Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Dranken


"Intensere smaak dankzij hydrolaten"
Geraniums fleuren bio-limonade op
Tholen - Geranium is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt voor limonade. Simone a Soif wil deze plant weer hip maken door het distillaat van deze plant te gebruiken in hun biologische limonade. Komkommer combineren ze met munt en aardbei met melisse. De producent ontdekte ook dat peer goed combineert..... 0 reacties


Eerste afzetplatform voor burgers, boeren en buitenlui
Hollandse cider als toonbeeld voor circulaire economie
Tholen – Is de hoogstamfruitboom weer op zijn retour? Veel appel- en perentelers met commercieel winstoogmerk beschouwen deze teeltvorm als duur en tijdrovend. Een hardnekkig misverstand dat Angela Scheepers graag wil nuanceren. "Je hoeft maar over de grens te kijken. Voorbeelden te over van succesvolle..... 0 reacties

Richard van der Linden van Coenecoop in Winelife hotlist top 50
Jaarlijks wordt de hotlist top 50 uitgebracht door Winelife. In deze hotlist wordt gekeken wie ertoe doen in de Nederlandse wijnwereld. Er is goed gekeken, geproefd en geluisterd op allerlei proeverijen, nieuwjaarsrecepties en kerstborrels. Op plaats 31 prijkt Richard van der Linden met de bio-wijnen van..... 0 reacties


Drents blauwe bessensap als Glühwein
Nieuw voor de komende feestdagen: 100 procent blauwe bessensap uit Drenthe, getrokken met winterse kruiden, zoals kaneel en een vleugje sinaasappel. Dit sap met de naam Blueberry Punch is ontwikkeld door biologische blauwe bessentelers Edo en Maria.Edo: "Op de Bio-beurs in 2017 hebben we het getest en konden..... 0 reacties

Inschrijving voor Verkiezing Favoriete Bioproduct geopend
Ieder jaar komen mooie, nieuwe producten op de markt die bijdragen aan een eerlijkere, schonere of gezondere wereld. Op de Bio-beurs krijgen deze innovaties een speciaal plekje door middel van een verkiezing voor het 'Favoriete Bioproduct 2018'. Een nieuw product ontwikkeld? Meld het dan aan voor de..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

English Tea Shop wint Business Award voor Duurzaamheid
Op 14 november werd English Tea Shop gehuldigd als de winnaar van de Business Award voor Duurzaamheid tijdens de Lloyds Bank National Business Awards in het Verenigd Koninkrijk. Het betreft een zakelijke onderscheiding in het Verenigd Koninkrijk dat excellentie in alle zakelijke sectoren erkent en beloont...... 0 reacties


"Bevat hoog gehalte rode biet, maar smaak overheerst niet"
Nieuw: Rabenhorst 120/80
Tholen - UniPharma introduceert een nieuwe sapvariant van Rabenhorst. De 120/80-sap is vanaf nu bestelbaar. "Niet alle consumenten kunnen de smaak van rode biet waarderen, maar het is zonde om deze groente niet te gebruiken. Recente studies naar het bloeddrukverlagende effect van rode biet bevestigen..... 0 reacties


Amber Albarda: "Dit segment zit enorm in de lift"
Better Health Event vult ook grotere hal
Tholen - De derde editie van het Better Health Event was de grootste tot nu toe. De beurs werd het afgelopen weekend (25 en 26 november) in de RAI Amsterdam gehouden. Waar in 2016 nog 60 exposanten op het evenement stonden, kwam dit aantal nu op 94 te staan. Hiertoe behoren ook veel bio-georiënteerde..... 0 reacties


foodwatch: "Aldi verkoopt knollen voor citroenen"
Biologisch citroenconcentraat Aldi genomineerd voor Gouden Windei
Vandaag start de jaarlijkse publieksverkiezing van foodwatch voor het meest misleidende voedselproduct: Het Gouden windei 2017. In de lijst van genomineerden staat ook het biologische citroenconcentraat van Aldi van haar biologische huismerk Mama Nature. De voedselwaakhond laakt de term concentraat voor een..... 0 reacties


Ignace Breemer, Simon Lévelt: "Aanplant elders niet rendabel"
Rooibosschaarste door misoogsten Zuid-Afrika
Tholen – Rooibosliefhebbers, opgelet: de thee is en blijft vermoedelijk ronduit schaars. De vraag naar rooibos neemt wereldwijd een vlucht. Nu de oogsten door de aanhoudende droogte in Zuid-Afrika grotendeels zijn mislukt, laten de gevolgen zich op het gebied van beschikbaarheid en prijsdruk wel raden...... 0 reacties


Rabenhorst Gember-Mix krijgt Meilleur Produit Bio-erkenning
Rabenhorst Gember-Mix heeft in Frankrijk de onderscheiding 'Meilleur Produit Bio 2018' gekregen. Dit betekent dat dit sap uitgeroepen is tot het beste bio-product 2018 in de categorie sappen. Deze verkiezing is georganiseerd door het internetplatform 'bio à la une', in samenwerking met diverse biologische..... 0 reacties


Bio-bier gedoneerd aan bestolen café
Diverse bierbrouwerijen in Utrecht, waaronder Brouwerij De Leckere, doneren een fust bier aan Café Averechts. Het afgelopen weekend werd de kluis van dit café leeggeroofd. Hierin zat zo'n 1000 euro dat bedoeld was voor een kinderwoonboerderij in Ethiopië. Eén van de biermerken die aangeboden heeft om een..... 0 reacties


UniPharma ondersteunt de beleving op de winkelvloer
Nieuw: proeverij van Celestial Seasonings
Het in Middelburg gevestigde UniPharma ondersteunt winkeliers nu ook met een proeverij van Celestial Seasoning thee. Dit bovenop onder meer een proeverij met de sappen van Rabenhorst en een chocoladeproeverij van CoCao.Monique van Gezondheidswinkel Hulst biedt de proeverijen van Rabenhorst, BioCo koffie en..... 0 reacties




Medailleregen voor Neleman bij internationale wijncompetities
Derrick Neleman heeft in korte tijd een assortiment Spaanse biologische wijnen gemaakt en deze dit jaar voor het eerst ingezonden naar diverse internationale wijncompetities. Duizenden wijnen vanuit de hele wereld worden daarbij blind geproefd door een strenge en deskundige jury van mensen uit het..... 0 reacties


Jelle Schmidt van JetDrinks:
"Natuurlijke dorstlesser smaakt naar meer"
Tholen – Nu het kwik in sommige delen van het land weer is gestegen tot tropische temperaturen, stromen ook de terrasjes weer vol. Daar is steeds meer ruimte voor biologische dorstlessers. "We merken al jaren een stijgende lijn in onze afzet. Het aanbod ginger ales, tonics en bitter lemons neigt steeds..... 0 reacties


Wetenschappers voorspellen waarde van kwaliteitskoffie
“Biologische partijen koffie eenvoudig en snel op waarde schatten”
Tholen – Onderzoekers van de Universiteit Gent hebben een methode ontwikkeld waarmee de kwaliteit van (Ethiopische) koffie kan worden voorspeld zonder dat deze eerst geproefd hoeft te worden. Tot op heden worden zowel de smaak als de fysische eigenschappen van koffie door een panel getest. Afhankelijk van de..... 0 reacties


Mureda Fizzy verkozen tot zomerwijn van het jaar
Het was een hit op ProWein (de wijnvakbeurs in Düsseldorf) en mag met recht de ultieme biologische zomerwijn van 2017 worden genoemd. Deze twee mousserende wijnen zitten in een eigentijdse fles, zijn verkrijgbaar in rosé en wit en hebben een alcoholgehalte van 8,5%. Beide wijnen hebben een schroefdop in..... 0 reacties


Biologische sector Schotland groeit sterk
De Schotse bio-voedingssector is booming en presteerde met een groei van 11,7 procent in de retailafzet het afgelopen jaar beter dan die in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Volgens een onlangs verschenen marktrapport van de Soil Association groeit de Britse bio-sector al voor het vijfde jaar op rij en..... 0 reacties


Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden
Puur! uit eten is al ruim 11 jaar het platform voor iedereen die op zoek is naar waar je biologisch, lokaal, fairtrade, duurzaam en vooral lekker uit eten gaat. Via puuruiteten.nl kan de consument restaurants, cateraars, kookworkshops, overnachtingen, boerenmarkten en nog meer Puur! hotspots vinden. Ook..... 0 reacties


"Enige 100% biologische koffiebranderij van Benelux"
Bioco valt op, niet om
Tholen - Bioco is het nieuwste merk dat op de Nederlandse markt vertegenwoordigd wordt door Mont Blanc Foods. "Dit jonge Belgische bedrijf beschikt naar eigen zeggen over de enige 100% biologische koffiebranderij van de Benelux. Het gaat hierbij om 'single origins' biologische koffie, dus geen blends",..... 0 reacties


Zo worden de kokosnootbekers van Mongozo gemaakt
Bier uit een glas is passé. Als het aan bierbrouwer Mongozo ligt, tenminste. Het bedrijf heeft exotische bekers gemaakt van kokosnoten uit Indonesië. Jaarlijks bereiken duizenden kokosnoten de brouwerij. In elk doosje zitten zes verschillende kokosnoten, elk voorzien van het logo van Mongozo. De producenten..... 0 reacties


In Castilla La Mancha, Berlin International Wine Competition
Mureda beste wijnmaker van het jaar 2017
Van de bijna 1000 wijnmakers in Castilla La Mancha werd Mureda op de afgelopen Berlin International Wine Competition uitgeroepen tot de beste wijnmaker van deze regio. In maart wordt traditiegetrouw door de Berlin International Wine Competition de internationale wijnmakers beoordeeld. De Berlin International..... 0 reacties


Verwenproduct voor trouwe gebruikersgroep volgens Wessanen
"Zonnatura Oplosthee past in verantwoord voedingspatroon"
Tholen - Consumentenorganisatie Radar hield onlangs de Oplosthee Rooibos van Zonnatura tegen het licht. Hierbij viel het Radar op dat de thee hoofzakelijk uit suiker bestaat, terwijl Radar Zonnatura associeert met verantwoorde, natuurlijke producten die gezond voor je zijn. Sjoerd van de Wouw van foodwatch..... 1 reacties


Radar:
"Oplosthee Zonnatura is gewoon suikerwater"
Als je denkt aan producten van Zonnatura, dan denk je aan verantwoorde, natuurlijke producten die gezond voor je zijn, stelt Radar. De consumentenorganisatie hield onlangs de Oplosthee Rooibos tegen het licht. De thee bestaat hoofdzakelijk uit suiker: liefst 91,3 gram van de 100 gram bestaat uit suiker. Op..... 2 reacties


Schulp Voorjaarsverrassing weer bij speciaalzaken
"Actie bevordert herhaalaankopen met blijvend resultaat"
Sinds de Paasdagen staat de Schulp Voorjaarsverrassing weer in de speciaalzaken. Onder meer bij Henk Huver van Huver Groente & Fruit in Emmeloord. Henk geeft aan dat hij toe was aan de voorjaarsactie van Schulp: "Het levert altijd extra omzet op met bijvoorbeeld Pasen en Moederdag." Ook Edwin..... 0 reacties


"Beschermt alle componenten"
Qmatrix: vernieuwende droogtechniek voor Aloë Vera
René van Lohuizen is Director International Sales voor Aloecorp. Hij vertelde eerder in Biojournaal over de plantage, verbouwing, cultivering en verwerking van Aloë Vera grondstoffen. Er is een state-of-the Art Aloecorp farm in Mexico waar de Aloë Vera planten worden geteeld en het sap uit de bladeren wordt..... 0 reacties


Twee nieuwe sulfietarme bio-wijnen uit Friuli
Mont'Albano werd opgericht in 1985 in het hart van de regio Friuli Venezia Giulia. Mauro Braidot volgde in tegenstelling tot het merendeel van de producenten van de tijd zijn intuïtie en schakelde zijn 5 hectare wijngaard om naar biologisch. Het bedrijf groeide gestaag door Mauro's visie maar ook door de..... 0 reacties


Coca-Cola gaat biologisch
Een biologisch drankje dat letterlijk ontstaan is uit een keuken-experiment. Dat is HONEST. Een caloriearme dorstlesser gemaakt van kruidenthee, versterkt met natuurlijke fruitsappen en licht gezoet met biologische rietsuiker. De drankjes zijn verkrijgbaar in de drie smaken: Citroen & Honing, Sinaasappel..... 1 reacties


Europese bio-wijnareaal +300% sinds 2004
De biologische wijnsector in Europa is tussen 2004 en 2015 met 295 procent gegroeid. Voor het wereldwijde areaal ligt dat cijfer op 280 procent. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat onlangs gepubliceerd werd tijdens de Vinitaly.Het Europees areaal staat op 293.000 hectare. Dat komt overeen met 88 procent van..... 0 reacties

"Verder groeien vanuit drive en expertise"
Management Buy Out Organic Flavour Company
Een team van zes collega's heeft de aandelen van Organic Flavour Company overgenomen van moedermaatschappij Spize Holding. De overname past in de groeistrategie en visie voor de toekomst. "Medewerkers van Organic Flavour Company hebben een gezamenlijke drijfveer: Zorg voor een gezonde en eerlijke..... 0 reacties


Nieuw etiket voor biologische sappenlijn Schulp
Sinds enkele weken is de nieuwe fles en vernieuwde etikettenserie van de biologische sappenlijn van Schulp te bewonderen in vele natuurvoedingswinkels. Sapmaker Albert Schulp speelde al langer met de gedachte om het verhaal achter zijn familiebedrijf meer tot zijn recht te laten komen op de flessen..... 0 reacties


Voormalig hoofd Britse investeringsbank zet bio-wijnhandel op
Ben Leonard, voormalig hoofd van de investeringsbank van HSBC, is medeoprichter van Provenance Wines, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde groothandel in biologische Italiaanse wijnen. Leonard verliet HSBC toen er vorig jaar een grootschalige reorganisatie werd aangekondigd, die wereldwijd 100..... 0 reacties


Evelinne Ramos França, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


Winkelier Bas Sengers: "Klantenaantallen fors hoger dan normaal"
Geslaagd Lentefeest bij Natuurwinkel
Tholen - De afgelopen dagen stonden bij Natuurwinkel in het teken van het Lentefeest. De klanten konden op vrijdag en zaterdag (en in bepaalde winkels ook op zondag) volop genieten van proeverijen en profiteren van verschillende mooie aanbiedingen. Zo ook bij Natuurwinkel Emiclaer in Amersfoort. Winkelier..... 0 reacties

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens BÖLW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Arthur Zwart, Yogi Tea:
"Maak een frisse start met de Wellness Collection"
Tholen - Ook vanochtend was het weer goed te merken: de lente komt eraan. "Om dit voorjaar een frisse start te kunnen maken hebben we bij Yogi Tea weer een tijdelijke actie geïnitieerd", geeft Arthur Zwart aan. "Het gaat dit keer om de zogenaamde Welness Collection. In het doosje zitten 3 zakjes van in..... 0 reacties


"Aroma's blijven behouden dankzij vacuümproces"
Zeroalcoolwines voor biologische alcoholvrije wijnen
Tholen - Er zijn webshops die biologische wijnen aanbieden. En er zijn webshops die alcoholvrije wijnen verkopen. Een webshop voor biologische alcoholvrije wijnen bestond echter nog niet, totdat de startup Zeroalcoolwines.com verscheen. Zeroalcoolwines biedt een assortiment aan biologische alcoholvrije..... 0 reacties


Abdij Koningshoeven krijgt eerste ‘biomakerij’ van Nederland
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, Waterschap De Dommel en de M.J. Oomen Groep (onderdeel van VolkerWessels) slaan de handen ineen om op het terrein van de abdij de eerste Biomakerij van Nederland te realiseren. In plaats van afvoer via het riool wordt het afvalwater van de trappistenabdij voortaan..... 0 reacties


Stefaan Deraeve, La vie est belle:
"Ik ben echt verliefd op bio"
'La vie est belle' is een West-Vlaams bedrijf bij Brugge dat biologische vegetarische producten maakt, waaronder burgers, falafels en spreads. Het bedrijf wordt geleid door de dynamische Stefaan Deraeve. Dit jaar viert La vie est belle zijn 25ste bioverjaardag. Foto: © François De HeelHet idee voor een eigen..... 0 reacties


Fraude met biologische berkensap door Deens bedrijf
Het Deense Sealand Natural Resources heeft grootschalige fraude gepleegd met hun biologische berkensap. Berkensap is een waterige vloeistof dat afkomstig is van hars van de berkenboom. Het sap wordt eveneens gedronken als vruchtensap. Het bedrijf heeft de biologische berkensap vier jaar verdund met..... 0 reacties


Best New Product Awards 2017 BIOFACH:
Dit zijn de winnaars...
De gelukkige winnaars van de Best New Products 2017 zijn bekend. Net als andere jaren werd tijdens de BIOFACH (15-18 februari) een breed scala aan nieuw ontwikkelde producten en innovatieve vondsten gepresenteerd op de Novelty Stand. In totaal werden 770 producten aangemeld op de Novelty Stand (BIOFACH: 574..... 0 reacties


"Een mentaliteitsverandering teweegbrengen"
Bakkie pleur nu ook met persoonlijke voorkeur
Tholen – Miljarden coffee-to-go bekertjes belanden jaarlijks na eenmalig gebruik in de prullenbak. "Dat creëert een gigantisch ecologisch probleem. Veel bekers zijn niet makkelijk afbreekbaar. Men vergeet vaak dat de binnenkant van kartonnen bekers veelal een plastic coating hebben. Afvalscheiding is..... 0 reacties


Franse wijn uit Spanje
"Originele Franse wijn komt sowieso niet meer uit Frankrijk"
De wijnen van Slurp zijn biologisch en hebben een eigentijds tintje. De wijnen van Chateau la Tulipe, het wijnkasteel van wijnboer/schrijver Ilja Gort, worden geproduceerd in wijngaarden die worden gepacht in de Languedoc in Zuid-Frankrijk. Omdat de wijnboeren in Frankrijk steeds vaker tegen problemen..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Nieuw bij Bio Planète
Kookolie met ghee: voor kokkerellen op hoge temperaturen
Het Duitse Bio Planète heeft zijn lijn kookoliën uitgebreid met eenzonnebloemolie met een hoog oliezuurgehalte met 20% ghee. Het product combineert de gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën met de smaak van boter. Ghee is een (lactosevrije) geklaarde boter dat bekendstaat om zijn bijzonder hoge..... 0 reacties


Bio-knoflook uit Flevopolder in Belgisch bier
Tholen - Carel Bouma werd onlangs verrast met een pakketje biologisch bier van de Belgische bierbrouwer Jessenhofke. Leuke ruilhandel noemde hij het op Twitter. "Deze brouwer probeert altijd allerlei ingrediënten uit en kwam in de herfst bij ons wat biologische knoflook ophalen. Hij heeft het onder andere..... 0 reacties


Biologische wijnhandelaar begint webshop in biobieren
Zes jaar na de lancering van zijn webshop BiologischeWijnwinkel.nl begint handelaar Frank Rozendaal aan een nieuw avontuur: een webshop met louter biologische bieren. "Biologisch bier is nog steeds een zeldzaamheid. Kijk maar in de schappen van de supermarkt of de slijter: je zult er inmiddels aardig wat..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Aftrap ‘It’s the food, my friend!’, dinsdagavond 21 februari in de Rode Hoed
Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem: de rol van geld
Volgende week vindt de aftrap plaats van een nieuwe debatserie in de Rode Hoed. Bert van Ruitenbeek vertelt over deze nieuwe serie, die het hoofdthema “De transitie van ons voedselsysteem: vernieuwers aan het woord” draagt “We geven ruimte aan inspirerende denkers en doeners die het grotere plaatje zien en..... 0 reacties


Oeble Kempenaar: "Nieuwe theeën in ontwikkeling"
Lots of love!
Tholen - Valentijnsdag is een mooi moment om een ander te laten weten hoe blij je met hem of haar bent. Dit kan onder meer met behulp van de bijzondere biologische thee van Natural Temptation. Een serie feestelijke biologische theeën om een speciale boodschap over te brengen. Niet voor niets was de Natural..... 0 reacties


Yogi Tea prijsvraag
Yin & Yang experience biedt ruimte aan spiritualiteit en bio
Zaterdag 4 en zondag 5 februari vond in Utrecht het Yogi Tea Yin & Yang experience plaats. Voor dit evenement konden consumenten een geheel verzorgde Yoga dag, inclusief een biologische lunch winnen voor twee personen. Hiervoor was er in samenwerking met Natudis in december een speciale actie in de..... 0 reacties

Duitsland: biologische levensmiddelen varen succesvolle koers
Biologische levensmiddelen ontwikkelen zich van ooit een nicheproduct naar mainstream: bij groenten en fruit kiest de meerderheid van de Duitsers naar eigen zeggen voor biologische producten. Bij zuivelproducten, vlees- en worstwaren geeft bijna één op de drie de voorkeur aan biologische producten. Bij alle..... 0 reacties


Nieuwe techniek behoudt voedingsstoffen ook na invriezen
Sapp: vers sap uit het vriesvak met 2 jaar houdbaarheid
Vruchtensap dat direct na het persen wordt ingevroren en vervolgens weer in optimale staat ontdooit. Dit komt door de homogene bevriezingstechniek die voor Sapp wordt gebruikt. Niet eerder was het mogelijk om vers vruchtensap in te vriezen met behoud van kwaliteit, vezels en voedingswaarden, volgens..... 0 reacties


Biologische wijnteelt in Chili levert consistente wijnen
Chileense bodems zijn niet erg vruchtbaar. "Gebruik van kunstmest is echter geen oplossing voor de productie van wijn. Kunstmest verstoort het natuurlijk metabolisme van de wijngaard, waardoor er veel suiker in de druif komt terwijl je lang moet wachten voor je de druif kunt plukken. Dit leidt uiteindelijk..... 0 reacties


Starbucks komt met biologische avocado-spread
Starbucks sluit aan bij de huidige trend voor avocado's. De koffieketen gaat een spread op avocado-basis toevoegen aan zijn menu. De avocado-spread wordt op dit moment alleen nog aangeboden in een beperkt aantal Amerikaanse vestigingen, maar er zijn plannen om de spread ook elders in de VS te lanceren. Er is..... 0 reacties


Omschakelende boeren komen in aanmerking voor bio-chocolademelk
Ze zijn niet aanwezig op de Bio-beurs in Zwolle, maar toch wil Zuivelryck bezoekers van deze beurs kennis laten maken met de chocolademelk. Bij Natuurweide krijgen alle omschakelende boeren een pak Fair Trade Biologische chocolademelk mee naar huis om 'op de smaak' van biologisch te komen. Op de stand van..... 0 reacties


Kleinschalige Belgische bio-teler toont fruitsappen op Bio-beurs
Pajottenlander is een eigenzinnig, kleinschalig bedrijf met een lange traditie in biologische fruitteelt, verwerking en handel. In 1987 startte Peter met biologische fruitteelt in de hoogstamboomgaard in het Pajottenland, een vruchtbare streek ten zuidwesten van Brussel. Om geen overschotten verloren te..... 0 reacties


Blueberry Punch: gekruid bessensap voor koude dagen
De Drentse blauwe bessentelers Edo en Maria presenteren op de Bio-beurs een derde variant PureBlu blauwe bessensap: Blueberry Punch, een sap van 100% blauwe bessen, maar nu met kruiden – bedoeld om warm te drinken. Maria: "Het woord punch stamt uit India en betekent vijf – de smaak komt van vijf..... 0 reacties


Biologische sappenlijn Schulp krijgt nieuwe fles en verpakking
De sappen van Schulp krijgen een nieuw jasje. Op de komende Bio-beurs, woensdag 18 en donderdag 19 januari, presenteert Schulp zijn biologische sappenlijn in een compleet vernieuwde uitstraling. Zowel het etiket als het model van de fles zijn aangepast. Vers van de pers in het assortiment van Schulp is..... 0 reacties


Eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden
Scott Henderson en zijn vrouw Maria Elena Guerra zijn de eigenaars van de eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden. Beiden zijn erg gepassioneerd over natuur en het milieu en werken bij Conservation International en het WNF.Het stel heeft een teeltoppervalk van ongeveer 160 km2 waarop zij..... 0 reacties


Biologische wijn beter beoordeeld
Bio-wijnen doen het structureel beter in beoordelingen dan de conventionele tegenhangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteit van Californië. De onderzoekers vergeleken ruim 74.000 verschillende recensies van wijnen in gerenommeerde wijntijdschriften.Op een maximale score van 100..... 0 reacties


Italiaanse biologische voedselmarkt stijgt met 20% in 2016
Volgens de Italiaanse Association of Organic Processors and Wholesalers (Assobio) kent de Italiaanse biologische voedselmarkt in 2016 een groei van 20%. Assobio heeft een steekproef gedaan van 18 bedrijven om een schatting te maken van de totale omzet. Vorig jaar mat Assobio een omzet van €594 mln, een..... 0 reacties


Chinese wijnproducent ontvangt biologisch certificaat van de EU
De Chinese wijnproducent Xuan Yan is de eerste wijnproducent in de regio die door de EU biologisch gecertificeerd is. De wijnproducent teelt sinds 2009 al haar druiven zelf, maar is in 2014 pas begonnen met het maken van wijn. De producent heeft geen haast om de productie te vergroten. Het bedrijf limiteert..... 0 reacties


Eerste biologische Caribische rum
Rumproducent Neisson van het Caribische eiland Martinique heeft haar eerste biologisch gecertificeerde rum gelanceerd met de naam Neisson Bio Esprit. Deze week stonden ze voor het eerst in de schappen in Martinique.Rumproductie in Martinique is anders dan in de rest van de Cariben. In Martinique wordt rum..... 0 reacties


"Gin-tonic? Gebruik een bio-citroen!"
Belgische toxicoloog Jan Tytgat raadt het gebruik van citrus in de populaire cocktail gin-tonic af. "De schillen zitten vol gewasbeschermingsmiddelen", zegt hij tegen Het Belang van Limburg. Volgens hem fungeert de schil als spons waarin alle residuen achterblijven, die vervolgens in het drankje..... 0 reacties


Britse bio-verkoop bereikt 2,2 mld euro
De verwachting is dat aan het eind van 2016, de Engelse verkoop van biologische producten 2,2 miljard euro zal bereiken. Dit meldt de Soil Association. Volgens data van Nielsen nam de biologische verkoop in supermarkten, in de 52 weken tot aan 1 oktober 2016, met 6 procent toe vergeleken met een afname van..... 0 reacties


Rijst- en haverdrank eiwitrijk alternatief voor sojadranken
Het biologische natuurvoedingsbedrijf Lima biedt voortaan een alternatief voor sojadranken. Met Rice Drink Protein en Oat Drink Protein, twee met erwteneiwitten verrijkte granendranken, wil het bedrijf een bijdrage leveren in de de dagelijkse consumptie van plantaardige eiwitten.Bron van eiwitten Rice Drink..... 0 reacties


Koudgeperste sappen Naturalicious nu ook in retail
Albert Heijn en Marqt gaan vanaf december als eerste de verse rauwe, koudgeperste juices van Naturalicious voeren. Ondanks de vraag van consumenten, waren supermarkten tot nu toe terughoudend om rauwe sappen te voeren vanwege de beperkte houdbaarheid. Naturalicious heeft exclusief voor de supermarkt een..... 0 reacties


Vine to Wine neemt FD Gazellen Award in ontvangst
Het Financieele Dagblad beloont de snelst groeiende bedrijven van Nederland elk jaar met een FD Gazellen Award. Eerder deze maand werden de Awards feestelijk uitgereikt aan de FD Gazellen uit de regio Midden- en Oost-Nederland. Ook Eveline Scheren van Vine to Wine mocht een FD Gazelle Award in ontvangst..... 0 reacties


TheeFee: natuurlijk zoete kinderthees
"Steviathee uitermate geschikt voor kinderen met diabetes type II"
Tholen – TheeFee, de natuurlijke zoete biologische Kinderthee met stevia, is nu ook voor de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het Duitse bedrijf 'La Marchante' introduceerde deze thee 3 jaar geleden op de Duitse markt. "Het loopt nu zodanig goed in eigen land dat besloten is om eens over de grens te gaan..... 2 reacties


Spaans temperament in een fles
"Een wijntje voor een schijntje"
Het is soms lastig kiezen uit de vele wijnen die er zijn. Daarom zijn er wijngidsen zoals de omfietswijngids van Nicolaas Klei. De Nieuwe Band is er trots op dat de wijnen van La Bodega de Pinoso elk jaar worden gekozen als omfietswijn. Het bedrijf werkt al vele jaren intensief en met plezier samen met deze..... 0 reacties


Natrada populair bij de nieuwste wijngidsen
Natrada's Organic Wine Concept is populair bij de grote wijngidsen. De biologische wijnen van Natrada zijn terug te vinden in zowel in de Omfietswijngids als De Grote Hamersma. Ook in Perswijn Magazine en Decanter hebben de wijnen goede beoordelingen gekregen.De Omfietswijngids van Nicolaas KleiAl zestien..... 0 reacties


Fotoreportage: Nederlanders en Belgen op Nordic Organic Food Fair
Tholen - De Nordic Organic Food Fair in het Zweedse Malmö vierde tijdens de laatste editie haar eerste lustrum. De biologische beurs, die volledig op Scandinavië is gericht, trok veel inkopers van retailers en natuurvoedingwinkels uit met name het noordelijk halfrond. Hét moment voor veel bedrijven om zich..... 0 reacties


Club Sportive op de Zuidas heropend
Biologische sapjes en hapjes voor na de workout
Club Sportive op de Zuidas is heropend. Om dit te vieren werd afgelopen donderdag een brunch georganiseerd waarbij JuiceBrothers en Fit Foods hun nieuwe menu presenteerden, welke verkrijgbaar is in de lounge. De samenwerking tussen de drie health specialisten is geen toeval; er staat namelijk een volledig..... 0 reacties


Vruchtbare groenbemesters zorgen voor smaakvolle Nederlandse wijnen
Wijnhoeve De Colonjes is een biologische wijngaard in Gelderland en één van de toonaangevende producenten van Nederlandse wijnen. Vorige week bracht Peter Lamet, directeur van Organic Foodservice BD-totaal, een bezoek aan de wijnhoeve en hij was zeer enthousiast over de kwaliteit van de wijnen.De wijngaarden..... 0 reacties


Natrada introduceert 3 biodynamische wijnen op Bio-beurs
Ook dit jaar is Natrada B.V. weer van de partij op de BioVak in Zwolle. Op de stand zal men een aantal wijnen kunnen proeven. Zo wordt er van de top-10 wijnmaker van Italië, Valle Reale, een serie met biodynamische wijnen in rood, wit en rosé ontkurkt. Daarnaast maakt deze wijnmaker nog de beroemde Passi..... 0 reacties


Eerste indruk Nordic Organic Food Fair
Kleurrijk, divers en een drukte van belang
Tholen - Waar de Zweedse stad Malmö bij aankomst letterlijk in nevelen was gehuld, was daar in het kleurrijke MalmöMässan - waar de vijfde editie van de Nordic Organic Food Fair plaatsvindt - niets meer van te merken. In totaal 375 standhouders, waarvan 33 Nederlandse en 8 Belgische, tonen hun..... 0 reacties