Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Brood en banket


Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
Pandriks Bake Off en haar zusterbedrijf Bio Breadness uit Duitsland presenteren het nieuwe consumentenmerk Slooow. Slooow voert onder dit merk steenoven gebakken biologische broodproducten. De producten worden verpakt in een zuurstofarme verpakking met een houdbaarheid van maximaal 60 dagen en kunnen in elke..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties


Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
Jorrit van Engen had op zijn achtste al zijn roeping geworden: hij zou bakker worden. Zo gezegd zo gedaan. Hij kwam terecht bij biologische bakkerij Driekant in Zutphen. Daar ontdekte hij zijn ware passie: de markt op gaan met een mobiele houtoven. Zijn voorkeur voor biologisch nam hij daarin mee. Een..... 0 reacties

Oogst bio-granen bijna afgerond
Momenteel is ruim 90% van de bio-granen geoogst. Over de opbrengsten per hectare ontvangt Agrifirm wisselende geluiden als gevolg van droogte en percelen met veel onkruid. Het nog te oogsten areaal van 10% bestaat uit EKO tarwe, EKO haver en gerst in omschakeling. Over het algemeen heeft Agrifirm tot nu toe..... 0 reacties

Eerste Utrechtse Buurderij opent op 26 augustus
"Willen dat de feeling met herkomst van voeding weer terugkomt"
Tholen – In binnen- en buitenland heeft Boeren & Buren zijn bestaansrecht al bewezen. Het concept, dat in 2011 van start ging, kent al vele honderden 'Buurderijen' en telt meer dan een miljoen leden. Op 26 augustus opent de eerste Buurderij in Utrecht. "Duurzaamheid is een hot item. De achterliggende..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Brood bakken in een handomdraai
Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
De bakmixen van Nutridia zijn van Belgische makelij, 100% biologisch, suiker- en glutenvrij. In korte tijd bereid je pannenkoeken, cakejes en broden met deze bakmixen. Brood bakken kan zowel in de oven als in de broodbakmachine. Wel dien je voor gebruik de overige ingrediënten nog handmatig toe te voegen...... 0 reacties


"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"
De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus..... 0 reacties


11 soorten puur (glutenvrij) bio-brood
TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
Het is een feit: de broodlijn van TerraSana zit in een nieuw, zeer kleurrijk jasje. De lijn bestaat nu uit elf unieke soorten brood, waaronder het steeds populairder wordende kiembrood, glutenvrij rijstbrood (nieuw) en traditioneel roggebrood. Vernieuwd: kiembrood in 6 soortenKiembrood, ook wel Essener brood..... 0 reacties


"Goed voorbeeld doet goed volgen"
Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
Sinds vorige week heeft Korenmolen de Twee Gebroeders uit Wijk en Aalburg het EKO-certificaat in bezit. Bakkerij Hardeman kan nu zijn biologische brood bakken met biologisch meel dat op een steenworp afstand wordt gemalen. Samen met Be Lojaal (biologische groente en fruit) zijn de dorpsgenoten een..... 0 reacties

Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
Uit cijfers van onderzoeksbureau IRI blijkt dat de verkoop van brood in de servicesupermarkten stijgt, voornamelijk als gevolg van prijsstijgingen en de toegenomen verkoop van speciaalbroden, waar ook biologisch brood onder wordt geschaard. De omzet van biobrood groeide in 2016 met maar liefst 26,5%,..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Qua opzet onze leukste markt ooit"
Iets te warm voor 'Festivalmarkt' De Groene Passage
Tholen - Afgelopen zondag 18 juni stonden op het plein voor De Groene Passage in Rotterdam weer ruim 50 kramen. Hierin presenteerden diverse leveranciers allerlei producten die onder meer in de schappen van natuurvoedingswinkel Gimsel te vinden zijn. Speciaal voor het 20-jarige jubileum was het plein extra..... 0 reacties


Gebrek aan vertrouwen veroorzaakt krimp Brits bio-areaal
De Soil Association (SA) maakt zich zorgen over het gebrek aan vertrouwen in de biologische markt waardoor boeren terughoudend zijn om over te schakelen naar de biologische land- en tuinbouw. Liz Bowles, van de SA, laat weten het zorgwekkend te vinden dat het bio-areaal voortdurend krimpt, wat volgens haar..... 0 reacties


Samenwerking biologische Stadsbakkerij Broodt en Genneper Hoeve
Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
Eindhovens bier, kaas en andere lekkernijen kennen we al. Maar nu komt er ook een echt Eindhovens brood. Biologische Stadsbakkerij Broodt en de Genneper Hoeve slaan de handen ineen. Het speltgraan van Landgoed Gennep wordt gemalen in de Hermus molen in Made en gebakken bij Stadsbakkerij Broodt. Zo ontstaat..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Willen naar 100 leden in 2020"
Fotoreportage BioNederland-vergadering op Zonnehoeve
Tholen - De algemene ledenvergadering van BioNederland vond dit keer plaats op BD-boerderij Zonnehoeve. Zo'n 70 producenten en handelaren woonden gisteren (12 juni) de vergadering in Zeewolde bij. Na de naamsverandering (voorheen VBP - Vereniging Biologische Producenten) vorig jaar zijn er 15 leden bij..... 0 reacties




Deense bio-groei kent keerzijde
Tholen – De voortrekkersrol van Denemarken in de biologische sector is onbetwist. Hoewel in recente cijfers gesuggereerd werd dat het Zweedse bio-aandeel even groot is als dat van Denemarken, blijkt dat er geen rekening gehouden is met de groei van de Deense sector in de afgelopen maanden. Alleen dit..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Le Perron toont ambachtelijke broden op AGF Detail
Le Perron staat voor het eerst op AGF Detail in Houten, dat op 27 en 28 september 2016 plaatsvindt. Sinds de tachtiger jaren staat de 'boulangerie traditionnelle' bekend om haar uitgebreide assortiment biologisch brood en banket. Ambachtelijke en pure producten die elk uur vers uit de oven komen. Dino Lobbes..... 0 reacties


Nieuw: Enjoy biologische (ontbijt)crackers
Met gepaste trots presenteert Mont Blanc Foods een nieuwe lijn biologische (ontbijt)crackers. Leo den Hamer: "De crackers zijn gemaakt in Nederland en worden verpakt onder ons nieuwe merk Enjoy. Het moderne groene logo met een vork en een wijnglas staat voor lekker biologisch genieten."De crackers zullen..... 0 reacties


"Maar liefst 46 nieuwe leden voor onze coöperatie"
Bio-producten Veld en Beek zelfs 's nachts verkrijgbaar
Tholen – Het Gelderse Doorwerth stond op 11 september voor even in het teken van ambachtelijk bereide biologische voeding. Door middel van proeverijen en rondleidingen konden de honderden bezoekers op de open dag van Biologische Boerderij Veld en Beek ervaren wat deze 'boerderijsupermarkt' zoal te bieden..... 1 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties


Kersttrui tegen kerstkledingkeuzestress
Tijdens - wellicht - de laatste hittegolf van 2016 presenteert kledingmerk Appelkruimel&Fris de kersttrui. Deze kersttrui is tot 20 oktober slechts via pre-order te bestellen en dient om kerstkledingkeuzestress te voorkomen. Met de opbrengst van de verkoop organiseert Appelkruimel&Fris een feestelijk..... 0 reacties


Bieslanddagen laten jong en oud het poldergevoel ervaren
Oude koeienstal Hoeve Biesland wordt streekwinkel
Tholen – In de Polder van Biesland waren afgelopen weekend meer dan honderd vrijwilligers op de been voor de Bieslanddagen. Gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Delft, trok het evenement veel bekijks van stedelingen en buurtbewoners. "We mogen spreken van een gezellige drukte", vertelt Linda Duijndam, die..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties

Soil Association:
'Organic September stuwt bio-markt over 2 miljard pond'
De algemene groei van biologische producten in supermarkten is in de 52 weken tot 18 juni met 5% toegenomen. Volgens de data van Nielsen heeft de groei van biologische verkoop in de eerste helft van 2016 doorgezet. Het is nu +5,2% in vergelijking met +3,2% aan het eind van 2015. Hier tegenover staat een..... 0 reacties


"Vullen hiermee de vraag naar ambachtelijk bio-brood in"
Bourgondische Broden krijgen alle tijd bij Bakkerij Verbeek
Tholen - Bakkerij Verbeek bakt sinds kort elke dag een zestal soorten ambachtelijke biologische Bourgondische Broden. Tijd is het geheim van deze broden. Het complete proces duurt zelfs langer dan 40 uur. Vincent Derksen geeft aan dat het een broodlijn is met toegevoegde waarde voor de biologische bakkerij..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Biologische 'Lola Quinoa' nu verkrijgbaar bij Ekoplaza en Udea
De Dutch Quinoa Group (DQG), initiatiefnemer van de eerste Nederlandse quinoa-keten, brengt onder haar consumentenmerk Lola Quinoa biologische quinoa van Nederlandse bodem op de markt. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij de Ekoplaza en Udea. De quinoa is verpakt in een melkpakje met schenkdop. Er zijn twee..... 0 reacties


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Bekend van franchiseformule Le Perron
Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in Market Food Group
Van Lanschot Participaties heeft op 1 juli 2016 overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).Market Food Group, dat voor de..... 0 reacties


"Tussen 500 en 600 bezoekers voor Biologische Velddag"
Tholen - De Biologische Velddag op de Broekemahoeve in Lelystad heeft woensdag 22 juni tussen de 500 en 600 bezoekers getrokken, zo schatten de organisatoren. Geertje Schlaman geeft aan dat ze met een goed gevoel terugkijken op de Biologische Velddag. "Het was een hele goede geslaagde dag. We hebben veel..... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appèl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties

Dinsdag 28 juni
Proefboerderij Ebelsheerd toont akkerbouwvernieuwingen tijdens open dag
Op dinsdag 28 juni is er een open dag op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Op de proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere granen, koolzaad, suikerbieten en uien. Belangstellenden zijn tijdens deze dag van harte welkom om diverse vernieuwingen in de akkerbouw te komen..... 0 reacties


Zo'n 100 ton door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht
Decertificatie Italiaanse partij tarwe
Skal is door CCPB, een Italiaanse controleorganisatie, geïnformeerd dat onderzoek heeft uitgewezen dat een Italiaanse partij durum tarwe onterecht als biologisch is verkocht. De partij tarwe ter grootte van 10.384 ton is gedecertificeerd. 7.626 ton tarwe lag tijdens decertificatie in opslag in Italië en is..... 0 reacties


Fotoreportage met marktkramen Veldplein, demo's en veldpresentaties
Machines nu wel in actie op Biologische Velddag
Tholen - Het weer is de laatste tijd op zijn zachtst gezegd nogal wisselvallig te noemen. Dit bezorgde de organisatoren van de Biologische Velddag voorafgaand dan ook de nodige kopzorgen. Tot grote opluchting van de organisatoren, deelnemers en bezoekers bleef het gisterenmiddag (22 juni) beperkt tot enkele..... 0 reacties


Biologische Velddag toont demo's granen en quinoa
Op de Biologische Velddag 22 juni aanstaande liggen diverse proefvelden en demonstraties klaar op proefboerderij De Broekemahoeve in Lelystad. Veel gewassen zijn nog in de beginfase van ontwikkeling, maar de granen staan al in bloei. In samenwerking met het bedrijfsleven verkent het Louis Bolk Instituut de..... 0 reacties


Groei zit vooral in breder assortiment
"Afzet biologische producten groeit weer met dubbele cijfers"
Tholen – De Nederlandse consument maakt duidelijk gezondere keuzes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Rini Emonds van IRI dinsdag 14 juni presenteerde tijdens de VBP vergadering. Naast dat er voor gezondere producten gekozen wordt, groeit ook het marktaandeel van de duurzame producten in de reguliere..... 0 reacties


COBRA-project afgesloten
Biologische veredeling voor meer weerbare graan- en eiwitgewassen
Het Europese project 'COBRA' is begin 2016 afgesloten. In dit project was aandacht voor biologische veredeling en zaadproductie van granen en eiwitgewassen. In totaal namen 41 partners uit 18 landen deel aan dit project. Vanuit Vlaanderen participeerden Inagro en Universiteit en Hogeschool Gent. Het Louis..... 0 reacties


VBP wordt Bio Nederland
Jan Groen nieuwe voorzitter VBP
Tholen – Er verandert veel binnen de VBP, zo bleek gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Biologische Producenten. Met een nieuwe naam en een nieuw logo moet de organisatie een nieuw elan krijgen. Ook zwaaiden twee bestuursleden en de voorzitter af. Jan Groen, van Green Organics, nam de..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


"Suiker gebruiken we echt alleen als steun-ingrediënt"
Groente in Donny Craves-koeken?
Hanneke van den Berg, redacteur en blogger van het Noordhollands Dagblad, heeft onlangs een bezoek gebracht aan Donny Craves. Ze mocht de biologische koekjes niet alleen proeven, maar uiteindelijk ook zelf maken. Ze mocht eigen creaties maken, buiten de drie bekende Donny Craves-koeken (chocolate chip..... 0 reacties


Bauck met bio-aanbod op Free From Food Expo
Bauck GmbH, een pionier als het gaat om de productie van biologische producten, zal voor de vierde keer op de Free From Food Expo aanwezig zijn. Deze beurs zal op 9 en 10 juni gehouden worden in Amsterdam. Bauck GmbH is gespecialiseerd in de productie van convenience producten zonder allergenen. Het grote..... 0 reacties


Fotoreportage - Estafette Dordrecht opent op AA-locatie
Groter assortiment en meer vers
Tholen - Zaterdag 4 juni heropende Estafette in Dordrecht feestelijk de deuren op een nieuwe locatie. Biojournaal bezocht de nieuwe vestiging om een fotoreportage te maken. Gelegen op een AA-locatie in het hart van de stad kan geen Schapenkop (Dordtenaar) meer om de Estafette heen. Dat was ook te merken,..... 0 reacties


Alliantie P. de Vrij Moerkapelle BV – Van Uden
P. de Vrij Moerkapelle BV is een strategische alliantie aangegaan met Van Uden uit Rotterdam. P. de Vrij Moerkapelle BV is gespecialiseerd in de bewerking, opslag en verzending van onder andere kruiden en specerijen, granen, peulvruchten, bakkerijzaden en suiker. Mede door de diverse certificeringen zoals..... 0 reacties

Hogere uitbetalingsprijzen voor biologische haver, baktarwe en spelt
Agrifirm Plant betaalt telers in de biologische graanpool 270,30 euro per ton voor EKO & Demeter haver. De basisprijs van EKO-baktarwe bedraagt 335,10 euro per ton. In tegenstelling tot de gangbare granen zijn de prijzen voor biologische granen afgelopen seizoen gestegen. De prijs van 270,30 euro per ton..... 0 reacties


Samenwerking Stadsbakkerij Broodt met High Tech Campus
Stadsbakker Dido van Klinken keert terug naar de High Tech Campus. Exact 3 jaar geleden, op 1 juni 2013, vertrok Dido bij Philips Design. Nu, 1 juni 2016 keert hij weer terug naar de High Tech Campus. Nu niet als designer, maar als bakker.Vanaf 1 juni aanstaande is het brood van Stadsbakkerij Broodt te koop..... 0 reacties

Franse bio-omzet: +14,7% naar 5,75 miljard euro
Het Franse l'Agence Bio meldt dat de markt voor biologische levensmiddelen een waarde bereikt heeft van 5,75 miljard euro. Dit betekent een stijging van 14,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Uit de cijfers blijkt verder dat het bio-aandeel in eieren ongeveer 20% bedraagt, voor melk is dat 12%. Vooral..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


'Transitional organic'-certificering
Amerikaans label voor omschakelaars
Amerikaanse boeren die willen omschakelen naar biologisch staan voor de enorme uitdaging van 3 jaar aan de strenge eisen voldoen voordat een oogst gecertificeerd biologisch is. Ze krijgen te maken met een leerproces en hoge kosten zonder extra winst voor hun oogst. Daardoor maakt, ondanks de grote vraag naar..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties


Amerikaanse bio-omzet naar recordhoogte: 43,3 miljard dollar
Er is in 2015 in Amerika voor 43,3 miljard dollar aan biologische producten verkocht. Hiermee is de omzet volgens de Organic Trade Association (OTA) naar een recordhoogte gestegen. Er werd met 4,2 miljard dollar een groei gerealiseerd van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit terwijl de..... 0 reacties


Tientallen leveranciers bundelen duurzame levensmiddelen
Eerste streekproducten van uniqlekker.nl thuisbezorgd
Vanaf deze week is het voor het eerst mogelijk om in de gehele Randstad, Achterhoek, Twente en Salland streekproducten uit alle provincies van Nederland thuisbezorgd te krijgen. Een gezin uit Haarlem was er als de kippen bij, en ontvangt de duurzame levensmiddelen en streekproducten van 30 samenwerkende..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


Schoolkinderen geven productpresentaties bij Ekoplaza Bilthoven
Dinsdagavond 16 mei was het weer zover, voor het derde jaar op rij kwamen twee groepen 6 van de Julianaschool naar Ekoplaza Bilthoven (aan de Julianalaan 35).Winkelier Jan Peter Oosterloo doet verslag: "Na een les over gezond eten door Gitta van Eick van 'kind en voeding' op school hadden alle kinderen een..... 0 reacties


Recall Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies
Banketbakkerij van Strien roept uit voorzorg producten met de naam Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies terug. De achterzijde van de verpakking is foutief bedrukt waardoor het allergeen paranoot niet vermeld staat in de declaratie. Dit kan problemen opleveren voor mensen met een..... 0 reacties


Jaarverslag 2015 - groei in complexiteit bio-sector
Aantal Skal-geregistreerde bedrijven met +6,4% toegenomen
Internationaal ketenonderzoek en toezicht op de import maken eens steeds belangrijker deel uit van het werk van Skal Biocontrole. Dat schrijft Rob Dortland, voorzitter van stichting Skal Biocontrole in het jaarverslag 2015.De Nederlandse biologische sector is inmiddels doorgegroeid naar bijna 3.800..... 0 reacties

Uitgebreid bio-assortiment bij Zam Zam XL
Vanaf 10 mei ook in Leiden: Lekker Brood
Vanaf 10 mei is er een uitgebreid biologisch brood- en banketassortiment verkrijgbaar bij Zam Zam XL aan de Raamsteeg te Leiden. Dit assortiment wordt dagelijks geleverd vanuit de ambachtelijke bakkerij van Lekker Brood te Den Haag.Lekker Brood bakt sinds 2012 in Den Haag, dagelijks biologische brood- en..... 0 reacties


Nieuwe bio-hal geopend bij Rungis in Parijs
Vandaag (maandag 9 mei) opent de Franse president François Hollande bij de groothandelsmarkt Rungis in Parijs de grootste biologische markt in Europa. Om 6:45 uur knipte de president het lint door waarmee hij 5600 vierkante meter tellende hal opende. In de hal worden allerlei versproducten verkocht,..... 0 reacties

Stadsbakkerij Broodt vreest 'tweede Broodt'
Biologische Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven is bezorgd dat er verwarring kan ontstaan over de naam Broodt nu grondstoffenleverancier Bakels Senior met een product met de naam Broodt komt. Dit meldt Bakkerswereld. Dido van Klinken van de Stadsbakkerij is met Bakels in overleg om tot een oplossing te komen...... 0 reacties


Maalderij De Gouden Engel doet mee
Broodbakwedstrijd AKG 40 jaar
In het kader van het 40-jarig bestaan van het Algemeen Korenmolenaars Gilde (AKG) wordt er landelijk een broodbakwedstrijd georganiseerd: 'Wie bakt het lekkerste volkorenbrood'. Maalderij De Gouden Engel in Koedijk doet ook mee.Kom tijdens de Molendagen 14 en 15 mei naar de molen. De molen is deze dagen..... 0 reacties


"Let's Bake The World a Better Place"
Hutten bakt De Guijt-producten in eigen bio-bakkerij
Tholen - In het najaar van 2015 opende cateraar Hutten zijn eigen biologische bakkerij. In deze bakkerij bakken ze producten voor het huislabel De Guijt. Nu het cateringbedrijf in Veghel de beschikking heeft over de bio-bakkerij, is de cirkel rond, zo geeft Eric Habraken aan, manager Hutten Food Service en..... 0 reacties


"Je kunt het eenvoudig zelf thuis afbakken"
Paleo broodmix voor een voedzaam graanloos bio-brood
Tholen - Vechtenaer presenteerde tijdens de Open Dag van Udea een nieuw product: biologische paleo broodmixen. Met deze graanloze paleo broodmix zet je in een handomdraai een voedzaam brood op tafel. De mix bestaat uit zaden, noten en pitten. Je hoeft alleen zelf nog eieren, olijfolie en zout toe te voegen..... 0 reacties


Erik Does: "Veel mensen langer bleven dan gepland"
Fotoreportage Open Dag Udea - Tientallen kramen op 'leveranciersmarkt'
Tholen - Zondag 24 april opende biologische groothandel Udea haar deuren en gunde haar klanten een kijkje achter de schermen. Bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding op beide locaties van Udea. En in het DKW-magazijn presenteerden tientallen leveranciers in marktkraampjes hun producten. Zij grepen hun..... 0 reacties


Samenwerking tussen Gulpener en Carl Siegert
Puurzaam 1891 Bol: brood met bierbostel
In de zestiende eeuw gebruikten bakkers bierbostel in hun desem. Daardoor blijft het brood langer mals en is het ook vezelrijker. Dat bracht Frank van Eerd van De Bisschopsmolen op het idee om het verbond tussen brouwer en bakker in ere te herstellen. Dit sprak Jan Paul Rutten van de Gulpener bierbrouwerij..... 0 reacties


Molen De Vrijheid kleurt paars
Erfgoedstichting De Schiedamse Molens beheert en exploiteert de historische moutmolens van Schiedam. In één van deze windmolens, molen De Vrijheid, is het ambachtelijk maalbedijf van de stichting gevestigd. Dat maalt nog steeds voor traditionele jeneverstokers maar ook voor bakkers, retail en..... 0 reacties


DANVO komt met biologisch quinoabrood
Pseudograan quinoa is een plant die duizenden jaren geleden al op grote hoogte in de Zuid-Amerikaanse Andes werd verbouwd door de Inca's. Inmiddels is quinoa niet meer weg te denken in de hedendaagse Nederlandse keuken. Reden genoeg voor bakkerij DANVO om het quinoabrood te introduceren. In april zal het..... 0 reacties


Bertus Buizer:
"Inhoud associatieovereenkomst Europa – Oekraïne kan beter"
Vandaag gaat Nederland naar de stembus voor het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Het raadgevend referendum doet aardig wat stof opwaaien. Bertus Buizer (Buizer Advies) klom in de pen om in een blog uiteen te zetten waarom hij tegen het verdrag is:Nederland als EU-voorzitter in..... 1 reacties


Melk en brood zijn geen must
De Schijf van Vijf volgens voedingsdeskundige Richard de Leth
Ekoplaza vroeg voedingsdeskundige Richard de Leth om de onlangs gepresenteerde Schijf van Vijf aan te vullen met adviezen voor mensen die een biologische en duurzame leefstijl prefereren. De biologische supermarktketen Ekoplaza ziet het als haar rol om Nederland te faciliteren in een gezonde en duurzame..... 0 reacties


Viert in de zomer 25-jarig bestaan
Naturijn herhaalt spaarkaartenactie met Bakkerij Verbeek
De spaarkaartenactie van Natuurwinkel Naturijn in samenwerking met Bakkerij Verbeek was vorig jaar een groot succes. De klanten van de Natuurwinkel reageerden erg enthousiast. Daarom wordt de spaaractie gedurende de héle maand april herhaald. Klanten die negen broden gekocht hebben, krijgen de tiende naar..... 0 reacties


Duurzame classificaties voor complete assortiment
Koopmans Meel introduceert Natuurkracht
Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen opgroeien. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment beschikt vanaf nu over..... 0 reacties


"Flinke stap gemaakt met verhuizing"
Fotoreportage: Ekoplaza Stratumsedijk trekt veel meer klanten
Tholen – Eén van de twee Ekoplaza's in Eindhoven verhuisde eind 2014 naar de Stratumsedijk 34. De positieve gevolgen van deze verhuizing zijn volgens Ekoplaza-bedrijfsleider Luuk Bogmans nog altijd goed merkbaar. "We hebben hier meer klanten dan aan de Geldropseweg. De meeste nieuwe klanten komen binnen..... 0 reacties


Nieuwe Schijf van Vijf pleit voor onbewerkte producten en variatie
Vandaag (22 maart) presenteert het Voedingscentrum de nieuwste update van de Schijf van Vijf en start een landelijke campagne. Het voorlichtingsmodel in de vorm van een schijf met 5 vakken geeft volgens het Voedingscentrum de essentie van gezond eten weer. Mensen kunnen hiermee gezonde(re) keuzes maken naar..... 0 reacties


Nieuw: Farm Brothers Cookies
Nieuw: Farm Brothers cookies. Onweerstaanbaar lekkere en voedzame koekjes, gemaakt van de beste biologische ingrediënten die je zelf ook in de keuken hebt staan. Er zijn drie smaken: chocolade en zeezout, gember en citroen en hazelnoot en kaneel. Ouderwets lekker, nieuwerwets verantwoord geproduceerd. Dat is..... 0 reacties


Nu ook ontbijt- en honingkoek van Ekoland
Koek zoals koek bedoeld is, dat is de nieuwe Ekoland ontbijtkoek én honingkoek met wel 28% honing. Nu tijdelijk met forse introductiekorting exclusief verkrijgbaar bij Natudis.Happen is OKÉEkoland biedt de betaalbare bio-basis voor elk keukenkastje. Met een scherp geprijsde ontbijt- en honingkoek maken we..... 0 reacties


Meerderheid Fransen koopt regelmatig biologisch
De consumptie van biologische producten in Frankrijk groeit snel. Vorig jaar kocht 65 procent van de Fransen minimaal één keer per maand een biologisch product. In 2003 kocht slechts 37 procent van de Fransen regelmatig een biologisch product, dat blijkt uit onderzoek van Baromètre Agence BIO/CSA. Ook het..... 0 reacties


Workshop 'Ziel van het Desem' met bio-bakker Hardeman
Kookstudio Heerlijk en Eerlijk organiseert op zaterdag 19 maart de workshop: Ziel van het Desem. Deelnemers leren hierin zelf desembroden bakken. Biologische bakker Gerard Hardeman uit Wijk- en Aalburg zal de ruim 7 uur durende workshop geven. Desembrood is knapperig brood dat (zonder gist) op natuurlijke..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voor Driekant Ambachtscentrum
Ambachtscentrum Driekant heeft het EKO-Keurmerk Horeca Goud 100% ontvangen voor de 'to go' locatie Brood & Koffie in de hippe wijk bij het station van Zutphen en het lunchcafé in het centrum van de Hanzestad.Driekant is het eerste restaurant in Gelderland dat het predicaat 100% Goud ontvangt. Het..... 0 reacties


België: Broden Bio-local al in zo'n 40 winkels
Na enkele maanden van testen en proefdraaien is de biologische bakkerij Bio-local in Itegem (Heist-op-den-Berg) nu helemaal operationeel. Het is de eerste biologische bakkerij uit de streek. De broden van Bio-local worden al aan een veertigtal winkels geleverd. Het gaat hierbij vooral om biowinkels en..... 0 reacties