Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Maakt Poetin van Rusland een 'biologische supermacht'?

De jaarlijkse parlementaire toespraak van Vladimir Poetin was hard op het gebied van terrorismebestrijding. Zijn voorstellen rond biologische landbouw hervorming zouden echter wel eens voor blijvende nalatenschap kunnen zorgen.Op binnenlands gebied had Poetin het over business en hervorming. Hij gaf toe dat een 'leger van inspecteurs' zich bemoeit met het zakenleven in Rusland en beloofde beterschap. Het meest opvallende element van zijn speech was echter de aandacht voor landbouw, waarvan op dit moment in Rusland weinig te vinden is in vergelijking met Europa of Noord-Amerika.

Rusland heeft altijd al problemen gehad met landbouw. De 'hervormingen' van Nikita Chroetsjov brachten grote droogte en bijna hongersnood in 1963. Poetin richt nu alle aandacht naar deze sector. "In 2020 moet Rusland volledig in zijn eigen behoefte kunnen voorzien", zei hij. "We moeten de miljoenen hectares aan braakliggend terrein cultiveren." De President stelde voor om ongebruikte landbouwgrond te confisqueren en te verkopen aan hen die er iets mee gaan doen.

Een biologisch begin

Omdat het Kremlin GMO verworpen heeft, één van de steunpilaren van de Amerikaanse landbouw, kan Rusland 's werelds grootste leverancier van hoogwaardig biologisch voedsel worden. Aldus kunnen zij zowel de markt in het Westen als die in China en het Midden-Oosten gaan domineren.

"We kunnen niet alleen onszelf voeden, met al onze land- en waterbronnen, maar Rusland kan 's werelds grootste leverancier van gezond, ecologisch schoon en hoogwaardig voedsel worden, wat producenten in het Westen allang niet meer kunnen. De vraag naar zulke producten stijgt gestadig", zei Poetin.

bron: Russia Today

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven