Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
Bij de stand van de Traay kunnen geïnteresseerde bezoekers die van alles willen weten over het imkervak elk jaar terecht voor allerlei soorten honing met en dito keurmerken (EKO, fairtrade, demeter). Ook dit jaar werd er uiteraard weer uitgebreid geproefd van de verschillende heerlijke honingspecialiteiten,..... 0 reacties


"Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
Griekse producten zijn dun gezaaid in de biologische winkelschappen. Ook op de Bio-beurs, waar De Groene Griek uit Amsterdam het enige bedrijf is dat er een brede uitstalling Griekse producten laat proeven. Importeur Martijn de Haan spreekt van een aparte omissie op winkelgebied: "Juist nu blijkt dat Griekse..... 0 reacties


Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
Tholen – De donkere chocoladevarianten lopen als een trein in de lage landen. Het is het Duitse bedrijf EcoFinia niet ontgaan. "In de afgelopen jaren ontpopte Nederland zich tot één van onze belangrijkste exportmarkten voor ons merk Vivani. Daarom hebben wij besloten om deze onze producten (voor het eerst)..... 0 reacties


Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
Liefhebbers van het seitan kunnen op de Bio-beurs in Zwolle twee nieuwe soorten spelt-varianten van Bertyn proeven: Teriyaki en Chili tops. Beiden zijn ready-to-eat. Noble House presenteert daar ook Amanprana botanico kruiden en bubbels uit de eigen Pineo bron. De Bio-beurs vindt plaats van 18 en 19 januari..... 0 reacties


Griekse olijfolie verovert Nederland
Het begon met kleine flesjes. Familie, vrienden, buren, bekenden. De Nederlands-Griekse familie Gkazas voorzag iedereen van hun olijfolie. Kleine flesjes rechtstreeks vanaf Kreta naar de Nederlandse keuken. Inmiddels is Gkazas Olijfolie een volwaardig familiebedrijf dat retailers en horeca voorziet van..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Productie bio-suiker in Nederland ver weg
Het Duitse Nordzucker maakte bekend op zoek te zijn naar biologische suikerbieten om aan de stijgende vraag naar bio-suiker te voldoen. De kans dat er in Nederland biologische suiker geproduceerd gaat worden is klein, zo schrijft Boerenbusiness. Suiker Unie probeerde 10 jaar geleden om een biologische..... 0 reacties


Bio-kruiden Herbaria ook in België
De kruidenmixen van Herbaria zijn sinds kort ook verkrijgbaar in België. Het bedrijf Hygiena distribueert de kruiden. “Spice up your life met de originele kruidenmengelingen van Herbaria. Deze biologische producten geven je maaltijden (en je leven) een kruidige boost,” aldus Hygiena in een persbericht. Het..... 0 reacties


Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!
Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! is na lang experimenteren in zijn Thaise proefkeuken erin geslaagd een biologische oestersaus te maken. “En over de smaak valt dit keer niet te twisten,” aldus Onno. De biologische oestersaus van onoff spices! die vanaf april 2017 op de markt komt in..... 0 reacties


Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van €594 mln, een..... 0 reacties


Zweedse vrijheid smaakt naar jam
Tholen – Voor velen een mooi vakantieland, voor anderen méér dan dat. Arend-Jan van Essen raakte zo onder de indruk van Zweden – met zijn uitgestrekte bossen en ultieme gevoel van vrijheid – dat hij zijn pas opgestarte bedrijf er deels naar vernoemde. "Ik zocht naar een excuus om er vaak naartoe te mogen",..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning nu verkrijgbaar in knijpfles
Honing verlicht de pijn bij keelpijn en oprispingen dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia brengt nu acacia- en bloemenhoning uit in een knijptube. Het eerste type verzacht bij allergieën en hooikoorts, terwijl acaciahoning een bloedzuiverende werking heeft.De honing kan na enige tijd kristalliseren..... 1 reacties


Oekraïne beschikt over enorm potentieel bio-AGF
Oekraïne benut slechts 10 procent van zijn potentiële biologische productiepotentieel, terwijl deze sector goede kansen biedt voor midden- en kleinbedrijf. De ontwikkeling van de sector zou de exportmogelijkheden van het land vergroten, zo heeft Oekraïense landbouwminister Taras Kutovyi..... 0 reacties


Jurgen Meijer, DO-IT:
"Bio is stadium van hype allang ontgroeid"
Tholen – "De tijd dat bio nog een rage was, is echt voorbij", vertelt Jurgen Meijer van Dutch Organic International Trade (DO-IT). "Inmiddels is het echt doorgedrongen in de markt". DO-IT zet zich sinds haar oprichting in 1991 in voor duurzame wereldwijde samenwerking en is actief in de handel, verwerking en..... 0 reacties




De Rit Kikkererwtenchips: knapperige low-fat snack
Authentieke smaken en de keuze voor 100% biologische kwaliteit, dat is waar De Rit sinds 1970 voor staat. Het merk werkt nog altijd volgens traditionele methodes en alle ingrediënten worden met de grootste zorg geselecteerd. Op deze manier laat De Rit zien dat onweerstaanbaar lekker en biologisch heel goed..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties

Ondersteuning bij uitbreiding aanbod bio-producten
Triodos Organic Growth Fund neemt belang in DO-IT
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang genomen in DO-IT, een toonaangevend bedrijf dat biologische producten afneemt van boeren - veelal in ontwikkelingslanden - en deze door geheel Europa verkoopt. De langetermijninvestering vanuit Triodos Organic Growth Fund ondersteunt DO-IT in zijn..... 1 reacties


Leev introduceert biologische OERbakmixen
Leev breidt haar assortiment uit met een nieuw OERbakmix concept. De consument kan nu kennismaken met een lijn biologische oerbakmixen met bereiding van groenten en fruit uit de natuur. Albert Heijn heeft de oerbakmixen van Leev opgenomen in haar assortiment. Het gaat om de vier varianten wortelcake,..... 0 reacties


Libeert introduceert 3 luxe bio-chocoladetabletten
Het Belgische bedrijf Libeert, specialist in premium Belgische chocolade, brengt een nieuwe luxe lijn met drie biologische tabletten op de markt. Het gaat om de drie smaken 'Pure chocolade 70%', 'Melkchocolade kokos & yoghurt' en 'Pure chocolade citroen & gember'. De basisingrediënten van deze..... 0 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties

Odin imkert niet voor de honing, maar voor de bijen
"De samenlevingsvorm in de bijenkast blijft een mysterie", zegt Jos Willemse, imker van Odin, die zich nog altijd verwondert over met wat voor overgave bijen zich inzetten voor hun volk. Jos imkert niet voor de honing, maar voor de bijen. "Wat er over is, gaat terug naar de bijen, zo overwinteren de insecten..... 1 reacties


Biologische pionier gaat een nieuwe fase in
Nieuw bestuur voor coöperatieve groothandel De Nieuwe Band
De Nieuwe Band heeft sinds deze zomer een nieuw coöperatie-bestuur en zet daarmee verdere stappen om een nog professionelere en succesvollere organisatie neer te zetten. Oud-voorzitter en mede-oprichter van De Nieuwe Band, Allard ten Dam: "Het benoemen van deze nieuwe en zeer ervaren en betrokken..... 1 reacties


Groentechips uit Emmeloord gaan de hele wereld over
Het Emmeloordse bedrijf Yellow Chips maakt biologische chips. En niet zomaar chips, maar chips van rode biet, wortel, pastinaak, zoete aardappel en blauwe en rode aardappel. De groentechips slaan aan: waren er in 2013 nog 8 medewerkers betrokken, nu is dat het tienvoudige. De chips gaan inmiddels dan ook de..... 1 reacties


Reisverslag Japan #5:
Echte Japanse tamari heeft minimaal 18 maanden nodig
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die in meerdere opzichten ver afstaat van de zoete sojasauzen die in Nederland gangbaar zijn. De smaak van tamari is niet alleen onvergelijkbaar, de tamari van TerraSana gaat ook een bijzonder authentiek productie- en fermentatieproces door. Een proces van (minimaal..... 0 reacties


Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
La BIO IDEA zorgt voor een fris accent tijdens deze mooie nazomerdagen. Als aanvulling op de bestaande La BIO IDEA Lemon Plus introduceert La BIO IDEA de Lime Plus. Lime Plus is een combinatie van het sap van biologische limoenen, de etherische olie uit de schil en zuiver bronwater. De Lime Plus kan..... 0 reacties


Nieuw: BioToday porridge in 2 verschillende smaken
Bij BioToday houden ze van ontbijt én van variatie. Naast de have-to-go en muesli's hebben ze nu ook BioToday porridge. Gemaakt op basis van verschillende granen in de smaken cacao-banaan-kokos en appel-kaneel-rode bieten. Bovendien zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken.Breng 40 gram pap met 200..... 0 reacties


Een overzicht van de deelnemers
Bio in de spotlights op het BioPlein van AGF Detail
Maar liefst 2 op de 3 Nederlanders is bereid om meer te betalen voor biologische producten, bij elkaar wordt hier bijna een miljard euro aan besteed! Niet vreemd dat ons land tot de snelste groeiers van de wereld behoort. Nieuwe perspectieven dus voor alle versspecialisten en dat maakt een bezoek aan het..... 0 reacties


Veel nieuwkomers in mediterrane productlijn 2.0
Peter Jacobs: "TerraSana zegt keihard nee tegen supermarkten"
Tholen - TerraSana introduceert binnenkort de vernieuwde mediterrane productlijn. Directeur Peter Jacobs vertelt dat er meteen ook zo'n 20 nieuwe producten aan toegevoegd worden. "Net als onze Japanlijn bestaat deze lijn uit producten waarmee onze klanten echt zelf aan de slag kunnen gaan. We hebben onder..... 4 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties


Broodtrommeltjes met bio-producten voor basisschoolkinderen
Afgelopen woensdag 31 augustus en de week ervoor heeft BioTropic op twee basisscholen in Bleiswijk broodtrommeltjes uitgedeeld en zo de kick-off gegeven voor het scholenproject 'gezond gedrag'. "De twee scholen die wij mochten bezoeken waren de christelijke basisschool 'De Wiekslag' en de 'Anne Frankschool'..... 0 reacties


Nieuw van de Traay: biologische kokosbloesemstroop
De kokosbloesemstroop van de Traay wordt op traditionele wijze gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De boeren krijgen hiervoor een eerlijke prijs en op die manier worden kleinschalige boerengemeenschappen ondersteund.De stroop heeft een licht caramelachtige en zoete smaak. Heerlijk op een pannenkoek,..... 0 reacties


"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"
De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een..... 1 reacties


Recall BioNut biologisch sesamzaad
IDorganics is onlangs op de hoogte gesteld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dat er mogelijk een besmetting met salmonella heeft plaatsgevonden in een partij biologisch sesamzaad die in de periode september 2015-december 2015 is verhandeld. Direct na deze melding heeft IDorganics een..... 0 reacties


Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"
Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
Tholen – In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan #4: hoe ontstaat umami?
De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creëren van deze smaak zelfs een soort hoger doel. Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen...... 0 reacties


Belangrijke veiligheidswaarschuwing ongepeld biologisch sesamzaad
De Smaakspecialist heeft besloten om met onmiddellijke ingang het sesamzaad ongepeld van 'Smaakt' en 'Raw organic Food' uit de winkel/handel te halen. Het betreft de volgende producten:Smaakt sesamzaad ongepeld 250 gram, ten minste houdbaar tot einde 03/2017 lot 16-24.Raw Organic Food sesamzaad ongepeld 300..... 0 reacties


Nieuw: Coconut Ghee
Het assortiment van BioToday is weer een product rijker. In deze Coconut Ghee combineren ze 'the best of both worlds'. Kokosolie en ghee zijn twee natuurlijke vetten die elkaar heel mooi aanvullen. De nootachtige smaak van ghee en de subtiele zachte smaak van kokosolie combineren voortreffelijk. De ghee is..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coöperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Jolly Ginger & Apricot nieuwste raw bonbon van Ridiculously Good
Ridiculously Good heeft een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd: Jolly Ginger & Apricot. De ontwikkeling van deze smaak is tot stand gekomen aan de hand van de eeuwenoude Chinese voedingsleer, waardoor de samenstelling alle elementen bevat voor een verfijnde en gelaagde smaak. Voeden in plaats..... 0 reacties


Colruyt Group: Recall biologische quinoa Boni Selection
Bij een interne controle werd een te hoog gehalte aan aflatoxine B1 vastgesteld in de quinoa (500 gram) van Boni Selection Bio. Aflatoxines zijn mycotoxinen die in verschillende producten kunnen voorkomen, zoals graan, koffie, rijst, rozijnen en gedroogd fruit. Alleen bij langdurig gebruik in grote..... 0 reacties


"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"
Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is..... 0 reacties


Nieuwe tweetalige en transparante etiketten
Thaise bio-producten onoff spices! nu ook in België
De biologische Thaise gemaksproducten van het Nederlandse onoff spices! zijn vanaf augustus ook te koop in België. Deze nieuwe markt betekent ook voor Nederland nieuwe etiketten: tweetalig en transparant.De in Thailand geproduceerde soepen, woksausen en curry's van het 5 jaar jonge onoff spices! zijn buiten..... 0 reacties


Nieuw: Grof Keltisch zeezout met bio-zeewier in strooimolen
Your Well, the Seaweed Company, levert vanaf heden grof Keltisch zeezout van Breizh Import in een handige strooimolen met 2 standen, grof en fijn. Het product is een verrassende mengeling van een bijzonder zeezout en biologisch zeewier (dulse, zeesla, nori) uit Bretagne, rijk aan geur, kleur en smaak. Nu is..... 0 reacties


17-21 augustus op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair
Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van..... 0 reacties


Kennismaken tijdens Bioweek
Lidl breidt assortiment biologische producten uit
Supermarktketen Lidl breidt het biologische assortiment deze zomer uit en laat klanten bovendien kennismaken met diverse nieuwe producten tijdens de Bioweek, die op donderdag 4 augustus van start is gegaan. Lidl vindt dat biologische producten toe zijn aan een volgende stap. De keten merkt dat het..... 1 reacties


foodwatch:
"BBQ-saus symboliseert falend beleid suikers en obesitas"
Uit onderzoek van foodwatch naar 42 BBQ-sauzen van de vijf grote supermarkten blijkt dat BBQ-sauzen gemiddeld zeven suikerklontjes (30 gram) per 100 ml bevatten, met uitschieters tot zelfs 12 suikerklontjes (48 gram). Daarmee giet men anderhalf klontje suiker op een grillworst. "Af en toe wat BBQ-saus eten..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. TerraSana brengt deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa. De meeste van..... 0 reacties


De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016
De Halm doet als regionale leverancier mee aan de kookwedstrijd 'Keukenbazen'. Na de zomervakantie gaat de Keukenbazen Battle 2016 echt van start. Dan kunnen alle kinderen van 10 tot 12 jaar in de achttien deelnemende gemeenten een Keukenbazen-team samenstellen en hun menu insturen. De koks die de menu's..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Biologische 'Lola Quinoa' nu verkrijgbaar bij Ekoplaza en Udea
De Dutch Quinoa Group (DQG), initiatiefnemer van de eerste Nederlandse quinoa-keten, brengt onder haar consumentenmerk Lola Quinoa biologische quinoa van Nederlandse bodem op de markt. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij de Ekoplaza en Udea. De quinoa is verpakt in een melkpakje met schenkdop. Er zijn twee..... 0 reacties


Zuurgraad tussen 0,3%-0,5%
Prime Olive Oil: gemaakt van Griekse Koroneiki-olijven
Prime Olive Oil is afkomstig uit Griekenland (Kreta) alwaar volgens eeuwenoude traditie de meest zuivere olijfolie wordt geproduceerd. De olijven zijn handmatig geplukt en gesorteerd en na de oogst worden deze direct koud geperst. De olijfolie is ongefilterd en gemaakt van 100% Koroneiki olijven. Met een..... 0 reacties


De Smaakspecialist in De Succesfactor op RTL 7
Als winnaar in de branche duurzame levensmiddelen van de Nationale Business Succes Award (NBSA) 2016, zijn er bij de Smaakspecialist TV-opnamen gemaakt voor het programma De Succesfactor (RTL 7). Hierin delen bekende en minder bekende topondernemingen hun tips, toelichtingen en inzichten. Het verhaal van de..... 0 reacties


Ella's Kitchen Gepofte Smikkelsticks
Nieuw: Ella's Kitchen Gepofte Smikkelsticks. Een superlekker tussendoortje van gepofte mais en biologisch fruit. Ze kraken gek, ze smelten op je tong en ze helpen je kleintje met de ontwikkeling van zijn of haar fijne motoriek. Geschikt voor kleinte ontdekkers vanaf zeven maanden.Doe het zelfKinderen zijn..... 0 reacties


Dadelstroop nieuw in Your Organic Nature-assortiment
Udea heeft onder het merk Your Organic Nature opnieuw een potentiële hardloper geïntroduceerd. Een mooie toevoeging binnen de categorie stropen/siropen. Dadelstroop is een goed alternatief voor geraffineerde suiker. Bijvoorbeeld door yoghurt, sladressing en desserts of als zoetmiddel voor de lekkerste..... 0 reacties


Veganistische dressings en vinaigrettes van Emils
Veel mensen (veganistisch én niet-veganistisch) ontdekten afgelopen jaar de lekkere veganistische mayonaise van Emils. Goed nieuws, want daar komen nu drie dressings bij. De dressings zijn bij coöperatieve groothandel De Nieuwe Band geproefd en de proevers vonden ze erg lekker. Behalve als dressing zijn ze..... 0 reacties


Share a perfect day met BioToday
De producten van BioToday zijn voor elk moment van de dag, dus ook op een perfecte vriendinnendag. Op 30 juni, 1 en 2 juli was het festivalterrein in Hilvarenbeek waar Share a perfect day plaatsvond omgetoverd tot een waar vriendinnen-walhalla. Optredens van bekende artiesten zoals Dotan, Kensington en..... 0 reacties


"Multinationals in Amerika kiezen voor non-GMO"
General Mills, Post, Hershey's, Unilever, Pepsi. Dit zijn maar een paar van de topbedrijven in voeding die sinds januari 2014 door de Green America GMO-campagne zijn overgehaald om genetisch aangepaste ingrediënten uit hun producten te halen en in plaats daarvan niet genetisch gemodificeerde of biologische..... 0 reacties

Wessanen koopt glutenvrij merk Mrs Crimble's
Wessanen neemt het glutenvrije merk Mrs Crimble's over. Vandaag (1 juli 2017) is de overeenkomst ondertekend. Mrs Crimble's is een toonaangevende merk op de glutenvrije markt in het Verenigd Koninkrijk. Mrs Crimble's is een pionier op de Britse glutenvrije markt en bestaat al meer dan 30 jaar. Het..... 1 reacties


Nieuwe lijn biologische marmelades
Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen heeft het bio-assortiment weer uitgebreid. "We hebben nu eens niet gekozen voor weer een sap of siroop, maar voor een lijn biologische marmelades. Wij moesten veel moeite doen om een heerlijke marmelade in de winkel te vinden en dachten toen dat we ze dan ook maar zelf..... 0 reacties


Vivani 'Fine Dark' 92% en 99% erg populair in Nederland
Tholen - Vivani heeft vorig jaar haar kokosbloesemsuikerlijn, de 'Panama range', verder uitgebreid. Alexander Kuhlmann vertelt dat de biologische chocoladerepen het ook op de Nederlandse markt erg goed doen. "Dit komt omdat we met deze lijn op een goede manier inspelen op de huidige trend richting gezond..... 0 reacties


Opening Food verpakkingscentrum van de Atlant Groep
De Smaakspecialist doopt afdeling tot Organic Food Helmond
De Smaakspecialist heeft haar Food afdeling bij Atlant Groep tot Organic Food Helmond gedoopt. Vanuit de missie om verantwoorde voeding met aandacht voor mens, dier en milieu te produceren was het verpakken van de producten van de Smaakspecialist bij Atlant groep, nu sinds zo'n 4 jaar, een bewuste keuze...... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appèl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties


Zo'n 100 ton door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht
Decertificatie Italiaanse partij tarwe
Skal is door CCPB, een Italiaanse controleorganisatie, geïnformeerd dat onderzoek heeft uitgewezen dat een Italiaanse partij durum tarwe onterecht als biologisch is verkocht. De partij tarwe ter grootte van 10.384 ton is gedecertificeerd. 7.626 ton tarwe lag tijdens decertificatie in opslag in Italië en is..... 0 reacties


Geïnspireerd op de fijne keuken van Zuid-Europa en India
Nieuwe GoPure biologische aardappelchips met venkel
Het is Yellow Chips, de biologische chipsmakers uit Emmeloord, weer gelukt: een heerlijke nieuwe smaak voor het assortiment GoPure aardappelchips. Venkelzaadjes spelen de hoofdrol in deze jongste aanwinst, geïnspireerd op de fijne keuken van Zuid-Europa en India. De nieuwe chips zijn verkrijgbaar in..... 0 reacties


Nieuw bio-merk voor importeur BetterCandy
Deense 'Hey Yum!'-snoepjes nu ook in Nederland
BetterCandy, importeur van YumEarth, het biologische, allergenenvrije snoepgoed uit de Verenigde Staten, heeft sinds kort het assortiment uitgebreid met een nieuw merk. Het heet Hey Yum! en komt uit Denemarken.Eigenaar Milko Spee: "We waren al een tijdje op zoek naar nieuwe snoepjes die, net als YumEarth de..... 0 reacties


#1 soba en udon
Reisverslag: TerraSana in Japan
In de afgelopen maand brachten vier medewerkers van TerraSana een bezoek aan Japan. Het werd een fantastische reis langs een achttal van TerraSana's authentieke Japanse producenten. Bij elke producent was zoveel moois te zien en te ervaren, dat Peter Jacobs, directeur van TerraSana, van ieder bezoek een..... 1 reacties


Groei zit vooral in breder assortiment
"Afzet biologische producten groeit weer met dubbele cijfers"
Tholen – De Nederlandse consument maakt duidelijk gezondere keuzes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Rini Emonds van IRI dinsdag 14 juni presenteerde tijdens de VBP vergadering. Naast dat er voor gezondere producten gekozen wordt, groeit ook het marktaandeel van de duurzame producten in de reguliere..... 0 reacties


Inspirerende foodverhalen, vegan burgers én signeersessies
"De kookwekker is afgegaan, Organic Kitchen is officieel geopend"
Gisterenavond (16 juni) kwam foodplatform Organic Kitchen letterlijk tot leven tijdens de launch in de Stadsgalerij in Breda. Zo'n 200 genodigden, waaronder partners, bloggers en geïnteresseerden, lieten samen de kookwekker afgaan om het platform www.organickitchen.bio officieel te openen. Het publiek werd..... 0 reacties


Tortellino van GustaMente: glutenvrij, biologisch en lactosevrij
Tholen - Taste Italy presenteerde op de Free From Food Expo (9 en 10 juni in Amsterdam) haar nieuwe glutenvrije, biologische en lactosevrije Tortellino. Dit onder het merk GustaMente. Volgens de producent heeft GustaMente hiermee een wereldprimeur. Martina Renda: "De reacties zijn er positief. We laten ook..... 0 reacties


Nieuw van de Traay:
Biologische honing met duindoorn
Biologische honing met duindoorn is een specialiteit die de Traay met trots toevoegt aan haar assortiment bio-honing: lekker fruitig van smaak en een echte verwennerij. De honing met duindoorn is niet alleen bijzonder smakelijk, maar maakt ook deel uit van een bewust voedingspatroon. Duindoorn staat namelijk..... 0 reacties


Sea Vegetable Salad van Clearspring
Nieuw van Clearspring: Japanese Sea Vegetable Salad. Deze Japanse zeegroente-mix bestaat uit drie soorten zeegroente: wakame, agar en aka tsunomata. De wieren hoeven alleen even geweekt te worden en zijn dan klaar om verder verwerkt te worden als salade. Meng de zeegroente eenvoudigweg met een dressing en je..... 0 reacties


Nieuw: Smokey barbecuesaus biologisch
Het idee was om een biologische saus te ontwikkelen om hiermee in te spelen op de actuele trend van Amerikaanse barbecuesauzen in combinatie met pulled pork, beef en chicken producten. Dit is gelukt met de ontwikkeling van smokey barbecuesaus BIO. Deze smokey barbecuesaus is niet alleen biologisch maar ook..... 0 reacties


"Goede aanvulling op Vivani-productlijn"
Twee nieuwe iChoc-repen voor veganisten
Tholen - Er zijn twee nieuwe soorten biologische veganistische iChoc-repen: Milkless en Super Nut. Het Duitse bedrijf EcoFinia, ook bekend van het merk Vivani, presenteerde de repen vorige week op de Free From Food Expo in Amsterdam. "De reacties zijn erg goed. Over het algemeen wordt het zeer op prijs..... 0 reacties


VBP wordt Bio Nederland
Jan Groen nieuwe voorzitter VBP
Tholen – Er verandert veel binnen de VBP, zo bleek gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Biologische Producenten. Met een nieuwe naam en een nieuw logo moet de organisatie een nieuw elan krijgen. Ook zwaaiden twee bestuursleden en de voorzitter af. Jan Groen, van Green Organics, nam de..... 0 reacties


Van distributiecentrum Waalwijk naar de retail
Hoe het potje pindakaas in de supermarkt terecht komt...
De Smaakspecialist ontwikkelt en produceert duurzame levensmiddelen, maar distribueert ze ook! Ergens in het enorme distributiecentrum (DC) in Waalwijk staat bovenop een stelling een potje Smaakt pindakaas geduldig te wachten om zijn weg naar de supermarkt te vinden. Dit centrum vormt het logistieke hart van..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


Nieuw van GreenAge:
Zuppe - snelle, authentieke biologische soepen
GreenAge introduceert een nieuwe lijn van maaltijdsoepen: Zuppe genaamd. Dit is het meervoud voor Zuppa, ofwel Italiaanse soep. De 3 Zuppe van GreenAge zijn van de hand van nonna Picco: maaltijdsoepen op basis van carnarolirijst, verrijkt met groenten, kruiden en specerijen. De soepen staan binnen 15-20..... 0 reacties