Discussie superfoods verus E-nummers op 3FM

"Giel Beelen: "Ongelooflijk dat Voedingscentrum het opneemt voor E-nummers!"

Giel Beelen is donderdagochtend 6 maart in gesprek gegaan met het Voedingscentrum naar aanleiding van hun berichtgeving over superfoods. "Het Voedingscentrum zegt: Joh, die superfoods, geloof er niet in!", aldus Giel. In het onderstaande fragment komt Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum, aan het woord. En Giel spreekt uitgebreid over superfoods met Jesse van der Velde, auteur van het boek 'Voor altijd jong'. Jesse noemt het nieuwsbericht ongefundeerd. "Er zijn gewoon voedingsmiddelen die een hogere voedingswaarde hebben", aldus Jesse, die echt gelooft in superfoods: "Want van zoveel verschillende ingrediënten, bijvoorbeeld omega-3-vetten, krijg je niet gemakkelijk voldoende binnen met een gemiddeld Nederlands voedingspatroon."

Op het laatst roept Giel het Voedingscentrum op om zich eens druk te gaan maken over de E-nummers in producten. "Ga daar even wat aan doen, want daarvan denken mensen echt dat het gezond is." Patricia: "De Europese veiligheidsraad heeft naar de E-nummers gekeken. Diverse onderzoeken wijzen uit dat er geen gezondheidsrisico's bestaan als je producten eet waar E-nummers aan toegevoegd zijn." Giel: "Het zorgt ervoor dat je verslaafd raakt aan producten, het is gewoon gemanipuleerde shit. Moet ik dat nou tegen het Voedingscentrum zeggen." En: "Het Voedingscentrum dat het gaat opnemen voor de E-nummers, ik kan dat echt niet geloven. Ik snap dat het volgens de regeltjes mag, maar jullie zijn het Voedingscentrum, jullie moeten mensen goed advies geven!"Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Niets fout aan het interview van Giel Beelen!

Ik vermijd bij het boodschappen doen zoveel mogelijk producten met een E-nummer.


Bertus Buizer, Leeuwarden - 2014/03/06 20:52:07.000


Giel denkt dat hij er zelf ook verstand van heeft, er komt alleen wat populistisch gekakel uit. Het idee dat Unilever als grote boze multinational iedereen slecht voedsel probeert laat te eten. Lijkt me sowieso een slecht idee - hoe korter mensen leven, hoe minder geld ze uitgeven aan voedsel. Volgens mij is het nog steeds zo dat ''gezonde'' producten (groente/fruit) niet door Unilever geproduceerd wordt, maar nog gewoon van het land van de boer komt. Zouden mensen die ''superfoods'' verkopen geen financieel belang hebben? Nee zij zijn zulke goede mensen, en alles wat ze zeggen is waar. Meestal ben ik het niet eens met Giel en in dit geval ook niet.

Dat aspartaam verantwoordelijk is voor duizend-en-één ziektes is nooit bewezen. Tja ze hebben eens een proefdier volgespoten met aspartaam en die ging dood, wat toevallig nou. Trouwens allemaal je aluminium-folie hoedje op doen want de overheid luistert je hersengolven af terwijl je dit leest.

Door E-nummers verslaafd aan voedsel... zouden ze ook E-nummers in cocaïne en sigaretten stoppen zodat je er verslaafd aan raakt? Schande voor de publieke omroep dat iemand zulke domme dingen roept.
Henk de Vries, ons dorp - 2014/03/06 17:41:29.000


Aan de haters hieronder, ik dacht dat we in een beschaafd land leven waar men nog enigszins respect voor elkaar had. Maar nee het laatste sprankje hoop is weer de grond in getrapt. Het blijkt maar weer als je iets zegt wat niet past in het straatje van een radicale superfoodist dat je meteen uitgemaakt wordt voor ''idioot'' en ''verkracht''.

Kinderen die dik worden van pizza en cola, wie geeft hen die pizza en cola? Juist de ouders. Hoeveel E-nummers krijg je nou werkelijk binnen als je gewoon normaal eet? Als jullie van die diepvriesrommel pizza willen eten is dat je eigen luie keuze. Gewoon zelf een lekkere verse pizza maken is niets mis mee en zitten geen E-nummers in. Kijk eerst eens naar jezelf voordat je iemand anders voor van alles en nog wat uitmaakt en de grote boze buitenwereld de schuld van alles geeft. Zo gaat dit land naar de tering!

Ook nog eens klagen over mainstreammedia... 3FM is een mainstream radiostation met commerciële geluiden dat men tegenwoordig ''muziek'' noemt.
Henk de Vries, ons dorp - 2014/03/07 20:53:13.000


Inderdaad ongelooflijk!
Ik raad het voedingscentrum aan dat ze zich met spoed opnieuw laten informeren, inlezen en hun zienswijze en de schijf van 5 direct aanpassen.

Ik stuur ze i,i,g, heel graag mijn boek Rauw, Naakt en Gezond op!

Gezonde groet, Suzanne

Suzanne Poot, Den Hoorn - 2014/03/07 17:05:04.000


Als mensen zich nou eerst is verdiepen in voeding, en de superfoods dan weten ze dat de superfoods puur geld verspilling is. Wij bij mijn opleiding hebben de verschillende voedingswaarden vergeleken met normaal fruit en GOH wat blijkt totaal geen verschil in mineralen en vitamine...
Verder zijn die ''superfoods'' alleen maar een commercielenaam.
Daarnaast wat het voedingscentrum zegt over de e-nummers hadden ze niet zo moeten zeggen, maar Giel moet zijn oren is uitlaten spuiten en goed luisteren naar wat die vrouw van het voedingscentrum zegt...
Iris, Beverwijk - 2014/04/06 16:33:39.000


E- nummers zorgen ervoor dat je niet dubbel post.
piet beton, schiedam - 2014/03/06 21:06:15.000


E901 is bijenwas.
Gemaakt door bijen.
piet beton, schiedam - 2014/03/07 16:47:21.000


Heerlijk stukje van Giel!

En ja Henk, veel hoogleraren verbonden aan het voedingscentrum zijn bijzonder hoogleraren gesponsord door de grote fabrikanten. En die verdienen sowieso niks aan raw food en superfoods. Het voedingscentrum maakt zich druk over superfood en Fransie Kok van de Universiteit van Wageningen loopt zich druk te maken over mensen die teveel groente en fruit eten.
Teveel van iets is nooit goed, maar met talloze kinderen die tonnetje rond zijn door de pizza''s en cola lijkt het me onzinnig om je druk te maken over enkelen die doorslaan in de groente-richting.

En Henk, laat dat aluhoedje nou eens achterwege man. Unilever is niet De Grote Boosdoener, maar je kan niet ontkennen dat ze niet gebaat zijn bij een afname van consumptie van verwerkt voedsel, of wel? Je kan ook niet ontkennen dat deze grote bedrijven een flinke vinger in de Wageningse pap hebben, of wel? Beetje gezond verstand en inzicht noemen ze dat.

Zo, nu ga ik weer even aan mijn groene smoothie!
Johan, Heiloo - 2014/03/07 10:21:21.000


Ik ben het niet vaak eens met Giel, maar hier sta ik volledig achter. het is te gek voor woorden, dat dit allemaal in Nederland/Europa kan. Idem voor gewasbeschermingsmiddelen. Het blijft allemaal onder de norm, maar alles hoopt zich op. In een fles Franse wijn werden 10 soorten bestrijdingsmiddelen gevonden, allemaal onder de norm....... Proost
Jac Verbeek, Velden - 2014/03/06 15:50:11.000


Allemaal Giel geloven, hij zal t wel weten, hij heeft er tenslotte voor gestudeerd. Van cola en sigaretten naar superfoods, dan ga je lekker... en dan beweren dat de experts van voedingscentrum er niks van begrijpen. Jammer dat dit gezwets op nationale radio komt, zo respectloos ook richting Patricia.

Jasper, Wageningen - 2014/03/06 19:34:14.000


Henk de Vries is zeker zo''n idioot die bij de voedingscentrum werkt.
Verdiep jezelf wat meer in biologisch en superfooda zou ik zeggen.

Tuurlijk vind je verkoop praatjes overal kijk maar in de supermarkt ineens allemaal bio en superfoods in de schappen. Verdiep jezelf wat meer erin zodat jezelf kan zien wat goed is.

Nogmaals e-nummers zijn niet goed voor je, tuurlijk zegt dw voediingscenteum van wel die worden gesponsord door de grote bedrijven als unilever etc
Jan Beton, Rotterdam - 2014/03/06 18:40:48.000


Ha ha ha, ik dacht dat jullie een serieus orgaan waren. Ik ben natuurgeneeskundige met een passie voor feiten. Het zou mooi zijn als jullie zouden onderzoeken wat dan daadwerkelijk de toegevoegde waarde van supergroot is in plaats van dit zomaar te promoten. Ik schreef er eerder over: (google mijn naam met Ekoplaza zet voedingscoach in als marketeer)

En voor de mensen die nu denken dat ik alles van het Voedingscentrum voor waar aan neem, lees even deze: (google mijn naam met het Voedingscentrum zegt de waarheid! Maar is dat zo?

Wat zou het mooi zijn als het voedingsvak weer inhoud kreeg in plaats van een steeds groter schreeuwgehalte. Tegenwoordig denken we zelfs dat Giel een voedingsdeskundige is ;)
Liesbeth Oerlemans, Amersfoort - 2014/03/08 14:27:58.000


voedsel tegenwoordig is geen voedsel meer, er komen steeds meer zieken op de wereld maar we leven niet korter...
Ziekte leverd weer miljarden op de voor de pharmaceutische industrie... hoe meer (chronisch) zieken, hoe meer er verdient wordt.
Alles staat met elkaar in verband. Ik zou maar oppassen voor de E-nummers!
anne, bergen - 2014/03/07 13:34:01.000Ach ja die discussies over voedsel. Het blijft een discussie wat goed voor je is en wat niet goed voor je is.
Feit is gewoon dat iedereen goed na moet denken wat je eet: variatieer, groente, fruit en daarnaast blijven sporten.

Wat betreft Giel, vaak ben ik wel met hem eens maar hij maakt wel een groot punt van e-nummers terwijl hij nog steeds wel eens rookt en vaak ook blowt. Zoals iedereen inmiddels weet is roken en blowen wel daadwerkelijk 100% kankerverwekkend. Dus vind ik het heel hypocriet om te zeggen ik vermijd al het eten met e-nummers, want het is superslecht en ik eet zoveel mogelijk superfood, maar ik rook en blow wel.
Jeroen, hoorn - 2014/03/18 13:10:09.000


Eigenlijk nog nooit van die beste Giel gehoord, maar moest van een vriendin het radio-stukje beluisteren.
Beste Giel, je bent een kerel naar m''n hart.

Ze erop aanspreken wel commentaar op onmiskenbaar, gezond voedsel te leveren en de bek dicht te houden over wat we aan rotzooi in ons eten voor en achter onze kiezen krijgen.


Peter van der Schuur, Ede - 2014/03/06 21:43:29.000


Dit geeft aan waar het Voedingscentrum voor staat, voor de fabrikant en niet voor de consumenten.

riet, hoofddorp - 2014/03/18 17:36:08.000


Sjongejonge Henk, een naam van iemand van een generatie boven mij, maar het verstand van het achterend van een koe.

Unilever geen grote jongen die de hele voedselketen beinvloed? Nee tuurlijk niet, laat ze inderdaad mensen waarschuwen voor raw of superfoods,,,laten we met zn allen het voedingscentrum volgen en met zn allen als domme schappen e nummers consumeren. Want ze zijn tenslotte goed gekeurd.

Alu hoedjes hebben hier niets mee te maken, bewijst maar weer dat slechts je stelling over het voedsel waardeloos is Henk, dat je dit nodig hebt om je mening te bekrachtigen. E NUMMER E621 heeft wel zeker een verslavend effect en nog veel meer neveneffecten.

Weet je Henk, voordat je doet alsof je weet waar je over praat, en doet alsof Giel dat niet zou weten, zul je jezelf ook eens moeten informeren over waar je je mening over uitlaat.

Sla er eens wat studies op na, er is al uitvoerig bewezen van velerlei e nummers welke schadelijke gevolgen deze hebben, voordat je stoer praat en zelf domme dingen roept. Aspartaam is kankerverwekkend en wordt niet voor niets overal uit gehaald in amerika, het is KANKERzooi en dat voedingscentrum is een KANKERcentrum die ons manipuleert en verre van helpt.

Grote jongens die deze staat runnen, en jij bent een van de vele goedgelovigen waarvan elke hersencel al zo''n beetje verkracht is door de mainstreammedia en alle e-nummers die je reeds naar binnen hebt gewerkt.

Succes H(e)nk,Piet, Alphen - 2014/03/07 09:59:07.000© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven