Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Explosieve groei aantal zonnepanelen op Nederlandse daken

Het aantal Nederlanders met zonnepanelen op het dak groeit explosief. Bijna 100.000 daken zijn nu voorzien van zonnepanelen, blijkt uit berekeningen van Natuur & Milieu. Het aantal panelen is in 2012 verdubbeld en binnen 2 jaar verdrievoudigd. De verwachting is dat het aantal daken met zonnepanelen in 2013 nog verder stijgt tot 130.000.

Ambitie: 1 miljoen daken met zonnepanelen

"Nederlanders kiezen voor zonnepanelen omdat het goed voor het milieu én de portemonnee is", aldus Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Uit recent onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat stroom uit zonnepanelen van Zon Zoekt Dak minstens 17% goedkoper is dan stroom van de energieleverancier. "Mogelijk speelt de crisis een rol in de run op zonnepanelen. Nederlanders zoeken op creatieve wijze naar oplossingen om geld te besparen. Veel mensen vinden het daarnaast leuk om zelf energie op te wekken. Ze zijn trots als hun energiegebruik naar beneden gaat dankzij hun zelfopgewekte energie", aldus Van der Gaag. De ambitie van Natuur & Milieu is dat in 2020 1 miljoen daken zijn voorzien van zonnepanelen. Dit betekent dat er jaarlijks meer dan 100.000 zonnepanelen bij moeten komen.

Uit een berekening van Natuur & Milieu op basis van cijfers van het CBS en AgentschapNL blijkt dat zonnepanelen de afgelopen jaren explosief zijn gestegen:


2013: run op zonnepanelen

Natuur & Milieu roept iedereen in Nederland op om zonnepanelen te nemen. Juist nu de subsidie in 2013 nog beschikbaar is en zonnepanelen daarmee een stuk goedkoper zijn. Zelf levert Natuur & Milieu ook een belangrijke bijdrage aan het aandeel zonnepanelen in Nederland. Met haar actie Zon Zoekt Dak in 2012 voorzag Natuur & Milieu 2200 daken van zonnepanelen, 5% van het totaal aantal verkochte zonnepanelen in dat jaar. Met de nieuwe Zon Zoekt Dak-actie die begin 2013 met Eneco startte, is het enthousiasme ook weer groot. Olof van der Gaag: "Binnen een maand hebben ruim 2000 mensen zonnepanelen gereserveerd. Mensen kunnen nog meedoen tot 3 maart."


Inschrijven nog mogelijk

Iedere woningeigenaar kan zich inschrijven voor zonnepanelen bij Natuur & Milieu via www.zonzoektdak.nl. Binnen twee weken benadert onze leverancier Eneco geïnteresseerden voor een individuele afspraak. Een expert komt gratis langs om een voorstel op maat te maken. Als je daarvoor tekent, is je bestelling geplaatst en wordt alles van A tot Z geregeld.
Publicatiedatum: