Nederland Land van het Jaar tijdens BioFach 2015

Vandaag (12 februari) is bekend gemaakt dat Nederland Land van het Jaar zal zijn op de BioFach 2015. De beurs zal plaatsvinden in het beurscomplex van Neurenberg van 11 tot en met 14 februari 2015. Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, ondertekende tijdens haar rondgang op de eerste beursdag een contract voor Nederland als Land van het Jaar (Land des Jahres) op BioFach 2015. De staatssecretaris bezoekt de BioFach om informatie te verzamelen over de laatste internationale ontwikkelingen in de biologische sector."Ik ben blij dat Nederland het Land van het Jaar in 2015 is. Dit biedt ons een uitstekende gelegenheid om de kwaliteit, diversiteit en duurzaamheid van de Nederlandse biologische landbouw aan een professioneel internationaal publiek te presenteren", aldus minister Dijksma.

Petra Wolf, lid van de raad van bestuur van NürnbergMesse, kijkt er ook naar uit: "De Nederlandse stakeholders zijn belangrijke langdurige zakelijke partners voor ons, dit maakt de aanwezigheid van Nederland als Land van het Jaar op de BioFach 2015 alleen maar mooier. Het zal interessante en gevarieerde inzichten geven in de Nederlandse biologische markt."

De biologische sector groeit - ook in Nederland. Prognoses gaan ervan uit dat deze trend zal toenemen. Nederland biedt al vele jaren een breed spectrum aan biologische producten aan. Deze worden ook geproduceerd op de BioFach. Met 85 exposanten staat Nederland in de top 5. De Nederlandse overheid is zeer geïnteresseerd in het actief ondersteunen van duurzame landbouwproductie.
 

Internationale oriëntatie van Nederland

Nederland realiseert een totale jaarlijkse omzet van ongeveer 2 miljard euro met biologische producten. Van dit bedrag wordt naar schatting voor ongeveer 900 miljoen euro geëxporteerd. Ongeveer de helft hiervan gaat naar Duitsland, gevolgd door België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Exposanten en bezoekers van de BioFach in Neurenberg kunnen zich verheugen op een gevarieerde presentatie door Nederland van 11 tot en met 14 februari 2015.

Voor meer informatie: www.biofach.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven