Hoe voorkom je de dagelijkse stress van: 'Wat eten we vandaag?'. Dit kan met het kookboek 'Herfst - Een goede planning is het halve werk', geschreven door Iris Boonstoppel. In het kookboek staan snelle en makkelijke recepten waarin zo veel mogelijk Nederlandse seizoensproducten worden gebruikt. Het boek dient als leidraad en inspiratie voor mensen die weinig tijd hebben om te koken. In de maanden september, oktober en november vind je per week van maandag tot en met zondag no nonsens recepten voor de dagelijkse keuken. Met de beschreven recepten kun je ook zonder potjes en pakjes razendsnel koken. Zelfs zonder bouillonblokjes en slasaus. Wat je van dichtbij haalt is lekker en wat puur is, is nog lekkerder!
Doordat de meeste groenten en fruit het hele jaar door te koop zijn, zijn veel consumenten zich er niet meer van bewust welke groenten en welk fruit bij welk seizoen horen. Waarom zou je in maart al asperges uit Peru eten als je een aantal weken later voldoende aanbod aan Hollandse asperges hebt?
En stel je eens een supermarkt voor waar op 95% van alle producten 'kunstmatig' staat. Zo zouden de meeste supermarkten er op dit moment eigenlijk uit moeten zien. Maar wij plakken op producten die niet kunstmatig zijn een sticker 'biologisch'. Is dat logisch? Nee, wij leven namelijk, anno nu, in een verkeerde 'voedsel wereld'. Biologische producten zijn echter zoals producten horen te zijn – puur en zonder kunstmatige toevoegingen. Het is vreemd dat we hiervoor een aparte productgroep nodig hebben. Biologische producten zijn op zich ook niet duurder, maar niet biologische producten worden door kunstmatige toevoegingen zo goedkoop mogelijk gehouden. Dit kookboek moedigt mensen aan vaker biologische producten te kopen. Op de ingrediëntenlijsten van de recepten vind je dan ook regelmatig biologische producten.
'Herfst - Een goede planning is het halve werk' laat zien dat je ook met seizoensproducten lekkere, maar zeker ook makkelijke en snelle gerechten kunt bereiden. En hoe je met behulp van een aantal 'snelle tips' tijd kunt besparen en dat je zelfs met biologische ingrediënten niet duurder uit bent.
Meer informatie over het kookboek 'Herfst - Een goede planning is het halve werk' en de recepten is te vinden op www.iriskookt.blogspot.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- De Speld steekt de draak met biologisch
- Honderden bezoekers voor BioVelddag
- Skal constateerde in 2021 geen enkele non-conformiteit bij 67% van de gecertificeerde bedrijven
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- 2022-06-16 Spack produceert eigen bio-kokosolie in Vietnam
- 2022-06-15 Jürn Sanders is de nieuwe voorzitter van FiBL Europe
- 2022-06-14 Zweeds bio-keurmerk ontwikkelt nieuwe doelstellingen
- 2022-06-13 Zonnepanelen op Odin-DC in Marum
- 2022-06-10 Utrechtse start-up LOOS wil opschalen
- 2022-06-09 Raad van bestuur VLAM herbenoemd
- 2022-06-08 TerraSana introduceert nieuw en herkenbaar design voor ruim 400 producten
- 2022-06-03 WUR neemt afscheid van bestuursvoorzitter Louise O. Fresco
- 2022-06-02 Louise Luttikholt stopt als directeur van IFOAM - Organics International
- 2022-06-02 Nieuwe Zwitserse cacaofabriek produceert uitsluitend biologische cacaoproducten
- 2022-06-01 Organto Foods boekt voor elfde kwartaal op rij omzetgroei
- 2022-06-01 Royal A-ware neemt Noordhoek Geraspte Kaas over