met ons gezin (met drie kinderen) nog niet zo lang geleden van de stad naar het Twentse platteland zijn verhuisd om daar onze eigen biologische tuinderij te beginnen. Naast de gangbare bedrijven en bedrijven met veehouderij in het programma is het leuk om ook een ander geluid te laten horen."



In de tweede aflevering van het programma, welke aankomende zondag wordt uitgezonden, zijn Yvo en Suzette met hun bedrijf in beeld. "In september 2016 hebben we de stap van de stad naar het platteland gemaakt. We zijn in de lente van 2017 begonnen en hebben dus net ons eerste volledige seizoen gedraaid. We zijn dus nog maar kort bezig en nog lang niet waar we willen zijn. Dit programma bood ons wel een mooie mogelijkheid om te laten zien wat we tot nu toe al bereikt hebben. En we vertellen altijd graag ons verhaal. Hopelijk kunnen we daarmee ook anderen inspireren. We zijn erg benieuwd naar het resultaat", vertelt de onderneemster.



De stap die Yvo en Suzette hebben gemaakt, kwam voort uit een diep verlangen. "We zochten een plek waar we konden wonen en werken met het gezin en het bedrijf als één geheel. We wilden biologisch werken en waren als consument al veganist en om nog meer te kunnen betekenen was het voor ons een logische stap om producent te worden. We werken toe naar volledig plantaardige tuinbouw. Plantaardige plantjes maken, dat is wat we graag willen doen."



Ter voorbereiding van deze stap heeft Yvo een aantal jaren bij verschillende biologisch (dynamische) tuinderijen gewerkt om het vak in de praktijk te leren. Suzette werkte als ZZP'er als webdesigner. Die vaardigheden kan ze nu goed gebruiken voor hun eigen bedrijf.

"We zijn begonnen als ondernemers met een visie voor plantaardige tuinbouw en we willen heel graag met directe afzet werken. Zo dicht mogelijk bij de klant. We hebben een biologische boerderijwinkel op het erf. Met producten van eigen land, aangevuld met droogwaren, verzorgingsproducten en veganistische artikelen. We leveren aan andere biologische bedrijven en aan restaurants. Ook maken we wekelijkse groenten- en fruitpakketten en staan elke zaterdag in Enschede op de markt", eindigt Suzette.



Aanstaande zondag 27 mei zijn Yvo en Suzette te zien op NPO1 om 20.20 uur in het programma 'Onze Boerderij' aflevering 2.

Voor meer informatie:
Yvo en Suzette
Bietenrood
Haarstraat 55A
7596 LM Rossum
info@bietenrood.nl
www.bietenrood.nl