5-12 maart:

Willem&Drees partner van de Nationale Week Zonder Vlees

Steeds meer consumenten beseffen dat overmatige vleesconsumptie een grote impact heeft op het klimaat, op dieren en op de gezondheid. Om de stap naar een eetpatroon met minder vlees makkelijker te maken, vindt dit jaar de eerste Nationale Week Zonder Vlees plaats van 5 tot en met 12 maart. Willem&Drees is officieel partner van de week.
 
Het minderen van vleesconsumptie is de meest laagdrempelige manier om als consument iets aan een beter milieu te doen. Tegelijkertijd vindt men het vaak moeilijk om een gerecht te bereiden zonder vlees of vis. Om consumenten hierbij een duwtje in de rug te geven heeft Isabel Boerdam de Nationale Week Zonder Vlees geïnitieerd. De doelstelling van deze week sluit aan bij de missie van Willem&Drees om eerlijkere en duurzamere voedselketens te realiseren. Isabel en Willem&Drees werkten al eerder samen voor de ontwikkeling van het volledig vegetarische kerstmenu in december 2017.
 

Vlees en duurzaamheid

De wereldwijde veeteeltsector heeft een enorme impact op ons klimaat. Uit onderzoek van Chatham House blijkt dat deze sector meer broeikasgas uitstoot dan de volledige transportsector. In Nederland heeft Babette Porcelijn onderzocht wat het klimaat effect is van de consumptie van de gemiddelde Nederlander. Vlees staat op nummer 2 in haar impact-top 10. Door minder vlees te eten kan men dus een flinke bijdrage leveren aan het realiseren van een beter klimaat.
 

Nationale Week Zonder Vlees

De eerste Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 5 tot en met 11 maart 2018. Tijdens de week ervaren tienduizenden Nederlanders hoe eenvoudig je zonder vlees kunt eten. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven