Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11 maart, Aardehuis, Olst:

Praktijkworkshop 'Bruisend bodemleven' - opening in verdichte bodems

Het leven in de bodem is onmisbaar, onschatbaar - en nog vrijwel onbekend. Ook voor mensen die met de bodem werken, zoals boeren, groenbeheerders en hobbytuinders. Nieuw is ook dat een boost voor het bodemleven cruciaal is in de aanpak van bodem-verdichting. Een 'grondig' probleem dat veel beter voorkomen kan worden, maar dat met de klimaatverandering zeker nog verder zal groeien.
In de workshop 'Bruisend bodemleven: opening in verdichte bodems' draait het om de principes èn de praktijk. Deelnemers worden meegenomen in de aftrap van een integrale oplossing voor de verslemping en wateroverlast op de zware kleigrond ter plekke.



Programma

Ochtend: De levende bodem: natuurlijk kapitaal en basis voor voedselproductie. Waaruit bestaat het bodemleven? Hoe werkt het, en wat doet het voor ons?

Middag: Boost het bodemleven: zelf maken van bio-fertilizers (praktijk). Wat zeggen de eerdere metingen van het bodemleven ons? Hoe kunnen we het bodemleven laten bruisen, hier en op je eigen locatie?

'Bruisend bodemleven' is een initiatief van:
Fransjan de Waard, schrijver van Tuinen van Overvloed, pionier permacultuur, Bodemambassadeur, maker docufilm Bodemboeren (www.bodemboeren.nl), eigenaar De Waard Eetbaar Landschap Rubén Borge, internationaal adviseur en trainer in water, bodembeheer en -vruchtbaarheid, consulent voor boeren en agrarische organisaties, eigenaar Rockin Soils (www.rockinsoils.com).

Locatie: Aardehuis-wijk in Olst (Overijssel).
Tijd: 10:00–16:00 uur (inloop 9:30 uur).
Doelgroep: Alle soorten professionals en amateurs die de bodem serieus nemen.
Prijs: 40 euro inclusief BTW.
Lunch: optioneel: biologische catering uit de regio, apart bestellen 12,50 euro.
Klik hier voor meer informatie.
Vragen en aanmelding via: thuisopaarde@xs4all.nl.
Publicatiedatum: