Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens B÷LW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Glutenvrije koek en ontbijtgranen van Hygiena nu ook in BelgiŽ
Belgen met glutenintolerantie die toch graag een tussendoortje nuttigen, kunnen nu terecht bij de ontbijtgranen, koekjes en cakejes van Nature & Cie. De producten zijn 100% glutenvrij en biologisch. De producten zijn nu ook in BelgiŽ geÔntroduceerd. De cakejes met rood fruit vielen eerder al in de..... 0 reacties


Nieuw in assortiment Nutridia: kokosbloemstroop
Op zoek naar een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suikers? Nutridia breidt zijn gamma stropen uit met biologische kokosbloemstroop, die wordt gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De kokosbloesemstroop heeft een adviesprijs van 7,49 euro.Het product heeft een licht karamelachtige smaak...... 0 reacties


Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
De boeken en producten van Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, zijn enorm populair. Ook zijn haar lezingen binnen mum van tijd uitverkocht. Hoe komt dat? Het basisprincipe van de producten van Rineke is simpel: kant-en-klaarproducten met zoveel mogelijk voedingswaarden...... 0 reacties


"Licht verteerbaar vergeleken met andere tarwerassen"
Oergraan Timilia maakt comeback in bio-pasta
Tholen - DO-IT presenteerde op de BIOFACH weer allerlei nieuwe producten. Onder meer de Fusilli Di Timilia van la BIO IDEA sprong in het oog. Annemiek Flantua: "De reacties zijn erg positief en ik kan verklappen dat er binnenkort ook een Spaghetti Di Timilia bij zal komen. Het bijzondere aan Timilia is dat..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Candybars met een missie
Snoepen zonder schuldgevoel
Tholen Ė Met een allergie wordt de wereld van een chocoladeliefhebber wel erg klein. Shemara Pijpers, ťťn van de ondernemers achter candybarmerk Ridiculously Good, heeft zelf een glutenallergie en ondervond dat aan den lijve.Een kleine keuken vormde de basis van een 'uit de hand gelopen project', dat..... 0 reacties


"Stijgende lijn in aantal 'groene' bedrijven"
Interactieve speeddates met bio-merken tijdens De Proefparade
Tholen - Hoe kun je beter kennismaken met een merk dan door zelf met de producten aan de slag te gaan? Precies wat Mr. Goodiebag 5 jaar geleden dacht. Alwin Jager: "Mr. Goodiebag organiseert sindsdien regelmatig een Proefparade, waarbij 8 merken zich op interactieve wijze presenteren aan de pers,..... 0 reacties

Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid
Agrasys, start-up uit Barcelona en het Duitse bedrijf Gut Rosenkrantz hebben tijdens BIOFACH, de grootste biologische voedingsmiddelen beurs van Europa, het uit Spanje afkomstige nieuwe bio-graan 'Tritordeum' gepresenteerd. Tritordeum is een nieuw natuurlijk en milieuvriendelijk graan met gezonde..... 0 reacties


Culinaire kruiden voor elke dag
Amanprana ziet het belang in van het werken met goede kruiden. Excellente kruidenmixen was dan ook niet iets wat ze bij Amanprana niet konden laten liggen. Amanprana oprichtster Chantal Voets is met alle kennis over kruiden en specerijen aan de slag gegaan, en heeft de Botanico- kruidenmixen ontwikkeld. Wie..... 0 reacties

Vraag naar biogranen onverminderd groot
De vraag vanuit de markt naar biologisch graan blijft onverminderd hoog. Het is voor biologische telers interessant om graan mee te laten draaien in de teeltrotatie vanwege de goede doorworteling, mogelijkheden tot onkruidonderdrukking en de optie van een groenbemestingsmengsel in..... 0 reacties


"Leuk om de nieuwe producten zelf uit te proberen"
Matcha en groenten geven pannenkoeken kleur
Tholen - Kleurrijke bio-pannenkoeken kan men vanaf nu eenvoudig maken met de mixen van BioToday. Deze nieuwe pannenkoekmixen zijn gemaakt op basis van biologisch volkoren speltmeel. Er zijn vier verschillende varianten: rode biet, wortel, matcha en spinazie. "Deze ingrediŽnten geven de pannenkoek niet alleen..... 0 reacties


Distributie BioNut verhuist naar Udea
Het merk BioNut wordt voortaan geleverd via de biologische groothandel Udea. BioNut, een merk van producent IDorganics, werd de afgelopen jaren uitsluitend door Natudis verspreid. Het merk BioNut omvat een breed en populair assortiment van 26 biologische noten, zuidvruchten, zaden en mixen, met als..... 0 reacties


Best New Product Awards 2017 BIOFACH:
Dit zijn de winnaars...
De gelukkige winnaars van de Best New Products 2017 zijn bekend. Net als andere jaren werd tijdens de BIOFACH (15-18 februari) een breed scala aan nieuw ontwikkelde producten en innovatieve vondsten gepresenteerd op de Novelty Stand. In totaal werden 770 producten aangemeld op de Novelty Stand (BIOFACH: 574..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties




Nieuw: notenpasta met hazelnoten en amandelen
Eerder introduceerde TerraSana gemengde notenpasta's op basis van drie en vier notensoorten. Nu voegt het bedrijf een nieuwe mix toe aan dat assortiment: de 2-mix, op basis van gemalen biologische hazelnoten en amandelen. De mix is verkrijgbaar in een verpakking van 250 gram. De notenpasta is gemaakt zonder..... 0 reacties


Kokosmeel alternatief voor glutenvrij dieet
Glutenintolerantie is knap lastig voor liefhebbers van koekjes en andere tarweproducten. Speciaal voor hen is kokosmeel een uitkomst, want dat is glutenvrij. Nutridia brengt een 100 procent biologische variant op de markt. Met kokosmeel is zo'n 35 tot 50 procent van de hoeveelheid nodig in vergelijking met..... 0 reacties


Jolanda Groot (Ecuador's Finest Taste) importeert chocolade:
"Cacao uit Ecuador is de Mercedes onder de chocolade"
Tholen Ė Een mooie roos met een stuk chocolade, wie zwicht daar nu niet voor? Het Ecuadoriaanse 'Hoja Verde' Ė Spaans voor groen blad Ė kan daarover meepraten. Het bedrijf, dat sinds 1997 kwalitatief hoogwaardige rozen uit de hoogvlaktes rondom de evenaar exporteert, wilde dit product middels cross-marketing..... 0 reacties


Nederland goed voor 6% Deense bio-export
Tholen Ė Ondanks de grote markt in Denemarken is het land in staat om biologische producten te exporteren naar omliggende landen. Paul Holmbeck en Henrik Hindborg van branchevereniging Organic Denmark geven een toelichting bij de cijfers. Ook vertellen ze over de activiteiten van de organisatie.Organic..... 0 reacties


Bioco introduceert bio-koffie uit alle windstreken
De Vlaamse ondernemers Dieter, Paul en Jo gingen onder de naam Bioco van start met een ambachtelijke koffiebranderij waar biologische Arabica koffie wordt gebrand. "De keuze voor bio is een keuze vanuit respect voor ons ecosysteem en voor kwaliteit. Door te kiezen voor biologische koffie kiezen we voor een..... 0 reacties


Biologische melkvrije kerstchocolade voor de feestdagen
Met de decembermaand in aantocht kan de zoetekauw zich weer opmaken voor een smaakvol en vooral zoet productaanbod. Het Engelse Plamil Foods komt met een reeks chocoladeproducten in kerstuitvoering: een kerstman, sneeuwmannetjes en een adventkalender van biologische melkvrije 'melk'chocolade. De chocolade..... 1 reacties


Tonyís Chocolonely opent flagship store in Amsterdam
Tony's Chocolonely opent de deuren van Tony's Store bij het kantoor op het Westergasterrein in Amsterdam. Chocofans en voorbijgangers die meer willen weten over het bedrijf of de chocolade willen proeven en kopen, kunnen daar vanaf nu terecht. De winkel is een chocoladebeleving met de 'chocomaat choc-vol..... 0 reacties


Oostenrijkse pompoenpittenoogst 300-800 kg per ha
Nieuw: extra grote pompoenpitten uit Oostenrijk
De Nieuwe Band heeft sinds kort een nieuw product in haar assortiment: extra grote pompoenpitten uit Oostenrijk. De meeste biologische pompoenpitten komen uit China. Dat scheelt in ťťn klap heel wat voedselkilometers. Het bedrijf kiest er doorgaans voor om producten te vervangen zodra het iets vindt dat..... 0 reacties


Bio stijgt naar ongekende hoogten
Bio-chocola nu in KLM Businessclass
Duurzame catering zit ook in kleine dingen. Het Amsterdamse Chocolatemakers doet dat met een op duurzame wijze geproduceerde chocoladereep. Sinds kort is deze reep ook in het snackassortiment van de World Businessclass (WBC) opgenomen. KLM serveerde in zowel WBC als in Economy Class al UTZ-gecertificeerde en..... 0 reacties


Spack produceert biologische plantaardige oliŽn onder private label
ďPlantaardige bio-oliŽn vinden hun weg steeds vaker naar retail"
Tholen Ė Plantaardige biologische oliŽn vinden hun weg steeds vaker naar het supermarktschap. "Als kleinverpakking is met name kokosolie binnen de Nederlandse retail echt booming", constateert Marieke KlijnĖvan Roon van Spack, leverancier van biologische plantaardige oliŽn. Laboratorium maakt monitoring..... 0 reacties


EU verplicht elektronisch certificaat op bio-import
De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving gepubliceerd rond de elektronische certificering van biologische importproducten. De nieuwe aanpak werd gisteren gepresenteerd en gaat over zes maanden in werking.De nieuwe regels moeten de traceerbaarheid van producten vergroten en potentiŽle fraude voorkomen...... 0 reacties


Finse retailer verwacht omzetgroei bio van 10%
Finse retailer K-Group verwacht dat de omzet van biologische voedingsproducten in de supermarkten dit jaar een groei van 10 procent zal doormaken. De winkels beschikken over circa 2000 biologische producten, goed voor zo'n 1,6 procent van de omzet. Bij sommige winkels is dat opgelopen tot 7 procent. De..... 0 reacties


Ikea introduceert biologische koffie met UTZ-certificaat
Ikea heeft een nieuwe koffie geÔntroduceerd dat zowel UTZ-gecertificeerd als biologisch is. De thee wordt verkocht in kleinverpakking en is tevens verkrijgbaar in de restaurants en bistro's van Ikea. De koffie was al sinds 2008 UTZ-gecertificeerd, nu pas is deze biologisch. Ikea wil met deze koffie..... 0 reacties


BioBandits komt met suikervrije mayonaise en ketchup
Tholen - Er komt een suikervrije mayonaise en ketchup van BioBandits aan. Deze mayonaise en ketchup is een innovatie volgend op de ei-vrije mayonaises die in februari van dit jaar op de BIOFACH geÔntroduceerd werden. BioBandits heeft deze mayonaise en ketchup ontwikkeld luisterend naar de groeiende vraag..... 0 reacties


Koud gemalen cacao voor beter behoud voedingswaarden
Nieuw: Lovechock tablet met 93% cacao
Voor de liefhebbers van pure chocolade komt Lovechock nu met een donkere chocolade op basis van 93% cacao. De Lovechock 93% is een intens donkere chocolade met subtiele aroma's van bloemen en fruit, gecombineerd met een zachte textuur. De 93% tablet is 100% biologisch, raw, veganistisch, gluten- en..... 0 reacties


AmanPrana introduceert drie nieuwe producten
"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"
Tholen Ė AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging,..... 0 reacties


Chikko Not Coffee nu ook bij Natudis en De Nieuwe Band
De artikelen van Chikko Not Coffee zijn sinds begin deze week verkrijgbaar bij zowel Natudis als De Nieuwe Band. Eerder verkocht het het bedrijf haar cafeÔnevrije koffie al via Marqt en De Tuinen. Mede-oprichter David Klingen is positief over de ontwikkelingen: "De bekende vegan blogger Lisette Kreischer..... 0 reacties

Nieuw: biologische Inca-olie uit de Amazone
Cauvin Oils, de Franse marktleider in speciale oliŽn, azijn en vinaigrettes, heeft twee nieuwe smaken aan haar olie- assortiment toegevoegd: de 'Virgin Organic Inca Inchi oil', gemaakt van pinda's uit Peru. Deze pinda's Ė ook wel Inca pinda's genoemd Ė zijn rijk in olie en worden reeds eeuwenlang door de..... 0 reacties


'De biologische buitenbeentjes'
Bedrijf zet 'minder voor de hand liggende smaken' in de spotlights
Hygiena verdeelt al 10 jaar natuurlijke thee, koffie en cacao uit alle hoeken van de wereld in met name BelgiŽ. Het bedrijf regelt de import, export en distributie van natuurproducten, biologische producten en dieetproducten. Het heeft diverse producten van fabrikant Destination, die samenwerkt met lokale..... 0 reacties


Binnenkort nieuwe producten geÔntroduceerd
Axxent Masters in Tea viert 10-jarig jubileum
10 jaar geleden hadden de ondernemers achter Axxent Masters in Tea een droom: de 'saaie' theewereld veranderen en frisse innovatieve theeconcepten introduceren. Ze wilden af van het traditionele sopzakje en de typisch Nederlandse 1-2-3-thee cultuur. Vandaag heffen Arnoud Francken en Marcel Vogel, oprichters..... 0 reacties

Nieuw: ambachtelijk meel van Windkorenmolen De Vlijt
De herfst is van start en veel Nederlanders zitten wekelijks voor de buis gekluisterd voor het tv-programma Heel Holland Bakt. Voor de thuisbakker introduceert Udea een vijftal ambachtelijke melen van de Nederlandse windkorenmolen De Vlijt. De Vlijt is gebouwd in 1879 en is een van de meest productieve..... 0 reacties


Supermarkt met breed bio-aanbod
SuperBrugsen in studentenwijk verkoopt meer biologisch
Tholen Ė Net buiten het centrum van Aarhus, in een studentenwijk, ligt een filiaal van supermarktketen SuperBrugsen dat in het oog springt. Het zijn niet de gevel of het pand waar de winkel gevestigd is die de aandacht trekken. Sterker nog: de winkel gaat vrijwel naadloos op in het straatbeeld. In de..... 0 reacties


Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte..... 0 reacties

Nieuwe duurzaamheidsnormen voor cacaosector in de pijplijn
Net als in de afgelopen jaren is de vraag naar cacao en chocolade gestegen. Zo neemt de noodzaak toe om de uitdagingen waar cacaoboeren voor staan aan te pakken, zodat hun levensonderhoud en dat van hun families verbeterd wordt. Er is een nieuwe serie normen in ontwikkeling die gericht is op het ondersteunen..... 0 reacties


Coop voortrekker in Deense bio-opmars
Tholen - Vroeg in de jaren í80 was de Deense supermarktorganisatie Coop een van de eerste supermarkten in het land die biologische producten in het assortiment op nam. Nu, zo'n 25 jaar later, is biologisch niet meer weg te denken uit de Deense supermarkten. "Het begon in 1981 met peen en aardappelen,"..... 0 reacties

Bee natural verandert naam in 'Bee honest'
Natuurlijke producten en ingrediŽnten winnen aan populariteit ende bewustwording van chemische stoffen die je tot je neemt ťn op je huid smeert, stijgt. Honing bevat verzorgende eigenschappen die goed zijn voor huid en haar. Dit najaar introduceert imkerij de Traay diverse nieuwe producten met honing..... 0 reacties


Bio-telers voor quinoateelt 2017 gezocht
"Bekendheid Nederlandse quinoa mag nog wel groeien"
De Dutch Quinoa Group (DQG) zet zich de laatste jaren in voor de lokale productie van quinoa. Op deze manier probeert het bedrijf de quinoa, dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, beter beschikbaar te maken in Nederland. De DQG begeleidt de teelt, verwerking en vermarkting van Nederlandse quinoa. Dit jaar..... 0 reacties


Chocolade met een verhaal
Marianne van Lankvelt studeerde CommerciŽle Economie aan de Fontys in Eindhoven en raakte geÔntrigeerd door duurzame, eerlijke producten. Ze studeerde af voor een Tibetaanse vluchtelingenorganisatie in New Delhi in opdracht van Fair Trade Original. Enkele jaren daarna startte Marianne haar eigen onderneming..... 0 reacties


Deense bio-groei kent keerzijde
Tholen Ė De voortrekkersrol van Denemarken in de biologische sector is onbetwist. Hoewel in recente cijfers gesuggereerd werd dat het Zweedse bio-aandeel even groot is als dat van Denemarken, blijkt dat er geen rekening gehouden is met de groei van de Deense sector in de afgelopen maanden. Alleen dit..... 0 reacties


De Rit Kikkererwtenchips: knapperige low-fat snack
Authentieke smaken en de keuze voor 100% biologische kwaliteit, dat is waar De Rit sinds 1970 voor staat. Het merk werkt nog altijd volgens traditionele methodes en alle ingrediŽnten worden met de grootste zorg geselecteerd. Op deze manier laat De Rit zien dat onweerstaanbaar lekker en biologisch heel goed..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties

Ondersteuning bij uitbreiding aanbod bio-producten
Triodos Organic Growth Fund neemt belang in DO-IT
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang genomen in DO-IT, een toonaangevend bedrijf dat biologische producten afneemt van boeren - veelal in ontwikkelingslanden - en deze door geheel Europa verkoopt. De langetermijninvestering vanuit Triodos Organic Growth Fund ondersteunt DO-IT in zijn..... 1 reacties


Leev introduceert biologische OERbakmixen
Leev breidt haar assortiment uit met een nieuw OERbakmix concept. De consument kan nu kennismaken met een lijn biologische oerbakmixen met bereiding van groenten en fruit uit de natuur. Albert Heijn heeft de oerbakmixen van Leev opgenomen in haar assortiment. Het gaat om de vier varianten wortelcake,..... 0 reacties


Libeert introduceert 3 luxe bio-chocoladetabletten
Het Belgische bedrijf Libeert, specialist in premium Belgische chocolade, brengt een nieuwe luxe lijn met drie biologische tabletten op de markt. Het gaat om de drie smaken 'Pure chocolade 70%', 'Melkchocolade kokos & yoghurt' en 'Pure chocolade citroen & gember'. De basisingrediŽnten van deze..... 0 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties

Odin imkert niet voor de honing, maar voor de bijen
"De samenlevingsvorm in de bijenkast blijft een mysterie", zegt Jos Willemse, imker van Odin, die zich nog altijd verwondert over met wat voor overgave bijen zich inzetten voor hun volk. Jos imkert niet voor de honing, maar voor de bijen. "Wat er over is, gaat terug naar de bijen, zo overwinteren de insecten..... 1 reacties


Biologische pionier gaat een nieuwe fase in
Nieuw bestuur voor coŲperatieve groothandel De Nieuwe Band
De Nieuwe Band heeft sinds deze zomer een nieuw coŲperatie-bestuur en zet daarmee verdere stappen om een nog professionelere en succesvollere organisatie neer te zetten. Oud-voorzitter en mede-oprichter van De Nieuwe Band, Allard ten Dam: "Het benoemen van deze nieuwe en zeer ervaren en betrokken..... 1 reacties


Groentechips uit Emmeloord gaan de hele wereld over
Het Emmeloordse bedrijf Yellow Chips maakt biologische chips. En niet zomaar chips, maar chips van rode biet, wortel, pastinaak, zoete aardappel en blauwe en rode aardappel. De groentechips slaan aan: waren er in 2013 nog 8 medewerkers betrokken, nu is dat het tienvoudige. De chips gaan inmiddels dan ook de..... 1 reacties


Reisverslag Japan #5:
Echte Japanse tamari heeft minimaal 18 maanden nodig
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die in meerdere opzichten ver afstaat van de zoete sojasauzen die in Nederland gangbaar zijn. De smaak van tamari is niet alleen onvergelijkbaar, de tamari van TerraSana gaat ook een bijzonder authentiek productie- en fermentatieproces door. Een proces van (minimaal..... 0 reacties


Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
La BIO IDEA zorgt voor een fris accent tijdens deze mooie nazomerdagen. Als aanvulling op de bestaande La BIO IDEA Lemon Plus introduceert La BIO IDEA de Lime Plus. Lime Plus is een combinatie van het sap van biologische limoenen, de etherische olie uit de schil en zuiver bronwater. De Lime Plus kan..... 0 reacties


Nieuw: BioToday porridge in 2 verschillende smaken
Bij BioToday houden ze van ontbijt ťn van variatie. Naast de have-to-go en muesli's hebben ze nu ook BioToday porridge. Gemaakt op basis van verschillende granen in de smaken cacao-banaan-kokos en appel-kaneel-rode bieten. Bovendien zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken.Breng 40 gram pap met 200..... 0 reacties


Een overzicht van de deelnemers
Bio in de spotlights op het BioPlein van AGF Detail
Maar liefst 2 op de 3 Nederlanders is bereid om meer te betalen voor biologische producten, bij elkaar wordt hier bijna een miljard euro aan besteed! Niet vreemd dat ons land tot de snelste groeiers van de wereld behoort. Nieuwe perspectieven dus voor alle versspecialisten en dat maakt een bezoek aan het..... 0 reacties


Veel nieuwkomers in mediterrane productlijn 2.0
Peter Jacobs: "TerraSana zegt keihard nee tegen supermarkten"
Tholen - TerraSana introduceert binnenkort de vernieuwde mediterrane productlijn. Directeur Peter Jacobs vertelt dat er meteen ook zo'n 20 nieuwe producten aan toegevoegd worden. "Net als onze Japanlijn bestaat deze lijn uit producten waarmee onze klanten echt zelf aan de slag kunnen gaan. We hebben onder..... 4 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties


Broodtrommeltjes met bio-producten voor basisschoolkinderen
Afgelopen woensdag 31 augustus en de week ervoor heeft BioTropic op twee basisscholen in Bleiswijk broodtrommeltjes uitgedeeld en zo de kick-off gegeven voor het scholenproject 'gezond gedrag'. "De twee scholen die wij mochten bezoeken waren de christelijke basisschool 'De Wiekslag' en de 'Anne Frankschool'..... 0 reacties


Nieuw van de Traay: biologische kokosbloesemstroop
De kokosbloesemstroop van de Traay wordt op traditionele wijze gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De boeren krijgen hiervoor een eerlijke prijs en op die manier worden kleinschalige boerengemeenschappen ondersteund.De stroop heeft een licht caramelachtige en zoete smaak. Heerlijk op een pannenkoek,..... 0 reacties


"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"
De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een..... 1 reacties


Recall BioNut biologisch sesamzaad
IDorganics is onlangs op de hoogte gesteld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dat er mogelijk een besmetting met salmonella heeft plaatsgevonden in een partij biologisch sesamzaad die in de periode september 2015-december 2015 is verhandeld. Direct na deze melding heeft IDorganics een..... 0 reacties


Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"
Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
Tholen Ė In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan #4: hoe ontstaat umami?
De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creŽren van deze smaak zelfs een soort hoger doel. Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen...... 0 reacties


Belangrijke veiligheidswaarschuwing ongepeld biologisch sesamzaad
De Smaakspecialist heeft besloten om met onmiddellijke ingang het sesamzaad ongepeld van 'Smaakt' en 'Raw organic Food' uit de winkel/handel te halen. Het betreft de volgende producten:Smaakt sesamzaad ongepeld 250 gram, ten minste houdbaar tot einde 03/2017 lot 16-24.Raw Organic Food sesamzaad ongepeld 300..... 0 reacties


Nieuw: Coconut Ghee
Het assortiment van BioToday is weer een product rijker. In deze Coconut Ghee combineren ze 'the best of both worlds'. Kokosolie en ghee zijn twee natuurlijke vetten die elkaar heel mooi aanvullen. De nootachtige smaak van ghee en de subtiele zachte smaak van kokosolie combineren voortreffelijk. De ghee is..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coŲperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Jolly Ginger & Apricot nieuwste raw bonbon van Ridiculously Good
Ridiculously Good heeft een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd: Jolly Ginger & Apricot. De ontwikkeling van deze smaak is tot stand gekomen aan de hand van de eeuwenoude Chinese voedingsleer, waardoor de samenstelling alle elementen bevat voor een verfijnde en gelaagde smaak. Voeden in plaats..... 0 reacties


Colruyt Group: Recall biologische quinoa Boni Selection
Bij een interne controle werd een te hoog gehalte aan aflatoxine B1 vastgesteld in de quinoa (500 gram) van Boni Selection Bio. Aflatoxines zijn mycotoxinen die in verschillende producten kunnen voorkomen, zoals graan, koffie, rijst, rozijnen en gedroogd fruit. Alleen bij langdurig gebruik in grote..... 0 reacties


"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"
Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is..... 0 reacties


Nieuwe tweetalige en transparante etiketten
Thaise bio-producten onoff spices! nu ook in BelgiŽ
De biologische Thaise gemaksproducten van het Nederlandse onoff spices! zijn vanaf augustus ook te koop in BelgiŽ. Deze nieuwe markt betekent ook voor Nederland nieuwe etiketten: tweetalig en transparant.De in Thailand geproduceerde soepen, woksausen en curry's van het 5 jaar jonge onoff spices! zijn buiten..... 0 reacties


Nieuw: Grof Keltisch zeezout met bio-zeewier in strooimolen
Your Well, the Seaweed Company, levert vanaf heden grof Keltisch zeezout van Breizh Import in een handige strooimolen met 2 standen, grof en fijn. Het product is een verrassende mengeling van een bijzonder zeezout en biologisch zeewier (dulse, zeesla, nori) uit Bretagne, rijk aan geur, kleur en smaak. Nu is..... 0 reacties


17-21 augustus op landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt
Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair
Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van..... 0 reacties


Kennismaken tijdens Bioweek
Lidl breidt assortiment biologische producten uit
Supermarktketen Lidl breidt het biologische assortiment deze zomer uit en laat klanten bovendien kennismaken met diverse nieuwe producten tijdens de Bioweek, die op donderdag 4 augustus van start is gegaan. Lidl vindt dat biologische producten toe zijn aan een volgende stap. De keten merkt dat het..... 1 reacties


foodwatch:
"BBQ-saus symboliseert falend beleid suikers en obesitas"
Uit onderzoek van foodwatch naar 42 BBQ-sauzen van de vijf grote supermarkten blijkt dat BBQ-sauzen gemiddeld zeven suikerklontjes (30 gram) per 100 ml bevatten, met uitschieters tot zelfs 12 suikerklontjes (48 gram). Daarmee giet men anderhalf klontje suiker op een grillworst. "Af en toe wat BBQ-saus eten..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. TerraSana brengt deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa. De meeste van..... 0 reacties


De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016
De Halm doet als regionale leverancier mee aan de kookwedstrijd 'Keukenbazen'. Na de zomervakantie gaat de Keukenbazen Battle 2016 echt van start. Dan kunnen alle kinderen van 10 tot 12 jaar in de achttien deelnemende gemeenten een Keukenbazen-team samenstellen en hun menu insturen. De koks die de menu's..... 0 reacties