Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


EKO-keurmerk Horeca Goud voor 't Eetatelier
"Ook in horeca is 100% bio makkelijk haalbaar"
Tholen - 't Eetatelier is vanaf nu officieel gecertificeerd met het EKO-keurmerk Horeca Goud 100%. Dit biologisch vegetarisch eetcafé aan de Nieuwstad 66 in Arnhem wordt gerund door Joël Fransen Daalmeijer en Marianne Balk. De eerstgenoemde is de gastheer en Marianne is de kok. Ze hebben er bewust voor..... 0 reacties


Duurzaam ondernemen in de horeca
Uitreiking Gaia Green Awards op Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Tijdens Gastvrij Rotterdam, horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals, staat Ahoy Rotterdam in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Gastvrij Rotterdam richt zich op horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Van harte..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud dankzij samenwerking met BeterBio.nl
Kinderopvang Tamboerijn: 100% biologisch eten en drinken
Kinderopvang Tamboerijn mag sinds 10 maart 2017 het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Op de dagopvang krijgen alle kinderen en medewerkers 100% biologisch te eten en drinken. Kinderopvang Tamboerijn is het éérste kinderdagverblijf in Utrecht en het derde in Nederland met een EKO Horeca certificaat.Om het..... 0 reacties


Voormalig La Place Antwerpen wordt 'La Palace'
Nieuw selfservice bio-restaurant in Antwerpen geopend
Op de bovenverdieping van de Stadsfeestzaal op de Meir is een nieuw selfservice restaurant geopend. La Palace wil zich profileren met biologische groenten. Door het faillissement van de Nederlandse V&D-groep moest restaurant La Place, op de bovenverdieping van de Antwerpse Stadsfeestzaal, in januari 2016..... 0 reacties

"Vraag interne markt naar bio-producten toegenomen"
Bulgarije creëert meer toevoegde waarde in thuisland
De biologische landbouw in Bulgarije groeit al jaren achtereenvolgend gestaag. In 2016 waren er 7.200 gecertificeerde biologische producenten actief, waarvan 118.600 boerderijen, goed voor 2,3 procent van alle landbouwgrond in Bulgarije. Een forse stijging: in 2010 waren er slechts 820 producenten. In 2015..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Restaurant Gys maakt biologisch eten betaalbaar
"Biologisch voor iedereen, niet alleen voor de bewuste happy few"
Waarom kun je bijna nergens snel en goedkoop maar ook biologisch en gezond eten? Dat vroeg restauranthouder Gijs Werschkull zich af. Hij richtte een restaurant op waar dat wél kan: Gys – met vestigingen in Utrecht en Rotterdam.Kwart voor tien 's ochtends. Vlak voordat biologisch restaurant Gys open gaat..... 0 reacties


Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant
Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear,..... 0 reacties


Healthbox, waar voeding en cosmetica samenkomen
De naam Healthbox zegt het al, een box vol gezondheid. In deze box gaat het niet alleen om voeding, stressmanagement en sport, maar ook wat je op je huid smeert, waar je jouw tanden mee poetst of jezelf mee wast. Samen met Healthbox heeft Ralph Moorman een box samengesteld met 16 producten die bijdragen aan..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties


Denemarken voorloper in bio dankzij powermarketing
Tholen – Negen op de tien Denen koopt wel eens een biologisch product. Elders in Europa ligt dat aantal veel lager. Helene Birk van Organic Denmark weet wel waarom. "Denen beschikken over een krachtig staaltje marketing. Wij als organisatie hebben uitvoerig kunnen schakelen met de retail om de zichtbaarheid..... 0 reacties

Naamswijziging 'Dapp Frietwinkel' vanwege copycats
Frietwinkel by dapp bio food gaat verder onder een nieuw naam: Dapp Frietwinkel. In 2015 wonnen de ondernemers achter de Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat in Utrecht de AD-friettest. "Omwenteling in Frietland" kopte de krantenkop. Het was het startsein voor een explosie aan frietzaken met verse friet en..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
Het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland opent morgen haar deuren. Met het zilveren EKO-keurmerk garanderen de ondernemers van 'Royal Food Hilversum' dat de gerechten minimaal uit 50% biologische ingrediënten bestaan. Zaher en Arabi, de twee voormalige Syrische oorlogsvluchtelingen in..... 0 reacties




SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard..... 0 reacties


Bio-melk gebruikt door finalisten Koffietop100
Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer meerdere horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruikten in combinatie met de koffie. De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca...... 0 reacties


Koelverse (bio-)maaltijdservice aan huis
Nieuw in Zeist: Eten met Gemak
Eten met Gemak gaat starten met een koelverse maaltijdservice aan huis in de regio Zeist en omstreken. De familie Ooms zal vanaf 13 september koelverse maaltijden gaan leveren die worden gekookt met verse ingrediënten. Naast alle gewone koelverse maaltijden zijn er 25 soorten dieetmaaltijden,..... 0 reacties


Allemaal Eet-lokaal: Vrijwilligers koken biologische driegangenmaaltijd
Milieudefensie Arnhem gaat gezien het succes van het afgelopen seizoen vol enthousiasme door met deze verantwoorde maaltijden. De naam is alleen veranderd: Allemaal Eet-lokaal. Voor dit Allemaal Eet-lokaal koken vrijwilligers een vegetarische, biologische, driegangenmaaltijd met zoveel mogelijk lokale..... 0 reacties

Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr
Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer,..... 0 reacties


Dit zijn de 9 finalisten van de Gaia Green Awards 2016...
De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:Restaurants:Vork en Mes (Hoofddorp)De Veldkeuken..... 0 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties

Eigenaar eetcafé Rode peper & Basilicum:
"Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht"
Bij eetcafé 'Rode peper & Basilicum' in het centrum van Ede zijn allerlei biologische producten verkrijgbaar. "Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt", zo staat vermeld op de website www.rodepeperenbasilicum.nl. Hij geeft in een..... 0 reacties


Vrijdag 2 september:
Benefietdiner 20-jarig jubileum 's-Peer Catering
's-Peer catering viert op vrijdag 2 september aanstaande haar twintigjarig jubileum met een benefietdiner in Theater aan het Spui. De hele opbrengst komt ten goede aan de Honey Highway, een paradijs voor bijen in de bermen.'s-Peer catering staat voor heerlijke biologische en vegetarische gerechten, die met..... 0 reacties


Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties


"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"
Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands
Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije..... 0 reacties


ResQ app: slimme service die voedselverspilling in horeca tegengaat
Vandaag (18 augustus) introuceert de Finse startup ResQ Club zijn dienst om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan in Nederland. Via de speciale ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden. In Nederland wordt..... 0 reacties


Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten
Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters
Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef..... 0 reacties


Biotel Achterhoek houdt open huis
Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend..... 0 reacties


Roti met Haarense bio-kouseband
Tuinderij de Es teelt meer dan 80 soorten biologische groente. Een nieuw gewas is kouseband, een boon die makkelijk een meter lang wordt. Op vrijdagavond 26 augustus kunt u aanschuiven en het komen proeven. Surinaamse gastkok Jules Pelham en zijn team maakt die avond heerlijke Roti. Met kip of vegetarisch,..... 0 reacties


Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de..... 0 reacties


Naakt dineren in bio-restaurant in Parijs
De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij; een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een succes. Het concept is eenvoudig. De..... 0 reacties


India’s grootste gaarkeuken stapt over op biologisch voedsel
Eén van de grootste gaarkeukens in India kookt biologisch voor 100.000 mensen per dag, gratis. 'De Gouden Tempel' in India serveert iedereen die binnenwandelt een gratis maaltijd, ongeacht ras, geslacht of religie. Het bestuur hiervan besloot over te stappen op biologische teelt en te stoppen met..... 0 reacties


Topkoks Nick Bril en Sergio Herman ontwikkelen wegwerpservieslijn
The Jane Antwerpen, nummer 54 op San Pellegrino's 'The world's 100 best restaurants', gaat een wel heel bijzondere samenwerking aan. Samen met One and Many en SD Trading wordt op het moment hard gewerkt aan het ontwerp en de productie van een nieuw hoogwaardig composteerbaar wegwerpservies. Een unieke..... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Deze Nederlandse strandtenten serveren biologische producten
Zodra de eerste zonnestralen de zomer aankondigen, dient het moment zich weer aan waarop mensen van heinde en verre neerploffen in de vele strandtenten die de Nederlandse kust rijk is. Lifestyleblog Girlscene ging op onderzoek uit om in kaart te brengen welke strandtenten de moeite waard zijn. Daarbij..... 0 reacties


Nancy Scheyltjens gunt biologisch restaurant Sprouts doorstart
Tholen – Anderhalf jaar na opening dreigde pop-upresto Sprouts in het Vlaamse Turnhout als een nachtkaarsje uit te gaan, totdat Nancy Scheyltjens begin deze maand haar oog liet vallen op het etablissement. Ingegeven door een diepe overtuiging een bijdrage te willen leveren aan een duurzame wereld, gunde ze..... 0 reacties


Plannen voor frietboetiek in Hengelo
De vakjury heeft uit alle nominaties van Win je Winkel vijf innovatieve concepten gekozen. In Win je Winkel krijgen startende ondernemers in Hengelo de kans om de sleutel te winnen van een leegstaand pand. Ze mogen in dat pand dan gedurende een half jaar een eigen zaak aan het draaien zien te krijgen. Op..... 0 reacties


"Onze biologische frieten waren uitverkocht na het festival"
Frietfiets-bus rijdt zich klem bij McDonald's
Tholen - Een bestelbusje van de Frietfiets heeft zich maandag klemgereden bij de McDonald's in Leidsche Rijn. Op zich nog geen ramp, maar niet bepaald handig wanneer er een columniste achter je staat. En zeker niet wanneer je zelf gespecialiseerd bent in verse biologische frieten. Ursula van Duin maakte twee..... 0 reacties


Ruim baan voor goed en vers eten langs de snelweg
File wordt een smakelijk feestje op de A2
Tijdens de avondspits van dinsdag 12 juli werden automobilisten op alle tankstations langs de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch, getrakteerd op gratis, versbereide en lekkere gerechten uit diverse food trucks. Alle automobilisten waren welkom om mee te eten. "Omdat men deze avond door de verwachtte..... 0 reacties


Nederland is 23 natuurvoedingskundigen rijker
Donderdag 7 juli kregen kregen de derdejaars studenten van de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof hun diploma. Tijdens de feestelijk uitreiking drukte docente en natuurdiëtiste Henny de Lint de oud-studenten op het hart dat gezonde voeding natuurlijk belangrijk is maar dat het vooral..... 0 reacties

Zoveel mogelijk lokale, duurzame en bio-ingrediënten
Driegangenmenu op Amsterdam Woods Festival
Deze zomer dekken ze tijdens het Amsterdam Woods Festival de tafel voor een smakelijke culinaire line-up in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan men genieten van een uitgebreid à la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant..... 0 reacties


Mogelijk aparte vermelding op kaart Farmers Steakhouse
"Schieten nog tekort in biologisch vlees"
Saskia Huisman is al 17 jaar eigenaar van Farmers Steakhouse aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. In een interview met Apeldoorndirect vertelt ze dat ze het er privé wel mee eens is dat het misschien beter is om wat te minderen met vlees. "Zakelijk gezien heb ik uiteraard niets tegen carnivoren. Want van..... 0 reacties


"Veel nieuwe cateringbedrijfjes spelen in op bio-trend"
Evenementen zijn populair en dat zien veel ondernemers als een kans: het aantal cateringbedrijven op festivals en andere evenementen is sinds 2011 fors toegenomen. In de afgelopen vijf jaar kwamen er 3000 bij. Nederland telt inmiddels zo'n 8000 stuks, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel die RTL Z..... 0 reacties


Eerste congrescentrum van Nederland met enkel bio-producten
EKO-keurmerk Horeca 100% voor Kloosterhotel ZIN
Kloosterhotel Zin te Vught mag vanaf nu het EKO-keurmerk Horeca 100% voeren. Met dit keurmerk mag Kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste congrescentra noemen. Het 100% keurmerk betekent dat ZIN alleen maar producten gebruikt die officieel biologisch gecertificeerd zijn. Een keuken die dus niet..... 0 reacties

Directe link tussen boer en horeca is belangrijke trend
De Duurzaameter 2016: duurzaamheid leeft in de horeca
De aandacht voor duurzaamheid bij ondernemers in de foodservice branche groeit. Dit blijkt uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80% van de horecaprofessionals geeft aan het afgelopen jaar meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan..... 0 reacties

Expositie 'Organic' gratis te bezoeken
Pop-Up Organic Restaurant in Dutch Design Hotel Artemis
Dutch Design Hotel Artemis doet het deze zomer net even anders. Niet alleen is er een speciaal 'Organic' Food & Drink Design menu dagelijks te verkrijgen in restaurant-bar 'De Stijl', maar is er ook elke zaterdag een Pop-Up Organic restaurant. Met op het terras niet alleen Organic Food & Drinks,..... 0 reacties


Pomms' opent eerste franchisevestiging in Zwolle
Zwolle kan zich gaan verheugen op de komst van de eerste biologische snackbar. De nieuwe vestiging van Pomms' opent in augustus aan de Roggenstraat in hartje centrum. Het is het eerste franchisefiliaal voor de succesvolle biologische frietformule.Bij Pomms' draait het om kwaliteit en verantwoorde herkomst...... 0 reacties


'Bio. Je kan er niet omheen'
Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio
Al voor het derde jaar op rij is VLAM-bio aanwezig op een evenement om de biocampagne uit te dragen. Opnieuw werd voor de Gentse Feesten gekozen. Die zullen deze zomer nog meer de kaart van biologische producten trekken.De VLAM-campagne voor bioproducten met de slogan 'Bio. Je kan er niet omheen'. is aan..... 0 reacties


Kookstudio van Sprankenhof behaalt EKO-keurmerk Horeca
De Kookstudio van Sprankenhof uit Udenhout krijgt het EKO-keurmerk Horeca. Naast dat Sprankenhof een biologische boerderij is, ontvangen zij het EKO-keurmerk Horeca GOUD 80-100% voor hun kookstudio dat gebaseerd is op het koken en het geven van workshops met biologische gerechten. CriteriaOm een EKO-keurmerk..... 0 reacties

Duurzame horecalocaties genomineerd voor Gaia Green Awards
Op woensdag 15 juni is de inschrijving gesloten voor deelname aan de Gaia Green Awards. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen is zeer hoog. Wederom een signaal dat de horecasector grote stappen zet om haar activiteiten te verduurzamen. Door de vele (kwalitatieve) aanmeldingen was..... 0 reacties


Inspirerende foodverhalen, vegan burgers én signeersessies
"De kookwekker is afgegaan, Organic Kitchen is officieel geopend"
Gisterenavond (16 juni) kwam foodplatform Organic Kitchen letterlijk tot leven tijdens de launch in de Stadsgalerij in Breda. Zo'n 200 genodigden, waaronder partners, bloggers en geïnteresseerden, lieten samen de kookwekker afgaan om het platform www.organickitchen.bio officieel te openen. Het publiek werd..... 0 reacties


Duurzame ondernemers bijeen onder één dak
Strawberry Earth bundelde onlangs in haar nieuwe pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam Oud-West haar krachten met andere duurzame ondernemers zoals The Greenhouse, Atelier Sukha, WeLoveLongLegs, de Waarmakers en Berry. Ze vormen samen een duurzaam collectief en bieden ruimte aan duurzame mode, design en..... 0 reacties

Nieuw in Dordrecht:
"Bij Huis Roodenburch schuilt achter ieder product een verhaal"
Met de zomer in zicht komt het centrum van Dordrecht weer tot leven. Het is tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de buitenlucht en de authentieke stad. Er zijn dit jaar weer verschillende eetgelegenheden bijgekomen in Dordrecht. Dordrecht.net introduceerde in dit artikel de nieuwste restaurants van..... 0 reacties


Restaurants kunnen bijdragen aan meer groenteconsumptie
Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag. Omdat we daarbij ook steeds vaker uit eten gaan rees de vraag: kan een restaurant bijdragen aan de verhoging van de..... 0 reacties

"Inspiratie, recepten en kennis voor je biologische en verantwoorde levensstijl"
Officiële launch foodplatform Organic Kitchen
Organic Kitchen heeft een droom: verantwoord eten toegankelijk maken voor iedereen. Vanuit deze ambitie is het platform www.organickitchen.bio ontstaan, een plek waar mensen worden geïnspireerd op het gebied van biologische en verantwoorde voeding in co-creatie met vele bloggers uit het hele land. Het..... 0 reacties


Zuivelrijck biologische koffiemelk nu ook in een klein flesje
De biologische koffiemelk van Zuivelrijck is vanaf vandaag (8 juni 2016) ook verkrijgbaar in een handig klein flesje van 200 gram. Een aantal jaar geleden introduceerde Zuivelrijck als eerste in Nederland de biologische koffiemelk in cupjes in combinatie met bio/fairtrade rietsuikersticks. Het..... 0 reacties


O.a. dieet- en biologische maaltijden
Thuismaaltijden voor ouderen nu ook in Eindhoven en omstreken
Vanaf 1 juni 2016 biedt Marieke Sanders uit Geldrop thuismaaltijden voor ouderen, alleenstaanden, tweeverdieners, thuis herstellenden en voor iedereen die lekker en gezond wil eten en geen zin of tijd heeft om zelf een maaltijd op tafel te zetten. Verse, gezonde en smakelijke maaltijden worden één of twee..... 0 reacties


Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District
Haags patatje met allure
De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag (7 juni 2016) bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven."Mijn vriendin Virginie en ik hadden al..... 0 reacties


Kopenhagen vrijwel volledig biologisch
Bij 88 procent van alle publieke instanties in de Deense hoofdstad worden biologische maaltijden geserveerd, dat blijkt uit cijfers die de stad presenteerde. Geen enkele andere Deense stad haalt dat percentage. Volgens sommigen zou Kopenhagen daarmee zelfs het hoogste percentage biologisch voedsel ter wereld..... 0 reacties


"Teamgenoten gingen door succes Steven Kruijswijk ook aan bio-havermout"
Bio-producten in krachtvoer Team Lotto Jumbo
Tholen - Vanwege de goede prestaties van de Nederlanders Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk volgden veel landgenoten de Giro d'Italia 2016 met extra belangstelling. De eerstgenoemde reed zes dagen in de roze trui en de leiderstrui hing vijf dagen om de schouders van Kruijswijk. Kruijswijk en zijn teamgenoten..... 0 reacties


Kookworkshop blenderen brengt GreenYourself naar De Groene Kookacademie
Groen en Green gaan uitstekend samen, zo bleek tijdens de kookworkshop die Brenda Bas van GreenYourself onlangs gaf bij De Groene Kookacademie. Het onderwerp was blenderen met de hoge snelheidsblender en de gezondheidsvoordelen en mogelijkheden die deze techniek biedt.Eigenlijk zijn ze bij De Groene..... 0 reacties


Buiten, gewoon lekker koken!
Koks te gast bij bio-kwekerij Zonnemaire
Bonduelle Food Service heeft 26 mei een B-team event georganiseerd op de prachtige biologische kwekerij Zonnemaire in het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. 15 koks waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en..... 0 reacties


Italiaanse daklozen weigeren vegetarische bio-maaltijd
In de Italiaanse stad Bologna werd voor een daklozenopvang een nieuwe chef aangetrokken. De TV-kok Salvini ging in de keuken aan de slag. De chef is bekend om de gezonde, vegetarische, biologische maaltijden die hij bereidt. Maar een deel van de daklozen kon de kookkunsten van de chef niet waarderen. Toen ze..... 0 reacties


"Bij jou thuis of bij ons 'thuis'?": FOAM
In de Frederikstraat in Den Haaag heeft FOAM catering co. in april haar deuren geopend. Op de eigen website omschrijven ze FOAM als een gloednieuwe 'health food hotspot'. "Een frisse, lichte locatie met een heerlijke tuin waar je terecht kan voor lekkere biologische koffie, verse sappen en heerlijk eten...... 0 reacties

Donderdag 16 juni:
Launch party Organic Kitchen
Ken je Organic Kitchen al? Organic Kitchen is een platform waarbij we mensen willen inspireren en informeren op het gebied van biologische en verantwoorde voeding. Organic Kitchen doet dit met en voor elkaar. Het is een platform wat ontstaan is vanuit een co-creatie met verschillende bloggers en partners en..... 0 reacties


"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"
Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca
Stichting EKO-keurmerk organiseerde voor restaurants en cateraars die meer met biologisch willen een netwerklunch. Circa 25 horecaondernemers en 7 leveranciers hadden zich ingeschreven voor het congres dat op 30 mei gehouden is in Antropia in Driebergen. Doel was om praktische problemen bij het kiezen voor..... 0 reacties


"Bijzondere verhaal achter Proviant heeft het gebracht tot waar het nu is"
'Homemade' biologische limonade van vers sap
Tholen - De biologische limonade van Proviant is sinds half april ook verkrijgbaar bij Udea. "Dit is limonade naar oma's recept: vers geperst sap, zuiver mineraalwater en een beetje biologische rietsuiker. Het authentieke 'homemade' recept is wat onze limonade van andere soorten onderscheidt", vertelt..... 0 reacties


Samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en Biologisch Goed
Een mooie ontwikkeling in de Hoeksche Waard: Biologisch Goed in Strijen en diverse locaties van Zorgwaard zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Het onderwerp ouderen en voeding staat momenteel vaak centraal in diverse discussies rondom de zorg die geboden wordt in onze zorginstellingen. De consumptie van..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


Friethoes wint Frietopia Award
Woensdag 25 mei is de Frietopia Award voor beste biologische friet uitgereikt aan Friethoes uit Haarlem. Jaarlijks recenseren op frietopia.nl 2000 frietliefhebbers frietzaken door het hele land. Dit jaar viel Friethoes in de prijzen. Frietopia, reikt al 10 jaar de Frietopia Awards uit. Duizenden frietfans..... 0 reacties


De nieuwe veganist: van activist naar levensgenieter
Wat begon als een protest tegen de bio-industrie is uitgegroeid tot een positieve manier van leven waarbij genieten voorop staat. Het veganisme groeit in populariteit en zal zich ontwikkelen tot een meer gangbare manier van leven waarbij plantaardige voeding centraal staat. Dit constateert Lisette Kreischer,..... 0 reacties

Voor horeca en cateraars die meer met bio willen
EKO horeca netwerklunch: maandag 30 mei
Stichting EKO-keurmerk organiseert voor horeca en cateraars die meer willen met biologisch een informatieve en inspirerende netwerklunch op maandag 30 mei 2016 aanstaande met als thema: Hoe speel je als horecabedrijf en cateraar in op de trend van duurzame biologische voeding?Stichting EKO-keurmerk..... 0 reacties


Pop-up restaurant miniLOFF bij Bakkerij De Gomer in Breda
Voorproeven van het in augustus te openen restaurant LOFF kan nog een aantal keer op zondag van 10:00 tot 18:00 uur terecht in miniLOFF. Dit is een pop-up restaurant bij Bakkerij De Gomer aan de Chassésingel 5 achter, te Breda. Het pop-up restaurant is op 20 maart geopend. MiniLOFF is de verkleinde versie..... 0 reacties

Food Festival Tuin de Es: 19 juni
Een festival waar het goede eten centraal staat; genieten van een hapje en drankje op de plek waar het allemaal gemaakt wordt. Tuinderij de Es is een bijzondere plek waar al 35 jaar biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld. Tijdens het Food Festival op zondag 19 juni zorgt jong..... 0 reacties


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties