Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren

Behoort een biologisch staatsbanket tot de mogelijkheden?
Verslag Máxima op Bio-beurs in Blauw Bloed
Het royalty-programma Blauw Bloed op NPO2 schonk afgelopen zaterdag 20 januari ook aandacht aan het bezoek van Koningin Máxima aan de Bio-beurs in Zwolle. De Italiaanse kok Felice Cicoria komt verschillende keren langs in de reportage. Hij kookte met producten van Amaizin en la BIO IDEA (merken van DO-IT)...... 0 reacties


Bestaande Bars in 'liefdesjasje' gegoten
Lovechock presenteert 'Love Warrior'-campagne
Ek Chuah is als liefdeskrijger al sinds de introductie van Lovechock onderdeel van het logo en de filosofie van het merk. Als echte liefdeschocolade heeft Lovechock in 2018 voor alle 'love warriors' weer iets leuks in petto tijdens de Valentijnsperiode. Ek Chuah is de Maya God van de cacao, hij staat ook wel..... 0 reacties


Storm voorkomt bezoekersrecord Bio-beurs
"Bezoek Koningin Máxima erkenning voor jarenlange arbeid"
Tholen - Bij Bionext kijken ze met een goed gevoel terug op een bijzondere editie van de Bio-beurs. Directeur Bavo van den Idsert waande zich tijdens de openingsdag in een soort droomwereld, zo geeft hij aan. "De aanwezigheid van Koningin Máxima tilde het hele evenement natuurlijk naar een hoger plan. En..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties


Vet verbranden met muesli eten
Na de decembermaand weer toe aan een nieuwe start? Het Slanker Leven Plan van mymuesli begeleidt muesli-minnend Nederland naar een uitgebalanceerd en bewust voedingspatroon in zes weken. Samen met een voedingsdeskundige werd een drie-fasen-plan ontwikkeld dat in combinatie met een gezonde levensstijl je..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Iets nieuws voor de avondmaaltijd"
De Smaakspecialist: behind the scenes
Op woensdag 17 en donderdag 18 januari is de Smaakspecialist aanwezig op de Bio-Beurs in Zwolle. De voorbereidingen voor de beurs zijn in volle gang. De Smaakspecialist geeft alvast een voorproefje van hetgeen ze laten zien en wat je bij de stand kunt proeven.ProductinnovatiesDe Bio-Beurs is een goed moment..... 0 reacties


Rijstvellen voor Vietnamese summer rolls
De rijstvellen van Amaizin zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen. Met rijstvellen maak je in een handomdraai Vietnamese summer rolls, Bánh Tráng. Deze glutenvrije loempia's worden gevuld met vlees en/of..... 0 reacties


Aart-Jan Knauff, DO-IT Packaging:
"Wereldwijde import, biologisch en fair, duurzaam verpakt"
Ook DO-IT Packaging staat aanstaande woensdag en donderdag op de Bio-beurs in Zwolle (standnummer 166). DO-IT Packaging is als onderdeel van DO-IT gespecialiseerd in een compleet aanbod verpakte producten. "We verpakken 100% biologische granen, noten, zaden, peulvruchten, melen en meer, inclusief gewenste..... 0 reacties


Nieuw bij Biobites
Bananenkoekjes zonder toegevoegde suiker
Biobites speelt graag in op de behoefte van de consument. "Deze wil gezond snoepen, zonder al te veel toevoegingen en het liefst zonder suiker. Hier hebben wij iets op gevonden", aldus Simone van der Heide, oprichtster van Biobites. De nieuwe smaak koekjes die vanaf februari leverbaar zijn, bevat deze keer..... 0 reacties


"Als beste naar voren gekomen tijdens 55 proeverijen"
Drie nieuwe smaken voor krachtkoek Biobite
Susanne de Raaij vanBiobite Nederlandstaat dit jaar op de Bio-beurs met haar promo team BioPromotions, een service/dienst van proeverij en event medewerkers met kennis van zaken. Het team heeft naast Biobite tal van merken in haar portfolio. De winnaar van het Favoriete Bio Product 2017 toont op de beurs..... 0 reacties


"Luxe truffelolie traktatie voor connaisseurs"
Tholen – Italianen en tafelen: een match made in heaven. "Als je moeder Italiaans kookt, waarom zou je dan nog naar een restaurant gaan?" Martin Scorsese, de Amerikaanse regisseur van Siciliaanse komaf, kon het niet treffender verwoorden. Geïnspireerd op die gedachte introduceert BIO PLANÈTE nu een nieuwe..... 0 reacties


Vernieuwingen bij TerraSana worden zichtbaar op Bio-beurs
TerraSana is er ook dit jaar weer bij. Op 17 en 18 januari staat TerraSana met een stand (B.149) op de belangrijkste bio-vakbeurs van het jaar: Bio-beurs in Zwolle. Na opnieuw een jaar van veel vernieuwingen presenteert het TerraSana team een selectie van nieuwe en vernieuwde producten uit het uitgebreide..... 0 reacties


"Geheel in lijn met de trends voor 2018"
Meesters van De Halm presenteert drie nieuwe producten
De Meesters van De Halm staat ook op de Bio-beurs te Zwolle (17 en 18 januari). Twee dagen vol culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, productinnovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie, kennis over omschakelen en nog veel meer. "Traditiegetrouw zullen wij hier weer aanwezig zijn. Tijdens deze..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"In meerdere sterrenrestaurants gebruikt"
Vikingen inspireren North Sea Salt Works
Tholen - Bij De Witte Eland zijn verschillende delicatessen uit Scandinavië verkrijgbaar. Ondernemer Rudy van den Berg noemt zichzelf niet voor niets een ontdekkingsreiziger. "Ik ben altijd op zoek naar bijzondere merken met heerlijke smaken, een goed verhaal en geweldig design. Ik ga voor topkwaliteit uit..... 0 reacties




"La Vida Vegan-lijn scoort heel goed"
Wereldwijd bereik voor bio-chocopasta's
Tholen – De teller staat inmiddels op 60. In zoveel verschillende landen staan de chocoladepasta's van Brinkers in de schappen. "Op dit moment is de Verenigde Staten een grote groeimarkt voor biologische chocoladepasta’s en hebben we onlangs de eerste contacten voor de distributie van ons eigen merk gelegd...... 0 reacties


Bio+: 100 nieuwe producten
"Uitstraling nu toegankelijker voor een breder publiek"
Tholen - Bio+ heeft het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten. Zo zijn er in totaal meer dan 100 nieuwe producten geïntroduceerd, wat de teller op 350 producten zet. "We hebben fors ingezet op de productontwikkeling en dit heeft geresulteerd tot de introductie van nieuwe producten binnen nagenoeg alle..... 1 reacties

Epke Zonderland fan van bio-kokosolie
Tholen - Onlangs was topturner Epke Zonderland te gast bij Linda's Zomerweek. Aan het eind van de op woensdag 30 augustus uitgezonden aflevering werd zoals altijd aan alle aanwezigen een tas met een aantal van de favoriete producten van de gasten overhandigd. Epke droeg daarvoor onder meer de biologische..... 0 reacties


Farm Brothers winnen drie Great Taste Awards
"Mooie mijlpaal voor de Nederlandse biosector"
Tholen - Drie van Farm Brothers' koekjes hebben bij de Great Taste Awards in het Verenigd Koninkrijk hoge ogen gegooid. De Chocolate Chip & Apricot, Hazelnut & Cinnamon en Ginger & Lemon ontvingen daar een positieve beoordeling, wat inhoudt dat het Great Taste-logo voortaan op de verpakking mag..... 0 reacties


Nieuw van BIO PLANÈTE
Hoogwaardig proteïnemeel van walnoot, lijnzaad en pompoenpit
BIO PLANÈTE introduceert drie varianten proteïnemeel, gemaakt van uitsluitend natuurlijke en biologische grondstoffen, die ontstaan door het uitpersen van olie. Het betreft walnootmeel, lijnzaadmeel en pompoenpittenmeel. Nadat de olie uit de zaden, pitten en noten is geperst, worden deze tot fijn meel..... 0 reacties


Rob van den Berg (Meesters van de Halm):
"Veel tijd gestoken in ontwikkeling composteerbare verpakking"
Meesters van de Halm presenteerde eerder dit jaar een nieuwe composteerbare verpakking. Voor de ontwikkeling van de composteerbare verpakking is de producent van onder meer biologische haver, graanvlokken, muesli en flakes een samenwerking aangegaan met Bio4Pack. Onlangs is een video gemaakt bij Meesters van..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties


'Najaarspiek' in plaats van najaarsdip
Tholen - Het is een indrukwekkende lijst. Tot eind november staat bij TerraSana 12 beurzen en evenementen op de planning. Variërend van de BioXpo/VitaSana in Brussel tot de Nordic Organic Food Fair in Malmö en van de Terra Naturkost in Berlijn tot de Biocultura in Madrid. Er zitten ook verschillende..... 0 reacties


Biobite beweegt mee met de markt
"Eigen merk als proeftuin voor marktbetreders"
Tholen – Het assortiment van Biobite is binnenkort een nieuw ontbijtproduct en hartig tussendoortje rijker. Opmerkelijk is dat de nieuwe producten geheel in samenspraak met het publiek worden ontwikkeld. Aan de hand van proeverijen in natuurvoedingswinkels vergaart het promoteam waardevolle feedback waar de..... 0 reacties


Kruidenrondleidingen en open dagen
De Polderkol bestaat 12,5 jaar
Het biologische kruidenbedrijf de Polderkol bestaat 12,5 jaar. "We maken al die jaren al biologische kruidenproducten om de gezondheid te bevorderen, gemaakt van kruiden uit de Flevopolder. Zo zijn er 20 soorten kruidenthee en 12 soorten zalf voor allerlei gezondheidsdoeleinden toepasbaar, van..... 0 reacties


Raw, vegan en gezoet met kokosbloesemsuiker
Nieuw bij UniPharma: CoCao chocolade
UniPharma presenteert de superfood chocolade CoCoa. CoCoa is biologisch, vegan, sojavrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. CoCoa wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnorm en het Bean-to-Bar principe. Zo houdt CoCoa de volledige controle over het productieproces. CoCoa importeert de cacao bonen..... 0 reacties


Rude Health omarmt granola, drinks en crackers
Kokos-chia granola, drie extra pakken plantaardige drinks en luchtige crackers van boekweit en kikkererwten – er komt een aantal nieuwe Rude Health producten naar Nederland. Gemaakt van natuurlijke, voedzame ingrediënten. GranolaCoconut en Chia is een nieuwe vezelrijke granola van spelt, kokos en chiazaad...... 0 reacties


"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?
Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele..... 0 reacties


WUR: Aziatische hoornaar binnen twee jaar in Nederland
“Zeker impact op bijenvolken, maar niet rampzalig”
Tholen – Wandelaars in Eindhoven werden maandagavond opgeschrikt door een zwerm agressieve hoornaars, ook wel bekend als paardenwesp of hoorntor. Zijn Aziatische 'broertje' dook in 2016 nog op in België, zo'n 40 kilometer van de Nederlandse grens. De WUR verwacht dat de Aziatische hoornaar binnen één à twee..... 0 reacties


Kikkererwtensnack met een goed verhaal
Nieuw in Nederland: Hippeas
Voor de Nederlandse horeca en biologische retailmarkt heeft JetDrinks Hippeas - kikkererwten snacks - toegevoegd aan het assortiment. Hippeas zijn niet alleen gezond, maar voor elk verkocht zakje word er ook een deel gedoneerd aan de stichting Farm Africa. HippeasLicht en krokant, bomvol met proteïne en..... 0 reacties


Doritos krijgt biologisch broertje
Of de producten binnenkort ook in Nederland verschijnen, is nog even afwachten, maar Frito-Lay brengt in de Verenigde Staten nu een reeks biologische chipsvarianten uit. De chipsfabrikant wil met de diversificatie van haar aanbod ook een graantje meepikken in de opmars waaraan de biosector nu bezig is...... 0 reacties


Nieuwe glutenvrije hartige snacks: triangles
De glutenvrije trend zet door. Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven voor glutenhoudende producten. TerraSana speelt hier op in en introduceert een lijn met glutenvrije snacks: triangles. Ze hebben iets weg van tortillachips, maar zijn daarentegen puur en low-fat. Puur, glutenvrij en..... 0 reacties


Biologische tussendoorkoekjes betreden Belgische markt
Je hoeft geen Frans te spreken om de petits beurres van Bisson een kans te geven. Bisson komt met een range tussendoorkoekjes: boterkoekjes met stukjes chocolade, bladerdeegkoekjes met rietsuiker en zandkoekjes met een laagje pure chocolade of melkchocolade op de Belgische markt. De producten zijn allemaal..... 0 reacties


Praktijkgericht onderzoek naar bio-teelt kleinfruit
Vlaams-Brabant zoekt partner voor uitbouw Proefcentrum Pamel
De provincie Vlaams-Brabant wil verder investeren in Proefcentrum Pamel en het ontwikkelen tot een volwaardig plattelandscentrum. De opzet: bedrijven gespecialiseerd in de biologische en duurzame landbouw te faciliteren en natuur- en landschapsonderhoud op te bouwen. Hiervoor zoekt de provincie partners die..... 0 reacties


"Te snelle groei gaat ten koste van kwaliteit"
Ton is niet weg te slaan uit productieruimte
Tholen – "De kunst is om genoeg te verkopen, je moet niet alleen maar meer en meer willen. Remia produceert in één ochtend wat ik in een heel jaar produceer. Dat is prima, het punt is namelijk dat bij een te snelle groei ergens de kwaliteit achteruit gaat", zo luidt de mening van Ton Schroer,..... 0 reacties

Bio gooit hoge ogen bij Paprika chips-wijzer
Paprika chips komt in allerlei soorten en maten. Iedere supermarkt bezit een flink assortiment zoutjes en ook paprika chips komt daarin voor. Onafhankelijk onderzoeksbureau Questionmark zette 23 verschillende varianten op een rij en vergelijken ze op zout en verzadigd vet, het gebruik van palmolie en de..... 0 reacties


Nieuw van Rineke Dijkinga
'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen
Is het mogelijk om gemakkelijke producten te ontwikkelen die het lichaam voorzien van waardevolle voedingsstoffen en het niet nodeloos belasten? Orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga speelt met haar productlijn à la Rineke in op die vraag.Veel producten komen voort uit haar wens om een..... 0 reacties

Byodo bevat meeste zout per 100 gram
Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
Questionmark heeft een zogenaamde Ketchupwijzer uitgebracht. Questionmarkt ging de schappen van vier grote supermarkten af en zette 24 ketchups op een rij. Wat direct opvalt is dat meer dan de helft van de sauzen biologisch is (14 stuks). Bovenaan de Kechupwijzer staat Tons ongezoete biologische ketchup...... 0 reacties


"Meerdere productintroducties op de planning"
Vernieuwde Bionova sandwichspreads nu verkrijgbaar
Tholen - Bij FZ Organic Food zijn ze druk met de relaunch van het merk Bionova. Enige tijd geleden zijn de Bionova jams al in een nieuw jasje gestoken, dit geldt nu ook voor de sandwichspreads. De vernieuwde sandwichspreads zijn vanaf nu verkrijgbaar. "We gaan het hele merk Bionova opnieuw in de markt zetten..... 0 reacties


Nieuwe kokosoliën onder Ekoland
"Als iets een flinke opmars heeft gemaakt de afgelopen jaren, dan is het wel kokosolie", aldus Jorn de Beer, Brandmanager van Ekoland. "We zien dat kokosolie inmiddels in steeds meer Nederlandse huishoudens een vaste plek heeft gekregen in het keukenkastje en veelzijdig wordt gebruikt." Reden voor Ekoland om..... 0 reacties


"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers..... 0 reacties


Thee van eigen bodem
Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
Het Innovatiefonds voor telers heeft uit de inzendingen van voorjaar 2017 vier initiatieven van telers geselecteerd. Deze inzendingen voldoen aan de criteria voor deelname aan het Innovatiefonds en scoorde het hoogst op mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen...... 0 reacties


Veel biologische producten
Amerikaanse webshop verkoopt alles voor 3 dollar
Amerikaanse webshop Brandless verkoopt alles voor 3 dollar. De winkel heeft geen fysieke verkoopkanalen en kan daardoor de kosten flink drukken. Ook wordt flink bespaard op verpakkingen en distributie. Het aanbod bestaat uit enkele honderden basisproducten die uitsluitend onder private label worden..... 0 reacties


"Volop nieuwe ideeën opgedaan tijdens open dagen”
Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid
Tholen – Europa's eerste biologische oliemolen is in de afgelopen drie jaar flink verbouwd en uitgebreid. Tijdens de verbouwing was er bijzondere aandacht voor ecologische verbeteringen. Op 9 en 10 juni verwelkomde oliemolen Moog, thuisbasis van BIO PLANÈTE, tal van bezoekers om stil te staan bij dit..... 0 reacties


Teun Thönissen: "Voor innovatie is samenwerking in gehele keten nodig"
Nieuw: pannenkoekenmixen pompoen en kikkererwten
Tholen - Joannusmolen introduceert twee nieuwe pannenkoekenmixen. Het gaat om de smaken pompoen en kikkererwten Glutenvrij. Dit zijn bijzondere smaken, die volgens directeur Teun Thönissen prima passen binnen de huidige trends. "Dit zijn voor ons uitgelezen producten om door te ontwikkelen met peulvruchten...... 0 reacties


Symboliek in snoepvorm
Lolly krijgt tweede leven als eetbare bloem
Tholen – Een lolly zonder toegevoegde suikers, gluten, soja, noten of gemodificeerde grondstoffen, waar na afloop een mooie bloem uit groeit: dat is LollyBloem. Jaap Schuddeboom en Lia Bak raakten geïntrigeerd door deze unieke combinatie en besloten deze traktatie op de Nederlandse markt te introduceren...... 0 reacties


Nederlandse ghee voedselhype in Japan
Ghee, een bakvet gemaakt door de Hollandse start-up Ghee Easy, blijkt een doorslaand succes in Japan. Tijdens de Mezamashi TV-show, keken afgelopen week meer dan 14 miljoen Japanners naar een item dat uitgebreid de voordelen van ghee ten opzichte van boter of plantaardige oliën ter sprake bracht. De potten..... 0 reacties


"Frutaki Bio is ‘Better Candy’ in optima forma"
Nieuw snoepje met alléén fruit te koop bij Ekoplaza
Verantwoord snoepgoed is moeilijk te vinden. Daar weten ze bij importeur BetterCandy alles van. Met het nieuwe merk Frutaki Bio denken ze dicht bij het perfecte snoepje te komen. "We zijn erg trots op onze nieuwste aanwinst, Frutaki Bio, zachte snoepjes die voor 97% uit fruit bestaan en géén toegevoegde..... 1 reacties


"Functioneel en convenience gaan heel goed samen"
FITSHE introduceert premium vegan proteïnebars
Tholen – In een drukke levensstijl is sporten dé ideale uitlaatklep om weer op krachten te komen. De ondernemende vrouw die een gezonde en bovenal actieve levensstijl nastreeft kan daarbij wat extra ondersteuning gebruiken. Toch is juist díe doelgroep ondervertegenwoordigd als het gaat om sportvoeding. "Het..... 0 reacties


DO-IT distribueert totaalassortiment onoff spices!
"Authentieke Thaise smaak past goed bij barbecue"
Tholen – Tijdens de zomerse temperaturen misstaan Oosterse sauzen en marinades niet op de barbecue. De standaard ketchup maakt langzaamaan plaats voor pittigere alternatieven, ziet Onno Stienen van onoff spices!. "De Aziatische keuken is al langer aan een opmars bezig. In dat licht bezien is de combinatie..... 0 reacties


Nieuwe look voor Lovechock Bars
Lovechock kondigt vol trots de nieuwe uitstraling van hun Lovechock Bars aan. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd: de labels op de verpakking hebben opvallende kleuren gekregen zodat ze de vrolijkheid van de producten en het merk goed weergeven. Daarnaast is de chocolade vanaf nu verdeeld in zes..... 0 reacties


"Je kunt een citroen naar krab laten smaken, maar moet je dat willen?"
Foodvision introduceert vijf e-nummervrije salades voor op brood en toast
Tholen – Mensen zijn visueel ingestelde en associatieve wezens. We zien patronen, leggen verbanden en maken ons dát wat we gewend zijn eigen. "Volgens die redenering herkennen veel consumenten een zalmsalade voor op brood of toast pas als zodanig als deze een oranje kleur heeft. En dat terwijl die kleur..... 0 reacties


Biologische honing en jam
De Bijenkorf lanceert Food Stories
De Bijenkorf lanceert Food Stories, een nieuwe eigen lijn met onder andere honing, olie, wijn en bier. "De producten komen van zorgvuldig geselecteerde leveranciers die uitsluitend met de beste ingrediënten werken", schrijft het warenhuis op haar website. Met deze productlijn streeft De Bijenkorf naar..... 0 reacties


Nieuwe receptuur voor waterijs Ice Cream Factory
Al enige tijd bevat het biologische ijsmerk 'Ice Cream Factory' een waterijs assortiment. Daarin werden voorheen natuurlijke aroma's gebruikt. De afgelopen twee jaar is vanuit de consument (en dus ook vanuit winkeliers) vraag ontstaan naar varianten zonder aroma. Daarop is actie ondernomen. Het complete..... 0 reacties


In Andalusië
Gaston Smit van Horizon onderscheiden door amandelcoöperatie
Oprichter en directeur Gaston Smit van Horizon Natuurvoeding BV heeft afgelopen vrijdag in Andalusië een onderscheiding in ontvangst genomen van de amandelcoöperatie Almendrera del Sur. De onderscheiding is hem toegekend voor de jarenlange samenwerking en zijn inspanningen voor de afzet van de biologische..... 0 reacties


Hollands biologisch koekje begint samenwerking met Whole Foods
Tholen – De koekjes van Farm Brothers hebben de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk gemaakt. "Het mag geen geheim heten dat thee en koekjes goed samengaan. Als thuisbasis van fervente theeliefhebbers lag daar natuurlijk gigantisch veel potentie", vertelt 'Farm Brother' Herman. De koekjes lagen al in een..... 0 reacties


Googly Fruit lanceert lijn biosnacks op Britse markt
Na een overeenkomst met Superdrug gesloten te hebben zal het assortiment van het Britse bedrijf Googly Fruit, producent van kindersnacks, voor het eerst ook in de reguliere Britse winkelschappen liggen.Het merk, dat momenteel alleen nog te koop is bij Ocado, produceert biosnacks met milde smaken die bij..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Qua opzet onze leukste markt ooit"
Iets te warm voor 'Festivalmarkt' De Groene Passage
Tholen - Afgelopen zondag 18 juni stonden op het plein voor De Groene Passage in Rotterdam weer ruim 50 kramen. Hierin presenteerden diverse leveranciers allerlei producten die onder meer in de schappen van natuurvoedingswinkel Gimsel te vinden zijn. Speciaal voor het 20-jarige jubileum was het plein extra..... 0 reacties


"Willen naar 100 leden in 2020"
Fotoreportage BioNederland-vergadering op Zonnehoeve
Tholen - De algemene ledenvergadering van BioNederland vond dit keer plaats op BD-boerderij Zonnehoeve. Zo'n 70 producenten en handelaren woonden gisteren (12 juni) de vergadering in Zeewolde bij. Na de naamsverandering (voorheen VBP - Vereniging Biologische Producenten) vorig jaar zijn er 15 leden bij..... 0 reacties


'Foie gras' zonder gans en volgens veganistisch recept
Belgische verdeler Hygiëna kiest steevast voor vegantische patés met combinaties als pompoen en rozijnen, artisjok en quinoa of wortel en hennepzaad. Voor deze biologische patés van Ecolife Food werden dus geen ganzen gemest. De patés van Ecolife Food gaan nog een stapje verder dan vegetarisch; ze zijn..... 0 reacties


Nieuw: Incazout verrijkt met jodium
Marassina Peru importeert en verkoopt Inca zout uit Maras Peru. Het Inca zout bevat voldoende jodium en past als natuurproduct goed binnen een dagelijks (biologisch) dieet. Een van de nieuwe voedingstrends is dat mensen het consumeren van brood minderen of totaal uitbannen uit hun dieet, of biologisch brood..... 0 reacties


Allard ten Dam: "Prachtig voorbeeld van voedselsoevereiniteit"
Sunria verkiest mensenhanden boven machines
Tholen - Niet de machine, maar de mens: dat is waar het om draait bij Sunria. Aan de productie van de Indonesische bio-rijst komt geen machine te pas. Initiatiefnemer Emily Sutanto was maandag 29 mei op bezoek bij de coöperatieve groothandel De Nieuwe Band. Ze vertelde daar het verhaal achter de nieuwste..... 0 reacties


Rafti merkt daling suikerconsumptie nog niet in volumes
"Suiker is noodzakelijk om bepaalde producten te maken"
Tholen – Rafti | Sugar Solutions in Wijchen produceert vloeibare suikers en mengstropen. Het bedrijf is niet echt op de voorgrond actief binnen de biologische branche. Toch worden de suikers in vele bio-producten verwerkt, meent Anja Vreugdenhil. Het bio-aandeel binnen Rafti ligt volgens haar rond 5%. "Onze..... 0 reacties


"Duidelijk veel meer dan een merk"
Maak kennis met Meesters van de Halm
Tholen - De Halm wordt Meesters van de Halm. Na 40 jaar gaat de in Heeswijk Dinther gevestigde authentieke biologische graanpletterij verder onder deze naam. Het nieuwe logo trekt de aandacht op de nieuwe composteerbare verpakking. "Met dit vernieuwde concept willen we meer het verhaal achter ons bedrijf..... 0 reacties

Zaterdag 30 september:
'Bee-hind the scenes' voor winkeliers
Imkerij de Traay in Lelystad viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Eind september zal ter ere van dut jubileum een zogenaamde 'Bee-hind the scenes' georganiseerd worden. De Traay nodigt winkeliers van harte uit voor een kijkje achter de schermen en samen met hen het jubileum te vieren. Aan te raden is om niet..... 0 reacties


Allergeenvrije chocolade van Magic Chocolates
"De echte magie zit hem in zijn eenvoud"
Tholen – Allergenenvrije chocolade blijft bij de grote spelers tamelijk onopgemerkt. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen zagen juist in die niche mooie marktkansen en dus besloot het Vlaamse duo in 2014 met Magic Chocolates over te gaan tot eigen productie. "De volumes van 'free from'-producten zijn in de..... 0 reacties


"Voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft"
Bio-muesli de juiste brandstof voor Tom Dumoulin?
Tholen - Tom Dumoulin heeft de honderdste Giro d'Italia gewonnen. Afgelopen zondag sloot hij de spannende wielerwedstrijd af met een weergaloze tijdrit. Rob van den Berg vertelt dat ze bij De Halm de meerdaagse wielerwedstrijd de afgelopen weken met extra interesse gevolgd. "De Halm juicht als kersverse..... 0 reacties


Skal-certificaat voor eigen Nederlandse honing blijft doel
Wouter Vuijk: "Natuurvoedingswinkels gaan profiteren van bemoeienis supermarkten"
Tholen – Skal-certificering voor de eigen Nederlandse honing van de Traay. Dat is nog altijd het doel van Wouter Vuijk, oprichter van de Traay. De in Lelystad gevestigde imkerij viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Bio-certificering van Nederlandse honing is sinds twee jaar mogelijk. Wouter is nauw..... 3 reacties


Volgende markt op 25 november
Zelfs onze zuiderburen bezoeken Glutenvrij Lente Festival
Afgelopen weekend kwamen mensen van heinde en ver om de glutenvrije markt te bezoeken aan de Fruitweg 20 te Leiden. Op zaterdag en zondag konden consumenten glutenvrije producten proeven en kopen. Een makkelijke manier om voordelig en feestelijk kennis te maken met nieuwe producten die initiatiefnemer..... 0 reacties


Trafo Hummus Chips in nieuwe composteerbare verpakking van Bio4Pack
Onlangs introduceerde FZ Organic Food haar nieuwe chips range van Trafo, Biologische Hummus Chips. Met deze nieuwe Hummus variant wordt het assortiment biologische chips & snacks voor de bewuste genieter verder uitgebreid. Trafo Hummus Chips zijn glutenvrij, vegan, zonder toegevoegde suikers en 25%..... 0 reacties


Fotoreportage Organic Business Lunch
de Smaakspecialist: veel meer dan initiatief van 'supermarktboys'
Tholen - De Smaakspecialist heeft een feestelijk weekend achter de rug. Op het landgoed Anneville in Ulvenhout vierde de Smaakspecialist namelijk haar 12,5 jarig bestaan. Het feestweekend ging vrijdagmiddag van start met de Organic Business Lunch. Hiervoor waren partners uitgenodigd die in de loop van de..... 0 reacties


Washington neemt wet aan voor biologische marihuanateelt
Washington staat al bekend om zijn biologische appelen en peren. Binnenkort mogelijk ook vanwege biologische marihuana. Gouverneur Jay Inslee heeft een wetsvoorstel ondertekend die als eerste staat in de VS biologische marihuana erkent. "Hiermee willen we de industrie normaliseren", aldus Lara Kaminisky,..... 0 reacties

Gangbare versus biologische teelt (7/7)
"Biologisch is niks voor mij"
Wat zijn nou precies de verschillen tussen gangbaar en biologisch boeren? Zit het vooral in de praktische manier van werken of is het echt een andere 'mindset'? Om dat te horen, te zien én te ervaren ging gangbaar akkerbouwer Jasper Roubos uit Abbenes (Noord-Holland) een ochtend op bezoek bij Henk..... 0 reacties


'Bakparadijs' Natuurwinkel Amersfoort winnaar De Rit Winkelwedstrijd
Vorige week maakte De Rit de winnaar bekend van de De Rit Paasactie: een weekend naar Boerderij De Rit. Naast de consumentenactie was er ook een winkelwedstrijd. De winkel die de paasactie het meest impactvol neerzet wordt beloond met een avondje uit naar keuze voor het hele team (ter waarde van 500 euro)...... 0 reacties


BIO PLANÈTE: Europa’s eerste volledig biologische oliemolen
"We hebben de wereld van biologische oliën helpen weten vormgeven"
Tholen – Sinds de oprichting in 1984 maakt BIO PLANÈTE uitsluitend gecertificeerde biologische bak- en braadoliën. Het familiebedrijf, geleid door Judith Faller-Moog, gelooft in transparantie en eerlijke handel met haar leveranciers. Elke schakel vanaf het veld tot aan de fles is bij het bedrijf..... 0 reacties


Winnaar De Rit Paasactie bekendgemaakt
Dit jaar stond Pasen centraal bij De Rit. In de periode 3 april tot en met 30 april kon je kans maken op een weekend weg voor 10 personen naar 'Boerderij de Rit'. De plek waar het merk De Rit in 1969 is ontstaan. Uit de vele inzendingen is afgelopen week de winnaar gekozen. Het De Rit team heeft de gelukkige..... 0 reacties


Marketingcampagnes moeten inspelen op sociale gevoeligheid
"Bio-chocolade koop je pas als je vrienden dat doen"
Waarom kopen we producten van het huismerk of A-merk en bijna nooit de biologische variant? Omdat niemand anders dat doet. Helen Arce Salazar onderzocht hoe de keuzes van onze familie, vrienden en collega's beïnvloeden wat we in supermarkten kopen.Duurzame producten liggen al tientallen jaren in de schappen,..... 0 reacties


Zeezout - Paprika - Dille & bieslook
Nieuw: GoPure Canyon aardappelchips
"Krachtig, vol van smaak en puur natuur. Met de nieuwe Canyon aardappelchips van GoPure maken de enthousiaste chipsmakers uit Emmeloord hun credo opnieuw waar. Het geheim? Speciaal geselecteerde aardappelen en authentieke specerijen. Dit is geen chips meer, dit is puur avontuur", vertelt Katharina..... 0 reacties


"Extra ruimte in onze winkels voor startups"
Organic Food for You: nu ook droogwaren van Udea
Geen toegevoegde rommel, 100% puur, elke dag vers brood en vooral eigen lekkere, 'bijzondere' producten. Dat is volgens Eric Verduin de formule van de Organic Food for You winkels. Samen met Job Achthoven wilde hij daarmee een 'bourgondische buurjongen' zijn. Vanaf dag 1, nu 13 jaar geleden, was Udea de..... 1 reacties