Ruiken, draaien en slurpen tijdens wijnproeverij Coenecoop

Tholen - Met een glas in de hand en een klembord voor de proefnotities onder de arm konden bezoekers van de voorjaarsproeverij van Coenecoop zich buigen over zo'n 150 verschillende wijnen. Decor van de proeverij vormde de wijnboerderij Colonjes in het glooiende landschap rond Groesbeek.


Adam, wijnmaker van Colonjes en gastheer van de proeverij, presenteert zijn wijnen.

Coencoop importeert biologische wijnen van over de hele wereld. "Voor de wijnen van buiten Europa kijken we, naast dat een bedrijf biologisch werkt, ook naar het grotere plaatje. Bijvoorbeeld hoe een wijnboer omgaat met het personeel. We willen een duurzame relatie opbouwen met onze leveranciers", vertelt Richard van der Linden.


Hoewel de wijngaard er nog kaal bij staat, wordt er volop gewerkt.

Wijnboerderij Colonjes produceert uitsluitend biologische wijnen op 13 hectare. "Voor ons heeft biologisch echt een meerwaarde, we doen dit uit liefde en voor de samenwerking met de natuur", vertelt Adam. Hoeveel flessen er op Colonjes jaarlijks geproduceerd worden is een mysterie. "Daar doen we heel geheimzinnig over", lacht Adam. "We willen groeien naar 60.000 tot 80.000 flessen per jaar." Het assortiment wijnen van Colonjes beslaat het volledige wijnsegment: wit, rood, rosé en mousserend. Het grootste deel wordt afgezet via verkoop aan huis, daarnaast vinden vier wijnen via Coenecoop hun weg naar wijnliefhebbers.


De wijnen van Colonjes konden op de nodige belangstelling rekenen.

De proeverij werd voornamelijk bezocht door relaties van de biologische wijnimporteur. Coenecoop levert aan wijnwinkels, horecagroothandels, maar ook bij de grote bio-supermarkten zijn de wijnen te vinden. Naast een lange reeks wijnen, presenteerden zes wijnboeren van over de hele wereld hun product. Van een Nieuw-Zeelandse wijnboer die in het bio-segment tot nu toe één wijn aanbiedt, tot een Zuid-Afrikaanse producent met een tafel vol wijnen.


Naast proeven is de extra informatie over de wijn op het etiket of van de wijnboer zelf belangrijk.

In de stilte van de wijngaard en onder een warme voorjaarszon werd geroken, gedraaid, nog eens geroken, geslurpt, goedkeurend gehumd en vervolgens gespuwd; zoals een echte wijnproever dat doet.


Tijdens de voorjaarsproeverij stonden 150 verschillende wijnen te wachten op wijnliefhebbers.

Voor meer informatie:

Richard van der Linden
Coenecoop Wine Traders
Exportweg 10
2742 RC Waddinxveen
T 0180 635 123
F 0180 635 140
vanderlinden@coenecoop.com
www.coenecoop.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven