Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Vegetarisch


"Producten kunnen op smaak en structuur beter concurreren met vlees"
Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
Vlees staat in het middelpunt van een maatschappelijk debat dat invloed heeft op het consumentengedrag en op bedrijven in de foodsector. De Nederlandse consument wordt in zijn consumptie sterk beÔnvloed door toenemende zorgen over de impact op het milieu. Ook blijven dierenwelzijn en gezondheid belangrijke..... 0 reacties


Monique van der Meer, Florentin:
"Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
Tholen - De meest populaire snack van Florentin is nu verkrijgbaar in een extra klein formaat. Waar de grote variant van de biologische falafel al een goede bekende is, heeft nog niet iedereen kennis gemaakt met de Mini Falafel van Florentin. Monique van der Meer vertelt dat Florentin dit product als een..... 0 reacties

Hotspot voor vegans, vegetariŽrs, flexitariŽrs en vleesliefhebbers
'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
Op 1 april, paaszondag, opent De Vegetarische Slager een eigen pop-up restaurant met terras aan het water aan de Hooikade in Den Haag. Eťn van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt. Op het menu: het 'nieuwe vleesch', ofwel vegetarische en plantaardige..... 0 reacties


Om vegan en glutenvrij mee te bakken
Nieuw: raw psylliumvezels
TerraSana introduceert raw psylliumvezels van biologische kwaliteit. Psyllium wordt ook wel vlozaad of psyllium husk genoemd. Waarom dit product de laatste tijd steeds meer in de belangstelling staat? Het is een veelzijdig product met een groot bindend vermogen. Het bestaat voor bijna 90% uit vezels. Qua..... 0 reacties


Foekje van Dijk, Berrico FoodCompany:
"Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
Tholen - Biologisch henneppoeder met 60% of zelfs 70% eiwitten en hennepzaad zijn nieuwkomers in het assortiment van Berrico FoodCompany. "Dit zaad heeft een nootachtige smaak, maar zonder de allergenen van noten. Er is grote vraag bij vele consumentengroepen naar plantaardige eiwitten. Het hennepzaad is..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

Mogelijk scherpe stukjes hard plastic in producten
Grote terugroepactie La vie est belle
La vie est belle roept verschillende producten terug. Dit omdat er scherpe stukjes hard plastic aanwezig kunnen zijn in de producten. Op de website van La vie est belle staat de volgende toelichting: "Bij een interne kwaliteitscontrole vonden wij een stukje plastiek van ťťn centimeter in ťťn van de..... 0 reacties


Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
Allos lanceert een nieuwe range groentenspreads: Farm Vegetables Smooth. Al lange tijd zijn de groentenspreads van Allos op de markt. Een nieuwe range kon niet lang op zich laten wachten. Vanaf deze week is dan ook, naast de Farm Vegetables varianten, Farm Vegetables Smooth beschikbaar voor de biologische..... 0 reacties


Nederland en BelgiŽ worden frisser
Nederland en BelgiŽ worden frisser. Niet qua weer, maar qua smaak. ONOFF SPICES brengt nu limoenblad naar Nederland en BelgiŽ. In Thailand vers gedroogd, hier in de wokpan om gerechten een fris aroma te geven. ONOFF SPICES heeft dit kersverse product onlangs in Nederland op de biologische vakbeurs..... 0 reacties


Campagne keert terug in 2019
"Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
Tholen - De Nationale Week Zonder Vlees wordt een jaarlijks terugkerende campagne. Initiatiefnemer Isabel Boerdam geeft aan dat ze in maart 2019 deze koers voort zullen zetten. Ze bedankt de huidige partners voor hun inzet dit jaar en hoopt dat zij en nog veel meer bedrijven zich geroepen voelen om de..... 0 reacties


KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
In de Week Zonder Vlees worden met het lesprogramma KidsProef op verschillende basisscholen speciale lessen verzorgd. Zoals bijvoorbeeld in Tilburg waar drie lessen op het programma staan bij de groepen 7 en 8 op basisschool De Blaak. De kinderen krijgen wel een heel speciale gastdocent voor de klas...... 0 reacties


"Goed verhaal achter vleesvervangers belangrijk"
Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
Tholen - De deelnemers aan De Week Zonder Vlees kunnen deze week ook gewoon bij biologische slagerij Haverkort terecht. Sinds het najaar liggen ook vegetarische producten op basis van soja en tofu in de toonbank. "Hier krijgen we positieve reacties op. De klanten zien het als een goede ontwikkeling en vinden..... 0 reacties


VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
De VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan de handen ineen om vegetarisch eten makkelijk te maken voor iedereen. Ekomenu levert gezonde menu's in de vorm van maaltijdboxen in heel Nederland. Met recepten en 100% biologische ingrediŽnten. Ekomenu onderscheidt zich door haar focus op vegetarisch en veganistisch eten...... 0 reacties


Initiatiefneemster Isabel Boerdam: "Samen de drempel verlagen"
'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
Tholen - Afgelopen maandag was de aftrap van de 'Nationale Week Zonder Vlees'. Dit is een initiatief van Isabel Boerman van de Hippe VegetariŽr. Zij is zelf al vanaf haar negende jaar vegetarisch en inspireert sinds 2013 dagelijks andere mensen met haar blog. "Samen met onze partners hebben we deze campagne..... 2 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten. Tientallen supermarkten, producenten, restaurants, pompstations, cateraars, universiteiten, scholen en gemeentes hebben zich bij het initiatief aangesloten. Deze..... 0 reacties




De Vegetarische Slager krijgt Agrofoodpluim
Vegetarisch eten betekent niet dat je de smaak en structuur van vlees zou hoeven missen, zo vond Jaap Korteweg. Hij ging samen met wetenschappers en innovatieve chef-koks op zoek naar een plantaardig alternatief. Nu gaan de hoogwaardige vleesvervangers van de Vegetarische Slager de hele wereld over. Als..... 0 reacties

Jaap Korteweg, de Vegetarische Slager:
"Onze missie is om de bio-industrie overbodig te maken"
De Vegetarische Slager wil de grootste slager ter wereld worden. Er zijn echter kapers op de kust, zo valt te lezen in een artikel in de Business Insider. Jaap Korteweg gaat hierin wat dieper in op de vraag of Impossible Foods een flinke concurrent is voor de Vegetarische Slager en hij vertelt over de..... 2 reacties


Cicioni in Londen verkozen tot 'Best New Organic Food Product'
Cicioni is in de prijzen gevallen op de Natural & Organic Products in Londen. Het nieuwe product dat gemaakt is van gefermenteerde noten won de award in de categorie 'Best New Organic Food Product' (gesponsord door de Soil Association). De beurs werd gehouden op 2 en 3 april. Cicioni wordt geproduceerd..... 0 reacties


KOOC: dagverse biologische kant-en-klaarmaaltijden
KOOC wil de norm zetten voor dagverse kant-en-klaarmaaltijden. Dit doet ze door maaltijden van hoge kwaliteit in eigen keuken te bereiden en te bezorgen in heel Nederland. De ingrediŽnten voor de maaltijden zijn natuurlijk, onbewerkt en vrij van gluten, lactose en caseÔne. Daarnaast voldoen de gerechten aan..... 1 reacties


Evelinne Ramos FranÁa, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
De boeken en producten van Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, zijn enorm populair. Ook zijn haar lezingen binnen mum van tijd uitverkocht. Hoe komt dat? Het basisprincipe van de producten van Rineke is simpel: kant-en-klaarproducten met zoveel mogelijk voedingswaarden...... 0 reacties


Nieuw van Florentin: Speltpita en Hummus Spicy
Spelt is een aanhoudende trend in de voeding. Dit komt door de vele gezonde eigenschappen van spelt en de luchtige smaak en structuur ervan. Op deze ontwikkeling speelt Florentin nu in door een speltpita te lanceren. Het meel in deze pita is 100% speltmeel en dit zorgt voor een heerlijke nootachtige smaak...... 0 reacties


Van kledingdesign naar eigen foodlijn
Plantaardige vleesvervangers van lokale teelt
Tholen Ė Door een samenloop van omstandigheden belandde Doreen Westphal vanuit de modesector in de wereld van vleesvervangers. Op de BIOFACH introduceerde zij met haar bedrijf Botanic Bites een tweetal burgers op basis van quinoa en zeewier. De voedingswaarde, smaak en lokale inslag van de ingrediŽnten gaven..... 0 reacties


Vierjarig onderzoek naar nieuwe generatie vleesvervangers
IndustriŽle productie plantaardige biefstuk mogelijk
De weg vrijmaken voor een nieuwe generatie vleesvervangers. Dat is de ambitie van de vierjarige publiek-private samenwerking (PPS) Plant Meat Matters die dit voorjaar van start gaat. De PPS - met partners uit de hele keten - is het eerste initiatief wereldwijd dat onderzoek doet naar zowel uiterlijk,..... 0 reacties


"Stijgende lijn in aantal 'groene' bedrijven"
Interactieve speeddates met bio-merken tijdens De Proefparade
Tholen - Hoe kun je beter kennismaken met een merk dan door zelf met de producten aan de slag te gaan? Precies wat Mr. Goodiebag 5 jaar geleden dacht. Alwin Jager: "Mr. Goodiebag organiseert sindsdien regelmatig een Proefparade, waarbij 8 merken zich op interactieve wijze presenteren aan de pers,..... 0 reacties


"Skal-certificaat opent deuren"
Nieuwe uitstraling voor 'Chedd‚h', 'Rockvoort' en 'Von Du'
Tholen - Charly's All is Fair heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De relaunch van het merk vond afgelopen zaterdag 4 maart plaats bij FOAM Den Haag. Onder het genot van een welkomstdrankje konden de aanwezigen proeven van Charly's hapjes met onder meer Chedd‚h, Boerse'zin, Rockvoort en Geheitkaas. De..... 0 reacties


Frederik Dossche, De Hobbit:
"Impact op natuur zo laag mogelijk houden"
De Hobbit is niet alleen een bekende figuur uit de literatuur maar ook en vooral een bloeiend bio-bedrijf in het Vlaamse Maldegem, gespecialiseerd in vleesvervangers. Het bedrijf kiest daarbij resoluut voor biologische en vegetarische grondstoffen. Dus geen kunstmatige smaakstoffen, bewaarstoffen, aroma's en..... 0 reacties


ProLaTerre nu breder verkrijgbaar in BelgiŽ
Sinds december 2016 is Sofine Foods, de producent van het merk ProLaTerre, de samenwerking aangegaan met Biofresh, totaalleverancier in de Belgische markt. Er is gestart met een assortiment van 8 verschillende producten. Met de introductie van dit assortiment kan de winkelier een volledig biologisch en vegan..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Kwart vleesvervangers in BelgiŽ is biologisch
Biologisch neemt in BelgiŽ binnen het segment vegetarische producten een groot marktaandeel in. De vleesvervangers hebben met 24% het grootste marktaandeel. Eťn op de vier gekochte vleesvervangers is biologisch. Biologische melkvervangers hebben een marktaandeel van 9,8%. Honderden referenties in biologische..... 0 reacties


18 t/m 26 februari
Biocampagne Verrassend Veggie
Het assortiment plantaardige alternatieven voor vlees, vis en zuivel neemt toe en is vaak ronduit verrassend. Tijdens de biocampagne Verrassend Veggie, die van 18 tot 26 februari 2017 duurt, wordt dat eens te meer duidelijk. Tijdens deze week wordt verduidelijkt hoeveel vakmanschap er wordt gestoken in..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal

VK: flexitarisch eten blijft trend in 2017
FlexitariŽrs zijn personen die voornamelijk een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, maar ook af en toe een kwalitatief goed stukje vlees of vis eten. De redenen die worden gegeven voor een flexitarisch dieet zijn gezondheidsredenen, dierenwelzijn en belasting van het milieu. Alhoewel de term..... 0 reacties


Vleesbenaming bij vleesvervanger mag, mits communicatie transparant is
Vleesloze producten die een vleesaanduiding krijgen, zijn niet per definitie misleidend volgens minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat schrijft zij in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer naar aanleiding van het voornemen van de Duitse minister van Landbouw om de vegetarische..... 0 reacties


Floris de Graad, VegetariŽrsbond
"De vegetarische trend wordt waarschijnlijk door Kamerleden gevreesd"
Na jaren van sterk groeiende verkoopcijfers van vleesvervangers hebben komt de eerste melding van verwarring rond de term binnen. De VVD-Kamerleden Ziengs en Lodders vinden vleesaanduidingen zoals 'schnitzel' voor vleesvervangers verwarrend en vroegen onlangs minister Schippers om maatregelen. De..... 0 reacties


Voormalig slager maakt gehakt van groenten
Tholen Ė In een vorig leven was Vlaming Pascal Depuydt slager, nu produceert hij veganistische, biologisch gecertificeerde patťs, spreads en maaltijden op basis van groenten en fruit. Een groter contrast is haast niet denkbaar. Voorheen had hij zijn eigen bio-boerderijen, kweekte hij zijn eigen..... 0 reacties


VVD voor verbod 'vegetarisch vlees'
In navolging van de Duitse minister Landbouw die onlangs een verbod op vleesnamen voor vleesvervangers voorstelde, stelt de VVD voor ook in Nederland een verbod te overwegen. De Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders, beide VVD, stelden schriftelijke vragen hierover aan het kabinet. Naast de vraag of de..... 1 reacties


Duitse minister wil verbod vegetarisch vlees
De Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt wil een verbod op vegetarische schnitzels en worsten. Schmidt heeft als motto ďWat er op staat moet er ook in zittenĒ. Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is verbaasd over dit voorstel. In een blog uitte hij zijn bezwaren:Schmidt lijkt zich niet te..... 2 reacties


Toename veganistische productgroepen op VegFestNL
Veganistische lifestyle neemt een vlucht
Tholen Ė Terwijl menig winkelstraat afgelopen weekend volliep voor de laatste Sinterklaasaankopen, vormde de Jaarbeurs in Utrecht het decor voor VegFestNL, het grootste vegan event in Nederland. "De pubquiz op zaterdag trok veel bekijks en ook de zondag voor pakjesavond kon rekenen op een flink aantal..... 0 reacties


Vegan Awards op VegFestNL uitgereikt
Tijdens de laatste editie van VegFestNL werden de Vegan Awards 2016 uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, de partnerorganisatie van het evenement. VegFestNL werd afgesloten met deze uitreiking en honderden mensen verzamelden zich rond het podium waar de uitreiking plaatsvond. Er werden..... 0 reacties


Koelverse biologische quinoaburgers nu ook in Duitse retail
NatureCrops Quinoa en Menken van den Assem hebben de handen ineengeslagen voor vegetarische quinoaburgers. De quinoa is biologisch geteeld. De producten zijn gluten- en lactosevrij. Bovendien zijn er geen suikers toegevoegd. De quinoaburgers zijn koelvers, zodat ze enkel nog hoeven te worden gebakken. Na de..... 0 reacties


Dit weekend van start
Veganistische beurs VegFestNL in Jaarbeurs Utrecht
VegFestNL, een veganistische lifestylebeurs met congres, vindt op 3 en 4 december plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Ongeveer 70 standhouders presenteren producten waarin de hele veganistische lifestyle te vinden is. Ook qua sprekers zal er een vol en gevarieerd programma zijn. Alle aspecten van de vegan..... 0 reacties


Nieuw: zeewier met de smaak van spek
Na 'I sea pasta' heeft Seamore een nieuw product aangekondigd tijdens de officiŽle lancering bij Foodyard Amsterdam. I sea bacon is een 100 procent zeewiervariant van bacon. Dit plantaardige, gezonde en duurzame alternatief smaakt natuurlijk zilt, rokerig en is knapperig na kort bakken. Vanaf 24..... 0 reacties


Nieuw: licht verteerbare gefermenteerde tofu
Sinds vorige week zijn er twee nieuwe producten bij Udea verkrijgbaar: FeTo naturel en FeTo kruiden van het Duitse bedrijf Taifun. FeTo staat voor gefermenteerde tofu. Doordat de Tofu gefermenteerd is door middel van melkzuurbacteriŽn (veganistisch), is het product licht verteerbaar en bevat het vele..... 0 reacties


Veel vraag in Noordwest-Europa en VS
Productiemijlpaal Vivera: 1 miljoen producten in week tijd
Vivera, de grootste producent van vleesvervangende producten in Nederland, heeft in de afgelopen week een productiemijlpaal behaald. Voor het eerst in de 26-jarige historie produceerde Vivera meer dan 1 miljoen vleesvervangende producten (goed voor 2 miljoen maaltijden) in een week. Dit volume is het gevolg..... 0 reacties


Veggietravel wint Vega(n) Startup Challenge
Op de Veggie Fair in Lisserbroek heeft reisbureau Veggietravel de hoofdprijs binnengesleept van de Vega(n) Startup Challenge 2016. De wedstrijd is in het leven geroepen om beginnende ondernemers met een vegetarisch of veganistisch initiatief te ondersteunen. "Een zeer terechte winnaar met een heel..... 0 reacties


De Vegetarische Slager start met gratis thuisbezorging in Duitsland
Der Vegetarische Metzger, de vegetarische conceptstore van De Vegetarische Slager in Berlijn, bezorgt voortaan diepgevroren producten in heel Duitsland. Thuisbezorgd door Deutsche Post, zonder bezorgkosten bij bestellingen vanaf 75 euro. In de ambitie van Jaap Korteweg om de grootste slager ter..... 0 reacties


Vegetarische steak en gehaktballetjes
'De groene slager' wint innovatieprijs Sial met biologische vleesvervangers
Het Franse bedrijf Ici & La - Le Boucher Vert (vertaald: hier en daar, de groene slager) heeft met haar vegetarische steak en balletjes de gouden innovatieprijs op Sial in ontvangst mogen nemen. De biologische producten zijn gemaakt van groenten en peulvruchten. Er zijn sinds november 2015 zes producten..... 0 reacties


AmanPrana introduceert drie nieuwe producten
"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"
Tholen Ė AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging,..... 0 reacties


22 en 23 oktober
Veggie Fair stimuleert duurzaamheid onder jong en oud
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 staan tijdens de vierde editie van de Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. In 2013 en 2014 vond het evenement ook plaats op het landgoed met haar enorme biologische appelboomgaard. In 2016 zal de..... 0 reacties


Jaap Korteweg (Vegetarische Slager) is 'Ondernemer van het jaar 2016'
Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is verkozen tot EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2016. Tijdens de finale in de Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, nam hij de award in ontvangst uit handen van Pieter van der Does van Adyen. Korteweg heeft de jury overtuigd en geÔnspireerd met een volstrekt unieke..... 0 reacties


Tweederde Nederlanders is flexitariŽr
67% van alle Nederlanders is flexitariŽr. Een flexitariŽr eet minimaal ťťn dag per week geen vlees, vis of vleeswaren. Bijna de helft van alle Nederlanders (45%) vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd. 41% heeft de vleesconsumptie gehalveerd de afgelopen 5 jaar. Dat blijkt uit de gisteren..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


De Krat doet mee aan de VeganChallenge
De Krat doet mee aan de VeganChallenge in de maand oktober. Daartoe wordt de vegetarische maaltijdbox van de Krat de hele maand oktober volledig veganistisch. De niet vegetarische maaltijdbox wordt gedeeltelijk vegan, door een portie vlees te vervangen door een veganistische vleesvervanger.De Krat is sinds..... 0 reacties


September recordmaand, productie fors toegenomen na verhuizing
"BioBandits past goed in het supermarktschap"
Tholen - De warme nazomer stimuleert de vraag naar de dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. "Deze maand wordt een recordmaand", zo geeft Hans de Boer aan. Sinds vorige week staan de biologische ei-vrije mayonaises van BioBandits zelfs naast de reguliere Calvť- en Remia-varianten in het schap bij..... 0 reacties


Conceptstore 'Der Vegetarische Metzger'
De Vegetarische Slager opent internationale vestiging in Berlijn
Berlijn telt 80.000 inwoners die louter plantaardig eten en wordt wel de vegan hoofdstad van de wereld genoemd. Der Vegetarische Metzger zal 24/7 de mogelijkheid bieden om de jongste generatie vegan en vegetarische vleesvervangers te kopen en te nuttigen. De winkel verkoopt niet alleen verpakte producten,..... 0 reacties


Steeds meer moslims gaan voor vegetarisch of biologisch Offerfeest
Bij het islamitische Offerfeest is het gangbaar dat een dier geofferd wordt. Toch gaan er stemmen op van moslims binnen de gemeenschap, die stellen dat het feest - dat op 11 september van start is gegaan - ook vegetarisch en desgewenst met biologische producten gevierd kan worden. Mand met bio-groentenZo..... 0 reacties

Dutch Cranberry Group present op AGF Detail
Biologische fruitmarmelades voor op de BBQ
Op Expo Houten, zal Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen tijdens de 13e editie van AGF Detail haar nieuwe biologische marmelades aan de buitenwereld tonen. Het bedrijf levert onder meer producten aan de detailhandel, al dan niet onder private label. "Wij wilden nu eens geen nieuw sap of siroop aan..... 0 reacties


"Exclusief ontwikkeld voor de speciaalzaken"
The Vegetarian Butcher's Daughter: bio-lijn van De Vegetarische Slager
Tholen - The Vegetarian Butcher's Daughter is de 100% biologische dochteronderneming van De Vegetarische Slager. Een logische stap, aangezien oprichter Jaap Korteweg ook biologisch akkerbouwer is en graag een voorbeeld wil zijn voor zijn dochters. "We hebben dit merk exclusief ontwikkeld voor speciaalzaken en..... 0 reacties


Nu ook tapenade aubergine olijf van BioToday
De zomer betekent lekker lang buiten genieten met een hapje en een drankje er bij. De nieuwe aubergine olijf tapenade van BioToday mag dan niet op je borrelplank ontbreken. De biologische tapenade is gemaakt op basis van aubergine, groene olijven en olijf- en zonnebloemolie, aangevuld met kruiden en..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Initiatief vermindert CO2-uitstoot met 55%
'De Langste Vegetarische Tafel' verbetert wereldrecord
Vrijdag 15 juli hebben de VegetariŽrsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam...... 0 reacties


"Hoe kouder het water, hoe blijer het zeewier"
De boot in met Zeewaar
Tholen - Eind 2015 introduceerde ProLaTerre de Zeeuwse Zeewierballetjes. Het Zeeuwse bedrijf Zeewaar teelt en levert het zeewier dat in deze plantaardige snack verwerkt wordt. Hoog tijd om op uitnodiging van SoFine Foods (producent van ProLaTerre) eens een kijkje te nemen bij de eerste zeewierboerderij van..... 0 reacties


Nieuw: Abbot Kinney's Almond Start
Nieuw: Abbot Kinney's Almond Start. Een lekker, friszuur en plantaardig alternatief voor yoghurt, gemaakt van amandelen, met een notige kick. Dat is natuurlijk lactose- en glutenvrij, en op zijn lekkerst met fruit, noten en granola. Als ontbijt of tussendoortje bijvoorbeeld.LekkerAbbot Kinney's Almond Start..... 0 reacties


Green Protein Alliance van start
Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteÔne een flinke impuls geven.Plantaardige proteÔne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe..... 1 reacties


Nieuwe lijn biologische marmelades
Dutch Cranberry Group uit Zevenbergen heeft het bio-assortiment weer uitgebreid. "We hebben nu eens niet gekozen voor weer een sap of siroop, maar voor een lijn biologische marmelades. Wij moesten veel moeite doen om een heerlijke marmelade in de winkel te vinden en dachten toen dat we ze dan ook maar zelf..... 0 reacties

"In een horrorscenario beland, we zijn speelbal"
Sector doet appŤl op Timmermans: stop herziening bio-wetgeving
Het is ook onder Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad niet gelukt om een akkoord te sluiten over nieuwe wetgeving voor biologische productie en controle. De biologische sector vraagt in een open brief aan vice voorzitter Timmermans om het voorstel in te trekken. Het proces loopt vanaf 2013 en..... 0 reacties


Nieuw bij Udea: Abbot Kinney's Ė Almond Start
In week 26 introduceert Udea een heel bijzonder product, namelijk Almond Start van het merk Abbot Kinney's. Abbot Kinney's is natuurlijk bekend van de Kokosstart, plantaardige variant op yoghurt gemaakt van kokosmelk. Nu komt Abbot Kinney's met het product Almond Start, een biologische plantaardige..... 0 reacties


Vivera zet in op verdere verduurzaming
Dinsdag 14 juni heeft Vivera haar MVO-jaarverslag 2015 gepubliceerd. De producent van vleesvervangers uit Holten zet de verduurzaming van haar merk en bedrijfsprocessen onverminderd door. Nagenoeg elke efficiŽntieslag die het bedrijf maakt, zorgt voor een besparing op grondstoffen en energie en komt ten..... 0 reacties


"Goede aanvulling op Vivani-productlijn"
Twee nieuwe iChoc-repen voor veganisten
Tholen - Er zijn twee nieuwe soorten biologische veganistische iChoc-repen: Milkless en Super Nut. Het Duitse bedrijf EcoFinia, ook bekend van het merk Vivani, presenteerde de repen vorige week op de Free From Food Expo in Amsterdam. "De reacties zijn erg goed. Over het algemeen wordt het zeer op prijs..... 0 reacties


Florentin komt met 4 desserts
CocoKick: kokosdessert met Midden-Oosters tintje
Tholen - Florentin presenteert een nieuw product. Het gaat dit keer niet om een salade, snack of saus volgens authentieke recepten uit het Midden-Oosten en de Mediterrane landen. Florentin komt namelijk met een nieuw dessert: CocoKick. "Dit kokostoetje kan door iedereen gegeten worden, het is samengesteld..... 0 reacties


Fotoreportage Free From Food Expo 2016:
Opvallend veel 'Free From'-producten ook biologisch
Tholen - Het biologische gehalte op de Free From Food Expo neemt nog elk jaar toe. Dit werd duidelijk tijdens een rondgang van Biojournaal op de vierde editie van de beurs die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni werd gehouden in de RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten presenteerden hun glutenvrije,..... 0 reacties


Kansen voor opschaling van zeewierteelt in Nederland
De teelt van zeewier kan uiteenlopende economische en maatschappelijke voordelen bieden. Naast het product zeewier gaat het om ecosysteemdiensten als golfslagdemping in windparken en opname van nutriŽnten. Deze diensten kunnen mogelijk helpen om te komen tot een rendabele grootschalige teelt. Pilotstudies..... 0 reacties


Wereld Oceaan Dag werd een echt feestje van de zee
Ruim 750 bezoekers kwamen zondag 5 juni naar de The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk om Wereld Oceaan Dag te vieren. Een evenement volledig gericht op de wereld van zeewier en duurzaamheid. Informatie over zeewier werd gegeven via diverse goedbezochte kookworkshops en presentaties van prominente..... 0 reacties


Een kijkje in de keuken van Bertyn
"De seitan bepaalt hier de planning"
Tholen Ė Bertyn uit het Belgische Schoten is de maker van authentieke biologische seitan. De producent gunde Biojournaal een letterlijk kijkje in de keuken en liet zien hoe de vleesvervanger geproduceerd wordt. "De biologische seitan van Bertyn wordt nog altijd op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hier zijn..... 0 reacties


Texel teelt duurzaam truffelwier met zeewater
In het waddengebied op Texel is het bedrijf Waddenwier er in geslaagd met vers zeewater een uitzonderlijke kwaliteit Nederlands zeewier te telen. Zeewier wordt steeds belangrijker in voeding, farmacie, cosmetica en als bemesting in de landbouw. Met deze doorbraak krijgen we de beschikking over duurzaam en..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


De nieuwe veganist: van activist naar levensgenieter
Wat begon als een protest tegen de bio-industrie is uitgegroeid tot een positieve manier van leven waarbij genieten voorop staat. Het veganisme groeit in populariteit en zal zich ontwikkelen tot een meer gangbare manier van leven waarbij plantaardige voeding centraal staat. Dit constateert Lisette Kreischer,..... 0 reacties