Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering

Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
Pas vier jaar in Nederland en toch al een succesvol etablissement openen. Het lukte statushouders Zaher Farhat en Arabi Al Sheikh, die het door oorlog geteisterde Syrië moesten ontvluchten. Hun dönerzaak beschikt over het Zilveren Eko-keurmerk, wat inhoudt dat tussen de 50 en 80 procent van hun ingrediënten..... 0 reacties


Roosmarijn Saat: "Qua opzet onze leukste markt ooit"
Iets te warm voor 'Festivalmarkt' De Groene Passage
Tholen - Afgelopen zondag 18 juni stonden op het plein voor De Groene Passage in Rotterdam weer ruim 50 kramen. Hierin presenteerden diverse leveranciers allerlei producten die onder meer in de schappen van natuurvoedingswinkel Gimsel te vinden zijn. Speciaal voor het 20-jarige jubileum was het plein extra..... 0 reacties


Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
Tholen – Maar liefst 70% van de horecagangers vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze van een restaurant. Ideaal voor horecabedrijven die zich specialiseren in biologische voeding. Toch roept de verduurzaming van een horecabedrijf de nodige vragen op. Hoe richt je de menukaart in, hoe houd je het aanbod..... 0 reacties


Exki trekt stekker uit vestigingen New York
Waar vorig jaar nog plannen waren voor een derde vestiging in New York, heeft de Belgische restaurantketen Exki besloten zich volledig terug te trekken uit de 'Big Apple'. Het gezonde fastfood-concept sloeg niet aan. Het contact met lokale leveranciers verliep stroever dan verwacht en ook het vinden van..... 0 reacties


19 juni
EKO-netwerklunch voor chefs en restaurateurs
25% van de restaurantbezoekers verkiest een restaurant met duurzaamheidskeurmerk boven een gewoon restaurant. 70% vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze voor een restaurant. Werk aan de winkel dus voor veel horecabedrijven. Daarom organiseert Stichting EKO-keurmerk een informatieve netwerklunch op..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
Het aantal nieuwe foodfestivals is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers hadden in 2016 de keuze uit 153 verschillende foodfestivals. Hiervan waren er 70 nieuw, een stijging van 46% op het totaal aantal foodfestivals. In vergelijking..... 0 reacties


Veel biologisch en 'healthy on the go'
Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
Een opvallende verschijning tijdens de Ronde van Amsterdam: een demarrage van Dutch Special telers op rode stadsfietsen. In een rap tempo passeerden zij afgelopen week diverse foodtrends en spraken zij met ondernemers over ontwikkelingen in de Out of Home en foodmarkt. 'Healthy on the go', opkomst..... 0 reacties


Tim Spek (Noble House): "Ontmoetingsplek met en over goede voeding"
Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
Tholen - Zaterdag 27 mei opent 'Ontbijt Atelier Thisis7.am' in Amsterdam. Ondernemer Trudy van Oostrum van 'In Search for the Best' werkt hiervoor samen met Tim Spek van Noble House. "Trudy wil een ontmoetingsplek creëren waar mensen meer kunnen leren over goede voeding en de gevolgen van voeding op het..... 0 reacties


Bioweb en De Friese Steekbox lanceren Friese maaltijdbox
Webwinkel Bioweb en streekchef Djurre Veensma zijn gestart met 'De Friese Streekbox', een maaltijdbox met biologische streekproducten. Kok Djurre Veensma ontwikkelt de recepten; Bioweb haalt de ingrediënten op bij de boeren en telers. In Tytsjerk worden de ingrediënten op maat verpakt en vandaar uit bezorgd..... 0 reacties


12,5 jarig jubileum de Smaakspecialist
Biologische inspiratie op Landgoed Anneville
Afgelopen weekend stond Landgoed Anneville in Ulvenhout volledig in het teken van de 12,5 jarige jubileumviering van de Smaakspecialist. De groenrijke omgeving vormde een prachtig decor voor een reeks feestelijke evenementen, waarbij ruim 400 deelnemers werden geďnspireerd op het gebied van biologische en..... 0 reacties


In de categorie foodretailer
Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
Yoghurtwinkel Yoghurt Barn is op 18 mei uitgeroepen tot retailondernemer van het jaar, samen met cosmeticabedrijf Rituals en kantoorwinkel Paagman. De titel is een initiatief van platform over stedelijke ontwikkeling VG Visie, vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en de Nederlandse Raad Winkelcentra..... 0 reacties


"We hadden ons ook kunnen doodwerken natuurlijk"
Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
Op 1 juli is het Gentse restaurant De Zuidkant voor de laatste keer open. "Tot dan willen we jullie nog een heerlijk stukje Zuidkant laten proeven", meldt het bio-restaurant op haar website. "We hebben van in het begin alles van onszelf gegeven. Iedereen die hier geweest is, kon het voelen en proeven. We..... 2 reacties


"Politie keek me vol verbazing aan"
Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
Tholen - Rotterdam zag de afgelopen twee dagen rood met wit door de vele tienduizenden Feyenoord-fans. De Rotterdamse vestiging van Pomms' op de Coolsingel bevond zich middenin het feestgedruis. Ook tijdens de kampioenswedstrijd was het in het centrum van de stad erg druk. Veel fans haalden daarom een..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden
Puur! uit eten is al ruim 11 jaar het platform voor iedereen die op zoek is naar waar je biologisch, lokaal, fairtrade, duurzaam en vooral lekker uit eten gaat. Via puuruiteten.nl kan de consument restaurants, cateraars, kookworkshops, overnachtingen, boerenmarkten en nog meer Puur! hotspots vinden. Ook..... 0 reacties




Millennial wil duurzaam en gezond bedrijfsrestaurant
Medewerkers die regelmatig een bedrijfsrestaurant bezoeken, zijn het meest tevreden over de dienstverlening van Hutten Catering. De cateraar, die veel doet met duurzaamheid, scoort een rapportcijfer van 7,8. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek 2016-2017 door Foodstep. Ruim 12.500 consumenten..... 0 reacties


Ambachtelijke biologische frites bezig aan opmars
Opkomst Haute Friture: einde van de klassieke snackbar?
De snackbar om de hoek krijgt steeds meer concurrentie van luxe cafetaria's. Ver weg van het beproefde concept. Waar frituren tot een kunst wordt verheven. Ondernemers uit alle windstreken trekken ten strijde tegen het imagoprobleem van 'de vette hap'. Het heeft zelfs een naam: haute friture. Volgens..... 0 reacties


De Smaakspecialist creëert biologische beleving in hartje Breda
Pop-up shop en restaurant Bio Proeflokaal
Vanaf 1 december wordt het oude postkantoor van Breda omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up shop en restaurant die voor een periode van zes weken volledig in het teken staat van biologisch eten. De Smaakspecialist brengt met het Bio Proeflokaal haar biologische merken tot leven en creëert een plek..... 0 reacties


Ruim 100 restaurants uit regio Leiden maken kennis met biologisch
Gisteren maakten een grote club restaurants kennis met biologisch. Een kleine honderd chefkoks en restaurateurs uit de Leidse regio kwamen bijeen in het CORPUS Congress Centre om kennis te maken met producten van gecertificeerd biologische herkomst. Stichting EKO en Duurzaam Uit Eten organiseerden dit..... 0 reacties


Kerstpakket voor een compleet 4-gangendiner
Met kerst in aantocht kunnen werkgevers niet meer achterblijven met een origineel kerstpakket. Ook Beebox brengt weer haar jaarlijkse kerstbox uit. De box herbergt een compleet biologisch viergangendiner op basis van ingrediënten uit Nederland. De kerstbox is er voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Ook is er een..... 0 reacties


Gault Millau reikt jaarlijkse restaurantprijzen uit
Bio-restaurant uit Limburg duurzaamste restaurant van Nederland
Biologisch restaurant 'Aan Sjuuteeanjd' in Schinnen (Limburg), is door Gault Millau uitgeroepen tot het duurzaamste restaurant van 2017. Jean Thoma, chef bij het restaurant, is tevens lid van het collectief Bioboeren, een samenwerkingsverband van een twintigtal boeren uit Zuid-Limburg, en alliantie-chef bij..... 0 reacties


Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Nordic Organic Chef Competitions
Verschillende topchefs uit Europa zullen hun kunsten vertonen tijdens de Nordic Organic Chef Competitions, die volgende week plaatsvindt tijdens de Nordic Organic Food Fair in Malmö op 16 en 17 november. Deze kookwedstrijd, georganiseerd door Föreningen Ekokockar, is erop gericht de chefs in het zonnetje..... 0 reacties


Koelkast zonder elektriciteit
Ecologische koelkast van klei geschikt voor alle uithoeken
De Marokkaanse uitvinder Rawya Lamhar heeft met haar mede-ingenieursstudenten een ecologische koelkast ontworpen die voeding en medicijnen op lage temperatuur kan bewaren. De koelkast is gemaakt van klei. Heel zo gek nog niet in afgelegen gebieden waar geen of weinig elektriciteit voorhanden is. De koelkast..... 0 reacties


Vlaams bio-restaurant De Postelein sluit haar deuren
Biologisch restaurant De Postelein uit het Vlaamse Waregem, dat in 2011 nog werd onderscheiden met de Vlaamse Bio-Award, is failliet verklaard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Curator Wim Arslijder sprak de verwachting uit dat Waregem nog niet klaar was voor dit bio-concept. De overname behoort tot de..... 0 reacties


Bijeenkomst TerraSana positive eating
'Japan Experience' in het teken van authentieke voeding
Afgelopen dinsdag organiseerde TerraSana positive eating de Japan Experience bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam voor de natuurvoedingsmarkt. Ruim 150 klanten van TerraSana genoten van Japans eten, ontvingen informatie en deden inspiratie op over de moderne Japanse keuken. De middag werd door menigeen..... 0 reacties

29 oktober: Nacht van de Nacht
Nachtelijk dineren onder genot van de sterrenhemel
Op 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we stilstaan bij duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op de beleving van onze omgeving wanneer het donker wordt. Landgoed Kraaybeekerhof biedt voldoende mogelijkheden om weer te ervaren wat duisternis betekent. Liesbeth Bisterbosch,..... 0 reacties


Dapp Frietwinkel duurzaamste horeca van Utrecht
Dapp Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10 in Utrecht heeft de Duurzame Week Award gewonnen. De jury roemde de manier waarop Dapp duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten van de onderneming op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dapp Frietwinkel recycled bijvoorbeeld de olie tot biodiesel en..... 0 reacties


Eerste biologische Frietwinkel van Zwolle opent begin 2017
Aan de Roggenstraat 1 in het centrum van Zwolle opent begin 2017 de eerste biologische Frietwinkel van Dapp. In de Frietwinkel worden biologische aardappelen met de hand gesneden en gebakken in biologische zonnebloemolie. Dat de frieten lekker zijn is inmiddels bewezen. De frieten van de Frietwinkel in..... 0 reacties


11 oktober
Winterse kookwedstrijd met kalfsvlees in de hoofdrol
Vleeskalverenboerderij Eco Fields organiseert op 11 oktober een kookwedstrijd in Wekerom, Gelderland. Acht chefs gaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste wintergerecht te bereiden met het kalfsvlees van het bedrijf. In juni dit jaar hield Eco Fields al eerder een kookwedstrijd, toentertijd met als doel..... 0 reacties


Certificaat stimuleert omschakeling Deense restaurants
Tholen - Het allereerste hotel in Denemarken dat een bio-certificaat ontving is te vinden in de noordelijke stad Aarhus. Na Kopenhagen is dit het epicentrum van de biologische beweging. Bij supermarkten in de stad is het aandeel biologische producten fors hoger dan elders, restaurants kiezen bewust voor..... 0 reacties


TerraSana & Amber Albarda: nieuw pakket voor bio-winkelier
Begin 2016 introduceerde TerraSana maandelijkse receptenacties, in samenwerking met kookboekenschrijfster Amber Albarda. Iedere maand bedenkt Amber Albarda een nieuw recept. De bio-winkelier die zich hiervoor aangemeld heeft, ontvangt maandelijks een volledig POS-pakket dat aansluit op het recept van de..... 0 reacties


Axxent groeit mee met biologisch
Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo..... 0 reacties


Han Everts van de Aubergerie wint Beste Ganzengerecht 2016
Koks aan de slag met wilde gans en Conferencepeer
De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door Hollands Wild, leverancier van wildproducten.Wilde gans en..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Restaurant Loff opent op 6 oktober haar deuren
Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een restaurant dat inspeelt op de huidige gezondheid- en milieutrends en het maatschappelijke bewustzijn hierover. Dat levert een restaurant op met een voor Breda..... 0 reacties


38% gaat voor 'biologisch' of 'groen'
Chinezen steeds bewuster
De Chinezen krijgen steeds meer oog voor gezondheid en gezonde voeding. Westerse fastfoodketens worden vaker gemeden en ketens met gezonde en duurzame voeding vaker bezocht, dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport.Waar in 2012 nog 67 procent van de Chinezen naar een fastfoodketen ging, was dat vorig..... 0 reacties


Borden om óp te eten
Voor het eerst in Nederland te koop: eetbare borden, schalen en kommen. Biological Solutions, specialist in biologische disposables, biedt als eerste Nederlands bedrijf eetbare borden aan in haar assortiment. De producten zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen: water en tarwezemelen die..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Grote vraag naar bio-producten in Deense horeca
Steeds meer chefs in Deense kantines, restaurants en cateringbedrijven maken gebruik van biologische producten.Vorig jaar was er een verkoop van biologische producten ter waarde van €215.044.000. Dit was 27% meer dan in 2014 volgens cijfers van Statistics Denmark. 7,6% van de totale inkopen van restaurants..... 0 reacties


Hoe cateraars biologische voeding aan de man kunnen brengen
Cateraars die willen voorzien in biologische voeding, staan voor een lastige opgave. Biologisch en duurzaam eten neemt een steeds groter aandeel in binnen de horeca. Toch blijft de prijs vaak een 'valkuil'. "Als wij klanten vragen of ze de duurdere biologische voeding willen, zeggen ze eerst 'ja', maar..... 0 reacties


Nieuw bio-dynamisch restaurant geopend in Middelburg
"Wij bieden kinderen meer dan friet met een frikandel"
Tholen – Eind augustus zag ontbijt- en lunchroom Serenitea het licht nabij het centrum van Middelburg. Het restaurant werkt uitsluitend met biologische en bio-dynamische producten uit de omgeving. Na een voortvarende opening mag Serenitea al rekenen op een vaste schare terugkerende gasten. "We willen van..... 0 reacties


Biologisch restaurant Logica wint Falco Eleonora Award 2016
Gaia Green Awards voor Radisson Blue Palace Hotel, Vork&Mes en Aloha Beach
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaars hun..... 0 reacties


"Willen dat onze friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt"
FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca
Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk de dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn wij de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via groothandels gaat..... 0 reacties


19 t/m 21 september: horecavakbeurs voor professionals
Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht
Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september opent Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. De gehele beursoppervlakte is volgeboekt en biedt plek voor een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Met maar liefst 350 exposanten,..... 0 reacties


Cadeaubon nieuw platform voor Puur! restaurants
Al 11 jaar zijn via puuruiteten.nl restaurants in heel Nederland te vinden waar men kan eten met meer aandacht voor mens, dier en milieu. Bijna 60 restaurants zijn er te vinden, met in de hoofdrol biologisch, lokaal, groente, fairtrade, duurzaam en vooral lekker eten.De eerste jaren werd de gids als..... 0 reacties


SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard..... 0 reacties


Bio-melk gebruikt door finalisten Koffietop100
Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer meerdere horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruikten in combinatie met de koffie. De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca...... 0 reacties


Koelverse (bio-)maaltijdservice aan huis
Nieuw in Zeist: Eten met Gemak
Eten met Gemak gaat starten met een koelverse maaltijdservice aan huis in de regio Zeist en omstreken. De familie Ooms zal vanaf 13 september koelverse maaltijden gaan leveren die worden gekookt met verse ingrediënten. Naast alle gewone koelverse maaltijden zijn er 25 soorten dieetmaaltijden,..... 0 reacties


Allemaal Eet-lokaal: Vrijwilligers koken biologische driegangenmaaltijd
Milieudefensie Arnhem gaat gezien het succes van het afgelopen seizoen vol enthousiasme door met deze verantwoorde maaltijden. De naam is alleen veranderd: Allemaal Eet-lokaal. Voor dit Allemaal Eet-lokaal koken vrijwilligers een vegetarische, biologische, driegangenmaaltijd met zoveel mogelijk lokale..... 0 reacties

Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr
Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer,..... 0 reacties


Dit zijn de 9 finalisten van de Gaia Green Awards 2016...
De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:Restaurants:Vork en Mes (Hoofddorp)De Veldkeuken..... 0 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties

Eigenaar eetcafé Rode peper & Basilicum:
"Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht"
Bij eetcafé 'Rode peper & Basilicum' in het centrum van Ede zijn allerlei biologische producten verkrijgbaar. "Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt", zo staat vermeld op de website www.rodepeperenbasilicum.nl. Hij geeft in een..... 0 reacties


Vrijdag 2 september:
Benefietdiner 20-jarig jubileum 's-Peer Catering
's-Peer catering viert op vrijdag 2 september aanstaande haar twintigjarig jubileum met een benefietdiner in Theater aan het Spui. De hele opbrengst komt ten goede aan de Honey Highway, een paradijs voor bijen in de bermen.'s-Peer catering staat voor heerlijke biologische en vegetarische gerechten, die met..... 0 reacties


Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties


"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"
Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands
Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije..... 0 reacties


ResQ app: slimme service die voedselverspilling in horeca tegengaat
Vandaag (18 augustus) introuceert de Finse startup ResQ Club zijn dienst om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan in Nederland. Via de speciale ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden. In Nederland wordt..... 0 reacties


Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten
Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters
Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef..... 0 reacties


Biotel Achterhoek houdt open huis
Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend..... 0 reacties


Roti met Haarense bio-kouseband
Tuinderij de Es teelt meer dan 80 soorten biologische groente. Een nieuw gewas is kouseband, een boon die makkelijk een meter lang wordt. Op vrijdagavond 26 augustus kunt u aanschuiven en het komen proeven. Surinaamse gastkok Jules Pelham en zijn team maakt die avond heerlijke Roti. Met kip of vegetarisch,..... 0 reacties


Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de..... 0 reacties


Naakt dineren in bio-restaurant in Parijs
De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij; een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een succes. Het concept is eenvoudig. De..... 0 reacties


India’s grootste gaarkeuken stapt over op biologisch voedsel
Eén van de grootste gaarkeukens in India kookt biologisch voor 100.000 mensen per dag, gratis. 'De Gouden Tempel' in India serveert iedereen die binnenwandelt een gratis maaltijd, ongeacht ras, geslacht of religie. Het bestuur hiervan besloot over te stappen op biologische teelt en te stoppen met..... 0 reacties


Topkoks Nick Bril en Sergio Herman ontwikkelen wegwerpservieslijn
The Jane Antwerpen, nummer 54 op San Pellegrino's 'The world's 100 best restaurants', gaat een wel heel bijzondere samenwerking aan. Samen met One and Many en SD Trading wordt op het moment hard gewerkt aan het ontwerp en de productie van een nieuw hoogwaardig composteerbaar wegwerpservies. Een unieke..... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Deze Nederlandse strandtenten serveren biologische producten
Zodra de eerste zonnestralen de zomer aankondigen, dient het moment zich weer aan waarop mensen van heinde en verre neerploffen in de vele strandtenten die de Nederlandse kust rijk is. Lifestyleblog Girlscene ging op onderzoek uit om in kaart te brengen welke strandtenten de moeite waard zijn. Daarbij..... 0 reacties


Nancy Scheyltjens gunt biologisch restaurant Sprouts doorstart
Tholen – Anderhalf jaar na opening dreigde pop-upresto Sprouts in het Vlaamse Turnhout als een nachtkaarsje uit te gaan, totdat Nancy Scheyltjens begin deze maand haar oog liet vallen op het etablissement. Ingegeven door een diepe overtuiging een bijdrage te willen leveren aan een duurzame wereld, gunde ze..... 0 reacties


Plannen voor frietboetiek in Hengelo
De vakjury heeft uit alle nominaties van Win je Winkel vijf innovatieve concepten gekozen. In Win je Winkel krijgen startende ondernemers in Hengelo de kans om de sleutel te winnen van een leegstaand pand. Ze mogen in dat pand dan gedurende een half jaar een eigen zaak aan het draaien zien te krijgen. Op..... 0 reacties


"Onze biologische frieten waren uitverkocht na het festival"
Frietfiets-bus rijdt zich klem bij McDonald's
Tholen - Een bestelbusje van de Frietfiets heeft zich maandag klemgereden bij de McDonald's in Leidsche Rijn. Op zich nog geen ramp, maar niet bepaald handig wanneer er een columniste achter je staat. En zeker niet wanneer je zelf gespecialiseerd bent in verse biologische frieten. Ursula van Duin maakte twee..... 0 reacties


Ruim baan voor goed en vers eten langs de snelweg
File wordt een smakelijk feestje op de A2
Tijdens de avondspits van dinsdag 12 juli werden automobilisten op alle tankstations langs de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch, getrakteerd op gratis, versbereide en lekkere gerechten uit diverse food trucks. Alle automobilisten waren welkom om mee te eten. "Omdat men deze avond door de verwachtte..... 0 reacties


Nederland is 23 natuurvoedingskundigen rijker
Donderdag 7 juli kregen kregen de derdejaars studenten van de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof hun diploma. Tijdens de feestelijk uitreiking drukte docente en natuurdiëtiste Henny de Lint de oud-studenten op het hart dat gezonde voeding natuurlijk belangrijk is maar dat het vooral..... 0 reacties

Zoveel mogelijk lokale, duurzame en bio-ingrediënten
Driegangenmenu op Amsterdam Woods Festival
Deze zomer dekken ze tijdens het Amsterdam Woods Festival de tafel voor een smakelijke culinaire line-up in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan men genieten van een uitgebreid ŕ la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant..... 0 reacties


Mogelijk aparte vermelding op kaart Farmers Steakhouse
"Schieten nog tekort in biologisch vlees"
Saskia Huisman is al 17 jaar eigenaar van Farmers Steakhouse aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. In een interview met Apeldoorndirect vertelt ze dat ze het er privé wel mee eens is dat het misschien beter is om wat te minderen met vlees. "Zakelijk gezien heb ik uiteraard niets tegen carnivoren. Want van..... 0 reacties


"Veel nieuwe cateringbedrijfjes spelen in op bio-trend"
Evenementen zijn populair en dat zien veel ondernemers als een kans: het aantal cateringbedrijven op festivals en andere evenementen is sinds 2011 fors toegenomen. In de afgelopen vijf jaar kwamen er 3000 bij. Nederland telt inmiddels zo'n 8000 stuks, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel die RTL Z..... 0 reacties


Eerste congrescentrum van Nederland met enkel bio-producten
EKO-keurmerk Horeca 100% voor Kloosterhotel ZIN
Kloosterhotel Zin te Vught mag vanaf nu het EKO-keurmerk Horeca 100% voeren. Met dit keurmerk mag Kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste congrescentra noemen. Het 100% keurmerk betekent dat ZIN alleen maar producten gebruikt die officieel biologisch gecertificeerd zijn. Een keuken die dus niet..... 0 reacties