Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"
De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus..... 0 reacties

Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
De hapjes bij vergaderingen van de gemeenteraad bestaan vanaf september alleen nog maar uit producten van dierlijke oorsprong die het 'Beter Leven'- of het Biologisch keurmerk dragen. Vanaf 2019 moet de hele organisatie van de gemeente hierop overgaan.Voor de hapjes tijdens de vergaderingen van de..... 0 reacties


Tijdens festival Welcome to the Future
Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
Tholen – De allergeenvrije foodtruck van Kookstudio De Laurier geeft morgen acte de présence op festival Welcome to the Future. "Na al die jaren is het bijzonder dat we nu vol trots mogen mededelen dat onze foodtruck het EKO-keurmerk Horeca Goud heeft ontvangen", zegt Zoë Verloop. Op moment van spreken is ze..... 0 reacties


Victor van Veelen, Friethoes: "Het is ietwat uit de hand gelopen"
Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
Tholen – "Ja, het is ietwat uit de hand gelopen", lacht Victor van Veelen. Zeven jaar geleden openden de broers Joost en Sebastiaan Hoes in Haarlem een proeflokaal onder de naam FrietHoes. Het was de opmaat naar een eigen FrietFabriek waarin ook Victor deelnam. Hun nieuwe productielijn heeft een capaciteit..... 0 reacties

Welcome to the Future
Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival dat 22 juli plaatsvindt in Het Twiske in Oostzaan is het eten volledig biologisch. Stichting EKO verstrekt voor het eerst een tijdelijk EKO-certificaat Horeca aan festivalorganisator ID&T.Welcome to the Future vindt voor de elfde keer..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


6 t/m 8 oktober in Amsterdam
Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het..... 0 reacties


Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
Fresh Solutions Network heeft de introductie van zijn nieuwe, individueel verpakte biologische Russet aardappel aangekondigd. Het product is een uitbreiding op de Farmer's Table lijn. De aardappel werd gepresenteerd tijdens de Organic Produce Summit die op 12 en 13 juni gehouden werd in Monterey,..... 0 reacties


Vegetarische Gado Gado nieuw in assortiment
Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
Met de eerste 100% biologische gezonde, dagverse kant-en-klaar maaltijdenservice KOOC willen de makers alle vooroordelen over kant-en-klaar maaltijden van tafel vegen en de perceptie van deze voeding veranderen. Hun maaltijden zijn vanaf vandaag ook verkrijgbaar in de winkels van Ekoplaza. De maaltijden zijn..... 0 reacties


CuliFair zet bio in de kijker
Op woensdag 5 en donderdag 6 juli wordt de Grote Markt in Goes omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival de Zeeuwse cuisine in de schijnwerpers, alsook biologische, fairtrade, en streekproducten. De organisatie heeft hierbij voor ogen bezoekers..... 0 reacties

Kansen voor exposanten én niet-exposanten
Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 geopend
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award..... 0 reacties


"David is nog lang niet moegestreden"
Gemeente struikelt over terras Leids bio-restaurant
Tholen – Restaurant Logica uit Leiden mag zijn duurzame en lokale karakter niet uitdragen. Eigenaren Bart van Leeuwen en Bianca van Went zijn niet te spreken over de hetze die de gemeente momenteel tegen het vrije ondernemerschap voert. Als het restaurant aan het einde van het seizoen haar zelfgemaakte..... 1 reacties

Finalisten Gaia Green Awards bekend
De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de negen finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:Restaurantsaan Sjuuteeänjd..... 0 reacties


"Suikerriet en karton zijn de voornaamste productgroepen"
Bio Futura peilt Deense interesse
Tholen - Na de Benelux zijn Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk momenteel de belangrijkste markten voor Bio Futura. De leverancier van duurzame verpakkingen en disposables wil nu ook graag meer voet aan de grond krijgen in Denemarken. Daarom is oprichter Wouter Moekotte onlangs om Kopenhagen afgereisd. Daar..... 0 reacties




Ekoland op de Horecava
"Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
Dit jaar kunnen horecaprofessionals voor het eerst kennismaken met producten van Ekoland. Op de Horecava (9 t/m 12 januari) presenteert Ekoland de productlijn die speciaal is ontwikkeld voor de horeca. Anne van Woudenberg, brandmanager: “Ekoland zorgt ervoor dat biologisch en culinair eten voor de..... 0 reacties


Ook op de Bio-beurs
Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant
Dit jaar heeft de Bio-beurs voor het eerst een pop-up EKO gecertificeerd restaurant. Hier kun je genieten van eten en drinken dat voor 80 tot 100 procent biologisch is. Hiermee komt het pop-up beursrestaurant in aanmerking voor het gouden EKO-keurmerk Horeca. Speciaal voor de Bio-beurs is een biologische kok..... 0 reacties


Genomineerden Beste Biologische Restaurant 2017 bekendgemaakt
Nederlandse fijnproevers kunnen hun wishlist weer aanvullen voor de Restaurant Awards 2017. De 500 beste chefs van Nederland laten hun mening en getrainde smaakpapillen gelden en maakten van alle 13 categorieën de lijst met genomineerden bekend. Een van deze categorieën is de verkiezing voor het 'Beste..... 0 reacties


Nel Schellekens waardeert de rauwe randjes van bio:
"Ik ben een pionier en een pitbull: ik rammel en laat nooit los"
De Bio-beurs is Nederlands grootste vakbeurs voor de biologische sector, waar potentiële klanten, relaties en collega's elkaar kunnen ontmoeten. Van boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, tot ondernemers uit de horeca en handelaren: iedereen uit de biologische sector is..... 0 reacties


Nieuw onderdeel: No Waste Village
Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op Horecava 2017
De Horecava besteedt tijdens de komende editie veel aandacht aan de thema's voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs zoals de Groene..... 0 reacties


Oostenrijk deelt bio-gastronomieprijs uit
Onlangs werden op de beurs 'Bio Österreich' in Wieselburg de beste biologisch gecertificeerde gastronomiezaken van Oostenrijk met de 'Bio gastro trophy' bekroond. In de categorie 'stationaire gastronomie' werd Köglerhof uit Gramastätten de winnaar. Eigenaren Elisabeth en Klaus Bauernfeind verbinden de eigen..... 0 reacties


Wisseling van de wacht
Drees Peter van den Bosch directeur beebox en Willem&Drees
Drees Peter van den Bosch wordt vanaf 1 januari 2017 eindverantwoordelijk voor beebox en Willem&Drees. Walter Halberstadt en Willem Treep zullen terugtreden uit de directie. Sinds het samengaan van beebox en Willem&Drees in juli van dit jaar hebben de bedrijven hun activiteiten geďntegreerd in..... 0 reacties

Restaurant MOER legt focus op bio, lokaal en groenten
Conscious Hotel opent duurzaam restaurant in 2017
Dirk Mooren was onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant met een focus op..... 0 reacties


Eerste 100% biologische kerstbox
In de markt van maaltijdboxen is Kerstmis al jarenlang een belangrijk gebruiksmoment. Ook dit jaar worden verschillende kerstboxen aangeboden. Ekomenu heeft twee 100 procent biologisch Kerstmenu's samengesteld die uitsluitend zijn af te halen bij de biologische supermarkten van Ekoplaza.Volgens Kono Vidovic..... 0 reacties


Geopend in Eindhoven
Nieuwe biologische snackbar heeft lak aan conventies
Eindhoven krijgt er een nieuw biologisch etablissement bij. Afgelopen vrijdag opende daar RPEL, een snackbar dat het graag net iets anders aanpakt. "We zijn anders dan andere snackbars", vertelt Roel Engelen aan Eindhovens Dagblad. Geen tl-licht, geen toonbank en gammele plastic stoelen, maar hoogwaardige..... 0 reacties


Stadsbestuur Gent tekent overeenkomst met Culinor
Schoolmaaltijden in Gent vanaf 2017 20% biologisch
Het Gentse stadsbestuur heeft een overeenkomst gesloten met een leverancier van maaltijden in het stedelijk onderwijs en de kinderopvang, waarin staat dat vanaf 2017 ten minste 20 procent van de ingrediënten in Gentse schoolmaaltijden van biologische komaf moet zijn. Met deze voedselstrategie wil de..... 0 reacties

Uit eten tijdens het boodschappen doen
Odin en Spirit openen biologische hotspot in Amsterdam
Op zaterdag 10 december viert Amsterdam de opening van een nieuw eetwalhalla. Biologische supermarkt Odin en vegetarisch restaurant Spirit openen gezamenlijk een 1000m2 grote en 100 procent biologische supermarkt en horecagelegenheid ineen. Tijdens het boodschappen doen kan men ter plekke een vers bereid..... 0 reacties


Bijzonder eten in een bijzondere woning
Huiskamerdiner in een Aardehuis
Binnenkort is het weer mogelijk om te dineren in een Aardehuis. Kok Edith Kostelijk kookt in haar keuken een verscheidenheid aan biologische gerechten met lokale ingrediënten. Voorafgaand aan het Huiskamerdiner wordt men rondgeleid door de wijk en door het huis. Ook op kerstavond en 1e Kerstdag is het..... 0 reacties


Nederlands oudste maaltijdbox viert 6e verjaardag
De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond..... 1 reacties


Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox fuseren
Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox hebben aangekondigd hun krachten te gaan bundelen. Streekbox begon als leverancier voor streekproducten, Ekomenu richtte zich daarentegen uitsluitend op de biologische markt. Met deze fusie wil Ekomenu haar invloed in deze groeimarkt uitbreiden en aan..... 0 reacties


Millennial wil duurzaam en gezond bedrijfsrestaurant
Medewerkers die regelmatig een bedrijfsrestaurant bezoeken, zijn het meest tevreden over de dienstverlening van Hutten Catering. De cateraar, die veel doet met duurzaamheid, scoort een rapportcijfer van 7,8. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek 2016-2017 door Foodstep. Ruim 12.500 consumenten..... 0 reacties


Ambachtelijke biologische frites bezig aan opmars
Opkomst Haute Friture: einde van de klassieke snackbar?
De snackbar om de hoek krijgt steeds meer concurrentie van luxe cafetaria's. Ver weg van het beproefde concept. Waar frituren tot een kunst wordt verheven. Ondernemers uit alle windstreken trekken ten strijde tegen het imagoprobleem van 'de vette hap'. Het heeft zelfs een naam: haute friture. Volgens..... 0 reacties


De Smaakspecialist creëert biologische beleving in hartje Breda
Pop-up shop en restaurant Bio Proeflokaal
Vanaf 1 december wordt het oude postkantoor van Breda omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up shop en restaurant die voor een periode van zes weken volledig in het teken staat van biologisch eten. De Smaakspecialist brengt met het Bio Proeflokaal haar biologische merken tot leven en creëert een plek..... 0 reacties


Ruim 100 restaurants uit regio Leiden maken kennis met biologisch
Gisteren maakten een grote club restaurants kennis met biologisch. Een kleine honderd chefkoks en restaurateurs uit de Leidse regio kwamen bijeen in het CORPUS Congress Centre om kennis te maken met producten van gecertificeerd biologische herkomst. Stichting EKO en Duurzaam Uit Eten organiseerden dit..... 0 reacties


Kerstpakket voor een compleet 4-gangendiner
Met kerst in aantocht kunnen werkgevers niet meer achterblijven met een origineel kerstpakket. Ook Beebox brengt weer haar jaarlijkse kerstbox uit. De box herbergt een compleet biologisch viergangendiner op basis van ingrediënten uit Nederland. De kerstbox is er voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Ook is er een..... 0 reacties


Gault Millau reikt jaarlijkse restaurantprijzen uit
Bio-restaurant uit Limburg duurzaamste restaurant van Nederland
Biologisch restaurant 'Aan Sjuuteeanjd' in Schinnen (Limburg), is door Gault Millau uitgeroepen tot het duurzaamste restaurant van 2017. Jean Thoma, chef bij het restaurant, is tevens lid van het collectief Bioboeren, een samenwerkingsverband van een twintigtal boeren uit Zuid-Limburg, en alliantie-chef bij..... 0 reacties


Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Nordic Organic Chef Competitions
Verschillende topchefs uit Europa zullen hun kunsten vertonen tijdens de Nordic Organic Chef Competitions, die volgende week plaatsvindt tijdens de Nordic Organic Food Fair in Malmö op 16 en 17 november. Deze kookwedstrijd, georganiseerd door Föreningen Ekokockar, is erop gericht de chefs in het zonnetje..... 0 reacties


Koelkast zonder elektriciteit
Ecologische koelkast van klei geschikt voor alle uithoeken
De Marokkaanse uitvinder Rawya Lamhar heeft met haar mede-ingenieursstudenten een ecologische koelkast ontworpen die voeding en medicijnen op lage temperatuur kan bewaren. De koelkast is gemaakt van klei. Heel zo gek nog niet in afgelegen gebieden waar geen of weinig elektriciteit voorhanden is. De koelkast..... 0 reacties


Vlaams bio-restaurant De Postelein sluit haar deuren
Biologisch restaurant De Postelein uit het Vlaamse Waregem, dat in 2011 nog werd onderscheiden met de Vlaamse Bio-Award, is failliet verklaard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Curator Wim Arslijder sprak de verwachting uit dat Waregem nog niet klaar was voor dit bio-concept. De overname behoort tot de..... 0 reacties


Bijeenkomst TerraSana positive eating
'Japan Experience' in het teken van authentieke voeding
Afgelopen dinsdag organiseerde TerraSana positive eating de Japan Experience bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam voor de natuurvoedingsmarkt. Ruim 150 klanten van TerraSana genoten van Japans eten, ontvingen informatie en deden inspiratie op over de moderne Japanse keuken. De middag werd door menigeen..... 0 reacties

29 oktober: Nacht van de Nacht
Nachtelijk dineren onder genot van de sterrenhemel
Op 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we stilstaan bij duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op de beleving van onze omgeving wanneer het donker wordt. Landgoed Kraaybeekerhof biedt voldoende mogelijkheden om weer te ervaren wat duisternis betekent. Liesbeth Bisterbosch,..... 0 reacties


Dapp Frietwinkel duurzaamste horeca van Utrecht
Dapp Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10 in Utrecht heeft de Duurzame Week Award gewonnen. De jury roemde de manier waarop Dapp duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten van de onderneming op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dapp Frietwinkel recycled bijvoorbeeld de olie tot biodiesel en..... 0 reacties


Eerste biologische Frietwinkel van Zwolle opent begin 2017
Aan de Roggenstraat 1 in het centrum van Zwolle opent begin 2017 de eerste biologische Frietwinkel van Dapp. In de Frietwinkel worden biologische aardappelen met de hand gesneden en gebakken in biologische zonnebloemolie. Dat de frieten lekker zijn is inmiddels bewezen. De frieten van de Frietwinkel in..... 0 reacties


11 oktober
Winterse kookwedstrijd met kalfsvlees in de hoofdrol
Vleeskalverenboerderij Eco Fields organiseert op 11 oktober een kookwedstrijd in Wekerom, Gelderland. Acht chefs gaan de strijd met elkaar aan om het lekkerste wintergerecht te bereiden met het kalfsvlees van het bedrijf. In juni dit jaar hield Eco Fields al eerder een kookwedstrijd, toentertijd met als doel..... 0 reacties


Certificaat stimuleert omschakeling Deense restaurants
Tholen - Het allereerste hotel in Denemarken dat een bio-certificaat ontving is te vinden in de noordelijke stad Aarhus. Na Kopenhagen is dit het epicentrum van de biologische beweging. Bij supermarkten in de stad is het aandeel biologische producten fors hoger dan elders, restaurants kiezen bewust voor..... 0 reacties


TerraSana & Amber Albarda: nieuw pakket voor bio-winkelier
Begin 2016 introduceerde TerraSana maandelijkse receptenacties, in samenwerking met kookboekenschrijfster Amber Albarda. Iedere maand bedenkt Amber Albarda een nieuw recept. De bio-winkelier die zich hiervoor aangemeld heeft, ontvangt maandelijks een volledig POS-pakket dat aansluit op het recept van de..... 0 reacties


Axxent groeit mee met biologisch
Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo..... 0 reacties


Han Everts van de Aubergerie wint Beste Ganzengerecht 2016
Koks aan de slag met wilde gans en Conferencepeer
De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door Hollands Wild, leverancier van wildproducten.Wilde gans en..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Restaurant Loff opent op 6 oktober haar deuren
Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een restaurant dat inspeelt op de huidige gezondheid- en milieutrends en het maatschappelijke bewustzijn hierover. Dat levert een restaurant op met een voor Breda..... 0 reacties


38% gaat voor 'biologisch' of 'groen'
Chinezen steeds bewuster
De Chinezen krijgen steeds meer oog voor gezondheid en gezonde voeding. Westerse fastfoodketens worden vaker gemeden en ketens met gezonde en duurzame voeding vaker bezocht, dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport.Waar in 2012 nog 67 procent van de Chinezen naar een fastfoodketen ging, was dat vorig..... 0 reacties


Borden om óp te eten
Voor het eerst in Nederland te koop: eetbare borden, schalen en kommen. Biological Solutions, specialist in biologische disposables, biedt als eerste Nederlands bedrijf eetbare borden aan in haar assortiment. De producten zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen: water en tarwezemelen die..... 3 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Grote vraag naar bio-producten in Deense horeca
Steeds meer chefs in Deense kantines, restaurants en cateringbedrijven maken gebruik van biologische producten.Vorig jaar was er een verkoop van biologische producten ter waarde van €215.044.000. Dit was 27% meer dan in 2014 volgens cijfers van Statistics Denmark. 7,6% van de totale inkopen van restaurants..... 0 reacties


Hoe cateraars biologische voeding aan de man kunnen brengen
Cateraars die willen voorzien in biologische voeding, staan voor een lastige opgave. Biologisch en duurzaam eten neemt een steeds groter aandeel in binnen de horeca. Toch blijft de prijs vaak een 'valkuil'. "Als wij klanten vragen of ze de duurdere biologische voeding willen, zeggen ze eerst 'ja', maar..... 0 reacties


Nieuw bio-dynamisch restaurant geopend in Middelburg
"Wij bieden kinderen meer dan friet met een frikandel"
Tholen – Eind augustus zag ontbijt- en lunchroom Serenitea het licht nabij het centrum van Middelburg. Het restaurant werkt uitsluitend met biologische en bio-dynamische producten uit de omgeving. Na een voortvarende opening mag Serenitea al rekenen op een vaste schare terugkerende gasten. "We willen van..... 0 reacties


Biologisch restaurant Logica wint Falco Eleonora Award 2016
Gaia Green Awards voor Radisson Blue Palace Hotel, Vork&Mes en Aloha Beach
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaars hun..... 0 reacties


"Willen dat onze friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt"
FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca
Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk de dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn wij de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via groothandels gaat..... 0 reacties


19 t/m 21 september: horecavakbeurs voor professionals
Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht
Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september opent Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. De gehele beursoppervlakte is volgeboekt en biedt plek voor een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Met maar liefst 350 exposanten,..... 0 reacties


Cadeaubon nieuw platform voor Puur! restaurants
Al 11 jaar zijn via puuruiteten.nl restaurants in heel Nederland te vinden waar men kan eten met meer aandacht voor mens, dier en milieu. Bijna 60 restaurants zijn er te vinden, met in de hoofdrol biologisch, lokaal, groente, fairtrade, duurzaam en vooral lekker eten.De eerste jaren werd de gids als..... 0 reacties


SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard..... 0 reacties


Bio-melk gebruikt door finalisten Koffietop100
Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer meerdere horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruikten in combinatie met de koffie. De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca...... 0 reacties


Koelverse (bio-)maaltijdservice aan huis
Nieuw in Zeist: Eten met Gemak
Eten met Gemak gaat starten met een koelverse maaltijdservice aan huis in de regio Zeist en omstreken. De familie Ooms zal vanaf 13 september koelverse maaltijden gaan leveren die worden gekookt met verse ingrediënten. Naast alle gewone koelverse maaltijden zijn er 25 soorten dieetmaaltijden,..... 0 reacties


Allemaal Eet-lokaal: Vrijwilligers koken biologische driegangenmaaltijd
Milieudefensie Arnhem gaat gezien het succes van het afgelopen seizoen vol enthousiasme door met deze verantwoorde maaltijden. De naam is alleen veranderd: Allemaal Eet-lokaal. Voor dit Allemaal Eet-lokaal koken vrijwilligers een vegetarische, biologische, driegangenmaaltijd met zoveel mogelijk lokale..... 0 reacties

Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr
Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer,..... 0 reacties


Dit zijn de 9 finalisten van de Gaia Green Awards 2016...
De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:Restaurants:Vork en Mes (Hoofddorp)De Veldkeuken..... 0 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties

Eigenaar eetcafé Rode peper & Basilicum:
"Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht"
Bij eetcafé 'Rode peper & Basilicum' in het centrum van Ede zijn allerlei biologische producten verkrijgbaar. "Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt", zo staat vermeld op de website www.rodepeperenbasilicum.nl. Hij geeft in een..... 0 reacties


Vrijdag 2 september:
Benefietdiner 20-jarig jubileum 's-Peer Catering
's-Peer catering viert op vrijdag 2 september aanstaande haar twintigjarig jubileum met een benefietdiner in Theater aan het Spui. De hele opbrengst komt ten goede aan de Honey Highway, een paradijs voor bijen in de bermen.'s-Peer catering staat voor heerlijke biologische en vegetarische gerechten, die met..... 0 reacties


Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties


"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"
Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands
Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije..... 0 reacties


ResQ app: slimme service die voedselverspilling in horeca tegengaat
Vandaag (18 augustus) introuceert de Finse startup ResQ Club zijn dienst om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan in Nederland. Via de speciale ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden. In Nederland wordt..... 0 reacties


Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten
Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters
Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef..... 0 reacties


Biotel Achterhoek houdt open huis
Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend..... 0 reacties


Roti met Haarense bio-kouseband
Tuinderij de Es teelt meer dan 80 soorten biologische groente. Een nieuw gewas is kouseband, een boon die makkelijk een meter lang wordt. Op vrijdagavond 26 augustus kunt u aanschuiven en het komen proeven. Surinaamse gastkok Jules Pelham en zijn team maakt die avond heerlijke Roti. Met kip of vegetarisch,..... 0 reacties


Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de..... 0 reacties


Naakt dineren in bio-restaurant in Parijs
De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij; een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een succes. Het concept is eenvoudig. De..... 0 reacties