Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Dranken


Starbucks komt met biologische avocado-spread
Starbucks sluit aan bij de huidige trend voor avocado's. De koffieketen gaat een spread op avocado-basis toevoegen aan zijn menu. De avocado-spread wordt op dit moment alleen nog aangeboden in een beperkt aantal Amerikaanse vestigingen, maar er zijn plannen om de spread ook elders in de VS te lanceren. Er is..... 0 reacties


Omschakelende boeren komen in aanmerking voor bio-chocolademelk
Ze zijn niet aanwezig op de Bio-beurs in Zwolle, maar toch wil Zuivelryck bezoekers van deze beurs kennis laten maken met de chocolademelk. Bij Natuurweide krijgen alle omschakelende boeren een pak Fair Trade Biologische chocolademelk mee naar huis om 'op de smaak' van biologisch te komen. Op de stand van..... 0 reacties


Kleinschalige Belgische bio-teler toont fruitsappen op Bio-beurs
Pajottenlander is een eigenzinnig, kleinschalig bedrijf met een lange traditie in biologische fruitteelt, verwerking en handel. In 1987 startte Peter met biologische fruitteelt in de hoogstamboomgaard in het Pajottenland, een vruchtbare streek ten zuidwesten van Brussel. Om geen overschotten verloren te..... 0 reacties


Blueberry Punch: gekruid bessensap voor koude dagen
De Drentse blauwe bessentelers Edo en Maria presenteren op de Bio-beurs een derde variant PureBlu blauwe bessensap: Blueberry Punch, een sap van 100% blauwe bessen, maar nu met kruiden – bedoeld om warm te drinken. Maria: "Het woord punch stamt uit India en betekent vijf – de smaak komt van vijf..... 0 reacties


Biologische sappenlijn Schulp krijgt nieuwe fles en verpakking
De sappen van Schulp krijgen een nieuw jasje. Op de komende Bio-beurs, woensdag 18 en donderdag 19 januari, presenteert Schulp zijn biologische sappenlijn in een compleet vernieuwde uitstraling. Zowel het etiket als het model van de fles zijn aangepast. Vers van de pers in het assortiment van Schulp is..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden
Scott Henderson en zijn vrouw Maria Elena Guerra zijn de eigenaars van de eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden. Beiden zijn erg gepassioneerd over natuur en het milieu en werken bij Conservation International en het WNF.Het stel heeft een teeltoppervalk van ongeveer 160 km2 waarop zij..... 0 reacties


Biologische wijn beter beoordeeld
Bio-wijnen doen het structureel beter in beoordelingen dan de conventionele tegenhangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteit van Californië. De onderzoekers vergeleken ruim 74.000 verschillende recensies van wijnen in gerenommeerde wijntijdschriften.Op een maximale score van 100..... 0 reacties


Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van €594 mln, een..... 0 reacties


Chinese wijnproducent ontvangt biologisch certificaat van de EU
De Chinese wijnproducent Xuan Yan is de eerste wijnproducent in de regio die door de EU biologisch gecertificeerd is. De wijnproducent teelt sinds 2009 al haar druiven zelf, maar is in 2014 pas begonnen met het maken van wijn. De producent heeft geen haast om de productie te vergroten. Het bedrijf limiteert..... 0 reacties


Eerste biologische Caribische rum
Rumproducent Neisson van het Caribische eiland Martinique heeft haar eerste biologisch gecertificeerde rum gelanceerd met de naam Neisson Bio Esprit. Deze week stonden ze voor het eerst in de schappen in Martinique.Rumproductie in Martinique is anders dan in de rest van de Cariben. In Martinique wordt rum..... 0 reacties


"Gin-tonic? Gebruik een bio-citroen!"
Belgische toxicoloog Jan Tytgat raadt het gebruik van citrus in de populaire cocktail gin-tonic af. "De schillen zitten vol gewasbeschermingsmiddelen", zegt hij tegen Het Belang van Limburg. Volgens hem fungeert de schil als spons waarin alle residuen achterblijven, die vervolgens in het drankje..... 0 reacties


Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro
De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van..... 0 reacties


Rijst- en haverdrank eiwitrijk alternatief voor sojadranken
Het biologische natuurvoedingsbedrijf Lima biedt voortaan een alternatief voor sojadranken. Met Rice Drink Protein en Oat Drink Protein, twee met erwteneiwitten verrijkte granendranken, wil het bedrijf een bijdrage leveren in de de dagelijkse consumptie van plantaardige eiwitten.Bron van eiwitten Rice Drink..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Koudgeperste sappen Naturalicious nu ook in retail
Albert Heijn en Marqt gaan vanaf december als eerste de verse rauwe, koudgeperste juices van Naturalicious voeren. Ondanks de vraag van consumenten, waren supermarkten tot nu toe terughoudend om rauwe sappen te voeren vanwege de beperkte houdbaarheid. Naturalicious heeft exclusief voor de supermarkt een..... 0 reacties




Mean Green: nieuwe 'cold pressed juice'
Vanaf 1 september 2016 is een nieuwe cold pressed juice verkrijgbaar bij alle filialen van Juice Brothers; the Mean Green. Deze nieuwe creatie bestaat uitsluitend uit groenten, aangevuld met wheatgrass en een vleugje limoen. De eerste echt groene sap van Juice Brothers was de Force of Nature. Met the Mean..... 0 reacties


Fedor Vogel, Bier! magazine:
"Brouwerij De Leckere misschien overnamekandidaat"
Grote bierconcerns trekken steeds vaker de portemonnee voor kleine speciaalbrouwers. Deze week kocht AB InBev de Belgische brouwer Bosteels, bekend van de bieren Kwak en Tripel Karmeliet. Welke Nederlandse brouwerijen staan op het verlanglijstje van de grote jongens? Met een pilsje op het terras ben je..... 0 reacties


Albert Heijn Perla biologisch bovenaan geëindigd
Consumentenbond: "Huismerk koffiepads winnen op smaak en duurzaamheid"
Bij een test van de Consumentenbond van koffiepads in de varianten regular en dark roast, scoren veel huismerken beter op smaak en duurzaamheid dan de originele pads.De Consumentenbond liet voor de Consumentengids van september 15 regular en 14 dark roast koffiepads op smaak beoordelen door een panel van..... 0 reacties


Vraagtekens bij hoog suikergehalte
Gatorade komt met biologisch energiedrankje
Gatorade introduceert in Amerika een biologische energiedrank: G Organic. De lijn zal bestaan uit drie varianten: citroen, aardbei en een bessenmix. Het drankje bevat 7 ingrediënten: Water, biologische rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke biologische smaakstoffen, zeezout, natriumcitraat en kaliumchloride...... 0 reacties


Thee van Oordt heeft nu ook Organic Herbal lijn
Tholen - Axxent Masters in Tea heeft sinds een aantal jaar ook het theemerk Thee Van Oordt onder zijn hoede. Het theemerk is anno 1834 in Rotterdam opgericht door Adriaan Johannes van Oordt. Na een rebranding introduceerde Axxent onlangs de Thee van Oordt Organic Herbal lijn. Vanaf week 40 neemt een..... 0 reacties


Duitse bio-wijngaarden geraakt door klimaatverandering
De overgang op biologisch kan ervoor zorgen dat wijngaarden zich makkelijker aanpassen aan klimaatverandering. In deze warme en natte zomer hebben de Duitse telers echter te maken gekregen met een infectie die ze niet tegen kunnen gaan zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. De infectie..... 1 reacties


Frans Erdmann: "Dit is werkelijk waarzinnig"
Crowdfunding BioDrinks binnen 24 uur geslaagd
Tholen - De crowdfundingactie van BioDrinks, het zusterbedrijf van BioSpirits, is binnen 1 dag geslaagd. "Binnen 24 uur zijn we 'vol-gefund'. Zelfs nog met een 'overfunding' van 20.000 euro. Dit is werkelijk waanzinnig", geeft Frans Erdmann aan. "Gisteren om 17:45 uur zaten we al aan ons streefbedrag van..... 1 reacties


"Smaak blijft vooralsnog achter op verwachtingen consument"
BioDrinks investeert in biologische frisdranken
BioDrinks is het zusterbedrijf van Biospirits. Eigenaren Thomas en Frans Erdmann hebben grootse plannen met het bedrijf. Biospirits is de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij van de Benelux. De distilleerderij produceert verschillende biologische dranken, waaronder gin. Thomas: "Met..... 0 reacties


Reportage vrijwilligerswerk op bio-wijnboerderij in Flevopolder
Aantal Nederlandse WWOOF-locaties verdrievoudigd
Vrijwillig werken op een biologische boerderij begint ook in Nederland een populaire vakantiebesteding te worden. Daarvoor bestaat een wereldwijd netwerk, World Wide Opportunities on Organic Farms, kortweg WWOOF.De vrijwilliger leert op de boerderij de kneepjes van het boerenbestaan. En de boeren en tuinders..... 0 reacties


Netverpakking en wijnglaslabels uit duurzaam geproduceerde Europese grondstoffen
Bio4Pack heeft sinds kort volledig composteerbare netverpakkingen en wijnglaslabels in het assortiment die worden vervaardigd uit grondstof die afkomstig is uit Europese bossen. Zoals van Bio4Pack verwacht mag worden, is er voor de keuze van deze grondstof niet over één nacht ijs gegaan. Vanzelfsprekend..... 0 reacties


Broodtrommeltjes met bio-producten voor basisschoolkinderen
Afgelopen woensdag 31 augustus en de week ervoor heeft BioTropic op twee basisscholen in Bleiswijk broodtrommeltjes uitgedeeld en zo de kick-off gegeven voor het scholenproject 'gezond gedrag'. "De twee scholen die wij mochten bezoeken waren de christelijke basisschool 'De Wiekslag' en de 'Anne Frankschool'..... 0 reacties


Forse groei Italiaanse bio-wijnexport
De groei van de wijnexport van Italië valt in het niet ten opzichte van de groeiende export van de bio-wijn. Waar de gewone wijnexport een groei van 5 procent realiseerde, steeg de Italiaanse bio-wijnexport met 38 procent gestegen. De biologische wijnen hadden een waarde van 205 miljoen euro, waarvan 68..... 0 reacties

25 en 26 september in Waddinxveen:
De Wereldse Wijndagen met groot aantal biologische en BD-wijnboeren
Één keer in de twee jaar organiseert Delta Wines samen met Coenecoop Wine Traders het grootse wijnevenement voor wijn proevend Nederland, de Wereldse Wijndagen. Op 25 en 26 september kan er van alles geproefd worden door een ieder die zich voor z'n vak met wijn bezighoudt. Het evenement zal plaatsvinden in..... 0 reacties


"Bescheiden producent wil focussen op de sappen en jams"
Winkeliers waarderen verhaal achter Insieme
Tholen - Mont Blanc Foods is sinds kort het exclusieve verkoopkanaal voor de lijn met biologische jam en sap van de agrarische coöperatie 'Insieme'. "De producent benadrukte van begin af aan dat hij vooral wil focussen op het feit dat de producten lekker en puur zijn. Toch merk ik dat de winkeliers..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties


Nieuw: Birch Wtr – biologisch berkensap
'Drinks by nature' introduceert met Birch Wtr, biologisch berkensap, een alternatiewf voor reguliere frisdranken. Birch Wtr is er in drie verschillende smaken. Berkenwater is het sap direct getapt uit de berkenboom. Een traditionele drank uit Oost Europa, welke al eeuwen lang bekend staat om haar zuiverende..... 0 reacties


Riverland (AU) ziet veel potentie voor bio-wijnbouw
Het zuiden van Australië staat bekend als een goede wijnregio. De brancheorganisatie van Riverland's wijnindustrie ziet veel potentie voor de biologische wijnbouw. De ambitie is zelfs om een wereldleider te worden in de bio-wijn. Volgens de organisatie zijn de condities in de regio net zo goed als in andere..... 0 reacties


Nieuw onderzoek UCLA:
"Eco-vriendelijke wijn smaakt lekkerder"
Eco-vriendelijke wijn smaakt lekkerder dan reguliere wijn, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de UCLA (Amerika). In het onderzoek lag de focus op wijnen die gemaakt zijn van druiven van biologische en biologisch-dynamische boerderijen, maar er is geen gecertificeerde biologische wijn in het onderzoek..... 0 reacties


Denemarken: Triodos Organic Growth Fund neemt 20% belang in Naturfrisk
Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in Naturfrisk Group Holding. Naturfrisk is een Deense producten van biologische frisdranken, vruchtensappen, siropen, bier en gedistilleerde dranken genomen. De investering van het fonds ondersteunt Naturfrisk in zijn voortdurende..... 0 reacties


Twee nieuwe producten bij Neleman deze zomer
Neleman Verdil 2015 en Neleman olijfolie extra vergine zijn de nieuwste aanwinsten in het Neleman assortiment. Nu verkrijgbaar via de webwinkel www.neleman.org en de diverse verkooppunten in het land.Neleman VerdilEen zoete wijn, deels gemaakt volgens het zogenaamde ijswijn-procedé. De verdil druiven worden..... 0 reacties


Meer biologische fruitsappen bij AH
Sinds deze week zijn twee nieuwe Leev-producten opgenomen bij 150 winkels van Albert Heijn. Het gaat om ingedikt fruitsap granaatappel en een variant met bessen, cranberry's, appel en vlierbes.Sinds de oprichting van Leev in 2008 is het aanbod van producten en het aantal verkooppunten enorm gegroeid. Zo zijn..... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties


"Goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van langetermijntrend"
Wessanen groeit weer sterk
Wessanen heeft in het tweede kwartaal van 2016 een autonome groei van 8% geboekt (8,6% over het eerste halfjaar). De omzet uit de eigen merken groeide in deze periode met 10,3%. CEO Christophe Barnouin reageert: "We blijven goede vooruitgang boeken in de uitvoering van onze strategie en hebben hiermee een..... 0 reacties


Meer beleving op winkelvloer met Rabenhorst bio-proeverij
Om in de zomermaanden voor meer beleving te zorgen in de natuurvoedingswinkel is een Rabenhorst bio-proeverij een goede optie. Met de Rabenhorst stand kunt u meer beleving op de winkelvloer creëren. De stand is uitstekend te combineren met andere proeverijen. "De selectieve distributie van Rabenhorstsappen..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Neleman maakt Spaanse bio-wijn uit Valencia
Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij wijnpionier Derrick Neleman. Na een handel- en importcarrière volgt Derrick nu zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia. Via de nieuwe City Winery haalt Neleman een stukje van Valencia naar Nederland. Design en belevingDesign speelt een grote..... 0 reacties


"Dit is pas het begin, de mogelijkheden zijn eindeloos"
Vlierbloesemsiroop eerste product van eigen erf Warmonderhof
De Hofwinkel in Dronten heeft dit jaar voor het eerst vlierbloesemsiroop laten maken van de vlier die bloeit op de erven en langs de akkers van Warmonderhof. De Hofwinkel is verbonden met Warmonderhof, de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Dronten. Vlierbloesemsiroop is al jaren een goed lopend..... 0 reacties


Crowdfunding Wilde Wijngaard levert bijna 16.000 euro op
Voortbouwend op 15 jaar wijnbouw expertise van El Placer is Stichting Wijnbouw Lelystad dit voorjaar gestart met een permaculturele wijnbouwbiotoop. Onlangs werd een crowdfundingactie geïnitieerd voor een proefveld met biologische druiven. Daarop wil de stichting onbespoten druiven kweken, die bestand zijn..... 1 reacties


De Smaakspecialist in De Succesfactor op RTL 7
Als winnaar in de branche duurzame levensmiddelen van de Nationale Business Succes Award (NBSA) 2016, zijn er bij de Smaakspecialist TV-opnamen gemaakt voor het programma De Succesfactor (RTL 7). Hierin delen bekende en minder bekende topondernemingen hun tips, toelichtingen en inzichten. Het verhaal van de..... 0 reacties


Ecologische douche in ruil voor afval: LimaCleanUp
De zeeën en oceanen veranderen in een soep van plastic. Met de LimaCleanUp wil Lima deze vervuiling een halt toeroepen. Op het strand van Wenduine werd deze week een douche geïnstalleerd die werkt op afval. Zo wil Lima mensen aanmoedigen om samen de stranden weer schoon te maken. Handen uit de mouwen voor..... 0 reacties

57 nieuwe Skal-gecertificeerden in juni 2016
In juni heeft Skal Biocontrole 57 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Naast het certificaat mogen de ondernemers als zichtbaar teken van de certificering het Europees biologisch keurmerk op hun (biologische) producten plaatsen. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar en het kan de..... 0 reacties


Reisverslag:
Zó wordt de thee van Terrasana geproduceerd in Japan
Vorige week introduceerde TerraSana het begin van een gloednieuw reisverslag. Peter Jacobs, directeur van TerraSana, schreef dit tijdens zijn bijzondere reis in Japan. Vier medewerkers van TerraSana bezochten acht van TerraSana's unieke Japanse producenten. Stuk voor stuk (familie)bedrijven met een mooi..... 0 reacties


De Leckere breidt brouwcapaciteit uit met 2.500 HL
Afgelopen jaren heb je meerdere keren kunnen lezen dat De Leckere gestaag groeit. De productie werd opgeschroefd en er werden meerdere malen nieuwe lagertanks bij geplaatst. Met de plaatsing van extra tanks zou De Leckere de groeiende vraag naar het bier weer een tijd aankunnen.De vraag naar het biologische..... 0 reacties


Maak kennis met de Topo Verde uit Spanje
Weet u het nog? Nog niet zo lang geleden lieten Franse boeren Spaanse tankwagens leeglopen aan de grens omdat de wijnen de helft van het geld kosten als hun Franse evenknie. Aan de kwaliteit van de Spaanse kwaliteit lag het niet, het was pure Franse frustratie. Ook Spaanse biologische wijnmakers winnen..... 0 reacties


Greystone Nieuw-Zeelandse Biologische Wijngaard van het jaar
Greystone Wines uit Noord Canterbury is onlangs uitgeroepen tot winnaar bij de Nieuw-Zeelandse biologische wijnen prijsuitreiking. Eerder dit jaar wonnen ze al gouden medailles met diverse wijnen. In 2014 hadden de Nieuw-Zeelandse biologische wijnen prijsuitreiking al een succesvol debuut en nu waren er..... 0 reacties


Biobased en composteerbare koffiecapsule in finale De Gouden Noot
De volledig biobased en composteerbare koffiecapsule die door Bio4Pack en ATI is ontwikkeld, staat in de finale van de Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016. Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack, reageerde verheugd op het behalen van de finaleplaats. "Dit mooie resultaat is het gevolg van..... 0 reacties


Nieuw: Bionade Citroen Bergamot
Voor de fans van Bionade is er goed nieuws. Er is namelijk een nieuwe smaak van de populaire biologische gebrouwen frisdrank: Bionade Citroen Bergamot. Dit is een verfrissende dorstlesser voor de zomer, die overigens ook zeer geschikt is om te gebruiken in cocktails. Over BionadeDeze gebrouwen frisdrank is..... 0 reacties


Verklaring Nederlandse Brouwers over glyfosaat in Duits bier
In een rapport van het Umweltinstituut München dat op 25 februari 2016 is gepubliceerd staat dat 14 Duitse biermerken sporen van het gewasbestrijdingsmiddel glyfosaat bevatten. Het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR), de Duitse voedsel- en warenautoriteit, verklaart in een persbericht dat de hoogst..... 1 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appèl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties


Ekoland ober tapt nieuwe sappen
Ekoland komt met drie vernieuwde vruchtensappen. Ze hebben elk hun unieke receptuur en zijn op basis van appel. Rocky Red (rodevruchtensap) wordt gekenmerkt door granaatappel, bij Funky Yellow (gelevruchtensap) komt de guave in smaak naar voren en de Jazzy Green (groenevruchtensap) is verfrissend door een..... 0 reacties


Onderzoek NVWA:
"Glyfosaatgehalte van bier ver beneden wettelijke limiet"
Het gehalte van glyfosaat in bieren op de Nederlandse markt ligt ver onder het maximum dat op basis van het gerstgehalte toelaatbaar is. Er zijn geen gezondheidsrisico's vanwege glyfosaat in bier. Dat constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van onderzoek in het voorjaar van..... 0 reacties


Terschelling bedekt met dubbeldikke laag bio-cranberrybloesem
Dat Terschelling een kleurrijk eiland is, laat het nu overvloedig zien. Dit meldt Cranberry Terschelling. "De Cranberryvelden die zich van paal 1 tot paal 21 achter de strandduinen uitstrekken zijn bedekt met een dubbeldikke laag cranberrybloesem. In de ochtend verspreiden de nog met dauw bedekte bloemetjes..... 0 reacties


Biologische bron van energie
Little Miracles is een 100% biologische en energierijke mix van de meest pure thee, sap van superfruit en ginseng met Fairtrade-keurmerk. Het drankje is bedacht door de Deense eigenaar die voor lange tijd verbleef in China en daar leerde over de gezondheidsvoordelen van de Chinese ginseng wortel. De Chinese..... 1 reacties


Nieuw bij Yaviva: de thee van Teatox
Een mooie uitstraling bereik je niet alleen door aandacht te besteden aan je uiterlijk. Ook het innerlijk mag niet vergeten worden. De oprichters van Teatox weten dat en ontwikkelden een complete lijn van theeën die op basis van natuurlijke kracht bijdragen aan een gezondere levensstijl. Vanaf nu is deze..... 0 reacties


Cafeïnevrij koffie-alternatief van spelt en cichorei
Chikko Not Coffee: De terugkeer van 'oorlogskoffie'
Een nieuw koffiemerk met groot op de verpakking de tekst 'Not Coffee'. Nee, het gaat hier niet om de zoveelste hippe koffiebrander, maar om een nieuw soort cafeïnevrije koffie gemaakt van geroosterde spelt. En de jongens van Chikko Not Coffee – zo heet het nieuwe merk voluit – komen ook met een bijzondere..... 0 reacties


Groei zit vooral in breder assortiment
"Afzet biologische producten groeit weer met dubbele cijfers"
Tholen – De Nederlandse consument maakt duidelijk gezondere keuzes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Rini Emonds van IRI dinsdag 14 juni presenteerde tijdens de VBP vergadering. Naast dat er voor gezondere producten gekozen wordt, groeit ook het marktaandeel van de duurzame producten in de reguliere..... 0 reacties


VBP wordt Bio Nederland
Jan Groen nieuwe voorzitter VBP
Tholen – Er verandert veel binnen de VBP, zo bleek gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Biologische Producenten. Met een nieuwe naam en een nieuw logo moet de organisatie een nieuw elan krijgen. Ook zwaaiden twee bestuursleden en de voorzitter af. Jan Groen, van Green Organics, nam de..... 0 reacties


Proefveld voor bio-druiventeelt opgeleverd in Lelystad
Onbespoten druiven kweken, die bestand zijn tegen schimmels en andere ziekten. Dat proberen de Stichting Wijnbouw Lelystad en de Wageningen Universiteit de komende jaren langs de Elandweg in Lelystad.Zaterdagochtend 11 juni gingen de laatste van in totaal 3000 plantjes de grond in op een biologisch proefveld..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


foodwatch opent de aanval op frisdranken
foodwatch heeft donderdag 9 juni een nieuwe video gepubliceerd die de feiten van de overmatige consumptie van suikerhoudende frisdrank in Nederland laat zien: van obesitas, diabetes type 2 en tanderosie, tot erectieproblemen en zelfs amputaties. Nederland is Europees kampioen in frisdrankconsumptie. Kinderen..... 0 reacties


Fotoreportage - Estafette Dordrecht opent op AA-locatie
Groter assortiment en meer vers
Tholen - Zaterdag 4 juni heropende Estafette in Dordrecht feestelijk de deuren op een nieuwe locatie. Biojournaal bezocht de nieuwe vestiging om een fotoreportage te maken. Gelegen op een AA-locatie in het hart van de stad kan geen Schapenkop (Dordtenaar) meer om de Estafette heen. Dat was ook te merken,..... 0 reacties


Wessanen rondt overname Ineobio af
Wessanen heeft de overname van Ineobio afgerond. Ineobio is een expert in biologische koffie en thee en de eigenaar van het merk Destination. De overname werd op 12 mei al in Biojournaal aangekondigd. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt. IneoBio is het toonaangevende merk in biologische koffie en..... 0 reacties


Fairtrade biedt kansen volgens Patrick Cairns (Wessanen UK)
"Verander de wereld stap voor stap met een kopje thee"
Patrick Cairns, directeur Wessanen UK, vertelt in dit artikel waarom Clipper Tea zich totaal blijft inzetten voor Fairtrade thee. "De dagelijkse boodschappen hebben meer impact op de wereldeconomie dan de stemmen bij een verkiezing. Dit is een gedurfde uitspraak maar ik geloof er heilig in", vertelt hij in..... 0 reacties


"Bijzondere verhaal achter Proviant heeft het gebracht tot waar het nu is"
'Homemade' biologische limonade van vers sap
Tholen - De biologische limonade van Proviant is sinds half april ook verkrijgbaar bij Udea. "Dit is limonade naar oma's recept: vers geperst sap, zuiver mineraalwater en een beetje biologische rietsuiker. Het authentieke 'homemade' recept is wat onze limonade van andere soorten onderscheidt", vertelt..... 0 reacties


De Betere Wijn en Ekoplaza doneren €4530,15 aan I Love Beeing
De Betere Wijn en Ekoplaza doneren een bedrag van 4530,15 euro aan I Love Beeing. 'AmBEEssadeur' Waldemar Torenstra nam de cheque namens de bijen in ontvangst. "Er zijn in totaal meer dan 30.000 flessen van De Betere Wijn verkocht, een prachtig aantal. Op deze manier kun je met een mooi biologisch en vegan..... 0 reacties

Franse bio-omzet: +14,7% naar 5,75 miljard euro
Het Franse l'Agence Bio meldt dat de markt voor biologische levensmiddelen een waarde bereikt heeft van 5,75 miljard euro. Dit betekent een stijging van 14,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Uit de cijfers blijkt verder dat het bio-aandeel in eieren ongeveer 20% bedraagt, voor melk is dat 12%. Vooral..... 0 reacties


"Nederlandse biersector behoort tot koplopers duurzaamheid"
Nederlandse bierbrouwers presenteren tijdens de vijfde editie van de Week van het Nederlandse Bier de duurzaamheidsresultaten van de biersector. Tijdens een bijeenkomst met brouwers, wetenschappers, overheden, ketenpartners, NGO's en consumenten kwam naar voren dat de biersector het in ons land zeer goed..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout

Met (H)Eerlijke Markt
Open dag De Jonge Beer Brouwerij: 29 mei
De Jonge Beer Brouwerij open op zondag 29 mei haar deuren in het kader van de Nederlandse Brouwerij Dagen. Dit is onderdeel van de Week van het Nederlandse Bier. Alie en Jan de Vries, brouwers en eigenaren van de brouwerij: "We bestaan nu een jaar en doen voor de tweede keer mee aan de Nederlandse Brouwerij..... 0 reacties


Brouwerij 't IJ wint Amsterdam Business Award 2016
Uit handen van Hankie van Baasbank, Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel, ontvingen de ondernemers Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij 't IJ de Amsterdam Business Award met bijbehorende cheque ter waarde van 25.000 euro aan advertentiewaarde bij de Telegraaf. Volgens de winnaars hebben..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties

Mocca d'Or neemt Santas Koffie over
Koffiebranderij Mocca d'Or heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Na de laatste jaren autonoom een stevige groei te hebben gekend, versterkt Mocca d'Or hiermee haar positie in de Out of Home koffiemarkt.Naast de ambachtelijk geroosterde Mocca d'Or koffies, volgens uniek Slowroast procedé, en het..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


Barry Standing, G's:
"Uitdaging is om jaarrond een uniforme kwaliteit bio in het schap te krijgen"
Tholen - Babyleaf, selderij, radijs, uien, bieten, champignons. Je kunt het zo gek niet bedenken of G's voorziet haar retailklanten in het Verenigde Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika van verse groenten. Daarbij wordt het biologische aandeel steeds belangrijker. "Samen met onze teeltpartners..... 0 reacties