Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdamse kinderen vermaken zich op bio-melkveehouderij

Tholen - Een grote groep Rotterdamse kinderen hebben 15 april een bezoek gebracht aan bio-melkveehouderij Hoeve Ackerdijk in Schipluiden. Er waren diverse leuke en leerzame buitenactiviteiten georganiseerd. Het evenement werd georganiseerd door Stichting Lekker Groen onder het mom van 'De Stad Uit' (dit is een project van de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland). "Het uitje is speciaal bedoeld voor kinderen, die in de Rotterdamse stadswijken opgroeien en daardoor niet regelmatig in aanraking komen met de natuur en het platteland. We hebben zo'n 120 kinderen, ouders en begeleiders mogen verwelkomen. Het was erg mooi om te zien hoe enthousiast zij reageerden", vertelt Arie van den Berg.



Arie geeft aan dat er vijf groepen gevormd werden. "We hadden een vijftal activiteiten georganiseerd. De stormbaan was een groot succes. Die hadden we gemaakt met balen stro, autobanden en andere voorwerpen die op de boerderij te vinden zijn. De kinderen mochten ook zaklopen met een jute zak. Daarnaast hebben ze in groepjes slootjesonderzoek gedaan, kregen ze van mijn zoon Bas een rondleiding over de boerderij en hebben we een proeverij opgezet waarbij ze allerlei melksoorten konden proeven. De laatste activiteit was een weidevogelsafari, dan gaan we op de trekker en wagen het land door."


Bas geeft een rondleiding over de boerderij.

Ook komend weekend belooft het druk te worden op de boerderij. De koeien gaan zaterdag 21 april namelijk voor het eerst naar buiten. De koeiendans start om 11:00 uur, dan gaan de staldeuren na een lange winter weer open. Dit jaar stonden de koeien op Hoeve Ackerdijk langer op stal dan de voorgaande jaren. Het land was tot nu toe nog te nat en er stond te weinig gras voor de koeien. "Ik wil de koeien niet na de koeiendans weer naar binnen halen. Dan wacht ik liever wat langer."


Een deel van de stormbaan.


De bezoekers maken zich op voor de weidevogelsafari.


Met de trekker en kar het weiland in.

Voor meer informatie:

Arie van den Berg
Hoeve Ackerdijk
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden
0152 560171
Hoeveackerdijk@hetnet.nl
www.hoeveackerdijk.nl