Zonnecellen-fietspad SolaRoad beschadigd

SolaRoad, het fietspad met zonnecellen, is beschadigd. Op 12 november 2014 werd de SolaRoad geopend door minister Kamp. TNO ontwikkelde samen met een aantal partners de eerste weg ter wereld die zonlicht omzet in elektriciteit. De initiatiefnemers van Solaroad hebben op de website de volgende toelichting geplaatst:

Op tweede kerstdag is er circa 1 vierkante meter van de coating van het pilottraject van SolaRoad losgekomen (circa 1% van het totale oppervlak). De onderliggende glasplaat is intact. De beschadigde plek is meteen afgezet. Op woensdag 7 januari zal een spoedreparatie van deze plek worden uitgevoerd. Vanaf 8 januari is het fietspad naar verwachting weer volledig beschikbaar voor verkeer.Het SolaRoad fietspad is een proeftracé. Het is een tegenvaller dat de beschadiging aan de toplaag is ontstaan, maar het hoort ook bij het onderzoekskarakter van de pilot. Op basis van deze ervaring kan de toplaag worden verbeterd, en kunnen betere reparatiemiddelen worden ontwikkeld. Het geeft bovendien inzicht in hoe het pad zich tijdens winterse omstandigheden gedraagt, in aanvulling op de vorst-dooi proeven in het laboratorium.

De GPS data van de locatie zijn: 52.493875, 4.767134

Voor meer informatie: www.solaroad.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Leuk zo''n proef (echt waar!), maar is het handig om dat te doen onder een stel opgroeiende bomen? En zelfs als de zon via het spoor rechts draait zul je af en toe een slagschaduw hebben van de spoorportalen. Mij is geleerd dat ook maar een klein beetje schaduw de meestal in serie geschakelde panelen gelijk uitschakeld. Beetje zonde van de proef, materialen, energie etc.
David Koning, Westervoort - 2015/01/05 17:34:38.000© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven