Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
De tijd dat kokos enkel thuis hoorde in de Aziatische keuken, is al lang passé. Ook bij Nutridia heeft het zomerse ingrediënt een vast plaatsje veroverd op tafel. Bij het ontbijt, lunch of diner, Nutridia heeft wat voor alle kokosliefhebbers. Nutridia heeft samen met ambassadrice Steffi Vertriest recepten..... 0 reacties

Blog Ralph Moorman:
"Mijn ongezouten mening over zout"
Ralph Moorman, ambassadeur van Ekoplaza, heeft voor de Ekoplaza-website een blog geschreven over zout. Het belang van het verlagen van de zoutinname is een thema dat vaak in de media en politiek besproken wordt. Zo geeft het Voedingscentrum het advies om als volwassene niet meer dan 6 gram zout per dag..... 0 reacties

Juni 2018: 56 nieuwe bedrijven met bio-certificering
In juni 2018 heeft Skal Biocontrole 56 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven: Geitenhouderij T.A.J. van Dillen uit HeusdenMelkveebedrijf De Jong V.O.F. uit OosterhesselenGroothandel Ultra International B.V. uit SpijkenisseHet teeltareaal i.o. van..... 0 reacties

Chocolade Centrum zal bio-gecertificeerd worden
Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
Na een succesvolle introductie van het duurzame programma Cacao-Trace in Vietnam, Ivoorkust en Filipijnen lanceert Puratos dit duurzaamheidsprogramma nu ook in Papoea Nieuw Guinea. In de zes maanden dat het programma loopt, heeft het al een zeer positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de..... 0 reacties


"Goed merkbaar dat we de eersten waren met biologische Smokey BBQ-saus"
Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueën?
Tholen - De aanhoudende droogte houdt ons land in de greep. Vooral het oosten en zuiden van het land kampen inmiddels met problemen en het KNMI noemt het huidige neerslagtekort bijzonder. De maand juni eindigde met gemiddeld 29 millimeter neerslag tegen normaal 68 milliliter in de top 10 van droogste..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

"Versterkt positie van beiden in het noorden"
Odin foodcoop en BioNoord gaan samenwerken
Odin is per 1 juli 2018 een samenwerking gestart met de nieuwe biologische groothandel BioNoord bv in Leek (Groningen). BioNoord bv is eigendom van zes vennoten, waarbij Odin onlangs de zevende vennoot is geworden. Samen willen de vennoten zakelijke klanten in Friesland, Groningen en Drenthe optimaal..... 0 reacties


"Afnemers willen geen producten meer met toegevoegde suikers en palmolie"
Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
Tholen - Meesters van De Halm introduceert een granolalijn. Deze nieuwe range granola's bestaat uit drie varianten: suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk. De eiwitrijke granola heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze meer dan 20 gram eiwit per 100 gram bevat. Dit is 10 keer meer eiwit dan in spinazie. De..... 0 reacties

Vooruitblik op het supermarktschap in 2065
Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
In het juninummer van RetailTrends wordt uitgebreid stilgestaan bij de toekomst van voeding. Volgens de Amerikaanse retailfuturist Mike Lee kunnen we in 2065 in de supermarkt de 'Precision bar' vinden. In deze reep zijn biologische ingrediënten verwerkt en de energyreep geeft de consument exact wat hij..... 0 reacties


Mani Bläuel, producten met cultuur
"De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
De olijfboom symboliseert vrede en welvaart. De oude Grieken Aristoteles en Plato filosofeerden over de knoestige boom en waardeerden de olijf meer dan enig ander voedsel.Eeuwenlang zijn de traditionele landbouwmethodes voor olijventeelt bewaard en onderhouden door de Griekse olijfboeren, waarvan sommigen..... 0 reacties

Jumbo, La Vida Vegan en Chocolate Rhapsody
Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
Questionmark heeft dit keer onderzoek gedaan naar hazelnootpasta. Er zijn 24 varianten uit de Nederlandse supermarkten vergeleken en beoordeeld op de aanwezigheid van suiker, verzadigd vet, toekenning van keurmerken voor hazelnoten, cacao en palmolie. De resultaten zijn in de Hazelnootpastawijzer opgenomen...... 0 reacties


Overname door Lovechock
Nieuw begin voor Ridiculously Good
Lovechock heeft per direct Raw Patisserie, dat begin juni faillietverklaard werd en hun handelsmerk Ridiculously Good overgenomen. Woensdagochtend tekende Franziska Rosario, Chief Happiness Director van Lovechock, dit contract bij de verantwoordelijke curator in Haarlem.Franziska Rosario, eigenaresse van..... 0 reacties


Renderen goed in droogte dankzij diepere wortels
"Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
De Siciliaanse pastamaker Angelo Barbagallo houdt DO-IT en la BIO IDEA geregeld op de hoogte van het wel en wee in de tarwewereld. Naar aanleiding van de internationale conferentie in Bologna over 'Wheat land races for healthy food systems', georganiseerd en gefinancierd door KAMUT, gaven de boeren het..... 0 reacties


Haver App ontwikkeld door Meesters van De Halm en Havermoutje
"Er zijn talloze mogelijkheden met haver"
Tholen - Meesters van De Halm heeft in samenwerking met Havermoutje een speciale Haver App ontwikkeld. Eerder al brachten Meesters van De Halm en Havermoutje samen twee producten op de markt, namelijk de 'Steel cut oats' en 'Oat bran', ofwel respectievelijk biologische havergrutten en haverzemelen. "Deze..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Koos Bakker: "Juiste moment aangebroken om onze missie af te ronden"
Nieuw bestuur en directie bio-foodcoop Odin
Na 35 jaar krijgt Odin een nieuwe leiding. Odin grondleggers Koos Bakker en Ben Gevonden nemen afscheid als bestuurders van Odin en dragen het stokje over aan Theo Boon en Merle Koomans van den Dries.Op 4 juni jongstleden heeft de ledenraad van Coöperatie Odin in haar vergadering voltallig en unaniem..... 0 reacties




"Willen het traditionele proces niet moderniseren"
Bio-kokosbloesemsuiker naar Europa begon via Alibaba.com
Tholen - Kokosbloesemsuiker uit Indonesië. Hierop stonden dit keer de schijnwerpers gericht in de BIOFACH-stand van Rhumveld Winter & Konijn. Onderneemster Dominiq Haliman kreeg tijdens de beurs de kans om alles te vertellen over het ambachtelijke productieproces van kokosbloesemsuiker. Vanaf Bali werkt..... 0 reacties


Gedeputeerde ontvangt eerste potje Groningse bio-mosterd
Woensdag 28 maart 2018 heeft gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen het eerste potje mosterd van op Groninger bodem geteelde biologische zwarte mosterdzaad in ontvangst genomen. Twee mosterdfabrikanten (Abrahams Mosterdmakerij en Marne Mosterd) en twee akkerbouwers (Edens en..... 0 reacties


Ruim 16.000 hectare groot graanbedrijf wordt biologisch
Travis Heide, de eigenaar van een 40.000 acre (= 16.187 hectare) groot graanbedrijf in Saskatchewan, Canada gaat zijn bedrijf biologisch maken."In 2019 zullen we voor 75% biologisch zijn en het doel is om in 2020 100% biologisch te produceren." Als alles volgens plan gaat, zal Travis het grootste..... 1 reacties


"Little Love is qua smaak en formaat wat meer toegankelijk"
'Kleine zusje' moet breder publiek aanspreken
Tholen - Er zijn de laatste tijd volop ontwikkelingen te melden rondom Lovechock. Zo is een nieuwe Bar geïntroduceerd, werd de periode in aanloop naar Valentijnsdag opgeleukt met de Love Warrior-campagne en verraste Lovechock met de introductie van het merk Little Love, het 'kleine zusje' van het inmiddels..... 0 reacties


Om vegan en glutenvrij mee te bakken
Nieuw: raw psylliumvezels
TerraSana introduceert raw psylliumvezels van biologische kwaliteit. Psyllium wordt ook wel vlozaad of psyllium husk genoemd. Waarom dit product de laatste tijd steeds meer in de belangstelling staat? Het is een veelzijdig product met een groot bindend vermogen. Het bestaat voor bijna 90% uit vezels. Qua..... 0 reacties


Extra pure chocoladereep beschermt Gorrilla en Orang-oetan
Chocolatemakers introduceert een extra speciale reep. Met 92% cacao is deze reep extra puur, maar toch toegankelijk. De extra puur 92% reep is niet alleen extra puur, maar ook extra speciaal. De 92% Gorilla Bar is namelijk een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel..... 0 reacties


"Met Rokbaar gaan inkomsten naar alle vrouwen in de keten"
Chocolade moet vrouwen meer zeggenschap geven
"Rokbar is een nieuwe ster aan het firmament van de chocolade-industrie: biologische, hoog kwalitatieve, overheerlijke chocola, 100% gemaakt door vrouwen. Van boon tot reep. Vrouwen nemen meer dan de helft van de totale cacaobonenproductie voor hun rekening, maar gemiddeld gaat ongeveer 10% van de winst naar..... 0 reacties

Terugroepactie Lidl: 'Golden Sun Bio Organic Amaranth 500g'
De fabrikant Estyria Naturprodukte GmbH voert een terugroepactie uit voor het product: 'Golden Sun Bio Organic Amaranth 500g'. Dit product is in februari als actieproduct verkocht in de filialen van Lidl Nederland.Bij een periodieke kwaliteitscontrole is de Salmonella bacterie aangetroffen. Deze Salmonella..... 0 reacties


Foekje van Dijk, Berrico FoodCompany:
"Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteïnebron"
Tholen - Biologisch henneppoeder met 60% of zelfs 70% eiwitten en hennepzaad zijn nieuwkomers in het assortiment van Berrico FoodCompany. "Dit zaad heeft een nootachtige smaak, maar zonder de allergenen van noten. Er is grote vraag bij vele consumentengroepen naar plantaardige eiwitten. Het hennepzaad is..... 0 reacties

Leden De Nieuwe Band stemmen overtuigend voor samengaan met Odin
Op dinsdag 13 maart hebben de leden van De Nieuwe Band gestemd voor een activa-passiva transactie, die het samengaan van Odin en De Nieuwe Band mogelijk maakt. Van de 198 uitgebrachte stemmen was 98,7% positief. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Coöperatieve Vereniging De Nieuwe Band U.A. is er..... 0 reacties


Nederland en België worden frisser
Nederland en België worden frisser. Niet qua weer, maar qua smaak. ONOFF SPICES brengt nu limoenblad naar Nederland en België. In Thailand vers gedroogd, hier in de wokpan om gerechten een fris aroma te geven. ONOFF SPICES heeft dit kersverse product onlangs in Nederland op de biologische vakbeurs..... 0 reacties


"Waar alles bepaald wordt door de terroir en de seizoenen"
Biologische notenoliën en kastanjeproducten uit de Périgord
Met PuurPérigord wil Mira van Wolfswinkel de bijzondere verhalen van bio-producten uit de Périgord delen. Ze verhandelt onder meer biologische notenoliën en biologische kastanjeproducten. Mira: "Deze producten horen thuis in 'La cuisine Périgourdine', waar alles bepaald wordt door de terroir en de seizoenen...... 0 reacties

Poolse Bakalland introduceert assortiment biologische noten en zuidvruchten
Consumenten hechten steeds meer waarde aan een gezonde levensstijl en het milieu. Hierdoor neemt de vraag naar bioproducten verder toe. "Om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen, heeft Bakalland haar assortiment uitgebreid met een nieuwe lijn biologische delicatessen, die bestaat uit populair gedroogd..... 0 reacties


"Groep vanuit MKB Thailand onder de indruk van omstandigheden"
Nederlandse onderneming helpt Thaise bio-boeren
Op een biologische manier groenten verbouwen is nog geen vanzelfsprekendheid in Thailand. Er wordt, om een kwantitatieve opbrengst te krijgen, flink met chemische middelen gespoten. ONOFF SPICES, dat biologische kant-en-klare producten in Thailand maakt en naar Nederland exporteert, helpt lokale boeren..... 0 reacties


Ecomax: partner bij uitrol van de plasticvrije supermarkt
Met de opening van de allereerste plasticvrije pop-up supermarkt in Amsterdam, krijgt de ontwikkeling van het onafhankelijke, duurzame inkoopplatform Ecomax een boost. Eind februari dit jaar startte de biologische keten Ekoplaza met bijna 700 producten zonder plastic in het assortiment in de vestiging in..... 0 reacties


Natuurlijke vanille extracten uit Tanzania op Nederlandse markt
Tholen -Jasmijn Bleijerveld is het gezicht van Jasmine Bee Tanzanian Honey. Naast de honing uit Tanzania heeft ze nog een lijn aan producten die zij op de Nederlandse markt willen introduceren: extracten van Natural Extracts Industries. "Het gaat om extracten van vanille, kaneel, koffie, sinaasappel en cacao...... 0 reacties


Laatste walnoten uit oerbossen handmatig verwerkt
Tholen - Ze zijn bekend door de zelftapsystemen, IDorganics uit Zaandam. Ze zijn producent van bekende biologische merken. Ze kopen de biologische grondstoffen rechtstreeks bij de boer en bewerken, verpakken en verzenden alle producten zelf. "Bij IDorganics vinden we eerlijke handel minstens zo belangrijk..... 0 reacties


Nieuw: glutenvrije bio-havermout uit Finland
Van glutenvrije havermout kan écht iedereen genieten. Op vraag van vele klanten introduceert TerraSana nu biologische, glutenvrije havermout. Per direct beschikbaar. De haver wordt verbouwd door Finse boeren en verwerkt door een duurzaam Fins bedrijf dat met groene stroom werkt en met een eigen..... 0 reacties


Van kikkererwt tot boekweit & linzen: voor iedere couscouswens de juiste smaak
De GreenAge couscous wordt in Italië gemaakt. In Ferrara (Emiglia Romagna) om precies te zijn. Iedere variant staat garant voor een luchtige 'fluffy' couscous met een volle smaak.Voor wie zijn deze couscousvarianten speciaal bedoeld?Voor klanten die liever geen of minder gluten en granen eten.Voor klanten..... 0 reacties


Recall bio-abrikozenpitten Vitiv
Vitiv roept het product 'Biologische abrikozenpitten' terug. Het product bevat Amygdaline dat na consumptie kan worden omgezet in cyanide. Een cyanidevergiftiging kan leiden tot misselijkheid, koorts, hoofdpijn, slapeloosheid, dorst, traagheid, nervositeit, diverse gewrichts- en spierpijnen en een daling van..... 0 reacties

Divers aanbod pasta en granen houdt maaltijd gevarieerd
Wie pasta zegt, bedoelt meestal witte pasta van tarwe. Dat is immers de meest voorkomende pastasoort. Je vindt 'tarwepasta' in allerlei vormen in elke voedingswinkel. In bio vind je ook pasta van andere granen zoals spelt en boekweit. En behoorlijk wat volkoren pasta.Biologische pasta wordt meestal gemaakt..... 0 reacties

Biologische koekjes en ontbijtgranen in alle soorten en maten
Niet alleen bio-brood zit in de lift, ook -koekjes, -gebak en -ontbijtgranen gaan vlot over de toonbank. Wat maakt deze anders dan niet-biologische? Voor alle biologische voedingswaren - en dus ook voor gebak, koek en ontbijtgranen - geldt dat de grondstoffen (bloem, granenvlokken, suiker, ei, noten...)..... 0 reacties


Duurzame eiwitbron
Door Expeditie Robinson iedereen aan de insecten
Tholen - Eind 2012 hebben de twee Franse mannen Bastien en Clément het plan opgevat om een bedrijf te beginnen in eetbare insecten. Het kijken van Expeditie Robinson bracht ze op dit idee, en zo ontstond Jimini’s. Nu ruim vijf jaar later zijn de producten verkrijgbaar in 29 landen. Evelien Donkers bouwt het..... 0 reacties

Aanbod bio-granen bijzonder gevarieerd
Granen vormen voor vele mensen in de wereld een basisvoedsel. Ze zijn afkomstig van grassen die vaak al duizenden jaren verbouwd worden. De twee granen die wereldwijd zeer vaak gegeten worden zijn rijst en tarwe, al dan niet verwerkt tot brood, noodles of gebak. In bio-winkels vind je een uitgebreid..... 0 reacties


Een biologisch alternatief voor geraffineerde suiker
Biotona biedt een biologisch alternatief biedt voor geraffineerde suiker: Biotona Bio SuperSweet. Biotona Bio Supersweet bestaat voornamelijk uit kokosbloesemsuiker. Dit is een bruine en karamelachtige suiker die wordt bereid uit het witte, zoete sap van kokosbloesems. Kokosbloesemsuiker wordt gekenmerkt..... 0 reacties

Nieuwe Carrefour BIO-producten
Al meer twintig jaar biedt Carrefour haar klanten een uitgebreid gamma aan bio producten. Een gamma dat vandaag meer dan 1.200 bio producten telt. Ze zijn niet alleen lekker, maar Carrefour maakt ze ook toegankelijk voor iedereen dankzij het gamma 'Carrefour BIO', dat zich aan de huidige tendensen aanpast en..... 0 reacties

Edeka verbant 160 Nestlé producten uit de schappen
Edeka is het niet eens met Nestlé over prijzen en leveringsvoorwaarden. Nu neemt de producent zijn toevlucht tot een drastisch maatregel en verbant hij producten uit de schappen.Edeka boycot Nestlé-producten Veel klanten zullen geïrriteerd zijn als ze maandag in een Edeka-supermarkt op zoek zijn naar hun..... 0 reacties


Bekend bio-koekje in nieuwe verpakking
Biologische biscuits in de smaken appel/kaneel, volkoren, suikerwafeltjes en gemberkoekjes, worden al jaren verkocht bij Verduijn's Fine Biscuits Deze producten werden altijd verpakt in een doorzichtig folie met een etiket op voor -en achterkant. Tijd voor verandering, dachten ze bij Verduijn. En om die..... 0 reacties


Trend richting gemaksproducten zet door
Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2018
Tholen - Op de BIOFACH 2018 stonden meer dan 100 Nederlandse exposanten. Het team van Biojournaal bezocht hen allemaal en maakte een uitgebreide fotoreportage. Hierin is uiteraard ook ruimte gemaakt voor verschillende Hollandse beursbezoekers. De Nederlanders presenteerden allerlei nieuwe producten,..... 0 reacties


Danny Schuwer (Brinkers): "Nieuw distributiecentrum in gebruik genomen"
Bio-chocoladepasta's verrijkt met proteïne
Tholen - Brinkers heeft vorige week het nieuwe merk 'La Vida Vegan Protein' geïntroduceerd. De Nederlandse producent van biologische chocoladepasta’s presenteerde het merk tijdens de BIOFACH. "Het zijn bijzondere producten. Deze chocoladepasta's zijn namelijk niet alleen 100% biologisch, maar ook Fairtrade..... 0 reacties


"Gemaakt van de hele maïskorrel"
Nieuw: Stone ground tortilla's
Tholen - Stone ground tortilla's zijn de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Trafo. "Dit product was nog niet in onze range verkrijgbaar. We zijn dan ook erg verheugd dit product te kunnen presenteren. De reacties op de BIOFACH waren zeer positief", vertelt Jelmer Daniels namens de in Wolvega..... 0 reacties


Zoetwaren Clarana voorzien in behoefte veganistische bio-producten
"Naast biologisch, ook vegan”
Vekontor, het Duitse bedrijf achter de plantaardige kaasvervangers van Wilmersburger, komt nu met een nieuw merk op de markt 'Clarana'. De zoetwaren van Clarana zijn, op één product na, allen biologisch. De producten zijn daarnaast ook vegan, palmolievrij en tot nu toe glutenvrij.De biologische zeevruchten..... 1 reacties


Ruimte voor Nederlandse exposanten blijft beperkt
"Stoer dat ook start-ups aan BIOFACH deelnemen"
Tholen - Nederland werd de afgelopen week door meer dan 100 Nederlandse exposanten vertegenwoordigd op de BIOFACH. Het is en blijft een grote puzzel om al deze bedrijven een mooi plekje op de beursvloer te geven. Ook dit jaar was Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion hier als contactpersoon van de..... 0 reacties


"Ze moesten leuk, lekker en goed zijn"
Max's Mints wint Best New Product Award
Tholen - Max's Mints is uitgeroepen tot Best New Product in de categorie 'Grocery products, snacks & sweets'. Hiermee liet het nog jonge merk een aantal gevestigde merken achter zich. Net als andere jaren werd tijdens de BIOFACH door de bezoekers gestemd op de Best New Product Awards. En tot haar..... 0 reacties


De Smaakspecialist presenteert nieuwste producten aan internationaal publiek
"De grootste trend is en blijft veganistische voeding"
Tijdens de grootste beurs in Europa op het gebied van biologische voeding heeft de Smaakspecialist bezoekers het veelzijdige assortiment laten ontdekken. Van dinsdag 14 tot en met zaterdag 17 februari was het beurscomplex van Neurenberg voor de BIOFACH omgetoverd tot een biologische walhalla met meer dan..... 0 reacties


Recall VK om mogelijke larvenbesmetting havermoutvlokken
In het Verenigd Koninkrijk zijn biologische havermoutvlokken teruggeroepen vanwege een mogelijke besmetting met motten en larven. Het betreft het merk 'Barkat Organice Gluten Free Porridge', welke verschijnt in een 500 gramsverpakking. Gedupeerden krijgen hun aankoopbedrag terug. De getroffen batch heeft een..... 0 reacties


Nestlé neemt meerderheidsbelang in natuurvoedingbedrijf Terrafertil
Nestlé kondigde afgelopen vrijdag aan dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in Terrafertil, een bio-bedrijf in plantaardige voedingsmiddelen. Het is de nieuwste stap van Nestlé om zijn portfolio in gezonde voedingsmiddelen verder uit te breiden. Terrafertil werd in 2005 in Ecuador opgericht en breidde..... 0 reacties


Biologische, suikervrije lolly's van tapiocavezels
Het Amerikaanse merk Koochikoo zegt als eerste bedrijf binnen de sector biologische en suikervrije lolly's te hebben ontwikkeld. Het is het in Seattle gelegen bedrijf na vier jaar onderzoek gelukt om een zoetstof te ontwikkelen van tapiocavezels.Gebrek aan innovatie in suikerwarenDe eigenaar van Koochikoo,..... 0 reacties

"Biocore betere toegang door contacten via moederbedrijf"
Toegang tot veel omschakelproducten vanuit Duitse markt
Tholen - "We hebben momenteel toegang tot veel omschakelproducten voornamelijk vanuit de Duitse markt", vertelt Biocore directeur Marco Molier.Biocore staat ook dit jaar weer op de BIOFACH in Neurenberg. "Er wordt in Duitsland momenteel veel omgeschakeld op graangebied, dus is er veel beschikbaar. Je weet dan..... 0 reacties


Bio-crackers van Le Pain des Fleurs nu ook in pocketformaat
Voortaan kan je op elk moment van de dag, waar je maar wil, genieten van de bio-crackers van Le Pain des Fleurs. Dit heerlijk licht, krokant én gezond tussendoortje, dat door Hygiëna wordt gedistribueerd in België, is namelijk verkrijgbaar in pocketformaat. Er is ook een nieuwe smaak in het gamma: de..... 0 reacties


Drie bio-bedrijven in top 5 Cornflakeswijzer
In iedere supermarkt kun je kiezen uit een ruim aanbod ontbijtgranen. Cornflakes, ook een graansoort, zijn een populair ontbijtalternatief. Hoe gezond en duurzaam zijn deze uit de VS overgewaaide maisvlokken eigenlijk? Questionmark vergelijkt vijftien verschillende cornflakes uit de supermarkt op de..... 0 reacties


Valentijnsdag in trek bij westerburen
Gemiddelde Brit heeft hart van chocola
Tholen – Britten houden wel van feestvieren. Plamil Foods speelt graag in op dat sentiment en komt daarom volgende begin volgende week met een geschenkverpakking die volledig in het teken van Valentijnsdag staat. "In het Verenigd Koninkrijk hecht men veel waarde aan feestelijkheden. De gemiddelde Brit pakt..... 0 reacties


Belgische koffiebranderij klaar voor Nederlandse markt
Tholen - Koffie Kàn is momenteel een middelgrote Belgische koffiebranderij, eigendom van en geleid door de familie Vermeersch. Zij zijn klaar voor de volgende stap: de Nederlandse markt kennis laten maken met de koffie van Koffie Kàn. Koen Lagrou vertelt: "Als kleinschalig familiebedrijf selecteren en kopen..... 0 reacties


Zarpar Food bedient nu ook het biologische segment
"Vraag naar biologische saffraan in de lift op Horecava"
Tholen – Vorig jaar sprak Martien Roelofsen al de verwachting uit, nu is het definitief: Zarpar Food heeft voor het eerst biologische saffraan in draadjes in het assortiment opgenomen. Het is daarmee een van de weinige bedrijven in Nederland die gecertificeerde biologische saffraan uit voorraad aan kan..... 0 reacties


Aanwezigheid gluten niet vermeld op verpakking.
Colruyt Group roept bio-tortillachips terug
Colruyt, Bio-Planet en Collect&Go roepen Boni Selection Bio tortilla rolls met tomaat terug. De reden is dat de aanwezigheid van allergeen gluten niet vermeld staat op de verpakking.Bij een controle door de leverancier werden sporen van gluten teruggevonden in de tortilla rolls met tomaat van Boni..... 0 reacties


ISM Packaging Awards voor composteerbare verpakkingen
Tijdens de ISM beurs die van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden hebben twee klanten van Bio4Pack prijzen gewonnen in de categorie verpakkingen. MyChipsBox.de won de eerste prijs met de biobased en composteerbare chipsverpakking van Bio4Pack, terwijl Lovechock de derde prijs in de wacht..... 0 reacties


BioBandits-producten nu ook in portieverpakking en emmers
"Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
Tholen - Ook vanuit de horeca is steeds meer interesse naar de biologische dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. Daarom is er voor gekozen om de bestaande producten in andere verpakkingen aan te gaan bieden, geeft Pieter Bas Alferink aan. "We krijgen steeds meer vraag vanuit het horecasegment,..... 0 reacties


Nutridia voegt nieuwe notenpasta’s toe aan huidige gamma
Duurzame en biologische voeding staat flink in de kijker. Daarom voegde Nutrida enkele nieuwigheden aan haar gamma toe.Notenpasta’sNutridia brengt vier nieuwe notenpasta’s op de markt. Voor op de boterham of om toe te voegen aan sauzen. Het gaat om pindakaas, amandelpasta, gemengde notenpasta en tahin..... 0 reacties


Little Love valt in de prijzen op ISM
Lovechock B.V. presenteerde deze week het kleine zusje van Lovechock op de ISM (International Sweets and Biscuits Fair), de grootste beurs voor zoetwaren en snacks in Keulen. En daar zijn ze gekozen als derde meest innovatieve product. Net zoals bij Lovechock bevatten de Little Love producten al het goede..... 0 reacties


Gedeelde visie brengt pioniers bij elkaar
"Odin De Nieuwe Band heeft straks het complete assortiment"
Tholen - Odin en De Nieuwe Band willen alle handels- en productieactiviteiten samen gaan voegen. Dit werd gisteren door middel van een gezamenlijk persbericht wereldkundig gemaakt. Essentieel is volgens Merle Koomans van den Dries (Odin) dat beide partijen meerwaarde zien in de samenwerking. "Het mooie is..... 0 reacties


Vernieuwd merk moet meer opvallen in het supermarktschap
"Rico Verhoeven lijkt gouden zet voor Zonnatura"
Tholen - Een stare down met Rico Verhoeven. Niet iedereen zou dit aandurven, maar Jeroen Mustert deed het afgelopen woensdag toch bij de introductie van de nieuwe positionering van Zonnatura. "Hij liep na de training van die ochtend wat mank, dus ik moest wel beloven dat ik mijn handen thuis zou houden",..... 0 reacties


Rineke Dijkinga: “Zeer geschikt voor biologische landbouw”
Naakte haver van Groningse bodem
Tholen - Rineke Dijkinga is trots op haar eerste oogst van naakte haver uit Nederland. "En ook nog eens van Groningse bodem. Mensen die mij al lang kennen weten dat ik een zwak voor haver heb. Haver is een robuust gewas, het heeft van nature een hoge weerstand tegen ziekte en lage stikstofbehoefte...... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties

Aanbod niet toereikend
Ontheffingsaanvraag nodig voor gebruik gangbaar uitgangsmateriaal dragon
Het aanbod Dragon - verse markt blijkt dit jaar niet toereikend te zijn. Het ministerie van EZ heeft daarom toestemming gegeven om Dragon - verse markt van de Nationale Annex (categorie 1) terug te plaatsen naar categorie 2.Dit betekent dat er een ontheffingsaanvraag nodig is voor het gebruik van gangbaar..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties


Queen of Tahini brengt logistiek onder bij Kolibri
Queen of Tahini brengt de logistiek onder bij het in Krimpen aan de Lek gevestigde Kolibri Logistiek. Queen of Tahini is producent van biologische tahini. Tahini wordt veel in het Midden-Oosten gebruikt voor het maken van Hummussalade. Dat is een pasta van gemalen en gemengde kikkererwten en tahini. Er zijn..... 0 reacties


Rico Verhoeven in Zonnatura-commercial
Zonnatura heeft Rico Verhoeven weten te strikken voor een nieuwe campagne. Sinds maandag 22 januari is de onderstaande commercial te zien op tv. Hierin overtuigt de Nederlandse wereldkampioen kickboksen een jongeman om in plaats van voor een ontbijt met boterhammen te gaan voor de muesli van Zonnatura. Dit..... 0 reacties


Composteerbare verpakking, twee nieuwe varianten
Vivani-repen in een nieuw kunstzinnig jasje
Tholen - De Vivani-repen zijn in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe look werd vorige week door producent EcoFinia op de Bio-beurs in Zwolle geïntroduceerd en uiteraard zal er ook tijdens de BIOFACH (14 tot en met 17 februari) veel aandacht aan geschonken worden. Alexander Kuhlmann gaf aan erg trots te zijn..... 0 reacties

Behoort een biologisch staatsbanket tot de mogelijkheden?
Verslag Máxima op Bio-beurs in Blauw Bloed
Het royalty-programma Blauw Bloed op NPO2 schonk afgelopen zaterdag 20 januari ook aandacht aan het bezoek van Koningin Máxima aan de Bio-beurs in Zwolle. De Italiaanse kok Felice Cicoria komt verschillende keren langs in de reportage. Hij kookte met producten van Amaizin en la BIO IDEA (merken van DO-IT)...... 0 reacties


Bestaande Bars in 'liefdesjasje' gegoten
Lovechock presenteert 'Love Warrior'-campagne
Ek Chuah is als liefdeskrijger al sinds de introductie van Lovechock onderdeel van het logo en de filosofie van het merk. Als echte liefdeschocolade heeft Lovechock in 2018 voor alle 'love warriors' weer iets leuks in petto tijdens de Valentijnsperiode. Ek Chuah is de Maya God van de cacao, hij staat ook wel..... 0 reacties


Storm voorkomt bezoekersrecord Bio-beurs
"Bezoek Koningin Máxima erkenning voor jarenlange arbeid"
Tholen - Bij Bionext kijken ze met een goed gevoel terug op een bijzondere editie van de Bio-beurs. Directeur Bavo van den Idsert waande zich tijdens de openingsdag in een soort droomwereld, zo geeft hij aan. "De aanwezigheid van Koningin Máxima tilde het hele evenement natuurlijk naar een hoger plan. En..... 0 reacties


Vet verbranden met muesli eten
Na de decembermaand weer toe aan een nieuwe start? Het Slanker Leven Plan van mymuesli begeleidt muesli-minnend Nederland naar een uitgebalanceerd en bewust voedingspatroon in zes weken. Samen met een voedingsdeskundige werd een drie-fasen-plan ontwikkeld dat in combinatie met een gezonde levensstijl je..... 0 reacties


"Iets nieuws voor de avondmaaltijd"
De Smaakspecialist: behind the scenes
Op woensdag 17 en donderdag 18 januari is de Smaakspecialist aanwezig op de Bio-Beurs in Zwolle. De voorbereidingen voor de beurs zijn in volle gang. De Smaakspecialist geeft alvast een voorproefje van hetgeen ze laten zien en wat je bij de stand kunt proeven.ProductinnovatiesDe Bio-Beurs is een goed moment..... 0 reacties


Rijstvellen voor Vietnamese summer rolls
De rijstvellen van Amaizin zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen. Met rijstvellen maak je in een handomdraai Vietnamese summer rolls, Bánh Tráng. Deze glutenvrije loempia's worden gevuld met vlees en/of..... 0 reacties