Drie bio-bedrijven in top 5 Cornflakeswijzer

In iedere supermarkt kun je kiezen uit een ruim aanbod ontbijtgranen. Cornflakes, ook een graansoort, zijn een populair ontbijtalternatief. Hoe gezond en duurzaam zijn deze uit de VS overgewaaide maisvlokken eigenlijk? Questionmark vergelijkt vijftien verschillende cornflakes uit de supermarkt op de aanwezigheid van zout, suikers, vezels en keurmerken. Met deze wijzer helpt Questionmark de consument bij het maken van een bewuste keuze. Veertien van de vijftien cornflakes passen niet in de Schijf van Vijf omdat ze te veel zout of te weinig vezels bevatten. Alleen de cornflakes van Consenza (#1) bevatten meer dan 8 gram vezels per 100 gram en voldoet hiermee aan de Schijf van Vijf-richtlijn voor ontbijtgranen. AH Basic (#14) is met maar liefst 2,5 gram per 100 gram de zoutste terwijl de top drie geen zout toevoegt. Plus (#12), Perfekt (#13) en Hahne (#15) kiezen voor veel extra suikers.

In deze analyse zijn vijf biologische cornflakes-merken meegenomen. Deze producten komen overwegend goed uit de peiling.

Reacties Udea en De Smaakspecialist

"Met deze test zijn een aantal belangrijke punten aan het licht gekomen, waar we aan zullen gaan werken. Als organisatie zouden wij cornflakes niet direct aanraden als 'gezonde keuze' binnen het ontbijtschap", reageert Udea (Ekoplaza).

De Smaakspecialist reageert ook: "Smaakt Cornflakes zijn vanzelfsprekend biologisch en bestaan voor 100% uit mais. Dus zonder toevoegingen. Dit past volledig in de ambitie van de Smaakspecialist om het volledig assortiment zonder toegevoegde geraffineerde suikers te maken. De wijzer maakt wat dat betreft goed zichtbaar, waar de verschillende producten staan en brengt de markt in beweging. Dat is positief. Het is immers onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken."


Bron: Questionmark

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven