Met Jonathan Karpathios en Dieneke Klompe

EO zoekt beste moestuinder van Nederland

In het nieuwe EO-programma Van Hollandse Bodem strijden acht duo's om de titel 'Beste moestuinder van Nederland'. Zes weken lang volgt de kijker hun zoektocht naar de mooiste groenten en de lekkerste gerechten. Welk gerecht zet de smaakpapillen van juryleden Jonathan Karpathios en Dieneke Klompe op scherp en welk koppel moet - onder toeziend oog van presentatrice Tooske Ragas - de competitie verlaten?

Bij het prachtige kasteel Amerongen werken de deelnemersduo's vier maanden lang keihard om een leeg stukje grond en bijbehorende kas om te toveren tot een echte moestuin. Elke aflevering moeten de koppels zichzelf bewijzen in twee oogst- en twee kookopdrachten. Beschikken de duo's over voldoende passie en talent om de juryleden te overtuigen? De kandidaten worden niet alleen beoordeeld op de oogst, maar ook op de vaardigheid om van alle groenten een overheerlijk gerecht te maken. Alleen de mooiste en heerlijkste producten van Hollandse Bodem zijn goed genoeg.


Tooske Ragas met Dieneke Klompe en Jonathan Karpathios.

Passie voor producten uit eigen tuin

De producten en gerechten uit eigen tuin worden geserveerd aan - en kritisch beoordeeld door twee experts op het gebied van het biologisch kweken van groente, fruit en bloemen: Jonathan Karpathios en Dieneke Klompe. Jonathan Karpathios is een gepassioneerd topchef, die uitsluitend kookt met biologisch geteelde producten uit zijn eigen tuin en kwekerij. Ook kweker Dieneke Klompe heeft haar eigen hoogwaardige biologische kwekerij. Zelf gewassen telen en koken, dat is hoe eten volgens Dieneke behoort te zijn: "Van de boer(in) of teler in één keer door naar de keuken. Vers en bomvol smaak, geur en textuur."

Gemeenschappelijke deler

De duo's die meedoen aan het programma komen van heinde en ver: van Tilburg tot Swifterbant en van Utrecht tot Duiven. De één is gepensioneerd tuinder, de ander heeft een cateringbedrijf en kookt met producten uit eigen tuin, de volgende heeft net een eigen moestuin en weer een ander moet zijn kennis halen van internet. Één ding hebben ze gemeenschappelijk: hun liefde voor tuinieren.

Online inspiratie

Naast het programma is er bij elke aflevering een speciaal online magazine vol inspiratie, recepten van chefkok Jonathan en handige tips van kweker Dieneke. Het eerste magazine verschijnt een week voor de start van de serie. In dit nummer onder andere een kennismaking met de kandidaten en inspirerende tips voor de start van een eigen moestuin. Het Van Hollandse Bodem-magazine is te lezen op EO.nl/vanhollandsebodem.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven