Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Vlees


Slagerij Meert: enige Vlaamse Biogarantie-slager
"Voor ons staat bio op één"
Slagerij Meert is gevestigd midden in een woonwijk in Lokeren. Luc Meert en zijn vrouw Micheline Van Buynder werken er met verse producten van bioveeboeren uit de regio. Zo verkleinen ze hun ecologische voetafdruk en varen de lokale boeren er wel bij. De twee zijn trots op hun ambacht en maken alle..... 0 reacties


3 tot 11 juni: Vlaamse campagne voor biovlees
"Kies voor minder vlees, maar wel voor biologisch!"
Biovlees wordt geproduceerd volgens heel andere normen dan gangbaar vlees. Dat maakt van biovlees een verantwoorde keuze voor zij die graag een stukje vlees eten. Biologische kippen, varkens en koeien lopen buiten, eten biologisch voer en kunnen lekker zichzelf zijn. De biologische veeteelt houdt uit..... 0 reacties


Slotdebat It's the food, my friend over botsende wereldbeelden
Rabo-topman verslikt zich in saucijzenbroodje
Na vier avonden met vernieuwende denkers en doeners in ons voedselsysteem werden vernieuwers als bio-dynamisch akkerbouwer Lizelore Vos, varkenshouder Annechien ten Have en vegetarische slager Jaap Korteweg tijdens het slotdebat van de 8ste jaargang van It's the food, my friend! in de Rode Hoed in debat..... 0 reacties


Biologische sector Schotland groeit sterk
De Schotse bio-voedingssector is booming en presteerde met een groei van 11,7 procent in de retailafzet het afgelopen jaar beter dan die in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Volgens een onlangs verschenen marktrapport van de Soil Association groeit de Britse bio-sector al voor het vijfde jaar op rij en..... 0 reacties


"Passen de volledige natuurcyclus toe op onze boerderij"
Groei Oerboer mogelijk door succesvolle crowdfundcampagne
Oerboer is een biologische vleesveehouderij waar alle disciplines met betrekking tot het maken van mooie vleesproducten worden uitgevoerd. Zo wordt er zelf voer verbouwd, worden de beesten gefokt en worden er ten slotte hoogwaardige vleesproducten geproduceerd. Door een stijging van de vraag vanuit de..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

"Combineren is behoorlijk schipperen"
Veeteelt duurzamer door combi gangbaar en bio
Door de sterke punten van de gangbare en biologische landbouw te combineren kan de veeteelt in de toekomst worden verduurzaamd. Dat ontdekten wetenschappers van Wageningen University & Research in een recent onderzoek. Op die manier kunnen bestaande veeteeltsystemen worden verbeterd en nieuwe duurzamere..... 0 reacties


Jersey-koeien nemen intrek in nieuwe boerderij
De overdracht van pachtboerderij 'Boerderij Eyckenstein' heeft plaatsgevonden. De financiering werd mogelijk gemaakt door crowdfunding (farm funders), de Rabobank, een private investeerder en het Nationaal Groenfonds. Jacob Beeker en Linda Heemskerk uit Soesterberg houden daar op verantwoorde wijze jersey..... 0 reacties


Engels raaigras levert hoogste DVE-opbrengst
Om het aandeel bestendig eiwit in het rantsoen van biologisch melk- en vleesvee verder te optimaliseren heeft Inagro de mogelijkheden van esparcette, andere grassoorten en klaverrassen onderzocht. Bedoeling van dit project was de eiwitvoorziening voor biologisch melk- en vleesvee te optimaliseren met..... 0 reacties


Risico vogelgriep afgenomen: landelijke maatregelen ingetrokken
Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft bijna alle landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep, zoals de ophok- en afschermplicht, ingetrokken. Het risico op vogelgriepbesmetting door wilde watervogels is volgens de deskundigengroep dierziekten dusdanig afgenomen dat de..... 0 reacties


Chris Borren (De Lankerenhof) betreurt hogere uitval
"Kippen werden onrustig door extreem lange ophokplicht"
Tholen - Na bijna een half jaar mogen de (biologische) kippen weer naar buiten. Gisteren zijn de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van de vogelgriep, zoals de ophokplicht, ingetrokken. Ook bij De Lankerenhof in Voorthuizen konden de kippen vanmorgen weer voor het eerst van de buitenlucht genieten...... 0 reacties


Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket
Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als..... 0 reacties


"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische..... 0 reacties




Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van €594 mln, een..... 0 reacties


Dubai: Wereldrecord grootste blik biologische kaviaar
In Dubai hebben Burj Al Arab Jumeirah en AmStur Caviar een nieuw Guinness wereldrecord behaald met de productie van het grootste blik kaviaar ooit. Het monumentale gouden blik was speciaal voor de gelegenheid gemaakt en bevatte 17kg biologische kaviaar. Als onderdeel van het record moest de hele portie..... 0 reacties


Duitse minister wil verbod vegetarisch vlees
De Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt wil een verbod op vegetarische schnitzels en worsten. Schmidt heeft als motto “Wat er op staat moet er ook in zitten”. Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is verbaasd over dit voorstel. In een blog uitte hij zijn bezwaren:Schmidt lijkt zich niet te..... 2 reacties

Commandeur Eko Vlees staakt activiteiten
Tholen - De Nood-Hollandse slagerij Commandeur Eko Vlees heeft onverwacht de activiteiten gestaakt. Het bedrijf stuurde daags na de Kerst een mail naar haar klanten met de korte mededeling dat het bedrijf de deuren sluit. Commandeur Eko Vlees was onbereikbaar voor commentaar. Albert Roozendaal, sinds het..... 2 reacties


Reudink legt in nieuw logo nadruk op bio
De afgelopen periode heeft Reudink zich gebogen over haar positionering in de markt. Daarbij werd stilgestaan bij de vraag het hoe het bedrijf zich kan blijven onderscheiden en zichtbaarheid kan vergroten. En wat het bedrijf samen met haar klanten wil bereiken.Daarom heeft Reudink een aantal medewerkers,..... 0 reacties


Omschakeling varkens-, schapen- en geitenhouderijen in Vlaanderen
De omschakeling naar biologische productie biedt kansen voor de Vlaamse landbouwers. Analoog met de richtlijnen over omschakeling van melkvee naar de biologische productie werden in Vlaanderen nu richtlijnen uitgeschreven voor de omschakeling van varkens, schapen en geiten.Wanneer een hele productie-eenheid..... 0 reacties


Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro
De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van..... 0 reacties


Kweekvlees: alternatief voor conventioneel én biologisch vlees?
Tholen – "Voor een Quarter Pounder is 3 kilo voeding, 7m² landbouwgrond en 2000 liter water nodig. Kortom, vleesproductie is heel inefficiënt. De wereldbevolking neemt toe en de vleesconsumptie in opkomende economieën als China stijgt hard. En dan hebben we het nog niet gehad over de CO-uitstoot. 20%..... 0 reacties


Biologische Slagerij dingt mee met Hilversumse ondernemersprijs
"We willen onze ambachtelijkheid graag uitdragen"
Tholen – Als één van de eerste biologische slagerijen in Nederland staat Marion van Vught met De Biologische Slagerij aan de wieg van alle ontwikkelingen. Het bedrijf weet zich goed staande te houden tussen de grote retailers die het biologische vlees ook hebben ontdekt. Dat is ook Hilversum en omstreken..... 0 reacties


Grootte bio-areaal en veestapel neemt toe
Vlaamse bio-sector blijft groeien
In de EU28 bedroeg het biologisch areaal in 2014 10,2 miljoen hectare of 5,9 procent van het totale areaal. België heeft een aandeel van 5 procent in het Europees areaal en Vlaanderen vertegenwoordigt op zijn beurt 0,8 procent in het Belgisch bio-areaal. De Europese Unie heeft een aandeel van 38 procent in..... 0 reacties


Biologisch varkensbedrijf Ekovar Wennekers wint Gouden Roerdomp
Biologisch varkensbedrijf Ekovar Wennekers te Schagen heeft de Gouden Roerdomp gewonnen. Dat is een stimuleringsprijs voor kansrijke projecten met een positieve milieu-impact. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt tijdens het congres Groen Kapitaal georganiseerd door Provincie Noord-Holland.Lida..... 0 reacties


Fotoreportage: Nederlanders en Belgen op Nordic Organic Food Fair
Tholen - De Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö vierde tijdens de laatste editie haar eerste lustrum. De biologische beurs, die volledig op Scandinavië is gericht, trok veel inkopers van retailers en natuurvoedingwinkels uit met name het noordelijk halfrond. Hét moment voor veel bedrijven om zich..... 0 reacties


Europese antibioticadag:
‘Biologische veehouders gebruiken minimaal antibiotica’
Op de Europese 'Antibiotic Awareness Day' (18/11) vraagt BioForum om de biologische veetelers die minimaal antibiotica gebruiken naar waarde te schatten. De wetgeving voor biologische veeteelt laat antibiotica slechts toe voor curatief gebruik en slechts een beperkt aantal keer per jaar. Biologische..... 0 reacties


Eerste indruk Nordic Organic Food Fair
Kleurrijk, divers en een drukte van belang
Tholen - Waar de Zweedse stad Malmö bij aankomst letterlijk in nevelen was gehuld, was daar in het kleurrijke MalmöMässan - waar de 5e editie van de Nordic Organic Food Fair plaatsvindt - niets meer van te merken. In totaal 375 standhouders, waarvan 33 Nederlandse en 8 Belgische, tonen hun bio(dynamische)..... 0 reacties


Brexit leidt tot lagere verkoopcijfers Iers biologisch rundvlees
De Brexit heeft een negatieve invloed gehad op de verkoop van Iers biologisch rundvlees. Volgens John Purcell, directeur van Good Herdsmen Ltd, komt dit door de daling van de pond. Na de Brexit is de totale verkoop met 40% afgenomen.Good Herdsmen heeft biologische slachthuizen, waar in totaal 6000 koeien per..... 0 reacties


Wederzijdse erkenning biologische certificaten
Biologisch in China = biologisch in Nieuw-Zeeland
China en Nieuw-Zeeland hebben op 14 november een historisch akkoord gesloten. De landen kwamen overeen elkaars gecertificeerde biologische producten als zodanig te erkennen. Dat betekent dat een Chinees certificaat ook in Nieuw-Zeeland geldig is en andersom. Het is het eerste akkoord dat China sluit met een..... 0 reacties


Nieuw: zilte burger van zeewier uit de Oosterschelde
Vanaf deze week introduceert Udea een nieuwe plantaardige burger: een volledig veganistische ZeewierBurger van Prolaterre. Het zeewier dat Prolaterre gebruikt - het zogenaamde Royal Kumbu zeewier - is afkomstig uit de Oosterschelde. Daardoor krijgt de burger een typische ziltige smaak krijgt. In een..... 1 reacties


Verkoop biologische producten €5,3 miljard in 2015
De vraag naar voedsel- en drankproducten met een biologisch label neemt toe, met name in de biologische landbouwsector. Verkoop van gecertificeerde biologische producten bereikte de 5,3 miljard euro in 2015, 14 procent hoger dan in 2014. Dit zijn resultaten van de 2015 Certified Organic Survey van de USDA's..... 0 reacties


Vogelgriep H5N8 aangetroffen bij wilde vogels
Ophokplicht na vogelgriepuitbraak onder wilde vogels
Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft voor heel Nederland een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild. Deze maatregel wordt uit voorzorg genomen nadat..... 0 reacties


19 november, Slow Food Utrecht aan Tafel:
Bio-menu tegen voedselverspilling van mannenvlees
Naar schatting verspillen we maar liefst een derde deel van onze voeding. Het weggooien van voeding voordat het in de schappen komt en het verlies na aankoop zijn inmiddels redelijk bekend. Maar ook verspilling van 'mannenvlees' heeft er een handje van. Daarom staat mannenvlees centraal tijdens Slow Food..... 1 reacties


Hoofdpijn voor Engelse biologische pluimveehouders
De Engelse biologische pluimveesector zit in de problemen. Voorheen importeerden zij alle biologische zonnebloemmeel en een groot deel van de tarwe en maïs uit Oekraïne.In 2015 zijn echter verschillende ladingen van Oekraïense zonnebloemmeel ontdekt die verboden gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Hierdoor..... 0 reacties

Eerste netwerkdag Onderwijs voor Biologisch
Om de groei in de biologische sector bij te kunnen benen is het belangrijk dat er in de komende tijd meer bedrijven omschakelen. Bionext onderzocht de aandacht voor biologisch in het groen onderwijs. "Ook in het groen onderwijs groeit de belangstelling voor biologisch: dat past in de heroriëntatie op ‘groene..... 0 reacties


Nederland goed voor 6% Deense bio-export
Tholen – Ondanks de grote markt in Denemarken is het land in staat om biologische producten te exporteren naar omliggende landen. Paul Holmbeck en Henrik Hindborg van branchevereniging Organic Denmark geven een toelichting bij de cijfers. Ook vertellen ze over de activiteiten van de organisatie.Organic..... 0 reacties


Gemiddelde Nederlander eet 75 kg vlees
Lichte afname vleesconsumptie onder Nederlanders
Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2015 ruim 75 kilogram. Dat is bijna een kilogram minder dan het jaar daarvoor. Ongeveer de helft van het verbruik in 2015 - zo'n 36 kilogram - bestaat uit varkensvlees.Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van..... 0 reacties


Bio-veehouderijen vooral met runderen en schapen
Tholen - De cijfers over de biologische landbouw in Europa laten ook trends in de veestapel zien. Uit de statistieken blijkt dat in een aantal EU-landen er opvallend veel vee biologisch wordt gehouden. De cijfers focussen op runderen, schapen en varkens. De veestapel bestaat vooral uit de eerste twee;..... 0 reacties


Europees bio-areaal blijft stijgen
Tholen - Met meer dan 11 miljoen hectare bio-areaal en areaal in omschakeling vorig jaar is de sector goed voor 6,2 procent van het totale Europese landbouwareaal. Sinds 2010 is het biologisch areaal met bijna 2 miljoen hectare gestegen. Eenzelfde trend is zichtbaar in het aantal biologische producenten. Aan..... 0 reacties


EU verplicht elektronisch certificaat op bio-import
De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving gepubliceerd rond de elektronische certificering van biologische importproducten. De nieuwe aanpak werd gisteren gepresenteerd en gaat over zes maanden in werking.De nieuwe regels moeten de traceerbaarheid van producten vergroten en potentiële fraude voorkomen...... 0 reacties


Huisdierenvoeding Terra-Pura krijgt Demeter keurmerk
Terra-Pura biologische huisdierenvoeding draagt sinds kort het Demeter keurmerk. "Hiermee is Terra-Pura de eerste Pet Food producent die dit keurmerk mag dragen", vertelt Suzanne Toebast van Buddy's Bite, die Terra-Pura Tiernahrung in Nederland vertegenwoordigt. Terra-Pura was al partner van het Duitse..... 0 reacties


Top 11 meest duurzame keurmerken
Keurmerkenwijzer schept duidelijkheid in wildgroei keurmerken
Duurzame vis, eerlijke chocolade, milieuvriendelijke groenten of diervriendelijk vlees. Voor iedereen die het lastig vindt om te kiezen uit alle duurzaamheidskeurmerken in de supermarkt heeft voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal nu de oplossing. Een ordening in het woud aan keurmerken en logo's laat zien..... 0 reacties


BronchActive Poeder nu ook voor drinkautomaat jongvee
BronchActive vloeibaar is sinds de introductie in oktober 2015 succesvol gebleken. Het middel stimuleert krachtig de drinklust bij kalveren en zorgt voor het behoud van gezonde longen.Opstartproblemen worden met BronchActive tot een minimum beperkt. Sinds deze maand is er een nieuwe variant beschikbaar:..... 0 reacties


Proces nieuwe wetgeving in stroomversnelling
Moe van drie jaar dimdammen over de nieuwe EU wetgeving voor biologische landbouw en voeding lijken Commissie, Raad en Parlement nu bereid om snel zaken te doen. De recente overplaatsing van Onofre naar een andere functie wordt beschouwd als een duidelijk teken dat de Commissie echt tot een akkoord wil..... 0 reacties

16-20 oktober: Sial Paris
Overzicht Nederlandse bio-standhouders op Sial Paris
Sinds ruim een halve eeuw streeft de internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL ernaar om het grootste wereldwijde netwerk voor professionals in de voedingsmiddelenbranche te organiseren. Een doelstelling die met verve is bereikt. Het aangekondigde positieve resultaat van de aankomende beurseditie van de..... 0 reacties


"Een hond is geen wolf"
Wakker Dier: vers vlees voeren aan honden niet diervriendelijk
Wakker Dier waarschuwt voor de trend om honden te voeren als een wolf, omdat dit funest is voor de dieren in de vee-industrie. Want als alle 1,5 miljoen honden in Nederland grote hoeveelheden vers en rauw vlees gaan eten, moeten er daarvoor speciaal meer landbouwhuisdieren naar de slacht. Bovendien stellen..... 1 reacties


Vandaag goedkope kip, maar uiteindelijk wordt hij duur betaald
Industriële landbouw brengt hoge kosten met zich mee voor het milieu en de volksgezondheid, zegt een vooraanstaande biologisch boer. Hij schreef een opinieartikel in The Guardian. De 'kip in de aanbieding' is nu goedkoper (per gewichtseenheid) dan brood. Er is een 20% stijging waargenomen in de verkoop van..... 0 reacties


Primeur in Brabant: nieuw (bio)divers varken
Wat krijg je als je een Hongaarse zeug met een Amerikaanse beer kruist? Dan krijg je een bijzonder biodivers varken. Dat varken heet LUCY. Geboren en getogen in het Brabantse Nuenen. LUCY is de creatieve vrucht van een unieke samenwerking tussen smaakmakende varkenshouders van Heyde Hoeve en internationaal..... 0 reacties


Premie moet aantal bio-zeugen vergroten
Tholen – Het grote tekort aan biologisch varkensvlees zou een stimulans moeten zijn voor meer boeren om een biologische varkenshouderij te beginnen. Dat blijkt echter lastig om de boeren te overtuigen. Een bezoek aan de Deense varkenshouder Nicolaj Pedersen toont de intensieve aanpak van biologische..... 0 reacties


11 oktober
Winterse kookwedstrijd met kalfsvlees in de hoofdrol
Vleeskalverenboerderij Eco Fields organiseert op 11 oktober een kookwedstrijd in Wekerom, Gelderland. Acht chefs gaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste wintergerecht te bereiden met het kalfsvlees van het bedrijf. In juni dit jaar hield Eco Fields al eerder een kookwedstrijd, toentertijd met als doel..... 0 reacties


Supermarkt met breed bio-aanbod
SuperBrugsen in studentenwijk verkoopt meer biologisch
Tholen – Net buiten het centrum van Aarhus, in een studentenwijk, ligt een filiaal van supermarktketen SuperBrugsen dat in het oog springt. Het zijn niet de gevel of het pand waar de winkel gevestigd is die de aandacht trekken. Sterker nog: de winkel gaat vrijwel naadloos op in het straatbeeld. In de..... 0 reacties


Vraag biologisch vlees groter dan het aanbod
De vraag naar biologisch vlees is groter dan het aanbod. Allard Bakker, manager van De Groene Weg, stelde tegen vakblad VleesPlus dat deze markt normaliter jaarlijks met 5 à 10 procent groeit. Het laatste jaar valt die groei significant hoger uit. Om tegemoet te komen aan de vraag, stelt Vion de..... 0 reacties


Coop voortrekker in Deense bio-opmars
Tholen - Vroeg in de jaren ’80 was de Deense supermarktorganisatie Coop een van de eerste supermarkten in het land die biologische producten in het assortiment op nam. Nu, zo'n 25 jaar later, is biologisch niet meer weg te denken uit de Deense supermarkten. "Het begon in 1981 met peen en aardappelen,"..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Groei in melkveebedrijf door stierkalveren en FarmFunding
Sinds enkele weken is het zorgteam van Natuurzuiver Jersey Vlees aangevuld met koe nummer 5: Kim. "Net als de andere dames is Kim een gewezen melkkoe van Remeker en wij hebben haar overgenomen om de stierkalveren bij een pleegmoederkoe te laten drinken. Kim is opgehaald samen met 3 Jersey stierkalveren die..... 0 reacties


Deense bio-groei kent keerzijde
Tholen – De voortrekkersrol van Denemarken in de biologische sector is onbetwist. Hoewel in recente cijfers gesuggereerd werd dat het Zweedse bio-aandeel even groot is als dat van Denemarken, blijkt dat er geen rekening gehouden is met de groei van de Deense sector in de afgelopen maanden. Alleen dit..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties

Vion gaat verder investeren in De Groene Weg
Vion en aandeelhouder NCB Ontwikkeling onderzoeken financieringsmogelijkheden voor de realisatie van verdere groei. Beide partijen willen daarbij gebruikmaken van de huidige marktontwikkelingen. In de markt is behoefte aan meer moderne slachtcapaciteit. Zo kondigde Vion in mei aan een nieuwe runderslachterij..... 0 reacties


Varkenshoederij geopend in Mechelen
Vrijdag 16 september is in Mechelen een varkenshoederij geopend. Een pas 21-jarige boer runt het bedrijf, hij heeft het van zijn vader overgenomen en heeft besloten om een andere weg in te slaan. Hij is van plan om naar biologisch om te schakelen. De naam hoederij komt volgens L1NWS door de werkwijze: de..... 0 reacties


"Automatisch weeg- en selectiesysteem creëert uniforme groepen voor juiste voersamenstelling"
Ekovar Wennekers opent nieuw dijkstallencomplex
Ekovar Wennekers uit Schagen heeft op vrijdag 9 september een uniek dijkstallencomplex geopend. "Familie Wennekers is al vanaf het begin leverancier van De Groene Weg en wij zijn dan ook bijzonder trots op de continue innovatiedrang die deze ondernemers laten zien", aldus Jan Leeijen, accountmanager De..... 0 reacties


Proeven van bio-vleeswaren tijdens Proef Lokaal Festival Bommelerwaard
Henk van Oers presenteert op 15, 16 en 17 september (namens St.Hendrick) biologische vleeswaren tijdens de derde editie van Proef Lokaal Festival Bommelerwaard. Tijdens dit festival presenteren stuk voor stuk gepassioneerde boeren, telers en chef koks uit de Bommelerwaard zich en vertellen ze met liefde over..... 0 reacties


"Maar liefst 46 nieuwe leden voor onze coöperatie"
Bio-producten Veld en Beek zelfs 's nachts verkrijgbaar
Tholen – Het Gelderse Doorwerth stond op 11 september voor even in het teken van ambachtelijk bereide biologische voeding. Door middel van proeverijen en rondleidingen konden de honderden bezoekers op de open dag van Biologische Boerderij Veld en Beek ervaren wat deze 'boerderijsupermarkt' zoal te bieden..... 1 reacties


TTIP- en landbouwcoalitie: "Geen gelijk speelveld bij vrijhandelsverdragen"
De TTIP en landbouwcoalitie heeft minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking opgeroepen op de 'resetknop' te drukken voor wat betreft de handelsverdragen met de Verenigde Staten en Canada, TTIP en CETA.De landbouwcoalitie bestaat uit Nederlandse Vakbond..... 0 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties


Steeds meer moslims gaan voor vegetarisch of biologisch Offerfeest
Bij het islamitische Offerfeest is het gangbaar dat een dier geofferd wordt. Toch gaan er stemmen op van moslims binnen de gemeenschap, die stellen dat het feest - dat op 11 september van start is gegaan - ook vegetarisch en desgewenst met biologische producten gevierd kan worden. Mand met bio-groentenZo..... 0 reacties


Vion Consumer Monitor:
Consument bereid meer te betalen voor biologisch vlees
Consumenten geven steeds meer de voorkeur aan het kopen van een stukje vlees waarbij in het proces meer aandacht is besteed aan dierenwelzijn. Het maakt hierbij niet uit waar de consument het vlees koopt, bij een full service supermarkt of de discounter, bij een landelijke of een regionale formule. Het..... 0 reacties


Woensdag 5 oktober op De Zonnehoeve
Programma BD/Demeter-jaarcongres: Naar een toekomstbestendige LandbouwCULTUUR
Hoe ontwikkel je een levende en toekomstbestendige landbouw en voedselcultuur en wat is de rol en functie van het keurmerk Demeter om die ontwikkeling te faciliteren en meerwaarde te creëren voor de hele voedselketen van boer tot consument? Deze thematiek staat centraal in het Jaarcongres van de BD..... 0 reacties

Biohuis: "Nog geen nieuwe excretieforfaits per 1 januari"
Zoals eerder door Biohuis gemeld werd, hield het ministerie van EZ in augustus een consultatie over de concept regeling voor nieuwe hogere biologische excretieforfaits per 1-1-2017. Vanuit Biohuis is de werkgroep excretieforfaits geraadpleegd en is een reactie gestuurd. Kortgezegd vindt het Biohuis dat het..... 0 reacties


Tips voor goed voer voor biologische schapen en vleesvee
Als biologisch schapen- of vleesveehouder kan je vaak de krachtvoergift minimaliseren door het toepassen van een optimaal beweidingsplan al dan niet aangevuld met ander ruwvoer. Het Engelse 'Institute of Organic Training en Advice' heeft deze technische brochure gepubliseerd. Hierin komen onder andere het..... 0 reacties


Gewonnen bio-kalf van wielrenner nog gewoon bij zijn moeder
Eerder werd in Biojournaal bericht dat wielrenner Wout van Aert op 28 augustus een biologisch kalf had gewonnen nadat hij de 91ste editie van Schaal Sels op zijn naam had geschreven. Toen gaf hij aan dat hij nog niet wist in welke vorm hij zijn prijs, een kalf van het ras Black Angus van..... 0 reacties

Bijeenkomst 'Mobiel slachten': 7 september
Bionext en INNOHOW nodigen biologische veehouders en verwerkers met interesse in mobiel slachten uit voor een bijeenkomst op 7 september aanstaande van 13:30–16:30 uur in hotel 't Speulderbos, Speulderbosweg 54 te Garderen. Inloop vanaf 13:15 uur.Aanmelden kan tot uiterlijk 4 september, door dit formulier in..... 0 reacties


"Ik zou het toch het liefst versneden krijgen"
Wielrenner wint biologisch kalfje
Wielrenner Wout van Aert heeft 28 augustus een biologisch kalf gewonnen nadat hij de 91ste editie van Schaal Sels op zijn naam heeft geschreven. De wereldkampioen veldrijden heeft alleen nog geen idee wat hij met de prijs gaat doen. Het kalf van het ras Black Angus is gefokt op het bio-landbouwbedrijf De..... 1 reacties

Zaterdag 27 augustus:
Vers Vlees Dag op de Eemlandhoeve
Op zaterdag 27 augustus is het Vers Vlees Dag op de Eemlandhoeve! Een bijzondere dag, waarop men zowel terecht kan voor vers, biologisch vlees van de eigen Blonde d'Aquitaine koe als voor het bijzondere biologische geitenvlees van boer Henk Huijgen.Tussen 10:00-16:00 uur zijn bezoekers van harte welkom op..... 0 reacties


Tweeluik: Kan biologisch de wereld voeden?
"Dieetverandering nodig, biologisch kan wereldbevolking voeden"
Tholen - De wereldbevolking groeit exponentieel. Volgens schattingen zijn er in het jaar 2100 zo'n 12 miljard mensen op aarde te vinden. Nu is dat nog ver weg, maar ook voor 2050 staat de verwachting al op ongeveer 10 miljard mensen. Dat levert een uitdaging op voor de voedselvoorziening. In het debat..... 0 reacties


Brits onderzoek stimuleert verkoop biologisch rood vlees
Nieuwe data toont aan dat de verkoop van biologisch rood vlees is toegenomen in het Verenigd Koninkrijk. Dit met dank aan onderzoek dat heeft bevestigd dat het biologische vlees tot 50% meer Omega-3 bevat dan de conventionele variant. De resultaten van dit onderzoek over Omega-3 zijn in februari 2016 door..... 0 reacties


René Pals: "Minder bezoekers, minder kramen en rommelig"
Animo voor vrijdagmarkt Vredenburg neemt af
De markt op Vredenburg is de grootste algemene warenmarkt van Utrecht. De markt wordt op woensdag, vrijdag en zaterdag gehouden. Op vrijdag is er bovendien een speciale biologisch 'straat' waar natuurlijke (streek)producten te koop zijn. Stadsblad Utrecht meldt dat de vrijdagmarkt steeds kleiner wordt door..... 0 reacties