Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


Pepernoten als ontbijt?
Tholen - Veel mensen kijken in deze periode al uit naar de viering van Sinterklaas. En wat is er nu leuker dan in deze tijd een speciaal Sinterklaasontbijt te kunnen nuttigen? Meesters van De Halm heeft daarom een speciale pepernoten crunchy ontwikkeld. "Deze crunchy is superknapperig en deze mix van..... 0 reacties


"Men vond de ambiance heel mooi"
Fotoreportage: Proeverij v/d Natuur 'op het juiste spoor'
Tholen - Het Spoorwegmuseum vormde gisterenavond een prachtig decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur. Circa 50 leveranciers hadden zich verzameld op het stationsplein van het museum. Zij lieten de klanten van Natudis en Kroon Biologische Verswaren genieten van de zeer uiteenlopende producten en..... 0 reacties


Express Porridge verschijnt in drie varianten
Lima introduceert glutenvrije havermoutpap zonder kooktijd
De koude dagen staan weer voor de deur. Dat betekent wakker worden met een lekker warm koningsmaal zodat je er de hele dag tegenaan kan. Stoom je klaar om door het gure weer naar je werk te fietsen met een kom glutenvrije havermoutpap van Lima. Omdat je 's morgens geen uren de tijd hebt (of misschien moeite..... 0 reacties


"Positieve reacties op de lekkere kaassmaak"
Cheese Flips houden Corn Peanuts gezelschap
Tholen - De Corn Peanuts van Trafo hebben onlangs gezelschap gekregen van de Cheese Flips. "Het is een mooi setje bij elkaar zo. De Cheese Flips hebben een goede kaassmaak en hier krijgen we erg positieve reacties op", vertelt Jelmer Daniels namens producent FZ Organic Food uit Wolvega.Trafo is al meer dan..... 0 reacties


Nieuw: Your Organic Nature linzenwafels
Steeds vaker zoekt de consument naar producten op alternatieve basis met minder of vrij van gluten. Als het even kan zo voedzaam mogelijk. Het aanbod in dit soort producten groeit daarin hard mee. Ook in de reguliere supermarkten zijn al veel producten op alternatieve basis verkrijgbaar.Met de introductie..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Hoe de Hollandse stroopwafel de wereld wil gaan veroveren
Tholen – Het is rond en het komt uit Los Angeles? De stroopwafels van Sweet Amsterdam! Vorige maand waren de zoete lekkernijen al te bewonderen op de Anuga in Keulen, over een paar dagen staat de start-up ook op de Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö. Sweet Amsterdam is het verhaal van een jonge..... 1 reacties


"Er kwam al snel vraag naar bars zonder melk"
Lovechock Creamy Bars te herkennen aan pasteltinten
Tholen - Lovechock introduceerde in september haar nieuwe Creamy Bars. In navolging van de vorig jaar geïntroduceerde Mylk Tablets, ook met fijne hazelnootcrème. "Dit maakt deze producten wat meer toegankelijk voor liefhebbers van melkchocolade. Na de introductie van de tablets kwam er vanuit de..... 0 reacties


"Elkaar versterken en de branche vooruit helpen"
Grote saamhorigheid op eerste lustrum Biobites
Tholen – Het eerste lustrum van Biobites werd afgelopen vrijdag feestelijk afgetrapt in De Moestuin in Utrecht. Een gemêleerd gezelschap zakenpartners en andere like-minded ondernemers deelde mee in de feestvreugde. Een groep die ze beschouwt als een grote familie. "Er is een geweldige klik tussen ons",..... 0 reacties


Erik Sauër: "Belangrijk om de speciaalzaken te kunnen steunen"
Merkleveranciers haken in op 'Geen BTW op bio'-actie
Tholen – Diverse merkleveranciers haken in op de actie 'Geen BTW op bio'. In een groot aantal bio-speciaalzaken kunnen klanten op 10, 11 en 12 november alvast BTW-vrij boodschappen doen. De 6% BTW op voedingsmiddelen wordt dan niet in rekening gebracht en daarom hebben verschillende ondernemers besloten om..... 0 reacties


"Werken hiervoor samen met kleinschalig Frans familiebedrijf"
Walnootolie van Amanprana weer beschikbaar
Tholen - De extra vierge walnootolie van Amanprana is weer beschikbaar. Korte tijd was de olie niet verkrijgbaar, maar nu is de nieuwe oogst weer binnen, geeft Tim Spek aan. "Omdat Amanprana er bewust voor kiest om alleen walnoten van deze specifieke boomgaard in deze olie te verwerken, kampten we dit keer..... 0 reacties


mymuesli adventskalenders: 24x ontbijt in kerstsferen
Met de speciale adventskalenders van mymuesli kun je geheel in sfeer en vol verrassingen de decembermaand inluiden. Vanwege het 10-jarig jubileum komt mymuesli namelijk met een gouden versie van de adventskalender.Adventskalendermymuesli verpakt in haar adventskalender 24 biologische muesli's in eengouden..... 0 reacties


Nieuw van Nutridia: granenwafels en chocoladerepen
Op zoek naar nieuwe tussendoortjes? Nutridia komt nu met granenwafels en biologische fairtradechocolade? Natridia's lijfspreuk is dan ook: smullen zonder schuldgevoel.Van de chocolade introduceert het Belgische bedrijf vijf nieuwe smaken. Daartoe behoren ook twee lactosevrije varianten gemaakt met rijstmelk...... 0 reacties


"Amaizin gaat voor volwaardige Mexicaanse lijn"
Taco's nu ook biologisch
Tholen - Amaizin introduceert een biologische variant op de welbekende Mexicaanse taco. "Voor zo ver wij weten is dit product nog niet op de natuurvoedingsmarkt te verkrijgen", vertelt Annemiek Flantua namens DO-IT. Het in Barneveld gevestigde bedrijf is dan ook extra trots op deze introductie. "We willen de..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Kiest ook de natuurvoedingsmarkt voor Lisa's choice?
"We waren niet onder de indruk van het glutenvrije aanbod"
Tholen - Lisa's choice geeft coeliakiepatiënten letterlijk meer opties. Het uit 73 producten bestaande assortiment is naast volledig glutenvrij ook nog eens biologisch. Oprichter Edith Goossens kan met trots melden dat de producten van Lisa's choice in de loop van november opgenomen gaan worden door zowel..... 0 reacties




Biologische honing en jam
De Bijenkorf lanceert Food Stories
De Bijenkorf lanceert Food Stories, een nieuwe eigen lijn met onder andere honing, olie, wijn en bier. "De producten komen van zorgvuldig geselecteerde leveranciers die uitsluitend met de beste ingrediënten werken", schrijft het warenhuis op haar website. Met deze productlijn streeft De Bijenkorf naar..... 0 reacties


Nieuwe receptuur voor waterijs Ice Cream Factory
Al enige tijd bevat het biologische ijsmerk 'Ice Cream Factory' een waterijs assortiment. Daarin werden voorheen natuurlijke aroma's gebruikt. De afgelopen twee jaar is vanuit de consument (en dus ook vanuit winkeliers) vraag ontstaan naar varianten zonder aroma. Daarop is actie ondernomen. Het complete..... 0 reacties


In Andalusië
Gaston Smit van Horizon onderscheiden door amandelcoöperatie
Oprichter en directeur Gaston Smit van Horizon Natuurvoeding BV heeft afgelopen vrijdag in Andalusië een onderscheiding in ontvangst genomen van de amandelcoöperatie Almendrera del Sur. De onderscheiding is hem toegekend voor de jarenlange samenwerking en zijn inspanningen voor de afzet van de biologische..... 0 reacties


Hollands biologisch koekje begint samenwerking met Whole Foods
Tholen – De koekjes van Farm Brothers hebben de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk gemaakt. "Het mag geen geheim heten dat thee en koekjes goed samengaan. Als thuisbasis van fervente theeliefhebbers lag daar natuurlijk gigantisch veel potentie", vertelt 'Farm Brother' Herman. De koekjes lagen al in een..... 0 reacties


Googly Fruit lanceert lijn biosnacks op Britse markt
Na een overeenkomst met Superdrug gesloten te hebben zal het assortiment van het Britse bedrijf Googly Fruit, producent van kindersnacks, voor het eerst ook in de reguliere Britse winkelschappen liggen.Het merk, dat momenteel alleen nog te koop is bij Ocado, produceert biosnacks met milde smaken die bij..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Qua opzet onze leukste markt ooit"
Iets te warm voor 'Festivalmarkt' De Groene Passage
Tholen - Afgelopen zondag 18 juni stonden op het plein voor De Groene Passage in Rotterdam weer ruim 50 kramen. Hierin presenteerden diverse leveranciers allerlei producten die onder meer in de schappen van natuurvoedingswinkel Gimsel te vinden zijn. Speciaal voor het 20-jarige jubileum was het plein extra..... 0 reacties


"Willen naar 100 leden in 2020"
Fotoreportage BioNederland-vergadering op Zonnehoeve
Tholen - De algemene ledenvergadering van BioNederland vond dit keer plaats op BD-boerderij Zonnehoeve. Zo'n 70 producenten en handelaren woonden gisteren (12 juni) de vergadering in Zeewolde bij. Na de naamsverandering (voorheen VBP - Vereniging Biologische Producenten) vorig jaar zijn er 15 leden bij..... 0 reacties


'Foie gras' zonder gans en volgens veganistisch recept
Belgische verdeler Hygiëna kiest steevast voor vegantische patés met combinaties als pompoen en rozijnen, artisjok en quinoa of wortel en hennepzaad. Voor deze biologische patés van Ecolife Food werden dus geen ganzen gemest. De patés van Ecolife Food gaan nog een stapje verder dan vegetarisch; ze zijn..... 0 reacties


Nieuw: Incazout verrijkt met jodium
Marassina Peru importeert en verkoopt Inca zout uit Maras Peru. Het Inca zout bevat voldoende jodium en past als natuurproduct goed binnen een dagelijks (biologisch) dieet. Een van de nieuwe voedingstrends is dat mensen het consumeren van brood minderen of totaal uitbannen uit hun dieet, of biologisch brood..... 0 reacties


Allard ten Dam: "Prachtig voorbeeld van voedselsoevereiniteit"
Sunria verkiest mensenhanden boven machines
Tholen - Niet de machine, maar de mens: dat is waar het om draait bij Sunria. Aan de productie van de Indonesische bio-rijst komt geen machine te pas. Initiatiefnemer Emily Sutanto was maandag 29 mei op bezoek bij de coöperatieve groothandel De Nieuwe Band. Ze vertelde daar het verhaal achter de nieuwste..... 0 reacties


Rafti merkt daling suikerconsumptie nog niet in volumes
"Suiker is noodzakelijk om bepaalde producten te maken"
Tholen – Rafti | Sugar Solutions in Wijchen produceert vloeibare suikers en mengstropen. Het bedrijf is niet echt op de voorgrond actief binnen de biologische branche. Toch worden de suikers in vele bio-producten verwerkt, meent Anja Vreugdenhil. Het bio-aandeel binnen Rafti ligt volgens haar rond 5%. "Onze..... 0 reacties


"Duidelijk veel meer dan een merk"
Maak kennis met Meesters van de Halm
Tholen - De Halm wordt Meesters van de Halm. Na 40 jaar gaat de in Heeswijk Dinther gevestigde authentieke biologische graanpletterij verder onder deze naam. Het nieuwe logo trekt de aandacht op de nieuwe composteerbare verpakking. "Met dit vernieuwde concept willen we meer het verhaal achter ons bedrijf..... 0 reacties

Zaterdag 30 september:
'Bee-hind the scenes' voor winkeliers
Imkerij de Traay in Lelystad viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Eind september zal ter ere van dut jubileum een zogenaamde 'Bee-hind the scenes' georganiseerd worden. De Traay nodigt winkeliers van harte uit voor een kijkje achter de schermen en samen met hen het jubileum te vieren. Aan te raden is om niet..... 0 reacties


Allergeenvrije chocolade van Magic Chocolates
"De echte magie zit hem in zijn eenvoud"
Tholen – Allergenenvrije chocolade blijft bij de grote spelers tamelijk onopgemerkt. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen zagen juist in die niche mooie marktkansen en dus besloot het Vlaamse duo in 2014 met Magic Chocolates over te gaan tot eigen productie. "De volumes van 'free from'-producten zijn in de..... 0 reacties


"Voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft"
Bio-muesli de juiste brandstof voor Tom Dumoulin?
Tholen - Tom Dumoulin heeft de honderdste Giro d'Italia gewonnen. Afgelopen zondag sloot hij de spannende wielerwedstrijd af met een weergaloze tijdrit. Rob van den Berg vertelt dat ze bij De Halm de meerdaagse wielerwedstrijd de afgelopen weken met extra interesse gevolgd. "De Halm juicht als kersverse..... 0 reacties


Skal-certificaat voor eigen Nederlandse honing blijft doel
Wouter Vuijk: "Natuurvoedingswinkels gaan profiteren van bemoeienis supermarkten"
Tholen – Skal-certificering voor de eigen Nederlandse honing van de Traay. Dat is nog altijd het doel van Wouter Vuijk, oprichter van de Traay. De in Lelystad gevestigde imkerij viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Bio-certificering van Nederlandse honing is sinds twee jaar mogelijk. Wouter is nauw..... 3 reacties


Volgende markt op 25 november
Zelfs onze zuiderburen bezoeken Glutenvrij Lente Festival
Afgelopen weekend kwamen mensen van heinde en ver om de glutenvrije markt te bezoeken aan de Fruitweg 20 te Leiden. Op zaterdag en zondag konden consumenten glutenvrije producten proeven en kopen. Een makkelijke manier om voordelig en feestelijk kennis te maken met nieuwe producten die initiatiefnemer..... 0 reacties


Trafo Hummus Chips in nieuwe composteerbare verpakking van Bio4Pack
Onlangs introduceerde FZ Organic Food haar nieuwe chips range van Trafo, Biologische Hummus Chips. Met deze nieuwe Hummus variant wordt het assortiment biologische chips & snacks voor de bewuste genieter verder uitgebreid. Trafo Hummus Chips zijn glutenvrij, vegan, zonder toegevoegde suikers en 25%..... 0 reacties


Fotoreportage Organic Business Lunch
de Smaakspecialist: veel meer dan initiatief van 'supermarktboys'
Tholen - De Smaakspecialist heeft een feestelijk weekend achter de rug. Op het landgoed Anneville in Ulvenhout vierde de Smaakspecialist namelijk haar 12,5 jarig bestaan. Het feestweekend ging vrijdagmiddag van start met de Organic Business Lunch. Hiervoor waren partners uitgenodigd die in de loop van de..... 0 reacties


Washington neemt wet aan voor biologische marihuanateelt
Washington staat al bekend om zijn biologische appelen en peren. Binnenkort mogelijk ook vanwege biologische marihuana. Gouverneur Jay Inslee heeft een wetsvoorstel ondertekend die als eerste staat in de VS biologische marihuana erkent. "Hiermee willen we de industrie normaliseren", aldus Lara Kaminisky,..... 0 reacties

Gangbare versus biologische teelt (7/7)
"Biologisch is niks voor mij"
Wat zijn nou precies de verschillen tussen gangbaar en biologisch boeren? Zit het vooral in de praktische manier van werken of is het echt een andere 'mindset'? Om dat te horen, te zien én te ervaren ging gangbaar akkerbouwer Jasper Roubos uit Abbenes (Noord-Holland) een ochtend op bezoek bij Henk..... 0 reacties


'Bakparadijs' Natuurwinkel Amersfoort winnaar De Rit Winkelwedstrijd
Vorige week maakte De Rit de winnaar bekend van de De Rit Paasactie: een weekend naar Boerderij De Rit. Naast de consumentenactie was er ook een winkelwedstrijd. De winkel die de paasactie het meest impactvol neerzet wordt beloond met een avondje uit naar keuze voor het hele team (ter waarde van 500 euro)...... 0 reacties


BIO PLANÈTE: Europa’s eerste volledig biologische oliemolen
"We hebben de wereld van biologische oliën helpen weten vormgeven"
Tholen – Sinds de oprichting in 1984 maakt BIO PLANÈTE uitsluitend gecertificeerde biologische bak- en braadoliën. Het familiebedrijf, geleid door Judith Faller-Moog, gelooft in transparantie en eerlijke handel met haar leveranciers. Elke schakel vanaf het veld tot aan de fles is bij het bedrijf..... 0 reacties


Winnaar De Rit Paasactie bekendgemaakt
Dit jaar stond Pasen centraal bij De Rit. In de periode 3 april tot en met 30 april kon je kans maken op een weekend weg voor 10 personen naar 'Boerderij de Rit'. De plek waar het merk De Rit in 1969 is ontstaan. Uit de vele inzendingen is afgelopen week de winnaar gekozen. Het De Rit team heeft de gelukkige..... 0 reacties


Marketingcampagnes moeten inspelen op sociale gevoeligheid
"Bio-chocolade koop je pas als je vrienden dat doen"
Waarom kopen we producten van het huismerk of A-merk en bijna nooit de biologische variant? Omdat niemand anders dat doet. Helen Arce Salazar onderzocht hoe de keuzes van onze familie, vrienden en collega's beïnvloeden wat we in supermarkten kopen.Duurzame producten liggen al tientallen jaren in de schappen,..... 0 reacties


Zeezout - Paprika - Dille & bieslook
Nieuw: GoPure Canyon aardappelchips
"Krachtig, vol van smaak en puur natuur. Met de nieuwe Canyon aardappelchips van GoPure maken de enthousiaste chipsmakers uit Emmeloord hun credo opnieuw waar. Het geheim? Speciaal geselecteerde aardappelen en authentieke specerijen. Dit is geen chips meer, dit is puur avontuur", vertelt Katharina..... 0 reacties


"Extra ruimte in onze winkels voor startups"
Organic Food for You: nu ook droogwaren van Udea
Geen toegevoegde rommel, 100% puur, elke dag vers brood en vooral eigen lekkere, 'bijzondere' producten. Dat is volgens Eric Verduin de formule van de Organic Food for You winkels. Samen met Job Achthoven wilde hij daarmee een 'bourgondische buurjongen' zijn. Vanaf dag 1, nu 13 jaar geleden, was Udea de..... 1 reacties


Wouter Vuijk: "Mijn geloof in biologische honing was cruciaal"
Jubilerend 'de Traay' gaat verder uitbreiden
Tholen - Imkerij de Traay viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Oprichter Wouter Vuijk is nog altijd actief binnen het bedrijf en is trots op waar het bedrijf nu staat. "Ik ben voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Daarvoor vind ik het imkeren nog te leuk. Mooi is ook dat de populariteit van honing nog..... 0 reacties


20 mei langs de kade
Zeilschip Tres Hombres vaart 7 ton bio-cacao naar Amsterdam
Update: De Tres Hombres heeft de wind niet in de zeilen en vaart nog voor de Franse kust. Het evenement wordt verplaatst van 13 mei naar 20 mei.Het is de schippers van de Tres Hombres gelukt: na bijna 10.000 nautische mijlen over de Atlantische Oceaan is het motorloze zeilschip bijna terug in Nederland. Aan..... 0 reacties


Ulla Andersen, Green Gourmet:
"Gevriesdroogde boerenkool past beter bij moderne levensstijl"
Tholen – Foodies zijn het erover eens: de groente van het jaar is boerenkool. De groente boordevol onmisbare voedingswaarden past goed in de huidige gezondheidstrend. In Denemarken wordt het groene krachtvoer geroemd om zijn Vikingsmentaliteit en overlevingsinstinct, daar het temperaturen van -20 °C..... 0 reacties


Ook nieuwe verpakking
Lola Quinoa introduceert variant met pitten en noten
Lola Quinoa heeft haar producten in een nieuw jasje gestoken en een nieuwe variant geïntroduceerd. De Lola Quinoa schenkverpakking met dop was de eerste stap in de richting. Nu vindt Lola het tijd voor wat extra pit. Letterlijk. Naast de Naturel variant heeft Lola Quinoa haar Nederlandse volkoren quinoa..... 0 reacties


Hoger sterftecijfer bijenvolken afgelopen winter
Bijna 9 op de 10 bijenvolken in ons land hebben de winter overleefd. Jaarlijks worden bij het begin van de lente tellingen gedaan onder imkers. De uitkomst van het onderzoek na de winter van 2016-2017 is met een sterftepercentage van 14% hoger dan een jaar geleden. Toen verloren imkers in Nederland 6,5% van..... 0 reacties


Met karamel-zeezout crispies
mymuesli viert 10-jarig jubileum met gouden koker
mymuesli bestaat tien jaar. Ter ere van dit jubileum presenteert het Duitse customized mueslimerk de Golden Granola limited edition. Een mix van de meest populaire ingrediënten in combinatie met een nieuwe verrassing: karamel-zeezout crispies. Voorzien van een design met gouden logo, heeft deze koker een..... 0 reacties


Verwenproduct voor trouwe gebruikersgroep volgens Wessanen
"Zonnatura Oplosthee past in verantwoord voedingspatroon"
Tholen - Consumentenorganisatie Radar hield onlangs de Oplosthee Rooibos van Zonnatura tegen het licht. Hierbij viel het Radar op dat de thee hoofzakelijk uit suiker bestaat, terwijl Radar Zonnatura associeert met verantwoorde, natuurlijke producten die gezond voor je zijn. Sjoerd van de Wouw van foodwatch..... 1 reacties


Nieuw: Basmati-rijst, Coconut Aminos en siropen in knijpfles
"Komend jaar nog zeker 10 nieuwe Yakso-producten"
Tholen - FZ Organic Food voegt weer verschillende nieuwe producten aan het Yakso-assortiment toe. Yakso is het merk voor de bio-consument die wil genieten van de gevarieerde Aziatische keuken. Pieterjan Kok vertelt dat het niet bij de verderop in dit artikel genoemde introducties zal blijven: "We gaan het..... 0 reacties


Crackers zonder palmvet
TerraSana heeft met de vernieuwing van het design van de Mediterrane lijn direct een aantal extra aanpassingen ingevoerd. Zo worden de crackers van TerraSana nu gemaakt zonder enig palmvet. Ze waren al gistvrij, omdat ze met zuurdesem worden gemaakt. Maar waarom gebruikt de producent eigenlijk liever geen..... 1 reacties


Gepersonaliseerde zak bio-muesli als Moederdag-verrassing
Tholen - Graanpletterij De Halm heeft een speciale Moederdagactie opgezet. In samenwerking met Ekoplaza kunnen consumenten een gepersonaliseerd zakje Krokante muesli kokos/hazelnoot voor hun moeder laten maken. "Ze kunnen op de website van Ekoplaza een speciaal formulier invullen, met een leuke tekst voor..... 0 reacties


Nederlands eerste hennepthee-producent zoekt bio-grond
Geavanceerde oogstmachine stript hennepplant van top tot teen
Tholen – Velen associëren de hennepplant alleen met de psychoactieve variant: marihuana. "Het is een hardnekkig stigma en totaal eenzijdig. Hennep kent ook een variant zonder de psychoactive stof THC, de zogenaamde 'vezelhennep'. Dit oeroude gewas blinkt uit in toepassingen en de teelt is bovendien zeer..... 0 reacties


Gezond eten met een drukke levensstijl
Gezonde bakmixen als ode aan broer
Liefhebbers van gezonde granola, muffins of bananenbrood, die niet beschikken over de juiste ingrediënten of weinig tijd hebben om deze zelf te maken, kunnen terecht bij Arthur's Mix. Een gamma gezonde bakmixen waarmee men in een handomdraai zelf granola, bananenbrood of volkoren muffins maakt. Eenmaal..... 0 reacties


Nieuw: biologische granola in drie verschillende smaken
De biologische granola van het Belgische Nutridia positioneert zich als ontbijtgraan die niet misstaat in combinatie met yoghurt, vers fruit en/of honing. Chocoladeliefhebbers kunnen kiezen voor krokante granen met chocolade en hazelnoten. Liever een zachte, verfijnde granola? Dan volstaat de combinatie van..... 0 reacties


Recall België: Ekoland melk- en hazelnootpasta
Het FAVV werd via het Europese alarmsysteem RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) op de hoogte gesteld van de mogelijke aanwezigheid stukjes glas in potten melk en hazelnootpasta van het merk Ekoland. De betrokken producten werden verkocht in verschillende verkooppunten in België en werden reeds uit..... 0 reacties


Aad van Ammers, Corn Candies:
"Suikervrij is inmiddels een absolute hype"
Aad van Ammers -eigenaar en medeoprichter van Corn Candies- vertelt in BIOscope over de begindagen van het bedrijf en de filosofie erachter: "We zijn ons er vanaf het begin bewust van geweest dat er kinderen en volwassenen zijn die bepaalde dingen niet mogen eten, bijvoorbeeld omdat ze er overgevoelig of..... 0 reacties


Ton de Haan, Bonvita:
"Meer paasproducten verkocht dan afgelopen jaren"
Tholen - Bij Bonvita zijn ze tevreden over de belangstelling voor de paasproducten, zo geeft Ton de Haan aan. De paasproducten zijn gemaakt van lactosevrije biologische chocolade op basis van rijstmelk. "Het is goed gegaan, het gaat niet om een overdreven grote groei, maar we hebben al meer paasproducten..... 0 reacties


Superfoodies introduceert drie nieuwe ready-to-mix-pannenkoekenmixen
"Een pannenkoek beleggen als een gezonde wrap"
Tholen – Met een pannenkoek kun je eindeloos variëren. Met die gedachte speelde Superfoodies al langer. En dat is ook precies de reden dat er van het merk binnenkort drie nieuwe ready-to-mix-pannenkoekenmixen verschijnen. "We wilden met deze mixen graag voor ieder 'smaakpallet' wat wils. Onze 'free..... 0 reacties


Nature & Cie wint Franse prijs voor beste bioproduct 2017
Glutenintolerant, maar toch gek op zoetigheid? Dat is mogelijk met de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. Hygiena distribueert de producten in België. De cakejes met rood fruit hebben een Franse prijs voor beste bioproduct 2017 gewonnen. De prijs werd georganiseerd door 'Bio à la une'...... 0 reacties


Winactie: bio-chocolade tijdens Pasen
Pasen komt er aan: voor sommigen dé perfecte uitvlucht om chocolade te eten. Helaas komt heel wat niet-biologische chocolade met een bittere nasmaak. Chocolade met het bio-label biedt dan uitkomst, gemaakt van cacaobonen die geteeld zijn zonder gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest. Het assortiment in de..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Verkoop paasproducten opvallend hard gegaan"
Paaseitjes zoeken bij Gimsel
Tholen - Bij natuurvoedingswinkel Gimsel in De Groene Passage is de paasverkoop naar tevredenheid verlopen. "We hebben eigenlijk niet zo veel meer staan, het is allemaal heel hard gegaan. Deze week is het eigenlijk al de hele week erg druk geweest. Daaraan merken we dat het echt leeft. Dit valt op. Mooi..... 0 reacties


La Vida Vegan wint Sweetie Award 2017
Op vrijdag 7 april heeft Brinkers de Sweetie award gewonnen met haar nieuwste chocoladepasta: La Vida Vegan. Brinkers heeft in de categorie 'Fairtrade' gewonnen en daarmee mag La Vida Vegan zich het meest innovatieve Fairtrade product binnen de zoetwarenindustrie noemen. Verkrijgbaar bij EkoPlazaLa Vida..... 0 reacties


"Zonde om hem na de beurzen in de schuur te laten staan"
Yakso TukTuk ook aandachtstrekker op winkelvloer
Tholen - Een tuktuk op de winkelvloer. Dat moet de nodige aandacht trekken. Dit bleek onlangs bij de Natuurwinkel in Almere. De Yakso TukTuk stond daar twee weken lang op de winkelvloer. Natuurwinkel-ondernemer Casper Kromkamp spreekt zelfs over een verachtvoudiging van de Yakso-verkopen dankzij de actie...... 0 reacties


In voedingsmiddelen
Gemiddelde zoutgehalte daalt, suikergehalte niet
Het zoutgehalte in brood was in 2016 gemiddeld 19 procent lager dan in 2011. Ook bepaalde soorten sauzen, soepen, groenten en peulvruchten in blik of glas en chips hebben een lager zoutgehalte, tussen de 12 en 26 procent lager dan in 2011. Daarnaast hebben enkele productgroepen (bijvoorbeeld sommige soorten..... 0 reacties


Winactie: weekendje weg op Boerderij de Rit
Vanuit de monumentale boerderij begonnen Yvonne en Dries van der Woerd in 1969 biologische groothandel De Rit. Nu is de boerderij omgevormd tot een vakantiehuis dat plek biedt aan 10 personen. Door aankoop van twee actieverpakkingen van De Rit Organics maakt men kans op een verblijf voor een weekend in dit..... 0 reacties


"Productlijn waarmee natuurvoedingswinkel zich kan onderscheiden"
Wederom awards voor pompoendelicatessen Georg
Tholen - Het lijkt traditie te worden. Ook dit jaar zijn de nieuwe producten van het Duitse merk Georg in de prijzen gevallen tijdens de BIOFACH. Georg produceert allerlei producten waarin biologische pompoen verwerkt is. Dit keer won Georg voor zowel de Pompoen Spritzer als de Pompoen BBQ-Grill saus een..... 0 reacties


Nieuw: Sea Veg Crispies van Clearspring
Clearspring heeft haar lijn zeewierproducten uitgebreid met de Seaveg Crispies. Dit zijn kleine, vierkante velletjes crispy zeewier, gemaakt van vier eenvoudige ingrediënten: nori dat gekweekt wordt voor de Koreaanse kust, ongeraffineerd zeezout en sesam- en raapzaadolie. Aan de Chili Seaveg Crispies is ook..... 0 reacties


"Wij zijn eerlijk over suiker, vet en zout"
Actieweken stimuleren suikerbewustzijn bio-supermarktklant
Tholen - 'De Lekker met minder suiker'-weken bij Ekoplaza zijn van start gegaan. Ekoplaza neemt hiermee in samenwerking met het Diabetes Fonds het initiatief om mensen bewust te maken van de hoge suikerinname en te helpen om te minderen. Vijf weken lang krijgen mensen via een speciale nieuwsbrief handige..... 0 reacties


"Verantwoorde voeding begint bij de jonge generatie"
De Smaakspecialist geeft energie aan Voedselbank Amersfoort
Vanuit de missie om verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken is de Smaakspecialist de laatste jaren uitgegroeid tot een volwassen speler op de biologische levensmiddelenmarkt. Naast het ontwikkelen en produceren van levensmiddelen, vormt het vergroten van de social impact een belangrijke pijler in..... 0 reacties


Uitgebreid assortiment biologische noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen
Natudis introduceert Nice & Nuts
Natudis introduceert een nieuwe biologische lijn met noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen: Nice & Nuts. Met een uitgebreid assortiment van 22 biologische producten die in grootverpakkingen worden aangeboden. Kenmerkend aan Nice & Nuts is de zorgvuldige selectie en de evenredige samenstelling..... 0 reacties


Op basis van fruit, nootjes en cereals
Royal Green introduceert drie nieuwe cereals
Royal Green breidt haar Cereal lijn uit met drie nieuwe varianten op basis van fruit, nootjes en cereals. Twee daarvan zijn van Demeter-kwaliteit: de Royal Green Oat Meal Gold en Very Spelty Berry Muesli. De Crisp & Crunch Muesli is biologisch gecertificeerd. De eerste biodynamische variant bestaat uit..... 0 reacties


"Binnenkort ook vegan variant van overnight oats"
Van Haver Tot... Neurenberg
Tholen - Van Haver Tot... Neurenberg in dit geval. Van Haver Tot... stond onlangs namelijk voor het eerst op de BIOFACH. Zoals de naam al verklapt, gaat het om producten die op basis van lokaal geteelde haver gemaakt zijn. Huub Schoemaker vertelt dat de beursdeelname een succes was. "De belangstelling was..... 0 reacties


Magic Chocolate: chocolade zonder allergenen
Voor mensen met allergieën is het lastig om chocolade te vinden die voor hen geschikt is. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen, twee ingenieurs met een jarenlange ervaring in de voedingsindustrie, vonden een oplossing voor hen: sinds 2014 maken ze Magic Chocolates, oftewel allergenenvrije..... 0 reacties


mymuesli lanceert Yoga-edition in Nederland
"Grens tussen ontbijtgranen en healthy snack vervaagt"
Tholen – Eind vorig jaar opende de eerste mymuesli winkel in Utrecht. In deze flagship store kunnen klanten hun biologische muesli-mixen, die voorheen uitsluitend online werden aangeboden, zelf ervaren. "Dankzij onze vestiging in de Domstad hebben we zeer belangrijke marktinzichten opgedaan. Nederlanders..... 0 reacties


Evelinne Ramos França, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


"Peruaanse cacaoplantages gedeeltelijk verwoest door modderstromen"
Noodactie rond nieuwe Awajún 52% chocoladereep van Chocolatemakers
Tholen - Het assortiment van Chocolatemakers is uitgebreid met een nieuwe reep; de Awajún 52%. De reep wordt gemaakt van cacao verbouwd door de Peruaanse Awajún Indianen. Afname van deze reep is nu extra belangrijk omdat een deel van de Awajún Indianen getroffen is door het natuurgeweld in Peru de..... 0 reacties

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens BÖLW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Glutenvrije koek en ontbijtgranen van Hygiena nu ook in België
Belgen met glutenintolerantie die toch graag een tussendoortje nuttigen, kunnen nu terecht bij de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. De producten zijn 100% glutenvrij en biologisch. De producten zijn nu ook in België geïntroduceerd. De cakejes met rood fruit vielen eerder al in de..... 0 reacties