Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
Het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland opent morgen haar deuren. Met het zilveren EKO-keurmerk garanderen de ondernemers van 'Royal Food Hilversum' dat de gerechten minimaal uit 50% biologische ingrediënten bestaan. Zaher en Arabi, de twee voormalige Syrische oorlogsvluchtelingen in..... 0 reacties


The Foodmaker lanceert biologische kant-en-klare maaltijden
Belgische restaurantketen The Foodmaker brengt binnenkort vijf kant-en-klare salades en vijf maaltijden naar de schappen van Delhaize. Bij de maaltijden staan biologische, verse groenten in de hoofdrol: maar liefst 50% bestaat uit groenten. Zaakvoerder Lieven van Lommel doet dit naar eigen zeggen uit..... 0 reacties

25 februari: kookworkshops met Kevin Storms
Verrassend Veggie: een kijkje in de plantaardige keuken
Kevin Storms is een haute-cuisine-vegan kok die na zijn klassieke koksopleiding al snel zijn eigen weg in sloeg. Na enkele binnen- en buitenlandse opleidingen te hebben gevolgd, een aantal jaar in de keuken van restaurant Avalon in Gent, en ook nauw betrokken was bij diverse pop-up evenementen, koos hij..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Ons Kipkarretje verkoopt biologische kipsnacks op markten:
"Eerste 100% biologische, glutenvrij en lactosevrije snack in Nederland"
Tholen – Babs en John Harder uit Haarlem hebben een passie voor biologisch én voor koken en delen dat graag met de buitenwereld. Om die reden zijn ze op 1 oktober 2016 begonnen met Ons Kipkarretje: een verkoopwagen waarmee het tweetal wekelijks biologische kipsnacks verkoopt op (biologische) markten in..... 0 reacties

Vitameals: maaltijdboxen voor speciale eetwensen
Maaltijdboxen, waarmee je in een handomdraai een maaltijd op tafel zet, hebben de afgelopen jaren de markt verovert. Mensen met een allergie of een speciaal dieet vallen bij de traditionele boxen vaak buiten de boot. Vitadis wil juist deze doelgroep tegemoet komen en komt daarom met maaltijdboxen voor mensen..... 0 reacties


Restaurant Gys krijgt EKO-keurmerk Horeca Goud
Restaurant GYS heeft het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% in ontvangst genomen. Met twee restaurants in Utrecht en één in Rotterdam, is GYS de eerste restaurantketen van Nederland die dit keurmerk mag dragen. Twee jaar geleden opende restaurant GYS aan de Voorstraat van Utrecht haar deuren. Oprichters Vincent..... 1 reacties


Ruim 10.000 bezoekers in het Bio Proeflokaal
Het Bio Proeflokaal heeft in totaal ruim 10.000 bezoekers mogen ontvangen. In de tijdelijke pop-up shop en restaurant in het oude postkantoor van Breda hebben bezoekers zes weken lang de wereld van biologisch eten kunnen ontdekken. Naast dagelijkse winkel- en restaurantbezoekers trok het Bio Proeflokaal ook..... 0 reacties


De Kas wint award Beste Biologisch Restaurant van Nederland
Biologisch restaurant De Kas heeft de award voor Beste Biologisch Restaurant van Nederland in de wacht gesleept. De award wordt jaarlijks uitgereikt door Heerlijk TV. "Je zet je in en je wilt een mooi product laten zien, als je daar waardering voor krijgt is dat een kroon op je werk," reageert de eigenaar..... 0 reacties


Oase voor duurzame horecaprofessionals
Een recent onderzoek door de Horecava maakt duidelijk dat duurzaamheid een onderschat thema is onder horecabezoekers. Een reden voor horecaprofessionals om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met..... 0 reacties


Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets
Tholen – Onlangs stopte Patrick Sučr met zijn baan als groenteman op de plaatselijke biologische markt in Den Haag, om zich te richten op zijn droomfabriek. Daarin maakt hij allerhande meubels en ander houtsnijwerk; allemaal op maat. Ook kookt hij als thuiskok voor feesten en partijen. In afwachting..... 0 reacties


Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk
Driekwart van de horecabezoekers staat positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca, blijkt uit onderzoek onder horecabezoekers en horecaprofessionals door de Horecava. Een andere belangrijke uitkomst is dat duurzaamheidsaspecten voor de horecabezoekers veel belangrijker zijn..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Ekoland op de Horecava
"Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
Dit jaar kunnen horecaprofessionals voor het eerst kennismaken met producten van Ekoland. Op de Horecava (9 t/m 12 januari) presenteert Ekoland de productlijn die speciaal is ontwikkeld voor de horeca. Anne van Woudenberg, brandmanager: “Ekoland zorgt ervoor dat biologisch en culinair eten voor de..... 0 reacties




"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"
Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands
Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije..... 0 reacties


ResQ app: slimme service die voedselverspilling in horeca tegengaat
Vandaag (18 augustus) introuceert de Finse startup ResQ Club zijn dienst om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan in Nederland. Via de speciale ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden. In Nederland wordt..... 0 reacties


Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten
Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters
Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef..... 0 reacties


Biotel Achterhoek houdt open huis
Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend..... 0 reacties


Roti met Haarense bio-kouseband
Tuinderij de Es teelt meer dan 80 soorten biologische groente. Een nieuw gewas is kouseband, een boon die makkelijk een meter lang wordt. Op vrijdagavond 26 augustus kunt u aanschuiven en het komen proeven. Surinaamse gastkok Jules Pelham en zijn team maakt die avond heerlijke Roti. Met kip of vegetarisch,..... 0 reacties


Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de..... 0 reacties


Naakt dineren in bio-restaurant in Parijs
De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij; een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een succes. Het concept is eenvoudig. De..... 0 reacties


India’s grootste gaarkeuken stapt over op biologisch voedsel
Eén van de grootste gaarkeukens in India kookt biologisch voor 100.000 mensen per dag, gratis. 'De Gouden Tempel' in India serveert iedereen die binnenwandelt een gratis maaltijd, ongeacht ras, geslacht of religie. Het bestuur hiervan besloot over te stappen op biologische teelt en te stoppen met..... 0 reacties


Topkoks Nick Bril en Sergio Herman ontwikkelen wegwerpservieslijn
The Jane Antwerpen, nummer 54 op San Pellegrino's 'The world's 100 best restaurants', gaat een wel heel bijzondere samenwerking aan. Samen met One and Many en SD Trading wordt op het moment hard gewerkt aan het ontwerp en de productie van een nieuw hoogwaardig composteerbaar wegwerpservies. Een unieke..... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Deze Nederlandse strandtenten serveren biologische producten
Zodra de eerste zonnestralen de zomer aankondigen, dient het moment zich weer aan waarop mensen van heinde en verre neerploffen in de vele strandtenten die de Nederlandse kust rijk is. Lifestyleblog Girlscene ging op onderzoek uit om in kaart te brengen welke strandtenten de moeite waard zijn. Daarbij..... 0 reacties


Nancy Scheyltjens gunt biologisch restaurant Sprouts doorstart
Tholen – Anderhalf jaar na opening dreigde pop-upresto Sprouts in het Vlaamse Turnhout als een nachtkaarsje uit te gaan, totdat Nancy Scheyltjens begin deze maand haar oog liet vallen op het etablissement. Ingegeven door een diepe overtuiging een bijdrage te willen leveren aan een duurzame wereld, gunde ze..... 0 reacties


Plannen voor frietboetiek in Hengelo
De vakjury heeft uit alle nominaties van Win je Winkel vijf innovatieve concepten gekozen. In Win je Winkel krijgen startende ondernemers in Hengelo de kans om de sleutel te winnen van een leegstaand pand. Ze mogen in dat pand dan gedurende een half jaar een eigen zaak aan het draaien zien te krijgen. Op..... 0 reacties


"Onze biologische frieten waren uitverkocht na het festival"
Frietfiets-bus rijdt zich klem bij McDonald's
Tholen - Een bestelbusje van de Frietfiets heeft zich maandag klemgereden bij de McDonald's in Leidsche Rijn. Op zich nog geen ramp, maar niet bepaald handig wanneer er een columniste achter je staat. En zeker niet wanneer je zelf gespecialiseerd bent in verse biologische frieten. Ursula van Duin maakte twee..... 0 reacties


Ruim baan voor goed en vers eten langs de snelweg
File wordt een smakelijk feestje op de A2
Tijdens de avondspits van dinsdag 12 juli werden automobilisten op alle tankstations langs de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch, getrakteerd op gratis, versbereide en lekkere gerechten uit diverse food trucks. Alle automobilisten waren welkom om mee te eten. "Omdat men deze avond door de verwachtte..... 0 reacties


Nederland is 23 natuurvoedingskundigen rijker
Donderdag 7 juli kregen kregen de derdejaars studenten van de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof hun diploma. Tijdens de feestelijk uitreiking drukte docente en natuurdiëtiste Henny de Lint de oud-studenten op het hart dat gezonde voeding natuurlijk belangrijk is maar dat het vooral..... 0 reacties

Zoveel mogelijk lokale, duurzame en bio-ingrediënten
Driegangenmenu op Amsterdam Woods Festival
Deze zomer dekken ze tijdens het Amsterdam Woods Festival de tafel voor een smakelijke culinaire line-up in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan men genieten van een uitgebreid ŕ la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant..... 0 reacties


Mogelijk aparte vermelding op kaart Farmers Steakhouse
"Schieten nog tekort in biologisch vlees"
Saskia Huisman is al 17 jaar eigenaar van Farmers Steakhouse aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. In een interview met Apeldoorndirect vertelt ze dat ze het er privé wel mee eens is dat het misschien beter is om wat te minderen met vlees. "Zakelijk gezien heb ik uiteraard niets tegen carnivoren. Want van..... 0 reacties


"Veel nieuwe cateringbedrijfjes spelen in op bio-trend"
Evenementen zijn populair en dat zien veel ondernemers als een kans: het aantal cateringbedrijven op festivals en andere evenementen is sinds 2011 fors toegenomen. In de afgelopen vijf jaar kwamen er 3000 bij. Nederland telt inmiddels zo'n 8000 stuks, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel die RTL Z..... 0 reacties


Eerste congrescentrum van Nederland met enkel bio-producten
EKO-keurmerk Horeca 100% voor Kloosterhotel ZIN
Kloosterhotel Zin te Vught mag vanaf nu het EKO-keurmerk Horeca 100% voeren. Met dit keurmerk mag Kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste congrescentra noemen. Het 100% keurmerk betekent dat ZIN alleen maar producten gebruikt die officieel biologisch gecertificeerd zijn. Een keuken die dus niet..... 0 reacties

Directe link tussen boer en horeca is belangrijke trend
De Duurzaameter 2016: duurzaamheid leeft in de horeca
De aandacht voor duurzaamheid bij ondernemers in de foodservice branche groeit. Dit blijkt uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80% van de horecaprofessionals geeft aan het afgelopen jaar meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan..... 0 reacties

Expositie 'Organic' gratis te bezoeken
Pop-Up Organic Restaurant in Dutch Design Hotel Artemis
Dutch Design Hotel Artemis doet het deze zomer net even anders. Niet alleen is er een speciaal 'Organic' Food & Drink Design menu dagelijks te verkrijgen in restaurant-bar 'De Stijl', maar is er ook elke zaterdag een Pop-Up Organic restaurant. Met op het terras niet alleen Organic Food & Drinks,..... 0 reacties


Pomms' opent eerste franchisevestiging in Zwolle
Zwolle kan zich gaan verheugen op de komst van de eerste biologische snackbar. De nieuwe vestiging van Pomms' opent in augustus aan de Roggenstraat in hartje centrum. Het is het eerste franchisefiliaal voor de succesvolle biologische frietformule.Bij Pomms' draait het om kwaliteit en verantwoorde herkomst...... 0 reacties


'Bio. Je kan er niet omheen'
Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio
Al voor het derde jaar op rij is VLAM-bio aanwezig op een evenement om de biocampagne uit te dragen. Opnieuw werd voor de Gentse Feesten gekozen. Die zullen deze zomer nog meer de kaart van biologische producten trekken.De VLAM-campagne voor bioproducten met de slogan 'Bio. Je kan er niet omheen'. is aan..... 0 reacties


Kookstudio van Sprankenhof behaalt EKO-keurmerk Horeca
De Kookstudio van Sprankenhof uit Udenhout krijgt het EKO-keurmerk Horeca. Naast dat Sprankenhof een biologische boerderij is, ontvangen zij het EKO-keurmerk Horeca GOUD 80-100% voor hun kookstudio dat gebaseerd is op het koken en het geven van workshops met biologische gerechten. CriteriaOm een EKO-keurmerk..... 0 reacties

Duurzame horecalocaties genomineerd voor Gaia Green Awards
Op woensdag 15 juni is de inschrijving gesloten voor deelname aan de Gaia Green Awards. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen is zeer hoog. Wederom een signaal dat de horecasector grote stappen zet om haar activiteiten te verduurzamen. Door de vele (kwalitatieve) aanmeldingen was..... 0 reacties


Inspirerende foodverhalen, vegan burgers én signeersessies
"De kookwekker is afgegaan, Organic Kitchen is officieel geopend"
Gisterenavond (16 juni) kwam foodplatform Organic Kitchen letterlijk tot leven tijdens de launch in de Stadsgalerij in Breda. Zo'n 200 genodigden, waaronder partners, bloggers en geďnteresseerden, lieten samen de kookwekker afgaan om het platform www.organickitchen.bio officieel te openen. Het publiek werd..... 0 reacties


Duurzame ondernemers bijeen onder één dak
Strawberry Earth bundelde onlangs in haar nieuwe pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam Oud-West haar krachten met andere duurzame ondernemers zoals The Greenhouse, Atelier Sukha, WeLoveLongLegs, de Waarmakers en Berry. Ze vormen samen een duurzaam collectief en bieden ruimte aan duurzame mode, design en..... 0 reacties

Nieuw in Dordrecht:
"Bij Huis Roodenburch schuilt achter ieder product een verhaal"
Met de zomer in zicht komt het centrum van Dordrecht weer tot leven. Het is tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de buitenlucht en de authentieke stad. Er zijn dit jaar weer verschillende eetgelegenheden bijgekomen in Dordrecht. Dordrecht.net introduceerde in dit artikel de nieuwste restaurants van..... 0 reacties


Restaurants kunnen bijdragen aan meer groenteconsumptie
Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag. Omdat we daarbij ook steeds vaker uit eten gaan rees de vraag: kan een restaurant bijdragen aan de verhoging van de..... 0 reacties

"Inspiratie, recepten en kennis voor je biologische en verantwoorde levensstijl"
Officiële launch foodplatform Organic Kitchen
Organic Kitchen heeft een droom: verantwoord eten toegankelijk maken voor iedereen. Vanuit deze ambitie is het platform www.organickitchen.bio ontstaan, een plek waar mensen worden geďnspireerd op het gebied van biologische en verantwoorde voeding in co-creatie met vele bloggers uit het hele land. Het..... 0 reacties


Zuivelrijck biologische koffiemelk nu ook in een klein flesje
De biologische koffiemelk van Zuivelrijck is vanaf vandaag (8 juni 2016) ook verkrijgbaar in een handig klein flesje van 200 gram. Een aantal jaar geleden introduceerde Zuivelrijck als eerste in Nederland de biologische koffiemelk in cupjes in combinatie met bio/fairtrade rietsuikersticks. Het..... 0 reacties


O.a. dieet- en biologische maaltijden
Thuismaaltijden voor ouderen nu ook in Eindhoven en omstreken
Vanaf 1 juni 2016 biedt Marieke Sanders uit Geldrop thuismaaltijden voor ouderen, alleenstaanden, tweeverdieners, thuis herstellenden en voor iedereen die lekker en gezond wil eten en geen zin of tijd heeft om zelf een maaltijd op tafel te zetten. Verse, gezonde en smakelijke maaltijden worden één of twee..... 0 reacties


Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District
Haags patatje met allure
De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag (7 juni 2016) bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven."Mijn vriendin Virginie en ik hadden al..... 0 reacties


Kopenhagen vrijwel volledig biologisch
Bij 88 procent van alle publieke instanties in de Deense hoofdstad worden biologische maaltijden geserveerd, dat blijkt uit cijfers die de stad presenteerde. Geen enkele andere Deense stad haalt dat percentage. Volgens sommigen zou Kopenhagen daarmee zelfs het hoogste percentage biologisch voedsel ter wereld..... 0 reacties


"Teamgenoten gingen door succes Steven Kruijswijk ook aan bio-havermout"
Bio-producten in krachtvoer Team Lotto Jumbo
Tholen - Vanwege de goede prestaties van de Nederlanders Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk volgden veel landgenoten de Giro d'Italia 2016 met extra belangstelling. De eerstgenoemde reed zes dagen in de roze trui en de leiderstrui hing vijf dagen om de schouders van Kruijswijk. Kruijswijk en zijn teamgenoten..... 0 reacties


Kookworkshop blenderen brengt GreenYourself naar De Groene Kookacademie
Groen en Green gaan uitstekend samen, zo bleek tijdens de kookworkshop die Brenda Bas van GreenYourself onlangs gaf bij De Groene Kookacademie. Het onderwerp was blenderen met de hoge snelheidsblender en de gezondheidsvoordelen en mogelijkheden die deze techniek biedt.Eigenlijk zijn ze bij De Groene..... 0 reacties


Buiten, gewoon lekker koken!
Koks te gast bij bio-kwekerij Zonnemaire
Bonduelle Food Service heeft 26 mei een B-team event georganiseerd op de prachtige biologische kwekerij Zonnemaire in het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. 15 koks waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en..... 0 reacties


Italiaanse daklozen weigeren vegetarische bio-maaltijd
In de Italiaanse stad Bologna werd voor een daklozenopvang een nieuwe chef aangetrokken. De TV-kok Salvini ging in de keuken aan de slag. De chef is bekend om de gezonde, vegetarische, biologische maaltijden die hij bereidt. Maar een deel van de daklozen kon de kookkunsten van de chef niet waarderen. Toen ze..... 0 reacties


"Bij jou thuis of bij ons 'thuis'?": FOAM
In de Frederikstraat in Den Haaag heeft FOAM catering co. in april haar deuren geopend. Op de eigen website omschrijven ze FOAM als een gloednieuwe 'health food hotspot'. "Een frisse, lichte locatie met een heerlijke tuin waar je terecht kan voor lekkere biologische koffie, verse sappen en heerlijk eten...... 0 reacties

Donderdag 16 juni:
Launch party Organic Kitchen
Ken je Organic Kitchen al? Organic Kitchen is een platform waarbij we mensen willen inspireren en informeren op het gebied van biologische en verantwoorde voeding. Organic Kitchen doet dit met en voor elkaar. Het is een platform wat ontstaan is vanuit een co-creatie met verschillende bloggers en partners en..... 0 reacties


"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"
Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca
Stichting EKO-keurmerk organiseerde voor restaurants en cateraars die meer met biologisch willen een netwerklunch. Circa 25 horecaondernemers en 7 leveranciers hadden zich ingeschreven voor het congres dat op 30 mei gehouden is in Antropia in Driebergen. Doel was om praktische problemen bij het kiezen voor..... 0 reacties


"Bijzondere verhaal achter Proviant heeft het gebracht tot waar het nu is"
'Homemade' biologische limonade van vers sap
Tholen - De biologische limonade van Proviant is sinds half april ook verkrijgbaar bij Udea. "Dit is limonade naar oma's recept: vers geperst sap, zuiver mineraalwater en een beetje biologische rietsuiker. Het authentieke 'homemade' recept is wat onze limonade van andere soorten onderscheidt", vertelt..... 0 reacties


Samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en Biologisch Goed
Een mooie ontwikkeling in de Hoeksche Waard: Biologisch Goed in Strijen en diverse locaties van Zorgwaard zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Het onderwerp ouderen en voeding staat momenteel vaak centraal in diverse discussies rondom de zorg die geboden wordt in onze zorginstellingen. De consumptie van..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


Friethoes wint Frietopia Award
Woensdag 25 mei is de Frietopia Award voor beste biologische friet uitgereikt aan Friethoes uit Haarlem. Jaarlijks recenseren op frietopia.nl 2000 frietliefhebbers frietzaken door het hele land. Dit jaar viel Friethoes in de prijzen. Frietopia, reikt al 10 jaar de Frietopia Awards uit. Duizenden frietfans..... 0 reacties


De nieuwe veganist: van activist naar levensgenieter
Wat begon als een protest tegen de bio-industrie is uitgegroeid tot een positieve manier van leven waarbij genieten voorop staat. Het veganisme groeit in populariteit en zal zich ontwikkelen tot een meer gangbare manier van leven waarbij plantaardige voeding centraal staat. Dit constateert Lisette Kreischer,..... 0 reacties

Voor horeca en cateraars die meer met bio willen
EKO horeca netwerklunch: maandag 30 mei
Stichting EKO-keurmerk organiseert voor horeca en cateraars die meer willen met biologisch een informatieve en inspirerende netwerklunch op maandag 30 mei 2016 aanstaande met als thema: Hoe speel je als horecabedrijf en cateraar in op de trend van duurzame biologische voeding?Stichting EKO-keurmerk..... 0 reacties


Pop-up restaurant miniLOFF bij Bakkerij De Gomer in Breda
Voorproeven van het in augustus te openen restaurant LOFF kan nog een aantal keer op zondag van 10:00 tot 18:00 uur terecht in miniLOFF. Dit is een pop-up restaurant bij Bakkerij De Gomer aan de Chassésingel 5 achter, te Breda. Het pop-up restaurant is op 20 maart geopend. MiniLOFF is de verkleinde versie..... 0 reacties

Food Festival Tuin de Es: 19 juni
Een festival waar het goede eten centraal staat; genieten van een hapje en drankje op de plek waar het allemaal gemaakt wordt. Tuinderij de Es is een bijzondere plek waar al 35 jaar biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld. Tijdens het Food Festival op zondag 19 juni zorgt jong..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties


Bio-catering op Zilleghem Folk
Op 30 en 31 juli 2016 zal in het Kasteel van Loppem (Steenbrugsestraat 26 in Loppem) de achtste editie van het duurzame Zilleghem Folk gehouden worden. Wie kleinschaligheid, duurzaamheid, gezelligheid en kwaliteitsvolle muziek hoog in het vaandel draagt, moet zeker eens komen luisteren. Op Zilleghem Folk kan..... 0 reacties


Aanstaande zaterdag Biologische Lentemarkt van de Groene Passage
Heb je ook al zo'n zin in Hollandse aardbeien, knapperige groene asperges en romige graskazen? Op de Lentemarkt viert de Groene Passage in Rotterdam de start van een nieuw seizoen vol heerlijke producten. Dit doen ze op het plein voor de Groene Passage met ruim 50 kramen, live muziek, hapjes, drankjes en..... 0 reacties


"Voor groter publiek dan alleen de bio-consument"
Kookboek Amanprana-oprichtster is 'ode aan de bio-winkel'
Tholen - Chantal Voets, oprichtster van Amanprana, heeft eind januari haar eigen kookboek uitgebracht: 'Eet goed, dat doet je goed! Hoe gezond & lekker koken met de juiste ingrediënten je leven kan veranderen!'. Ze ziet het boek als een ode aan de biologische winkel en richt zich hiermee niet alleen op..... 0 reacties


Ziet BioBrass als voorbeeld voor biologische sector
Guido ten Hengel: "Overname La Place door Jumbo goede ontwikkeling"
Tholen - Na bijna 30 jaar actief te zijn geweest bij La Place is Guido ten Hengel sinds februari niet meer in vaste dienst van de restaurantketen La Place. Van rayonleider, verantwoordelijk voor een aantal restaurants, via projectleider, verantwoordelijk voor alle nieuw- en verbouw van de..... 0 reacties

BioSpirits nu bij BD-Totaal
BD-Totaal heeft onlangs drie dranken van de ambachtelijke biologische distilleerderij BioSpirits opgenomen in het assortiment. De distilleerderij werd in 2011 opgericht door de Amsterdammer Frans Erdmann. BioSpirits is een ambachtelijk bedrijf dat dagelijks biologische moutwijn, molasse en fruitwijn maakt in..... 0 reacties


"Effect zou veel groter zijn met gezonder aanbod in automaten"
Meer aandacht voor gezonde voeding op scholen
Ongeveer 80 procent van de scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geeft aan dat zij de afgelopen jaren meer aandacht aan gezonde voeding hebben besteed. Ook is het voedingsaanbod volgens de scholen verbeterd: in de kantines worden bijvoorbeeld meer gezonde producten (uit de Schijf..... 0 reacties


Reuze Fair Trade picknick in Kortrijk
Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert samen met de Stadsboerderij een reuze picknick op zondag 15 mei tijdens Sinksen16. De volledige picknick is zowel fair trade, biologisch als vegetarisch. Ook dorstigen kunnen er terecht voor een fairtrade drankje of bio-biertje. De picknick gaat dit jaar opnieuw door..... 0 reacties

Efteling: meer bio-producten in vernieuwd horecaconcept
Tholen - Attractiepark de Efteling heeft het horecaconcept De Gulden Gaarde per 1 mei jongstleden vernieuwd. Het concept in het selfservice restaurant kan volgens Esther Lettinga (Hoofd Staf Horeca & Merchandise bij de Efteling) het beste omschreven worden als 'Vers & Verantwoord'. "We bieden in..... 0 reacties


"Bio-aandeel van 90%"
HealthBooster: vendingmachine met verantwoordelijke producten
Forbes kondigde twee weken geleden de trend in vending machines aan; 'healthy vending machines' gevuld met dranken, snoep en snacks van verantwoorde merken. Met een toename in de obesitas-cijfers, vooral onder jongeren, was dit natuurlijk te verwachten. Schokkend was dan ook het nieuwsbericht dat fris en..... 0 reacties


"Alles delen over lekker en verantwoord eten"
Aftellen tot launch platform Organic Kitchen
Tholen - Organic Kitchen wil dagelijks zoveel mogelijk mensen gaan inspireren en informeren om lekker en verantwoord te eten. Hiervoor is het van belang om een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken. Gisterenavond (maandag 9 mei) vond op het kantoor van de Smaakspecialist een 'Co-creatie sessie' plaats in..... 0 reacties


Best Kept Secret niet geheimzinnig over bio-catering
Van drie dagen lang rennen van de ene naar de andere show tijdens het Best Kept Secret Festival, krijgen bezoekers natuurlijk serieuze honger. Ook dit jaar proberen de organisatoren van het festival op Beekse Bergen in Hilvarenbeek de honger van de bezoekers zo goed mogelijk te stillen met een uitgebreid..... 0 reacties