Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Brood en banket


"Coeliakiepatiënten kunnen zonder risico genieten van onze producten"
Lisa's choice nu ook bij Natudis en Kroon
Natudis neemt vanaf deze week alle glutenvrije DKW-producten van Lisa's choice in het assortiment op. En vanaf volgende week kan men bij Kroon Biologische Verswaren de glutenvrije diepvriesproducten van Lisa's choice bestellen. "Hierdoor kunnen we veel meer mensen kennis laten maken met onze biologische..... 0 reacties


Exclusief in België: bio-marsepein van Hygiëna
Marsepein en Sinterklaas gaan al eeuwenlang hand in hand. Maar ook tijdens de daaropvolgende feestperiode valt het bij velen in de smaak. Hygiënais daar ook van op de hoogte en komt daarom met biologische marsepein, dat voor 50 procent uit biologische amandelen en voor de andere 50 procent uit biologische..... 0 reacties


"Intensief traject, maar absoluut de moeite waard"
Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
Tholen – Van 'Bakkerij Hardeman' naar 'Gerard & Suus, (H)eerlijk biologisch brood en meer'. Een nieuwe naam, een vernieuwde winkel, een mooie open uitstraling en nog steeds het lekkerste biologische brood dat met passie en liefde wordt gebakken door Gerard. In april van dit jaar hebben Gerard en Suus..... 0 reacties


"Men vond de ambiance heel mooi"
Fotoreportage: Proeverij v/d Natuur 'op het juiste spoor'
Tholen - Het Spoorwegmuseum vormde gisterenavond een prachtig decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur. Circa 50 leveranciers hadden zich verzameld op het stationsplein van het museum. Zij lieten de klanten van Natudis en Kroon Biologische Verswaren genieten van de zeer uiteenlopende producten en..... 0 reacties


"Nooit meer brood van gisteren hoeven eten"
Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
Tholen – Het was voor ondernemer Erwin Miedema een grote bron van ergernis. Dat je eigenlijk brood van gisteren zit te eten, terwijl je weet dat het brood kakelvers en wel achter de deur van de bakker ligt, maar daar geen beroep op kunt doen, omdat de bakkerij nog niet open is. Anders na werktijd nog even..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Friese eetcultuur onder de aandacht
Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
LekkereTrek foodconcepts, heeft speciale biologische broodjes ontwikkeld om de Friese eetcultuur meer onder de aandacht te brengen. De broodjes zijn gemaakt volgens de Friese culinaire traditie, van voedzaam, eenvoud en dicht bij huis. Deze 100% biologische broodjes worden gebakken van oude graanrassen. De..... 0 reacties


Gemaakt van NatureFlex
Primeur bij Ekoplaza: composteerbare broodzak met venster
Voor de broden van het merk 'voor Dag & Dauw' zijn nieuwe broodzakken ontwikkeld. Hiermee is Ekoplaza de eerste Nederlandse supermarktketen die met OK HOME compost vensterzakken gaat werken. Dit is momenteel het meest milieuvriendelijke alternatief op de markt. De broodzakken stromen over een periode van..... 0 reacties


Rustiek, bruchetta en Spaanse kruiden
Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
De Bierbrodenmixen van Ranson zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Natudis. Natudis noemt de mixen een topper voor de feestdagen. Er zijn drie varianten bierbroodmixen: rustiek, bruchetta en Spaanse kruiden. Bierbroodmix is een complete en smaakvolle mix waar alleen nog maar bier aan toegevoegd hoeft te..... 0 reacties


Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
Voor de provincie Fryslân was er op donderdag 2 november een primeur. De provinciale werkgroep Fair Fryslân, die zich inzet voor bewustwording van eerlijke handel in Fryslân, had op die dag een Inspiratiemiddag georganiseerd. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het MFC Ons Huis in St. Annaparochie kreeg..... 0 reacties

Belgische mededingingsautoriteit legt term 'ambachtelijk' aan banden
De Belgische mededingingsautoriteit heeft richtlijnen uitgevaardigd voor het gebruik van de terminologie 'artisanaal', 'ambachtelijk' en afgeleiden in productbenamingen. De richtlijnen bepalen bijvoorbeeld dat de productie op kleine schaal moet gebeuren en dat geen ingrediënten met additieven gebruikt mogen..... 0 reacties


Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
De biologische kaasbiscuits van Buiteman zijn bij de prestigieuze Great Taste Awards in het Verenigd Koninkrijk in de prijzen gevallen. De Goudse kaasbiscuits en geitenkaas biscuits zijn door de jury geprezen om hun smaak en crunchy bite. Het bijbehorende logo mag daarom voortaan op de verpakkingen prijken...... 0 reacties


Fotoreportage congres Biodynamisch en de 'vrije' markteconomie
Marianne Thieme: "Laat je horen als biologisch-dynamische boer!"
Tholen - Marianne Thieme wil dat de BD-beweging meer op de voorgrond gaat treden. Ze roept de biologisch-dynamische boeren op om naar Den Haag te gaan en te pleiten voor meer financiële middelen. "Laat je horen als jonge biologisch-dynamische boer! BD kan het verschil gaan maken en het is tijd om in actie te..... 0 reacties


Fotoreportage bio-aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Tholen - Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich de afgelopen 2 dagen (26 en 27 september) in het Expo Center in Houten. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 waren ook veel biologische producten te vinden. Biojournaal maakte een uitgebreide..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
Tholen – Als natuurvoedingswinkelier begon Margot Verstegen in 2013 al met de verkoop van zelfgemaakte koeken, cakes en taarten. Inmiddels heeft ze De Groene Winkel in Utrecht vaarwel gezegd om zich in haar nieuwe rol als vrije ondernemer volledig te kunnen richten op haar banketservice. "Ik kreeg in de..... 0 reacties




Nederland goed voor 6% Deense bio-export
Tholen – Ondanks de grote markt in Denemarken is het land in staat om biologische producten te exporteren naar omliggende landen. Paul Holmbeck en Henrik Hindborg van branchevereniging Organic Denmark geven een toelichting bij de cijfers. Ook vertellen ze over de activiteiten van de organisatie.Organic..... 0 reacties


Drukbezochte winkeliersbijeenkomst van De Nieuwe Band
"Baktarwe staat onder druk"
Vorige week kwam coöperatieve groothandel De Nieuwe Band met ruim 50 natuurvoedingswinkeliers en molenaar Raoul Schyns samen, om te praten over het maken van meel en over de herkomst van tarwe in de winkel. Raoul is meester-molenaar van de Commandeursmolen in Mechelen, en maalt al zo'n 15 jaar bijna alle..... 0 reacties


TerraSana vernieuwt verpakking en receptuur honing-/hazelnootwafels
TerraSana heeft zijn honing- en hazelnootwafels vernieuwd. Niet alleen qua look, maar ookk qua receptuur. De wafels zitten nu in een vernieuwde verpakking met een doorzichtig venster. Verbeterde receptuurNu veel consumenten zich bewust zijn van de hoeveelheden en soorten suikers die in producten als deze..... 0 reacties

Rassenproef biologische spelt 2015-2016
De afgelopen jaren neemt de belangstelling voor bakspelt fors toe. Voor biologische spelt is de vraag redelijk stabiel gebleven. In 2015-2016 is voor de tweede keer op rij het rassenaanbod van biologische spelt getest. Er is onderzoek gedaan naar het aanbod van rassen voor de biologische teelt. Verschillende..... 0 reacties


Fruitbomen blijven achter in Europees bio-areaal
Tholen - Hoewel het areaal in Europa is gestegen zijn er wel duidelijke verschillen per gewasgroep. De Europese cijfers maken een verdeling in drie categorieën. Daarbij valt op dat de permanente gewassen, waar fruit- en olijfbomen onder vallen, aanzienlijk achterblijft ten opzichte van de andere..... 0 reacties


Europees bio-areaal blijft stijgen
Tholen - Met meer dan 11 miljoen hectare bio-areaal en areaal in omschakeling vorig jaar is de sector goed voor 6,2 procent van het totale Europese landbouwareaal. Sinds 2010 is het biologisch areaal met bijna 2 miljoen hectare gestegen. Eenzelfde trend is zichtbaar in het aantal biologische producenten. Aan..... 0 reacties


EU verplicht elektronisch certificaat op bio-import
De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving gepubliceerd rond de elektronische certificering van biologische importproducten. De nieuwe aanpak werd gisteren gepresenteerd en gaat over zes maanden in werking.De nieuwe regels moeten de traceerbaarheid van producten vergroten en potentiële fraude voorkomen...... 0 reacties

16-20 oktober: Sial Paris
Overzicht Nederlandse bio-standhouders op Sial Paris
Sinds ruim een halve eeuw streeft de internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL ernaar om het grootste wereldwijde netwerk voor professionals in de voedingsmiddelenbranche te organiseren. Een doelstelling die met verve is bereikt. Het aangekondigde positieve resultaat van de aankomende beurseditie van de..... 0 reacties


"Een taart is niet compleet zonder fruit"
Biologisch vierseizoenenbanket goed voor vijfde plek Gouden Garde-verkiezing
Tholen – De populariteit van Heel Holland Bakt zal weinigen zijn ontgaan. De gedachte aan warme versgebakken taarten houdt menig zoetekauw en doe-het-zelver in de koude herfstmaanden aan de buis gekluisterd. Ook gisteravond was het volop zoetigheid wat de klok sloeg tijdens de jaarlijkse uitreiking..... 0 reacties


Supermarkt met breed bio-aanbod
SuperBrugsen in studentenwijk verkoopt meer biologisch
Tholen – Net buiten het centrum van Aarhus, in een studentenwijk, ligt een filiaal van supermarktketen SuperBrugsen dat in het oog springt. Het zijn niet de gevel of het pand waar de winkel gevestigd is die de aandacht trekken. Sterker nog: de winkel gaat vrijwel naadloos op in het straatbeeld. In de..... 0 reacties


Nieuw: chocolade- en kokoskoekjes gezoet met rijst- en appelsiroop
Het Tiense familiebedrijf Nutridia komt met nieuwe biologische chocolade- en kokoskoekjes. De koekjes zijn vervaardigd zonder toevoeging van biet- of rietsuikers. Ook geraffineerde suikers horen daar niet thuis. De koekjes worden gezoet met stropen van granen en fruit zoals rijst- en appelsiroop en bevatten..... 0 reacties


Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte..... 0 reacties


Broodspektakel bij 125-jarig jubileum Bakkerij Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert in Harmelen heeft op maandag 26 september 2016 haar 125 jarig bedrijfsjubileum gevierd met een spetterend Broodspektakel. Tijdens dit speciale evenement stond inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood centraal. Meer dan 500 Horecaprofessionals waren te..... 0 reacties


Coop voortrekker in Deense bio-opmars
Tholen - Vroeg in de jaren ’80 was de Deense supermarktorganisatie Coop een van de eerste supermarkten in het land die biologische producten in het assortiment op nam. Nu, zo'n 25 jaar later, is biologisch niet meer weg te denken uit de Deense supermarkten. "Het begon in 1981 met peen en aardappelen,"..... 0 reacties


Deense bio-groei kent keerzijde
Tholen – De voortrekkersrol van Denemarken in de biologische sector is onbetwist. Hoewel in recente cijfers gesuggereerd werd dat het Zweedse bio-aandeel even groot is als dat van Denemarken, blijkt dat er geen rekening gehouden is met de groei van de Deense sector in de afgelopen maanden. Alleen dit..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Le Perron toont ambachtelijke broden op AGF Detail
Le Perron staat voor het eerst op AGF Detail in Houten, dat op 27 en 28 september 2016 plaatsvindt. Sinds de tachtiger jaren staat de 'boulangerie traditionnelle' bekend om haar uitgebreide assortiment biologisch brood en banket. Ambachtelijke en pure producten die elk uur vers uit de oven komen. Dino Lobbes..... 0 reacties


Nieuw: Enjoy biologische (ontbijt)crackers
Met gepaste trots presenteert Mont Blanc Foods een nieuwe lijn biologische (ontbijt)crackers. Leo den Hamer: "De crackers zijn gemaakt in Nederland en worden verpakt onder ons nieuwe merk Enjoy. Het moderne groene logo met een vork en een wijnglas staat voor lekker biologisch genieten."De crackers zullen..... 0 reacties


"Maar liefst 46 nieuwe leden voor onze coöperatie"
Biologische producten Veld en Beek zelfs 's nachts verkrijgbaar
Tholen – Het Gelderse Doorwerth stond op 11 september voor even in het teken van ambachtelijk bereide biologische voeding. Door middel van proeverijen en rondleidingen konden de honderden bezoekers op de open dag van Biologische Boerderij Veld en Beek ervaren wat deze 'boerderijsupermarkt' zoal te bieden..... 1 reacties


Supermarkten realiseerden 18,5% groei
Biologische omzet +11,5% naar 1,3 miljard euro in 2015
De supermarkten realiseerden 18,5% groei in 2015 in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch veel harder dan de reguliere markt. In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet..... 0 reacties


Kersttrui tegen kerstkledingkeuzestress
Tijdens - wellicht - de laatste hittegolf van 2016 presenteert kledingmerk Appelkruimel&Fris de kersttrui. Deze kersttrui is tot 20 oktober slechts via pre-order te bestellen en dient om kerstkledingkeuzestress te voorkomen. Met de opbrengst van de verkoop organiseert Appelkruimel&Fris een feestelijk..... 0 reacties


Bieslanddagen laten jong en oud het poldergevoel ervaren
Oude koeienstal Hoeve Biesland wordt streekwinkel
Tholen – In de Polder van Biesland waren afgelopen weekend meer dan honderd vrijwilligers op de been voor de Bieslanddagen. Gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Delft, trok het evenement veel bekijks van stedelingen en buurtbewoners. "We mogen spreken van een gezellige drukte", vertelt Linda Duijndam, die..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties

Soil Association:
'Organic September stuwt bio-markt over 2 miljard pond'
De algemene groei van biologische producten in supermarkten is in de 52 weken tot 18 juni met 5% toegenomen. Volgens de data van Nielsen heeft de groei van biologische verkoop in de eerste helft van 2016 doorgezet. Het is nu +5,2% in vergelijking met +3,2% aan het eind van 2015. Hier tegenover staat een..... 0 reacties


"Vullen hiermee de vraag naar ambachtelijk bio-brood in"
Bourgondische Broden krijgen alle tijd bij Bakkerij Verbeek
Tholen - Bakkerij Verbeek bakt sinds kort elke dag een zestal soorten ambachtelijke biologische Bourgondische Broden. Tijd is het geheim van deze broden. Het complete proces duurt zelfs langer dan 40 uur. Vincent Derksen geeft aan dat het een broodlijn is met toegevoegde waarde voor de biologische bakkerij..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Biologische 'Lola Quinoa' nu verkrijgbaar bij Ekoplaza en Udea
De Dutch Quinoa Group (DQG), initiatiefnemer van de eerste Nederlandse quinoa-keten, brengt onder haar consumentenmerk Lola Quinoa biologische quinoa van Nederlandse bodem op de markt. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij de Ekoplaza en Udea. De quinoa is verpakt in een melkpakje met schenkdop. Er zijn twee..... 0 reacties


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Bekend van franchiseformule Le Perron
Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in Market Food Group
Van Lanschot Participaties heeft op 1 juli 2016 overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).Market Food Group, dat voor de..... 0 reacties


"Tussen 500 en 600 bezoekers voor Biologische Velddag"
Tholen - De Biologische Velddag op de Broekemahoeve in Lelystad heeft woensdag 22 juni tussen de 500 en 600 bezoekers getrokken, zo schatten de organisatoren. Geertje Schlaman geeft aan dat ze met een goed gevoel terugkijken op de Biologische Velddag. "Het was een hele goede geslaagde dag. We hebben veel..... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appèl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties

Dinsdag 28 juni
Proefboerderij Ebelsheerd toont akkerbouwvernieuwingen tijdens open dag
Op dinsdag 28 juni is er een open dag op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Op de proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere granen, koolzaad, suikerbieten en uien. Belangstellenden zijn tijdens deze dag van harte welkom om diverse vernieuwingen in de akkerbouw te komen..... 0 reacties


Zo'n 100 ton door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht
Decertificatie Italiaanse partij tarwe
Skal is door CCPB, een Italiaanse controleorganisatie, geïnformeerd dat onderzoek heeft uitgewezen dat een Italiaanse partij durum tarwe onterecht als biologisch is verkocht. De partij tarwe ter grootte van 10.384 ton is gedecertificeerd. 7.626 ton tarwe lag tijdens decertificatie in opslag in Italië en is..... 0 reacties


Fotoreportage met marktkramen Veldplein, demo's en veldpresentaties
Machines nu wel in actie op Biologische Velddag
Tholen - Het weer is de laatste tijd op zijn zachtst gezegd nogal wisselvallig te noemen. Dit bezorgde de organisatoren van de Biologische Velddag voorafgaand dan ook de nodige kopzorgen. Tot grote opluchting van de organisatoren, deelnemers en bezoekers bleef het gisterenmiddag (22 juni) beperkt tot enkele..... 0 reacties


Biologische Velddag toont demo's granen en quinoa
Op de Biologische Velddag 22 juni aanstaande liggen diverse proefvelden en demonstraties klaar op proefboerderij De Broekemahoeve in Lelystad. Veel gewassen zijn nog in de beginfase van ontwikkeling, maar de granen staan al in bloei. In samenwerking met het bedrijfsleven verkent het Louis Bolk Instituut de..... 0 reacties


Groei zit vooral in breder assortiment
"Afzet biologische producten groeit weer met dubbele cijfers"
Tholen – De Nederlandse consument maakt duidelijk gezondere keuzes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Rini Emonds van IRI dinsdag 14 juni presenteerde tijdens de VBP vergadering. Naast dat er voor gezondere producten gekozen wordt, groeit ook het marktaandeel van de duurzame producten in de reguliere..... 0 reacties


COBRA-project afgesloten
Biologische veredeling voor meer weerbare graan- en eiwitgewassen
Het Europese project 'COBRA' is begin 2016 afgesloten. In dit project was aandacht voor biologische veredeling en zaadproductie van granen en eiwitgewassen. In totaal namen 41 partners uit 18 landen deel aan dit project. Vanuit Vlaanderen participeerden Inagro en Universiteit en Hogeschool Gent. Het Louis..... 0 reacties


VBP wordt Bio Nederland
Jan Groen nieuwe voorzitter VBP
Tholen – Er verandert veel binnen de VBP, zo bleek gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Biologische Producenten. Met een nieuwe naam en een nieuw logo moet de organisatie een nieuw elan krijgen. Ook zwaaiden twee bestuursleden en de voorzitter af. Jan Groen, van Green Organics, nam de..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


"Suiker gebruiken we echt alleen als steun-ingrediënt"
Groente in Donny Craves-koeken?
Hanneke van den Berg, redacteur en blogger van het Noordhollands Dagblad, heeft onlangs een bezoek gebracht aan Donny Craves. Ze mocht de biologische koekjes niet alleen proeven, maar uiteindelijk ook zelf maken. Ze mocht eigen creaties maken, buiten de drie bekende Donny Craves-koeken (chocolate chip..... 0 reacties


Bauck met bio-aanbod op Free From Food Expo
Bauck GmbH, een pionier als het gaat om de productie van biologische producten, zal voor de vierde keer op de Free From Food Expo aanwezig zijn. Deze beurs zal op 9 en 10 juni gehouden worden in Amsterdam. Bauck GmbH is gespecialiseerd in de productie van convenience producten zonder allergenen. Het grote..... 0 reacties


Fotoreportage - Estafette Dordrecht opent op AA-locatie
Groter assortiment en meer vers
Tholen - Zaterdag 4 juni heropende Estafette in Dordrecht feestelijk de deuren op een nieuwe locatie. Biojournaal bezocht de nieuwe vestiging om een fotoreportage te maken. Gelegen op een AA-locatie in het hart van de stad kan geen Schapenkop (Dordtenaar) meer om de Estafette heen. Dat was ook te merken,..... 0 reacties


Alliantie P. de Vrij Moerkapelle BV – Van Uden
P. de Vrij Moerkapelle BV is een strategische alliantie aangegaan met Van Uden uit Rotterdam. P. de Vrij Moerkapelle BV is gespecialiseerd in de bewerking, opslag en verzending van onder andere kruiden en specerijen, granen, peulvruchten, bakkerijzaden en suiker. Mede door de diverse certificeringen zoals..... 0 reacties

Hogere uitbetalingsprijzen voor biologische haver, baktarwe en spelt
Agrifirm Plant betaalt telers in de biologische graanpool 270,30 euro per ton voor EKO & Demeter haver. De basisprijs van EKO-baktarwe bedraagt 335,10 euro per ton. In tegenstelling tot de gangbare granen zijn de prijzen voor biologische granen afgelopen seizoen gestegen. De prijs van 270,30 euro per ton..... 0 reacties


Samenwerking Stadsbakkerij Broodt met High Tech Campus
Stadsbakker Dido van Klinken keert terug naar de High Tech Campus. Exact 3 jaar geleden, op 1 juni 2013, vertrok Dido bij Philips Design. Nu, 1 juni 2016 keert hij weer terug naar de High Tech Campus. Nu niet als designer, maar als bakker.Vanaf 1 juni aanstaande is het brood van Stadsbakkerij Broodt te koop..... 0 reacties

Franse bio-omzet: +14,7% naar 5,75 miljard euro
Het Franse l'Agence Bio meldt dat de markt voor biologische levensmiddelen een waarde bereikt heeft van 5,75 miljard euro. Dit betekent een stijging van 14,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Uit de cijfers blijkt verder dat het bio-aandeel in eieren ongeveer 20% bedraagt, voor melk is dat 12%. Vooral..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


'Transitional organic'-certificering
Amerikaans label voor omschakelaars
Amerikaanse boeren die willen omschakelen naar biologisch staan voor de enorme uitdaging van 3 jaar aan de strenge eisen voldoen voordat een oogst gecertificeerd biologisch is. Ze krijgen te maken met een leerproces en hoge kosten zonder extra winst voor hun oogst. Daardoor maakt, ondanks de grote vraag naar..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties


Amerikaanse bio-omzet naar recordhoogte: 43,3 miljard dollar
Er is in 2015 in Amerika voor 43,3 miljard dollar aan biologische producten verkocht. Hiermee is de omzet volgens de Organic Trade Association (OTA) naar een recordhoogte gestegen. Er werd met 4,2 miljard dollar een groei gerealiseerd van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit terwijl de..... 0 reacties


Tientallen leveranciers bundelen duurzame levensmiddelen
Eerste streekproducten van uniqlekker.nl thuisbezorgd
Vanaf deze week is het voor het eerst mogelijk om in de gehele Randstad, Achterhoek, Twente en Salland streekproducten uit alle provincies van Nederland thuisbezorgd te krijgen. Een gezin uit Haarlem was er als de kippen bij, en ontvangt de duurzame levensmiddelen en streekproducten van 30 samenwerkende..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


Schoolkinderen geven productpresentaties bij Ekoplaza Bilthoven
Dinsdagavond 16 mei was het weer zover, voor het derde jaar op rij kwamen twee groepen 6 van de Julianaschool naar Ekoplaza Bilthoven (aan de Julianalaan 35).Winkelier Jan Peter Oosterloo doet verslag: "Na een les over gezond eten door Gitta van Eick van 'kind en voeding' op school hadden alle kinderen een..... 0 reacties


Recall Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies
Banketbakkerij van Strien roept uit voorzorg producten met de naam Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies terug. De achterzijde van de verpakking is foutief bedrukt waardoor het allergeen paranoot niet vermeld staat in de declaratie. Dit kan problemen opleveren voor mensen met een..... 0 reacties


Jaarverslag 2015 - groei in complexiteit bio-sector
Aantal Skal-geregistreerde bedrijven met +6,4% toegenomen
Internationaal ketenonderzoek en toezicht op de import maken eens steeds belangrijker deel uit van het werk van Skal Biocontrole. Dat schrijft Rob Dortland, voorzitter van stichting Skal Biocontrole in het jaarverslag 2015.De Nederlandse biologische sector is inmiddels doorgegroeid naar bijna 3.800..... 0 reacties

Uitgebreid bio-assortiment bij Zam Zam XL
Vanaf 10 mei ook in Leiden: Lekker Brood
Vanaf 10 mei is er een uitgebreid biologisch brood- en banketassortiment verkrijgbaar bij Zam Zam XL aan de Raamsteeg te Leiden. Dit assortiment wordt dagelijks geleverd vanuit de ambachtelijke bakkerij van Lekker Brood te Den Haag.Lekker Brood bakt sinds 2012 in Den Haag, dagelijks biologische brood- en..... 0 reacties


Nieuwe bio-hal geopend bij Rungis in Parijs
Vandaag (maandag 9 mei) opent de Franse president François Hollande bij de groothandelsmarkt Rungis in Parijs de grootste biologische markt in Europa. Om 6:45 uur knipte de president het lint door waarmee hij 5600 vierkante meter tellende hal opende. In de hal worden allerlei versproducten verkocht,..... 0 reacties

Stadsbakkerij Broodt vreest 'tweede Broodt'
Biologische Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven is bezorgd dat er verwarring kan ontstaan over de naam Broodt nu grondstoffenleverancier Bakels Senior met een product met de naam Broodt komt. Dit meldt Bakkerswereld. Dido van Klinken van de Stadsbakkerij is met Bakels in overleg om tot een oplossing te komen...... 0 reacties


Maalderij De Gouden Engel doet mee
Broodbakwedstrijd AKG 40 jaar
In het kader van het 40-jarig bestaan van het Algemeen Korenmolenaars Gilde (AKG) wordt er landelijk een broodbakwedstrijd georganiseerd: 'Wie bakt het lekkerste volkorenbrood'. Maalderij De Gouden Engel in Koedijk doet ook mee.Kom tijdens de Molendagen 14 en 15 mei naar de molen. De molen is deze dagen..... 0 reacties


"Let's Bake The World a Better Place"
Hutten bakt De Guijt-producten in eigen bio-bakkerij
Tholen - In het najaar van 2015 opende cateraar Hutten zijn eigen biologische bakkerij. In deze bakkerij bakken ze producten voor het huislabel De Guijt. Nu het cateringbedrijf in Veghel de beschikking heeft over de bio-bakkerij, is de cirkel rond, zo geeft Eric Habraken aan, manager Hutten Food Service en..... 0 reacties


"Je kunt het eenvoudig zelf thuis afbakken"
Paleo broodmix voor een voedzaam graanloos bio-brood
Tholen - Vechtenaer presenteerde tijdens de Open Dag van Udea een nieuw product: biologische paleo broodmixen. Met deze graanloze paleo broodmix zet je in een handomdraai een voedzaam brood op tafel. De mix bestaat uit zaden, noten en pitten. Je hoeft alleen zelf nog eieren, olijfolie en zout toe te voegen..... 0 reacties


Erik Does: "Veel mensen langer bleven dan gepland"
Fotoreportage Open Dag Udea - Tientallen kramen op 'leveranciersmarkt'
Tholen - Zondag 24 april opende biologische groothandel Udea haar deuren en gunde haar klanten een kijkje achter de schermen. Bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding op beide locaties van Udea. En in het DKW-magazijn presenteerden tientallen leveranciers in marktkraampjes hun producten. Zij grepen hun..... 0 reacties


Samenwerking tussen Gulpener en Carl Siegert
Puurzaam 1891 Bol: brood met bierbostel
In de zestiende eeuw gebruikten bakkers bierbostel in hun desem. Daardoor blijft het brood langer mals en is het ook vezelrijker. Dat bracht Frank van Eerd van De Bisschopsmolen op het idee om het verbond tussen brouwer en bakker in ere te herstellen. Dit sprak Jan Paul Rutten van de Gulpener bierbrouwerij..... 0 reacties