Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Areaal Lily vergroten met biologische teelt"

BelOrta komt met bio-tomaatjes

Tholen - Nu nog volop in de testfase, maar in 2021 zal BelOrta de kleine Lily pruimtomaatjes ook biologisch aanbieden. De biologische teelt van de rode, pruimvormige minitomaatjes wordt getest bij  een Belgische en een Nederlandse producent.

BelOrta introduceerde de conventionele Lily in 2016. "Aangezien het enthousiasme van de klanten groot is, willen we het areaal vergroten met biologische teelt", licht Sander De Proost de plannen toe. "Er zullen in de teelt diverse zaken zijn waar telers rekening mee moeten houden. Binnen de veiling hebben we genoeg kennis om de telers zo nodig bij te staan."

Het is een volgende stap in het assortiment van de Belgische veiling. "De laatste jaren hebben we binnen het bio-assortiment behoorlijk progressie gemaakt, zeker in de vruchtgroenten", legt Sander uit. "We hebben komkommers, losse en trostomaten en proberen het verder uit te breiden naar specialties, zoals cherrytomaten en diverse kleurenmixen."

"In de biologische teelt moet je erg letten op de resistentie van de rassen, maar ook smaak is uiteraard een heel belangrijk criterium bij BelOrta. Met Lily hebben we de mogelijkheid om een smaakvol ras aan het assortiment toe te voegen." Sander verwacht dat vooral de retail en speciaalzaken interesse zullen tonen in de tomaatjes die vanaf begin mei tot eind november verkrijgbaar zullen zijn.

 
Voor meer informatie:
Sander De Proost
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
T +32 (0)15 565 331
sander.deproost@belorta.be
www.belorta.be