Qnoop houdt sokken bij elkaar

Tholen - Iedereen die de was doet, kent het fenomeen: er zijn regelmatig sokken waarvan het tweede exemplaar op mysterieuze wijze verdwenen is na het wassen. Om dit te voorkomen ontwikkelde Dirk Vis de Qnoopsok, die gemaakt is van biologisch katoen. De Qnoopsokken kunnen aan elkaar vastgemaakt worden, omdat de ene sok een lusje heeft en de andere een knoop.

Het klinkt simpel, de knoop en het lusje, maar hier is een lang proces aan voorafgegaan, vertelt Dirk. "De voorbereiding heeft een jaar geduurd. Vooral de ontwikkeling van de knoop en lus was lastig. Ik had eerst een andere oplossing bedacht, met een knoopsgat in de ene sok en een knoop aan de andere. Maar niet alleen zie je de huid door dit gaatje heen, de kwaliteit van de sok zelf ging hier ook door achteruit. Dit rijmt niet bij de duurzaamheid die ik nastreef. Verschillende prototypes verder kwam ik op het definitieve idee. Dit kwam in me op toen ik mijn dochtertje aan het aankleden was. De sluiting van haar jurkje bestond uit een knoop met een lusje. Dit bleek een ideale constructie voor de Qnoopsokken."Dirk is zo'n vijf maanden geleden van start gegaan met Qnoop. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en besloot voor mezelf te beginnen. Belangrijk was dat ik in het concept design, kwaliteit en duurzaamheid bij elkaar wilden brengen. En het moest om een uniek product gaan. Ik heb bewust gekozen voor biologisch katoen. Ik heb vooraf goed nagedacht over de footprint van het bedrijf, ik wilde niet zomaar een product gaan produceren. Daarom heb ik me verdiept in de sokkenmarkt en er was volgens mij nog geen merk dat volledig gecommitteerd is aan biologisch."De Qnoopsokken worden geproduceerd in Portugal. "Vanuit de duurzaamheidsgedachte wil ik zo dichtbij mogelijk produceren. Ik heb daar een GOTS-gecertificeerd verfhuis gevonden en een handelshuis dat de katoen importeert. Hier maken ze de sokken van. Portugal is een heel mooi productieland en ik wilde perse topkwaliteit hebben. De sokken moeten lang meegaan, want dan ben je immers pas echt duurzaam bezig."

Hij geeft aan dat het al goed loopt. "Ik ben momenteel met name op zoek naar geschikte winkels die het verhaal achter Qnoop goed kunnen vertellen. De Qnoopsokken liggen al in diverse winkels. Dit zijn hele mooie winkels die vaak ook op duurzaamheid gericht zijn. Ik loop zelf binnen bij winkels en vertel het verhaal. Ik merk dat het leuk blijft om dit verhaal te vertellen, hoe vaak ik dit ook doe. Dat is heel gaaf. Het mooie is dat winkeliers me inmiddels zelf ook al weten te vinden."
 


Over ongeveer een maand zal Dirk de nieuwe Qnoop-collectie introduceren. "En naast de mannencollectie staat er op korte termijn ook een damescollectie in de planning", besluit hij.

Voor meer informatie:

Dirk Vis
Qnoop
020 2148427
dirk.vis@qnoop.com
www.qnoop.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven