Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Vegetarisch

Green Protein Alliance:
"Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
De Green Protein Alliance, een brede maatschappelijke coalitie van bedrijven, wetenschap, kennispartners, NGOís en de overheid, vraagt het kabinet Rutte III om de komende zeven jaar dezelfde miljarden vrij te maken voor de eiwittransitie als de energietransitie nu krijgt. De alliantie spreekt de hoop uit dat..... 0 reacties


Rijstvellen voor Vietnamese summer rolls
De rijstvellen van Amaizin zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen. Met rijstvellen maak je in een handomdraai Vietnamese summer rolls, BŠnh TrŠng. Deze glutenvrije loempia's worden gevuld met vlees en/of..... 0 reacties


Noble House trekt beursdeelname breder
"Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
Tholen - Noble House is dit jaar op de Bio-beurs te vinden in standnummer 157. Tim Spek vertelt daar alles over de producten van Bertyn, Amanprana en Pineo. "Er zal speciale aandacht zijn voor de Botanicomixen van Amanprana en de Bertyn-seitan. Daarmee maken we een currysalade klaar", aldus Tim. Hij geeft..... 0 reacties


Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken
Jackfruit is een veganistisch alternatief voor vlees en dus geschikt voor veganisten, vegetariŽrs en flexitariŽrs. De jackfruit groeit aan bomen en de rijpe vrucht smaakt naar een mix van banaan en ananas. De onrijpe vrucht daarentegen is door de vleesachtige structuur en de neutrale smaak, die zich goed met..... 0 reacties

Stormachtige ontwikkeling doorgemaakt
Vegetarisch keurmerk met 75% gegroeid
Het Europese V-label voor vegetarische en veganistische producten heeft in 2017 een stormachtige groei doorgemaakt. In Nederland werden vorig jaar ruim 750 nieuwe producten gecertificeerd. Het aantal in Nederland gecertificeerde producten groeide daarmee met ruim 75 procent. Er zijn in Europa inmiddels..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


"Liefhebbers profiteren van de voordelen van soja ťn haver"
Nieuw van Provamel: plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver
Tholen - De plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Provamel. Zoals uit de naam al blijkt bevat dit plantaardige alternatief voor yoghurt naast biologische soja ook biologische haver. "Hierdoor is dit product niet alleen rijk aan eiwitten maar ook een..... 0 reacties

Inschrijving voor Verkiezing Favoriete Bioproduct geopend
Ieder jaar komen mooie, nieuwe producten op de markt die bijdragen aan een eerlijkere, schonere of gezondere wereld. Op de Bio-beurs krijgen deze innovaties een speciaal plekje door middel van een verkiezing voor het 'Favoriete Bioproduct 2018'. Een nieuw product ontwikkeld? Meld het dan aan voor de..... 0 reacties


Vivera hervat werkzaamheden na brand
Afgelopen vrijdagochtend woedde er in het bedrijfspand van Vivera aan de Handelsweg in Holten een grote brand. Bij de producent van vegetarische vleesproducten vatte een electrakast op de begane grond vlam. Gelukkig voorkwamen brandweerlieden dat de brand oversloeg naar de eerste verdieping en de..... 0 reacties


"Steeds meer belangstelling vanuit catering en foodservice"
Olijfolie en extra kikkererwten vormen optelsom in Hummus+
Tholen - Hummus+ is het nieuwste product in het aanbod van Florentin. "We hebben deze hummus verrijkt met biologische olijfolie uit Griekenland. In onze normale hummus verwerken we zonebloemolie. Ook bevat de Hummus+ meer kikkererwten, dit geeft een wat vollere smaakbeleving en hier krijgen we goede reacties..... 0 reacties


"Kokos en amandel hebben van zichzelf al een enorm lekkere smaak"
Ruimere keuze in bio-zuivelalternatieven
Tholen - De vraag naar zuivelalternatieven van goede kwaliteit neemt nog altijd toe. Dit merken ze ook bij het Amsterdamse bedrijf Abbot Kinney's. "We richten ons met kokos en amandel op ingrediŽnten die van zichzelf al een enorm lekkere smaak hebben. En we willen regelmatig verrassen met nieuwe producten...... 0 reacties


"Men vond de ambiance heel mooi"
Fotoreportage: Proeverij v/d Natuur 'op het juiste spoor'
Tholen - Het Spoorwegmuseum vormde gisterenavond een prachtig decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur. Circa 50 leveranciers hadden zich verzameld op het stationsplein van het museum. Zij lieten de klanten van Natudis en Kroon Biologische Verswaren genieten van de zeer uiteenlopende producten en..... 0 reacties


Nieuw van GreenAge: Parelcouscous uit SardiniŽ
"Senatore Cappelli graan moest ondervoeding tegengaan"
Tholen - Fregola is een pastaspecialiteit uit SardiniŽ. Er is haast geen Sardijns restaurant te vinden waar fregola niet op de kaart staat. GreenAge liet bezoekers van BioXpo VitaSana afgelopen zondag en maandag kennismaken met deze variant van couscous. Sascha de Lint had een salade en risotto klaargemaakt..... 0 reacties


Diverse productintroducties en andere nieuwtjes
Fotoreportage Nederlandse inbreng op BioXpo VitaSana
Tholen - BioXpo VitaSana is de eerste en enige vakbeurs voor de biologische sector in BelgiŽ. Ook steeds meer Nederlandse bedrijven presenteren hun producten tijdens deze beurs. De vakbeurs vond op zondag 15 en maandag 16 oktober plaats in Brussels Expo en Biojournaal bezocht meer dan 30 Hollandse..... 0 reacties




De Vegetarische Slager start met gratis thuisbezorging in Duitsland
Der Vegetarische Metzger, de vegetarische conceptstore van De Vegetarische Slager in Berlijn, bezorgt voortaan diepgevroren producten in heel Duitsland. Thuisbezorgd door Deutsche Post, zonder bezorgkosten bij bestellingen vanaf 75 euro. In de ambitie van Jaap Korteweg om de grootste slager ter..... 0 reacties


Vegetarische steak en gehaktballetjes
'De groene slager' wint innovatieprijs Sial met biologische vleesvervangers
Het Franse bedrijf Ici & La - Le Boucher Vert (vertaald: hier en daar, de groene slager) heeft met haar vegetarische steak en balletjes de gouden innovatieprijs op Sial in ontvangst mogen nemen. De biologische producten zijn gemaakt van groenten en peulvruchten. Er zijn sinds november 2015 zes producten..... 0 reacties


AmanPrana introduceert drie nieuwe producten
"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"
Tholen Ė AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging,..... 0 reacties


22 en 23 oktober
Veggie Fair stimuleert duurzaamheid onder jong en oud
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 staan tijdens de vierde editie van de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. In 2013 en 2014 vond het evenement ook plaats op het landgoed met haar enorme biologische appelboomgaard. In 2016 zal de..... 0 reacties


Jaap Korteweg (Vegetarische Slager) is 'Ondernemer van het jaar 2016'
Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is verkozen tot EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2016. Tijdens de finale in de Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, nam hij de award in ontvangst uit handen van Pieter van der Does van Adyen. Korteweg heeft de jury overtuigd en geÔnspireerd met een volstrekt unieke..... 0 reacties


Tweederde Nederlanders is flexitariŽr
67% van alle Nederlanders is flexitariŽr. Een flexitariŽr eet minimaal ťťn dag per week geen vlees, vis of vleeswaren. Bijna de helft van alle Nederlanders (45%) vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd. 41% heeft de vleesconsumptie gehalveerd de afgelopen 5 jaar. Dat blijkt uit de gisteren..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


De Krat doet mee aan de VeganChallenge
De Krat doet mee aan de VeganChallenge in de maand oktober. Daartoe wordt de vegetarische maaltijdbox van de Krat de hele maand oktober volledig veganistisch. De niet vegetarische maaltijdbox wordt gedeeltelijk vegan, door een portie vlees te vervangen door een veganistische vleesvervanger.De Krat is sinds..... 0 reacties


September recordmaand, productie fors toegenomen na verhuizing
"BioBandits past goed in het supermarktschap"
Tholen - De warme nazomer stimuleert de vraag naar de dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. ďDeze maand wordt een recordmaand", zo geeft Hans de Boer aan. Sinds vorige week staan de biologische ei-vrije mayonaises van BioBandits zelfs naast de reguliere Calvť- en Remia-varianten in het schap bij..... 0 reacties


Conceptstore 'Der Vegetarische Metzger'
De Vegetarische Slager opent internationale vestiging in Berlijn
Berlijn telt 80.000 inwoners die louter plantaardig eten en wordt wel de vegan hoofdstad van de wereld genoemd. Der Vegetarische Metzger zal 24/7 de mogelijkheid bieden om de jongste generatie vegan en vegetarische vleesvervangers te kopen en te nuttigen. De winkel verkoopt niet alleen verpakte producten,..... 0 reacties


Steeds meer moslims gaan voor vegetarisch of biologisch Offerfeest
Bij het islamitische Offerfeest is het gangbaar dat een dier geofferd wordt. Toch gaan er stemmen op van moslims binnen de gemeenschap, die stellen dat het feest - dat op 11 september van start is gegaan - ook vegetarisch en desgewenst met biologische producten gevierd kan worden. Mand met bio-groentenZo..... 0 reacties

Dutch Cranberry Group present op AGF Detail
Biologische fruitmarmelades voor op de BBQ
Op Expo Houten, zal Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen tijdens de 13e editie van AGF Detail haar nieuwe biologische marmelades aan de buitenwereld tonen. Het bedrijf levert onder meer producten aan de detailhandel, al dan niet onder private label. "Wij wilden nu eens geen nieuw sap of siroop aan..... 0 reacties


"Exclusief ontwikkeld voor de speciaalzaken"
The Vegetarian Butcher's Daughter: bio-lijn van De Vegetarische Slager
Tholen - The Vegetarian Butcher's Daughter is de 100% biologische dochteronderneming van De Vegetarische Slager. Een logische stap, aangezien oprichter Jaap Korteweg ook biologisch akkerbouwer is en graag een voorbeeld wil zijn voor zijn dochters. "We hebben dit merk exclusief ontwikkeld voor speciaalzaken en..... 0 reacties


Nu ook tapenade aubergine olijf van BioToday
De zomer betekent lekker lang buiten genieten met een hapje en een drankje er bij. De nieuwe aubergine olijf tapenade van BioToday mag dan niet op je borrelplank ontbreken. De biologische tapenade is gemaakt op basis van aubergine, groene olijven en olijf- en zonnebloemolie, aangevuld met kruiden en..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Initiatief vermindert CO2-uitstoot met 55%
'De Langste Vegetarische Tafel' verbetert wereldrecord
Vrijdag 15 juli hebben de VegetariŽrsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam...... 0 reacties


"Hoe kouder het water, hoe blijer het zeewier"
De boot in met Zeewaar
Tholen - Eind 2015 introduceerde ProLaTerre de Zeeuwse Zeewierballetjes. Het Zeeuwse bedrijf Zeewaar teelt en levert het zeewier dat in deze plantaardige snack verwerkt wordt. Hoog tijd om op uitnodiging van SoFine Foods (producent van ProLaTerre) eens een kijkje te nemen bij de eerste zeewierboerderij van..... 0 reacties


Nieuw: Abbot Kinney's Almond Start
Nieuw: Abbot Kinney's Almond Start. Een lekker, friszuur en plantaardig alternatief voor yoghurt, gemaakt van amandelen, met een notige kick. Dat is natuurlijk lactose- en glutenvrij, en op zijn lekkerst met fruit, noten en granola. Als ontbijt of tussendoortje bijvoorbeeld.LekkerAbbot Kinney's Almond Start..... 0 reacties


Green Protein Alliance van start
Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteÔne een flinke impuls geven.Plantaardige proteÔne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe..... 1 reacties


Nieuwe lijn biologische marmelades
Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen heeft het bio-assortiment weer uitgebreid. "We hebben nu eens niet gekozen voor weer een sap of siroop, maar voor een lijn biologische marmelades. Wij moesten veel moeite doen om een heerlijke marmelade in de winkel te vinden en dachten toen dat we ze dan ook maar zelf..... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appŤl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties


Nieuw bij Udea: Abbot Kinney's Ė Almond Start
In week 26 introduceert Udea een heel bijzonder product, namelijk Almond Start van het merk Abbot Kinney's. Abbot Kinney's is natuurlijk bekend van de Kokosstart, plantaardige variant op yoghurt gemaakt van kokosmelk. Nu komt Abbot Kinney's met het product Almond Start, een biologische plantaardige..... 0 reacties


Vivera zet in op verdere verduurzaming
Dinsdag 14 juni heeft Vivera haar MVO-jaarverslag 2015 gepubliceerd. De producent van vleesvervangers uit Holten zet de verduurzaming van haar merk en bedrijfsprocessen onverminderd door. Nagenoeg elke efficiŽntieslag die het bedrijf maakt, zorgt voor een besparing op grondstoffen en energie en komt ten..... 0 reacties


"Goede aanvulling op Vivani-productlijn"
Twee nieuwe iChoc-repen voor veganisten
Tholen - Er zijn twee nieuwe soorten biologische veganistische iChoc-repen: Milkless en Super Nut. Het Duitse bedrijf EcoFinia, ook bekend van het merk Vivani, presenteerde de repen vorige week op de Free From Food Expo in Amsterdam. "De reacties zijn erg goed. Over het algemeen wordt het zeer op prijs..... 0 reacties


Florentin komt met 4 desserts
CocoKick: kokosdessert met Midden-Oosters tintje
Tholen - Florentin presenteert een nieuw product. Het gaat dit keer niet om een salade, snack of saus volgens authentieke recepten uit het Midden-Oosten en de Mediterrane landen. Florentin komt namelijk met een nieuw dessert: CocoKick. "Dit kokostoetje kan door iedereen gegeten worden, het is samengesteld..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


Kansen voor opschaling van zeewierteelt in Nederland
De teelt van zeewier kan uiteenlopende economische en maatschappelijke voordelen bieden. Naast het product zeewier gaat het om ecosysteemdiensten als golfslagdemping in windparken en opname van nutriŽnten. Deze diensten kunnen mogelijk helpen om te komen tot een rendabele grootschalige teelt. Pilotstudies..... 0 reacties


Wereld Oceaan Dag werd een echt feestje van de zee
Ruim 750 bezoekers kwamen zondag 5 juni naar de The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk om Wereld Oceaan Dag te vieren. Een evenement volledig gericht op de wereld van zeewier en duurzaamheid. Informatie over zeewier werd gegeven via diverse goedbezochte kookworkshops en presentaties van prominente..... 0 reacties


Een kijkje in de keuken van Bertyn
"De seitan bepaalt hier de planning"
Tholen Ė Bertyn uit het Belgische Schoten is de maker van authentieke biologische seitan. De producent gunde Biojournaal een letterlijk kijkje in de keuken en liet zien hoe de vleesvervanger geproduceerd wordt. "De biologische seitan van Bertyn wordt nog altijd op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hier zijn..... 0 reacties


Texel teelt duurzaam truffelwier met zeewater
In het waddengebied op Texel is het bedrijf Waddenwier er in geslaagd met vers zeewater een uitzonderlijke kwaliteit Nederlands zeewier te telen. Zeewier wordt steeds belangrijker in voeding, farmacie, cosmetica en als bemesting in de landbouw. Met deze doorbraak krijgen we de beschikking over duurzaam en..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


De nieuwe veganist: van activist naar levensgenieter
Wat begon als een protest tegen de bio-industrie is uitgegroeid tot een positieve manier van leven waarbij genieten voorop staat. Het veganisme groeit in populariteit en zal zich ontwikkelen tot een meer gangbare manier van leven waarbij plantaardige voeding centraal staat. Dit constateert Lisette Kreischer,..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


"Merken kunnen zich mooi presenteren aan consumenten"
Ruim 4.700 bezoekers voor tweede Better Event
Tholen - De tweede editie van het Better Event heeft zo'n 500 bezoekers meer getrokken dan in 2015. Het gezondheidsevenement op het gebied van voeding, verzorging, sport en beweging vond wederom plaats in het Amtrium, het duurzame gebouw van de RAI Amsterdam. "Het was hartstikke geslaagd, we hebben zo'n..... 0 reacties


Met bio-quinoa uit BelgiŽ
Nieuw: Kinowaburger van La Vie Est Belle
La vie est belle, de Vlaamse producent van vegetarische burgers, introduceert een nieuwe burger: Kinowa. Gezond, duurzaam en innovatief zijn waarden die La vie est belle op het lijf geschreven zijn. Deze waarden vormen de basis van de ontdekkingstocht van La vie est belle naar nieuwe lekkere, vegetarische..... 0 reacties


Erik Does: "Veel mensen langer bleven dan gepland"
Fotoreportage Open Dag Udea - Tientallen kramen op 'leveranciersmarkt'
Tholen - Zondag 24 april opende biologische groothandel Udea haar deuren en gunde haar klanten een kijkje achter de schermen. Bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding op beide locaties van Udea. En in het DKW-magazijn presenteerden tientallen leveranciers in marktkraampjes hun producten. Zij grepen hun..... 0 reacties


"Flinke stap gemaakt met verhuizing"
Fotoreportage: Ekoplaza Stratumsedijk trekt veel meer klanten
Tholen Ė Eťn van de twee Ekoplaza's in Eindhoven verhuisde eind 2014 naar de Stratumsedijk 34. De positieve gevolgen van deze verhuizing zijn volgens Ekoplaza-bedrijfsleider Luuk Bogmans nog altijd goed merkbaar. "We hebben hier meer klanten dan aan de Geldropseweg. De meeste nieuwe klanten komen binnen..... 0 reacties


"Discussie is gelukkig al veel minder fel"
Nieuw: veganistisch hondenvoer met kokosolie, baobab en zeewier
Tholen - Yarrah Organic Petfood introduceert begin april de 'Vega Active Dog'. "Dit voer is niet alleen geschikt voor honden die allergisch zijn voor dierlijke eiwitten, maar ook het duurzame karakter van dit voer speelt voor veel hondenbezitters een belangrijke rol om de hond vega te voeren. Aan dit nieuwe..... 9 reacties

Alle Denen kennen biologisch ō-logo
Het Deense bio-logo ō is bij alle Denen bekend, dat blijkt uit een recent onderzoek. Het logo wordt al 25 jaar gevoerd op biologische producten. Controle van het certificaat gebeurd door het Ministerie van Voedsel, Landbouw en Visserij. "De bekendheid van het bio-logo heeft de 100 procent bereikt. Er zijn..... 0 reacties


Biologisch, glutenvrij en veganistisch
Patťs en kant-en-klare maaltijdsauzen VeggieBel nu ook in Nederland
Vanaf deze maand zijn de biologische en glutenvrije veganistische patťs en kant-en-klare maaltijdsauzen van de Belgische fabrikant DePuydt dan eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.Toen Pascal Depuydt - zoon van de 5e generatie traditionele slagersfamilie - met de productie van glutenvrije veganistische..... 0 reacties


Eerste VeggieWorld in Utrecht: 5-6 maart
Op 5 en 6 maart 2016 zal er voor het eerst een VeggieWorld beurs georganiseerd worden in Utrecht. Dit zal de eerste editie zijn van de beurs voor de veganistische levensstijl in Nederland. Nederland is met bijna 17 miljoen mensen en met een hoog gemiddeld inkomen een zeer lucratieve markt voor alle..... 0 reacties


"Ik vind dat ik heel vernieuwend bezig ben"
Fotoreportage: Goes (her)ontdekt Bio DrŰme
Tholen - Natuurvoedingswinkel Bio DrŰme is eind oktober verhuisd naar de Oostwal 2a in Goes. Eigenaar Damario Luitwieler is heel blij met de nieuwe locatie. "We zitten echt op een goede plek nu. Er is hier veel bedrijvigheid." Hij vertelt dat de reacties op de nieuwe winkel lovend zijn: "Wat een mooie..... 0 reacties


Debutanten, nieuwe merken en productintroducties
Fotoreportage: Recordaantal Nederlanders op BIOFACH 2016
Tholen - Op de BIOFACH 2016 stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Biojournaal heeft ze allemaal bezocht en een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Ook in de gangpaden werden nog wat landgenoten gespot en Biojournaal trof diverse Nederlanders aan in buitenlandse stands. In de fotoreportage zie..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (10-13 februari) publiceren we op donderdag 11 en vrijdag 12 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Maandag 15 februari verschijnt Biojournaal weer wel. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Dag van het Zeewier: 6 februari
Een bijzonder 'plantje' als zeewier verdient een eigen dag waarop extra aandacht wordt besteed aan het potentieel ervan. In Japan, bakermat van de zeewiercultuur, doen ze dit al sinds 1966: op 6 februari in het jaar 702 besloot de keizer dat zeewier dusdanig waardevol was dat je er belasting mee mocht..... 0 reacties


Fotoreportage Bio-beurs
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. De beurs heeft iets meer dan 9.000 bezoekers heeft getrokken, waarmee het bezoekersaantal van vorig jaar overtroffen is (8.747 in 2015). Biojournaal bracht ook dit keer weer een bezoek aan alle..... 0 reacties


Met alle exposanten en nieuwe producten
Fotoreportage Bio-beurs 2016
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. Biojournaal bezocht ook dit jaar weer alle exposanten en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Diverse exposanten presenteerden nieuwe producten op de beurs. Bij..... 0 reacties

Biojournaal op Bio-beurs
Donderdag 21 januari verschijnt vanwege de Bio-beurs geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 22 januari versturen wij weer een nieuwsbrief.
 
De redacteuren bezoeken tijdens de Bio-beurs de stands om een uitgebreide fotoreportage te maken. Deze foto's zijn maandag 25 januari terug te vinden in de nieuwsbrief en op de website.

Biojournaal staat zelf ook op de beurs, in stand D 245. Kom gerust langs om je te laten informeren over Biojournaal en het Handboek Bio. Dit handboek is een naslagwerk voor iedereen in de biologische sector. De nieuwe editie verschijnt volgend jaar. Sta je nog niet in dit handboek? Meld je dan op de beurs aan voor een gratis vermelding.

 


Prijsuitreiking op 20 januari
Genomineerden 'Mijn favoriete bioproduct' bij elkaar op beursvloer
Op woensdag 20 januari, tussen 20:00 en 21:00 uur wordt bekend gemaakt welk biologisch product zich het favoriete bioproduct 2016 mag noemen. Er doen 12 producten mee aan de verkiezing. Het publiek bepaalt wie er met de titel vandoor gaat. De Verkiezing van Mijn favoriete Bioproduct is een initiatief van de..... 0 reacties


"Onze 4 kinderen zijn prachtige meerwaarde voor het team"
'La vie est belle' - zelfs voor doorgewinterde vleesliefhebbers
Tholen Ė La vie est belle wil meer variatie in het vegetarische aanbod brengen. De Belgische producent van biologische vegetarische burgers en spreads groeit na jaren van pionieren inmiddels jaarlijks met zoín 30 tot 35 procent. En nu is het tijd om de stap naar de Nederlandse markt te maken. Diverse..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Het jaar is weer bijna voorbij. Wij gaan er even tussenuit en gaan van onze vakantie genieten. Vanaf maandag 4 januari zullen we weer al het biologische nieuws voor jullie verzamelen. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2016 toe.

Ook in het nieuwe jaar is de inbreng van onze lezers van harte welkom. We zien nieuwtjes, tips en persberichten met belangstelling tegemoet.


"Insecten minst favoriet als vleesvervanger"
Consumenten hebben bij het kiezen uit vijf eiwitbronnen als alternatief voor vlees hele verschillende aankoopmotieven. 'Gezondheid' en 'Natuurlijkheid' zijn de belangrijkste motieven. Vis, zeewier en peulvruchten scoren hoog op deze motieven. Vis en peulvruchten zijn favoriet, daarna zeewier, kweekvlees en..... 0 reacties


"Na jaren van pionieren plukken we de vruchten"
'La vie est belle' verleidt Nederlandse markt met vega-variatie
Tholen Ė Ook Nederland kan nu kennismaken met de vegetarische bio-producten van La vie est belle. Na De Grote Verleiding in Kruiningen is een deel van het assortiment namelijk opgenomen door Udea en De Zaai-Ster. "Via Udea kregen we een mooie entree in de 72 winkels van EkoPlaza. De Zaai-Ster raakte..... 0 reacties


Seamore winnaar Ketchum Food Lab competitie 2015
'I sea pasta': Zeewier vermomd als tagliatelle
Woensdagavond 15 december is tijdens de finale van de Ketchum Food Lab competitie Seamore uitgeroepen tot 'meest innovatieve food startup 2015'. Willem Sodderland, oprichter Seamore, is erg verheugd de prijs in ontvangst te mogen nemen: "Vanaf de eerste dag denk ik Ė ůůk als startup Ė al vijftien jaar..... 0 reacties