Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


"La Vida Vegan-lijn scoort heel goed"
Wereldwijd bereik voor bio-chocopasta's
Tholen – De teller staat inmiddels op 60. In zoveel verschillende landen staan de chocoladepasta's van Brinkers in de schappen. "Op dit moment is de Verenigde Staten een grote groeimarkt voor biologische chocoladepasta’s en hebben we onlangs de eerste contacten voor de distributie van ons eigen merk gelegd...... 0 reacties


Bio+: 100 nieuwe producten
"Uitstraling nu toegankelijker voor een breder publiek"
Tholen - Bio+ heeft het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten. Zo zijn er in totaal meer dan 100 nieuwe producten geïntroduceerd, wat de teller op 350 producten zet. "We hebben fors ingezet op de productontwikkeling en dit heeft geresulteerd tot de introductie van nieuwe producten binnen nagenoeg alle..... 1 reacties

Epke Zonderland fan van bio-kokosolie
Tholen - Onlangs was topturner Epke Zonderland te gast bij Linda's Zomerweek. Aan het eind van de op woensdag 30 augustus uitgezonden aflevering werd zoals altijd aan alle aanwezigen een tas met een aantal van de favoriete producten van de gasten overhandigd. Epke droeg daarvoor onder meer de biologische..... 0 reacties


Farm Brothers winnen drie Great Taste Awards
"Mooie mijlpaal voor de Nederlandse bio-sector"
Tholen - Drie van Farm Brothers' koekjes hebben bij de Great Taste Awards in het Verenigd Koninkrijk hoge ogen gegooid. De Chocolate Chip & Apricot, Hazelnut & Cinnamon en Ginger & Lemon ontvingen daar een positieve beoordeling, wat inhoudt dat het Great Taste-logo voortaan op de verpakking mag..... 0 reacties


Nieuw van BIO PLANÈTE
Hoogwaardig proteïnemeel van walnoot, lijnzaad en pompoenpit
BIO PLANÈTE introduceert drie varianten proteïnemeel, gemaakt van uitsluitend natuurlijke en biologische grondstoffen, die ontstaan door het uitpersen van olie. Het betreft walnootmeel, lijnzaadmeel en pompoenpittenmeel. Nadat de olie uit de zaden, pitten en noten is geperst, worden deze tot fijn meel..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Rob van den Berg (Meesters van de Halm):
"Veel tijd gestoken in ontwikkeling composteerbare verpakking"
Meesters van de Halm presenteerde eerder dit jaar een nieuwe composteerbare verpakking. Voor de ontwikkeling van de composteerbare verpakking is de producent van onder meer biologische haver, graanvlokken, muesli en flakes een samenwerking aangegaan met Bio4Pack. Onlangs is een video gemaakt bij Meesters van..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties


'Najaarspiek' in plaats van najaarsdip
Tholen - Het is een indrukwekkende lijst. Tot eind november staat bij TerraSana 12 beurzen en evenementen op de planning. Variërend van de BioXpo/VitaSana in Brussel tot de Nordic Organic Food Fair in Malmö en van de Terra Naturkost in Berlijn tot de Biocultura in Madrid. Er zitten ook verschillende..... 0 reacties


Biobite beweegt mee met de markt
"Eigen merk als proeftuin voor marktbetreders"
Tholen – Het assortiment van Biobite is binnenkort een nieuw ontbijtproduct en hartig tussendoortje rijker. Opmerkelijk is dat de nieuwe producten geheel in samenspraak met het publiek worden ontwikkeld. Aan de hand van proeverijen in natuurvoedingswinkels vergaart het promoteam waardevolle feedback waar de..... 0 reacties


Kruidenrondleidingen en open dagen
De Polderkol bestaat 12,5 jaar
Het biologische kruidenbedrijf de Polderkol bestaat 12,5 jaar. "We maken al die jaren al biologische kruidenproducten om de gezondheid te bevorderen, gemaakt van kruiden uit de Flevopolder. Zo zijn er 20 soorten kruidenthee en 12 soorten zalf voor allerlei gezondheidsdoeleinden toepasbaar, van..... 0 reacties


Raw, vegan en gezoet met kokosbloesemsuiker
Nieuw bij UniPharma: CoCao chocolade
UniPharma presenteert de superfood chocolade CoCoa. CoCoa is biologisch, vegan, sojavrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. CoCoa wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnorm en het Bean-to-Bar principe. Zo houdt CoCoa de volledige controle over het productieproces. CoCoa importeert de cacao bonen..... 0 reacties


Rude Health omarmt granola, drinks en crackers
Kokos-chia granola, drie extra pakken plantaardige drinks en luchtige crackers van boekweit en kikkererwten – er komt een aantal nieuwe Rude Health producten naar Nederland. Gemaakt van natuurlijke, voedzame ingrediënten. GranolaCoconut en Chia is een nieuwe vezelrijke granola van spelt, kokos en chiazaad...... 0 reacties


"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?
Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


WUR: Aziatische hoornaar binnen twee jaar in Nederland
“Zeker impact op bijenvolken, maar niet rampzalig”
Tholen – Wandelaars in Eindhoven werden maandagavond opgeschrikt door een zwerm agressieve hoornaars, ook wel bekend als paardenwesp of hoorntor. Zijn Aziatische 'broertje' dook in 2016 nog op in België, zo'n 40 kilometer van de Nederlandse grens. De WUR verwacht dat de Aziatische hoornaar binnen één à twee..... 0 reacties




Verwenproduct voor trouwe gebruikersgroep volgens Wessanen
"Zonnatura Oplosthee past in verantwoord voedingspatroon"
Tholen - Consumentenorganisatie Radar hield onlangs de Oplosthee Rooibos van Zonnatura tegen het licht. Hierbij viel het Radar op dat de thee hoofzakelijk uit suiker bestaat, terwijl Radar Zonnatura associeert met verantwoorde, natuurlijke producten die gezond voor je zijn. Sjoerd van de Wouw van foodwatch..... 1 reacties


Nieuw: Basmati-rijst, Coconut Aminos en siropen in knijpfles
"Komend jaar nog zeker 10 nieuwe Yakso-producten"
Tholen - FZ Organic Food voegt weer verschillende nieuwe producten aan het Yakso-assortiment toe. Yakso is het merk voor de bio-consument die wil genieten van de gevarieerde Aziatische keuken. Pieterjan Kok vertelt dat het niet bij de verderop in dit artikel genoemde introducties zal blijven: "We gaan het..... 0 reacties


Crackers zonder palmvet
TerraSana heeft met de vernieuwing van het design van de Mediterrane lijn direct een aantal extra aanpassingen ingevoerd. Zo worden de crackers van TerraSana nu gemaakt zonder enig palmvet. Ze waren al gistvrij, omdat ze met zuurdesem worden gemaakt. Maar waarom gebruikt de producent eigenlijk liever geen..... 1 reacties


Gepersonaliseerde zak bio-muesli als Moederdag-verrassing
Tholen - Graanpletterij De Halm heeft een speciale Moederdagactie opgezet. In samenwerking met Ekoplaza kunnen consumenten een gepersonaliseerd zakje Krokante muesli kokos/hazelnoot voor hun moeder laten maken. "Ze kunnen op de website van Ekoplaza een speciaal formulier invullen, met een leuke tekst voor..... 0 reacties


Nederlands eerste hennepthee-producent zoekt bio-grond
Geavanceerde oogstmachine stript hennepplant van top tot teen
Tholen – Velen associëren de hennepplant alleen met de psychoactieve variant: marihuana. "Het is een hardnekkig stigma en totaal eenzijdig. Hennep kent ook een variant zonder de psychoactive stof THC, de zogenaamde 'vezelhennep'. Dit oeroude gewas blinkt uit in toepassingen en de teelt is bovendien zeer..... 0 reacties


Gezond eten met een drukke levensstijl
Gezonde bakmixen als ode aan broer
Liefhebbers van gezonde granola, muffins of bananenbrood, die niet beschikken over de juiste ingrediënten of weinig tijd hebben om deze zelf te maken, kunnen terecht bij Arthur's Mix. Een gamma gezonde bakmixen waarmee men in een handomdraai zelf granola, bananenbrood of volkoren muffins maakt. Eenmaal..... 0 reacties


Nieuw: biologische granola in drie verschillende smaken
De biologische granola van het Belgische Nutridia positioneert zich als ontbijtgraan die niet misstaat in combinatie met yoghurt, vers fruit en/of honing. Chocoladeliefhebbers kunnen kiezen voor krokante granen met chocolade en hazelnoten. Liever een zachte, verfijnde granola? Dan volstaat de combinatie van..... 0 reacties


Recall België: Ekoland melk- en hazelnootpasta
Het FAVV werd via het Europese alarmsysteem RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) op de hoogte gesteld van de mogelijke aanwezigheid stukjes glas in potten melk en hazelnootpasta van het merk Ekoland. De betrokken producten werden verkocht in verschillende verkooppunten in België en werden reeds uit..... 0 reacties


Aad van Ammers, Corn Candies:
"Suikervrij is inmiddels een absolute hype"
Aad van Ammers -eigenaar en medeoprichter van Corn Candies- vertelt in BIOscope over de begindagen van het bedrijf en de filosofie erachter: "We zijn ons er vanaf het begin bewust van geweest dat er kinderen en volwassenen zijn die bepaalde dingen niet mogen eten, bijvoorbeeld omdat ze er overgevoelig of..... 0 reacties


Ton de Haan, Bonvita:
"Meer paasproducten verkocht dan afgelopen jaren"
Tholen - Bij Bonvita zijn ze tevreden over de belangstelling voor de paasproducten, zo geeft Ton de Haan aan. De paasproducten zijn gemaakt van lactosevrije biologische chocolade op basis van rijstmelk. "Het is goed gegaan, het gaat niet om een overdreven grote groei, maar we hebben al meer paasproducten..... 0 reacties


Superfoodies introduceert drie nieuwe ready-to-mix-pannenkoekenmixen
"Een pannenkoek beleggen als een gezonde wrap"
Tholen – Met een pannenkoek kun je eindeloos variëren. Met die gedachte speelde Superfoodies al langer. En dat is ook precies de reden dat er van het merk binnenkort drie nieuwe ready-to-mix-pannenkoekenmixen verschijnen. "We wilden met deze mixen graag voor ieder 'smaakpallet' wat wils. Onze 'free..... 0 reacties


Nature & Cie wint Franse prijs voor beste bioproduct 2017
Glutenintolerant, maar toch gek op zoetigheid? Dat is mogelijk met de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. Hygiena distribueert de producten in België. De cakejes met rood fruit hebben een Franse prijs voor beste bioproduct 2017 gewonnen. De prijs werd georganiseerd door 'Bio à la une'...... 0 reacties


Winactie: bio-chocolade tijdens Pasen
Pasen komt er aan: voor sommigen dé perfecte uitvlucht om chocolade te eten. Helaas komt heel wat niet-biologische chocolade met een bittere nasmaak. Chocolade met het bio-label biedt dan uitkomst, gemaakt van cacaobonen die geteeld zijn zonder gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest. Het assortiment in de..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Verkoop paasproducten opvallend hard gegaan"
Paaseitjes zoeken bij Gimsel
Tholen - Bij natuurvoedingswinkel Gimsel in De Groene Passage is de paasverkoop naar tevredenheid verlopen. "We hebben eigenlijk niet zo veel meer staan, het is allemaal heel hard gegaan. Deze week is het eigenlijk al de hele week erg druk geweest. Daaraan merken we dat het echt leeft. Dit valt op. Mooi..... 0 reacties


La Vida Vegan wint Sweetie Award 2017
Op vrijdag 7 april heeft Brinkers de Sweetie award gewonnen met haar nieuwste chocoladepasta: La Vida Vegan. Brinkers heeft in de categorie 'Fairtrade' gewonnen en daarmee mag La Vida Vegan zich het meest innovatieve Fairtrade product binnen de zoetwarenindustrie noemen. Verkrijgbaar bij EkoPlazaLa Vida..... 0 reacties


"Zonde om hem na de beurzen in de schuur te laten staan"
Yakso TukTuk ook aandachtstrekker op winkelvloer
Tholen - Een tuktuk op de winkelvloer. Dat moet de nodige aandacht trekken. Dit bleek onlangs bij de Natuurwinkel in Almere. De Yakso TukTuk stond daar twee weken lang op de winkelvloer. Natuurwinkel-ondernemer Casper Kromkamp spreekt zelfs over een verachtvoudiging van de Yakso-verkopen dankzij de actie...... 0 reacties


In voedingsmiddelen
Gemiddelde zoutgehalte daalt, suikergehalte niet
Het zoutgehalte in brood was in 2016 gemiddeld 19 procent lager dan in 2011. Ook bepaalde soorten sauzen, soepen, groenten en peulvruchten in blik of glas en chips hebben een lager zoutgehalte, tussen de 12 en 26 procent lager dan in 2011. Daarnaast hebben enkele productgroepen (bijvoorbeeld sommige soorten..... 0 reacties


Winactie: weekendje weg op Boerderij de Rit
Vanuit de monumentale boerderij begonnen Yvonne en Dries van der Woerd in 1969 biologische groothandel De Rit. Nu is de boerderij omgevormd tot een vakantiehuis dat plek biedt aan 10 personen. Door aankoop van twee actieverpakkingen van De Rit Organics maakt men kans op een verblijf voor een weekend in dit..... 0 reacties


"Productlijn waarmee natuurvoedingswinkel zich kan onderscheiden"
Wederom awards voor pompoendelicatessen Georg
Tholen - Het lijkt traditie te worden. Ook dit jaar zijn de nieuwe producten van het Duitse merk Georg in de prijzen gevallen tijdens de BIOFACH. Georg produceert allerlei producten waarin biologische pompoen verwerkt is. Dit keer won Georg voor zowel de Pompoen Spritzer als de Pompoen BBQ-Grill saus een..... 0 reacties


Nieuw: Sea Veg Crispies van Clearspring
Clearspring heeft haar lijn zeewierproducten uitgebreid met de Seaveg Crispies. Dit zijn kleine, vierkante velletjes crispy zeewier, gemaakt van vier eenvoudige ingrediënten: nori dat gekweekt wordt voor de Koreaanse kust, ongeraffineerd zeezout en sesam- en raapzaadolie. Aan de Chili Seaveg Crispies is ook..... 0 reacties


"Wij zijn eerlijk over suiker, vet en zout"
Actieweken stimuleren suikerbewustzijn bio-supermarktklant
Tholen - 'De Lekker met minder suiker'-weken bij Ekoplaza zijn van start gegaan. Ekoplaza neemt hiermee in samenwerking met het Diabetes Fonds het initiatief om mensen bewust te maken van de hoge suikerinname en te helpen om te minderen. Vijf weken lang krijgen mensen via een speciale nieuwsbrief handige..... 0 reacties


"Verantwoorde voeding begint bij de jonge generatie"
De Smaakspecialist geeft energie aan Voedselbank Amersfoort
Vanuit de missie om verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken is de Smaakspecialist de laatste jaren uitgegroeid tot een volwassen speler op de biologische levensmiddelenmarkt. Naast het ontwikkelen en produceren van levensmiddelen, vormt het vergroten van de social impact een belangrijke pijler in..... 0 reacties


Uitgebreid assortiment biologische noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen
Natudis introduceert Nice & Nuts
Natudis introduceert een nieuwe biologische lijn met noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen: Nice & Nuts. Met een uitgebreid assortiment van 22 biologische producten die in grootverpakkingen worden aangeboden. Kenmerkend aan Nice & Nuts is de zorgvuldige selectie en de evenredige samenstelling..... 0 reacties


Op basis van fruit, nootjes en cereals
Royal Green introduceert drie nieuwe cereals
Royal Green breidt haar Cereal lijn uit met drie nieuwe varianten op basis van fruit, nootjes en cereals. Twee daarvan zijn van Demeter-kwaliteit: de Royal Green Oat Meal Gold en Very Spelty Berry Muesli. De Crisp & Crunch Muesli is biologisch gecertificeerd. De eerste biodynamische variant bestaat uit..... 0 reacties


"Binnenkort ook vegan variant van overnight oats"
Van Haver Tot... Neurenberg
Tholen - Van Haver Tot... Neurenberg in dit geval. Van Haver Tot... stond onlangs namelijk voor het eerst op de BIOFACH. Zoals de naam al verklapt, gaat het om producten die op basis van lokaal geteelde haver gemaakt zijn. Huub Schoemaker vertelt dat de beursdeelname een succes was. "De belangstelling was..... 0 reacties


Magic Chocolate: chocolade zonder allergenen
Voor mensen met allergieën is het lastig om chocolade te vinden die voor hen geschikt is. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen, twee ingenieurs met een jarenlange ervaring in de voedingsindustrie, vonden een oplossing voor hen: sinds 2014 maken ze Magic Chocolates, oftewel allergenenvrije..... 0 reacties


mymuesli lanceert Yoga-edition in Nederland
"Grens tussen ontbijtgranen en healthy snack vervaagt"
Tholen – Eind vorig jaar opende de eerste mymuesli winkel in Utrecht. In deze flagship store kunnen klanten hun biologische muesli-mixen, die voorheen uitsluitend online werden aangeboden, zelf ervaren. "Dankzij onze vestiging in de Domstad hebben we zeer belangrijke marktinzichten opgedaan. Nederlanders..... 0 reacties


Evelinne Ramos França, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


"Peruaanse cacaoplantages gedeeltelijk verwoest door modderstromen"
Noodactie rond nieuwe Awajún 52% chocoladereep van Chocolatemakers
Tholen - Het assortiment van Chocolatemakers is uitgebreid met een nieuwe reep; de Awajún 52%. De reep wordt gemaakt van cacao verbouwd door de Peruaanse Awajún Indianen. Afname van deze reep is nu extra belangrijk omdat een deel van de Awajún Indianen getroffen is door het natuurgeweld in Peru de..... 0 reacties

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens BÖLW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Glutenvrije koek en ontbijtgranen van Hygiena nu ook in België
Belgen met glutenintolerantie die toch graag een tussendoortje nuttigen, kunnen nu terecht bij de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. De producten zijn 100% glutenvrij en biologisch. De producten zijn nu ook in België geïntroduceerd. De cakejes met rood fruit vielen eerder al in de..... 0 reacties


Nieuw in assortiment Nutridia: kokosbloemstroop
Op zoek naar een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suikers? Nutridia breidt zijn gamma stropen uit met biologische kokosbloemstroop, die wordt gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De kokosbloesemstroop heeft een adviesprijs van 7,49 euro.Het product heeft een licht karamelachtige smaak...... 0 reacties


Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
De boeken en producten van Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, zijn enorm populair. Ook zijn haar lezingen binnen mum van tijd uitverkocht. Hoe komt dat? Het basisprincipe van de producten van Rineke is simpel: kant-en-klaarproducten met zoveel mogelijk voedingswaarden...... 0 reacties


"Licht verteerbaar vergeleken met andere tarwerassen"
Oergraan Timilia maakt comeback in bio-pasta
Tholen - DO-IT presenteerde op de BIOFACH weer allerlei nieuwe producten. Onder meer de Fusilli Di Timilia van la BIO IDEA sprong in het oog. Annemiek Flantua: "De reacties zijn erg positief en ik kan verklappen dat er binnenkort ook een Spaghetti Di Timilia bij zal komen. Het bijzondere aan Timilia is dat..... 0 reacties


Candybars met een missie
Snoepen zonder schuldgevoel
Tholen – Met een allergie wordt de wereld van een chocoladeliefhebber wel erg klein. Shemara Pijpers, één van de ondernemers achter candybarmerk Ridiculously Good, heeft zelf een glutenallergie en ondervond dat aan den lijve.Een kleine keuken vormde de basis van een 'uit de hand gelopen project', dat..... 0 reacties


"Stijgende lijn in aantal 'groene' bedrijven"
Interactieve speeddates met bio-merken tijdens De Proefparade
Tholen - Hoe kun je beter kennismaken met een merk dan door zelf met de producten aan de slag te gaan? Precies wat Mr. Goodiebag 5 jaar geleden dacht. Alwin Jager: "Mr. Goodiebag organiseert sindsdien regelmatig een Proefparade, waarbij 8 merken zich op interactieve wijze presenteren aan de pers,..... 0 reacties

Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid
Agrasys, start-up uit Barcelona en het Duitse bedrijf Gut Rosenkrantz hebben tijdens BIOFACH, de grootste biologische voedingsmiddelen beurs van Europa, het uit Spanje afkomstige nieuwe bio-graan 'Tritordeum' gepresenteerd. Tritordeum is een nieuw natuurlijk en milieuvriendelijk graan met gezonde..... 0 reacties


Culinaire kruiden voor elke dag
Amanprana ziet het belang in van het werken met goede kruiden. Excellente kruidenmixen was dan ook niet iets wat ze bij Amanprana niet konden laten liggen. Amanprana oprichtster Chantal Voets is met alle kennis over kruiden en specerijen aan de slag gegaan, en heeft de Botanico- kruidenmixen ontwikkeld. Wie..... 0 reacties

Vraag naar biogranen onverminderd groot
De vraag vanuit de markt naar biologisch graan blijft onverminderd hoog. Het is voor biologische telers interessant om graan mee te laten draaien in de teeltrotatie vanwege de goede doorworteling, mogelijkheden tot onkruidonderdrukking en de optie van een groenbemestingsmengsel in..... 0 reacties


"Leuk om de nieuwe producten zelf uit te proberen"
Matcha en groenten geven pannenkoeken kleur
Tholen - Kleurrijke bio-pannenkoeken kan men vanaf nu eenvoudig maken met de mixen van BioToday. Deze nieuwe pannenkoekmixen zijn gemaakt op basis van biologisch volkoren speltmeel. Er zijn vier verschillende varianten: rode biet, wortel, matcha en spinazie. "Deze ingrediënten geven de pannenkoek niet alleen..... 0 reacties


Distributie BioNut verhuist naar Udea
Het merk BioNut wordt voortaan geleverd via de biologische groothandel Udea. BioNut, een merk van producent IDorganics, werd de afgelopen jaren uitsluitend door Natudis verspreid. Het merk BioNut omvat een breed en populair assortiment van 26 biologische noten, zuidvruchten, zaden en mixen, met als..... 0 reacties


Best New Product Awards 2017 BIOFACH:
Dit zijn de winnaars...
De gelukkige winnaars van de Best New Products 2017 zijn bekend. Net als andere jaren werd tijdens de BIOFACH (15-18 februari) een breed scala aan nieuw ontwikkelde producten en innovatieve vondsten gepresenteerd op de Novelty Stand. In totaal werden 770 producten aangemeld op de Novelty Stand (BIOFACH: 574..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


'Kinowaburger' verkozen tot favoriete biologische veggieproduct
Afgelopen week kon Vlaanderen stemmen op hun favoriete biologische veggieproduct. De winnaar is de unieke Kinowaburger, gemaakt met Belgisch geteelde quinoa, van La vie est belle. De Faux Gras de GAIA, het bekende diervriendelijke én plantaardige alternatief voor foie gras, komt op de tweede plaats en de..... 1 reacties


Nu verkrijgbaar: Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta
De nieuwe Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta bevat geen melk. Het heeft wel dezelfde kwaliteitsingrediënten als de andere pasta's van Rigoni en is gemaakt op basis van hetzelfde Rigoni-familierecept. De hazelnoten worden gemalen en verwarmd, wat uiteindelijk de hazelnootsmaak aan de Nocciolata geeft. De..... 0 reacties


De Smaakspecialist stelt Directeur Commercie en Duurzaamheid aan
Maarten de Leng vervult vanaf heden de nieuwe functie van Directeur Commercie en Duurzaamheid bij de Smaakspecialist. De Smaakspecialist heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling en professionalisering doorgemaakt. Met een assortiment van zo'n 700 biologische producten onder de merken Smaakt, BioToday..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


"Introductie gaf glans aan ons beursdebuut in Zwolle"
'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc
Tholen - Het Duitse bedrijf EcoFinia debuteerde onlangs op de Bio-beurs. EcoFinia toonde in Zwolle niet alleen het merk Vivani, maar introduceerde speciaal voor deze gelegenheid ook twee nieuwe veganistische chocoladeproducten onder het merk iChoc: 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond', ofwel de nieuwe..... 0 reacties


"Voor ons een heel logische stap"
Biobites goes Germany
Biobites zal deze week voor de eerste keer deelnemen aan de BIOFACH in Neurenberg (Hal 5, stand 204). Simone van der Heide, oprichtster van Biobites loopt al een tijd met het idee om de vleugels uit te slaan naar Duitsland. Simone: "Voor ons een heel logische stap omdat we op de grens met Duitsland zijn..... 0 reacties


Bio-rijstwafels bedreigen wildlife in Cornwall
Een containerschip heeft in de wateren rondom het Engelse Cornwall een deel van de lading verloren: vier containers met 22 pallets biologische rijstwafels in plasticfolie. Milieubeschermingsorganisaties vrezen dat het plastic een gevaar oplevert voor de in het wild levende planten en dieren. De lokale..... 0 reacties


Hal 5, stand 407
Mediterrane lijn van TerraSana op BIOFACH
TerraSana positive eating heeft een uitgebreide stand weten te bemachtigen op de grootste bio-vakbeurs van Europa: de BioFach. Daar zal onder meer de zojuist vernieuwde Mediterrane lijn te bewonderen zijn. Mediterraan & JapanSinds 2014 is TerraSana zijn assortiment druk aan het restylen. Bezoekers van de..... 0 reacties


Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
Tijdens de BIOFACH 2017 in Neurenberg, zal de Nederlandse chocoladepastaspecialist Brinkers een nieuwe chocoladepasta introduceren. La Vida Vegan is een nieuwe lijnextensie van het succesvolle assortiment van Brinkers' biologische chocoladepasta's en wordt in drie verschillende variëteiten gepresenteerd:..... 0 reacties


Nieuw: Biologische barbecuesauzen in een hip jasje
Tholen - BioBandits lijkt er een gewoonte van te maken: waar ze vorig jaar de ketchups presenteerden op de BIOFACH, introduceren ze op de komende beurs (15-18 februari) weer een compleet nieuwe lijn. Dit uiteraard verpakt in een herkenbaar modern BioBandits-jasje. "Het gaat om barbecue-sauzen in drie..... 0 reacties


Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
Uit cijfers van Greennet blijkt dat de Thaise markt voor bio-rijst in 2016 met 28% gegroeid is. In het AD is een artikel verschenen over de toename van de biologische rijstproductie in Thailand. Rijst is een belangrijk product in Thailand, ongeveer 40% van de bevolking werkt in de rijstproductie en daarmee..... 0 reacties


Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
Een internationaal team van wetenschappers, waaronder quinoa-veredelingsexperts van Wageningen University & Research, publiceren op 8 februari 2017 in het tijdschrift Nature de complete DNA volgorde van quinoa, het voedselgewas dat vanuit Zuid-Amerika de wereld verovert (klik hier voor de publicatie)...... 0 reacties


Bio-olijfolieverpakking in de race voor NL Packaging Awards 2017
Ontwerpbureau Today heeft twee nominaties gekregen voor de NL Packaging Award met hun verpakking voor het Nederlands-Griekse biologische olijfoliemerk Gkazas. Het gaat om de categorieën Design Accountability en Food Houdbaar. De NL Packaging Awards staan bekend als de vakprijs voor de Nederlandse..... 0 reacties


GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten
De nieuwe GoPure paprikachips maakt gebruik van authentieke specerijen met pure ingrediënten. Yellow Chips, de biologische chipsmakers uit Emmeloord, breidt haar GoPure-label uit met twee nieuwe paprikavarianten. De nieuwe paprikachips bestaat alleen uit paprikaspecerijen en wat zout. Suiker en gist komen er..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning van Nutridia verlicht tegen pijn
Keelpijn, last van oprispingen of een bacteriële infectie? Honing verlicht de pijn dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia heeft acacia- en bloemenhoning op de markt gebracht in een knijptube. De bloemenhoning verlicht tegen allergieën en hooikoorts, acaciahoning daarentegen heeft een bloedzuiverende..... 0 reacties


Nieuw in België: biologische kruiden van Herbaria
Biologische kruidenfabrikant Herbaria heeft als motto 'spice up your life'. Met een viertal kruidenmengelingen kunnen thuiskoks hun maaltijden voorzien van een kruidige boost. De Duitse onderneming biedt bijvoorbeeld een Tajine Marrakech-mix, een kruidenmengsel van Oosterse origine die bestaat uit koriander,..... 0 reacties


De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
Bij de stand van de Traay kunnen geïnteresseerde bezoekers die van alles willen weten over het imkervak elk jaar terecht voor allerlei soorten honing met en dito keurmerken (EKO, fairtrade, demeter). Ook dit jaar werd er uiteraard weer uitgebreid geproefd van de verschillende heerlijke honingspecialiteiten,..... 0 reacties


"Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
Griekse producten zijn dun gezaaid in de biologische winkelschappen. Ook op de Bio-beurs, waar De Groene Griek uit Amsterdam het enige bedrijf is dat er een brede uitstalling Griekse producten laat proeven. Importeur Martijn de Haan spreekt van een aparte omissie op winkelgebied: "Juist nu blijkt dat Griekse..... 0 reacties


Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
Tholen – De donkere chocoladevarianten lopen als een trein in de lage landen. Het is het Duitse bedrijf EcoFinia niet ontgaan. "In de afgelopen jaren ontpopte Nederland zich tot één van onze belangrijkste exportmarkten voor ons merk Vivani. Daarom hebben wij besloten om onze producten (voor het eerst) ook op..... 0 reacties


Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
Liefhebbers van het seitan kunnen op de Bio-beurs in Zwolle twee nieuwe soorten spelt-varianten van Bertyn proeven: Teriyaki en Chili tops. Beiden zijn ready-to-eat. Noble House presenteert daar ook Amanprana botanico kruiden en bubbels uit de eigen Pineo bron. De Bio-beurs vindt plaats van 18 en 19 januari..... 0 reacties


Griekse olijfolie verovert Nederland
Het begon met kleine flesjes. Familie, vrienden, buren, bekenden. De Nederlands-Griekse familie Gkazas voorzag iedereen van hun olijfolie. Kleine flesjes rechtstreeks vanaf Kreta naar de Nederlandse keuken. Inmiddels is Gkazas Olijfolie een volwaardig familiebedrijf dat retailers en horeca voorziet van..... 0 reacties