Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
Bar Kantoor opent 13 april de deuren in het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek in Amsterdam. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groenten. Het..... 0 reacties


Gepresenteerd door een chef-kok
Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
Jeroen van Deursen, chef-kok van EKO-restaurant Koetshuis Rhederoord, komt verschillende proeverijen verzorgen op het Foodplein van de Bio-beurs op 17 en 18 januari 2018. Twee dagen lang zal Jeroen in sessies van ongeveer 30-45 minuten de bezoekers van de beurs culinair verrassen met allerlei heerlijke..... 0 reacties


Inspectieresultaten NVWA horeca en visverwerkers openbaar
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de Inspectieresultaten van horecabedrijven en visafslagen en -verwerkers openbaar gemaakt. Met de openbaarmaking van controlegegevens wordt beoogd de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, het vertrouwen van de consument in het handelen..... 0 reacties


Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.Duurzame afvalinzameling- en verwerkingGroenCollect werd in november 2016 opgericht..... 0 reacties

Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
Toeval of niet? De Belgische voetbalbond kiest zoveel mogelijk voor lokale, biologische producten. Mmm. En de Belgen zijn er wél bij op het WK in Rusland. Philippe Rosier, de zogeheten Health & Performance Manager van de KBVB, wil "het binnenkrijgen van rommel" vermijden en "probeert bij de Rode Duivels..... 0 reacties


The Broth Bar zet bouillon op de kaart
"Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
Tholen – Sinds eind september is Maastricht, de culinaire hoofdstad van Europa, een nieuw biologisch restaurant rijker: The Broth Bar. Het restaurant werkt volgens een uniek uitgangspunt: alles draait namelijk om bouillon. Niet de blokjes vol smaakversterkers en bindmiddelen, maar verse bouillon die..... 0 reacties


Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
Vers & Fijn Benelux lanceert per 1 december aanstaande een innovatief online foodplatform genaamd Verstrade. Dit foodplatform is bedoeld voor ambachtelijke foodproducenten die rechtstreeks zaken willen doen met de Nederlandse horecamarkt.Verstrade faciliteert in online bestel –en betaalgemak en biedt..... 0 reacties


Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
Op 14 november heeft Niels Gouda, eigenaar van restaurant Natuurlijk, Egmond aan Zee de horeca duurzaamheid award Falco Eleanorae 2017 overhandigd gekregen.De Falco Eleanorae Award is onderdeel van de Gaia Green Awards voor horecabedrijven zie zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Hij..... 0 reacties


Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie..... 0 reacties


Rick Huis in ’t Veld: "Terug waar het vandaan komt”
Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
Tholen – Voedsel uit de anonimiteit halen. Met die gedachte hebben de Deventer Stadsboeren hun krachten gebundeld in een eigen verkooppunt in foodhal Fooddock. Het viertal bioboeren wil de verbinding tussen boer en burger weer in ere herstellen door bezoekers aan de foodhal mee te nemen op een culinaire..... 0 reacties


Duurzaamheidsmissie in de horeca
Ekoland bij de EKO-netwerklunch
Om ook horecaprofessionals kennis te laten maken met producten van Ekoland, stond Ekoland afgelopen maandag met een aangeklede stand in de Wasvenboerderij te Eindhoven. "Ekoland zorgt voor verduurzaming in de horeca", aldus Anne van Woudenberg, brandmanager bij Natudis.Duurzaam in de horecaStichting..... 0 reacties

KHN pleit voor evenwichtigere voorwaarden bezorgplatforms
Twentse horecaondernemers maken zich boos over de tariefsverhoging van Thuisbezorgd.nl. Per 1 januari 2018 moeten aangesloten horecaondernemers 13 procent commissie gaan betalen, in plaats van de huidige 12 procent. De initiatiefnemers uit Enschede roepen collega's uit het hele land op om een petitie te..... 0 reacties




Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden
Puur! uit eten is al ruim 11 jaar het platform voor iedereen die op zoek is naar waar je biologisch, lokaal, fairtrade, duurzaam en vooral lekker uit eten gaat. Via puuruiteten.nl kan de consument restaurants, cateraars, kookworkshops, overnachtingen, boerenmarkten en nog meer Puur! hotspots vinden. Ook..... 0 reacties


Happietaria Wageningen levert ruim 36.000 euro op
Happietaria Wageningen is ten einde. Vanaf 29 maart tot en met 26 april kon jong en oud eten bij pop-up restaurant Happietaria Wageningen. De volledige opbrengst gaat naar een project van Tear om de toegang tot de gezondheidszorg in India te verbeteren. Op 26 april sloot Happietaria Wageningen af met..... 0 reacties

Winnaar AD Friettest 2017:
"Biologisch? Ik ben daar niet zo van..."
De papieren puntzakken, de houten vorkjes, en natuurlijk de frites zelf vielen bijzonder in de smaak bij het AD testpanel. Het Swolsch Friethuys mag zich 's lands beste friteszaak noemen. Begin 2015 openden Marco en Ingeborg Poel hun zaak met verse frites in het centrum van Zwolle. De aardappelen met schil..... 0 reacties


Georganiseerd door de Smaakspecialist op Landgoed Anneville
Organic Tasting Diner: speciale dinereditie Bio Proeflokaal
Op vrijdag 19 mei wordt het Koetshuis op landgoed Anneville eenmalig omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up restaurant voor één avond op een unieke locatie, waar men kan genieten van een Organic Tasting Diner. Met het Bio Proeflokaal nodigt de Smaakspecialist mensen uit om de biologische keuken op..... 0 reacties


In de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens
Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt
Vandaag zijn de genomineerden voor de Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities. De award is beschikbaar voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen was hoger dan..... 0 reacties


KOOC opent eerste verkooppunt in Zaltbommel
Vanaf vandaag liggen de 100% biologische, dagverse gezonde kant-en-klaar maaltijden van KOOC in de schappen in Zaltbommel. Verswinkel Salt Organic op de Boschstraat is het eerste verkooppunt waar men gezonde kant-en-klaar maaltijden kan kopen. KOOC is het alternatief voor ongezonde bestel-, afhaal- en..... 0 reacties


"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"
Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam
Tholen – De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij..... 0 reacties

Stimuleringsplan overheid werpt vruchten af
Deens ziekenhuis serveert 75% biologisch voedsel
Denemarken en biologisch gaan hand in hand. Het ministerie van Milieu en Voedsel maakt zich hard voor de biologische sector. Het Okologiplan is daar getuige van. In 67 punten wordt uiteengezet hoe de sector zich de komende tijd dient te profileren. De Deense TV draagt daar in grote mate aan bij door het..... 0 reacties


Biologische friet, chips en kroketten in het Stadshart
Pomms' opent vestiging in Zoetermeer
De biologische snackformule Pomms' opent op 29 april een vestiging in Stadshart Zoetermeer. Vanuit het nieuwe pand op de Promenade voorziet Pomms' Zoetermeer straks van biologische versgesneden friet, chips en kroketten.De stoere stalen winkelpui met verse aardappelen springt direct in het oog. Achter de..... 0 reacties


"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische..... 0 reacties

Willem&Drees en Beebox gaan verder als Willem&Drees
Duurzaam versbedrijf Willem&Drees fuseerde in 2016 met Beebox, leverancier van biologische maaltijdboxen. Vanaf donderdag 13 april gaan de bedrijven onder één naam verder: Willem&Drees. Gelijktijdig lanceert het bedrijf een versterkt consumentenconcept. Naast de samengestelde Beebox kan nu..... 0 reacties


"Wil kroketjes maken die ik ook aan mij kinderen zou geven"
Nieuw: Jersey kaaskroket omhuld met speltpaneermeel
Tholen - De biologische Jerseykaaskroket is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Royal Spelt Snacks. Zoals de bedrijfsnaam al verklapt, zijn alle kroketten en bitterballen van Royal Spelt gemaakt van 100% spelt. "Uiteraard biologisch. Deze kaaskroket wordt echt bijzonder positief ontvangen. Hierin..... 0 reacties


Wisseling van de wacht bij Restaurant Loff
Sinds 14 februari jongstleden waait er een nieuwe, frisse wind door het Bredase Restaurant Loff: op die datum nam Marion Pluimes het restaurant over van Nanny Scholten. Ze stonden samen aan de wieg van het concept van Restaurant Loff. De bar bij Loff. Foto: Daily DinnerMarion PluimesMarion Pluimes is van..... 0 reacties


Baristakampioenschappen Noord Nederland met biologische melk
In oktober vindt de vijfde editie plaats van de Baristakampioenschappen Noord Nederland op de Horecabeurs. Dit jaar zal Zuivelrijck de biologische melk verzorgen tijdens de voorrondes en in de finale.De authentieke Martinikerk is het decor van dé baristawedstrijd van het Noorden. In deze spannende wedstrijd..... 0 reacties


Zweedse jetset flaneert op foodinspiratietempel
Bakfietsen, bio en kinderfeestjes op Green Foodmarket
Tholen – Nederland heeft Marqt, Zweden de Green Foodmarket. Levensgenieters met een goedgevulde portemonnee kunnen in havenstad Malmö hun hart ophalen. In dit chique winkel- en horecaconcept ineen, dat grossiert in een omvangrijk aanbod voedingsmiddelen, is de grens tussen flaneren en consumeren flinterdun...... 0 reacties


Plannen voor minimaal 20 'The Barns’ over 5 jaar
"Biologisch niet gezonder? Dat vind ik een vorm van onwetendheid"
Tholen – The Barn Food gaat uitbreiden naar Utrecht centrum, met een nieuwe locatie in de Stadskamer. Eigenaren Joost Leendertse en Roel Bloemen hebben grote plannen met het 100% biologische fastserviceconcept. "Het is de bedoeling dat we in de toekomst veel meer gaan uitrollen. Binnen 5 jaar willen we naar..... 0 reacties


8 april bij Boerderijwinkel Overesch
Kok Paul Herbrink laat de lente proeven met kookdemonstratie
Wanneer de eerste lammetjes en lentebloesems zijn gesignaleerd, beginnen vanzelf de voorjaarskriebels. Overesch Ecologische Landbouw en kok Paul Herbrink hebben al diverse ideeën over de invulling daarvan. "Omdat recepten er zijn om te delen" opent de boerderijwinkel op zaterdag 8 april van 10.30 tot 16.00..... 0 reacties


In een potje
Dapp Babyhapp: krieltjes voor de allerkleinsten
Dikkertje Dapp, zat op de trap... de boel voor de gek te houden. Op 1 april verraste Frietwinkel Dapp met de de Dapp Babyhapp, een pot gevuld met verse biologische krieltjes en zelfgemaakte mayonaise. "Soms vinden we wel eens zo'n krieltje tussen de aardappelen. Weggooien is zonde!" Even later komt..... 0 reacties


Gregor Oomens (Dapp Frietwinkel Breda): "Bakken in schil geeft mooie smaak"
Frietje stoof als specialiteit van het huis
Tholen - Het winkelend publiek in Breda kan sinds juni voor verse biologische frieten terecht bij Dapp Frietwinkel. Ook vanaf de vele en vaak drukbezette terrassen is de zaak in de Korte Brugstraat snel te bereiken. "De basis van deze Frietwinkel is het geloof in een puur, mooi bio-frietje", vertelt Gregor..... 0 reacties

Wordt Broodje Bewust 'Leerbedrijf van het jaar' op Friesland College?
Op het Friesland College is momenteel een verkiezing gaande voor 'Leerbedrijf van het jaar'. Eén van de genomineerde bedrijven is Broodje Bewust, een biologische lunchroom in Leeuwarden. Praktijkgestuurd leren is leidend in het Friesland College. Studenten zijn dan ook veel 'buiten de deur' in praktijkroute..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud voor 't Eetatelier
"Ook in horeca is 100% bio makkelijk haalbaar"
Tholen - 't Eetatelier is vanaf nu officieel gecertificeerd met het EKO-keurmerk Horeca Goud 100%. Dit biologisch vegetarisch eetcafé aan de Nieuwstad 66 in Arnhem wordt gerund door Joël Fransen Daalmeijer en Marianne Balk. De eerstgenoemde is de gastheer en Marianne is de kok. Ze hebben er bewust voor..... 0 reacties


Duurzaam ondernemen in de horeca
Uitreiking Gaia Green Awards op Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Tijdens Gastvrij Rotterdam, horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals, staat Ahoy Rotterdam in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Gastvrij Rotterdam richt zich op horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Van harte..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud dankzij samenwerking met BeterBio.nl
Kinderopvang Tamboerijn: 100% biologisch eten en drinken
Kinderopvang Tamboerijn mag sinds 10 maart 2017 het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Op de dagopvang krijgen alle kinderen en medewerkers 100% biologisch te eten en drinken. Kinderopvang Tamboerijn is het éérste kinderdagverblijf in Utrecht en het derde in Nederland met een EKO Horeca certificaat.Om het..... 0 reacties

"Vraag interne markt naar bio-producten toegenomen"
Bulgarije creëert meer toevoegde waarde in thuisland
De biologische landbouw in Bulgarije groeit al jaren achtereenvolgend gestaag. In 2016 waren er 7.200 gecertificeerde biologische producenten actief, waarvan 118.600 boerderijen, goed voor 2,3 procent van alle landbouwgrond in Bulgarije. Een forse stijging: in 2010 waren er slechts 820 producenten. In 2015..... 0 reacties


Restaurant Gys maakt biologisch eten betaalbaar
"Biologisch voor iedereen, niet alleen voor de bewuste happy few"
Waarom kun je bijna nergens snel en goedkoop maar ook biologisch en gezond eten? Dat vroeg restauranthouder Gijs Werschkull zich af. Hij richtte een restaurant op waar dat wél kan: Gys – met vestigingen in Utrecht en Rotterdam.Kwart voor tien 's ochtends. Vlak voordat biologisch restaurant Gys open gaat..... 0 reacties


Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant
Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear,..... 0 reacties


Healthbox, waar voeding en cosmetica samenkomen
De naam Healthbox zegt het al, een box vol gezondheid. In deze box gaat het niet alleen om voeding, stressmanagement en sport, maar ook wat je op je huid smeert, waar je jouw tanden mee poetst of jezelf mee wast. Samen met Healthbox heeft Ralph Moorman een box samengesteld met 16 producten die bijdragen aan..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Denemarken voorloper in bio dankzij powermarketing
Tholen – Negen op de tien Denen koopt wel eens een biologisch product. Elders in Europa ligt dat aantal veel lager. Helene Birk van Organic Denmark weet wel waarom. "Denen beschikken over een krachtig staaltje marketing. Wij als organisatie hebben uitvoerig kunnen schakelen met de retail om de zichtbaarheid..... 0 reacties

Naamswijziging 'Dapp Frietwinkel' vanwege copycats
Frietwinkel by dapp bio food gaat verder onder een nieuw naam: Dapp Frietwinkel. In 2015 wonnen de ondernemers achter de Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat in Utrecht de AD-friettest. "Omwenteling in Frietland" kopte de krantenkop. Het was het startsein voor een explosie aan frietzaken met verse friet en..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
Het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland opent morgen haar deuren. Met het zilveren EKO-keurmerk garanderen de ondernemers van 'Royal Food Hilversum' dat de gerechten minimaal uit 50% biologische ingrediënten bestaan. Zaher en Arabi, de twee voormalige Syrische oorlogsvluchtelingen in..... 0 reacties


The Foodmaker lanceert biologische kant-en-klare maaltijden
Belgische restaurantketen The Foodmaker brengt binnenkort vijf kant-en-klare salades en vijf maaltijden naar de schappen van Delhaize. Bij de maaltijden staan biologische, verse groenten in de hoofdrol: maar liefst 50% bestaat uit groenten. Zaakvoerder Lieven van Lommel doet dit naar eigen zeggen uit..... 0 reacties

25 februari: kookworkshops met Kevin Storms
Verrassend Veggie: een kijkje in de plantaardige keuken
Kevin Storms is een haute-cuisine-vegan kok die na zijn klassieke koksopleiding al snel zijn eigen weg in sloeg. Na enkele binnen- en buitenlandse opleidingen te hebben gevolgd, een aantal jaar in de keuken van restaurant Avalon in Gent, en ook nauw betrokken was bij diverse pop-up evenementen, koos hij..... 0 reacties


Ons Kipkarretje verkoopt biologische kipsnacks op markten:
"Eerste 100% biologische, glutenvrije en lactosevrije snack in Nederland"
Tholen – Babs en John Harder uit Haarlem hebben een passie voor biologisch én voor koken en delen dat graag met de buitenwereld. Om die reden zijn ze op 1 oktober 2016 begonnen met Ons Kipkarretje: een verkoopwagen waarmee het tweetal wekelijks biologische kipsnacks verkoopt op markten in Haarlem, Amstelveen..... 0 reacties

Vitameals: maaltijdboxen voor speciale eetwensen
Maaltijdboxen, waarmee je in een handomdraai een maaltijd op tafel zet, hebben de afgelopen jaren de markt verovert. Mensen met een allergie of een speciaal dieet vallen bij de traditionele boxen vaak buiten de boot. Vitadis wil juist deze doelgroep tegemoet komen en komt daarom met maaltijdboxen voor mensen..... 0 reacties


Restaurant Gys krijgt EKO-keurmerk Horeca Goud
Restaurant GYS heeft het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% in ontvangst genomen. Met twee restaurants in Utrecht en één in Rotterdam, is GYS de eerste restaurantketen van Nederland die dit keurmerk mag dragen. Twee jaar geleden opende restaurant GYS aan de Voorstraat van Utrecht haar deuren. Oprichters Vincent..... 1 reacties


Ruim 10.000 bezoekers in het Bio Proeflokaal
Het Bio Proeflokaal heeft in totaal ruim 10.000 bezoekers mogen ontvangen. In de tijdelijke pop-up shop en restaurant in het oude postkantoor van Breda hebben bezoekers zes weken lang de wereld van biologisch eten kunnen ontdekken. Naast dagelijkse winkel- en restaurantbezoekers trok het Bio Proeflokaal ook..... 0 reacties


De Kas wint award Beste Biologisch Restaurant van Nederland
Biologisch restaurant De Kas heeft de award voor Beste Biologisch Restaurant van Nederland in de wacht gesleept. De award wordt jaarlijks uitgereikt door Heerlijk TV. "Je zet je in en je wilt een mooi product laten zien, als je daar waardering voor krijgt is dat een kroon op je werk," reageert de eigenaar..... 0 reacties


Oase voor duurzame horecaprofessionals
Een recent onderzoek door de Horecava maakt duidelijk dat duurzaamheid een onderschat thema is onder horecabezoekers. Een reden voor horecaprofessionals om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met..... 0 reacties


Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets
Tholen – Onlangs stopte Patrick Sučr met zijn baan als groenteman op de plaatselijke biologische markt in Den Haag, om zich te richten op zijn droomfabriek. Daarin maakt hij allerhande meubels en ander houtsnijwerk; allemaal op maat. Ook kookt hij als thuiskok voor feesten en partijen. In afwachting..... 0 reacties


Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk
Driekwart van de horecabezoekers staat positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca, blijkt uit onderzoek onder horecabezoekers en horecaprofessionals door de Horecava. Een andere belangrijke uitkomst is dat duurzaamheidsaspecten voor de horecabezoekers veel belangrijker zijn..... 0 reacties


Ekoland op de Horecava
"Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
Dit jaar kunnen horecaprofessionals voor het eerst kennismaken met producten van Ekoland. Op de Horecava (9 t/m 12 januari) presenteert Ekoland de productlijn die speciaal is ontwikkeld voor de horeca. Anne van Woudenberg, brandmanager: “Ekoland zorgt ervoor dat biologisch en culinair eten voor de..... 0 reacties


Ook op de Bio-beurs
Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant
Dit jaar heeft de Bio-beurs voor het eerst een pop-up EKO gecertificeerd restaurant. Hier kun je genieten van eten en drinken dat voor 80 tot 100 procent biologisch is. Hiermee komt het pop-up beursrestaurant in aanmerking voor het gouden EKO-keurmerk Horeca. Speciaal voor de Bio-beurs is een biologische kok..... 0 reacties


Genomineerden Beste Biologische Restaurant 2017 bekendgemaakt
Nederlandse fijnproevers kunnen hun wishlist weer aanvullen voor de Restaurant Awards 2017. De 500 beste chefs van Nederland laten hun mening en getrainde smaakpapillen gelden en maakten van alle 13 categorieën de lijst met genomineerden bekend. Een van deze categorieën is de verkiezing voor het 'Beste..... 0 reacties


Nel Schellekens waardeert de rauwe randjes van bio:
"Ik ben een pionier en een pitbull: ik rammel en laat nooit los"
De Bio-beurs is Nederlands grootste vakbeurs voor de biologische sector, waar potentiële klanten, relaties en collega's elkaar kunnen ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is..... 0 reacties


Nieuw onderdeel: No Waste Village
Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op Horecava 2017
De Horecava besteedt tijdens de komende editie veel aandacht aan de thema's voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs zoals de Groene..... 0 reacties


Oostenrijk deelt bio-gastronomieprijs uit
Onlangs werden op de beurs 'Bio Österreich' in Wieselburg de beste biologisch gecertificeerde gastronomiezaken van Oostenrijk met de 'Bio gastro trophy' bekroond. In de categorie 'stationaire gastronomie' werd Köglerhof uit Gramastätten de winnaar. Eigenaren Elisabeth en Klaus Bauernfeind verbinden de eigen..... 0 reacties


Wisseling van de wacht
Drees Peter van den Bosch directeur beebox en Willem&Drees
Drees Peter van den Bosch wordt vanaf 1 januari 2017 eindverantwoordelijk voor beebox en Willem&Drees. Walter Halberstadt en Willem Treep zullen terugtreden uit de directie. Sinds het samengaan van beebox en Willem&Drees in juli van dit jaar hebben de bedrijven hun activiteiten geďntegreerd in..... 0 reacties

Restaurant MOER legt focus op bio, lokaal en groenten
Conscious Hotel opent duurzaam restaurant in 2017
Dirk Mooren was onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant met een focus op..... 0 reacties


Eerste 100% biologische kerstbox
In de markt van maaltijdboxen is Kerstmis al jarenlang een belangrijk gebruiksmoment. Ook dit jaar worden verschillende kerstboxen aangeboden. Ekomenu heeft twee 100 procent biologisch Kerstmenu's samengesteld die uitsluitend zijn af te halen bij de biologische supermarkten van Ekoplaza.Volgens Kono Vidovic..... 0 reacties


Geopend in Eindhoven
Nieuwe biologische snackbar heeft lak aan conventies
Eindhoven krijgt er een nieuw biologisch etablissement bij. Afgelopen vrijdag opende daar RPEL, een snackbar dat het graag net iets anders aanpakt. "We zijn anders dan andere snackbars", vertelt Roel Engelen aan Eindhovens Dagblad. Geen tl-licht, geen toonbank en gammele plastic stoelen, maar hoogwaardige..... 0 reacties


Stadsbestuur Gent tekent overeenkomst met Culinor
Schoolmaaltijden in Gent vanaf 2017 20% biologisch
Het Gentse stadsbestuur heeft een overeenkomst gesloten met een leverancier van maaltijden in het stedelijk onderwijs en de kinderopvang, waarin staat dat vanaf 2017 ten minste 20 procent van de ingrediënten in Gentse schoolmaaltijden van biologische komaf moet zijn. Met deze voedselstrategie wil de..... 0 reacties

Uit eten tijdens het boodschappen doen
Odin en Spirit openen biologische hotspot in Amsterdam
Op zaterdag 10 december viert Amsterdam de opening van een nieuw eetwalhalla. Biologische supermarkt Odin en vegetarisch restaurant Spirit openen gezamenlijk een 1000m2 grote en 100 procent biologische supermarkt en horecagelegenheid ineen. Tijdens het boodschappen doen kan men ter plekke een vers bereid..... 0 reacties


Bijzonder eten in een bijzondere woning
Huiskamerdiner in een Aardehuis
Binnenkort is het weer mogelijk om te dineren in een Aardehuis. Kok Edith Kostelijk kookt in haar keuken een verscheidenheid aan biologische gerechten met lokale ingrediënten. Voorafgaand aan het Huiskamerdiner wordt men rondgeleid door de wijk en door het huis. Ook op kerstavond en 1e Kerstdag is het..... 0 reacties


Nederlands oudste maaltijdbox viert 6e verjaardag
De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond..... 1 reacties


Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox fuseren
Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox hebben aangekondigd hun krachten te gaan bundelen. Streekbox begon als leverancier voor streekproducten, Ekomenu richtte zich daarentegen uitsluitend op de biologische markt. Met deze fusie wil Ekomenu haar invloed in deze groeimarkt uitbreiden en aan..... 0 reacties


Millennial wil duurzaam en gezond bedrijfsrestaurant
Medewerkers die regelmatig een bedrijfsrestaurant bezoeken, zijn het meest tevreden over de dienstverlening van Hutten Catering. De cateraar, die veel doet met duurzaamheid, scoort een rapportcijfer van 7,8. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek 2016-2017 door Foodstep. Ruim 12.500 consumenten..... 0 reacties


Ambachtelijke biologische frites bezig aan opmars
Opkomst Haute Friture: einde van de klassieke snackbar?
De snackbar om de hoek krijgt steeds meer concurrentie van luxe cafetaria's. Ver weg van het beproefde concept. Waar frituren tot een kunst wordt verheven. Ondernemers uit alle windstreken trekken ten strijde tegen het imagoprobleem van 'de vette hap'. Het heeft zelfs een naam: haute friture. Volgens..... 0 reacties


De Smaakspecialist creëert biologische beleving in hartje Breda
Pop-up shop en restaurant Bio Proeflokaal
Vanaf 1 december wordt het oude postkantoor van Breda omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up shop en restaurant die voor een periode van zes weken volledig in het teken staat van biologisch eten. De Smaakspecialist brengt met het Bio Proeflokaal haar biologische merken tot leven en creëert een plek..... 0 reacties


Ruim 100 restaurants uit regio Leiden maken kennis met biologisch
Gisteren maakten een grote club restaurants kennis met biologisch. Een kleine honderd chefkoks en restaurateurs uit de Leidse regio kwamen bijeen in het CORPUS Congress Centre om kennis te maken met producten van gecertificeerd biologische herkomst. Stichting EKO en Duurzaam Uit Eten organiseerden dit..... 0 reacties


Kerstpakket voor een compleet 4-gangendiner
Met kerst in aantocht kunnen werkgevers niet meer achterblijven met een origineel kerstpakket. Ook Beebox brengt weer haar jaarlijkse kerstbox uit. De box herbergt een compleet biologisch viergangendiner op basis van ingrediënten uit Nederland. De kerstbox is er voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Ook is er een..... 0 reacties


Gault Millau reikt jaarlijkse restaurantprijzen uit
Bio-restaurant uit Limburg duurzaamste restaurant van Nederland
Biologisch restaurant 'Aan Sjuuteeanjd' in Schinnen (Limburg), is door Gault Millau uitgeroepen tot het duurzaamste restaurant van 2017. Jean Thoma, chef bij het restaurant, is tevens lid van het collectief Bioboeren, een samenwerkingsverband van een twintigtal boeren uit Zuid-Limburg, en alliantie-chef bij..... 0 reacties


Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Nordic Organic Chef Competitions
Verschillende topchefs uit Europa zullen hun kunsten vertonen tijdens de Nordic Organic Chef Competitions, die volgende week plaatsvindt tijdens de Nordic Organic Food Fair in Malmö op 16 en 17 november. Deze kookwedstrijd, georganiseerd door Föreningen Ekokockar, is erop gericht de chefs in het zonnetje..... 0 reacties