Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Vegetarisch


KOOC: dagverse biologische kant-en-klaarmaaltijden
KOOC wil de norm zetten voor dagverse kant-en-klaarmaaltijden. Dit doet ze door maaltijden van hoge kwaliteit in eigen keuken te bereiden en te bezorgen in heel Nederland. De ingrediënten voor de maaltijden zijn natuurlijk, onbewerkt en vrij van gluten, lactose en caseïne. Daarnaast voldoen de gerechten aan..... 1 reacties


Evelinne Ramos França, nutritionist bij de Smaakspecialist:
"Ik proef het product al voordat ik het ontwikkeld heb"
Tholen - Bij binnenkomst in het nieuwe pand bij de Smaakspecialist valt de goed gevulde 'New Product Development'-tafel meteen op. De productintroducties volgen elkaar snel op bij het in Bavel gevestigde bedrijf en hierdoor zijn alle medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Een cruciale rol in de..... 0 reacties


Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
De boeken en producten van Rineke Dijkinga, orthomoleculair therapeute en voedingsdeskundige, zijn enorm populair. Ook zijn haar lezingen binnen mum van tijd uitverkocht. Hoe komt dat? Het basisprincipe van de producten van Rineke is simpel: kant-en-klaarproducten met zoveel mogelijk voedingswaarden...... 0 reacties


Nieuw van Florentin: Speltpita en Hummus Spicy
Spelt is een aanhoudende trend in de voeding. Dit komt door de vele gezonde eigenschappen van spelt en de luchtige smaak en structuur ervan. Op deze ontwikkeling speelt Florentin nu in door een speltpita te lanceren. Het meel in deze pita is 100% speltmeel en dit zorgt voor een heerlijke nootachtige smaak...... 0 reacties


Van kledingdesign naar eigen foodlijn
Plantaardige vleesvervangers van lokale teelt
Tholen – Door een samenloop van omstandigheden belandde Doreen Westphal vanuit de modesector zowaar in de wereld van vleesvervangers. Op de BIOFACH introduceerde zij met haar bedrijf Botanic Bites een tweetal burgers op basis van quinoa en van zeewier. De voedingswaarde, smaak en lokale inslag van de..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Vierjarig onderzoek naar nieuwe generatie vleesvervangers
Industriële productie plantaardige biefstuk mogelijk
De weg vrijmaken voor een nieuwe generatie vleesvervangers. Dat is de ambitie van de vierjarige publiek-private samenwerking (PPS) Plant Meat Matters die dit voorjaar van start gaat. De PPS - met partners uit de hele keten - is het eerste initiatief wereldwijd dat onderzoek doet naar zowel uiterlijk,..... 0 reacties


"Stijgende lijn in aantal 'groene' bedrijven"
Interactieve speeddates met bio-merken tijdens De Proefparade
Tholen - Hoe kun je beter kennismaken met een merk dan door zelf met de producten aan de slag te gaan? Precies wat Mr. Goodiebag 5 jaar geleden dacht. Alwin Jager: "Mr. Goodiebag organiseert sindsdien regelmatig een Proefparade, waarbij 8 merken zich op interactieve wijze presenteren aan de pers,..... 0 reacties


"Skal-certificaat opent deuren"
Nieuwe uitstraling voor 'Cheddâh', 'Rockvoort' en 'Von Du'
Tholen - Charly's All is Fair heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De relaunch van het merk vond afgelopen zaterdag 4 maart plaats bij FOAM Den Haag. Onder het genot van een welkomstdrankje konden de aanwezigen proeven van Charly's hapjes met onder meer Cheddâh, Boerse'zin, Rockvoort en Geheitkaas. De..... 0 reacties


Frederik Dossche, De Hobbit:
"Impact op natuur zo laag mogelijk houden"
De Hobbit is niet alleen een bekende figuur uit de literatuur maar ook en vooral een bloeiend bio-bedrijf in het Vlaamse Maldegem, gespecialiseerd in vleesvervangers. Het bedrijf kiest daarbij resoluut voor biologische en vegetarische grondstoffen. Dus geen kunstmatige smaakstoffen, bewaarstoffen, aroma's en..... 0 reacties


ProLaTerre nu breder verkrijgbaar in België
Sinds december 2016 is Sofine Foods, de producent van het merk ProLaTerre, de samenwerking aangegaan met Biofresh, totaalleverancier in de Belgische markt. Er is gestart met een assortiment van 8 verschillende producten. Met de introductie van dit assortiment kan de winkelier een volledig biologisch en vegan..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Kwart vleesvervangers in België is biologisch
Biologisch neemt in België binnen het segment vegetarische producten een groot marktaandeel in. De vleesvervangers hebben met 24% het grootste marktaandeel. Eén op de vier gekochte vleesvervangers is biologisch. Biologische melkvervangers hebben een marktaandeel van 9,8%. Honderden referenties in biologische..... 0 reacties


18 t/m 26 februari
Biocampagne Verrassend Veggie
Het assortiment plantaardige alternatieven voor vlees, vis en zuivel neemt toe en is vaak ronduit verrassend. Tijdens de biocampagne Verrassend Veggie, die van 18 tot 26 februari 2017 duurt, wordt dat eens te meer duidelijk. Tijdens deze week wordt verduidelijkt hoeveel vakmanschap er wordt gestoken in..... 0 reacties



Alle Denen kennen biologisch Ø-logo
Het Deense bio-logo Ø is bij alle Denen bekend, dat blijkt uit een recent onderzoek. Het logo wordt al 25 jaar gevoerd op biologische producten. Controle van het certificaat gebeurd door het Ministerie van Voedsel, Landbouw en Visserij. "De bekendheid van het bio-logo heeft de 100 procent bereikt. Er zijn..... 0 reacties


Biologisch, glutenvrij en veganistisch
Patés en kant-en-klare maaltijdsauzen VeggieBel nu ook in Nederland
Vanaf deze maand zijn de biologische en glutenvrije veganistische patés en kant-en-klare maaltijdsauzen van de Belgische fabrikant DePuydt dan eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.Toen Pascal Depuydt - zoon van de 5e generatie traditionele slagersfamilie - met de productie van glutenvrije veganistische..... 0 reacties


Eerste VeggieWorld in Utrecht: 5-6 maart
Op 5 en 6 maart 2016 zal er voor het eerst een VeggieWorld beurs georganiseerd worden in Utrecht. Dit zal de eerste editie zijn van de beurs voor de veganistische levensstijl in Nederland. Nederland is met bijna 17 miljoen mensen en met een hoog gemiddeld inkomen een zeer lucratieve markt voor alle..... 0 reacties


"Ik vind dat ik heel vernieuwend bezig ben"
Fotoreportage: Goes (her)ontdekt Bio Drôme
Tholen - Natuurvoedingswinkel Bio Drôme is eind oktober verhuisd naar de Oostwal 2a in Goes. Eigenaar Damario Luitwieler is heel blij met de nieuwe locatie. "We zitten echt op een goede plek nu. Er is hier veel bedrijvigheid." Hij vertelt dat de reacties op de nieuwe winkel lovend zijn: "Wat een mooie..... 0 reacties


Debutanten, nieuwe merken en productintroducties
Fotoreportage: Recordaantal Nederlanders op BIOFACH 2016
Tholen - Op de BIOFACH 2016 stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Biojournaal heeft ze allemaal bezocht en een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Ook in de gangpaden werden nog wat landgenoten gespot en Biojournaal trof diverse Nederlanders aan in buitenlandse stands. In de fotoreportage zie..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (10-13 februari) publiceren we op donderdag 11 en vrijdag 12 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Maandag 15 februari verschijnt Biojournaal weer wel. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Dag van het Zeewier: 6 februari
Een bijzonder 'plantje' als zeewier verdient een eigen dag waarop extra aandacht wordt besteed aan het potentieel ervan. In Japan, bakermat van de zeewiercultuur, doen ze dit al sinds 1966: op 6 februari in het jaar 702 besloot de keizer dat zeewier dusdanig waardevol was dat je er belasting mee mocht..... 0 reacties


Fotoreportage Bio-beurs
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. De beurs heeft iets meer dan 9.000 bezoekers heeft getrokken, waarmee het bezoekersaantal van vorig jaar overtroffen is (8.747 in 2015). Biojournaal bracht ook dit keer weer een bezoek aan alle..... 0 reacties


Met alle exposanten en nieuwe producten
Fotoreportage Bio-beurs 2016
Tholen - De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. Biojournaal bezocht ook dit jaar weer alle exposanten en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Diverse exposanten presenteerden nieuwe producten op de beurs. Bij..... 0 reacties

Biojournaal op Bio-beurs
Donderdag 21 januari verschijnt vanwege de Bio-beurs geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 22 januari versturen wij weer een nieuwsbrief.
 
De redacteuren bezoeken tijdens de Bio-beurs de stands om een uitgebreide fotoreportage te maken. Deze foto's zijn maandag 25 januari terug te vinden in de nieuwsbrief en op de website.

Biojournaal staat zelf ook op de beurs, in stand D 245. Kom gerust langs om je te laten informeren over Biojournaal en het Handboek Bio. Dit handboek is een naslagwerk voor iedereen in de biologische sector. De nieuwe editie verschijnt volgend jaar. Sta je nog niet in dit handboek? Meld je dan op de beurs aan voor een gratis vermelding.

 


Prijsuitreiking op 20 januari
Genomineerden 'Mijn favoriete bioproduct' bij elkaar op beursvloer
Op woensdag 20 januari, tussen 20:00 en 21:00 uur wordt bekend gemaakt welk biologisch product zich het favoriete bioproduct 2016 mag noemen. Er doen 12 producten mee aan de verkiezing. Het publiek bepaalt wie er met de titel vandoor gaat. De Verkiezing van Mijn favoriete Bioproduct is een initiatief van de..... 0 reacties


"Onze 4 kinderen zijn prachtige meerwaarde voor het team"
'La vie est belle' - zelfs voor doorgewinterde vleesliefhebbers
Tholen – La vie est belle wil meer variatie in het vegetarische aanbod brengen. De Belgische producent van biologische vegetarische burgers en spreads groeit na jaren van pionieren inmiddels jaarlijks met zo’n 30 tot 35 procent. En nu is het tijd om de stap naar de Nederlandse markt te maken. Diverse..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Het jaar is weer bijna voorbij. Wij gaan er even tussenuit en gaan van onze vakantie genieten. Vanaf maandag 4 januari zullen we weer al het biologische nieuws voor jullie verzamelen. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2016 toe.

Ook in het nieuwe jaar is de inbreng van onze lezers van harte welkom. We zien nieuwtjes, tips en persberichten met belangstelling tegemoet.


"Insecten minst favoriet als vleesvervanger"
Consumenten hebben bij het kiezen uit vijf eiwitbronnen als alternatief voor vlees hele verschillende aankoopmotieven. 'Gezondheid' en 'Natuurlijkheid' zijn de belangrijkste motieven. Vis, zeewier en peulvruchten scoren hoog op deze motieven. Vis en peulvruchten zijn favoriet, daarna zeewier, kweekvlees en..... 0 reacties


"Na jaren van pionieren plukken we de vruchten"
'La vie est belle' verleidt Nederlandse markt met vega-variatie
Tholen – Ook Nederland kan nu kennismaken met de vegetarische bio-producten van La vie est belle. Na De Grote Verleiding in Kruiningen is een deel van het assortiment namelijk opgenomen door Udea en De Zaai-Ster. "Via Udea kregen we een mooie entree in de 72 winkels van EkoPlaza. De Zaai-Ster raakte..... 0 reacties


Seamore winnaar Ketchum Food Lab competitie 2015
'I sea pasta': Zeewier vermomd als tagliatelle
Woensdagavond 15 december is tijdens de finale van de Ketchum Food Lab competitie Seamore uitgeroepen tot 'meest innovatieve food startup 2015'. Willem Sodderland, oprichter Seamore, is erg verheugd de prijs in ontvangst te mogen nemen: "Vanaf de eerste dag denk ik – óók als startup – al vijftien jaar..... 0 reacties