Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Dranken

Marktaandeel 5,5% - groeit 6 keer sneller dan totale voedselmarkt
Amerikaanse bio-sector 6,4% gegroeid in 2017
Amerikaanse consumenten vulden in 2017 meer van hun boodschappenwagentjes met biologisch. Dit blijkt uit de Organic Industry Survey van de Organic Trade Association die vrijdag 18 mei gepubliceerd is. De bio-omzet in de VS bedroeg in 2017 in totaal 49,4 miljard dollar, goed voor een nieuw record. Het..... 0 reacties

Biologische sapjesfabriek opgezet in flat
De flat van de Belgische Nicola Troffaes doet dienst als sapjesfabriek. Met Green Carrot brengt hij 100% onbewerkte, koudgeperste sapjes van biologisch geteeld fruit en groenten op de markt. Nicola zocht een puur en gezond product, maar omdat hij dit niet kon vinden, is hij zelf begonnen met het maken van..... 0 reacties

Roderick Bos, Wijnimport J.Bart:
"Al onze nieuwe wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch"
Over natuurlijke wijnen lopen de meningen erg uiteen. Toch zijn natuurwijnen niet meer weg te denken uit de restaurants. Misset Horeca ging op onderzoek uit en in het daaruit voortgekomen artikel is verschillende keren aandacht voor biologisch. In de definitie alleen al: 'Er zijn vele definities voor, maar..... 0 reacties


Wil bio-consumptie in België laten stijgen
Coca-Cola introduceert over heel Europa nieuw bio-assortiment Honest
Een vierde van de Belgen koopt geregeld bio, een cijfer dat Coca-Cola wil doen stijgen met de introductie van de biologische dranken van Honest. Dat bio in de lift zit, is geen verrassing. Ook in België stijgt de vraag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox onder meer dan 1000 Belgen: maar liefst..... 0 reacties

Bierderij Waterland:
In vier jaar tijd van bio-bier uit schuur naar eigen brouwerij en proeflokaal
Wat begon als een hobby voor Frank Dutman en Kristian Kieft is uitgelopen op een professioneel biologisch biertje. De mannen begonnen hun eigen bier te brouwen in een schuurtje. Marqt nam het biologische bier in het assortiment en lieten hun bier toen brouwen bij een Utrechtse brouwerij. De afzet nam toe dat..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Nu ook rietsuikersticks en Medium&Dark roast bonen van Another Cookie
Nieuw: biologische cafeïnevrije espresso
Start-up Another Cookie, de full-service koffie- en theeconsultant uit Rijen, breidt uit met nieuwe biologische producten. "Na gestart te zijn met onze mooie biologische en Utz gecertificeerde 100% Arabica bonen in 500 gram Kraft verpakking, vroegen afnemers naar meer producten van biologische oorsprong",..... 0 reacties


"Belangrijk om onszelf te onderscheiden van concurrentie"
Broeders Gezondheidswinkel viert EKO-certificering
Tholen - Broeders Gezondheidswinkel in Oosterhout heeft onlangs het EKO-certificaat ontvangen. Dit betekent dat minimaal 90% van het aanbod in de winkel biologisch is en dat de winkel ook op andere terreinen stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Om de certificering te vieren, was het vorige week de..... 0 reacties


"Voor beleggers was het lastig om door de spaghetti heen te kijken"
RTL Z Beursspel bij Wessanen
Voor het RTL Z Beursspel reizen presentatrice Janneke Willemse en beleggingsadviseur Albert Jellema het land door. Zij krijgen een kijkje achter de schermen van diverse beursgenoteerde bedrijven en voelen de topmannen en -vrouwen aan de tand over de koers en de toekomst van het bedrijf. Dit keer zijn ze op..... 0 reacties


Derrick Neleman: "Winkeliers kunnen zich bij ons melden"
Nationaal kurkretourprogramma van start
Wijnmerk Neleman, met diverse verkooppunten van Neleman wijn in Nederland en buitenland, start met Kurkretour. Dit is een nationaal kurkretourprogramma met oog op hergebruik. Neleman is het eerste Europese wijnbedrijf dat het initiatief neemt om kurk in te zamelen als waardevolle grondstof.Ondernemer..... 0 reacties


Coca-Cola breidt drankengamma in België uit met biologisch assortiment
Coca-Cola breidt zijn drankengamma in België opnieuw uit. Het lanceert Honest, een assortiment aan biologische dranken. De multinational ontwikkelde de drankjes niet zelf, maar lijfde het merk enkele jaren geleden in. De Amerikaanse oprichter is z'n geesteskind zelf komen voorstellen in ons land.Bekijk hier..... 0 reacties


"Gaan hiermee ook op technologisch gebied voorop lopen"
Udea bouwt nieuw pand op Foodpark Veghel
Tholen - Udea gaat een nieuw pand op het Foodpark Veghel bouwen. Hiermee zal een vernieuwingsslag plaatsvinden op het gebied van mechanisatie en automatisering. "We gaan een complete nieuwbouw neerzetten. Er liggen heel mooie plannen. We liepen al een tijd met het idee rond, maar de uitvoering heeft heel wat..... 0 reacties

Nieuwe bio-zomerdrankjes fleuren het horeca-terras op
Er worden allerlei nieuwe zomerdrankjes geïntroduceerd nu het mooie weer in aantocht is. Misset Horeca heeft in een artikel de noviteiten voor 2018 op een rijtje gezet. Hiertoe behoren ook verschillende biologische drankjes. Ze noemen onder andere Simone a Soif. Deze drank (hydrolade) bestaat uit water,..... 0 reacties

Sailors for Sustainability duiken in de bio-wijn
"Het Agriculture Biologique-logo maakt onze wijnen aantrekkelijker"
De Sailors for Sustainability gingen onlangs op zoek naar duurzame wijn in Zuid-Frankrijk. Hierbij bezochten ze tijdens hun zeiltocht langs de Côte d'Azur verschillende bedrijven. Château Margüi is er daar één van, gelegen in het hart van de Provence. De huidige eigenaar zag na de overname 15 jaar geleden..... 0 reacties




Nieuwe look, smaak en filters voor losse-thee-lijn Simon Lévelt
De losse-thee-lijn van Simon Lévelt is vernieuwd. Niet alleen de verpakking is aangepakt, de lijn is ook uitgebreid met een nieuwe variant: Lemon. Deze groene thee is zacht van smaak en heeft verfrissende citrustonen.WegwerpfiltersVoor het zetten van losse thee kun je gebruik maken van het bekende thee-ei,..... 0 reacties


"Een geweldige naam voor een wijnmaker"
Natrada stelt Lazanou-wijnen voor tijdens Bio-beurs
Tholen - Bezoekers van de Bio-beurs kunnen in de stand van Natrada kennismaken met de Zuid-Afrikaanse wijnen van Lazanou. "Het Zuid-Afrikaanse klimaat geeft een duidelijke meerwaarde aan wijn ten opzichte van Europese wijnen. Hierdoor hebben de Lazanou-wijnen net een andere structuur", vertelt Ramon van..... 0 reacties


Introductie op de Bio-beurs
Twee nieuwe siropen uit Drenthe
Voor liefhebbers van traditionele siropen is er nu blauwebessensiroop en vlierbloesemsiroop uit Drenthe. De bessentelers Edo en Maria maken nu naast hun PureBlu sappen ook siroop van hun blauwe bessen. Maria: "Steeds meer mensen weten onze pure sappen te waarderen. Ook voor de bessensiroop is de basis puur..... 0 reacties


"Term dekt meer de lading"
Schulp komt met Krachtsap op Bio-beurs
Ruim vier jaar geleden introduceerde Schulp Vruchtensappen zijn natuurzuivere sappenlijn: Eerste Hulp Van Schulp. Met deze zuivere sappen werden met name de functionele eigenschappen benadrukt. Voor dergelijke sappen bleken de toepassingsmogelijkheden heel divers. Dit heeft Schulp doen besluiten om de naam..... 0 reacties

"Een bijzonder, oer-Hollands drankje"
Vodka gemaakt van biologische tulpenbollen
Voor mensen die van een glas (sterke) alcohol houden of graag nieuwe dingen proeven is de wodka van Joris Putman en Bart Bouter, van de Dutch Tulip Vodka, wel een optie.Deze vodka is namelijk gemaakt van biologische tulpenbollen van Hollandse bodem. Het idee voor een tulpenvodka begon met de wens om een..... 0 reacties


7-Eleven introduceert lijn biologisch koudgeperste sappen
7-Eleven heeft aangekondigd dat een eigen lijn met USDA-gecertificeerd biologische, koudgeperste sappen te introduceren, als onderdeel van haar 7-Select To Go-concept. De producent stelt dat alle sappen GMO-vrij zijn en op basis van eerlijke handel geproduceerd. Het betreft een 100 procent puur sap. Er wordt..... 0 reacties


Bio-wijnimporteur Bert Horstman valt in prijzen
In Amsterdam is de zestiende editie van 'Wine Professional' gehouden en daar werden op zondag 7 januari de prestigieuze Diamond Awards uitgereikt. Bert Horstman, het gezicht van Heisterkamp Wijnkopers, is één van de awardwinnaars.De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op..... 0 reacties


David krijgt Goliath op de knieën
Linzensoep KleinsteSoepfabriek beste soep van het jaar
Tholen – Als kleine vis in de vijver mag het best een prestatie genoemd worden om tussen mastodonten als Struik en Unox de prijs voor Beste Soep van het Jaar in de wacht te slepen. Naast Kaas in 't Bakkie hield ook KleinsteSoepfabriek de eer voor de Nederlandse biosector hoog. "We stonden er ook van te..... 0 reacties


Barista Joost Leopold i.s.m. Zuivelrijck
Nieuw YouTube-kanaal: 'The Coffee School'
Voor iedereen die op het werk of thuis werkt met een espressomachine geeft Joost Leopold van De Koffieschool leuke en verrassende tips om de kwaliteit van het kopje koffie te verbeteren. In korte filmpjes van hooguit 3 minuten legt hij uit, hoe je het beste het melkschuim in de espresso kan schenken, wat de..... 0 reacties


"Intensere smaak dankzij hydrolaten"
Geraniums fleuren bio-limonade op
Tholen - Geranium is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt voor limonade. Simone a Soif wil deze plant weer hip maken door het distillaat van deze plant te gebruiken in hun biologische limonade. Komkommer combineren ze met munt en aardbei met melisse. De producent ontdekte ook dat peer goed combineert..... 0 reacties


Eerste afzetplatform voor burgers, boeren en buitenlui
Hollandse cider als toonbeeld voor circulaire economie
Tholen – Is de hoogstamfruitboom weer op zijn retour? Veel appel- en perentelers met commercieel winstoogmerk beschouwen deze teeltvorm als duur en tijdrovend. Een hardnekkig misverstand dat Angela Scheepers graag wil nuanceren. "Je hoeft maar over de grens te kijken. Voorbeelden te over van succesvolle..... 0 reacties

Richard van der Linden van Coenecoop in Winelife hotlist top 50
Jaarlijks wordt de hotlist top 50 uitgebracht door Winelife. In deze hotlist wordt gekeken wie ertoe doen in de Nederlandse wijnwereld. Er is goed gekeken, geproefd en geluisterd op allerlei proeverijen, nieuwjaarsrecepties en kerstborrels. Op plaats 31 prijkt Richard van der Linden met de bio-wijnen van..... 0 reacties


Drents blauwe bessensap als Glühwein
Nieuw voor de komende feestdagen: 100 procent blauwe bessensap uit Drenthe, getrokken met winterse kruiden, zoals kaneel en een vleugje sinaasappel. Dit sap met de naam Blueberry Punch is ontwikkeld door biologische blauwe bessentelers Edo en Maria.Edo: "Op de Bio-beurs in 2017 hebben we het getest en konden..... 0 reacties

Inschrijving voor Verkiezing Favoriete Bioproduct geopend
Ieder jaar komen mooie, nieuwe producten op de markt die bijdragen aan een eerlijkere, schonere of gezondere wereld. Op de Bio-beurs krijgen deze innovaties een speciaal plekje door middel van een verkiezing voor het 'Favoriete Bioproduct 2018'. Een nieuw product ontwikkeld? Meld het dan aan voor de..... 0 reacties

English Tea Shop wint Business Award voor Duurzaamheid
Op 14 november werd English Tea Shop gehuldigd als de winnaar van de Business Award voor Duurzaamheid tijdens de Lloyds Bank National Business Awards in het Verenigd Koninkrijk. Het betreft een zakelijke onderscheiding in het Verenigd Koninkrijk dat excellentie in alle zakelijke sectoren erkent en beloont...... 0 reacties


"Bevat hoog gehalte rode biet, maar smaak overheerst niet"
Nieuw: Rabenhorst 120/80
Tholen - UniPharma introduceert een nieuwe sapvariant van Rabenhorst. De 120/80-sap is vanaf nu bestelbaar. "Niet alle consumenten kunnen de smaak van rode biet waarderen, maar het is zonde om deze groente niet te gebruiken. Recente studies naar het bloeddrukverlagende effect van rode biet bevestigen..... 0 reacties


Amber Albarda: "Dit segment zit enorm in de lift"
Better Health Event vult ook grotere hal
Tholen - De derde editie van het Better Health Event was de grootste tot nu toe. De beurs werd het afgelopen weekend (25 en 26 november) in de RAI Amsterdam gehouden. Waar in 2016 nog 60 exposanten op het evenement stonden, kwam dit aantal nu op 94 te staan. Hiertoe behoren ook veel bio-georiënteerde..... 0 reacties


foodwatch: "Aldi verkoopt knollen voor citroenen"
Biologisch citroenconcentraat Aldi genomineerd voor Gouden Windei
Vandaag start de jaarlijkse publieksverkiezing van foodwatch voor het meest misleidende voedselproduct: Het Gouden windei 2017. In de lijst van genomineerden staat ook het biologische citroenconcentraat van Aldi van haar biologische huismerk Mama Nature. De voedselwaakhond laakt de term concentraat voor een..... 0 reacties


Ignace Breemer, Simon Lévelt: "Aanplant elders niet rendabel"
Rooibosschaarste door misoogsten Zuid-Afrika
Tholen – Rooibosliefhebbers, opgelet: de thee is en blijft vermoedelijk ronduit schaars. De vraag naar rooibos neemt wereldwijd een vlucht. Nu de oogsten door de aanhoudende droogte in Zuid-Afrika grotendeels zijn mislukt, laten de gevolgen zich op het gebied van beschikbaarheid en prijsdruk wel raden...... 0 reacties


Rabenhorst Gember-Mix krijgt Meilleur Produit Bio-erkenning
Rabenhorst Gember-Mix heeft in Frankrijk de onderscheiding 'Meilleur Produit Bio 2018' gekregen. Dit betekent dat dit sap uitgeroepen is tot het beste bio-product 2018 in de categorie sappen. Deze verkiezing is georganiseerd door het internetplatform 'bio à la une', in samenwerking met diverse biologische..... 0 reacties


Bio-bier gedoneerd aan bestolen café
Diverse bierbrouwerijen in Utrecht, waaronder Brouwerij De Leckere, doneren een fust bier aan Café Averechts. Het afgelopen weekend werd de kluis van dit café leeggeroofd. Hierin zat zo'n 1000 euro dat bedoeld was voor een kinderwoonboerderij in Ethiopië. Eén van de biermerken die aangeboden heeft om een..... 0 reacties


UniPharma ondersteunt de beleving op de winkelvloer
Nieuw: proeverij van Celestial Seasonings
Het in Middelburg gevestigde UniPharma ondersteunt winkeliers nu ook met een proeverij van Celestial Seasoning thee. Dit bovenop onder meer een proeverij met de sappen van Rabenhorst en een chocoladeproeverij van CoCao.Monique van Gezondheidswinkel Hulst biedt de proeverijen van Rabenhorst, BioCo koffie en..... 0 reacties


"Men vond de ambiance heel mooi"
Fotoreportage: Proeverij v/d Natuur 'op het juiste spoor'
Tholen - Het Spoorwegmuseum vormde gisterenavond een prachtig decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur. Circa 50 leveranciers hadden zich verzameld op het stationsplein van het museum. Zij lieten de klanten van Natudis en Kroon Biologische Verswaren genieten van de zeer uiteenlopende producten en..... 0 reacties


Opia-range nu verkrijgbaar bij Coenecoop
"Eerste biologische alcoholvrije wijnen in Nederland"
Tholen - "Al lange tijd is er vanuit onder meer de natuurvoedingswinkels vraag naar biologische alcoholvrije wijn. Daarom ben ik verheugd om te kunnen melden dat een in de Franse regio Languedoc gevestigde wijnproducent er in geslaagd is om een range met biologisch gecertificeerde alcoholvrije wijnen te..... 0 reacties

Bio-wijnboer Hugo Bernar:
"Ik wil mensen besmetten met mijn ecologische visie"
In het glooiende Hageland in de buurt van het Vlaamse Tienen telen Hugo Bernar en zijn vrouw Greet Denruyter sinds 1993 druiven voor wijnproductie. Wat begon als hobby groeide uit tot een zelfstandige activiteit. Als enige in Vlaanderen telen ze gecertificeerd biologisch. "Ik hoop mijn klanten te besmetten..... 0 reacties


Volgens De Grote Hamersma 2018
Neleman Viognier-Chardonnay beste bio-blanco
Afgelopen weekend kwam De Grote Hamersma 2018 uit van wijnschrijver Harold Hamersma. Hamersma is vaste wijnjournalist van Het Parool en NRC Handelsblad en schrijver van diverse boeken over wijn. Voor De Grote Hamersma proeft hij duizenden wijnen; vervolgens schrijft hij alleen over wijnen die volgens hem..... 0 reacties

5 november, onder leiding van Ronald Giphart
Koken met bier tijdens cook-off van De Leckere
Op 5 november organiseert 'De Leckere' bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste 'De Leckere Café'. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuze manier bier is verwerkt. Een jury, onder..... 0 reacties


Limburgse Tripel K Belgisch bio-bier van het jaar
De Vlaamse consument kon de afgelopen week stemmen op zijn favoriete biologische bier. De winnaar is het goudkleurig bier 'Tripel K', dat naast Belgische biologische hop ook biologische klaver bevat. De pittige, volmout tripel 'Slaapmutske Bio' komt op de tweede plaats. 'Gageleer', een bier dat wordt..... 0 reacties

Wim Melis, Oxfam:
"Duurzaamheidsprincipe bio sluit perfect aan bij onze filosofie"
Oxfam brengt duurzame producten uit het buitenland naar België, ook fairtrade wijn en bio-wijn. Eerlijke handel is de motor voor de lokale duurzame ontwikkeling, en daar draait het om bij Oxfam. De wijn in Oxfam Wereldwinkels is in de eerste plaats fairtrade – maar vaak ook biologisch. Wim Melis,..... 0 reacties


"Hug in a cup nu al één van de hardlopers"
You can do it
Tholen - De Natural temptation-theelijn is de afgelopen maanden verder uitgebreid. Ronald Bakker presenteerde de nieuwkomers vorige week tijdens de BioXpo VitaSana in Brussel. 'Hug in a cup' en 'You can do it' hebben een vaste plek in de serie feestelijke theeën gekregen. De 'Merry X-mas' is een limited..... 0 reacties


Biersommelier Sofie Vanrafelghem:
"150 Belgische bio-bieren te ontdekken!”
In café het Botteltje in Oostende vond de aftrap van de campagne rond bio- en biowijn plaats met een heerlijke bio-bierproeverij onder leiding van zythologe Sofie Van Rafelghem. Ook Herr Seele was enthousiast over de vier bio-bieren die werden geproefd. Het advies van Sofie: Ga al die 150 bieren ontdekken...... 0 reacties


Nieuw van Yogi Tea: White Tea with Aloë Vera en Inner Harmony
Tholen - Yogi Tea greep de start van het theeseizoen aan om twee nieuwe artikelen te introduceren. Het gaat om Ayurvedische kruidentheeën: White Tea with Aloë Vera en Inner Harmony. Arthur Zwart en zijn collega Sofie Vanhove lieten afgelopen zondag en maandag de bezoekers van de BioXpo VitaSana in..... 0 reacties

Biologisch witbier van Brouwerij Pronck wint Beer Award
Tijdens 'The Beer Awards', een jaarlijkse bierwedstrijd in Londen, heeft een panel van experts bieren van over de hele wereld beoordeeld op smaak en receptuur. Ook de in Leiden gevestigde Brouwerij Pronck viel in de prijzen met een drietal bieren. Eén daarvan betreft een biologisch witbier, bereid met..... 0 reacties

Wat maakt bier bio?
Weinigen weten wat een bier nu precies bio maakt. Het grote verschil zit in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten (hop en graan, meestal gerst). Die zijn afkomstig uit de biologische landbouw, dus geteeld zonder chemische pesticiden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het..... 0 reacties

Belgische mededingingsautoriteit legt term 'ambachtelijk' aan banden
De Belgische mededingingsautoriteit heeft richtlijnen uitgevaardigd voor het gebruik van de terminologie 'artisanaal', 'ambachtelijk' en afgeleiden in productbenamingen. De richtlijnen bepalen bijvoorbeeld dat de productie op kleine schaal moet gebeuren en dat geen ingrediënten met additieven gebruikt mogen..... 0 reacties


Lidl introduceert 'katervrije' bio-prosecco
Het avondje uit na een harde week werken: meer dan verdiend. En dan komt de man met de hamer the day after onherroepelijk langs. Even die reality check. Met hangen en wurgen sleep je jezelf, met bonkende hoofdpijn, de dag door. Na vandaag drink je nooit meer, beloof je jezelf plechtig.Halt! Als het aan Lidl..... 1 reacties


Vlaamse cartoonist Herr Seele over bio:
"Heft in eigen hand nemen, óók als kleine ondernemer"
Herr Seele – geboren als Peter Van Heirseele – is niet voor één gat te vangen: in België is hij vooral bekend als cartoonist (Cowboy Henk), maar hij is ook kunstenaar, maakte programma's, schreef scenario's, en stond op de planken met brother-in-arms Kamagurka. Daarnaast heeft Herr Seele een pianowinkel en..... 0 reacties


Natrada neemt distributie Lazanou in Nederland over
Sinds deze week heeft Natrada haar eerste Zuid-Afrikaanse wijn beschikbaar voor de Nederlandse markt. Volgens eigenaar Ramon van Huffelen was Natrada al langer bezig om haar Europese assortiment uit te gaan breiden met Zuid-Afrikaanse wijnen. Met het tophuis Lazanou is daarmee een eerste belangrijke stap..... 0 reacties


Spaanse designer haalt de zon in huis bij Neleman
Met haar illustraties voor Unicef om de gevolgen van de wereldwijde luchtvervuiling bij kinderen onder de aandacht te brengen stond ze op de indrukwekkende shortlist van de World Illustration Awards 2017. Zo zijn er meer lijstjes en onderscheidingen die de Spaanse designer Veronica Grech achter haar naam kan..... 0 reacties


Biologische hopteler Joris Cambie:
"Een rijke grond, dat is de basis van alles"
Joris Cambie is een van de laatste achttien hoptelers in België én de enige biologische. In 1997 schakelde Joris om naar de biologische hopteelt. Zo bewees hij aan de andere telers dat biologische hopteelt mogelijk was. Gangbare telers gebruiken chemisch-synthetische gewasbescherming om het risico op..... 0 reacties


Fotoreportage congres Biodynamisch en de 'vrije' markteconomie
Marianne Thieme: "Laat je horen als biologisch-dynamische boer!"
Tholen - Marianne Thieme wil dat de BD-beweging meer op de voorgrond gaat treden. Ze roept de biologisch-dynamische boeren op om naar Den Haag te gaan en te pleiten voor meer financiële middelen. "Laat je horen als jonge biologisch-dynamische boer! BD kan het verschil gaan maken en het is tijd om in actie te..... 0 reacties


EU verwacht lagere wijnproductie: -14%
Een droge zomer en hagel en vorst in het voorjaar hebben ervoor gezorgd dat de Europese druivenoogst dit jaar lager uitvalt dan in 2016. De belangrijkste wijnregio’s in Europa verwachten daardoor een fors lagere productie. Er zal in de Europese Unie naar verwachting 145 miljoen hectoliter wijn worden..... 1 reacties


Proeverij zorgt voor meer beleving op de winkelvloer
Bioco koffie: biologisch, 100% Arabica, artisanaal gebrand en duurzaam
UniPharma heeft begin september het biologische koffiemerk Bioco aan haar assortiment toegevoegd. Om de introductie te ondersteunen is het onder andere mogelijk om in de winkel een proeverij met Bioco koffie te houden. Met de proeverij van Bioco koffie creëer je meer beleving op de winkelvloer. Dit is een..... 0 reacties


21 - 29 oktober in Vlaanderen:
Campagne biologische bieren en wijnen van start
Gek op bier of wijn, maar ben je nog niet helemaal thuis in het biologische aanbod? Van 21 tot en met 29 oktober 2017 brengt BioForum Vlaanderen de kwaliteiten van biologische bieren en wijnen onder de aandacht. Maak daarbij kennis met het rijke assortiment uit de eerste hand, middels een bier- of..... 0 reacties


Consumentenbond laakt biologische theevarianten
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 90 procent van de consumenten vindt dat er iets moet worden gedaan aan misleidende informatie op etiketten. De Consumentenbond start om die reden de campagne 'Dit deugt niet' en roept consumenten op de petitie voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen te..... 0 reacties


Fotoreportage bio-aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Tholen - Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich de afgelopen 2 dagen (26 en 27 september) in het Expo Center in Houten. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 waren ook veel biologische producten te vinden. Biojournaal maakte een uitgebreide..... 0 reacties


Volle Yoghurt van Weerribben Zuivel en Safraan-Kruidenthee
Bio valt in de prijzen op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de bio-sector in de prijzen gevallen. Gisteravond werden de winnaars van de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas in Houten bekendgemaakt en gehuldigd. De volle yoghurt van Weerribben Zuivel werd door de jury Cum Laude onderscheiden..... 0 reacties


Wijnstokken leasen? Het kán!
Vlak na de eeuwwisseling maakten Wilma en John Huisman de overstap van biologisch melkveebedrijf naar biologische wijngaard: Reestlandhoeve. Hoewel ze toen niet precies wisten waar ze aan begonnen, viel hun wijn meteen in de smaak. En weten ze mensen nog altijd op een bijzondere manier aan hun wijngaard te..... 0 reacties


Bio+: 100 nieuwe producten
"Uitstraling nu toegankelijker voor een breder publiek"
Tholen - Bio+ heeft het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten. Zo zijn er in totaal meer dan 100 nieuwe producten geïntroduceerd, wat de teller op 350 producten zet. "We hebben fors ingezet op de productontwikkeling en dit heeft geresulteerd tot de introductie van nieuwe producten binnen nagenoeg alle..... 1 reacties

Tim Westwell, mede-oprichter Pukka Herbs:
"We kunnen niet de minderheid blijven cateren"
De inlijving van Pukka Herbs door Unilever verraste de Britse en Nederlandse bio-sector behoorlijk. De oprichters van het theebedrijf vertelden in gesprek met Natural Products Global over hun drijfveren. Tim Westwell: "Om de route van groei te bewandelen waren er grofweg twee keuzes: gebruik maken van..... 0 reacties


Groei ten koste van gangbaar
Rooskleurige toekomst voor biologische wijn
Tholen – Een biologisch wijnabonnement: uniek in Nederland. Toen Eveline Scheren twee decennia terug in de Verenigde Staten woonde, had zij een abonnement op Californische wijnen. Dat vond ze zo interessant dat ze zeven jaar geleden besloot om in Nederland een vergelijkbare service aan te bieden: de..... 0 reacties

Schulp Vruchtensappen wint Ondernemersprijs Stichtse Vecht 2017
"Heel Stichtse Vecht kan trots zijn op een bedrijf als Schulp Vruchtensappen", staat in het juryrapport voor de Ondernemersprijs Stichtse Vecht 2017. De prijsuitreiking vond plaats op 14 september in Maarssen, tijdens de jaarlijkse ondernemersbarbecue in het gemeentekantoor bij Goudestein. "Schulp..... 0 reacties


Simon Lévelt presenteert vernieuwde winkelformule
"Winkelier neemt de klant mee op avontuur"
Tholen - Simon Lévelt heeft afgelopen zaterdag 9 september de vernieuwde winkelformule gepresenteerd. In de winkel aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam kon men een kijkje komen nemen in de - letterlijke - proefwinkel van de nieuwe formule. "De opening was drukbezocht, dat is een goed teken. De klanten..... 0 reacties


Frankrijk bierland?
Fransen niet vies van een zelfgebrouwen speciaalbiertje
Le fin de tes problemes, c'est de la joie. Frankrijk: het land der bourgondiërs mag dan wel bekendstaan om zijn voorliefde voor wijnen, ook bierbrouwen raakt in zwang. Als bierliefhebber in Frankrijk hoef je niet meer op bezoek bij de noorderburen om aan je trekken te komen. Veel supermarkten getuigen..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties

Trainforest Experience tijdens Organic September
Londense metro verandert in oerwoud
Ter ere van 'Organic September' is de Londense metro de hele maand omgetoverd tot een bos. Het initiatief beoogt bewustwording te genereren onder consumenten om duurzame voeding te kopen met oog voor milieu en dierenwelzijn. Little Miracles, biologisch drankmerk, is het brein achter deze bijzondere..... 0 reacties


"Eenmalige stunt, geen crossmarketingsactie"
Mosselpan brengt duurzame wijn- en visproducent samen
Tholen – Derrick Neleman en Bart van Olphen: twee ondernemers met hun blik op de horizon gericht. De één zit in de biologische wijnbusiness, de ander in de duurzame visserij. Hun missie is vergelijkbaar: meer mensen van respectievelijk duurzaam gevangen vis en duurzaam geproduceerde wijn laten genieten. Dat..... 0 reacties


25 verschillende bio-sappen bij sapproducent de Drie Wilgen
Sappen duurder door prijsstijging verwerkingsfruit
Tholen - Al sinds Jan Hellemans een kleine jongen was, kwam hij volop in aanraking met fruit. Bij de appelbomen van zijn opa zocht hij vroeger al naar gevallen appelen, die hij opraapte en waar hij vervolgens appelsap van maakte. Decennia verder pakt de ondernemer het met zijn bedrijf de Drie Wilgen..... 0 reacties


"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?
Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele..... 0 reacties


Unilever neemt Pukka Herbs over
Unilever maakte vanochtend bekend Britse theefabrikant Pukka Herbs over te nemen. Het concern maakte daarbij geen financiële details bekend. Pukka is een snelgroeiende biologische theeproducent met een jaaromzet van circa 33 miljoen euro en groeide qua omzet het afgelopen jaar met zo'n 30 procent. Unilever..... 0 reacties


Suikerhoudende frisdranken geweerd van middelbare scholen
De Nederlandse frisdrankproducenten stoppen met de verkoop van de traditionele, suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. Dit heeft betrekking op alle producenten en importeurs die aangesloten zijn bij de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). De implementatie is uiterlijk eind..... 0 reacties


Thee met een bite
Nieuw van Piramide: Intense Mix
Piramide lanceert een reeks bijzondere kruidentheevarianten met een bite. Vanaf deze week zijn er drie nieuwe varianten Piramide 100% biologische kruidenthee in de schappen van de biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels te vinden. Piramide Intense Mix is een reeks zorgvuldig samengestelde mixen van..... 0 reacties


Appel-gembersap nieuw bij Pajottenlander
"In 30 jaar nog nooit een product geschrapt"
Tholen - Pajottenlander viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Met de nieuwste creatie Appel-gember komt het aantal sappen in het assortiment van het Belgische bedrijf ook op precies 30 te staan. "In al die jaren hebben we nog nooit een product geschrapt. Daar is Peter heel trots op. De meeste producenten..... 0 reacties


Europees vooruitzicht bio-kokosnootwater ronduit positief
Analisten voorspellen dat de Europese markt voor kokosnootwater een flinke groei zal doormaken. De samengestelde jaarlijkse groei in de periode 2017-2021 wordt geschat op 25,03%. Een van de indicatoren die daarvoor wordt aangehaald, is de groei die de Braziliaanse markt voor kokosnootwater momenteel..... 0 reacties