Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering


Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, dat zaterdag plaatsvond, had een biologisch tintje. Prins Charles had namelijk een biologisch diner voor alle bruiloftsgasten georganiseerd met als thema 'Spring Meets Summer'.Volgens de Daily Mail vond het diner plaats van 19.30 uur tot 22.00 uur en waren er..... 0 reacties


Studenten starten biologische saladebar
Afgelopen dinsdag was de opening van Rå. Dat is een biologische saladebar opgezet door de twee studenten Till Constantin Lagemann en Tristan Niclassøn. Tijdens hun studie in Groningen misten ze gezonde eetzaakjes die snel en vers eten aanbieden. Zo is het idee ontstaan om zelf iets te beginnen. Het doel van..... 0 reacties

Roderick Bos, Wijnimport J.Bart:
"Al onze nieuwe wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch"
Over natuurlijke wijnen lopen de meningen erg uiteen. Toch zijn natuurwijnen niet meer weg te denken uit de restaurants. Misset Horeca ging op onderzoek uit en in het daaruit voortgekomen artikel is verschillende keren aandacht voor biologisch. In de definitie alleen al: 'Er zijn vele definities voor, maar..... 0 reacties


Gebruikt alleen producten met EKO- of MSC-keurmerk
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca. Famous Flavours pakt..... 0 reacties


Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
Biologische bakkerij, lunchroom en opleidingscentrum Driekant in Zutphen was onlangs te zien in het RTL7-programma Greenproject. De bakkerij met winkel en lunchcafé is EKO-gecertificeerd en dat was dan ook het onderwerp van het item. Ellen Oomen gaf in het item namens Stichting EKO-keurmerk meer uitleg over..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Nu ook rietsuikersticks en Medium&Dark roast bonen van Another Cookie
Nieuw: biologische cafeïnevrije espresso
Start-up Another Cookie, de full-service koffie- en theeconsultant uit Rijen, breidt uit met nieuwe biologische producten. "Na gestart te zijn met onze mooie biologische en Utz gecertificeerde 100% Arabica bonen in 500 gram Kraft verpakking, vroegen afnemers naar meer producten van biologische oorsprong",..... 0 reacties

EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch. Mr. & Mrs. Watson speelt hierop in en is het eerste volledig veganistische restaurant in Amsterdam. Ook het interieur is volledig plantaardig: van de Piñatex-stoffen op de zittingen tot de kaarsjes op de tafels en de schoenen waarop het team loopt...... 0 reacties


Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieën en vet dan fastfood
Op dit moment leidt Jamie Oliver een campagne om kinderen niet langer bloot te stellen aan reclames voor junkfood op tv. Maar sommige kindermaaltijden bij een van Jamie Oliver's restaurantketens bevatten meer calorieën, vet en suiker dan vergelijkbare gerechten bij een van de grootste fastfood ketens, zo..... 0 reacties


3x vegetarisch en vegan eten in Londen
Jeannette van Mullem, oprichter van 'Puur! uit eten' heeft onlangs een bezoek gebracht aan Londen. Ook daar hield ze haar ogen uiteraard open en dus heeft ze op de website www.puuruiteten.nl een update geplaatst van lekkere pure hotspots in Londen. Deze keer ging ze op zoek naar fijne restaurants met..... 0 reacties

Trudy Moricz (restaurant Djoyn):
"Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
Eigenaren Dick en Antoine willen met restaurant Djoyn in Den Bosch volledig duurzaam en biologisch zijn. De 'D' in de naam staat dan ook voor duurzaam. Bij de keuze tussen leveranciers en producten zoeken ze naar duurzame, biologische en fairtrade opties. Ook het interieur is volledig ingericht met..... 0 reacties

Restaurant Water en Brood gaat weer open
Restaurant Water en Brood is weer geopend. Volgens In de buurt - Den Haag werd het eetlokaal steeds weggejaagd van de plek waar ze biologisch en veganistisch kookten. Na een lange verbouwing zal de eetgelegenheid weer heropenen. Er wordt een doorstart gemaakt in De Samenscholing. Water en Brood is begonnen..... 0 reacties

Eigenaresse Natuurlijk Smullen vertelt over Joodse oma
Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
Speciaal op 5 mei is het patatje oorlog bij biologische snackbar Natuurlijk Smullen omgedoopt tot Patatje Vrede: (h)eerlijke verse ongeschilde patat met bionaise, satésaus en ui. Patatje Vrede is de hele dag verkrijgbaar. Daarnaast wordt er dit jaar ook een bijzondere familiegeschiedenis gedeeld in de..... 0 reacties

Nieuwe bio-zomerdrankjes fleuren het horeca-terras op
Er worden allerlei nieuwe zomerdrankjes geïntroduceerd nu het mooie weer in aantocht is. Misset Horeca heeft in een artikel de noviteiten voor 2018 op een rijtje gezet. Hiertoe behoren ook verschillende biologische drankjes. Ze noemen onder andere Simone a Soif. Deze drank (hydrolade) bestaat uit water,..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

Museumrestaurant Schokland vernieuwd
Het Museumrestaurant Schokland is heropend nadat het een metamorfose heeft ondergaan (nieuwe plafonds, vloeren en een compleet nieuwe restaurantinrichting). Tevens wordt het terras verdubbeld tot bijna 100 stoelen. Ook de kaart is mee gegaan op de vernieuwingsgolf. De koffie die geschonken wordt, komt van..... 0 reacties




Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
Kom proeven op het Foodplein: twee dagen lang live cooking met topproducten van biologische kwaliteit door topchefs Jeroen van Deursen, Nel Schellekens en Han Everts. Volg hun (gratis) masterclasses. Ontmoet biologische groothandels en proef de nieuwste food producten. Chef-koks op het FoodpleinDat zijn..... 0 reacties

Overname van Leen Menken door Belgische bpost
Leen Menken Foodservice Logistics is gisteravond officieel overgenomen door het Belgische bpost. De expertise die Menken heeft in de foodlogistiek past volledig in de ambitie van bpost om een leidende speler te worden in de Benelux voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening.Directeur Leen Menken is..... 0 reacties


Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
Tholen - De RAI in Amsterdam vormde van 8 tot en met 11 januari het decor voor de 62ste editie van de Horecava. In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2 procent meer dan in 2017. Bezoekers gaven aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën...... 0 reacties


"10% bevolking heeft verborgen nierschade"
Horeca zet in op zoutbewust eten
Samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseerde de Nierstichting gisteren de kick-off van het smaakvolle event 'de Nierstichting Restaurant Driedaagse'. Op vakbeurs Horecava liet Menno Post, chef-kok en eigenaar van 2-sterren restaurant De Bokkedoorns, de aanwezigen proeven hoe smaakvol eten met..... 0 reacties


"Gevestigde orde heeft teveel macht"
BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
Geen directe email-adressen van klanten, steeds hogere abonnementskosten en betalen per reservering. KHN wil de macht van de reserveringsplatforms stoppen en introduceerde samen met andere partners BookDinners.Bron: Facebook-pagina BookDinnersRestauranteigenaren zijn helemaal klaar met websites als..... 0 reacties


Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"
Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
Tholen – De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies..... 0 reacties


"Berry, Tropical en Apple nu ook op een stokje"
Rainbow-ijsje geeft kindermenu kleur
Tholen - Het aanbod van Pip Organic zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Distributeur Future Icecream presenteert deze nieuwe ijsjes de komende dagen op de Horecava in Amsterdam. "Het Rainbow-ijsje is nieuw. Dit ijsje is net als de andere varianten van Pip Organic gemaakt uit puur sap, lekker..... 0 reacties


Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
Belgische restaurantketen Exki oriënteert zich over de grens, maar ziet haar ambities niet beloond worden in de resultaten. Hoewel de keten wel een omzetstijging wist te realiseren, steeg het nettoverlies tegelijkertijd ook. De omzet bedroeg in 2017 57,9 miljoen euro (+3,8%), het nettoverlies bedroeg 608..... 0 reacties

"Wij waren de eerste die dit in België invoerden"
Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
Gent heeft met Lekker GEC een honderd procent biologisch restaurant. Klanten stellen zelf hun bord samen en betalen hun maaltijd altijd per gewicht. Hun vaste stek, recht tegenover het station van Gent Sint-Pieters, wordt momenteel gerenoveerd. De keuken van Lekker GEC is volledig veganistisch. "Het doel van..... 0 reacties


Tilburgse vol vertrouwen in toekomst veganistisch eten
"De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
Tholen - Onlangs opende Alexandra van Rijen vegan eetzaak 'de Groene Chef’ in haar geboorteplaats Tilburg. Ongeveer een kwart van haar leven kookte Alexandra in het buitenland, waarvan de laatste jaren uitsluitend plantaardig. Ze had het er weleens over met haar Nederlandse familie en vrienden zoiets in..... 0 reacties


Kinderdagverblijf de Biotoop in Gent omarmt bio:
"Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
In 2006 nam Guy Taffijn kinderdagverblijf de Biotoop in Gent over. Voor de maaltijden staat gezonde lekkere bio-voeding centraal. "Voor de overname was er van bio-voeding nog geen sprake", vertelt hij, "hoewel de naam 'Biotoop' dat wel anders doet uitschijnen. De maaltijden werden geleverd door een traiteur,..... 0 reacties


Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
In totaal vonden er 2.171 middelgrote tot grote openbaar toegankelijke evenementen plaats in de vijftig grootste gemeenten van Nederland, een groei van 19,5 procent ten opzichte van 2015. Deze groei maakt een einde aan drie jaar van lichte daling. 41 procent van de evenementen vond plaats in de vijf grootste..... 0 reacties


Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
Bar Kantoor opent 13 april de deuren in het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek in Amsterdam. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groenten. Het..... 0 reacties


Gepresenteerd door een chef-kok
Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
Jeroen van Deursen, chef-kok van EKO-restaurant Koetshuis Rhederoord, komt verschillende proeverijen verzorgen op het Foodplein van de Bio-beurs op 17 en 18 januari 2018. Twee dagen lang zal Jeroen in sessies van ongeveer 30-45 minuten de bezoekers van de beurs culinair verrassen met allerlei heerlijke..... 0 reacties


Inspectieresultaten NVWA horeca en visverwerkers openbaar
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de Inspectieresultaten van horecabedrijven en visafslagen en -verwerkers openbaar gemaakt. Met de openbaarmaking van controlegegevens wordt beoogd de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, het vertrouwen van de consument in het handelen..... 0 reacties


Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.Duurzame afvalinzameling- en verwerkingGroenCollect werd in november 2016 opgericht..... 0 reacties

Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden..... 0 reacties


Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
Toeval of niet? De Belgische voetbalbond kiest zoveel mogelijk voor lokale, biologische producten. Mmm. En de Belgen zijn er wél bij op het WK in Rusland. Philippe Rosier, de zogeheten Health & Performance Manager van de KBVB, wil "het binnenkrijgen van rommel" vermijden en "probeert bij de Rode Duivels..... 0 reacties


The Broth Bar zet bouillon op de kaart
"Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
Tholen – Sinds eind september is Maastricht, de culinaire hoofdstad van Europa, een nieuw biologisch restaurant rijker: The Broth Bar. Het restaurant werkt volgens een uniek uitgangspunt: alles draait namelijk om bouillon. Niet de blokjes vol smaakversterkers en bindmiddelen, maar verse bouillon die..... 0 reacties


Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
Vers & Fijn Benelux lanceert per 1 december aanstaande een innovatief online foodplatform genaamd Verstrade. Dit foodplatform is bedoeld voor ambachtelijke foodproducenten die rechtstreeks zaken willen doen met de Nederlandse horecamarkt.Verstrade faciliteert in online bestel –en betaalgemak en biedt..... 0 reacties


Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
Op 14 november heeft Niels Gouda, eigenaar van restaurant Natuurlijk, Egmond aan Zee de horeca duurzaamheid award Falco Eleanorae 2017 overhandigd gekregen.De Falco Eleanorae Award is onderdeel van de Gaia Green Awards voor horecabedrijven zie zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Hij..... 0 reacties


Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie..... 0 reacties


Rick Huis in ’t Veld: "Terug waar het vandaan komt”
Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
Tholen – Voedsel uit de anonimiteit halen. Met die gedachte hebben de Deventer Stadsboeren hun krachten gebundeld in een eigen verkooppunt in foodhal Fooddock. Het viertal bioboeren wil de verbinding tussen boer en burger weer in ere herstellen door bezoekers aan de foodhal mee te nemen op een culinaire..... 0 reacties


Duurzaamheidsmissie in de horeca
Ekoland bij de EKO-netwerklunch
Om ook horecaprofessionals kennis te laten maken met producten van Ekoland, stond Ekoland afgelopen maandag met een aangeklede stand in de Wasvenboerderij te Eindhoven. "Ekoland zorgt voor verduurzaming in de horeca", aldus Anne van Woudenberg, brandmanager bij Natudis.Duurzaam in de horecaStichting..... 0 reacties

KHN pleit voor evenwichtigere voorwaarden bezorgplatforms
Twentse horecaondernemers maken zich boos over de tariefsverhoging van Thuisbezorgd.nl. Per 1 januari 2018 moeten aangesloten horecaondernemers 13 procent commissie gaan betalen, in plaats van de huidige 12 procent. De initiatiefnemers uit Enschede roepen collega's uit het hele land op om een petitie te..... 0 reacties

"Focus op maken van frites te veel versnipperd"
Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
Anderhalf jaar geleden openden Siem van Bruggen en Roderick Heijning in Den Haag een vestiging van hun Dapp Frietwinkel-concept. Gisteren sloot de vestiging aan de Korte Poten definitief haar deuren."De afgelopen drie jaar zijn wij met Dapp onwijs hard gegroeid. We leren elke dag van dit grote avontuur en..... 0 reacties

Eind 2017 sluit restaurant
Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
Jonathan Karpathios heeft via zijn blog kenbaar gemaakt dat hij eind 2017 de deuren van zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp sluit. Begin 2018 zal het pand heropenen als evenementenlocatie."Tijd voor nieuwe dingen""In 10 jaar Vork en Mes heb ik veel geleerd en won ik verschillende prijzen. Ik groeide..... 0 reacties


Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
Twaalf telers van biologische voeding uit Denemarken hebben in samenwerking met het Ministerie van Landbouw in Hamburg een exportlijn gelanceerd. Het doel is om het kleine aandeel van biologische voeding in de horeca-sector met 0,5 procent te verhogen. De Denen spreken al van een jaarlijks potentieel van..... 0 reacties

Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
Een goed doel steunen terwijl je voorafgaand aan een theatervoorstelling samen lekker geniet van een heerlijke kop maaltijdsoep met brood, salade en toppings. Dat is het idee achter Share a Soup van 's-Peer catering, de huiscateraar van Theater aan het Spui van het Nationale Theater in Den Haag.In het..... 0 reacties


"Tillen het culinaire avontuur naar een hoger niveau"
Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
Tholen - Vanwege het 20-jarig bestaan staat het hele jaar bol van de festiviteiten bij De Groene Passage in Rotterdam. En er is nog meer nieuws te melden over het 'greenminded' winkelcentrum. Spirit in De Groene Passage gaat namelijk uitbreiden, zo bevestigt Daniël Saat. Er zal uitgebreid worden naar de..... 0 reacties

'9 Maanden Menu'
Nieuw: biologische maaltijdbox voor zwangeren
Veel aanstaande ouders zijn onzeker over wat nu wél en niet te eten tijdens de zwangerschap. In opdracht van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en het ministerie van Economische Zaken is Het 9 Maanden Menu dit jaar gestart met het ontwikkelen en promoten van een gepersonaliseerde..... 0 reacties


Bart van Leeuwen ziet horeca steeds meer verduurzamen
"Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
Tholen – Ieder jaar reikt GroenLinks in diverse steden de zogeheten Groene Lintjes uit aan mensen of organisaties die zich hard maken voor een duurzame groene samenleving. In Leiden vormde biologisch restaurant Logica het decor voor de twaalfde editie. De eigenaars verzorgden een culinair intermezzo vol..... 0 reacties


Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
In de maaltijdboxvergelijker van Bloot! magazine heeft een deskundige juryEkomenu uitgeroepen tot de beste maaltijdbox. "Alleen de winnaar steekt er met kop en schouders boven uit: Ekomenu", aldus op te maken in het juryrapport. "De ingredienten zijn biologisch en de aanbieder houdt het meest van allen..... 0 reacties


Voor horecaprofessionals
27 november: GreenMeeting 4#
Op maandag organiseert Green Leisure Group haar 4e netwerk- en inspiratiemiddag rondom duurzaam ondernemen. De bijeenkomst begint om 13:30 bij het Green Key gecertificeerde Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk aan Zee. In het programma voeren professionals het woord en worden innovatieve praktische casussen..... 0 reacties


NPO-programma Groen Licht over verduurzaming (frites)aardappel
"Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
Volgens Blonk consultants is de aardappel hartstikke duurzaam. Véél meer dan rijst, waarbij de teelt veel uitstoot van broeikasgas genereert door het onderwater zetten van de rijstvelden. Rijst heeft ook nog eens een lagere opbrengst per hectare. Maar hoe duurzaam zijn frites eigenlijk? NPO-programma Groen..... 0 reacties


Sietse Stad, Bioodi: "Leveren aan 10 locaties van de Vlaamse overheid"
Natuurlijke kleuren trend in duurzame disposables
Tholen - Bioodi is een relatief nieuwe naam op de markt van duurzame disposables. Toch beschikt het in Rotterdam gevestigde bedrijf over ruim 10 jaar ervaring. Bioodi is namelijk sinds januari 2017 de nieuwe naam van BioLogical Solutions. Bioodi heeft meer dan 300 duurzame disposables in het assortiment...... 0 reacties


7 oktober in Vught
Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
Op zaterdag 7 oktober kunnen liefhebbers van biologische haute cuisine hun hart ophalen. Vanaf 10:00 tot 15:00 uur organiseren De Restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch en ZLTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw een heuse biologische foodmarkt in Vught, die is ontwikkeld onder de vlag van Taste XL...... 0 reacties

Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
Air France presenteerde eerder deze week Joon, een nieuwe luchtvaartmaatschappij, gericht op vrolijke, jonge mensen voor wie reizen de normaalste zaak van de wereld is. "Joon is voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe reiservaring. We zitten qua prijs tussen de traditionele luchtvaartmaatschappijen en..... 0 reacties


Fotoreportage bio-aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Tholen - Meer dan 200 bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van foodspecialiteiten presenteerden zich de afgelopen 2 dagen (26 en 27 september) in het Expo Center in Houten. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 waren ook veel biologische producten te vinden. Biojournaal maakte een uitgebreide..... 0 reacties


Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
Een restaurant geheel gewijd aan kipnuggets is al heel bijzonder. Laat staan als daar louter en alleen biologische kipnuggets geserveerd worden. Hoewel kipnuggets vanwege hun kinderlijke uitstraling kampen met een imagoprobleem, weet het restaurant de snack tot een heuse smaaksensatie voor jong en oud om te..... 0 reacties


Doozo gaat verder als Ekomenu
Per 1 september 2017 zijn de activiteiten van Doozo geïntegreerd binnen Ekomenu, een maaltijdbox voor de gezondheidsbewuste consument. Er is keuze uit verschillende leefstijlmenu's en als enige box in België zijn alle ingrediënten 100% biologisch. Ekomenu is 100% biologisch maar niet duurder dan andere..... 0 reacties

Vol programma op Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua..... 0 reacties

Waar mogelijk bio-ingrediënten
La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen
La Place opent deze maand vijf restaurants en vier cafés in de nieuwe warenhuizen van Hudson's Bay in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Maastricht, Almere, Breda, Den Bosch, Zwolle, Tilburg. Dit zijn de eerste La Place restaurants die worden geopend in de warenhuizen. Alle bezoekers van Hudson's Bay kunnen..... 0 reacties


Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.Puur! Foodiebox voor de horecaAlle producten in de box zijn biologisch en/of..... 0 reacties


Van der Valk breidt bio-zuivelaanbod uit
Het assortiment biologische kaasspecialiteiten van de Deense Zuivelcoöperatie Thise Mejeri is al even te vinden in de Versmarkt van Van der Valk en de bijbehorende hotels. Medio september worden hier een viertal biologische producten aan toegevoegd. "Van der Valk start als eerste met het nieuwste..... 0 reacties


"Botanico-mixen qua geur en smaak heel overtuigend"
Bouillon de nieuwe koffie?
Tholen - Bouillon in plaats van koffie? "Het klinkt misschien wat raar, maar in verschillende steden over de hele wereld drinken ze inmiddels bouillon in plaats van koffie, 'on the go'. Ik zag in het magazine Food Inspiration een item over bouillon als gezond alternatief voor koffie. Er duiken over de hele..... 0 reacties


Van restaurantgast naar maaltijdserviceklant
"Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
Tholen – Na tien jaar lang Eeterij H'eerlijk in Wageningen te hebben gerund, vonden uitbaters Chris en Doetie het tijd voor een nieuwe uitdaging. In reactie daarop heeft het tweetal Heerlijk aan Huis opgezet, een kleinschalige, lokale maaltijdservice met een persoonlijke benadering. Gisteren was de eerste..... 0 reacties


Kikkererwtensnack met een goed verhaal
Nieuw in Nederland: Hippeas
Voor de Nederlandse horeca en biologische retailmarkt heeft JetDrinks Hippeas - kikkererwten snacks - toegevoegd aan het assortiment. Hippeas zijn niet alleen gezond, maar voor elk verkocht zakje word er ook een deel gedoneerd aan de stichting Farm Africa. HippeasLicht en krokant, bomvol met proteïne en..... 0 reacties


Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort
Boot Koffie opent een nieuwe koffiebar in Amersfoort. In de Nieuwe Stad is er in de bestaande Boot Koffiebranderij een koffiebar geplaatst waar alle soorten koffie uit het assortiment gedronken kunnen worden. Nederlanders drinken veel koffie. Volgens Barend Boot zou dat altijd kwaliteitskoffie moeten zijn...... 0 reacties


3-gangendiner op 30 september:
Bioweb.nl & De Friese Streekbox organiseren Burger bij de Boer-diner
Zaterdag 30 september kookt streekchef Djurre op Boerderij Louwsmar in Tytsjerk een 3-gangendiner met Friese biologische ingrediënten. De gerechten worden op een Green Egg Barbecue live voor de gasten bereid. Het vlees voor de huisgemaakte burgers die op het menu staan is afkomstig van de zeldzame en..... 0 reacties


Amerikaanse basketbalspeler opent biorestaurant bij Walmart
Een gemiddelde Noord-Amerikaan associeert Walmart niet meteen met biologisch. Toch verkoopt de supermarktketen meer biologische producten dan welke andere retailer in de Verenigde Staten ook. In een vestiging in Orlando, Florida, opent nu onverwachts ook een heus biorestaurant: grown. In de meeste andere..... 0 reacties


Dragende rol voor jongeren in allergeenvrije foodtruck op Lowlands
"Sluit mensen met allergie niet buiten"
Tholen - Vrij Voedsel kan weer terugkijken op een geslaagde editie van Lowlands. Een groot deel van het aanbod in de allergeenvrije foodtruck van Kookstudio De Laurier is biologisch, maar Vrij Voedsel focust zich op de festivalgangers die kampen met een voedselovergevoeligheid. Daarom serveren de medewerkers..... 0 reacties


EKO-keurmerk Horeca Goud voor Biotel
Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet
Tholen - Biotel Achterhoek mag voortaan het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Het hotel op eko boerderij Arink in Lievelde is daarmee het eerste honderd procent biologische hotel in Oost Nederland. "Dankzij het certificaat is het voor onze gasten beter zichtbaar dat ze hier terecht kunnen voor een 100%..... 0 reacties


Dagvers bereide maaltijd voor drukbezette gezinnen
Smartmat en Dagvers introduceren kookbox met bio-ingrediënten
De Antwerpse start-up Dagvers en Smartmat kondigden gisteren hun samenwerking aan om vanuit hun gedeelde duurzaamheidsvisie het comfort en de kwaliteit van de gezinsmaaltijd tijdens de drukke werkweek te vergroten. Samen introduceren ze een 15 min kookbox met Dagvers bereide maaltijden en recepten van..... 0 reacties


"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"
De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus..... 0 reacties

Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
De hapjes bij vergaderingen van de gemeenteraad bestaan vanaf september alleen nog maar uit producten van dierlijke oorsprong die het 'Beter Leven'- of het Biologisch keurmerk dragen. Vanaf 2019 moet de hele organisatie van de gemeente hierop overgaan.Voor de hapjes tijdens de vergaderingen van de..... 0 reacties


Tijdens festival Welcome to the Future
Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
Tholen – De allergeenvrije foodtruck van Kookstudio De Laurier geeft morgen acte de présence op festival Welcome to the Future. "Na al die jaren is het bijzonder dat we nu mogen mededelen dat onze foodtruck het EKO-keurmerk Horeca Goud heeft ontvangen", zegt Zoë Verloop. Op moment van spreken is ze druk..... 0 reacties


Victor van Veelen, Friethoes: "Het is ietwat uit de hand gelopen"
Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
Tholen – "Ja, het is ietwat uit de hand gelopen", lacht Victor van Veelen. Zeven jaar geleden openden de broers Joost en Sebastiaan Hoes in Haarlem een proeflokaal onder de naam FrietHoes. Het was de opmaat naar een eigen FrietFabriek waarin ook Victor deelnam. Hun nieuwe productielijn heeft een capaciteit..... 0 reacties

Welcome to the Future
Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival dat 22 juli plaatsvindt in Het Twiske in Oostzaan is het eten volledig biologisch. Stichting EKO verstrekt voor het eerst een tijdelijk EKO-certificaat Horeca aan festivalorganisator ID&T.Welcome to the Future vindt voor de elfde keer..... 0 reacties


6 t/m 8 oktober in Amsterdam
Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het..... 0 reacties


Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
Fresh Solutions Network heeft de introductie van zijn nieuwe, individueel verpakte biologische Russet aardappel aangekondigd. Het product is een uitbreiding op de Farmer's Table lijn. De aardappel werd gepresenteerd tijdens de Organic Produce Summit die op 12 en 13 juni gehouden werd in Monterey,..... 0 reacties


Vegetarische Gado Gado nieuw in assortiment
Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
Met de eerste 100% biologische gezonde, dagverse kant-en-klaar maaltijdenservice KOOC willen de makers alle vooroordelen over kant-en-klaar maaltijden van tafel vegen en de perceptie van deze voeding veranderen. Hun maaltijden zijn vanaf vandaag ook verkrijgbaar in de winkels van Ekoplaza. De maaltijden zijn..... 0 reacties


CuliFair zet bio in de kijker
Op woensdag 5 en donderdag 6 juli wordt de Grote Markt in Goes omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival de Zeeuwse cuisine in de schijnwerpers, alsook biologische, fairtrade, en streekproducten. De organisatie heeft hierbij voor ogen bezoekers..... 0 reacties

Kansen voor exposanten én niet-exposanten
Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 geopend
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award..... 0 reacties