Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Brood en banket


"Kunnen altijd tussendoor een speciale order draaien"
Bio-granen op windkracht
Tholen – In De Witte Molen in Nijmegen verwerken ze al sinds 1980 op ambachtelijke wijze enkel biologisch geteelde granen. "Van de ongeveer 200 ton die we jaarlijks verwerken, gaat ongeveer de helft op windkracht. Wij zijn naar mijn weten de enige op windkracht aangedreven molen in Nederland die 100%..... 0 reacties


"We betrekken onze klanten graag bij het bakproces"
Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open
Tholen – Klanten van In de Bakkerij in Goes zien precies wat er achter de schermen gebeurd. De bakkerij is overduidelijk geïnspireerd door de Franse boulangerie. Niet vreemd als je bedenkt dat eigenaresse Renée Looman in Frankrijk de kneepjes van het vak geleerd heeft. Het is de beleving waar klanten..... 0 reacties


Buiteman introduceert biscuits met gerijpte Goudse kaas&bieslook
Buiteman heeft haar lijn hartige biscuits uitgebreid met een nieuwe variant: gerijpte Goudse kaas met bieslook. De zachte en aromatische smaak van dit populaire kruid combineert goed met de pittige smaak van de Goudse kaas. De biscuits hebben een crunchy bite, welke goed tot zijn recht komt als de biscuits..... 0 reacties


Biologische sector Schotland groeit sterk
De Schotse bio-voedingssector is booming en presteerde met een groei van 11,7 procent in de retailafzet het afgelopen jaar beter dan die in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Volgens een onlangs verschenen marktrapport van de Soil Association groeit de Britse bio-sector al voor het vijfde jaar op rij en..... 0 reacties

Bakkerij Hardeman ontvangt EKO-keurmerk voor winkels
Biologische winkel Hardeman in Wijk en Aalburg is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.Bij Hardeman is behalve biologisch brood..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Jos Pelgröm, Man@Machine:
"Geen molen verwerkt grondstoffen zo zuiver als de Treffler molen"
Tholen – De Treffler molen presenteert een maalsysteem waarbij graan wordt gesneden in plaats van verwringend gemalen. De molen is daardoor energiezuiniger en produceert minder lawaai. Tijdens het snijden stijgt de temperatuur nauwelijks, waardoor de kwaliteit van de verwerkte grondstoffen beter behouden..... 0 reacties


Tritordeum: graan met 40% minder gluten-eiwitten dan tarwe
De Commandeursmolen te Mechelen gaat het, door natuurlijke kruising verkregen, nieuwe graan Tritordeum malen tot 'Spaans Meel'. Dit in Spanje ontwikkelde graan is een kruising tussen durum en wilde gerst: twee oude graansoorten. Dit Spaans meel heeft fair-pricing, traceerbare herkomst en..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Verkoop paasproducten opvallend hard gegaan"
Paaseitjes zoeken bij Gimsel
Tholen - Bij natuurvoedingswinkel Gimsel in De Groene Passage is de paasverkoop naar tevredenheid verlopen. "We hebben eigenlijk niet zo veel meer staan, het is allemaal heel hard gegaan. Deze week is het eigenlijk al de hele week erg druk geweest. Daaraan merken we dat het echt leeft. Dit valt op. Mooi..... 0 reacties

Cakebakkerij van der Spoel bakt nu ook biologisch
"Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"
Cakebakkerij van der Spoel uit Stellendam ontving onlangs een biologisch certificaat. In de aanloop naar Pasen heeft het familiebedrijf van Ron van der Spoel het extra druk. Gedecoreerde Paasartikelen en een speciale Paascaketulband zijn haast niet aan te slepen, zoveel vraag is er naar.Ambitie"Bakken..... 0 reacties


VOORbeeld-verkiezing:
Nominatie voor bio-baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek
Het is steeds moeilijker om biologische baktarwe uit Nederland te krijgen. De meeste Nederlandse biologische boeren kiezen voor gewassen die met meer gemak meer geld opleveren, zoals tarwe voor veevoer of grasklaver. Daardoor komt de meeste tarwe die gebruikt wordt om brood van te bakken, steeds vaker uit de..... 0 reacties


Winkelier Bas Sengers: "Klantenaantallen fors hoger dan normaal"
Geslaagd Lentefeest bij Natuurwinkel
Tholen - De afgelopen dagen stonden bij Natuurwinkel in het teken van het Lentefeest. De klanten konden op vrijdag en zaterdag (en in bepaalde winkels ook op zondag) volop genieten van proeverijen en profiteren van verschillende mooie aanbiedingen. Zo ook bij Natuurwinkel Emiclaer in Amersfoort. Winkelier..... 0 reacties

Duitsers besteden 10% meer aan biovoeding in 2016
In 2016 hebben Duitse huishoudens 9,9 procent meer besteed aan biologische voeding dan in het jaar ervoor. De totaalomzet was goed voor 9,48 miljard euro, volgens BÖLW, de Duitse federatie voor de biologische voedingsmiddelenindustrie. De markt voor bio- cosmetica zit ook in de lift. Uit onderzoek van GfK,..... 0 reacties


Desembroden met een moderne kijk op de toekomst
Beaudé, uit te spreken als Boo-déé, dankt haar naam aan een bezoek aan Parijs en staat voor 'mooi desembrood' en tevens voor 'een mooie dag'. Het begon anno 2011 in Nederland, toen 'de desemcultuur' voor deze broden werd ontwikkeld. Deze desemcultuur wordt inmiddels al zes jaar dagelijks gevoed en gebruikt..... 0 reacties



"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appèl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties

Dinsdag 28 juni
Proefboerderij Ebelsheerd toont akkerbouwvernieuwingen tijdens open dag
Op dinsdag 28 juni is er een open dag op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Op de proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere granen, koolzaad, suikerbieten en uien. Belangstellenden zijn tijdens deze dag van harte welkom om diverse vernieuwingen in de akkerbouw te komen..... 0 reacties


Zo'n 100 ton door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht
Decertificatie Italiaanse partij tarwe
Skal is door CCPB, een Italiaanse controleorganisatie, geïnformeerd dat onderzoek heeft uitgewezen dat een Italiaanse partij durum tarwe onterecht als biologisch is verkocht. De partij tarwe ter grootte van 10.384 ton is gedecertificeerd. 7.626 ton tarwe lag tijdens decertificatie in opslag in Italië en is..... 0 reacties


Fotoreportage met marktkramen Veldplein, demo's en veldpresentaties
Machines nu wel in actie op Biologische Velddag
Tholen - Het weer is de laatste tijd op zijn zachtst gezegd nogal wisselvallig te noemen. Dit bezorgde de organisatoren van de Biologische Velddag voorafgaand dan ook de nodige kopzorgen. Tot grote opluchting van de organisatoren, deelnemers en bezoekers bleef het gisterenmiddag (22 juni) beperkt tot enkele..... 0 reacties


Biologische Velddag toont demo's granen en quinoa
Op de Biologische Velddag 22 juni aanstaande liggen diverse proefvelden en demonstraties klaar op proefboerderij De Broekemahoeve in Lelystad. Veel gewassen zijn nog in de beginfase van ontwikkeling, maar de granen staan al in bloei. In samenwerking met het bedrijfsleven verkent het Louis Bolk Instituut de..... 0 reacties


Groei zit vooral in breder assortiment
"Afzet biologische producten groeit weer met dubbele cijfers"
Tholen – De Nederlandse consument maakt duidelijk gezondere keuzes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Rini Emonds van IRI dinsdag 14 juni presenteerde tijdens de VBP vergadering. Naast dat er voor gezondere producten gekozen wordt, groeit ook het marktaandeel van de duurzame producten in de reguliere..... 0 reacties


COBRA-project afgesloten
Biologische veredeling voor meer weerbare graan- en eiwitgewassen
Het Europese project 'COBRA' is begin 2016 afgesloten. In dit project was aandacht voor biologische veredeling en zaadproductie van granen en eiwitgewassen. In totaal namen 41 partners uit 18 landen deel aan dit project. Vanuit Vlaanderen participeerden Inagro en Universiteit en Hogeschool Gent. Het Louis..... 0 reacties


VBP wordt Bio Nederland
Jan Groen nieuwe voorzitter VBP
Tholen – Er verandert veel binnen de VBP, zo bleek gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Biologische Producenten. Met een nieuwe naam en een nieuw logo moet de organisatie een nieuw elan krijgen. Ook zwaaiden twee bestuursleden en de voorzitter af. Jan Groen, van Green Organics, nam de..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


"Suiker gebruiken we echt alleen als steun-ingrediënt"
Groente in Donny Craves-koeken?
Hanneke van den Berg, redacteur en blogger van het Noordhollands Dagblad, heeft onlangs een bezoek gebracht aan Donny Craves. Ze mocht de biologische koekjes niet alleen proeven, maar uiteindelijk ook zelf maken. Ze mocht eigen creaties maken, buiten de drie bekende Donny Craves-koeken (chocolate chip..... 0 reacties


Bauck met bio-aanbod op Free From Food Expo
Bauck GmbH, een pionier als het gaat om de productie van biologische producten, zal voor de vierde keer op de Free From Food Expo aanwezig zijn. Deze beurs zal op 9 en 10 juni gehouden worden in Amsterdam. Bauck GmbH is gespecialiseerd in de productie van convenience producten zonder allergenen. Het grote..... 0 reacties


Fotoreportage - Estafette Dordrecht opent op AA-locatie
Groter assortiment en meer vers
Tholen - Zaterdag 4 juni heropende Estafette in Dordrecht feestelijk de deuren op een nieuwe locatie. Biojournaal bezocht de nieuwe vestiging om een fotoreportage te maken. Gelegen op een AA-locatie in het hart van de stad kan geen Schapenkop (Dordtenaar) meer om de Estafette heen. Dat was ook te merken,..... 0 reacties


Alliantie P. de Vrij Moerkapelle BV – Van Uden
P. de Vrij Moerkapelle BV is een strategische alliantie aangegaan met Van Uden uit Rotterdam. P. de Vrij Moerkapelle BV is gespecialiseerd in de bewerking, opslag en verzending van onder andere kruiden en specerijen, granen, peulvruchten, bakkerijzaden en suiker. Mede door de diverse certificeringen zoals..... 0 reacties

Hogere uitbetalingsprijzen voor biologische haver, baktarwe en spelt
Agrifirm Plant betaalt telers in de biologische graanpool 270,30 euro per ton voor EKO & Demeter haver. De basisprijs van EKO-baktarwe bedraagt 335,10 euro per ton. In tegenstelling tot de gangbare granen zijn de prijzen voor biologische granen afgelopen seizoen gestegen. De prijs van 270,30 euro per ton..... 0 reacties


Samenwerking Stadsbakkerij Broodt met High Tech Campus
Stadsbakker Dido van Klinken keert terug naar de High Tech Campus. Exact 3 jaar geleden, op 1 juni 2013, vertrok Dido bij Philips Design. Nu, 1 juni 2016 keert hij weer terug naar de High Tech Campus. Nu niet als designer, maar als bakker.Vanaf 1 juni aanstaande is het brood van Stadsbakkerij Broodt te koop..... 0 reacties

Franse bio-omzet: +14,7% naar 5,75 miljard euro
Het Franse l'Agence Bio meldt dat de markt voor biologische levensmiddelen een waarde bereikt heeft van 5,75 miljard euro. Dit betekent een stijging van 14,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Uit de cijfers blijkt verder dat het bio-aandeel in eieren ongeveer 20% bedraagt, voor melk is dat 12%. Vooral..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


'Transitional organic'-certificering
Amerikaans label voor omschakelaars
Amerikaanse boeren die willen omschakelen naar biologisch staan voor de enorme uitdaging van 3 jaar aan de strenge eisen voldoen voordat een oogst gecertificeerd biologisch is. Ze krijgen te maken met een leerproces en hoge kosten zonder extra winst voor hun oogst. Daardoor maakt, ondanks de grote vraag naar..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties


Amerikaanse bio-omzet naar recordhoogte: 43,3 miljard dollar
Er is in 2015 in Amerika voor 43,3 miljard dollar aan biologische producten verkocht. Hiermee is de omzet volgens de Organic Trade Association (OTA) naar een recordhoogte gestegen. Er werd met 4,2 miljard dollar een groei gerealiseerd van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit terwijl de..... 0 reacties


Tientallen leveranciers bundelen duurzame levensmiddelen
Eerste streekproducten van uniqlekker.nl thuisbezorgd
Vanaf deze week is het voor het eerst mogelijk om in de gehele Randstad, Achterhoek, Twente en Salland streekproducten uit alle provincies van Nederland thuisbezorgd te krijgen. Een gezin uit Haarlem was er als de kippen bij, en ontvangt de duurzame levensmiddelen en streekproducten van 30 samenwerkende..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


Schoolkinderen geven productpresentaties bij Ekoplaza Bilthoven
Dinsdagavond 16 mei was het weer zover, voor het derde jaar op rij kwamen twee groepen 6 van de Julianaschool naar Ekoplaza Bilthoven (aan de Julianalaan 35).Winkelier Jan Peter Oosterloo doet verslag: "Na een les over gezond eten door Gitta van Eick van 'kind en voeding' op school hadden alle kinderen een..... 0 reacties


Recall Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies
Banketbakkerij van Strien roept uit voorzorg producten met de naam Handmade Butter Brazilnut & Date Cookies terug. De achterzijde van de verpakking is foutief bedrukt waardoor het allergeen paranoot niet vermeld staat in de declaratie. Dit kan problemen opleveren voor mensen met een..... 0 reacties


Jaarverslag 2015 - groei in complexiteit bio-sector
Aantal Skal-geregistreerde bedrijven met +6,4% toegenomen
Internationaal ketenonderzoek en toezicht op de import maken eens steeds belangrijker deel uit van het werk van Skal Biocontrole. Dat schrijft Rob Dortland, voorzitter van stichting Skal Biocontrole in het jaarverslag 2015.De Nederlandse biologische sector is inmiddels doorgegroeid naar bijna 3.800..... 0 reacties

Uitgebreid bio-assortiment bij Zam Zam XL
Vanaf 10 mei ook in Leiden: Lekker Brood
Vanaf 10 mei is er een uitgebreid biologisch brood- en banketassortiment verkrijgbaar bij Zam Zam XL aan de Raamsteeg te Leiden. Dit assortiment wordt dagelijks geleverd vanuit de ambachtelijke bakkerij van Lekker Brood te Den Haag.Lekker Brood bakt sinds 2012 in Den Haag, dagelijks biologische brood- en..... 0 reacties


Nieuwe bio-hal geopend bij Rungis in Parijs
Vandaag (maandag 9 mei) opent de Franse president François Hollande bij de groothandelsmarkt Rungis in Parijs de grootste biologische markt in Europa. Om 6:45 uur knipte de president het lint door waarmee hij 5600 vierkante meter tellende hal opende. In de hal worden allerlei versproducten verkocht,..... 0 reacties

Stadsbakkerij Broodt vreest 'tweede Broodt'
Biologische Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven is bezorgd dat er verwarring kan ontstaan over de naam Broodt nu grondstoffenleverancier Bakels Senior met een product met de naam Broodt komt. Dit meldt Bakkerswereld. Dido van Klinken van de Stadsbakkerij is met Bakels in overleg om tot een oplossing te komen...... 0 reacties


Maalderij De Gouden Engel doet mee
Broodbakwedstrijd AKG 40 jaar
In het kader van het 40-jarig bestaan van het Algemeen Korenmolenaars Gilde (AKG) wordt er landelijk een broodbakwedstrijd georganiseerd: 'Wie bakt het lekkerste volkorenbrood'. Maalderij De Gouden Engel in Koedijk doet ook mee.Kom tijdens de Molendagen 14 en 15 mei naar de molen. De molen is deze dagen..... 0 reacties


"Let's Bake The World a Better Place"
Hutten bakt De Guijt-producten in eigen bio-bakkerij
Tholen - In het najaar van 2015 opende cateraar Hutten zijn eigen biologische bakkerij. In deze bakkerij bakken ze producten voor het huislabel De Guijt. Nu het cateringbedrijf in Veghel de beschikking heeft over de bio-bakkerij, is de cirkel rond, zo geeft Eric Habraken aan, manager Hutten Food Service en..... 0 reacties


"Je kunt het eenvoudig zelf thuis afbakken"
Paleo broodmix voor een voedzaam graanloos bio-brood
Tholen - Vechtenaer presenteerde tijdens de Open Dag van Udea een nieuw product: biologische paleo broodmixen. Met deze graanloze paleo broodmix zet je in een handomdraai een voedzaam brood op tafel. De mix bestaat uit zaden, noten en pitten. Je hoeft alleen zelf nog eieren, olijfolie en zout toe te voegen..... 0 reacties


Erik Does: "Veel mensen langer bleven dan gepland"
Fotoreportage Open Dag Udea - Tientallen kramen op 'leveranciersmarkt'
Tholen - Zondag 24 april opende biologische groothandel Udea haar deuren en gunde haar klanten een kijkje achter de schermen. Bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding op beide locaties van Udea. En in het DKW-magazijn presenteerden tientallen leveranciers in marktkraampjes hun producten. Zij grepen hun..... 0 reacties


Samenwerking tussen Gulpener en Carl Siegert
Puurzaam 1891 Bol: brood met bierbostel
In de zestiende eeuw gebruikten bakkers bierbostel in hun desem. Daardoor blijft het brood langer mals en is het ook vezelrijker. Dat bracht Frank van Eerd van De Bisschopsmolen op het idee om het verbond tussen brouwer en bakker in ere te herstellen. Dit sprak Jan Paul Rutten van de Gulpener bierbrouwerij..... 0 reacties


Molen De Vrijheid kleurt paars
Erfgoedstichting De Schiedamse Molens beheert en exploiteert de historische moutmolens van Schiedam. In één van deze windmolens, molen De Vrijheid, is het ambachtelijk maalbedijf van de stichting gevestigd. Dat maalt nog steeds voor traditionele jeneverstokers maar ook voor bakkers, retail en..... 0 reacties


DANVO komt met biologisch quinoabrood
Pseudograan quinoa is een plant die duizenden jaren geleden al op grote hoogte in de Zuid-Amerikaanse Andes werd verbouwd door de Inca's. Inmiddels is quinoa niet meer weg te denken in de hedendaagse Nederlandse keuken. Reden genoeg voor bakkerij DANVO om het quinoabrood te introduceren. In april zal het..... 0 reacties


Bertus Buizer:
"Inhoud associatieovereenkomst Europa – Oekraïne kan beter"
Vandaag gaat Nederland naar de stembus voor het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Het raadgevend referendum doet aardig wat stof opwaaien. Bertus Buizer (Buizer Advies) klom in de pen om in een blog uiteen te zetten waarom hij tegen het verdrag is:Nederland als EU-voorzitter in..... 1 reacties


Melk en brood zijn geen must
De Schijf van Vijf volgens voedingsdeskundige Richard de Leth
Ekoplaza vroeg voedingsdeskundige Richard de Leth om de onlangs gepresenteerde Schijf van Vijf aan te vullen met adviezen voor mensen die een biologische en duurzame leefstijl prefereren. De biologische supermarktketen Ekoplaza ziet het als haar rol om Nederland te faciliteren in een gezonde en duurzame..... 0 reacties


Viert in de zomer 25-jarig bestaan
Naturijn herhaalt spaarkaartenactie met Bakkerij Verbeek
De spaarkaartenactie van Natuurwinkel Naturijn in samenwerking met Bakkerij Verbeek was vorig jaar een groot succes. De klanten van de Natuurwinkel reageerden erg enthousiast. Daarom wordt de spaaractie gedurende de héle maand april herhaald. Klanten die negen broden gekocht hebben, krijgen de tiende naar..... 0 reacties


Duurzame classificaties voor complete assortiment
Koopmans Meel introduceert Natuurkracht
Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen opgroeien. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment beschikt vanaf nu over..... 0 reacties


"Flinke stap gemaakt met verhuizing"
Fotoreportage: Ekoplaza Stratumsedijk trekt veel meer klanten
Tholen – Eén van de twee Ekoplaza's in Eindhoven verhuisde eind 2014 naar de Stratumsedijk 34. De positieve gevolgen van deze verhuizing zijn volgens Ekoplaza-bedrijfsleider Luuk Bogmans nog altijd goed merkbaar. "We hebben hier meer klanten dan aan de Geldropseweg. De meeste nieuwe klanten komen binnen..... 0 reacties


Nieuwe Schijf van Vijf pleit voor onbewerkte producten en variatie
Vandaag (22 maart) presenteert het Voedingscentrum de nieuwste update van de Schijf van Vijf en start een landelijke campagne. Het voorlichtingsmodel in de vorm van een schijf met 5 vakken geeft volgens het Voedingscentrum de essentie van gezond eten weer. Mensen kunnen hiermee gezonde(re) keuzes maken naar..... 0 reacties


Nieuw: Farm Brothers Cookies
Nieuw: Farm Brothers cookies. Onweerstaanbaar lekkere en voedzame koekjes, gemaakt van de beste biologische ingrediënten die je zelf ook in de keuken hebt staan. Er zijn drie smaken: chocolade en zeezout, gember en citroen en hazelnoot en kaneel. Ouderwets lekker, nieuwerwets verantwoord geproduceerd. Dat is..... 0 reacties


Nu ook ontbijt- en honingkoek van Ekoland
Koek zoals koek bedoeld is, dat is de nieuwe Ekoland ontbijtkoek én honingkoek met wel 28% honing. Nu tijdelijk met forse introductiekorting exclusief verkrijgbaar bij Natudis.Happen is OKÉEkoland biedt de betaalbare bio-basis voor elk keukenkastje. Met een scherp geprijsde ontbijt- en honingkoek maken we..... 0 reacties


Meerderheid Fransen koopt regelmatig biologisch
De consumptie van biologische producten in Frankrijk groeit snel. Vorig jaar kocht 65 procent van de Fransen minimaal één keer per maand een biologisch product. In 2003 kocht slechts 37 procent van de Fransen regelmatig een biologisch product, dat blijkt uit onderzoek van Baromètre Agence BIO/CSA. Ook het..... 0 reacties


Workshop 'Ziel van het Desem' met bio-bakker Hardeman
Kookstudio Heerlijk en Eerlijk organiseert op zaterdag 19 maart de workshop: Ziel van het Desem. Deelnemers leren hierin zelf desembroden bakken. Biologische bakker Gerard Hardeman uit Wijk- en Aalburg zal de ruim 7 uur durende workshop geven. Desembrood is knapperig brood dat (zonder gist) op natuurlijke..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voor Driekant Ambachtscentrum
Ambachtscentrum Driekant heeft het EKO-Keurmerk Horeca Goud 100% ontvangen voor de 'to go' locatie Brood & Koffie in de hippe wijk bij het station van Zutphen en het lunchcafé in het centrum van de Hanzestad.Driekant is het eerste restaurant in Gelderland dat het predicaat 100% Goud ontvangt. Het..... 0 reacties


België: Broden Bio-local al in zo'n 40 winkels
Na enkele maanden van testen en proefdraaien is de biologische bakkerij Bio-local in Itegem (Heist-op-den-Berg) nu helemaal operationeel. Het is de eerste biologische bakkerij uit de streek. De broden van Bio-local worden al aan een veertigtal winkels geleverd. Het gaat hierbij vooral om biowinkels en..... 0 reacties

Alle Denen kennen biologisch Ø-logo
Het Deense bio-logo Ø is bij alle Denen bekend, dat blijkt uit een recent onderzoek. Het logo wordt al 25 jaar gevoerd op biologische producten. Controle van het certificaat gebeurd door het Ministerie van Voedsel, Landbouw en Visserij. "De bekendheid van het bio-logo heeft de 100 procent bereikt. Er zijn..... 0 reacties


Twee nieuwe bio-kramen op Hengelose markt
Vanaf vandaag is de Hengelose markt uitgebreid met twee biologische kramen. Zowel bakkerij Driekant uit Zutphen als tuinderij De Nieuwe Weelde uit Drempt zullen vanaf nu elke woensdag van 9:00 tot 17:00 uur te vinden zijn op de markt. Dit meldt het Hengelo's Weekblad. Volgens de krant is de Hengelose..... 0 reacties


Rapport Soil Association
Britse bio-markt groeit met 5 procent
Tholen - De Britse bio-markt bereikt binnenkort een waarde van 2 miljard pond, dat schrijft de Soil Association in haar laatste rapport over de sector. De biologische markt groeide afgelopen jaar met een stevige 4,9 procent, ter vergelijking: de conventionele voedingsmiddelenmarkt kromp met 1 procent...... 0 reacties


"Ik vind dat ik heel vernieuwend bezig ben"
Fotoreportage: Goes (her)ontdekt Bio Drôme
Tholen - Natuurvoedingswinkel Bio Drôme is eind oktober verhuisd naar de Oostwal 2a in Goes. Eigenaar Damario Luitwieler is heel blij met de nieuwe locatie. "We zitten echt op een goede plek nu. Er is hier veel bedrijvigheid." Hij vertelt dat de reacties op de nieuwe winkel lovend zijn: "Wat een mooie..... 0 reacties


Debutanten, nieuwe merken en productintroducties
Fotoreportage: Nederlanders op BIOFACH 2016
Tholen - Op de BIOFACH 2016 (10-13 februari) stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Biojournaal heeft ze allemaal bezocht en een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Ook in de gangpaden werden nog wat landgenoten gespot en Biojournaal trof diverse Nederlanders aan in buitenlandse stands...... 0 reacties


Debutanten, nieuwe merken en productintroducties
Fotoreportage: Recordaantal Nederlanders op BIOFACH 2016
Tholen - Op de BIOFACH 2016 stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Biojournaal heeft ze allemaal bezocht en een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Ook in de gangpaden werden nog wat landgenoten gespot en Biojournaal trof diverse Nederlanders aan in buitenlandse stands. In de fotoreportage zie..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (10-13 februari) publiceren we op donderdag 11 en vrijdag 12 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Maandag 15 februari verschijnt Biojournaal weer wel. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Bionext kijkt over grens in vijf rapporten
Exportkansen voor bio naar VK, Canada en VS
Waar liggen de export- en importkansen? Bionext deed in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken onderzoek naar de kansen voor de sector. Er werd onderzoek gedaan naar trends in België, Canada, Denemarken, Engeland en de VS. Per land is onder andere gekeken naar de omzet van biologisch, keurmerken,..... 0 reacties


Bio-bakkerij de Trog wint Factory of The Future-award
Biologische bakkerij De Trog, bekend om zijn kwalitatief ambachtelijk brood, ontving de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. Volgens FEVIA Vlaanderen, de federatie van de voedingsindustrie, en Flanders' FOOD, het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie,..... 0 reacties


Fotoreportage Bio-beurs
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. De beurs heeft iets meer dan 9.000 bezoekers heeft getrokken, waarmee het bezoekersaantal van vorig jaar overtroffen is (8.747 in 2015). Biojournaal bracht ook dit keer weer een bezoek aan alle..... 0 reacties


Met alle exposanten en nieuwe producten
Fotoreportage Bio-beurs 2016
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. Biojournaal bezocht ook dit jaar weer alle exposanten en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Diverse exposanten presenteerden nieuwe producten op de beurs. Bij..... 0 reacties

Biojournaal op Bio-beurs
Donderdag 21 januari verschijnt vanwege de Bio-beurs geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 22 januari versturen wij weer een nieuwsbrief.
 
De redacteuren bezoeken tijdens de Bio-beurs de stands om een uitgebreide fotoreportage te maken. Deze foto's zijn maandag 25 januari terug te vinden in de nieuwsbrief en op de website.

Biojournaal staat zelf ook op de beurs, in stand D 245. Kom gerust langs om je te laten informeren over Biojournaal en het Handboek Bio. Dit handboek is een naslagwerk voor iedereen in de biologische sector. De nieuwe editie verschijnt volgend jaar. Sta je nog niet in dit handboek? Meld je dan op de beurs aan voor een gratis vermelding.

 


Eko Bakkerij Bolhuis wint het Groene Lintje
Eko Bakker Bolhuis uit Jubbega heeft het Groene Lintje overhandigd gekregen. De vakjury (uitgekozen door GroenLinks) vond het een prestatie om 20 jaar geleden de overstap aan te gaan naar biologisch, terwijl het nog echt een 'geitenwollensokkentijd' was. "Voor de publieksprijs zijn wij tweede geworden en we..... 0 reacties


SAB lanceert broodlijn Vol Smaak; ook voor thuis
Vol Smaak is de nieuwe productformule waarmee bedrijfscateraar SAB Catering eerlijke en ambachtelijke versproducten 'vol smaak' aanbiedt in haar ruim 235 bedrijfsrestaurants. Vol Smaak brengt horecabeleving in het bedrijfsrestaurant: meer afwisseling, verrassing en bereiding op locatie.Broodlijn Vol..... 0 reacties


Glutenvrije bio-crackers van Le Pain des Fleurs
Moeder Natuur heeft heel wat in haar mars en dat hebben ze bij Hygiena geweten. De distributeur van biologische, natuur, glutenvrije en dieetproducten laat consumenten daarom graag kennis maken met de krokante bio-crackers van Le Pain des Fleurs: een licht tussendoortje of als maaltijd met een lekkere..... 0 reacties


Man@Machine nieuw op machinemarkt voor bio-landbouw
Man@Machine is nieuw op de markt van machines die passen bij de biologische landbouw. "Al tien jaren kennen we Treffler van de Treffler onkruideg, geïmporteerd door Steketee. Maar Treffler heeft daarnaast veel meer voor de moderne landbouw.Man@Machine verzorgt daarvoor de markt in de Benelux", vertelt Jos..... 0 reacties


Illegale producten worden vernietigd of geweerd
Verenigde Arabische Emiraten controleren streng op bio-keurmerk
Voedsel, geproduceerd of verkocht in de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan beweerd wordt dat ze biologisch zijn, maar niet vanuit de overheid zijn gecertificeerd, zal in beslag worden genomen. Dat meldt Gulf News op de website. De federale 'Emirates Authority for Standards and Metrology' (Esma) keurt de..... 0 reacties