Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In Nederland kan je geen biologisch honing maken"

Keuringsdienst van Waarde verdiept zich in (bio-) honing

De Keuringsdienst van Waarde heeft in de uitzending van 25 september aandacht geschonken aan honing. De verslaggever gaat onder meer op bezoek bij Imkerij De Traay. Daar krijgt hij toelichting van Wouter Vuijk. De Traay produceert biologische honing voor de natuurvoedingsbranche, maar ook reguliere honing voor de supermarkten. Mariken de Bruijn geeft verderop in de uitzending namens Skal desgevraagd toelichting op de vraag waarom er nog geen Nederlandse biologisch gecertificeerde honing is.

Klik hier om de uitzending te bekijken.



Op de website van de Keuringsdienst staat de volgende inleiding op de uitzending:
"Geen goedje zo simpel als honing. Je hebt de bij en de bloem. De een pakt nectar van de ander en maakt er honing van. Maar de ene honingpot is de andere niet. Honing met een label? Biologisch. Hoezo logisch? Wat heeft die lieve bij al die tijd verkeerd gedaan? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden."



Klik hier voor meer informatie over de regelgeving.
Publicatiedatum: