Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Droge kruidenierswaren


Volgende markt op 25 november
Zelfs onze zuiderburen bezoeken Glutenvrij Lente Festival
Afgelopen weekend kwamen mensen van heinde en ver om de glutenvrije markt te bezoeken aan de Fruitweg 20 te Leiden. Op zaterdag en zondag konden consumenten glutenvrije producten proeven en kopen. Een makkelijke manier om voordelig en feestelijk kennis te maken met nieuwe producten die initiatiefnemer..... 0 reacties


Trafo Hummus Chips in nieuwe composteerbare verpakking van Bio4Pack
Onlangs introduceerde FZ Organic Food haar nieuwe chips range van Trafo, Biologische Hummus Chips. Met deze nieuwe Hummus variant wordt het assortiment biologische chips & snacks voor de bewuste genieter verder uitgebreid. Trafo Hummus Chips zijn glutenvrij, vegan, zonder toegevoegde suikers en 25%..... 0 reacties


Fotoreportage Organic Business Lunch
de Smaakspecialist: veel meer dan initiatief van 'supermarktboys'
Tholen - De Smaakspecialist heeft een feestelijk weekend achter de rug. Op het landgoed Anneville in Ulvenhout vierde de Smaakspecialist namelijk haar 12,5 jarig bestaan. Het feestweekend ging vrijdagmiddag van start met de Organic Business Lunch. Hiervoor waren partners uitgenodigd die in de loop van de..... 0 reacties


Washington neemt wet aan voor biologische marihuanateelt
Washington staat al bekend om zijn biologische appelen en peren. Binnenkort mogelijk ook vanwege biologische marihuana. Gouverneur Jay Inslee heeft een wetsvoorstel ondertekend die als eerste staat in de VS biologische marihuana erkent. "Hiermee willen we de industrie normaliseren", aldus Lara Kaminisky,..... 0 reacties

Gangbare versus biologische teelt (7/7)
"Biologisch is niks voor mij"
Wat zijn nou precies de verschillen tussen gangbaar en biologisch boeren? Zit het vooral in de praktische manier van werken of is het echt een andere 'mindset'? Om dat te horen, te zien ťn te ervaren ging gangbaar akkerbouwer Jasper Roubos uit Abbenes (Noord-Holland) een ochtend op bezoek bij Henk..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


'Bakparadijs' Natuurwinkel Amersfoort winnaar De Rit Winkelwedstrijd
Vorige week maakte De Rit de winnaar bekend van de De Rit Paasactie: een weekend naar Boerderij De Rit. Naast de consumentenactie was er ook een winkelwedstrijd. De winkel die de paasactie het meest impactvol neerzet wordt beloond met een avondje uit naar keuze voor het hele team (ter waarde van 500 euro)...... 0 reacties


BIO PLAN»TE: Europaís eerste volledig biologische oliemolen
"We hebben de wereld van biologische oliŽn helpen weten vormgeven"
Tholen Ė Sinds de oprichting in 1984 maakt BIO PLAN»TE uitsluitend gecertificeerde biologische bak- en braadoliŽn. Het familiebedrijf, geleid door Judith Faller-Moog, gelooft in transparantie en eerlijke handel met haar leveranciers. Elke schakel vanaf het veld tot aan de fles is bij het bedrijf..... 0 reacties


Winnaar De Rit Paasactie bekendgemaakt
Dit jaar stond Pasen centraal bij De Rit. In de periode 3 april tot en met 30 april kon je kans maken op een weekend weg voor 10 personen naar 'Boerderij de Rit'. De plek waar het merk De Rit in 1969 is ontstaan. Uit de vele inzendingen is afgelopen week de winnaar gekozen. Het De Rit team heeft de gelukkige..... 0 reacties


Marketingcampagnes moeten inspelen op sociale gevoeligheid
"Bio-chocolade koop je pas als je vrienden dat doen"
Waarom kopen we producten van het huismerk of A-merk en bijna nooit de biologische variant? Omdat niemand anders dat doet. Helen Arce Salazar onderzocht hoe de keuzes van onze familie, vrienden en collega's beÔnvloeden wat we in supermarkten kopen.Duurzame producten liggen al tientallen jaren in de schappen,..... 0 reacties


Zeezout - Paprika - Dille & bieslook
Nieuw: GoPure Canyon aardappelchips
"Krachtig, vol van smaak en puur natuur. Met de nieuwe Canyon aardappelchips van GoPure maken de enthousiaste chipsmakers uit Emmeloord hun credo opnieuw waar. Het geheim? Speciaal geselecteerde aardappelen en authentieke specerijen. Dit is geen chips meer, dit is puur avontuur", vertelt Katharina..... 0 reacties


"Extra ruimte in onze winkels voor startups"
Organic Food for You: nu ook droogwaren van Udea
Geen toegevoegde rommel, 100% puur, elke dag vers brood en vooral eigen lekkere, 'bijzondere' producten. Dat is volgens Eric Verduin de formule van de Organic Food for You winkels. Samen met Job Achthoven wilde hij daarmee een 'bourgondische buurjongen' zijn. Vanaf dag 1, nu 13 jaar geleden, was Udea de..... 1 reacties


Wouter Vuijk: "Mijn geloof in biologische honing was cruciaal"
Jubilerend 'de Traay' gaat verder uitbreiden
Tholen - Imkerij de Traay viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Oprichter Wouter Vuijk is nog altijd actief binnen het bedrijf en is trots op waar het bedrijf nu staat. "Ik ben voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Daarvoor vind ik het imkeren nog te leuk. Mooi is ook dat de populariteit van honing nog..... 0 reacties


20 mei langs de kade
Zeilschip Tres Hombres vaart 7 ton bio-cacao naar Amsterdam
Update: De Tres Hombres heeft de wind niet in de zeilen en vaart nog voor de Franse kust. Het evenement wordt verplaatst van 13 mei naar 20 mei.Het is de schippers van de Tres Hombres gelukt: na bijna 10.000 nautische mijlen over de Atlantische Oceaan is het motorloze zeilschip bijna terug in Nederland. Aan..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Ulla Andersen, Green Gourmet:
"Gevriesdroogde boerenkool past beter bij moderne levensstijl"
Tholen Ė Foodies zijn het erover eens: de groente van het jaar is boerenkool. De groente boordevol onmisbare voedingswaarden past goed in de huidige gezondheidstrend. In Denemarken wordt het groene krachtvoer geroemd om zijn Vikingsmentaliteit en overlevingsinstinct, daar het temperaturen van -20 įC..... 0 reacties




Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
Uit cijfers van Greennet blijkt dat de Thaise markt voor bio-rijst in 2016 met 28% gegroeid is. In het AD is een artikel verschenen over de toename van de biologische rijstproductie in Thailand. Rijst is een belangrijk product in Thailand, ongeveer 40% van de bevolking werkt in de rijstproductie en daarmee..... 0 reacties


Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
Een internationaal team van wetenschappers, waaronder quinoa-veredelingsexperts van Wageningen University & Research, publiceren op 8 februari 2017 in het tijdschrift Nature de complete DNA volgorde van quinoa, het voedselgewas dat vanuit Zuid-Amerika de wereld verovert (klik hier voor de publicatie)...... 0 reacties


Bio-olijfolieverpakking in de race voor NL Packaging Awards 2017
Ontwerpbureau Today heeft twee nominaties gekregen voor de NL Packaging Award met hun verpakking voor het Nederlands-Griekse biologische olijfoliemerk Gkazas. Het gaat om de categorieŽn Design Accountability en Food Houdbaar. De NL Packaging Awards staan bekend als de vakprijs voor de Nederlandse..... 0 reacties


GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten
De nieuwe GoPure paprikachips maakt gebruik van authentieke specerijen met pure ingrediŽnten. Yellow Chips, de biologische chipsmakers uit Emmeloord, breidt haar GoPure-label uit met twee nieuwe paprikavarianten. De nieuwe paprikachips bestaat alleen uit paprikaspecerijen en wat zout. Suiker en gist komen er..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning van Nutridia verlicht tegen pijn
Keelpijn, last van oprispingen of een bacteriŽle infectie? Honing verlicht de pijn dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia heeft acacia- en bloemenhoning op de markt gebracht in een knijptube. De bloemenhoning verlicht tegen allergieŽn en hooikoorts, acaciahoning daarentegen heeft een bloedzuiverende..... 0 reacties


Nieuw in BelgiŽ: biologische kruiden van Herbaria
Biologische kruidenfabrikant Herbaria heeft als motto 'spice up your life'. Met een viertal kruidenmengelingen kunnen thuiskoks hun maaltijden voorzien van een kruidige boost. De Duitse onderneming biedt bijvoorbeeld een Tajine Marrakech-mix, een kruidenmengsel van Oosterse origine die bestaat uit koriander,..... 0 reacties


De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
Bij de stand van de Traay kunnen geÔnteresseerde bezoekers die van alles willen weten over het imkervak elk jaar terecht voor allerlei soorten honing met en dito keurmerken (EKO, fairtrade, demeter). Ook dit jaar werd er uiteraard weer uitgebreid geproefd van de verschillende heerlijke honingspecialiteiten,..... 0 reacties


"Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
Griekse producten zijn dun gezaaid in de biologische winkelschappen. Ook op de Bio-beurs, waar De Groene Griek uit Amsterdam het enige bedrijf is dat er een brede uitstalling Griekse producten laat proeven. Importeur Martijn de Haan spreekt van een aparte omissie op winkelgebied: "Juist nu blijkt dat Griekse..... 0 reacties


Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
Tholen Ė De donkere chocoladevarianten lopen als een trein in de lage landen. Het is het Duitse bedrijf EcoFinia niet ontgaan. "In de afgelopen jaren ontpopte Nederland zich tot ťťn van onze belangrijkste exportmarkten voor ons merk Vivani. Daarom hebben wij besloten om onze producten (voor het eerst) ook op..... 0 reacties


Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
Liefhebbers van het seitan kunnen op de Bio-beurs in Zwolle twee nieuwe soorten spelt-varianten van Bertyn proeven: Teriyaki en Chili tops. Beiden zijn ready-to-eat. Noble House presenteert daar ook Amanprana botanico kruiden en bubbels uit de eigen Pineo bron. De Bio-beurs vindt plaats van 18 en 19 januari..... 0 reacties


Griekse olijfolie verovert Nederland
Het begon met kleine flesjes. Familie, vrienden, buren, bekenden. De Nederlands-Griekse familie Gkazas voorzag iedereen van hun olijfolie. Kleine flesjes rechtstreeks vanaf Kreta naar de Nederlandse keuken. Inmiddels is Gkazas Olijfolie een volwaardig familiebedrijf dat retailers en horeca voorziet van..... 0 reacties


Productie bio-suiker in Nederland ver weg
Het Duitse Nordzucker maakte bekend op zoek te zijn naar biologische suikerbieten om aan de stijgende vraag naar bio-suiker te voldoen. De kans dat er in Nederland biologische suiker geproduceerd gaat worden is klein, zo schrijft Boerenbusiness. Suiker Unie probeerde 10 jaar geleden om een biologische..... 0 reacties


Bio-kruiden Herbaria ook in BelgiŽ
De kruidenmixen van Herbaria zijn sinds kort ook verkrijgbaar in BelgiŽ. Het bedrijf Hygiena distribueert de kruiden. ďSpice up your life met de originele kruidenmengelingen van Herbaria. Deze biologische producten geven je maaltijden (en je leven) een kruidige boost,Ē aldus Hygiena in een persbericht. Het..... 0 reacties


Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!
Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! is na lang experimenteren in zijn Thaise proefkeuken erin geslaagd een biologische oestersaus te maken. ďEn over de smaak valt dit keer niet te twisten,Ē aldus Onno. De biologische oestersaus van onoff spices! die vanaf april 2017 op de markt komt in..... 0 reacties


Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van Ä594 mln, een..... 0 reacties


Zweedse vrijheid smaakt naar jam
Tholen Ė Voor velen een mooi vakantieland, voor anderen mťťr dan dat. Arend-Jan van Essen raakte zo onder de indruk van Zweden Ė met zijn uitgestrekte bossen en ultieme gevoel van vrijheid Ė dat hij zijn pas opgestarte bedrijf er deels naar vernoemde. "Ik zocht naar een excuus om er vaak naartoe te mogen",..... 0 reacties


Acacia- en bloemenhoning nu verkrijgbaar in knijpfles
Honing verlicht de pijn bij keelpijn en oprispingen dankzij zijn bacterieremmende werking. Nutridia brengt nu acacia- en bloemenhoning uit in een knijptube. Het eerste type verzacht bij allergieŽn en hooikoorts, terwijl acaciahoning een bloedzuiverende werking heeft.De honing kan na enige tijd kristalliseren..... 1 reacties


OekraÔne beschikt over enorm potentieel bio-AGF
OekraÔne benut slechts 10 procent van zijn potentiŽle biologische productiepotentieel, terwijl deze sector goede kansen biedt voor midden- en kleinbedrijf. De ontwikkeling van de sector zou de exportmogelijkheden van het land vergroten, zo heeft OekraÔense landbouwminister Taras Kutovyi..... 0 reacties


Jurgen Meijer, DO-IT:
"Bio is stadium van hype allang ontgroeid"
Tholen Ė "De tijd dat bio nog een rage was, is echt voorbij", vertelt Jurgen Meijer van Dutch Organic International Trade (DO-IT). "Inmiddels is het echt doorgedrongen in de markt". DO-IT zet zich sinds haar oprichting in 1991 in voor duurzame wereldwijde samenwerking en is actief in de handel, verwerking en..... 0 reacties


Bijenhuis gaat verder als "Bijenhuis B.V. i.o."
In 2017 bestaat imkerij de Traay 40 jaar. Vanaf januari zal de Traay een actieve rol spelen bij de voortzetting van het Bijenhuis Wageningen. Beide partijen zijn verheugd met deze overeenkomst, waarbij de functie van het gebouw aan de Grintweg te Wageningen, die in 1971 door de leden van de Nederlandse..... 0 reacties


Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld
Khoisan fleur de sel maakt als zout deel uit van de top 5 zouten ter wereld en is fair trade. Het zeezout reist door een 2000 meter lange ondergrondse barriŤre naar een onderwater zoutmeer, tussen de Atlantische Oceaan en de zoutpannen. Onderweg wordt het op een natuurlijke wijze gefilterd door schelpbedden,..... 0 reacties


Thee met een boodschap
Thee in cadeauverpakking in trek tijdens de feestdagen
Tholen Ė Ontspannen genieten tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebruiksmomenten. Dat is wat Organic Flavour Company voor ogen heeft met haar theelijn Natural Temptation: 12 unieke theesoorten die zijn afgestemd op een specifieke sfeer, gebruiksbehoefte of emotie. De biologische producten..... 0 reacties


Nieuwe K3-biomuesli smeert de kinderkelen
Nutridia brengt een nieuwe biomuesli op de markt met niemand minder dan K3 in de hoofdrol. In samenwerking met Studio 100 ontwikkelde het Belgische familiebedrijf een drietal mueslivarianten waarop het populaire meidentrio fier pronken. De speltmuesli verrijkt met cacao, noten, pitten en gedroogde vruchten...... 0 reacties


Oosterse warme drank verwarmt lichaam en geest
Tholen Ė Tijdens de koude wintermaanden is niets lekkerder dan een haardvuur en een warme drank om je handen aan te warmen. Als variatie op de vele thee- en koffiespecialiteiten heeft Superfoodies vorige week Golden Milk geÔntroduceerd, een kant-en-klare poedermix op basis van Oosterse specerijen. "Met..... 0 reacties


Tony's Chocolonely wil cacaomarkt van binnenuit verduurzamen
Tony's Chocolonely is een Nederlandse start-up gevestigd in Amsterdam. De missie: 100 procent slaafvrije chocolade. Marijn Bijnen werkt sinds 2013 bij het bedrijf als Chocolate Explorer. "Na een paar jaar wilde ik met mijn werk gaan bijdragen aan een betere wereld. Wel op strategisch vlak, dus bij een..... 0 reacties


Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro
De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van..... 0 reacties


"Wel de smaak, niet de bijeffecten"
Chikko Not Coffee: knipoog naar koffie
Tholen Ė Een groep vrienden met een uitgesproken visie: hťt recept voor een succesvol ondernemen. De in Bunnik gevestigde start-up Ghee Easy mag met een jaarlijkse groei van 100% niet klagen. Begin deze zomer brachten de heren Chikko Not Coffee op de markt. Een volwaardig cafeÔnevrij alternatief voor..... 0 reacties


Nieuw: appelmoes- en puree van Demeter-kwaliteit
De Nieuwe Band heeft voortaan appelmoes en -puree van Demeter-kwaliteit. Demeter-boeren gaan nog een stapje verder dan biologische telers al doen. De telers hebben extra veel aandacht voor bodemvruchtbaarheid, vitaliteit van de gewassen, dierenwelzijn en de kringloop op het bedrijf.De appelpuree is gemaakt..... 0 reacties


Ambachtelijke pesto's en tapenades LEQRS krijgen nieuw jasje
Pesto's en tapenades, maar dan zonder kunstmatige toevoegingen. De delicatessen van LEQRS komen volgens dat principe tot stand. Op de nieuwe verpakking wordt de nadruk gelegd op versheid, authenticiteit en kwaliteit. De smaken en de prijs? Die blijven gelijk. Net als het typerende LEQRS containertje. Vanaf 5..... 0 reacties


TunesiŽ tweede grootste biologische exporteur Afrika
TunesiŽ heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van biologische landbouw. Het land is zelfs de op ťťn na grootste exporteur van landbouwproducten in Afrika, met 30 bestemmingen. TunesiŽ heeft op dit moment 2.987 biologische telers, waarvan 66 procent aan export doen. Biologische landbouw zorgt niet..... 0 reacties


Winkel met uitsluitend muesli opent haar deuren in Utrecht
"Nederland is een echt ontbijtland"
Tholen Ė In het centrum van Utrecht is de eerste mymuesli winkel geopend. De winkel verkoopt uitsluitend biologische muesli en blinkt uit in keuzemogelijkheden. Na eerdere vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden zoekt eigenaar Patrick Huber nu ook zijn heil in Nederland. "Nederland is een..... 0 reacties


Jens en de chocoladefabriek
Chocolade met dropsmaak wil Benelux veroveren
Tholen Ė Het is moeilijk om de raakvlakken met Charlie en de Chocoladefabriek nŪťt te zien. Net als de hoofdpersoon uit het beroemde kinderboek van Roald Dahl waren de Zweed Jens Fylkner en zijn broer als een kind zo blij toen de kans zich voordeed een chocoladefabriek over te nemen. De voormalige brand..... 0 reacties

TunesiŽ is Afrika's tweede grootste bio-exporteur
Het Tunesisch Center for the Promotion of Exports (CEPEX) en het Directoraat-Generaal voor de Biologische landbouw hebben bekend gemaakt dat TunesiŽ de op ťťn na grootste exporteur van biologische producten in Afrika is.Volgens CEPEX-directrice Aziza Htira telt TunesiŽ momenteel 2.987 biologische..... 0 reacties


Nieuw: witte chocoladevariaties met traceerbare cacaoboter
Tony's Chocolonely is erin geslaagd om cacaoboter te maken van traceerbare cacaobonen en introduceert twee witte repen: wit en wit-framboos-knettersuiker.De cacaomassa voor Tony's chocolade was reeds traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij hun partnercoŲperaties in Ghana en Ivoorkust...... 0 reacties


Nieuwe peulvruchtenpasta's van Your Organic Nature
Pasta wordt over het algemeen gemaakt van (durum) tarwe. Deze graansoort komt veel in onze voeding terug en is niet geschikt voor mensen met een glutenallergie of Ėintolerantie. Steeds vaker is de consument dan ook op zoek naar alternatieven met minder (of geen) tarwe, ůůk in het pastaschap. Nieuwe..... 0 reacties


Bijen vliegen in de rondte op bedrijventerrein DO-IT
DO-IT presenteert haar eigen honing, geoogst van 2 bijenkasten die in de kantoortuin staan. Alle medewerkers van DO-IT hebben een potje mee naar huis gekregen. De bijen van DO-IT fourageren op bedrijventerrein de Harselaar in Barneveld. Daarbuiten loopt er ook een spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort, waar bijen..... 0 reacties


Fotoreportage: Nederlanders en Belgen op Nordic Organic Food Fair
Tholen - De Nordic Organic Food Fair in het Zweedse MalmŲ vierde tijdens de laatste editie haar eerste lustrum. De biologische beurs, die volledig op ScandinaviŽ is gericht, trok veel inkopers van retailers en natuurvoedingwinkels uit met name het noordelijk halfrond. Hťt moment voor veel bedrijven om zich..... 0 reacties


Marktbericht graan Agrifirm
Lagere graanopbrengst door wisselvallig seizoen
Het groeiseizoen voor graan was betreft weersomstandigheden niet bepaald een ideaal groeiseizoen te noemen, meldt Agrifirm. Na een redelijk mooi voorjaar met mooie temperaturen, was de zomer juist donker met zo nu en dan veel regen. Plaatselijk zelfs zoveel regen dat bepaalde percelen helaas niet meer te..... 0 reacties


Nederlands afvalwater voedt cacaoplantages in Dominicaanse Republiek
De wereld verkeert in een chocoladecrisis. De vruchtbare gronden waarop cacao groeit worden steeds armer. De grondstoffen en nutriŽnten die in de producerende landen uit de grond worden gehaald, worden elders opgegeten, waardoor de bodem op de productievelden uitgeput raakt. Het Amsterdamse Chocolatemakers..... 3 reacties


"Wintertarwe zaaien is de moeite waard"
Steeds meer biologische telers doen ervaring op met het zaaien van wintergraan. De over het algemeen hogere opbrengsten, goede gezondheid, een mooie doorworteling van de grond en een vroegere oogst zijn aspecten die het zaaien van wintertarwe het overwegen waard maken.WintertarweHet ideale zaaitijdstip voor..... 0 reacties


De Keuken van de Koning introduceert biologische chocoladeletter
Met de aankomst van de Sint en het heerlijk avondje in aantocht is er niets lekkerder dan jezelf helemaal te verliezen in chocoladeletters, kruidnoten en anders sint snoepgoed, toch? Dat vind De Keuken van de Koning ook. Naast dat het erg lekker is om van het snoepgoed te snoepen vind eigenaresse Anne-Marij..... 0 reacties


Eerste indruk Nordic Organic Food Fair
Kleurrijk, divers en een drukte van belang
Tholen - Waar de Zweedse stad MalmŲ bij aankomst letterlijk in nevelen was gehuld, was daar in het kleurrijke MalmŲMšssan - waar de 5e editie van de Nordic Organic Food Fair plaatsvindt - niets meer van te merken. In totaal 375 standhouders, waarvan 33 Nederlandse en 8 Belgische, tonen hun bio(dynamische)..... 0 reacties


Vier woksauzen, resultaat van jaar experimenteren
Onno Stienen van onoff spices! presenteert vier authentieke woksauzen met gemiddeld 15% minder zout en 50% tot 70% minder suiker. "Lekker Thais wokken doe je voortaan suiker en zoutarm," aldus Onno. Hij werkte een jaar aan nieuwe recepten voor de sausen.En Oprichter Onno Stienen van onoff spices! stelde zich..... 0 reacties


Klantendag Natudis en Kroon
Proeverij van de Natuur inspireert natuurvoedingswinkeliers
Ontmoeten en proeven stonden wederom centraal op de klantendag van Natudis en Kroon. Tijdens de jaarlijkse 'Proeverij van de Natuur', die ditmaal voor de vijfde keer plaatsvond, kwamen klanten en relaties samen op landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. Nieuw dit jaar waren onder andere de inspirerende workshops..... 0 reacties


Verkoop biologische producten Ä5,3 miljard in 2015
De vraag naar voedsel- en drankproducten met een biologisch label neemt toe, met name in de biologische landbouwsector. Verkoop van gecertificeerde biologische producten bereikte de 5,3 miljard euro in 2015, 14 procent hoger dan in 2014. Dit zijn resultaten van de 2015 Certified Organic Survey van de USDA's..... 0 reacties


Nieuw: Indonesische boemboes in 4 verschillende smaken
Yakso introduceert vier nieuwe boemboes, fijngewreven kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische keuken. Traditioneel worden de ingrediŽnten in een vijzel fijngewreven. Door toevoeging van olie ontstaat een boemboe-pasta. De vier smaken zijn gebaseerd op authentieke recepten:Ayam Pedis is een..... 0 reacties


Nieuw: notenpasta met hazelnoten en amandelen
Eerder introduceerde TerraSana gemengde notenpasta's op basis van drie en vier notensoorten. Nu voegt het bedrijf een nieuwe mix toe aan dat assortiment: de 2-mix, op basis van gemalen biologische hazelnoten en amandelen. De mix is verkrijgbaar in een verpakking van 250 gram. De notenpasta is gemaakt zonder..... 0 reacties


Kokosmeel alternatief voor glutenvrij dieet
Glutenintolerantie is knap lastig voor liefhebbers van koekjes en andere tarweproducten. Speciaal voor hen is kokosmeel een uitkomst, want dat is glutenvrij. Nutridia brengt een 100 procent biologische variant op de markt. Met kokosmeel is zo'n 35 tot 50 procent van de hoeveelheid nodig in vergelijking met..... 0 reacties


Jolanda Groot (Ecuador's Finest Taste) importeert chocolade:
"Cacao uit Ecuador is de Mercedes onder de chocolade"
Tholen Ė Een mooie roos met een stuk chocolade, wie zwicht daar nu niet voor? Het Ecuadoriaanse 'Hoja Verde' Ė Spaans voor groen blad Ė kan daarover meepraten. Het bedrijf, dat sinds 1997 kwalitatief hoogwaardige rozen uit de hoogvlaktes rondom de evenaar exporteert, wilde dit product middels cross-marketing..... 0 reacties


Nederland goed voor 6% Deense bio-export
Tholen Ė Ondanks de grote markt in Denemarken is het land in staat om biologische producten te exporteren naar omliggende landen. Paul Holmbeck en Henrik Hindborg van branchevereniging Organic Denmark geven een toelichting bij de cijfers. Ook vertellen ze over de activiteiten van de organisatie.Organic..... 0 reacties


Bioco introduceert bio-koffie uit alle windstreken
De Vlaamse ondernemers Dieter, Paul en Jo gingen onder de naam Bioco van start met een ambachtelijke koffiebranderij waar biologische Arabica koffie wordt gebrand. "De keuze voor bio is een keuze vanuit respect voor ons ecosysteem en voor kwaliteit. Door te kiezen voor biologische koffie kiezen we voor een..... 0 reacties


Biologische melkvrije kerstchocolade voor de feestdagen
Met de decembermaand in aantocht kan de zoetekauw zich weer opmaken voor een smaakvol en vooral zoet productaanbod. Het Engelse Plamil Foods komt met een reeks chocoladeproducten in kerstuitvoering: een kerstman, sneeuwmannetjes en een adventkalender van biologische melkvrije 'melk'chocolade. De chocolade..... 1 reacties


Tonyís Chocolonely opent flagship store in Amsterdam
Tony's Chocolonely opent de deuren van Tony's Store bij het kantoor op het Westergasterrein in Amsterdam. Chocofans en voorbijgangers die meer willen weten over het bedrijf of de chocolade willen proeven en kopen, kunnen daar vanaf nu terecht. De winkel is een chocoladebeleving met de 'chocomaat choc-vol..... 0 reacties


Oostenrijkse pompoenpittenoogst 300-800 kg per ha
Nieuw: extra grote pompoenpitten uit Oostenrijk
De Nieuwe Band heeft sinds kort een nieuw product in haar assortiment: extra grote pompoenpitten uit Oostenrijk. De meeste biologische pompoenpitten komen uit China. Dat scheelt in ťťn klap heel wat voedselkilometers. Het bedrijf kiest er doorgaans voor om producten te vervangen zodra het iets vindt dat..... 0 reacties


Bio stijgt naar ongekende hoogten
Bio-chocola nu in KLM Businessclass
Duurzame catering zit ook in kleine dingen. Het Amsterdamse Chocolatemakers doet dat met een op duurzame wijze geproduceerde chocoladereep. Sinds kort is deze reep ook in het snackassortiment van de World Businessclass (WBC) opgenomen. KLM serveerde in zowel WBC als in Economy Class al UTZ-gecertificeerde en..... 0 reacties


Spack produceert biologische plantaardige oliŽn onder private label
ďPlantaardige bio-oliŽn vinden hun weg steeds vaker naar retail"
Tholen Ė Plantaardige biologische oliŽn vinden hun weg steeds vaker naar het supermarktschap. "Als kleinverpakking is met name kokosolie binnen de Nederlandse retail echt booming", constateert Marieke KlijnĖvan Roon van Spack, leverancier van biologische plantaardige oliŽn. Laboratorium maakt monitoring..... 0 reacties


EU verplicht elektronisch certificaat op bio-import
De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving gepubliceerd rond de elektronische certificering van biologische importproducten. De nieuwe aanpak werd gisteren gepresenteerd en gaat over zes maanden in werking.De nieuwe regels moeten de traceerbaarheid van producten vergroten en potentiŽle fraude voorkomen...... 0 reacties


Finse retailer verwacht omzetgroei bio van 10%
Finse retailer K-Group verwacht dat de omzet van biologische voedingsproducten in de supermarkten dit jaar een groei van 10 procent zal doormaken. De winkels beschikken over circa 2000 biologische producten, goed voor zo'n 1,6 procent van de omzet. Bij sommige winkels is dat opgelopen tot 7 procent. De..... 0 reacties


Ikea introduceert biologische koffie met UTZ-certificaat
Ikea heeft een nieuwe koffie geÔntroduceerd dat zowel UTZ-gecertificeerd als biologisch is. De thee wordt verkocht in kleinverpakking en is tevens verkrijgbaar in de restaurants en bistro's van Ikea. De koffie was al sinds 2008 UTZ-gecertificeerd, nu pas is deze biologisch. Ikea wil met deze koffie..... 0 reacties


BioBandits komt met suikervrije mayonaise en ketchup
Tholen - Er komt een suikervrije mayonaise en ketchup van BioBandits aan. Deze mayonaise en ketchup is een innovatie volgend op de ei-vrije mayonaises die in februari van dit jaar op de BIOFACH geÔntroduceerd werden. BioBandits heeft deze mayonaise en ketchup ontwikkeld luisterend naar de groeiende vraag..... 0 reacties


Koud gemalen cacao voor beter behoud voedingswaarden
Nieuw: Lovechock tablet met 93% cacao
Voor de liefhebbers van pure chocolade komt Lovechock nu met een donkere chocolade op basis van 93% cacao. De Lovechock 93% is een intens donkere chocolade met subtiele aroma's van bloemen en fruit, gecombineerd met een zachte textuur. De 93% tablet is 100% biologisch, raw, veganistisch, gluten- en..... 0 reacties


AmanPrana introduceert drie nieuwe producten
"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"
Tholen Ė AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging,..... 0 reacties


Chikko Not Coffee nu ook bij Natudis en De Nieuwe Band
De artikelen van Chikko Not Coffee zijn sinds begin deze week verkrijgbaar bij zowel Natudis als De Nieuwe Band. Eerder verkocht het het bedrijf haar cafeÔnevrije koffie al via Marqt en De Tuinen. Mede-oprichter David Klingen is positief over de ontwikkelingen: "De bekende vegan blogger Lisette Kreischer..... 0 reacties

Nieuw: biologische Inca-olie uit de Amazone
Cauvin Oils, de Franse marktleider in speciale oliŽn, azijn en vinaigrettes, heeft twee nieuwe smaken aan haar olie- assortiment toegevoegd: de 'Virgin Organic Inca Inchi oil', gemaakt van pinda's uit Peru. Deze pinda's Ė ook wel Inca pinda's genoemd Ė zijn rijk in olie en worden reeds eeuwenlang door de..... 0 reacties