Beaudé, uit te spreken als Boo-déé, dankt haar naam aan een bezoek aan Parijs en staat voor 'mooi desembrood' en tevens voor 'een mooie dag'. Het begon anno 2011 in Nederland, toen 'de desemcultuur' voor deze broden werd ontwikkeld. Deze desemcultuur wordt inmiddels al zes jaar dagelijks gevoed en gebruikt voor de productie.
Beaudé is traditioneel brood, zoals dat honderden jaren geleden gemaakt werd, maar dan met een moderne kijk op de toekomst. De desembroden zijn vrij van gist, E-nummers, vet, geur-, kleur- en broodverbeteraars. Zij worden allen met de hand gemaakt en gedecoreerd voordat ze in de steenvloeroven gebakken worden. "De broden hebben een luchtige structuur en zijn vol van smaak", vertelt Tom Busse, hoofd verkoop. "Beaudé is bewust, zeer goed geprijsd en staat voor kwaliteit. Dat proef, ruik en zie je!"
Beaudé richt zich name op horeca, catering en supermarkten. Het assortiment bestaat uit 24 desembroden, waaronder diverse pistoletjes, bolletjes, boules, pavé en baguettes. Voor de speciaalzaken zijn er ciabatta en baguettes walnoot-honing en noten-vijgen. De bake-off producten zijn zowel biologisch als niet-biologisch te verkrijgen. "De broden zijn eerlijk geprijsd. Zo creëren we kwaliteit voor iedereen", besluit Tom.
Voor meer informatie:
Tom Busse
info@beaude-desem.nl
www.beaude-desem.nl
T: 06-12870013
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum