Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologisch wordt niet onder een kaasstolp geproduceerd"

Commissie onder vuur op wetgevingseminar IFOAM EU

Tijdens een seminar over de nieuwe wetgeving op de BIOFACH werd de Europese Commissie door alle aanwezigen aangevallen. De afkeuringsgrens voor residuen, behoud van controle in de bio-wetgeving en beperkingen aan import uit derde landen via de eis van compliance zijn de drie belangrijkste onderwerpen waar zowel de biologische sector verenigd in IFOAM EU, als Martin Hausling namens het EU Parlement felle kritiek uiten naar de positie van de Commissie.

Bavo van den Idsert benadrukte dat de lange periode van onzekerheid een rem zet op de omschakeling, vanwege de juridische onzekerheden voor de boeren. Een afkeuringsgrens op residuen zal volgens hem leiden tot een inkrimping van biologische landbouw. Bavo: "Biologisch wordt niet onder een kaasstolp geproduceerd. Dat betekent dat een biologisch producent die zich aan alle regels houdt toch last kan hebben van residuen. Het is onterecht als dit op de biologische ondernemer wordt afgewenteld."

Bron: Bionext

Publicatiedatum: