Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Horeca/catering

Winnaar AD Friettest 2017:
"Biologisch? Ik ben daar niet zo van..."
De papieren puntzakken, de houten vorkjes, en natuurlijk de frites zelf vielen bijzonder in de smaak bij het AD testpanel. Het Swolsch Friethuys mag zich 's lands beste friteszaak noemen. Begin 2015 openden Marco en Ingeborg Poel hun zaak met verse frites in het centrum van Zwolle. De aardappelen met schil..... 0 reacties


Georganiseerd door de Smaakspecialist op Landgoed Anneville
Organic Tasting Diner: speciale dinereditie Bio Proeflokaal
Op vrijdag 19 mei wordt het Koetshuis op landgoed Anneville eenmalig omgedoopt tot het Bio Proeflokaal. Een pop-up restaurant voor één avond op een unieke locatie, waar men kan genieten van een Organic Tasting Diner. Met het Bio Proeflokaal nodigt de Smaakspecialist mensen uit om de biologische keuken op..... 0 reacties


In de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens
Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt
Vandaag zijn de genomineerden voor de Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities. De award is beschikbaar voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen was hoger dan..... 0 reacties


KOOC opent eerste verkooppunt in Zaltbommel
Vanaf vandaag liggen de 100% biologische, dagverse gezonde kant-en-klaar maaltijden van KOOC in de schappen in Zaltbommel. Verswinkel Salt Organic op de Boschstraat is het eerste verkooppunt waar men gezonde kant-en-klaar maaltijden kan kopen. KOOC is het alternatief voor ongezonde bestel-, afhaal- en..... 0 reacties


"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"
Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam
Tholen – De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief

Stimuleringsplan overheid werpt vruchten af
Deens ziekenhuis serveert 75% biologisch voedsel
Denemarken en biologisch gaan hand in hand. Het ministerie van Milieu en Voedsel maakt zich hard voor de biologische sector. Het Okologiplan is daar getuige van. In 67 punten wordt uiteengezet hoe de sector zich de komende tijd dient te profileren. De Deense TV draagt daar in grote mate aan bij door het..... 0 reacties


Biologische friet, chips en kroketten in het Stadshart
Pomms' opent vestiging in Zoetermeer
De biologische snackformule Pomms' opent op 29 april een vestiging in Stadshart Zoetermeer. Vanuit het nieuwe pand op de Promenade voorziet Pomms' Zoetermeer straks van biologische versgesneden friet, chips en kroketten.De stoere stalen winkelpui met verse aardappelen springt direct in het oog. Achter de..... 0 reacties


"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische..... 0 reacties

Willem&Drees en Beebox gaan verder als Willem&Drees
Duurzaam versbedrijf Willem&Drees fuseerde in 2016 met Beebox, leverancier van biologische maaltijdboxen. Vanaf donderdag 13 april gaan de bedrijven onder één naam verder: Willem&Drees. Gelijktijdig lanceert het bedrijf een versterkt consumentenconcept. Naast de samengestelde Beebox kan nu..... 0 reacties


"Wil kroketjes maken die ik ook aan mij kinderen zou geven"
Nieuw: Jersey kaaskroket omhuld met speltpaneermeel
Tholen - De biologische Jerseykaaskroket is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Royal Spelt Snacks. Zoals de bedrijfsnaam al verklapt, zijn alle kroketten en bitterballen van Royal Spelt gemaakt van 100% spelt. "Uiteraard biologisch. Deze kaaskroket wordt echt bijzonder positief ontvangen. Hierin..... 0 reacties


Wisseling van de wacht bij Restaurant Loff
Sinds 14 februari jongstleden waait er een nieuwe, frisse wind door het Bredase Restaurant Loff: op die datum nam Marion Pluimes het restaurant over van Nanny Scholten. Ze stonden samen aan de wieg van het concept van Restaurant Loff. De bar bij Loff. Foto: Daily DinnerMarion PluimesMarion Pluimes is van..... 0 reacties


Baristakampioenschappen Noord Nederland met biologische melk
In oktober vindt de vijfde editie plaats van de Baristakampioenschappen Noord Nederland op de Horecabeurs. Dit jaar zal Zuivelrijck de biologische melk verzorgen tijdens de voorrondes en in de finale.De authentieke Martinikerk is het decor van dé baristawedstrijd van het Noorden. In deze spannende wedstrijd..... 0 reacties


Zweedse jetset flaneert op foodinspiratietempel
Bakfietsen, bio en kinderfeestjes op Green Foodmarket
Tholen – Nederland heeft Marqt, Zweden de Green Foodmarket. Levensgenieters met een goedgevulde portemonnee kunnen in havenstad Malmö hun hart ophalen. In dit chique winkel- en horecaconcept ineen, dat grossiert in een omvangrijk aanbod voedingsmiddelen, is de grens tussen flaneren en consumeren flinterdun...... 0 reacties




Certificaat stimuleert omschakeling Deense restaurants
Tholen - Het allereerste hotel in Denemarken dat een bio-certificaat ontving is te vinden in de noordelijke stad Aarhus. Na Kopenhagen is dit het epicentrum van de biologische beweging. Bij supermarkten in de stad is het aandeel biologische producten fors hoger dan elders, restaurants kiezen bewust voor..... 0 reacties


TerraSana & Amber Albarda: nieuw pakket voor bio-winkelier
Begin 2016 introduceerde TerraSana maandelijkse receptenacties, in samenwerking met kookboekenschrijfster Amber Albarda. Iedere maand bedenkt Amber Albarda een nieuw recept. De bio-winkelier die zich hiervoor aangemeld heeft, ontvangt maandelijks een volledig POS-pakket dat aansluit op het recept van de..... 0 reacties


Axxent groeit mee met biologisch
Tholen - Een groot deel van het assortiment van Axxent Masters in Tea in Gorinchem is inmiddels biologisch. Timothy Nuijen: "We merken dat er steeds meer vraag naar biologische en Fairtrade gecertificeerde thee is en deze vraag kunnen we ook bedienen. Ook vanuit de private label-hoek is er steeds meer animo..... 0 reacties


Han Everts van de Aubergerie wint Beste Ganzengerecht 2016
Koks aan de slag met wilde gans en Conferencepeer
De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door Hollands Wild, leverancier van wildproducten.Wilde gans en..... 0 reacties


Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment..... 0 reacties


Restaurant Loff opent op 6 oktober haar deuren
Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een restaurant dat inspeelt op de huidige gezondheid- en milieutrends en het maatschappelijke bewustzijn hierover. Dat levert een restaurant op met een voor Breda..... 0 reacties


38% gaat voor 'biologisch' of 'groen'
Chinezen steeds bewuster
De Chinezen krijgen steeds meer oog voor gezondheid en gezonde voeding. Westerse fastfoodketens worden vaker gemeden en ketens met gezonde en duurzame voeding vaker bezocht, dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport.Waar in 2012 nog 67 procent van de Chinezen naar een fastfoodketen ging, was dat vorig..... 0 reacties


Borden om óp te eten
Voor het eerst in Nederland te koop: eetbare borden, schalen en kommen. Biological Solutions, specialist in biologische disposables, biedt als eerste Nederlands bedrijf eetbare borden aan in haar assortiment. De producten zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen: water en tarwezemelen die..... 0 reacties


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
Tholen - Biologische koffie, brood, pesto, bier, crackers en limonade. Dit is slechts een kleine greep uit het biologische aanbod op de vierde editie van Gastvrij Rotterdam, de vakbeurs voor horecaprofessionals die van 19 tot en met 21 september gehouden werd in Ahoy Rotterdam. Biojournaal maakte deze..... 0 reacties


Grote vraag naar bio-producten in Deense horeca
Steeds meer chefs in Deense kantines, restaurants en cateringbedrijven maken gebruik van biologische producten.Vorig jaar was er een verkoop van biologische producten ter waarde van €215.044.000. Dit was 27% meer dan in 2014 volgens cijfers van Statistics Denmark. 7,6% van de totale inkopen van restaurants..... 0 reacties


Hoe cateraars biologische voeding aan de man kunnen brengen
Cateraars die willen voorzien in biologische voeding, staan voor een lastige opgave. Biologisch en duurzaam eten neemt een steeds groter aandeel in binnen de horeca. Toch blijft de prijs vaak een 'valkuil'. "Als wij klanten vragen of ze de duurdere biologische voeding willen, zeggen ze eerst 'ja', maar..... 0 reacties


Nieuw bio-dynamisch restaurant geopend in Middelburg
"Wij bieden kinderen meer dan friet met een frikandel"
Tholen – Eind augustus zag ontbijt- en lunchroom Serenitea het licht nabij het centrum van Middelburg. Het restaurant werkt uitsluitend met biologische en bio-dynamische producten uit de omgeving. Na een voortvarende opening mag Serenitea al rekenen op een vaste schare terugkerende gasten. "We willen van..... 0 reacties


Biologisch restaurant Logica wint Falco Eleonora Award 2016
Gaia Green Awards voor Radisson Blue Palace Hotel, Vork&Mes en Aloha Beach
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaars hun..... 0 reacties


"Willen dat onze friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt"
FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca
Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk de dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn wij de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via groothandels gaat..... 0 reacties


19 t/m 21 september: horecavakbeurs voor professionals
Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht
Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september opent Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. De gehele beursoppervlakte is volgeboekt en biedt plek voor een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Met maar liefst 350 exposanten,..... 0 reacties


Cadeaubon nieuw platform voor Puur! restaurants
Al 11 jaar zijn via puuruiteten.nl restaurants in heel Nederland te vinden waar men kan eten met meer aandacht voor mens, dier en milieu. Bijna 60 restaurants zijn er te vinden, met in de hoofdrol biologisch, lokaal, groente, fairtrade, duurzaam en vooral lekker eten.De eerste jaren werd de gids als..... 0 reacties


SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard..... 0 reacties


Bio-melk gebruikt door finalisten Koffietop100
Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer meerdere horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruikten in combinatie met de koffie. De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca...... 0 reacties


Koelverse (bio-)maaltijdservice aan huis
Nieuw in Zeist: Eten met Gemak
Eten met Gemak gaat starten met een koelverse maaltijdservice aan huis in de regio Zeist en omstreken. De familie Ooms zal vanaf 13 september koelverse maaltijden gaan leveren die worden gekookt met verse ingrediënten. Naast alle gewone koelverse maaltijden zijn er 25 soorten dieetmaaltijden,..... 0 reacties


Allemaal Eet-lokaal: Vrijwilligers koken biologische driegangenmaaltijd
Milieudefensie Arnhem gaat gezien het succes van het afgelopen seizoen vol enthousiasme door met deze verantwoorde maaltijden. De naam is alleen veranderd: Allemaal Eet-lokaal. Voor dit Allemaal Eet-lokaal koken vrijwilligers een vegetarische, biologische, driegangenmaaltijd met zoveel mogelijk lokale..... 0 reacties

Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr
Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer,..... 0 reacties


Dit zijn de 9 finalisten van de Gaia Green Awards 2016...
De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:Restaurants:Vork en Mes (Hoofddorp)De Veldkeuken..... 0 reacties


"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel
Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de..... 0 reacties

Eigenaar eetcafé Rode peper & Basilicum:
"Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht"
Bij eetcafé 'Rode peper & Basilicum' in het centrum van Ede zijn allerlei biologische producten verkrijgbaar. "Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt", zo staat vermeld op de website www.rodepeperenbasilicum.nl. Hij geeft in een..... 0 reacties


Vrijdag 2 september:
Benefietdiner 20-jarig jubileum 's-Peer Catering
's-Peer catering viert op vrijdag 2 september aanstaande haar twintigjarig jubileum met een benefietdiner in Theater aan het Spui. De hele opbrengst komt ten goede aan de Honey Highway, een paradijs voor bijen in de bermen.'s-Peer catering staat voor heerlijke biologische en vegetarische gerechten, die met..... 0 reacties


Eten is om op te eten!
De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor..... 0 reacties


Vantland prominent naast de ingang
Fotoreportage: Bio-aanbod op Lowlands
Tholen - Biologische kaasfondue, soep, macaroni en wraps. De bezoekers van Lowlands konden de afgelopen dagen (19-21 augustus) in Biddinghuizen van een breed aanbod aan biologische gerechten genieten. Ook in het drankenaanbod was biologisch vrij goed vertegenwoordigd, variërend van sappen tot wijn...... 0 reacties


"Het hele jaar elke dag op pad met de kookbus"
Vrij Voedsel presenteert pinda-vrije satésaus op Lowlands
Tholen - De festivalgangers met een voedselovergevoeligheid kunnen op Lowlands (19-21 augustus) weer terecht bij de stand van Vrij Voedsel. Vrij Voedsel is er echter ook voor mensen die bewust willen eten. Vrij Voedsel serveert allerlei veganistische, vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en notenvrije..... 0 reacties


ResQ app: slimme service die voedselverspilling in horeca tegengaat
Vandaag (18 augustus) introuceert de Finse startup ResQ Club zijn dienst om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan in Nederland. Via de speciale ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden. In Nederland wordt..... 0 reacties


Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten
Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters
Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef..... 0 reacties


Biotel Achterhoek houdt open huis
Op zondagmiddag 21 augustus houdt Biotel Achterhoek open huis van 12:00 uur tot 17:00 uur. Het afgelopen jaar zijn meer dan 1000 strobalen, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen verwerkt tot een Biotel. Een hotel op een biologische boerderij waar je kunt eten, drinken en overnachten, en dat op uitsluitend..... 0 reacties


Roti met Haarense bio-kouseband
Tuinderij de Es teelt meer dan 80 soorten biologische groente. Een nieuw gewas is kouseband, een boon die makkelijk een meter lang wordt. Op vrijdagavond 26 augustus kunt u aanschuiven en het komen proeven. Surinaamse gastkok Jules Pelham en zijn team maakt die avond heerlijke Roti. Met kip of vegetarisch,..... 0 reacties


Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de..... 0 reacties


Naakt dineren in bio-restaurant in Parijs
De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij; een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een succes. Het concept is eenvoudig. De..... 0 reacties


India’s grootste gaarkeuken stapt over op biologisch voedsel
Eén van de grootste gaarkeukens in India kookt biologisch voor 100.000 mensen per dag, gratis. 'De Gouden Tempel' in India serveert iedereen die binnenwandelt een gratis maaltijd, ongeacht ras, geslacht of religie. Het bestuur hiervan besloot over te stappen op biologische teelt en te stoppen met..... 0 reacties


Topkoks Nick Bril en Sergio Herman ontwikkelen wegwerpservieslijn
The Jane Antwerpen, nummer 54 op San Pellegrino's 'The world's 100 best restaurants', gaat een wel heel bijzondere samenwerking aan. Samen met One and Many en SD Trading wordt op het moment hard gewerkt aan het ontwerp en de productie van een nieuw hoogwaardig composteerbaar wegwerpservies. Een unieke..... 0 reacties


Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch
"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"
Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Anne-Marij de Koning opent deuren patisseriewinkel:
"Door mijn seizoensgebonden werkwijze kan ik fruit een hoofdrol toebedelen"
Tholen - Een jaar na de eerste voorbereidingen was het moment dan eindelijk daar: op 6 juli opende Anne-Marij de Koning haar eigen patisseriewinkel in Hilversum. In De Keuken van de Koning bereidt Anne-Marij huisgemaakte verse taarten, gebakjes en andere lekkernijen, waarvan een groot deel met biologische en..... 0 reacties


Deze Nederlandse strandtenten serveren biologische producten
Zodra de eerste zonnestralen de zomer aankondigen, dient het moment zich weer aan waarop mensen van heinde en verre neerploffen in de vele strandtenten die de Nederlandse kust rijk is. Lifestyleblog Girlscene ging op onderzoek uit om in kaart te brengen welke strandtenten de moeite waard zijn. Daarbij..... 0 reacties


Nancy Scheyltjens gunt biologisch restaurant Sprouts doorstart
Tholen – Anderhalf jaar na opening dreigde pop-upresto Sprouts in het Vlaamse Turnhout als een nachtkaarsje uit te gaan, totdat Nancy Scheyltjens begin deze maand haar oog liet vallen op het etablissement. Ingegeven door een diepe overtuiging een bijdrage te willen leveren aan een duurzame wereld, gunde ze..... 0 reacties


Plannen voor frietboetiek in Hengelo
De vakjury heeft uit alle nominaties van Win je Winkel vijf innovatieve concepten gekozen. In Win je Winkel krijgen startende ondernemers in Hengelo de kans om de sleutel te winnen van een leegstaand pand. Ze mogen in dat pand dan gedurende een half jaar een eigen zaak aan het draaien zien te krijgen. Op..... 0 reacties


"Onze biologische frieten waren uitverkocht na het festival"
Frietfiets-bus rijdt zich klem bij McDonald's
Tholen - Een bestelbusje van de Frietfiets heeft zich maandag klemgereden bij de McDonald's in Leidsche Rijn. Op zich nog geen ramp, maar niet bepaald handig wanneer er een columniste achter je staat. En zeker niet wanneer je zelf gespecialiseerd bent in verse biologische frieten. Ursula van Duin maakte twee..... 0 reacties


Ruim baan voor goed en vers eten langs de snelweg
File wordt een smakelijk feestje op de A2
Tijdens de avondspits van dinsdag 12 juli werden automobilisten op alle tankstations langs de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch, getrakteerd op gratis, versbereide en lekkere gerechten uit diverse food trucks. Alle automobilisten waren welkom om mee te eten. "Omdat men deze avond door de verwachtte..... 0 reacties


Nederland is 23 natuurvoedingskundigen rijker
Donderdag 7 juli kregen kregen de derdejaars studenten van de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof hun diploma. Tijdens de feestelijk uitreiking drukte docente en natuurdiëtiste Henny de Lint de oud-studenten op het hart dat gezonde voeding natuurlijk belangrijk is maar dat het vooral..... 0 reacties

Zoveel mogelijk lokale, duurzame en bio-ingrediënten
Driegangenmenu op Amsterdam Woods Festival
Deze zomer dekken ze tijdens het Amsterdam Woods Festival de tafel voor een smakelijke culinaire line-up in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan men genieten van een uitgebreid à la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant..... 0 reacties


Mogelijk aparte vermelding op kaart Farmers Steakhouse
"Schieten nog tekort in biologisch vlees"
Saskia Huisman is al 17 jaar eigenaar van Farmers Steakhouse aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. In een interview met Apeldoorndirect vertelt ze dat ze het er privé wel mee eens is dat het misschien beter is om wat te minderen met vlees. "Zakelijk gezien heb ik uiteraard niets tegen carnivoren. Want van..... 0 reacties


"Veel nieuwe cateringbedrijfjes spelen in op bio-trend"
Evenementen zijn populair en dat zien veel ondernemers als een kans: het aantal cateringbedrijven op festivals en andere evenementen is sinds 2011 fors toegenomen. In de afgelopen vijf jaar kwamen er 3000 bij. Nederland telt inmiddels zo'n 8000 stuks, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel die RTL Z..... 0 reacties


Eerste congrescentrum van Nederland met enkel bio-producten
EKO-keurmerk Horeca 100% voor Kloosterhotel ZIN
Kloosterhotel Zin te Vught mag vanaf nu het EKO-keurmerk Horeca 100% voeren. Met dit keurmerk mag Kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste congrescentra noemen. Het 100% keurmerk betekent dat ZIN alleen maar producten gebruikt die officieel biologisch gecertificeerd zijn. Een keuken die dus niet..... 0 reacties

Directe link tussen boer en horeca is belangrijke trend
De Duurzaameter 2016: duurzaamheid leeft in de horeca
De aandacht voor duurzaamheid bij ondernemers in de foodservice branche groeit. Dit blijkt uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80% van de horecaprofessionals geeft aan het afgelopen jaar meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan..... 0 reacties

Expositie 'Organic' gratis te bezoeken
Pop-Up Organic Restaurant in Dutch Design Hotel Artemis
Dutch Design Hotel Artemis doet het deze zomer net even anders. Niet alleen is er een speciaal 'Organic' Food & Drink Design menu dagelijks te verkrijgen in restaurant-bar 'De Stijl', maar is er ook elke zaterdag een Pop-Up Organic restaurant. Met op het terras niet alleen Organic Food & Drinks,..... 0 reacties


Pomms' opent eerste franchisevestiging in Zwolle
Zwolle kan zich gaan verheugen op de komst van de eerste biologische snackbar. De nieuwe vestiging van Pomms' opent in augustus aan de Roggenstraat in hartje centrum. Het is het eerste franchisefiliaal voor de succesvolle biologische frietformule.Bij Pomms' draait het om kwaliteit en verantwoorde herkomst...... 0 reacties


'Bio. Je kan er niet omheen'
Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio
Al voor het derde jaar op rij is VLAM-bio aanwezig op een evenement om de biocampagne uit te dragen. Opnieuw werd voor de Gentse Feesten gekozen. Die zullen deze zomer nog meer de kaart van biologische producten trekken.De VLAM-campagne voor bioproducten met de slogan 'Bio. Je kan er niet omheen'. is aan..... 0 reacties


Kookstudio van Sprankenhof behaalt EKO-keurmerk Horeca
De Kookstudio van Sprankenhof uit Udenhout krijgt het EKO-keurmerk Horeca. Naast dat Sprankenhof een biologische boerderij is, ontvangen zij het EKO-keurmerk Horeca GOUD 80-100% voor hun kookstudio dat gebaseerd is op het koken en het geven van workshops met biologische gerechten. CriteriaOm een EKO-keurmerk..... 0 reacties

Duurzame horecalocaties genomineerd voor Gaia Green Awards
Op woensdag 15 juni is de inschrijving gesloten voor deelname aan de Gaia Green Awards. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen is zeer hoog. Wederom een signaal dat de horecasector grote stappen zet om haar activiteiten te verduurzamen. Door de vele (kwalitatieve) aanmeldingen was..... 0 reacties


Inspirerende foodverhalen, vegan burgers én signeersessies
"De kookwekker is afgegaan, Organic Kitchen is officieel geopend"
Gisterenavond (16 juni) kwam foodplatform Organic Kitchen letterlijk tot leven tijdens de launch in de Stadsgalerij in Breda. Zo'n 200 genodigden, waaronder partners, bloggers en geïnteresseerden, lieten samen de kookwekker afgaan om het platform www.organickitchen.bio officieel te openen. Het publiek werd..... 0 reacties


Duurzame ondernemers bijeen onder één dak
Strawberry Earth bundelde onlangs in haar nieuwe pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam Oud-West haar krachten met andere duurzame ondernemers zoals The Greenhouse, Atelier Sukha, WeLoveLongLegs, de Waarmakers en Berry. Ze vormen samen een duurzaam collectief en bieden ruimte aan duurzame mode, design en..... 0 reacties

Nieuw in Dordrecht:
"Bij Huis Roodenburch schuilt achter ieder product een verhaal"
Met de zomer in zicht komt het centrum van Dordrecht weer tot leven. Het is tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de buitenlucht en de authentieke stad. Er zijn dit jaar weer verschillende eetgelegenheden bijgekomen in Dordrecht. Dordrecht.net introduceerde in dit artikel de nieuwste restaurants van..... 0 reacties


Restaurants kunnen bijdragen aan meer groenteconsumptie
Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag. Omdat we daarbij ook steeds vaker uit eten gaan rees de vraag: kan een restaurant bijdragen aan de verhoging van de..... 0 reacties

"Inspiratie, recepten en kennis voor je biologische en verantwoorde levensstijl"
Officiële launch foodplatform Organic Kitchen
Organic Kitchen heeft een droom: verantwoord eten toegankelijk maken voor iedereen. Vanuit deze ambitie is het platform www.organickitchen.bio ontstaan, een plek waar mensen worden geïnspireerd op het gebied van biologische en verantwoorde voeding in co-creatie met vele bloggers uit het hele land. Het..... 0 reacties


Zuivelrijck biologische koffiemelk nu ook in een klein flesje
De biologische koffiemelk van Zuivelrijck is vanaf vandaag (8 juni 2016) ook verkrijgbaar in een handig klein flesje van 200 gram. Een aantal jaar geleden introduceerde Zuivelrijck als eerste in Nederland de biologische koffiemelk in cupjes in combinatie met bio/fairtrade rietsuikersticks. Het..... 0 reacties


O.a. dieet- en biologische maaltijden
Thuismaaltijden voor ouderen nu ook in Eindhoven en omstreken
Vanaf 1 juni 2016 biedt Marieke Sanders uit Geldrop thuismaaltijden voor ouderen, alleenstaanden, tweeverdieners, thuis herstellenden en voor iedereen die lekker en gezond wil eten en geen zin of tijd heeft om zelf een maaltijd op tafel te zetten. Verse, gezonde en smakelijke maaltijden worden één of twee..... 0 reacties


Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District
Haags patatje met allure
De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag (7 juni 2016) bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven."Mijn vriendin Virginie en ik hadden al..... 0 reacties