Gezamenlijk initiatief voor vergroening in het onderwijs gestart

Bionext en de AOC Terra, Nordwin en Clusius college starten gezamenlijk een initiatief om de oriëntatie en voorbereiding op de biologische landbouw in en door het groen MBO te verbeteren. Zij hebben een gezamenlijke projectgroep gevormd, die op 8 februari 2017 van start is gegaan.

De projectgroep gaat inhouden ontwikkelen voor het basiscurriculum van de opleidingen (kwalificatiedossier Agro), zodat alle deelnemers zich een beeld kunnen vormen van biologische landbouw en zich kunnen oriënteren op een eventuele keuze daarvoor. Verder wordt een keuzedeel Biologische landbouw ontwikkeld, dat deelnemers in staat moet stellen zich verder te verdiepen in de biologische bedrijfsvoering. Daardoor moet een mogelijkheid voor specialisatie ontstaan voor deelnemers die in die richting verder willen.

Het is de bedoeling dat het basismateriaal en het keuzedeel voor of in het schooljaar 2017/2018 beschikbaar komen. Groen Kennisnet gaat dit ondersteunen met een digitale Community en met een kennisdossier.

Het project komt voort uit het Netwerk Onderwijs voor biologisch, dat sinds december 2016 actief is. De bedoeling is vanuit het netwerk nog meer initiatieven te starten, gericht op het groen VMBO en HBO.

Voor meer informatie: www.bionext.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven