Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


"Meerdere productintroducties op de planning"
Vernieuwde Bionova sandwichspreads nu verkrijgbaar
Tholen - Bij FZ Organic Food zijn ze druk met de relaunch van het merk Bionova. Enige tijd geleden zijn de Bionova jams al in een nieuw jasje gestoken, dit geldt nu ook voor de sandwichspreads. De vernieuwde sandwichspreads zijn vanaf nu verkrijgbaar. "We gaan het hele merk Bionova opnieuw in de markt zetten..... 0 reacties


Nieuwe kokosoliën onder Ekoland
"Als iets een flinke opmars heeft gemaakt de afgelopen jaren, dan is het wel kokosolie", aldus Jorn de Beer, Brandmanager van Ekoland. "We zien dat kokosolie inmiddels in steeds meer Nederlandse huishoudens een vaste plek heeft gekregen in het keukenkastje en veelzijdig wordt gebruikt." Reden voor Ekoland om..... 0 reacties


"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers..... 0 reacties


Thee van eigen bodem
Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
Het Innovatiefonds voor telers heeft uit de inzendingen van voorjaar 2017 vier initiatieven van telers geselecteerd. Deze inzendingen voldoen aan de criteria voor deelname aan het Innovatiefonds en scoorde het hoogst op mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen...... 0 reacties


Veel biologische producten
Amerikaanse webshop verkoopt alles voor 3 dollar
Amerikaanse webshop Brandless verkoopt alles voor 3 dollar. De winkel heeft geen fysieke verkoopkanalen en kan daardoor de kosten flink drukken. Ook wordt flink bespaard op verpakkingen en distributie. Het aanbod bestaat uit enkele honderden basisproducten die uitsluitend onder private label worden..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Volop nieuwe ideeën opgedaan tijdens open dagen”
Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid
Tholen – Europa's eerste biologische oliemolen is in de afgelopen drie jaar flink verbouwd en uitgebreid. Tijdens de verbouwing was er bijzondere aandacht voor ecologische verbeteringen. Op 9 en 10 juni verwelkomde oliemolen Moog, thuisbasis van BIO PLANÈTE, tal van bezoekers om stil te staan bij dit..... 0 reacties


Teun Thönissen: "Voor innovatie is samenwerking in gehele keten nodig"
Nieuw: pannenkoekenmixen pompoen en kikkererwten
Tholen - Joannusmolen introduceert twee nieuwe pannenkoekenmixen. Het gaat om de smaken pompoen en kikkererwten Glutenvrij. Dit zijn bijzondere smaken, die volgens directeur Teun Thönissen prima passen binnen de huidige trends. "Dit zijn voor ons uitgelezen producten om door te ontwikkelen met peulvruchten...... 0 reacties


Symboliek in snoepvorm
Lolly krijgt tweede leven als eetbare bloem
Tholen – Een lolly zonder toegevoegde suikers, gluten, soja, noten of gemodificeerde grondstoffen, waar na afloop een mooie bloem uit groeit: dat is LollyBloem. Jaap Schuddeboom en Lia Bak raakten geïntrigeerd door deze unieke combinatie en besloten deze traktatie op de Nederlandse markt te introduceren...... 0 reacties


Nederlandse ghee voedselhype in Japan
Ghee, een bakvet gemaakt door de Hollandse start-up Ghee Easy, blijkt een doorslaand succes in Japan. Tijdens de Mezamashi TV-show, keken afgelopen week meer dan 14 miljoen Japanners naar een item dat uitgebreid de voordelen van ghee ten opzichte van boter of plantaardige oliën ter sprake bracht. De potten..... 0 reacties


"Frutaki Bio is ‘Better Candy’ in optima forma"
Nieuw snoepje met alléén fruit te koop bij Ekoplaza
Verantwoord snoepgoed is moeilijk te vinden. Daar weten ze bij importeur BetterCandy alles van. Met het nieuwe merk Frutaki Bio denken ze dicht bij het perfecte snoepje te komen. "We zijn erg trots op onze nieuwste aanwinst, Frutaki Bio, zachte snoepjes die voor 97% uit fruit bestaan en géén toegevoegde..... 1 reacties


"Functioneel en convenience gaan heel goed samen"
FITSHE introduceert premium vegan proteïnebars
Tholen – In een drukke levensstijl is sporten dé ideale uitlaatklep om weer op krachten te komen. De ondernemende vrouw die een gezonde en bovenal actieve levensstijl nastreeft kan daarbij wat extra ondersteuning gebruiken. Toch is juist díe doelgroep ondervertegenwoordigd als het gaat om sportvoeding. "Het..... 0 reacties


DO-IT distribueert totaalassortiment onoff spices!
"Authentieke Thaise smaak past goed bij barbecue"
Tholen – Tijdens de zomerse temperaturen misstaan Oosterse sauzen en marinades niet op de barbecue. De standaard ketchup maakt langzaamaan plaats voor pittigere alternatieven, ziet Onno Stienen van onoff spices!. "De Aziatische keuken is al langer aan een opmars bezig. In dat licht bezien is de combinatie..... 0 reacties


Nieuwe look voor Lovechock Bars
Lovechock kondigt vol trots de nieuwe uitstraling van hun Lovechock Bars aan. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd: de labels op de verpakking hebben opvallende kleuren gekregen zodat ze de vrolijkheid van de producten en het merk goed weergeven. Daarnaast is de chocolade vanaf nu verdeeld in zes..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Je kunt een citroen naar krab laten smaken, maar moet je dat willen?"
Foodvision introduceert vijf e-nummervrije salades voor op brood en toast
Tholen – Mensen zijn visueel ingestelde en associatieve wezens. We zien patronen, leggen verbanden en maken ons dát wat we gewend zijn eigen. "Volgens die redenering herkennen veel consumenten een zalmsalade voor op brood of toast pas als zodanig als deze een oranje kleur heeft. En dat terwijl die kleur..... 0 reacties




Op basis van fruit, nootjes en cereals
Royal Green introduceert drie nieuwe cereals
Royal Green breidt haar Cereal lijn uit met drie nieuwe varianten op basis van fruit, nootjes en cereals. Twee daarvan zijn van Demeter-kwaliteit: de Royal Green Oat Meal Gold en Very Spelty Berry Muesli. De Crisp & Crunch Muesli is biologisch gecertificeerd. De eerste biodynamische variant bestaat uit..... 0 reacties


"Binnenkort ook vegan variant van overnight oats"
Van Haver Tot... Neurenberg
Tholen - Van Haver Tot... Neurenberg in dit geval. Van Haver Tot... stond onlangs namelijk voor het eerst op de BIOFACH. Zoals de naam al verklapt, gaat het om producten die op basis van lokaal geteelde haver gemaakt zijn. Huub Schoemaker vertelt dat de beursdeelname een succes was. "De belangstelling was..... 0 reacties


Magic Chocolate: chocolade zonder allergenen
Voor mensen met allergieën is het lastig om chocolade te vinden die voor hen geschikt is. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen, twee ingenieurs met een jarenlange ervaring in de voedingsindustrie, vonden een oplossing voor hen: sinds 2014 maken ze Magic Chocolates, oftewel allergenenvrije..... 0 reacties


mymuesli lanceert Yoga-edition in Nederland
"Grens tussen ontbijtgranen en healthy snack vervaagt"
Tholen – Eind vorig jaar opende de eerste mymuesli winkel in Utrecht. In deze flagship store kunnen klanten hun biologische muesli-mixen, die voorheen uitsluitend online werden aangeboden, zelf ervaren. "Dankzij onze vestiging in de Domstad hebben we zeer belangrijke marktinzichten opgedaan. Nederlanders..... 0 reacties


Evelinne Ramos França, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


"Peruaanse cacaoplantages gedeeltelijk verwoest door modderstromen"
Noodactie rond nieuwe Awajún 52% chocoladereep van Chocolatemakers
Tholen - Het assortiment van Chocolatemakers is uitgebreid met een nieuwe reep; de Awajún 52%. De reep wordt gemaakt van cacao verbouwd door de Peruaanse Awajún Indianen. Afname van deze reep is nu extra belangrijk omdat een deel van de Awajún Indianen getroffen is door het natuurgeweld in Peru de..... 0 reacties

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens BÖLW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Glutenvrije koek en ontbijtgranen van Hygiena nu ook in België
Belgen met glutenintolerantie die toch graag een tussendoortje nuttigen, kunnen nu terecht bij de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. De producten zijn 100% glutenvrij en biologisch. De producten zijn nu ook in België geïntroduceerd. De cakejes met rood fruit vielen eerder al in de..... 0 reacties


Nieuw in assortiment Nutridia: kokosbloemstroop
Op zoek naar een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suikers? Nutridia breidt zijn gamma stropen uit met biologische kokosbloemstroop, die wordt gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De kokosbloesemstroop heeft een adviesprijs van 7,49 euro.Het product heeft een licht karamelachtige smaak...... 0 reacties


Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
De boeken en producten van Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, zijn enorm populair. Ook zijn haar lezingen binnen mum van tijd uitverkocht. Hoe komt dat? Het basisprincipe van de producten van Rineke is simpel: kant-en-klaarproducten met zoveel mogelijk voedingswaarden...... 0 reacties


"Licht verteerbaar vergeleken met andere tarwerassen"
Oergraan Timilia maakt comeback in bio-pasta
Tholen - DO-IT presenteerde op de BIOFACH weer allerlei nieuwe producten. Onder meer de Fusilli Di Timilia van la BIO IDEA sprong in het oog. Annemiek Flantua: "De reacties zijn erg positief en ik kan verklappen dat er binnenkort ook een Spaghetti Di Timilia bij zal komen. Het bijzondere aan Timilia is dat..... 0 reacties


Candybars met een missie
Snoepen zonder schuldgevoel
Tholen – Met een allergie wordt de wereld van een chocoladeliefhebber wel erg klein. Shemara Pijpers, één van de ondernemers achter candybarmerk Ridiculously Good, heeft zelf een glutenallergie en ondervond dat aan den lijve.Een kleine keuken vormde de basis van een 'uit de hand gelopen project', dat..... 0 reacties


"Stijgende lijn in aantal 'groene' bedrijven"
Interactieve speeddates met bio-merken tijdens De Proefparade
Tholen - Hoe kun je beter kennismaken met een merk dan door zelf met de producten aan de slag te gaan? Precies wat Mr. Goodiebag 5 jaar geleden dacht. Alwin Jager: "Mr. Goodiebag organiseert sindsdien regelmatig een Proefparade, waarbij 8 merken zich op interactieve wijze presenteren aan de pers,..... 0 reacties

Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid
Agrasys, start-up uit Barcelona en het Duitse bedrijf Gut Rosenkrantz hebben tijdens BIOFACH, de grootste biologische voedingsmiddelen beurs van Europa, het uit Spanje afkomstige nieuwe bio-graan 'Tritordeum' gepresenteerd. Tritordeum is een nieuw natuurlijk en milieuvriendelijk graan met gezonde..... 0 reacties


Culinaire kruiden voor elke dag
Amanprana ziet het belang in van het werken met goede kruiden. Excellente kruidenmixen was dan ook niet iets wat ze bij Amanprana niet konden laten liggen. Amanprana oprichtster Chantal Voets is met alle kennis over kruiden en specerijen aan de slag gegaan, en heeft de Botanico- kruidenmixen ontwikkeld. Wie..... 0 reacties

Vraag naar biogranen onverminderd groot
De vraag vanuit de markt naar biologisch graan blijft onverminderd hoog. Het is voor biologische telers interessant om graan mee te laten draaien in de teeltrotatie vanwege de goede doorworteling, mogelijkheden tot onkruidonderdrukking en de optie van een groenbemestingsmengsel in..... 0 reacties


"Leuk om de nieuwe producten zelf uit te proberen"
Matcha en groenten geven pannenkoeken kleur
Tholen - Kleurrijke bio-pannenkoeken kan men vanaf nu eenvoudig maken met de mixen van BioToday. Deze nieuwe pannenkoekmixen zijn gemaakt op basis van biologisch volkoren speltmeel. Er zijn vier verschillende varianten: rode biet, wortel, matcha en spinazie. "Deze ingrediënten geven de pannenkoek niet alleen..... 0 reacties


Distributie BioNut verhuist naar Udea
Het merk BioNut wordt voortaan geleverd via de biologische groothandel Udea. BioNut, een merk van producent IDorganics, werd de afgelopen jaren uitsluitend door Natudis verspreid. Het merk BioNut omvat een breed en populair assortiment van 26 biologische noten, zuidvruchten, zaden en mixen, met als..... 0 reacties


Best New Product Awards 2017 BIOFACH:
Dit zijn de winnaars...
De gelukkige winnaars van de Best New Products 2017 zijn bekend. Net als andere jaren werd tijdens de BIOFACH (15-18 februari) een breed scala aan nieuw ontwikkelde producten en innovatieve vondsten gepresenteerd op de Novelty Stand. In totaal werden 770 producten aangemeld op de Novelty Stand (BIOFACH: 574..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


'Kinowaburger' verkozen tot favoriete biologische veggieproduct
Afgelopen week kon Vlaanderen stemmen op hun favoriete biologische veggieproduct. De winnaar is de unieke Kinowaburger, gemaakt met Belgisch geteelde quinoa, van La vie est belle. De Faux Gras de GAIA, het bekende diervriendelijke én plantaardige alternatief voor foie gras, komt op de tweede plaats en de..... 1 reacties


Nu verkrijgbaar: Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta
De nieuwe Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta bevat geen melk. Het heeft wel dezelfde kwaliteitsingrediënten als de andere pasta's van Rigoni en is gemaakt op basis van hetzelfde Rigoni-familierecept. De hazelnoten worden gemalen en verwarmd, wat uiteindelijk de hazelnootsmaak aan de Nocciolata geeft. De..... 0 reacties


De Smaakspecialist stelt Directeur Commercie en Duurzaamheid aan
Maarten de Leng vervult vanaf heden de nieuwe functie van Directeur Commercie en Duurzaamheid bij de Smaakspecialist. De Smaakspecialist heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling en professionalisering doorgemaakt. Met een assortiment van zo'n 700 biologische producten onder de merken Smaakt, BioToday..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


"Introductie gaf glans aan ons beursdebuut in Zwolle"
'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc
Tholen - Het Duitse bedrijf EcoFinia debuteerde onlangs op de Bio-beurs. EcoFinia toonde in Zwolle niet alleen het merk Vivani, maar introduceerde speciaal voor deze gelegenheid ook twee nieuwe veganistische chocoladeproducten onder het merk iChoc: 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond', ofwel de nieuwe..... 0 reacties


"Voor ons een heel logische stap"
Biobites goes Germany
Biobites zal deze week voor de eerste keer deelnemen aan de BIOFACH in Neurenberg (Hal 5, stand 204). Simone van der Heide, oprichtster van Biobites loopt al een tijd met het idee om de vleugels uit te slaan naar Duitsland. Simone: "Voor ons een heel logische stap omdat we op de grens met Duitsland zijn..... 0 reacties


Bio-rijstwafels bedreigen wildlife in Cornwall
Een containerschip heeft in de wateren rondom het Engelse Cornwall een deel van de lading verloren: vier containers met 22 pallets biologische rijstwafels in plasticfolie. Milieubeschermingsorganisaties vrezen dat het plastic een gevaar oplevert voor de in het wild levende planten en dieren. De lokale..... 0 reacties


Hal 5, stand 407
Mediterrane lijn van TerraSana op BIOFACH
TerraSana positive eating heeft een uitgebreide stand weten te bemachtigen op de grootste bio-vakbeurs van Europa: de BioFach. Daar zal onder meer de zojuist vernieuwde Mediterrane lijn te bewonderen zijn. Mediterraan & JapanSinds 2014 is TerraSana zijn assortiment druk aan het restylen. Bezoekers van de..... 0 reacties


Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
Tijdens de BIOFACH 2017 in Neurenberg, zal de Nederlandse chocoladepastaspecialist Brinkers een nieuwe chocoladepasta introduceren. La Vida Vegan is een nieuwe lijnextensie van het succesvolle assortiment van Brinkers' biologische chocoladepasta's en wordt in drie verschillende variëteiten gepresenteerd:..... 0 reacties


Nieuw: Biologische barbecuesauzen in een hip jasje
Tholen - BioBandits lijkt er een gewoonte van te maken: waar ze vorig jaar de ketchups presenteerden op de BIOFACH, introduceren ze op de komende beurs (15-18 februari) weer een compleet nieuwe lijn. Dit uiteraard verpakt in een herkenbaar modern BioBandits-jasje. "Het gaat om barbecue-sauzen in drie..... 0 reacties


Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
Uit cijfers van Greennet blijkt dat de Thaise markt voor bio-rijst in 2016 met 28% gegroeid is. In het AD is een artikel verschenen over de toename van de biologische rijstproductie in Thailand. Rijst is een belangrijk product in Thailand, ongeveer 40% van de bevolking werkt in de rijstproductie en daarmee..... 0 reacties


Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
Een internationaal team van wetenschappers, waaronder quinoa-veredelingsexperts van Wageningen University & Research, publiceren op 8 februari 2017 in het tijdschrift Nature de complete DNA volgorde van quinoa, het voedselgewas dat vanuit Zuid-Amerika de wereld verovert (klik hier voor de publicatie)...... 0 reacties


Bio-olijfolieverpakking in de race voor NL Packaging Awards 2017
Ontwerpbureau Today heeft twee nominaties gekregen voor de NL Packaging Award met hun verpakking voor het Nederlands-Griekse biologische olijfoliemerk Gkazas. Het gaat om de categorieën Design Accountability en Food Houdbaar. De NL Packaging Awards staan bekend als de vakprijs voor de Nederlandse..... 0 reacties


GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten
De nieuwe GoPure paprikachips maakt gebruik van authentieke specerijen met pure ingrediënten. Yellow Chips, de biologische chipsmakers uit Emmeloord, breidt haar GoPure-label uit met twee nieuwe paprikavarianten. De nieuwe paprikachips bestaat alleen uit paprikaspecerijen en wat zout. Suiker en gist komen er..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning van Nutridia verlicht tegen pijn
Keelpijn, last van oprispingen of een bacteriële infectie? Honing verlicht de pijn dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia heeft acacia- en bloemenhoning op de markt gebracht in een knijptube. De bloemenhoning verlicht tegen allergieën en hooikoorts, acaciahoning daarentegen heeft een bloedzuiverende..... 0 reacties


Nieuw in België: biologische kruiden van Herbaria
Biologische kruidenfabrikant Herbaria heeft als motto 'spice up your life'. Met een viertal kruidenmengelingen kunnen thuiskoks hun maaltijden voorzien van een kruidige boost. De Duitse onderneming biedt bijvoorbeeld een Tajine Marrakech-mix, een kruidenmengsel van Oosterse origine die bestaat uit koriander,..... 0 reacties


De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
Bij de stand van de Traay kunnen geïnteresseerde bezoekers die van alles willen weten over het imkervak elk jaar terecht voor allerlei soorten honing met en dito keurmerken (EKO, fairtrade, demeter). Ook dit jaar werd er uiteraard weer uitgebreid geproefd van de verschillende heerlijke honingspecialiteiten,..... 0 reacties


"Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
Griekse producten zijn dun gezaaid in de biologische winkelschappen. Ook op de Bio-beurs, waar De Groene Griek uit Amsterdam het enige bedrijf is dat er een brede uitstalling Griekse producten laat proeven. Importeur Martijn de Haan spreekt van een aparte omissie op winkelgebied: "Juist nu blijkt dat Griekse..... 0 reacties


Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
Tholen – De donkere chocoladevarianten lopen als een trein in de lage landen. Het is het Duitse bedrijf EcoFinia niet ontgaan. "In de afgelopen jaren ontpopte Nederland zich tot één van onze belangrijkste exportmarkten voor ons merk Vivani. Daarom hebben wij besloten om onze producten (voor het eerst) ook op..... 0 reacties


Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
Liefhebbers van het seitan kunnen op de Bio-beurs in Zwolle twee nieuwe soorten spelt-varianten van Bertyn proeven: Teriyaki en Chili tops. Beiden zijn ready-to-eat. Noble House presenteert daar ook Amanprana botanico kruiden en bubbels uit de eigen Pineo bron. De Bio-beurs vindt plaats van 18 en 19 januari..... 0 reacties


Griekse olijfolie verovert Nederland
Het begon met kleine flesjes. Familie, vrienden, buren, bekenden. De Nederlands-Griekse familie Gkazas voorzag iedereen van hun olijfolie. Kleine flesjes rechtstreeks vanaf Kreta naar de Nederlandse keuken. Inmiddels is Gkazas Olijfolie een volwaardig familiebedrijf dat retailers en horeca voorziet van..... 0 reacties


Productie bio-suiker in Nederland ver weg
Het Duitse Nordzucker maakte bekend op zoek te zijn naar biologische suikerbieten om aan de stijgende vraag naar bio-suiker te voldoen. De kans dat er in Nederland biologische suiker geproduceerd gaat worden is klein, zo schrijft Boerenbusiness. Suiker Unie probeerde 10 jaar geleden om een biologische..... 0 reacties


Bio-kruiden Herbaria ook in België
De kruidenmixen van Herbaria zijn sinds kort ook verkrijgbaar in België. Het bedrijf Hygiena distribueert de kruiden. “Spice up your life met de originele kruidenmengelingen van Herbaria. Deze biologische producten geven je maaltijden (en je leven) een kruidige boost,” aldus Hygiena in een persbericht. Het..... 0 reacties


Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!
Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! is na lang experimenteren in zijn Thaise proefkeuken erin geslaagd een biologische oestersaus te maken. “En over de smaak valt dit keer niet te twisten,” aldus Onno. De biologische oestersaus van onoff spices! die vanaf april 2017 op de markt komt in..... 0 reacties


Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van €594 mln, een..... 0 reacties


Zweedse vrijheid smaakt naar jam
Tholen – Voor velen een mooi vakantieland, voor anderen méér dan dat. Arend-Jan van Essen raakte zo onder de indruk van Zweden – met zijn uitgestrekte bossen en ultieme gevoel van vrijheid – dat hij zijn pas opgestarte bedrijf er deels naar vernoemde. "Ik zocht naar een excuus om er vaak naartoe te mogen",..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning nu verkrijgbaar in knijpfles
Honing verlicht de pijn bij keelpijn en oprispingen dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia brengt nu acacia- en bloemenhoning uit in een knijptube. Het eerste type verzacht bij allergieën en hooikoorts, terwijl acaciahoning een bloedzuiverende werking heeft.De honing kan na enige tijd kristalliseren..... 1 reacties


Oekraïne beschikt over enorm potentieel bio-AGF
Oekraïne benut slechts 10 procent van zijn potentiële biologische productiepotentieel, terwijl deze sector goede kansen biedt voor midden- en kleinbedrijf. De ontwikkeling van de sector zou de exportmogelijkheden van het land vergroten, zo heeft Oekraïense landbouwminister Taras Kutovyi..... 0 reacties


Jurgen Meijer, DO-IT:
"Bio is stadium van hype allang ontgroeid"
Tholen – "De tijd dat bio nog een rage was, is echt voorbij", vertelt Jurgen Meijer van Dutch Organic International Trade (DO-IT). "Inmiddels is het echt doorgedrongen in de markt". DO-IT zet zich sinds haar oprichting in 1991 in voor duurzame wereldwijde samenwerking en is actief in de handel, verwerking en..... 0 reacties


Bijenhuis gaat verder als "Bijenhuis B.V. i.o."
In 2017 bestaat imkerij de Traay 40 jaar. Vanaf januari zal de Traay een actieve rol spelen bij de voortzetting van het Bijenhuis Wageningen. Beide partijen zijn verheugd met deze overeenkomst, waarbij de functie van het gebouw aan de Grintweg te Wageningen, die in 1971 door de leden van de Nederlandse..... 0 reacties


Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld
Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barrière naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden,..... 0 reacties


Thee met een boodschap
Thee in cadeauverpakking in trek tijdens de feestdagen
Tholen – Ontspannen genieten tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebruiksmomenten. Dat is wat Organic Flavour Company voor ogen heeft met haar theelijn Natural Temptation: 12 unieke theesoorten die zijn afgestemd op een specifieke sfeer, gebruiksbehoefte of emotie. De biologische producten..... 0 reacties


Nieuwe K3-biomuesli smeert de kinderkelen
Nutridia brengt een nieuwe biomuesli op de markt met niemand minder dan K3 in de hoofdrol. In samenwerking met Studio 100 ontwikkelde het Belgische familiebedrijf een drietal mueslivarianten waarop het populaire meidentrio fier pronken. De speltmuesli verrijkt met cacao, noten, pitten en gedroogde vruchten...... 0 reacties


Oosterse warme drank verwarmt lichaam en geest
Tholen – Tijdens de koude wintermaanden is niets lekkerder dan een haardvuur en een warme drank om je handen aan te warmen. Als variatie op de vele thee- en koffiespecialiteiten heeft Superfoodies vorige week Golden Milk geïntroduceerd, een kant-en-klare poedermix op basis van Oosterse specerijen. "Met..... 0 reacties


Tony's Chocolonely wil cacaomarkt van binnenuit verduurzamen
Tony's Chocolonely is een Nederlandse start-up gevestigd in Amsterdam. De missie: 100 procent slaafvrije chocolade. Marijn Bijnen werkt sinds 2013 bij het bedrijf als Chocolate Explorer. "Na een paar jaar wilde ik met mijn werk gaan bijdragen aan een betere wereld. Wel op strategisch vlak, dus bij een..... 0 reacties


Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro
De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van..... 0 reacties


"Wel de smaak, niet de bijeffecten"
Chikko Not Coffee: knipoog naar koffie
Tholen – Een groep vrienden met een uitgesproken visie: hét recept voor een succesvol ondernemen. De in Bunnik gevestigde start-up Ghee Easy mag met een jaarlijkse groei van 100% niet klagen. Begin deze zomer brachten de heren Chikko Not Coffee op de markt. Een volwaardig cafeïnevrij alternatief voor..... 0 reacties


Nieuw: appelmoes- en puree van Demeter-kwaliteit
De Nieuwe Band heeft voortaan appelmoes en -puree van Demeter-kwaliteit. Demeter-boeren gaan nog een stapje verder dan biologische telers al doen. De telers hebben extra veel aandacht voor bodemvruchtbaarheid, vitaliteit van de gewassen, dierenwelzijn en de kringloop op het bedrijf.De appelpuree is gemaakt..... 0 reacties


Ambachtelijke pesto's en tapenades LEQRS krijgen nieuw jasje
Pesto's en tapenades, maar dan zonder kunstmatige toevoegingen. De delicatessen van LEQRS komen volgens dat principe tot stand. Op de nieuwe verpakking wordt de nadruk gelegd op versheid, authenticiteit en kwaliteit. De smaken en de prijs? Die blijven gelijk. Net als het typerende LEQRS containertje. Vanaf 5..... 0 reacties


Tunesië tweede grootste biologische exporteur Afrika
Tunesië heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van biologische landbouw. Het land is zelfs de op één na grootste exporteur van landbouwproducten in Afrika, met 30 bestemmingen. Tunesië heeft op dit moment 2.987 biologische telers, waarvan 66 procent aan export doen. Biologische landbouw zorgt niet..... 0 reacties


Winkel met uitsluitend muesli opent haar deuren in Utrecht
"Nederland is een echt ontbijtland"
Tholen – In het centrum van Utrecht is de eerste mymuesli winkel geopend. De winkel verkoopt uitsluitend biologische muesli en blinkt uit in keuzemogelijkheden. Na eerdere vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden zoekt eigenaar Patrick Huber nu ook zijn heil in Nederland. "Nederland is een..... 0 reacties


Jens en de chocoladefabriek
Chocolade met dropsmaak wil Benelux veroveren
Tholen – Het is moeilijk om de raakvlakken met Charlie en de Chocoladefabriek níét te zien. Net als de hoofdpersoon uit het beroemde kinderboek van Roald Dahl waren de Zweed Jens Fylkner en zijn broer als een kind zo blij toen de kans zich voordeed een chocoladefabriek over te nemen. De voormalige brand..... 0 reacties

Tunesië is Afrika's tweede grootste bio-exporteur
Het Tunesisch Center for the Promotion of Exports (CEPEX) en het Directoraat-Generaal voor de Biologische landbouw hebben bekend gemaakt dat Tunesië de op één na grootste exporteur van biologische producten in Afrika is.Volgens CEPEX-directrice Aziza Htira telt Tunesië momenteel 2.987 biologische..... 0 reacties


Nieuw: witte chocoladevariaties met traceerbare cacaoboter
Tony's Chocolonely is erin geslaagd om cacaoboter te maken van traceerbare cacaobonen en introduceert twee witte repen: wit en wit-framboos-knettersuiker.De cacaomassa voor Tony's chocolade was reeds traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij hun partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust...... 0 reacties