Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


Nog tot en met 22 juli
Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
Nog tot en met zondag 22 juli kleurt het 'Luisterplein' op de Gentse Feesten weer helemaal bio! Geniet er niet alleen van een stevige muzikale agenda, maar ga er ook lekker biologisch de dorst lessen en honger stillen. Feesten met bioHet epicentrum van bio ligt tijdens de Gentse Feesten opnieuw op het..... 0 reacties


Landelijke dekking in Nederland, ook Duitsland aan NICE fruitijsjes
"Wij draaien echt een topseizoen"
Tholen - Waar de boeren in een lastig pakket zitten vanwege de warmte, hebben ze bij NICE fruitijsjes niks te klagen. "Wij draaien echt een topseizoen vergeleken met de afgelopen jaren. Dit is zeker het gevolg van de aanhoudende warmte. Het voorseizoen was al prachtig, met voor mijn gevoel meer zonnige dagen..... 0 reacties

Fietscafé serveert bio-drankjes
In Wever (België) is een heus fietscafé geopend. Dit onder de naam Café Vidange. Ondernemers Lien Vleminckx en Bram Hafkamp hebben de oude stal voor aan het huis verbouwd. Daarin zit nu het café. Op de kaart staan onder meer verschillende varianten biologische thee van Sonnentor, biologische wijnen,..... 0 reacties


Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
De zon schijnt al een paar weken en de terrassen zitten dan ook vol. Voor wie een terras wil pakken waar biologisch en duurzaam gegeten en gedronken kan worden, volgt hier een lijst van 24 terrassen verspreid door heel Nederland.Klik hier voor de complete lijst.Bron: Buy the Change - Triodos Bank 1 reacties

Frank Loef:
"Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
BioPizza opent half september, vlak achter BioToko. Naast Indonesisch bieden ondernemers Frank, Thomas en David Loef vanaf die tijd dan ook gerechten uit de Mediterrane keuken. Er is ruimte voor 70 gasten in het pand aan het Groote Bolwerk 45. Frank Loef: "We beleven nog steeds veel plezier aan het..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
Soil of Amsterdam is de naam van een nieuw horecaconcept aan de Bilderdijkstraat. Een redacteur van de Westkrant ging er langs en geeft aan dat alles uiterst verantwoord is bij deze nieuwkomer. Zo is de kip biologisch, roken de koks hun bio-tofu zelf, komt het brood van de sandwiches van de bio-bakker Iambe...... 0 reacties

13 en 14 september bijeekomst in Nederland
Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
Stichting EKO-keurmerk en Bionext werken samen met internationale partners binnen het project 'Empowering public food procurement'. In dit project verzamelen de deelnemers informatie en wisselen ze ervaringen uit over duurzame catering van de publieke sector in eigen land. De opgedane kennis en ervaringen..... 0 reacties

Julia's, Bagels & Beans, Spar en Hutten krijgen hoogste gastwaardering
Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
Uit het GfK Formule Rapport 2018 blijkt dat Julia's, Bagels & Beans, Spar en Hutten de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten. In totaal zijn 67..... 0 reacties

"Biologisch voedsel is op lange termijn goedkoper"
Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
Muziekschool, expositieruimte, biologisch café… The Shore, aan het strand in Scheveningen, is veel meer dan alleen een surfschool. Het is een ontmoetingsplek voor creatievelingen, wereldverbeteraars en natuurlijk surfers. En wat bijzonder is: The Shore heeft geen eigenaars. Voor de Odin-website werd..... 0 reacties


Niet alleen sterren-chef Jonathan van Zandbergen blijkt fan
"BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
Tholen - Sinds begin mei zijn bij BD-Totaal de biologisch-dynamische minigroenten van De Noorderhoeve verkrijgbaar. De afgelopen tijd konden horecaklanten onder meer al terecht voor ronde courgette, prei, chioggia biet, gele biet, rode biet, rode bosui, zilverui, koolrabi, venkel en paksoi. Alle in een..... 0 reacties


Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
Op woensdag 4 en donderdag 5 juli 2018 wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.Bezoekers genieten op..... 0 reacties


Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2018: Strandpaviljoens: ● Club Zand (Castricum) ● Surfclub Windekind (Koksijde) ● Qi (Breskens)..... 0 reacties


Mede-eigenaar Joost Leendertse: "We zagen het niet aankomen"
Bio-horecaketen The Barn is failliet
Tholen - Het doek is gevallen voor het biologische fastserviceconcept The Barn. Sinds een paar dagen hingen er al briefjes op de deuren van de vier winkels dat ze 'wegens omstandigheden' waren gesloten, maar gisteren is het faillissement uitgesproken. Mede-eigenaar Joost Leendertse is erg geschrokken. "We..... 1 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Burgemeester Molkenboer (Woerden):
"Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
De gemeente Woerden en Ferm Werk slaan opnieuw de handen ineen. Bernhard Drost (Ferm Werk) en burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden) ondertekenden 13 juni 2018 een intentieverklaring. Dit is de eerste stap naar de toekomstige samenwerking van de catering- en vergaderfaciliteiten in het nieuwe..... 0 reacties




"Welkom aan boord!"
Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
Tholen - Katinka Durkstra is het gezicht en de kracht achter Little River Café te Wijhe. Ze gaat dit jaar haar tweede seizoen draaien op haar horecaschip op de IJssel. Als rasonderneemster heeft Katinka ruim 30 jaar kookervaring en heeft ze een duidelijke visie. "Ik wil graag iets moois, 'groens' en eerlijks..... 0 reacties


Primeur voor Van Nelle Fabriek met veganistische catering
"Vegan catering wordt de volgende trend"
Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres- en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, hét event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen op 3 april voorproeven. Chefkok Friedjoh Kempenaar, die overigens zelf wel vlees..... 1 reacties

Hotspot voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers
'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
Op 1 april, paaszondag, opent De Vegetarische Slager een eigen pop-up restaurant met terras aan het water aan de Hooikade in Den Haag. Eén van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema vormt. Op het menu: het 'nieuwe vleesch', ofwel vegetarische en plantaardige..... 0 reacties


Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
Het theemerk Bradley's vernieuwt haar productlijn van biologische & fairtrade thee en introduceert het onder de naam Bradley's Organic. Vrijwel alle facetten van het product zijn onder handen genomen: van het doosje tot het grafische design en de samenstelling van de thee blends. De lancering van..... 0 reacties


Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
Maandag 19 maart opende op Utrecht Centraal de eerste Nederlandse vestiging van Pret a Manger. Bij Pret A Manger worden verse producten geserveerd die dagelijks ter plekke bereid worden. Ook werken ze veel met lokale, duurzame en biologische producten. En de keten wil zo min mogelijk afval produceren.De..... 0 reacties


Gijs Werschkull wil impact GYS nog verder vergroten
"Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
Dinsdag 18 september 2018 worden tijdens Gastvrij Rotterdam de Gaia Green Awards weer uitgereikt. Vorig jaar won bio-restaurant GYS in de categorie Restaurants. "Wij zijn de enige echt duurzaam werkende en 100% biologische restaurantketen in Nederland. Dit is heel bijzonder en ook echt iets waar we heel..... 1 reacties


Restaurant Logica bestaat 5 jaar
"EKO-keurmerk 100% is makkelijker dan 60%"
Tholen - Restaurant Logica in Leiden bestond eerder deze maand 5 jaar. "We zijn van begin af aan biologisch en er is veel waardering voor het feit dat we het anders dan anderen aanpakken. In deze roerige tijden voor de horeca gaat een gemiddeld restaurant een jaar of drie mee en dan wordt het concept..... 0 reacties


Onder meer biologische smoothies en ijs
Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken
Er is steeds meer aandacht voor verantwoord eten en drinken. Het liefst zo gevarieerd en gezond mogelijk met biologische producten, weinig suikers en minder vet. Tijdens een bezoek aan een pretpark hebben de meeste mensen hier minder aandacht voor. Een dagje pretpark staat immers al decennia synoniem voor..... 0 reacties

Nu ook warme maaltijden bij Wageningse maaltijdservice
Heerlijk aan Huis is sinds september 2017 actief in Wageningen. Het gaat om een lokale maaltijdservice. Tot nu toe werden alleen koelverse maaltijden uit eigen keuken in Bennekom en Wageningen bezorgd, maar daar zijn nu warme maaltijden bij gekomen. Het menu wisselt elke week en Heerlijk aan Huis meldt dat..... 0 reacties

In Tilburg worden snoepjes verruild voor biologische lunches
Voormalig snoepwinkel De Soete wordt verruild voor nieuwe lunchzaak Mr.Morris in Tilburg. Waar de bezoekers voorheen snoepjes en andere zoete lekkernijen konden kopen, kunnen ze nu binnen plaatsnemen voor sandwiches, fruitsappen en salades. Allemaal zo veel mogelijk biologisch en fairtrade. De opening zal..... 0 reacties


13 april
Duurzaam restaurant opent deuren op de Westergasfabriek
In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige 'office humor' waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar met funky cocktails en een gevarieerde..... 0 reacties

"Werken veel met bio-producten"
Eerste Nederlandse Pret a Manger komt op Utrecht Centraal
Tholen - Utrecht Centraal is de locatie waar de eerste Nederlandse vestiging van het Britse sandwichconcern Pret A Manger komt. De winkel opent aanstaande maandag 19 maart de deuren. Dit bevestigt een woordvoerder van HMSHost. HMSHost is één van de grootste horecabedrijven van ons land en vooral actief op..... 0 reacties


Café-restaurants in Den Haag gaan op de 'bio-toer'
Drie café-restaurants op de Grote Markt in Den Haag bieden voortaan menu's aan, die voor 80% uit plantaardige gerechten bestaan, bereid met lokale, biologische ingrediënten. Het gaat om September, De Zwarte Ruiter en Boterwaag. Vanwege deze stap heeft lijsttrekker Christine Teunissen (Partij voor de Dieren..... 0 reacties


Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel
Plantaardig dineren op sterrenniveau
Steinbeisser en Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt het volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze..... 0 reacties


Komt Conscious Hotel Westerpark tweede kwartaal 2018
Van gasfabriek naar eerste hotel dat volledig op windenergie draait
Conscious Hotel Westerpark wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station genomineerd is voor 'Best Hotel Concept' door Entree Awards 2017. Deze keer doen ze er nog een schepje bovenop: dit wordt het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie. Op..... 0 reacties


"We werken samen met een biologische boer"
Duurzaam hotel met 100% biologische voeding en dranken
Marco Lemmers is medeoprichter van de duurzame hotelketen Conscious Hotels. Momenteel zijn er drie hotels in Amsterdam en wordt het vierde hotel in 2018 geopend. Door te kiezen voor duurzaam, lopen ze ook wel tegen wat uitdagingen aan. "Zo'n 10 jaar geleden, toen we begonnen, hadden veel partijen nog geen..... 0 reacties

Zoveel mogelijk bio-producten in nieuw koffiehuis in Driebergen
De Huiskamer is de naam van een nieuw koffiehuis in Driebergen. Emiel Bodewes, één van de drie eigenaren, vertelt dat voor het interieur natuurlijke materialen gebruikt zijn. "En we bieden de gasten pure en veelal biologische producten die we zoveel mogelijk afnemen uit de directe omgeving." De Huiskamer van..... 0 reacties


Amerikaanse horeca schakelt over op bio
Sinds biologische producten zoals boerenkool populair werden, is er een enorme toename geweest in de vraag naar biologische groenten en fruit. Biologische productenin supermarkten zijn er al lang, maar nu ontstaat er een verschuiving richting foodservice. De horeca vraagt nu over het algemeen meer..... 0 reacties


ABN AMRO: 'Gezond consumeren' trend binnen fastfood
In het ABN AMRO-rapport 'Stand van Leisure' (februari 2018) staat dat het aantal fastfoodrestaurants in Nederland de laatste jaren flink toegenomen is. Een trend die deze branche kenmerkt is volgens ABN AMRO de toenemende focus van consumenten op 'gezond consumeren'. Hierdoor zijn concepten ontstaan die..... 0 reacties


Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend
Vorige week is de vegan winkel met biologische lunchroom Your Foodprint geopend in het centrum van Gouda. Marleen Schrijvers, de eigenaresse van Your Foodprint, heeft hard naar de opening toe gewerkt. Door middel van crowdfunding kon zij eindelijk haar droom realiseren om iedereen kennis te laten maken met..... 0 reacties


Derde vestiging opent 2 maart in Rotterdam
Bio-fastfoodketen The Barn vóór de zomer naar 8 vestigingen
Op 2 maart 2018 opent The Barn haar derde vestiging, namelijk in Rotterdam. The Barn is Nederlands eerste 100% EKO gecertificeerde fastfoodketen. Hiermee gaat The Barn de strijd aan met fastfoodconcerns uit de Verenigde Staten, maar dan op een uitsluitend biologische en ecologische manier. The Barn maakt..... 0 reacties


BioBandits-producten nu ook in portieverpakking en emmers
"Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
Tholen - Ook vanuit de horeca is steeds meer interesse naar de biologische dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. Daarom is er voor gekozen om de bestaande producten in andere verpakkingen aan te gaan bieden, geeft Pieter Bas Alferink aan. "We krijgen steeds meer vraag vanuit het horecasegment,..... 0 reacties


Marktgroei voornamelijk uit hoger prijsniveau
"Voedingssector zet service meer op voorgrond"
Het barst van de food-apps, drones leveren pizza's af aan huis en mensen kunnen tosti’s nu ook per parachute laten bezorgen. De dienstverlening rondom eten maakt nu al meer dan 40 procent van de totale besteding aan eten en drinken uit. Dit percentage zal de komende jaren naar verwachting alleen maar..... 0 reacties


"Niet alleen biologisch, maar ook duurzaam"
Oesterzwamvoetjes als nieuwe snack
Tholen - Met een grote passie voor eten ontwikkelt Doreen Westphal van Botanic Bites graag nieuwe producten die iedereen doen verbazen. Tijdens de Horecava afgelopen januari introduceerde ze de nieuwe zeewier- en tomatenburger. "De bezoekers reageerden tijdens de Horecava enthousiast op onze nieuwe burgers",..... 0 reacties


"Groeiende interesse in biologisch vanuit horeca"
Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
Tholen - Bakkerij Carl Siegert heeft de Oldenheimer geïntroduceerd. Dit is een 100% volkoren zuurdesembrood, met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken. Het biologische brood wordt met de hand gevormd en daarna in de vloeroven gebakken. Er is keuze uit twee varianten: de Oldenheimer..... 0 reacties


De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
De Kas in Amsterdam is voor het tweede jaar op rij verkozen tot 'Beste Biologische Restaurant'. Vanmorgen zijn de winnaars van de Restaurant Awards 2018 bekendgemaakt. Ook dit keer was er een aparte categorie gericht op bio-restaurants. Alleen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties

"Iedereen beseft dat we het samen moeten doen"
Coöperatie Bio Goat Meat investeert in boklamsvlees
Tholen - De Coöperatie Bio Goat Meat is vorige week officieel opgericht. De coöperatie moet er voor zorgen dat boklamsvlees meer voet aan de grond krijgt in Nederland. Bio-geitenhouder Heinie Alting is benoemd tot voorzitter. "De coöperatie heeft als doel om de bokjes die biologisch afgemest worden ook..... 0 reacties


“Concepten om makkelijker te koken"
Inpandige snijderij Vroegop-Windig geopend
Tholen – De trend naar convenience en de specifieke eisen van klanten heeft Vroegop-Windig doen besluiten verder te investeren in de snijderij. "We gaan verder met ontwikkelen", zei commercieel directeur Peter van der Schoot woensdag 24 januari tijdens de feestelijke opening. "Blurring in retail zet..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties


“Een volgende stap in onze duurzaamheidsmissie”
Daphne bio(m)ijsje geïntroduceerd tijdens de Bio-beurs
Tholen - Tijdens de Bio-beurs werd Daphne het bio(m)ijsje geïntroduceerd. Het is het nieuwe concept van De Jong's IJs. Marjan Duin en Daphne Onck lieten de bezoekers proeven van de drie biologische smaken: cookies & chocolate, salted caramel en bosvruchten sorbet (deze is ook vegan). "De smaken worden..... 0 reacties


Nieuwe app: To Good To Go
App gaat strijd tegen voedselverspilling aan
Sinds maandag 22 januari is de Too Good To Go-app in Nederland beschikbaar. Nog steeds wordt er in Nederland veel voedsel verspild. Voor de bedenkers van Too Good To Go, van oorsprong een Deense startup, was dit reden te meer om ook op de Nederlandse markt de app te introduceren. Hierin kunnen consumenten..... 0 reacties


Storm voorkomt bezoekersrecord Bio-beurs
"Bezoek Koningin Máxima erkenning voor jarenlange arbeid"
Tholen - Bij Bionext kijken ze met een goed gevoel terug op een bijzondere editie van de Bio-beurs. Directeur Bavo van den Idsert waande zich tijdens de openingsdag in een soort droomwereld, zo geeft hij aan. "De aanwezigheid van Koningin Máxima tilde het hele evenement natuurlijk naar een hoger plan. En..... 0 reacties

Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
Bistro De Stadshoeve krijgt als eerste restaurant in Zwolle het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80 procent van de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat wordt uitgereikt tijdens de Bio-beurs in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor de..... 0 reacties


Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
Kom proeven op het Foodplein: twee dagen lang live cooking met topproducten van biologische kwaliteit door topchefs Jeroen van Deursen, Nel Schellekens en Han Everts. Volg hun (gratis) masterclasses. Ontmoet biologische groothandels en proef de nieuwste food producten. Chef-koks op het FoodpleinDat zijn..... 0 reacties

Overname van Leen Menken door Belgische bpost
Leen Menken Foodservice Logistics is gisteravond officieel overgenomen door het Belgische bpost. De expertise die Menken heeft in de foodlogistiek past volledig in de ambitie van bpost om een leidende speler te worden in de Benelux voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening.Directeur Leen Menken is..... 0 reacties


Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
Tholen - De RAI in Amsterdam vormde van 8 tot en met 11 januari het decor voor de 62ste editie van de Horecava. In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2 procent meer dan in 2017. Bezoekers gaven aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën...... 0 reacties


"10% bevolking heeft verborgen nierschade"
Horeca zet in op zoutbewust eten
Samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseerde de Nierstichting gisteren de kick-off van het smaakvolle event 'de Nierstichting Restaurant Driedaagse'. Op vakbeurs Horecava liet Menno Post, chef-kok en eigenaar van 2-sterren restaurant De Bokkedoorns, de aanwezigen proeven hoe smaakvol eten met..... 0 reacties


"Gevestigde orde heeft teveel macht"
BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
Geen directe email-adressen van klanten, steeds hogere abonnementskosten en betalen per reservering. KHN wil de macht van de reserveringsplatforms stoppen en introduceerde samen met andere partners BookDinners.Bron: Facebook-pagina BookDinnersRestauranteigenaren zijn helemaal klaar met websites als..... 0 reacties


Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"
Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
Tholen – De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies..... 0 reacties


"Berry, Tropical en Apple nu ook op een stokje"
Rainbow-ijsje geeft kindermenu kleur
Tholen - Het aanbod van Pip Organic zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Distributeur Future Icecream presenteert deze nieuwe ijsjes de komende dagen op de Horecava in Amsterdam. "Het Rainbow-ijsje is nieuw. Dit ijsje is net als de andere varianten van Pip Organic gemaakt uit puur sap, lekker..... 0 reacties


Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
Belgische restaurantketen Exki oriënteert zich over de grens, maar ziet haar ambities niet beloond worden in de resultaten. Hoewel de keten wel een omzetstijging wist te realiseren, steeg het nettoverlies tegelijkertijd ook. De omzet bedroeg in 2017 57,9 miljoen euro (+3,8%), het nettoverlies bedroeg 608..... 0 reacties

"Wij waren de eerste die dit in België invoerden"
Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
Gent heeft met Lekker GEC een honderd procent biologisch restaurant. Klanten stellen zelf hun bord samen en betalen hun maaltijd altijd per gewicht. Hun vaste stek, recht tegenover het station van Gent Sint-Pieters, wordt momenteel gerenoveerd. De keuken van Lekker GEC is volledig veganistisch. "Het doel van..... 0 reacties


Tilburgse vol vertrouwen in toekomst veganistisch eten
"De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
Tholen - Onlangs opende Alexandra van Rijen vegan eetzaak 'de Groene Chef’ in haar geboorteplaats Tilburg. Ongeveer een kwart van haar leven kookte Alexandra in het buitenland, waarvan de laatste jaren uitsluitend plantaardig. Ze had het er weleens over met haar Nederlandse familie en vrienden zoiets in..... 0 reacties


Kinderdagverblijf de Biotoop in Gent omarmt bio:
"Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
In 2006 nam Guy Taffijn kinderdagverblijf de Biotoop in Gent over. Voor de maaltijden staat gezonde lekkere bio-voeding centraal. "Voor de overname was er van bio-voeding nog geen sprake", vertelt hij, "hoewel de naam 'Biotoop' dat wel anders doet uitschijnen. De maaltijden werden geleverd door een traiteur,..... 0 reacties


Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
In totaal vonden er 2.171 middelgrote tot grote openbaar toegankelijke evenementen plaats in de vijftig grootste gemeenten van Nederland, een groei van 19,5 procent ten opzichte van 2015. Deze groei maakt een einde aan drie jaar van lichte daling. 41 procent van de evenementen vond plaats in de vijf grootste..... 0 reacties


Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
Bar Kantoor opent 13 april de deuren in het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek in Amsterdam. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groenten. Het..... 0 reacties


Gepresenteerd door een chef-kok
Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
Jeroen van Deursen, chef-kok van EKO-restaurant Koetshuis Rhederoord, komt verschillende proeverijen verzorgen op het Foodplein van de Bio-beurs op 17 en 18 januari 2018. Twee dagen lang zal Jeroen in sessies van ongeveer 30-45 minuten de bezoekers van de beurs culinair verrassen met allerlei heerlijke..... 0 reacties


Inspectieresultaten NVWA horeca en visverwerkers openbaar
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de Inspectieresultaten van horecabedrijven en visafslagen en -verwerkers openbaar gemaakt. Met de openbaarmaking van controlegegevens wordt beoogd de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, het vertrouwen van de consument in het handelen..... 0 reacties


Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.Duurzame afvalinzameling- en verwerkingGroenCollect werd in november 2016 opgericht..... 0 reacties

Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden..... 0 reacties


Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
Toeval of niet? De Belgische voetbalbond kiest zoveel mogelijk voor lokale, biologische producten. Mmm. En de Belgen zijn er wél bij op het WK in Rusland. Philippe Rosier, de zogeheten Health & Performance Manager van de KBVB, wil "het binnenkrijgen van rommel" vermijden en "probeert bij de Rode Duivels..... 0 reacties


The Broth Bar zet bouillon op de kaart
"Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
Tholen – Sinds eind september is Maastricht, de culinaire hoofdstad van Europa, een nieuw biologisch restaurant rijker: The Broth Bar. Het restaurant werkt volgens een uniek uitgangspunt: alles draait namelijk om bouillon. Niet de blokjes vol smaakversterkers en bindmiddelen, maar verse bouillon die..... 0 reacties


Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
Vers & Fijn Benelux lanceert per 1 december aanstaande een innovatief online foodplatform genaamd Verstrade. Dit foodplatform is bedoeld voor ambachtelijke foodproducenten die rechtstreeks zaken willen doen met de Nederlandse horecamarkt.Verstrade faciliteert in online bestel –en betaalgemak en biedt..... 0 reacties


Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
Op 14 november heeft Niels Gouda, eigenaar van restaurant Natuurlijk, Egmond aan Zee de horeca duurzaamheid award Falco Eleanorae 2017 overhandigd gekregen.De Falco Eleanorae Award is onderdeel van de Gaia Green Awards voor horecabedrijven zie zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Hij..... 0 reacties


Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie..... 0 reacties


Rick Huis in ’t Veld: "Terug waar het vandaan komt”
Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
Tholen – Voedsel uit de anonimiteit halen. Met die gedachte hebben de Deventer Stadsboeren hun krachten gebundeld in een eigen verkooppunt in foodhal Fooddock. Het viertal bioboeren wil de verbinding tussen boer en burger weer in ere herstellen door bezoekers aan de foodhal mee te nemen op een culinaire..... 0 reacties


Duurzaamheidsmissie in de horeca
Ekoland bij de EKO-netwerklunch
Om ook horecaprofessionals kennis te laten maken met producten van Ekoland, stond Ekoland afgelopen maandag met een aangeklede stand in de Wasvenboerderij te Eindhoven. "Ekoland zorgt voor verduurzaming in de horeca", aldus Anne van Woudenberg, brandmanager bij Natudis.Duurzaam in de horecaStichting..... 0 reacties

KHN pleit voor evenwichtigere voorwaarden bezorgplatforms
Twentse horecaondernemers maken zich boos over de tariefsverhoging van Thuisbezorgd.nl. Per 1 januari 2018 moeten aangesloten horecaondernemers 13 procent commissie gaan betalen, in plaats van de huidige 12 procent. De initiatiefnemers uit Enschede roepen collega's uit het hele land op om een petitie te..... 0 reacties

"Focus op maken van frites te veel versnipperd"
Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
Anderhalf jaar geleden openden Siem van Bruggen en Roderick Heijning in Den Haag een vestiging van hun Dapp Frietwinkel-concept. Gisteren sloot de vestiging aan de Korte Poten definitief haar deuren."De afgelopen drie jaar zijn wij met Dapp onwijs hard gegroeid. We leren elke dag van dit grote avontuur en..... 0 reacties

Eind 2017 sluit restaurant
Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
Jonathan Karpathios heeft via zijn blog kenbaar gemaakt dat hij eind 2017 de deuren van zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp sluit. Begin 2018 zal het pand heropenen als evenementenlocatie."Tijd voor nieuwe dingen""In 10 jaar Vork en Mes heb ik veel geleerd en won ik verschillende prijzen. Ik groeide..... 0 reacties


Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
Twaalf telers van biologische voeding uit Denemarken hebben in samenwerking met het Ministerie van Landbouw in Hamburg een exportlijn gelanceerd. Het doel is om het kleine aandeel van biologische voeding in de horeca-sector met 0,5 procent te verhogen. De Denen spreken al van een jaarlijks potentieel van..... 0 reacties

Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
Een goed doel steunen terwijl je voorafgaand aan een theatervoorstelling samen lekker geniet van een heerlijke kop maaltijdsoep met brood, salade en toppings. Dat is het idee achter Share a Soup van 's-Peer catering, de huiscateraar van Theater aan het Spui van het Nationale Theater in Den Haag.In het..... 0 reacties


"Tillen het culinaire avontuur naar een hoger niveau"
Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
Tholen - Vanwege het 20-jarig bestaan staat het hele jaar bol van de festiviteiten bij De Groene Passage in Rotterdam. En er is nog meer nieuws te melden over het 'greenminded' winkelcentrum. Spirit in De Groene Passage gaat namelijk uitbreiden, zo bevestigt Daniël Saat. Er zal uitgebreid worden naar de..... 0 reacties