Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


Voor horecaprofessionals
27 november: GreenMeeting 4#
Op maandag organiseert Green Leisure Group haar 4e netwerk- en inspiratiemiddag rondom duurzaam ondernemen. De bijeenkomst begint om 13:30 bij het Green Key gecertificeerde Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk aan Zee. In het programma voeren professionals het woord en worden innovatieve praktische casussen..... 0 reacties


NPO-programma Groen Licht over verduurzaming (frites)aardappel
"Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
Volgens Blonk consultants is de aardappel hartstikke duurzaam. Véél meer dan rijst, waarbij de teelt veel uitstoot van broeikasgas genereert door het onderwater zetten van de rijstvelden. Rijst heeft ook nog eens een lagere opbrengst per hectare. Maar hoe duurzaam zijn frites eigenlijk? NPO-programma Groen..... 0 reacties


Sietse Stad, Bioodi: "Leveren aan 10 locaties van de Vlaamse overheid"
Natuurlijke kleuren trend in duurzame disposables
Tholen - Bioodi is een relatief nieuwe naam op de markt van duurzame disposables. Toch beschikt het in Rotterdam gevestigde bedrijf over ruim 10 jaar ervaring. Bioodi is namelijk sinds januari 2017 de nieuwe naam van BioLogical Solutions. Bioodi heeft meer dan 300 duurzame disposables in het assortiment...... 0 reacties


7 oktober in Vught
Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
Op zaterdag 7 oktober kunnen liefhebbers van biologische haute cuisine hun hart ophalen. Vanaf 10:00 tot 15:00 uur organiseren De Restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch en ZLTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw een heuse biologische foodmarkt in Vught, die is ontwikkeld onder de vlag van Taste XL...... 0 reacties

Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
Air France presenteerde eerder deze week Joon, een nieuwe luchtvaartmaatschappij, gericht op vrolijke, jonge mensen voor wie reizen de normaalste zaak van de wereld is. "Joon is voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe reiservaring. We zitten qua prijs tussen de traditionele luchtvaartmaatschappijen en..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Fotoreportage bio-aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Tholen - Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich de afgelopen 2 dagen (26 en 27 september) in het Expo Center in Houten. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 waren ook veel biologische producten te vinden. Biojournaal maakte een uitgebreide..... 0 reacties


Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
Een restaurant geheel gewijd aan kipnuggets is al heel bijzonder. Laat staan als daar louter en alleen biologische kipnuggets geserveerd worden. Hoewel kipnuggets vanwege hun kinderlijke uitstraling kampen met een imagoprobleem, weet het restaurant de snack tot een heuse smaaksensatie voor jong en oud om te..... 0 reacties


Doozo gaat verder als Ekomenu
Per 1 september 2017 zijn de activiteiten van Doozo geďntegreerd binnen Ekomenu, een maaltijdbox voor de gezondheidsbewuste consument. Er is keuze uit verschillende leefstijlmenu's en als enige box in België zijn alle ingrediënten 100% biologisch. Ekomenu is 100% biologisch maar niet duurder dan andere..... 0 reacties

Vol programma op Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua..... 0 reacties

Waar mogelijk bio-ingrediënten
La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen
La Place opent deze maand vijf restaurants en vier cafés in de nieuwe warenhuizen van Hudson's Bay in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Maastricht, Almere, Breda, Den Bosch, Zwolle, Tilburg. Dit zijn de eerste La Place restaurants die worden geopend in de warenhuizen. Alle bezoekers van Hudson's Bay kunnen..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties


Van der Valk breidt bio-zuivelaanbod uit
Het assortiment biologische kaasspecialiteiten van de Deense Zuivelcoöperatie Thise Mejeri is al even te vinden in de Versmarkt van Van der Valk en de bijbehorende hotels. Medio september worden hier een viertal biologische producten aan toegevoegd. "Van der Valk start als eerste met het nieuwste..... 0 reacties


"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?
Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Van restaurantgast naar maaltijdserviceklant
"Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
Tholen – Na tien jaar lang Eeterij H'eerlijk in Wageningen te hebben gerund, vonden uitbaters Chris en Doetie het tijd voor een nieuwe uitdaging. In reactie daarop heeft het tweetal Heerlijk aan Huis opgezet, een kleinschalige, lokale maaltijdservice met een persoonlijke benadering. Gisteren was de eerste..... 0 reacties




EKO-keurmerk Horeca Goud dankzij samenwerking met BeterBio.nl
Kinderopvang Tamboerijn: 100% biologisch eten en drinken
Kinderopvang Tamboerijn mag sinds 10 maart 2017 het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Op de dagopvang krijgen alle kinderen en medewerkers 100% biologisch te eten en drinken. Kinderopvang Tamboerijn is het éérste kinderdagverblijf in Utrecht en het derde in Nederland met een EKO Horeca certificaat.Om het..... 0 reacties

"Vraag interne markt naar bio-producten toegenomen"
Bulgarije creëert meer toevoegde waarde in thuisland
De biologische landbouw in Bulgarije groeit al jaren achtereenvolgend gestaag. In 2016 waren er 7.200 gecertificeerde biologische producenten actief, waarvan 118.600 boerderijen, goed voor 2,3 procent van alle landbouwgrond in Bulgarije. Een forse stijging: in 2010 waren er slechts 820 producenten. In 2015..... 0 reacties


Restaurant Gys maakt biologisch eten betaalbaar
"Biologisch voor iedereen, niet alleen voor de bewuste happy few"
Waarom kun je bijna nergens snel en goedkoop maar ook biologisch en gezond eten? Dat vroeg restauranthouder Gijs Werschkull zich af. Hij richtte een restaurant op waar dat wél kan: Gys – met vestigingen in Utrecht en Rotterdam.Kwart voor tien 's ochtends. Vlak voordat biologisch restaurant Gys open gaat..... 0 reacties


Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant
Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear,..... 0 reacties


Healthbox, waar voeding en cosmetica samenkomen
De naam Healthbox zegt het al, een box vol gezondheid. In deze box gaat het niet alleen om voeding, stressmanagement en sport, maar ook wat je op je huid smeert, waar je jouw tanden mee poetst of jezelf mee wast. Samen met Healthbox heeft Ralph Moorman een box samengesteld met 16 producten die bijdragen aan..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Denemarken voorloper in bio dankzij powermarketing
Tholen – Negen op de tien Denen koopt wel eens een biologisch product. Elders in Europa ligt dat aantal veel lager. Helene Birk van Organic Denmark weet wel waarom. "Denen beschikken over een krachtig staaltje marketing. Wij als organisatie hebben uitvoerig kunnen schakelen met de retail om de zichtbaarheid..... 0 reacties

Naamswijziging 'Dapp Frietwinkel' vanwege copycats
Frietwinkel by dapp bio food gaat verder onder een nieuw naam: Dapp Frietwinkel. In 2015 wonnen de ondernemers achter de Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat in Utrecht de AD-friettest. "Omwenteling in Frietland" kopte de krantenkop. Het was het startsein voor een explosie aan frietzaken met verse friet en..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
Het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland opent morgen haar deuren. Met het zilveren EKO-keurmerk garanderen de ondernemers van 'Royal Food Hilversum' dat de gerechten minimaal uit 50% biologische ingrediënten bestaan. Zaher en Arabi, de twee voormalige Syrische oorlogsvluchtelingen in..... 0 reacties


The Foodmaker lanceert biologische kant-en-klare maaltijden
Belgische restaurantketen The Foodmaker brengt binnenkort vijf kant-en-klare salades en vijf maaltijden naar de schappen van Delhaize. Bij de maaltijden staan biologische, verse groenten in de hoofdrol: maar liefst 50% bestaat uit groenten. Zaakvoerder Lieven van Lommel doet dit naar eigen zeggen uit..... 0 reacties

25 februari: kookworkshops met Kevin Storms
Verrassend Veggie: een kijkje in de plantaardige keuken
Kevin Storms is een haute-cuisine-vegan kok die na zijn klassieke koksopleiding al snel zijn eigen weg in sloeg. Na enkele binnen- en buitenlandse opleidingen te hebben gevolgd, een aantal jaar in de keuken van restaurant Avalon in Gent, en ook nauw betrokken was bij diverse pop-up evenementen, koos hij..... 0 reacties


Ons Kipkarretje verkoopt biologische kipsnacks op markten:
"Eerste 100% biologische, glutenvrij en lactosevrije snack in Nederland"
Tholen – Babs en John Harder uit Haarlem hebben een passie voor biologisch én voor koken en delen dat graag met de buitenwereld. Om die reden zijn ze op 1 oktober 2016 begonnen met Ons Kipkarretje: een verkoopwagen waarmee het tweetal wekelijks biologische kipsnacks verkoopt op (biologische) markten in..... 0 reacties

Vitameals: maaltijdboxen voor speciale eetwensen
Maaltijdboxen, waarmee je in een handomdraai een maaltijd op tafel zet, hebben de afgelopen jaren de markt verovert. Mensen met een allergie of een speciaal dieet vallen bij de traditionele boxen vaak buiten de boot. Vitadis wil juist deze doelgroep tegemoet komen en komt daarom met maaltijdboxen voor mensen..... 0 reacties


Restaurant Gys krijgt EKO-keurmerk Horeca Goud
Restaurant GYS heeft het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% in ontvangst genomen. Met twee restaurants in Utrecht en één in Rotterdam, is GYS de eerste restaurantketen van Nederland die dit keurmerk mag dragen. Twee jaar geleden opende restaurant GYS aan de Voorstraat van Utrecht haar deuren. Oprichters Vincent..... 1 reacties


Ruim 10.000 bezoekers in het Bio Proeflokaal
Het Bio Proeflokaal heeft in totaal ruim 10.000 bezoekers mogen ontvangen. In de tijdelijke pop-up shop en restaurant in het oude postkantoor van Breda hebben bezoekers zes weken lang de wereld van biologisch eten kunnen ontdekken. Naast dagelijkse winkel- en restaurantbezoekers trok het Bio Proeflokaal ook..... 0 reacties


De Kas wint award Beste Biologisch Restaurant van Nederland
Biologisch restaurant De Kas heeft de award voor Beste Biologisch Restaurant van Nederland in de wacht gesleept. De award wordt jaarlijks uitgereikt door Heerlijk TV. "Je zet je in en je wilt een mooi product laten zien, als je daar waardering voor krijgt is dat een kroon op je werk," reageert de eigenaar..... 0 reacties


Oase voor duurzame horecaprofessionals
Een recent onderzoek door de Horecava maakt duidelijk dat duurzaamheid een onderschat thema is onder horecabezoekers. Een reden voor horecaprofessionals om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met..... 0 reacties


Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets
Tholen – Onlangs stopte Patrick Sučr met zijn baan als groenteman op de plaatselijke biologische markt in Den Haag, om zich te richten op zijn droomfabriek. Daarin maakt hij allerhande meubels en ander houtsnijwerk; allemaal op maat. Ook kookt hij als thuiskok voor feesten en partijen. In afwachting..... 0 reacties


Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk
Driekwart van de horecabezoekers staat positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca, blijkt uit onderzoek onder horecabezoekers en horecaprofessionals door de Horecava. Een andere belangrijke uitkomst is dat duurzaamheidsaspecten voor de horecabezoekers veel belangrijker zijn..... 0 reacties


Ekoland op de Horecava
"Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
Dit jaar kunnen horecaprofessionals voor het eerst kennismaken met producten van Ekoland. Op de Horecava (9 t/m 12 januari) presenteert Ekoland de productlijn die speciaal is ontwikkeld voor de horeca. Anne van Woudenberg, brandmanager: “Ekoland zorgt ervoor dat biologisch en culinair eten voor de..... 0 reacties


Ook op de Bio-beurs
Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant
Dit jaar heeft de Bio-beurs voor het eerst een pop-up EKO gecertificeerd restaurant. Hier kun je genieten van eten en drinken dat voor 80 tot 100 procent biologisch is. Hiermee komt het pop-up beursrestaurant in aanmerking voor het gouden EKO-keurmerk Horeca. Speciaal voor de Bio-beurs is een biologische kok..... 0 reacties


Genomineerden Beste Biologische Restaurant 2017 bekendgemaakt
Nederlandse fijnproevers kunnen hun wishlist weer aanvullen voor de Restaurant Awards 2017. De 500 beste chefs van Nederland laten hun mening en getrainde smaakpapillen gelden en maakten van alle 13 categorieën de lijst met genomineerden bekend. Een van deze categorieën is de verkiezing voor het 'Beste..... 0 reacties


Nel Schellekens waardeert de rauwe randjes van bio:
"Ik ben een pionier en een pitbull: ik rammel en laat nooit los"
De Bio-beurs is Nederlands grootste vakbeurs voor de biologische sector, waar potentiële klanten, relaties en collega's elkaar kunnen ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is..... 0 reacties


Nieuw onderdeel: No Waste Village
Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op Horecava 2017
De Horecava besteedt tijdens de komende editie veel aandacht aan de thema's voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs zoals de Groene..... 0 reacties


Oostenrijk deelt bio-gastronomieprijs uit
Onlangs werden op de beurs 'Bio Österreich' in Wieselburg de beste biologisch gecertificeerde gastronomiezaken van Oostenrijk met de 'Bio gastro trophy' bekroond. In de categorie 'stationaire gastronomie' werd Köglerhof uit Gramastätten de winnaar. Eigenaren Elisabeth en Klaus Bauernfeind verbinden de eigen..... 0 reacties


Wisseling van de wacht
Drees Peter van den Bosch directeur beebox en Willem&Drees
Drees Peter van den Bosch wordt vanaf 1 januari 2017 eindverantwoordelijk voor beebox en Willem&Drees. Walter Halberstadt en Willem Treep zullen terugtreden uit de directie. Sinds het samengaan van beebox en Willem&Drees in juli van dit jaar hebben de bedrijven hun activiteiten geďntegreerd in..... 0 reacties

Restaurant MOER legt focus op bio, lokaal en groenten
Conscious Hotel opent duurzaam restaurant in 2017
Dirk Mooren was onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant met een focus op..... 0 reacties


Eerste 100% biologische kerstbox
In de markt van maaltijdboxen is Kerstmis al jarenlang een belangrijk gebruiksmoment. Ook dit jaar worden verschillende kerstboxen aangeboden. Ekomenu heeft twee 100 procent biologisch Kerstmenu's samengesteld die uitsluitend zijn af te halen bij de biologische supermarkten van Ekoplaza.Volgens Kono Vidovic..... 0 reacties


Geopend in Eindhoven
Nieuwe biologische snackbar heeft lak aan conventies
Eindhoven krijgt er een nieuw biologisch etablissement bij. Afgelopen vrijdag opende daar RPEL, een snackbar dat het graag net iets anders aanpakt. "We zijn anders dan andere snackbars", vertelt Roel Engelen aan Eindhovens Dagblad. Geen tl-licht, geen toonbank en gammele plastic stoelen, maar hoogwaardige..... 0 reacties


Stadsbestuur Gent tekent overeenkomst met Culinor
Schoolmaaltijden in Gent vanaf 2017 20% biologisch
Het Gentse stadsbestuur heeft een overeenkomst gesloten met een leverancier van maaltijden in het stedelijk onderwijs en de kinderopvang, waarin staat dat vanaf 2017 ten minste 20 procent van de ingrediënten in Gentse schoolmaaltijden van biologische komaf moet zijn. Met deze voedselstrategie wil de..... 0 reacties

Uit eten tijdens het boodschappen doen
Odin en Spirit openen biologische hotspot in Amsterdam
Op zaterdag 10 december viert Amsterdam de opening van een nieuw eetwalhalla. Biologische supermarkt Odin en vegetarisch restaurant Spirit openen gezamenlijk een 1000m2 grote en 100 procent biologische supermarkt en horecagelegenheid ineen. Tijdens het boodschappen doen kan men ter plekke een vers bereid..... 0 reacties


Bijzonder eten in een bijzondere woning
Huiskamerdiner in een Aardehuis
Binnenkort is het weer mogelijk om te dineren in een Aardehuis. Kok Edith Kostelijk kookt in haar keuken een verscheidenheid aan biologische gerechten met lokale ingrediënten. Voorafgaand aan het Huiskamerdiner wordt men rondgeleid door de wijk en door het huis. Ook op kerstavond en 1e Kerstdag is het..... 0 reacties


Nederlands oudste maaltijdbox viert 6e verjaardag
De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond..... 1 reacties


Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox fuseren
Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox hebben aangekondigd hun krachten te gaan bundelen. Streekbox begon als leverancier voor streekproducten, Ekomenu richtte zich daarentegen uitsluitend op de biologische markt. Met deze fusie wil Ekomenu haar invloed in deze groeimarkt uitbreiden en aan..... 0 reacties


Millennial wil duurzaam en gezond bedrijfsrestaurant
Medewerkers die regelmatig een bedrijfsrestaurant bezoeken, zijn het meest tevreden over de dienstverlening van Hutten Catering. De cateraar, die veel doet met duurzaamheid, scoort een rapportcijfer van 7,8. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek 2016-2017 door Foodstep. Ruim 12.500 consumenten..... 0 reacties


Ambachtelijke biologische frites bezig aan opmars
Opkomst Haute Friture: einde van de klassieke snackbar?
De snackbar om de hoek krijgt steeds meer concurrentie van luxe cafetaria's. Ver weg van het beproefde concept. Waar frituren tot een kunst wordt verheven. Ondernemers uit alle windstreken trekken ten strijde tegen het imagoprobleem van 'de vette hap'. Het heeft zelfs een naam: haute friture. Volgens..... 0 reacties


De Smaakspecialist creëert biologische beleving in hartje Breda
Pop-up shop en restaurant Bio Proeflokaal
Vanaf 1 december wordt het oude postkantoor van Breda omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up shop en restaurant die voor een periode van zes weken volledig in het teken staat van biologisch eten. De Smaakspecialist brengt met het Bio Proeflokaal haar biologische merken tot leven en creëert een plek..... 0 reacties


Ruim 100 restaurants uit regio Leiden maken kennis met biologisch
Gisteren maakten een grote club restaurants kennis met biologisch. Een kleine honderd chefkoks en restaurateurs uit de Leidse regio kwamen bijeen in het CORPUS Congress Centre om kennis te maken met producten van gecertificeerd biologische herkomst. Stichting EKO en Duurzaam Uit Eten organiseerden dit..... 0 reacties


Kerstpakket voor een compleet 4-gangendiner
Met kerst in aantocht kunnen werkgevers niet meer achterblijven met een origineel kerstpakket. Ook Beebox brengt weer haar jaarlijkse kerstbox uit. De box herbergt een compleet biologisch viergangendiner op basis van ingrediënten uit Nederland. De kerstbox is er voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Ook is er een..... 0 reacties


Gault Millau reikt jaarlijkse restaurantprijzen uit
Bio-restaurant uit Limburg duurzaamste restaurant van Nederland
Biologisch restaurant 'Aan Sjuuteeanjd' in Schinnen (Limburg), is door Gault Millau uitgeroepen tot het duurzaamste restaurant van 2017. Jean Thoma, chef bij het restaurant, is tevens lid van het collectief Bioboeren, een samenwerkingsverband van een twintigtal boeren uit Zuid-Limburg, en alliantie-chef bij..... 0 reacties


Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Nordic Organic Chef Competitions
Verschillende topchefs uit Europa zullen hun kunsten vertonen tijdens de Nordic Organic Chef Competitions, die volgende week plaatsvindt tijdens de Nordic Organic Food Fair in Malmö op 16 en 17 november. Deze kookwedstrijd, georganiseerd door Föreningen Ekokockar, is erop gericht de chefs in het zonnetje..... 0 reacties


Koelkast zonder elektriciteit
Ecologische koelkast van klei geschikt voor alle uithoeken
De Marokkaanse uitvinder Rawya Lamhar heeft met haar mede-ingenieursstudenten een ecologische koelkast ontworpen die voeding en medicijnen op lage temperatuur kan bewaren. De koelkast is gemaakt van klei. Heel zo gek nog niet in afgelegen gebieden waar geen of weinig elektriciteit voorhanden is. De koelkast..... 0 reacties


Vlaams bio-restaurant De Postelein sluit haar deuren
Biologisch restaurant De Postelein uit het Vlaamse Waregem, dat in 2011 nog werd onderscheiden met de Vlaamse Bio-Award, is failliet verklaard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Curator Wim Arslijder sprak de verwachting uit dat Waregem nog niet klaar was voor dit bio-concept. De overname behoort tot de..... 0 reacties


Bijeenkomst TerraSana positive eating
'Japan Experience' in het teken van authentieke voeding
Afgelopen dinsdag organiseerde TerraSana positive eating de Japan Experience bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam voor de natuurvoedingsmarkt. Ruim 150 klanten van TerraSana genoten van Japans eten, ontvingen informatie en deden inspiratie op over de moderne Japanse keuken. De middag werd door menigeen..... 0 reacties

29 oktober: Nacht van de Nacht
Nachtelijk dineren onder genot van de sterrenhemel
Op 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we stilstaan bij duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op de beleving van onze omgeving wanneer het donker wordt. Landgoed Kraaybeekerhof biedt voldoende mogelijkheden om weer te ervaren wat duisternis betekent. Liesbeth Bisterbosch,..... 0 reacties


Dapp Frietwinkel duurzaamste horeca van Utrecht
Dapp Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10 in Utrecht heeft de Duurzame Week Award gewonnen. De jury roemde de manier waarop Dapp duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten van de onderneming op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dapp Frietwinkel recycled bijvoorbeeld de olie tot biodiesel en..... 0 reacties


Eerste biologische Frietwinkel van Zwolle opent begin 2017
Aan de Roggenstraat 1 in het centrum van Zwolle opent begin 2017 de eerste biologische Frietwinkel van Dapp. In de Frietwinkel worden biologische aardappelen met de hand gesneden en gebakken in biologische zonnebloemolie. Dat de frieten lekker zijn is inmiddels bewezen. De frieten van de Frietwinkel in..... 0 reacties


11 oktober
Winterse kookwedstrijd met kalfsvlees in de hoofdrol
Vleeskalverenboerderij Eco Fields organiseert op 11 oktober een kookwedstrijd in Wekerom, Gelderland. Acht chefs gaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste wintergerecht te bereiden met het kalfsvlees van het bedrijf. In juni dit jaar hield Eco Fields al eerder een kookwedstrijd, toentertijd met als doel..... 0 reacties


Certificaat stimuleert omschakeling Deense restaurants
Tholen - Het allereerste hotel in Denemarken dat een bio-certificaat ontving is te vinden in de noordelijke stad Aarhus. Na Kopenhagen is dit het epicentrum van de biologische beweging. Bij supermarkten in de stad is het aandeel biologische producten fors hoger dan elders, restaurants kiezen bewust voor..... 0 reacties


TerraSana & Amber Albarda: nieuw pakket voor bio-winkelier
Begin 2016 introduceerde TerraSana maandelijkse receptenacties, in samenwerking met kookboekenschrijfster Amber Albarda. Iedere maand bedenkt Amber Albarda een nieuw recept. De bio-winkelier die zich hiervoor aangemeld heeft, ontvangt maandelijks een volledig POS-pakket dat aansluit op het recept van de..... 0 reacties


Axxent groeit mee met biologisch
Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo..... 0 reacties


Han Everts van de Aubergerie wint Beste Ganzengerecht 2016
Koks aan de slag met wilde gans en Conferencepeer
De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door Hollands Wild, leverancier van wildproducten.Wilde gans en..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Restaurant Loff opent op 6 oktober haar deuren
Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een restaurant dat inspeelt op de huidige gezondheid- en milieutrends en het maatschappelijke bewustzijn hierover. Dat levert een restaurant op met een voor Breda..... 0 reacties


38% gaat voor 'biologisch' of 'groen'
Chinezen steeds bewuster
De Chinezen krijgen steeds meer oog voor gezondheid en gezonde voeding. Westerse fastfoodketens worden vaker gemeden en ketens met gezonde en duurzame voeding vaker bezocht, dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport.Waar in 2012 nog 67 procent van de Chinezen naar een fastfoodketen ging, was dat vorig..... 0 reacties


Borden om óp te eten
Voor het eerst in Nederland te koop: eetbare borden, schalen en kommen. Biological Solutions, specialist in biologische disposables, biedt als eerste Nederlands bedrijf eetbare borden aan in haar assortiment. De producten zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen: water en tarwezemelen die..... 3 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Grote vraag naar bio-producten in Deense horeca
Steeds meer chefs in Deense kantines, restaurants en cateringbedrijven maken gebruik van biologische producten.Vorig jaar was er een verkoop van biologische producten ter waarde van €215.044.000. Dit was 27% meer dan in 2014 volgens cijfers van Statistics Denmark. 7,6% van de totale inkopen van restaurants..... 0 reacties


Hoe cateraars biologische voeding aan de man kunnen brengen
Cateraars die willen voorzien in biologische voeding, staan voor een lastige opgave. Biologisch en duurzaam eten neemt een steeds groter aandeel in binnen de horeca. Toch blijft de prijs vaak een 'valkuil'. "Als wij klanten vragen of ze de duurdere biologische voeding willen, zeggen ze eerst 'ja', maar..... 0 reacties


Nieuw bio-dynamisch restaurant geopend in Middelburg
"Wij bieden kinderen meer dan friet met een frikandel"
Tholen – Eind augustus zag ontbijt- en lunchroom Serenitea het licht nabij het centrum van Middelburg. Het restaurant werkt uitsluitend met biologische en bio-dynamische producten uit de omgeving. Na een voortvarende opening mag Serenitea al rekenen op een vaste schare terugkerende gasten. "We willen van..... 0 reacties


Biologisch restaurant Logica wint Falco Eleonora Award 2016
Gaia Green Awards voor Radisson Blue Palace Hotel, Vork&Mes en Aloha Beach
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaars hun..... 0 reacties


"Willen dat onze friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt"
FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca
Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk de dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn wij de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via groothandels gaat..... 0 reacties