Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Nu verkrijgbaar: Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta
De nieuwe Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta bevat geen melk. Het heeft wel dezelfde kwaliteitsingrediŽnten als de andere pasta's van Rigoni en is gemaakt op basis van hetzelfde Rigoni-familierecept. De hazelnoten worden gemalen en verwarmd, wat uiteindelijk de hazelnootsmaak aan de Nocciolata geeft. De..... 0 reacties


De Smaakspecialist stelt Directeur Commercie en Duurzaamheid aan
Maarten de Leng vervult vanaf heden de nieuwe functie van Directeur Commercie en Duurzaamheid bij de Smaakspecialist. De Smaakspecialist heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling en professionalisering doorgemaakt. Met een assortiment van zo'n 700 biologische producten onder de merken Smaakt, BioToday..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


"Introductie gaf glans aan ons beursdebuut in Zwolle"
'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc
Tholen - Het Duitse bedrijf EcoFinia debuteerde onlangs op de Bio-beurs. EcoFinia toonde in Zwolle niet alleen het merk Vivani, maar introduceerde speciaal voor deze gelegenheid ook twee nieuwe veganistische chocoladeproducten onder het merk iChoc: 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond', ofwel de nieuwe..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Voor ons een heel logische stap"
Biobites goes Germany
Biobites zal deze week voor de eerste keer deelnemen aan de BIOFACH in Neurenberg (Hal 5, stand 204). Simone van der Heide, oprichtster van Biobites loopt al een tijd met het idee om de vleugels uit te slaan naar Duitsland. Simone: "Voor ons een heel logische stap omdat we op de grens met Duitsland zijn..... 0 reacties


Bio-rijstwafels bedreigen wildlife in Cornwall
Een containerschip heeft in de wateren rondom het Engelse Cornwall een deel van de lading verloren: vier containers met 22 pallets biologische rijstwafels in plasticfolie. Milieubeschermingsorganisaties vrezen dat het plastic een gevaar oplevert voor de in het wild levende planten en dieren. De lokale..... 0 reacties


Hal 5, stand 407
Mediterrane lijn van TerraSana op BIOFACH
TerraSana positive eating heeft een uitgebreide stand weten te bemachtigen op de grootste bio-vakbeurs van Europa: de BioFach. Daar zal onder meer de zojuist vernieuwde Mediterrane lijn te bewonderen zijn. Mediterraan & JapanSinds 2014 is TerraSana zijn assortiment druk aan het restylen. Bezoekers van de..... 0 reacties


Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
Tijdens de BIOFACH 2017 in Neurenberg, zal de Nederlandse chocoladepastaspecialist Brinkers een nieuwe chocoladepasta introduceren. La Vida Vegan is een nieuwe lijnextensie van het succesvolle assortiment van Brinkers' biologische chocoladepasta's en wordt in drie verschillende variŽteiten gepresenteerd:..... 0 reacties


Nieuw: Biologische barbecuesauzen in een hip jasje
Tholen - BioBandits lijkt er een gewoonte van te maken: waar ze vorig jaar de ketchups presenteerden op de BIOFACH, introduceren ze op de komende beurs (15-18 februari) weer een compleet nieuwe lijn. Dit uiteraard verpakt in een herkenbaar modern BioBandits-jasje. "Het gaat om barbecue-sauzen in drie..... 0 reacties


Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
Uit cijfers van Greennet blijkt dat de Thaise markt voor bio-rijst in 2016 met 28% gegroeid is. In het AD is een artikel verschenen over de toename van de biologische rijstproductie in Thailand. Rijst is een belangrijk product in Thailand, ongeveer 40% van de bevolking werkt in de rijstproductie en daarmee..... 0 reacties


Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
Een internationaal team van wetenschappers, waaronder quinoa-veredelingsexperts van Wageningen University & Research, publiceren op 8 februari 2017 in het tijdschrift Nature de complete DNA volgorde van quinoa, het voedselgewas dat vanuit Zuid-Amerika de wereld verovert (klik hier voor de publicatie)...... 0 reacties


Bio-olijfolieverpakking in de race voor NL Packaging Awards 2017
Ontwerpbureau Today heeft twee nominaties gekregen voor de NL Packaging Award met hun verpakking voor het Nederlands-Griekse biologische olijfoliemerk Gkazas. Het gaat om de categorieŽn Design Accountability en Food Houdbaar. De NL Packaging Awards staan bekend als de vakprijs voor de Nederlandse..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten
De nieuwe GoPure paprikachips maakt gebruik van authentieke specerijen met pure ingrediŽnten. Yellow Chips, de biologische chipsmakers uit Emmeloord, breidt haar GoPure-label uit met twee nieuwe paprikavarianten. De nieuwe paprikachips bestaat alleen uit paprikaspecerijen en wat zout. Suiker en gist komen er..... 0 reacties




Koud gemalen cacao voor beter behoud voedingswaarden
Nieuw: Lovechock tablet met 93% cacao
Voor de liefhebbers van pure chocolade komt Lovechock nu met een donkere chocolade op basis van 93% cacao. De Lovechock 93% is een intens donkere chocolade met subtiele aroma's van bloemen en fruit, gecombineerd met een zachte textuur. De 93% tablet is 100% biologisch, raw, veganistisch, gluten- en..... 0 reacties


AmanPrana introduceert drie nieuwe producten
"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"
Tholen Ė AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging,..... 0 reacties


Chikko Not Coffee nu ook bij Natudis en De Nieuwe Band
De artikelen van Chikko Not Coffee zijn sinds begin deze week verkrijgbaar bij zowel Natudis als De Nieuwe Band. Eerder verkocht het het bedrijf haar cafeÔnevrije koffie al via Marqt en De Tuinen. Mede-oprichter David Klingen is positief over de ontwikkelingen: "De bekende vegan blogger Lisette Kreischer..... 0 reacties

Nieuw: biologische Inca-olie uit de Amazone
Cauvin Oils, de Franse marktleider in speciale oliŽn, azijn en vinaigrettes, heeft twee nieuwe smaken aan haar olie- assortiment toegevoegd: de 'Virgin Organic Inca Inchi oil', gemaakt van pinda's uit Peru. Deze pinda's Ė ook wel Inca pinda's genoemd Ė zijn rijk in olie en worden reeds eeuwenlang door de..... 0 reacties


'De biologische buitenbeentjes'
Bedrijf zet 'minder voor de hand liggende smaken' in de spotlights
Hygiena verdeelt al 10 jaar natuurlijke thee, koffie en cacao uit alle hoeken van de wereld in met name BelgiŽ. Het bedrijf regelt de import, export en distributie van natuurproducten, biologische producten en dieetproducten. Het heeft diverse producten van fabrikant Destination, die samenwerkt met lokale..... 0 reacties


Binnenkort nieuwe producten geÔntroduceerd
Axxent Masters in Tea viert 10-jarig jubileum
10 jaar geleden hadden de ondernemers achter Axxent Masters in Tea een droom: de 'saaie' theewereld veranderen en frisse innovatieve theeconcepten introduceren. Ze wilden af van het traditionele sopzakje en de typisch Nederlandse 1-2-3-thee cultuur. Vandaag heffen Arnoud Francken en Marcel Vogel, oprichters..... 0 reacties

Nieuw: ambachtelijk meel van Windkorenmolen De Vlijt
De herfst is van start en veel Nederlanders zitten wekelijks voor de buis gekluisterd voor het tv-programma Heel Holland Bakt. Voor de thuisbakker introduceert Udea een vijftal ambachtelijke melen van de Nederlandse windkorenmolen De Vlijt. De Vlijt is gebouwd in 1879 en is een van de meest productieve..... 0 reacties


Supermarkt met breed bio-aanbod
SuperBrugsen in studentenwijk verkoopt meer biologisch
Tholen Ė Net buiten het centrum van Aarhus, in een studentenwijk, ligt een filiaal van supermarktketen SuperBrugsen dat in het oog springt. Het zijn niet de gevel of het pand waar de winkel gevestigd is die de aandacht trekken. Sterker nog: de winkel gaat vrijwel naadloos op in het straatbeeld. In de..... 0 reacties


Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte..... 0 reacties

Nieuwe duurzaamheidsnormen voor cacaosector in de pijplijn
Net als in de afgelopen jaren is de vraag naar cacao en chocolade gestegen. Zo neemt de noodzaak toe om de uitdagingen waar cacaoboeren voor staan aan te pakken, zodat hun levensonderhoud en dat van hun families verbeterd wordt. Er is een nieuwe serie normen in ontwikkeling die gericht is op het ondersteunen..... 0 reacties


Coop voortrekker in Deense bio-opmars
Tholen - Vroeg in de jaren í80 was de Deense supermarktorganisatie Coop een van de eerste supermarkten in het land die biologische producten in het assortiment op nam. Nu, zo'n 25 jaar later, is biologisch niet meer weg te denken uit de Deense supermarkten. "Het begon in 1981 met peen en aardappelen,"..... 0 reacties

Bee natural verandert naam in 'Bee honest'
Natuurlijke producten en ingrediŽnten winnen aan populariteit ende bewustwording van chemische stoffen die je tot je neemt ťn op je huid smeert, stijgt. Honing bevat verzorgende eigenschappen die goed zijn voor huid en haar. Dit najaar introduceert imkerij de Traay diverse nieuwe producten met honing..... 0 reacties


Bio-telers voor quinoateelt 2017 gezocht
"Bekendheid Nederlandse quinoa mag nog wel groeien"
De Dutch Quinoa Group (DQG) zet zich de laatste jaren in voor de lokale productie van quinoa. Op deze manier probeert het bedrijf de quinoa, dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, beter beschikbaar te maken in Nederland. De DQG begeleidt de teelt, verwerking en vermarkting van Nederlandse quinoa. Dit jaar..... 0 reacties


Chocolade met een verhaal
Marianne van Lankvelt studeerde CommerciŽle Economie aan de Fontys in Eindhoven en raakte geÔntrigeerd door duurzame, eerlijke producten. Ze studeerde af voor een Tibetaanse vluchtelingenorganisatie in New Delhi in opdracht van Fair Trade Original. Enkele jaren daarna startte Marianne haar eigen onderneming..... 0 reacties


Deense bio-groei kent keerzijde
Tholen Ė De voortrekkersrol van Denemarken in de biologische sector is onbetwist. Hoewel in recente cijfers gesuggereerd werd dat het Zweedse bio-aandeel even groot is als dat van Denemarken, blijkt dat er geen rekening gehouden is met de groei van de Deense sector in de afgelopen maanden. Alleen dit..... 0 reacties


De Rit Kikkererwtenchips: knapperige low-fat snack
Authentieke smaken en de keuze voor 100% biologische kwaliteit, dat is waar De Rit sinds 1970 voor staat. Het merk werkt nog altijd volgens traditionele methodes en alle ingrediŽnten worden met de grootste zorg geselecteerd. Op deze manier laat De Rit zien dat onweerstaanbaar lekker en biologisch heel goed..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties

Ondersteuning bij uitbreiding aanbod bio-producten
Triodos Organic Growth Fund neemt belang in DO-IT
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang genomen in DO-IT, een toonaangevend bedrijf dat biologische producten afneemt van boeren - veelal in ontwikkelingslanden - en deze door geheel Europa verkoopt. De langetermijninvestering vanuit Triodos Organic Growth Fund ondersteunt DO-IT in zijn..... 1 reacties


Leev introduceert biologische OERbakmixen
Leev breidt haar assortiment uit met een nieuw OERbakmix concept. De consument kan nu kennismaken met een lijn biologische oerbakmixen met bereiding van groenten en fruit uit de natuur. Albert Heijn heeft de oerbakmixen van Leev opgenomen in haar assortiment. Het gaat om de vier varianten wortelcake,..... 0 reacties


Libeert introduceert 3 luxe bio-chocoladetabletten
Het Belgische bedrijf Libeert, specialist in premium Belgische chocolade, brengt een nieuwe luxe lijn met drie biologische tabletten op de markt. Het gaat om de drie smaken 'Pure chocolade 70%', 'Melkchocolade kokos & yoghurt' en 'Pure chocolade citroen & gember'. De basisingrediŽnten van deze..... 0 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties

Odin imkert niet voor de honing, maar voor de bijen
"De samenlevingsvorm in de bijenkast blijft een mysterie", zegt Jos Willemse, imker van Odin, die zich nog altijd verwondert over met wat voor overgave bijen zich inzetten voor hun volk. Jos imkert niet voor de honing, maar voor de bijen. "Wat er over is, gaat terug naar de bijen, zo overwinteren de insecten..... 1 reacties


Biologische pionier gaat een nieuwe fase in
Nieuw bestuur voor coŲperatieve groothandel De Nieuwe Band
De Nieuwe Band heeft sinds deze zomer een nieuw coŲperatie-bestuur en zet daarmee verdere stappen om een nog professionelere en succesvollere organisatie neer te zetten. Oud-voorzitter en mede-oprichter van De Nieuwe Band, Allard ten Dam: "Het benoemen van deze nieuwe en zeer ervaren en betrokken..... 1 reacties


Groentechips uit Emmeloord gaan de hele wereld over
Het Emmeloordse bedrijf Yellow Chips maakt biologische chips. En niet zomaar chips, maar chips van rode biet, wortel, pastinaak, zoete aardappel en blauwe en rode aardappel. De groentechips slaan aan: waren er in 2013 nog 8 medewerkers betrokken, nu is dat het tienvoudige. De chips gaan inmiddels dan ook de..... 1 reacties


Reisverslag Japan #5:
Echte Japanse tamari heeft minimaal 18 maanden nodig
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus die in meerdere opzichten ver afstaat van de zoete sojasauzen die in Nederland gangbaar zijn. De smaak van tamari is niet alleen onvergelijkbaar, de tamari van TerraSana gaat ook een bijzonder authentiek productie- en fermentatieproces door. Een proces van (minimaal..... 0 reacties


Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
La BIO IDEA zorgt voor een fris accent tijdens deze mooie nazomerdagen. Als aanvulling op de bestaande La BIO IDEA Lemon Plus introduceert La BIO IDEA de Lime Plus. Lime Plus is een combinatie van het sap van biologische limoenen, de etherische olie uit de schil en zuiver bronwater. De Lime Plus kan..... 0 reacties


Nieuw: BioToday porridge in 2 verschillende smaken
Bij BioToday houden ze van ontbijt ťn van variatie. Naast de have-to-go en muesli's hebben ze nu ook BioToday porridge. Gemaakt op basis van verschillende granen in de smaken cacao-banaan-kokos en appel-kaneel-rode bieten. Bovendien zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken.Breng 40 gram pap met 200..... 0 reacties


Een overzicht van de deelnemers
Bio in de spotlights op het BioPlein van AGF Detail
Maar liefst 2 op de 3 Nederlanders is bereid om meer te betalen voor biologische producten, bij elkaar wordt hier bijna een miljard euro aan besteed! Niet vreemd dat ons land tot de snelste groeiers van de wereld behoort. Nieuwe perspectieven dus voor alle versspecialisten en dat maakt een bezoek aan het..... 0 reacties


Veel nieuwkomers in mediterrane productlijn 2.0
Peter Jacobs: "TerraSana zegt keihard nee tegen supermarkten"
Tholen - TerraSana introduceert binnenkort de vernieuwde mediterrane productlijn. Directeur Peter Jacobs vertelt dat er meteen ook zo'n 20 nieuwe producten aan toegevoegd worden. "Net als onze Japanlijn bestaat deze lijn uit producten waarmee onze klanten echt zelf aan de slag kunnen gaan. We hebben onder..... 4 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties


Broodtrommeltjes met bio-producten voor basisschoolkinderen
Afgelopen woensdag 31 augustus en de week ervoor heeft BioTropic op twee basisscholen in Bleiswijk broodtrommeltjes uitgedeeld en zo de kick-off gegeven voor het scholenproject 'gezond gedrag'. "De twee scholen die wij mochten bezoeken waren de christelijke basisschool 'De Wiekslag' en de 'Anne Frankschool'..... 0 reacties


Nieuw van de Traay: biologische kokosbloesemstroop
De kokosbloesemstroop van de Traay wordt op traditionele wijze gemaakt van vers biologisch kokosbloesemsap. De boeren krijgen hiervoor een eerlijke prijs en op die manier worden kleinschalige boerengemeenschappen ondersteund.De stroop heeft een licht caramelachtige en zoete smaak. Heerlijk op een pannenkoek,..... 0 reacties


"Er komt ook een kokosbloesemstroop aan"
De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
Tholen - Er zijn momenteel volop ontwikkelingen gaande binnen het assortiment van de Traay in Lelystad. Halverwege juni is er bijvoorbeeld biologische honing met duindoorn aan het assortiment bio-honing toegevoegd. En daar zal het niet bij blijven, zo geeft Ilse Reitsma aan. "Er komt ook een..... 1 reacties


Recall BioNut biologisch sesamzaad
IDorganics is onlangs op de hoogte gesteld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dat er mogelijk een besmetting met salmonella heeft plaatsgevonden in een partij biologisch sesamzaad die in de periode september 2015-december 2015 is verhandeld. Direct na deze melding heeft IDorganics een..... 0 reacties


Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"
Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
Tholen Ė In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan #4: hoe ontstaat umami?
De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creŽren van deze smaak zelfs een soort hoger doel. Gestoomde sojabonen en koji worden gemengd tijdens het actieve kojifermentatieproces van 3 dagen...... 0 reacties


Belangrijke veiligheidswaarschuwing ongepeld biologisch sesamzaad
De Smaakspecialist heeft besloten om met onmiddellijke ingang het sesamzaad ongepeld van 'Smaakt' en 'Raw organic Food' uit de winkel/handel te halen. Het betreft de volgende producten:Smaakt sesamzaad ongepeld 250 gram, ten minste houdbaar tot einde 03/2017 lot 16-24.Raw Organic Food sesamzaad ongepeld 300..... 0 reacties


Nieuw: Coconut Ghee
Het assortiment van BioToday is weer een product rijker. In deze Coconut Ghee combineren ze 'the best of both worlds'. Kokosolie en ghee zijn twee natuurlijke vetten die elkaar heel mooi aanvullen. De nootachtige smaak van ghee en de subtiele zachte smaak van kokosolie combineren voortreffelijk. De ghee is..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coŲperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Jolly Ginger & Apricot nieuwste raw bonbon van Ridiculously Good
Ridiculously Good heeft een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd: Jolly Ginger & Apricot. De ontwikkeling van deze smaak is tot stand gekomen aan de hand van de eeuwenoude Chinese voedingsleer, waardoor de samenstelling alle elementen bevat voor een verfijnde en gelaagde smaak. Voeden in plaats..... 0 reacties


Colruyt Group: Recall biologische quinoa Boni Selection
Bij een interne controle werd een te hoog gehalte aan aflatoxine B1 vastgesteld in de quinoa (500 gram) van Boni Selection Bio. Aflatoxines zijn mycotoxinen die in verschillende producten kunnen voorkomen, zoals graan, koffie, rijst, rozijnen en gedroogd fruit. Alleen bij langdurig gebruik in grote..... 0 reacties


"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"
Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is..... 0 reacties


Nieuwe tweetalige en transparante etiketten
Thaise bio-producten onoff spices! nu ook in BelgiŽ
De biologische Thaise gemaksproducten van het Nederlandse onoff spices! zijn vanaf augustus ook te koop in BelgiŽ. Deze nieuwe markt betekent ook voor Nederland nieuwe etiketten: tweetalig en transparant.De in Thailand geproduceerde soepen, woksausen en curry's van het 5 jaar jonge onoff spices! zijn buiten..... 0 reacties


Nieuw: Grof Keltisch zeezout met bio-zeewier in strooimolen
Your Well, the Seaweed Company, levert vanaf heden grof Keltisch zeezout van Breizh Import in een handige strooimolen met 2 standen, grof en fijn. Het product is een verrassende mengeling van een bijzonder zeezout en biologisch zeewier (dulse, zeesla, nori) uit Bretagne, rijk aan geur, kleur en smaak. Nu is..... 0 reacties


17-21 augustus op landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt
Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair
Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van..... 0 reacties


Kennismaken tijdens Bioweek
Lidl breidt assortiment biologische producten uit
Supermarktketen Lidl breidt het biologische assortiment deze zomer uit en laat klanten bovendien kennismaken met diverse nieuwe producten tijdens de Bioweek, die op donderdag 4 augustus van start is gegaan. Lidl vindt dat biologische producten toe zijn aan een volgende stap. De keten merkt dat het..... 1 reacties


foodwatch:
"BBQ-saus symboliseert falend beleid suikers en obesitas"
Uit onderzoek van foodwatch naar 42 BBQ-sauzen van de vijf grote supermarkten blijkt dat BBQ-sauzen gemiddeld zeven suikerklontjes (30 gram) per 100 ml bevatten, met uitschieters tot zelfs 12 suikerklontjes (48 gram). Daarmee giet men anderhalf klontje suiker op een grillworst. "Af en toe wat BBQ-saus eten..... 0 reacties


TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. TerraSana brengt deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa. De meeste van..... 0 reacties


De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016
De Halm doet als regionale leverancier mee aan de kookwedstrijd 'Keukenbazen'. Na de zomervakantie gaat de Keukenbazen Battle 2016 echt van start. Dan kunnen alle kinderen van 10 tot 12 jaar in de achttien deelnemende gemeenten een Keukenbazen-team samenstellen en hun menu insturen. De koks die de menu's..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Biologische 'Lola Quinoa' nu verkrijgbaar bij Ekoplaza en Udea
De Dutch Quinoa Group (DQG), initiatiefnemer van de eerste Nederlandse quinoa-keten, brengt onder haar consumentenmerk Lola Quinoa biologische quinoa van Nederlandse bodem op de markt. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij de Ekoplaza en Udea. De quinoa is verpakt in een melkpakje met schenkdop. Er zijn twee..... 0 reacties


Zuurgraad tussen 0,3%-0,5%
Prime Olive Oil: gemaakt van Griekse Koroneiki-olijven
Prime Olive Oil is afkomstig uit Griekenland (Kreta) alwaar volgens eeuwenoude traditie de meest zuivere olijfolie wordt geproduceerd. De olijven zijn handmatig geplukt en gesorteerd en na de oogst worden deze direct koud geperst. De olijfolie is ongefilterd en gemaakt van 100% Koroneiki olijven. Met een..... 0 reacties


De Smaakspecialist in De Succesfactor op RTL 7
Als winnaar in de branche duurzame levensmiddelen van de Nationale Business Succes Award (NBSA) 2016, zijn er bij de Smaakspecialist TV-opnamen gemaakt voor het programma De Succesfactor (RTL 7). Hierin delen bekende en minder bekende topondernemingen hun tips, toelichtingen en inzichten. Het verhaal van de..... 0 reacties


Ella's Kitchen Gepofte Smikkelsticks
Nieuw: Ella's Kitchen Gepofte Smikkelsticks. Een superlekker tussendoortje van gepofte mais en biologisch fruit. Ze kraken gek, ze smelten op je tong en ze helpen je kleintje met de ontwikkeling van zijn of haar fijne motoriek. Geschikt voor kleinte ontdekkers vanaf zeven maanden.Doe het zelfKinderen zijn..... 0 reacties


Dadelstroop nieuw in Your Organic Nature-assortiment
Udea heeft onder het merk Your Organic Nature opnieuw een potentiŽle hardloper geÔntroduceerd. Een mooie toevoeging binnen de categorie stropen/siropen. Dadelstroop is een goed alternatief voor geraffineerde suiker. Bijvoorbeeld door yoghurt, sladressing en desserts of als zoetmiddel voor de lekkerste..... 0 reacties


Veganistische dressings en vinaigrettes van Emils
Veel mensen (veganistisch ťn niet-veganistisch) ontdekten afgelopen jaar de lekkere veganistische mayonaise van Emils. Goed nieuws, want daar komen nu drie dressings bij. De dressings zijn bij coŲperatieve groothandel De Nieuwe Band geproefd en de proevers vonden ze erg lekker. Behalve als dressing zijn ze..... 0 reacties


Share a perfect day met BioToday
De producten van BioToday zijn voor elk moment van de dag, dus ook op een perfecte vriendinnendag. Op 30 juni, 1 en 2 juli was het festivalterrein in Hilvarenbeek waar Share a perfect day plaatsvond omgetoverd tot een waar vriendinnen-walhalla. Optredens van bekende artiesten zoals Dotan, Kensington en..... 0 reacties


"Multinationals in Amerika kiezen voor non-GMO"
General Mills, Post, Hershey's, Unilever, Pepsi. Dit zijn maar een paar van de topbedrijven in voeding die sinds januari 2014 door de Green America GMO-campagne zijn overgehaald om genetisch aangepaste ingrediŽnten uit hun producten te halen en in plaats daarvan niet genetisch gemodificeerde of biologische..... 0 reacties

Wessanen koopt glutenvrij merk Mrs Crimble's
Wessanen neemt het glutenvrije merk Mrs Crimble's over. Vandaag (1 juli 2017) is de overeenkomst ondertekend. Mrs Crimble's is een toonaangevende merk op de glutenvrije markt in het Verenigd Koninkrijk. Mrs Crimble's is een pionier op de Britse glutenvrije markt en bestaat al meer dan 30 jaar. Het..... 1 reacties


Nieuwe lijn biologische marmelades
Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen heeft het bio-assortiment weer uitgebreid. "We hebben nu eens niet gekozen voor weer een sap of siroop, maar voor een lijn biologische marmelades. Wij moesten veel moeite doen om een heerlijke marmelade in de winkel te vinden en dachten toen dat we ze dan ook maar zelf..... 0 reacties


Vivani 'Fine Dark' 92% en 99% erg populair in Nederland
Tholen - Vivani heeft vorig jaar haar kokosbloesemsuikerlijn, de 'Panama range', verder uitgebreid. Alexander Kuhlmann vertelt dat de biologische chocoladerepen het ook op de Nederlandse markt erg goed doen. "Dit komt omdat we met deze lijn op een goede manier inspelen op de huidige trend richting gezond..... 0 reacties


Opening Food verpakkingscentrum van de Atlant Groep
De Smaakspecialist doopt afdeling tot Organic Food Helmond
De Smaakspecialist heeft haar Food afdeling bij Atlant Groep tot Organic Food Helmond gedoopt. Vanuit de missie om verantwoorde voeding met aandacht voor mens, dier en milieu te produceren was het verpakken van de producten van de Smaakspecialist bij Atlant groep, nu sinds zo'n 4 jaar, een bewuste keuze...... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appŤl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties