"Mariken de Bruijn (Skal): "Deze maand volgt de heroverweging op het besluit"

Hekking Kaas daagt Skal voor rechter

Tholen - Kaasproducent Hekking Kaas uit Mariënheem lijkt op de rand van het faillissement te verkeren. Dit wordt onder andere gemeld door RTV Oost en De Boerderij. Skal heeft begin december het bio-certificaat van het bedrijf ingetrokken. Dit heeft dermate grote financiële gevolgen dat het bedrijf het hoofd niet langer boeven water zou kunnen houden.

Hekking vocht gisteren (woensdag 8 januari) voor de bestuursrechter het besluit aan. Het bedrijf vindt het intrekken van het bio-certificaat buiten proportie. Hekking zou de feiten die Skal heeft aangedragen niet zo bezwaarlijk vinden dat het hele bedrijf eraan ten gronde moet gaan.

Reactie Skal

Mariken de Bruijn, communicatiemedewerker van Skal, reageert als volgt namens de bio-controleorganisatie: "Skal Biocontrole heeft besloten tot decertificering van Hekking. Dit omdat tijdens inspecties meerdere ernstige en fatale afwijkingen zijn geconstateerd. Een ernstige afwijking is een afwijking die direct van invloed is op het product. Een fatale afwijking is een afwijking met langdurige gevolgen die de basisprincipes van biologisch schendt. Of een systematische afwijking die invloed heeft op meerdere producten. Een opeenstapeling van ernstige en fatale afwijkingen leidt tot decertificering", vertelt Mariken.

Ze geeft aan dat Hekking inderdaad bezwaar heeft gemaakt op de decertificatie-beslissing. "Skal zal hierop de beslissing heroverwegen. Deze maand volgt de heroverweging op het besluit. Zolang de bezwaarprocedure loopt, doen we geen uitspraken over de inhoud van de zaak."

Het sanctiebeleid van Skal kunt u lezen in het Skal-reglement voor Certificatie en Toezicht, op pagina 13.

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Knoeien met voedsel, al of niet biologisch, kan niet met een geldboete afgedaan worden. Het behaalde voordeel eventueel weg
nemen en geruime tijd de toegang tot de markt ontzeggen.
Bij herhaling definitief uitsluiten.
martien spitzen, OLDEMARKT - 2014/01/10 23:49:49.000© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven