Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Diepvries


"In nieuwe fabriek gaan we nog meer varianten ontwikkelen"
Bio-ijsproducent B&G Foodfactory wint Ondernemersprijs Achtkarspelen
Tholen - Bio-ijsproducent B&G Foodfactory heeft de Ondernemersprijs Achtkarspelen gewonnen. De wisselbeker en een kunstwerk werd dinsdagavond 28 november door juryvoorzitter Joop Atsma overhandigd aan de eigenaren van de in Surhuisterveen gevestigde ijsfabriek, Jos Blom en Henk van der Heide. De..... 0 reacties


"Coeliakiepatiënten kunnen zonder risico genieten van onze producten"
Lisa's choice nu ook bij Natudis en Kroon
Natudis neemt vanaf deze week alle glutenvrije DKW-producten van Lisa's choice in het assortiment op. En vanaf volgende week kan men bij Kroon Biologische Verswaren de glutenvrije diepvriesproducten van Lisa's choice bestellen. "Hierdoor kunnen we veel meer mensen kennis laten maken met onze biologische..... 0 reacties


Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie..... 0 reacties


"Men vond de ambiance heel mooi"
Fotoreportage: Proeverij v/d Natuur 'op het juiste spoor'
Tholen - Het Spoorwegmuseum vormde gisterenavond een prachtig decor voor de jaarlijkse Proeverij v/d Natuur. Circa 50 leveranciers hadden zich verzameld op het stationsplein van het museum. Zij lieten de klanten van Natudis en Kroon Biologische Verswaren genieten van de zeer uiteenlopende producten en..... 0 reacties


Kiest ook de natuurvoedingsmarkt voor Lisa's choice?
"We waren niet onder de indruk van het glutenvrije aanbod"
Tholen - Lisa's choice geeft coeliakiepatiënten letterlijk meer opties. Het uit 73 producten bestaande assortiment is naast volledig glutenvrij ook nog eens biologisch. Oprichter Edith Goossens kan met trots melden dat de producten van Lisa's choice in de loop van november opgenomen gaan worden door zowel..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Goats Goodness introduceert nieuwe smaak gelato: banaan
Goats Goodness, een premium en ambachtelijke gelato gemaakt van verse biologische geitenmelk, introduceert een nieuwe smaak: Banaan. Loes en Arjen Koudstaal hebben met veel passie en plezier deze nieuwe smaak ontwikkeld. Loes Koudstaal: "De banaan gelato is bereid met verse biologische geitenmelk, heerlijke..... 0 reacties


Bio+: 100 nieuwe producten
"Uitstraling nu toegankelijker voor een breder publiek"
Tholen - Bio+ heeft het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten. Zo zijn er in totaal meer dan 100 nieuwe producten geïntroduceerd, wat de teller op 350 producten zet. "We hebben fors ingezet op de productontwikkeling en dit heeft geresulteerd tot de introductie van nieuwe producten binnen nagenoeg alle..... 1 reacties


Nieuw: Bio+ diepvriesfruit in drie varianten
Een rondgang langs het vriesvak in de supermarkt leert dat diepvriesfruit steeds meer populariteit geniet. Bio+ speelt in op deze trend door drie varianten bio-diepvriesfruit te introduceren: frambozen, blauwe bessen en bosvruchten. Alle producten verschijnen in 300 grams verpakkingen, bestaan voor 100% uit..... 0 reacties


"Echt weer pionieren in Berlijn"
Appel-Citroen is 'NICE special 2017'
Tholen - Appel-Citroen is dit ijsseizoen de 'NICE special 2017'. "De koudgeperste biologische Elstar-appelen van Robert Elshof uit de Flevopolder vormen de basis van dit nieuwe ijsje. Dankzij deze werkwijze blijven de voedingswaarden nog beter behouden", licht Kim Hiddink namens NICE Fruitijsjes toe. Andere..... 0 reacties


'Watermeloen op een stokje' is er weer
Tholen - Hij is er weer: De Watermeloen + Munt-variant van Nice Fruitijsjes. De start van het ijsseizoen is bij het Amsterdamse bedrijf pas compleet wanneer de biologische watermeloenen rijp zijn. "Hij is vanaf nu weer beschikbaar. Dit ijsje is altijd maar een beperkte periode verkrijgbaar, daardoor voelt de..... 0 reacties


Nieuw bij Coop: Sprice
IJsjes van biologische groente en fruit
Sprice, een 100% natuurlijk ijsje van groente en fruit, is nieuw in het vriesvak van Coop. De ijsjes zijn verkrijgbaar bij het merendeel van de 262 Coop-winkels in Nederland.Coop wil haar klanten verrassen met onderscheidende producten. Bovendien legt de supermarktorganisatie steeds meer de nadruk op de..... 0 reacties


Nieuw bij Udea: Abbot Kinney's kokos-ijs
Abbot Kinney's kokos-ijs is toegevoegd aan het assortiment van Udea. Dit is het bevroren broertje van de Kokosstart, 'where frozen yoghurt meets sorbet', maar dan helemaal plantaardig. Het kokos-ijs is er in drie varianten: Naturel, Strawberry en Cocoa. In de Strawberry variant wordt de zachte smaak van..... 0 reacties


"Wil kroketjes maken die ik ook aan mij kinderen zou geven"
Nieuw: Jersey kaaskroket omhuld met speltpaneermeel
Tholen - De biologische Jerseykaaskroket is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Royal Spelt Snacks. Zoals de bedrijfsnaam al verklapt, zijn alle kroketten en bitterballen van Royal Spelt gemaakt van 100% spelt. "Uiteraard biologisch. Deze kaaskroket wordt echt bijzonder positief ontvangen. Hierin..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Gemaakt met geitenmelk van Hollandse bodem
Nieuw: Goats Goodness - biologische ambachtelijke gelato
Goats Goodness gelato is een premium en ambachtelijke gelato gemaakt van verse biologische geitenmelk. De geitenmelk komt rechtstreeks van boerderij 't Groenewout gelegen in Dirksland. Een ambachtelijk product gemaakt met passie door Loes en haar man Arjen Koudstaal met pure en eerlijke ingrediënten. Goats..... 0 reacties




Uitreiking certificaat op Streekplein Bio-beurs
Erkend Streekproduct voor Biotelli Biologisch Roomijs
Otelli BV uit Haarlem produceert al meer dat 25 jaar ijs- en patisseriespecialiteiten voor de professionele markt. De wens van Otelli om haar maatschappelijk verantwoord ondernemen te onderbouwen met ambachtelijke biologische streekspecialiteiten heeft geleid tot een uniek samenwerkingsverband tussen Otelli..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. De komende tijd hopen wij van onze vakantie te genieten. We wensen iedereen heel fijne feestdagen en een fantastisch 2015 toe.

Op vrijdag 2 januari verschijnt er weer een nieuwe editie van Biojournaal. Ook in het nieuwe jaar is input van onze lezers van harte welkom. We zien persberichten, nieuwtjes en tips met veel belangstelling tegemoet.

Het team van Biojournaal


"Er valt echt iets te beleven in deze winkel"
Fotoreportage EkoPlaza conceptstore Stadhouderskade
Tholen - Donderdag 27 november opende EkoPlaza haar conceptstore aan de Stadhouderskade 93 in Amsterdam. Biojournaal was woensdagavond bij de receptie aanwezig en maakte een uitgebreide fotoreportage waarmee u een goed beeld krijgt van het vernieuwde EkoPlaza-concept, waarin beleving voorop staat. De..... 0 reacties


Bio-softijs bij Bakkerij Raat
Bakkerij Raat staat bekend bij haar klanten als de bakker die niet alleen ambachtelijk brood bakt, maar ook altijd op zoek is naar onderscheidende specialiteiten. Bij voorkeur uit eigen regio. Zo kun je nu in Raats vestiging in Alkmaar terecht voor biologisch softijs. Bakkerij Raat in Alkmaar is dankzij haar..... 0 reacties

Inschrijving 'Favoriete Bioproduct van Nederland' van start
De inschrijving voor de verkiezing van 'mijn favoriete Bioproduct' is gestart. Tot en met 1 september kunnen producenten één van hun producten nomineren. Bionext wil met de verkiezing meer bekendheid geven aan de diversiteit in biologische voedsel en zo nog meer mensen overtuigen van de meerwaarde. Directeur..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: Dinsdag 12 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De redactie gaat genieten van twee weken vakantie. Vanaf dinsdag 12 augustus zullen we jullie weer van al het bio-nieuws voorzien.

Persberichten, tips en nieuwtjes zijn zoals altijd welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Smullen van bio-softijs bij Super Eko Markt
Tholen - Sinds drie weken is bij de Super Eko Markt biologisch softijs met vanillesmaak verkrijgbaar, oftwel 'boerensoftijs'. "Het ijsje is een lekker tussendoortje. De klanten smullen er van. Ik krijg erg goede reacties", vertelt Frank Bouman vanuit zijn winkel aan de Voorstraat 21 in Utrecht. Naast het..... 1 reacties

Fairtrade, proeven & genieten!
Biologische Lentemarkt De Groene Passage: 24 mei
Op zaterdag 24 mei organiseert De Groene Passage in Rotterdam de jaarlijkse Biologische Lentemarkt. Van 10:00 tot 17:00 uur is het plein voor De Groene Passage gevuld met biologische heerlijkheden, beautyproducten, woonaccessoires en heel veel fairtradeartikelen. Belangrijk op de Lentemarkt is 'Fairtrade'...... 0 reacties


Nieuw & trendy: Coco Superfood ijs van Ice Cream Factory
Na er lang naar uitgekeken te hebben zijn ze nu eindelijk binnen: de Coco Superfood ijsjes! Coco Superfood is het resultaat van een zoektocht naar een bijzondere ijssoort waarin meerdere (inter)nationale trends gecombineerd kunnen worden.De Coco Superfood ijsjes zijn samengesteld op basis van kokosmelk. Dit..... 0 reacties


Frecious vertrouwt distributie aan Menken toe
Een kleine 2 jaar geleden startte Leen Menken Foodservice Logistics met de distributie voor webwinkels van levensmiddelen. En zoals inmiddels blijkt, met succes. Het aantal klanten blijft groeien, en ook Frecious vertrouwt nu haar gehele distributie aan Menken toe. Vandaag (maandag 5 mei) start Menken met de..... 0 reacties


Gratis biologisch ijsje bij Apenheul
In de meivakantie, van 26 april tot en met 11 mei 2014, krijgen álle kinderen in Apenheul een gratis ijsje! Apenheul heeft er voor gekozen om alle ijsjes bij Boerderijs af te nemen. Boerderijs levert 100% biologisch ijs en gebruikt uitsluitend Nederlandse zuivel en echt fruit. Dit sluit perfect aan bij de..... 0 reacties

Overeenkomst met H2 Equity Partners
VION verkoopt Oerlemans Foods alsnog
VION en H2 Equity Partners hebben vrijdag 7 maart bekendgemaakt een overeenkomst te zijn aangegaan voor de voorgenomen verkoop van Oerlemans Foods aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Oerlemans Foods is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. De verkoop vloeit voort uit de..... 0 reacties


Fotoreportage: Nederlanders op BioFach 2014
Tholen - De BioFach 2014 is achter de rug. Van 12 tot en met 15 februari presenteerden meer dan 80 Nederlandse bedrijven hun producten aan het internationale publiek. Biojournaal ging bij alle exposanten uit Nederland langs en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken...... 0 reacties


Nederland Land van het Jaar tijdens BioFach 2015
Vandaag (12 februari) is bekend gemaakt dat Nederland Land van het Jaar zal zijn op de BioFach 2015. De beurs zal plaatsvinden in het beurscomplex van Neurenberg van 11 tot en met 14 februari 2015. Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, ondertekende tijdens haar rondgang op de eerste beursdag een..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Op 13 en 14 februari zal er geen nieuwe editie van Biojournaal verschijnen. Dit in verband met ons bezoek aan de BioFach. Maandag 17 februari zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BioFach gepubliceerd worden.

Het team van Biojournaal

"Op deze manier kwamen gewoon niet verder"
Bionext en Libéma organiseren Biobeurs 2015
Bionext gaat samen met Libéma de Biobeurs 2015 organiseren. Deze beurs vindt plaats op 21 en 22 januari in IJsselhallen Zwolle. Bionext-directeur Bavo van den Idsert hierover: "Wat BioVak doet weet ik niet, maar ik weet wel wat wij doen. We hebben als Biohuis, VBP, Biowinkelvereniging en Bionext de knoop..... 1 reacties

Beste lezers,
Donderdag 23 januari verschijnt er in verband met ons bezoek aan de BioVak geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 24 januari zijn we weer terug met onder meer een verslag van de uitreiking van de Ekoland Innovatieprijs en van de bekendmaking van de favoriete biowinkel.

Aanstaande maandag 27 januari verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle exposanten van de BioVak.

Tot ziens op de BioVak!

Beste Biojournaal-lezers,
Het jaar 2013 zit er bijna op. We hopen de komende tijd van onze vakantie te genieten. Daarom is dit de laatste nieuwsbrief die we dit jaar verzenden. Bij deze wensen wij iedereen heel fijne feestdagen en een geweldig 2014 toe.

Donderdag 2 januari ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van 2014. Ook in het komende jaar is input van de lezers van harte welkom. We zien persberichten, tips en nieuwtjes met veel belangstelling tegemoet.  

Het team van Biojournaal


Bio+ introduceert Italiaanse steenoven pizza's
Het diepvriesassortiment van Bio+ is uitgebreid met drie originele steenoven pizza's. De pizza's worden geproduceerd in Italië. Ze zijn te verkrijgen in de smaakvarianten Salami met Rucola en Tomaat, Mozzarella met Rucola en de bekende klassieker de Margherita. De laatste twee smaakvarianten zijn ook nog..... 0 reacties


"Biologische fruit heeft vaak meer smaak"
Videoreportage uitreiking Smaak van NL aan Nice op een stokje
René Eijsink van 'Ik boer goed' heeft afgelopen maandagavond een videoreportage gemaakt van de uitreiking van De Smaak van NL 2013. Ondernemer Nina Weerman van 'Nice op een stokje' werd uitgeroepen tot de winnaar. Nina maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Ze..... 0 reacties


Nina Weerman wint De Smaak van NL 2013
IJsjes van biologisch fruit lekkerste van Nederland
Ondernemer Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar van De Smaak van NL 2013. Weerman maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Dit aardbeienijs veroverde maandag 25 november hart en smaakpapillen van de vakjury. Weerman ontving dé erkenning van..... 0 reacties


"Veel waardering voor de vrolijke uitstraling"
Glutenvrij voor iedereen: Roley's breidt assortiment uit
Tholen - Glutenvrij hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst Market Endeavour met het merk Roley's. Maandagavond 4 november hebben klanten van Natudis en Kroon kennis kunnen maken met de nieuwe productlijn van Roley's. Tijdens de Kerstproeverij v/d Natuur op landgoed Mariënwaerdt konden zij onder meer proeven..... 0 reacties


Drie bio-bedrijven in finale van de Smaak van NL
De negen finalisten van De smaak van NL zijn bekend. Zij presenteerden zich op 24 oktober op de Food Valley Expo. Tijdens de finale op 25 november, in het kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep, wordt bekend gemaakt welk product de Nederlanders het lekkerst vinden. Tot de 9 finalisten behoren ook drie..... 0 reacties


Bio-ijsconcept valt in de prijzen
Pentawards naar biologische ijsmaker B&G Foodfactory
De internationale jury van de Pentawards, de wereldwijde competitie gewijd aan verpakkingsdesign heeft de winnaars van 2013 bekend gemaakt. Het 100 procent biologische ijsconcept van B&G Foodfactory uit Friesland heeft een zilveren Award mogen ontvangen voor haar kwaliteit en creativiteit. Er waren 1400..... 0 reacties

Omzet in eerste halfjaar 2013 bedraagt 498,6 miljoen euro
Biologische omzet met 12,1% gegroeid
Tholen - De biologische omzet bedroeg in de eerste helft van 2013 in totaal 498,6 miljoen euro. Vorig jaar was dit 444,7 miljoen euro. Dit betekent een groei van 12,1% ten opzichte van het eerste half jaar van 2012. Dit alles maakte WUR-onderzoeker Johan Bakker dinsdag 8 oktober tijdens het Bio-Congres in..... 0 reacties

"In 'overige verkoopkanalen' voor 70,1 miljoen euro verkocht"
Biologische voedingverkoop overschrijdt grens van 1 miljard euro
Tholen - Vorig jaar is voor het eerst meer dan 1 miljard euro aan biologische voeding uitgegeven. Dit blijkt uit een aanvullende inventarisatie van de verkoopcijfers door Bionext. In juni bleek al uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2012 dat de reguliere supermarkten, de biologische speciaalzaken en de 'out of..... 0 reacties

Eten bij de boer op Hoeve Sonneclaer: vrijdag 11 oktober
Op vrijdag 11 oktober organiseren Hoeve Sonneclaer en Grand Café Het Huis met de Duivengaten 'Eten bij de boer'. Het betreft een driegangendiner bereidt door chef-kok Marije Dekker van het Huis met de Duivengaten en geserveerd op het erf van Hoeve Sonneclaer. Boer Gerard van Hoeve Sonneclaer geeft een..... 0 reacties


Eerste oerwoudvrije roomijs in de winkelschappen
Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief hebben dinsdag 10 september het eerste oerwoudvrije ijsje onthuld bij ijsfabrikant Frozen Dutch in Amsterdam. Het gaat om roomijs waarvoor de melkkoeien geen Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer gegeten hebben.Voor de teelt van deze soja wordt op grote schaal oerwoud..... 0 reacties


Nieuw in Turijn:
Biogelateria bezorgt biologisch ijs met de fiets
Inwoners van Turijn kunnen deze zomer biologisch ijs aan huis laten bezorgen. Biogelateria bezorgt met de fiets biologisch gecertificeerd ijs en sorbets. Het ijs is ook nog eens glutenvrij. Het bedrijf is eerder ook al bekroond door Slow Food en de regio Piedmont.Men kan kiezen uit een mooi aanbod van ijs..... 1 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 6 augustus
Beste lezers,

De redactie gaat genieten van een twee weken durende vakantie. Daarom vandaag een extra volle editie van Biojournaal. We wensen jullie twee mooie zomerse weken toe. Vanaf maandag 6 augustus zullen we jullie weer van al het bio-nieuws voorzien!

Nieuwtjes, tips en persberichten zien we zoals altijd met belangstelling tegemoet via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Kroon Biologische Verswaren introduceert Lily's Hanna's Raw ijs
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Natudis en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met het biologische merk Lily's Hanna’s Raw. Het assortiment bestaat uit 3 smaakvarianten: Chocolate love energy, Crème caramel coconut bliss en..... 0 reacties


Meer aandacht voor gezonde, biologische en duurzame producten
IJssalons lijken de crisis goed te doorstaan
Als één van de weinige sectoren in de horeca blijft het aanbod van ijssalons gestaag stijgen in ons land. Het aantal ijssalons is in de afgelopen tien jaar met bijna 60% gestegen en is uitgekomen op 525 vestigingen. Bij een gelijkblijvende ontwikkeling zal het aantal ijssalons toenemen tot circa 625..... 0 reacties


"Jeneverbessenijs nieuwste aanwinst in ons assortiment"
Landelijke dekking voor Sonneclaer-ijs
Tholen - Het zijn drukke tijden bij de biologische melkveehouderij Hoeve Sonneclaer. Het ambachtelijke biologische ijs van Sonneclaer wordt sinds dit jaar namelijk landelijk verspreid. "We brengen het ijs inmiddels door heel Nederland rond. We bezorgen één keer per maand aan onze afnemers. Er is een..... 1 reacties


"De VitaSana Best Shop Award geeft de sector een extra stimulans"
VitaSana 2013: 29 en 30 september in Brussel
Tholen - De Belgische bio-vakbeurs VitaSana wordt op 29 en 30 september gehouden in Paleis 3 van Brussels Expo. Dit is de veertiende editie en de organisatie van de vakbeurs voor gezond leven is voor de tweede keer in handen van Nutrimedes. De vakbeurs werd in 2011 van Gent naar Brussel verplaatst...... 0 reacties


Erben Wennermars deelt bio-yoghurtijs uit op rode loper
De film 'Leve Boerenliefde' is gisteren (maandag 13 mei) in première gegaan. De romantische plattelandskomedie Leve Boerenliefde draait vanaf 16 mei in de bioscoop. Ook Erben Wennermars speelt een rolletje in de film en greep zijn kans om zijn biologische yoghurtijs uit te delen op de rode loper. De rode..... 0 reacties


Jos Alofs van Boogaard International overleden
Jos Alofs is vrijdag 19 april op zestigjarige leeftijd overleden. De uitvaart heeft afgelopen vrijdag (26 april) gehouden. Het volgende bericht staat op de website van de Udense Ondernemers Vereniging De Kring: "Ons bereikte het droevige bericht van het plotselinge overlijden van Jos Alofs, oud bestuurslid..... 0 reacties


"Geen mensenhanden nodig bij ons bak- en vulproces"
Van Diermen eerste met biologische slagroom- en chocoladesoesjes
Tholen - Het in Spakenburg gevestigde Van Diermen Masterbakers heeft als eerste biologische slagroom- en chocoladesoesjes op de markt gebracht. "We zijn biologische soesjes gaan ontwikkelen omdat we naar de natuurlijke smaak van vroeger streven, verantwoord en ouderwets lekker", aldus Sales Manager Jan..... 0 reacties

"Meeste Nederlanders volgend jaar ook weer van de partij"
Organisatie kijkt tevreden terug op BioFach/Vivaness 2013
Tholen - Udo Funke, 'director Exhibitions' van de BioFach en Vivaness kijkt met een goed gevoel terug naar de beurs. "We zijn erg blij met het verloop van de beurs. Tijdens BioFach en Vivaness 2013 hebben 2.396 exposanten uit 86 landen een goede indruk achtergelaten op de bezoekers. De bezoekers waren..... 0 reacties


Fotoreportage van Nederlanders op de BioFach
Tholen - Van 13 tot en met 16 februari is in Neurenberg de BioFach 2013 gehouden. De Nederlandse inbreng op de internationale vakbeurs voor biologische producten was groter dan ooit. Zij toonden vier dagen lang hun biologische producten aan het internationale publiek. Biojournaal heeft een uitgebreide..... 0 reacties

Nieuwe editie Biojournaal op 18 februari
Donderdag 14 en vrijdag 15 februari verschijnt er geen nieuwe editie van Biojournaal. Dit in verband met het bezoek aan de BioFach in Neurenberg. Aanstaande maandag (18 februari) verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle Nederlandse standhouders op de BioFach.

Het team van Biojournaal


Nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 gepresenteerd in Vlaanderen
Donderdag 7 februari 2013 heeft Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Landbouw, het nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 voorgesteld op het bedrijf Vermeiren Princeps in Bornem. Dit strategisch plan is het resultaat van samenwerking tussen verschillende actoren die de..... 1 reacties


Fotoreportage van alle stands op BioVak 2013
Tholen - Op 23 en 24 januari werd in Zwolle de BioVak 2013 gehouden. Ook tijdens de zesde editie van de vakbeurs is Biojournaal op pad gegaan om alle standhouders op de foto te zetten. Het resultaat is te zien in deze uitgebreide fotoreportage. De vakbeurs voor de biologische sector trok in totaal 15.283..... 0 reacties


Healthy Planet bewijst dat win-win-win bestaat:
Biologisch eten voor het goede doel
Lekker en betaalbaar biologisch eten op een manier dat zowel mens als milieu ervan profiteren, dat is het idee achter de promotie die Healthy Planet van 14 tot en met 27 januari aanstaande opzet. Het biologische voedingsmerk doneert de komende twee weken een deel van haar opbrengsten aan een goed doel dat..... 0 reacties

"Behoefte aan grootschalige gezamenlijke campagne binnen de bio-branche"
Bionext verlegt focus naar buiten toe in 2013
Tholen - Gisteren (8 januari) blikte Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, al terug op 2012. Hij richt in dit artikel zijn blik vooruit en geeft een overzicht van zijn verwachtingen voor 2013. Eerder gaf de directeur van de ketenorganisatie al aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de..... 1 reacties


Ting presenteert zich op BioVak 2013
Het is al weer een jaar geleden dat Heldens de bedrijfsactiviteiten van Ting heeft overgenomen. Een jaar lang vol uitdagingen zoals het ontwikkelen en op de markt zetten van een compleet nieuw assortiment koelvers maaltijden, variërend van een oer-Hollandse stamppot tot een smaakvolle Mexicaanse..... 0 reacties


Kroon Biologische Verswaren introduceert ambachtelijk ijs van B&G
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Wessanen Benelux en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met vijf biologische ijsvarianten van B&G Foodfactory: vanille-, aardbeien-, citroen-, chocolade- en yoghurt bosvruchtenijs. B&G ijs..... 0 reacties


Fotoreportage en verslag Bio-Congres 2012
Tholen - Gisterenmiddag (10-10-2012) hebben 180 ondernemers, producenten en medewerkers uit de biologische branche het Bio-Congres 2012 bijgewoond. Het congres met het thema 'duurzaamheid smaakt naar meer' werd gehouden bij Triodos Bank in Zeist. Zij organiseerden het congres samen met Bionext. Presentator..... 0 reacties


"Veel te proeven tijdens BioVak 2013"
Nieuwe koelverse maaltijden van Ting slechts het begin
Tholen – Heldens Food BV in Oisterwijk heeft eind vorig jaar de productie van Ting Balanced Food overgenomen. "Wij zijn er van overtuigd dat biologische voeding toekomst heeft. Daarom investeren we met deze overname in biologische kant-en-klaarmaaltijden", zo licht Jos Heerkens de overname toe. De..... 0 reacties


"Bio-keurmerk prachtige manier om te laten zien dat we zuiver ambachtelijk werken"
IJs en chocolade van de bakker, bankier en de marketeer
Tholen - Het moet ergens rond Koninginnedag 2012 geweest zijn dat de bakker, de bankier en de marketeer elkaar tevreden aankeken en de conclusie trokken: 'het is ons gelukt!'. Het Friese bedrijf B&G Foodfactory leverde namelijk in april dit jaar de eerste zes 5-literbakken met ambachtelijk biologisch..... 0 reacties


Biologische supermarkt EkoPlaza Uden sponsort Kidsday
Op zondag 2 september wordt het jaarlijks terugkerende evenement 'kidsday' georganiseerd. Dit evenement is op de eerste plaats bedoeld voor (ernstig-langdurig) zieke kinderen en hun familie. Maar alle kinderen zijn uiteraard van harte welkom. Daarom is Kidsday dan ook gratis toegankelijk voor alle kinderen...... 0 reacties


"Voor breed publiek toegankelijk"
Ting introduceert nieuwe koelverse maaltijden
Tholen - Heldens Tartaar & Filets heeft begin dit jaar de activiteiten van Ting Balanced Food overgenomen. Ting produceert uitsluitend biologische maaltijden en maaltijdcomponenten, waarin enkel verse grondstoffen worden verwerkt. Ting had al een breed scala aan diepvriesmaaltijden in het assortiment...... 0 reacties


"Room, melk en yoghurt van boeren in buurt van onze fabriek"
Green & White introduceert ambachtelijk Boerderijs
Tholen - Green & White B.V. heeft zeer recent het ambachtelijke ijsmerk Boerderijs geïntroduceerd. "We zijn net begonnen met de productie van ons ambachtelijke biologische ijs en het wordt erg goed ontvangen", vertelt Leo Voorwinden. " De ambachtelijkheid van de boerderij bereikbaar maken voor iedereen,..... 1 reacties


Bio+ introduceert Patat Frites
Het assortiment van Bio+ is uitgebreid met lekkere biologische patat frites. De frites zijn voorgebakken in biologische zonnebloemolie en zijn verpakt in een zak van 750 gram. Deze frites zijn naast de frituur ook zeer geschikt voor in de oven. Oerlemans Foods Nederland BVOerlemans Foods is een specialist in..... 2 reacties


Bio-sperziebonenoogst Naturelle van start
Tholen - Gisteren (woensdag 8 augustus) is Naturelle, de biologisch tak van The Greenery, gestart met de oogst van biologische sperziebonen in Flevoland. De sperziebonen hebben een diepvriesbestemming. Volgens Ad Lievense van Naturelle, ligt het veld er, ondanks de overvloedige regen van de afgelopen weken,..... 0 reacties

Kassa Magazine: Vanilla Touch Sweet Cow Dairy Ice Cream is beste vanilleroomijs
Het lekkerste roomijs is Vanilla Touch Sweet Cow Dairy Ice Cream. Dit roomijs, het duurste uit de test, is te koop in de natuurvoedingswinkel EkoPlaza en wordt geproduceerd door Ice Cream Factory.Een testpanel van Kassa Magazine proefde zes verschillende soorten vanille-ijs. Het ijs uit de..... 0 reacties


Wessanen Benelux verzorgt exclusieve distributie Schär diepvrieslijn
Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux met ook een uitgebreid assortiment glutenvrije producten, verzorgt vanaf heden de exclusieve distributie van de gehele Schär diepvrieslijn in Nederland. Dr. Schär is de marktleider in glutenvrije voeding en heeft haar..... 0 reacties


"Alle bio-consumenten moeten onze producten kunnen vinden"
Australian focust op verhogen biologisch aandeel
Tholen – Marcel Gerritsen, directeur van Australian, noemt zichzelf een 'bio-freak'. De biologische levensstijl is er bij hem echt met de paplepel ingegoten. Onder zijn leiding zijn vooral de afgelopen anderhalf jaar grote stappen gezet in de uitbreiding van het biologische gehalte van het..... 0 reacties


Bio+ vernieuwt roomijsassortiment
Bio+ heeft de receptuur, het assortiment en de verpakking van hun roomijs vernieuwd. IJs van Bio+ is nu verkrijgbaar in 2 nieuwe smaakvolle varianten, vanilleroomijs en aardbeienroomijs. Beide verpakkingen hebben een inhoud van 1 liter en zijn in deze combinatie van smaak en inhoud hardlopers binnen de..... 0 reacties

Zoekt telers van basilicum, peterselie, dille, tuinkers en rucola
Herbafrost ziet voldoende kansen voor biologische kruiden
De teelt van biologische kruiden voor de industrie biedt heel wat mogelijkheden. In België is het bedrijf Herbafrost een belangrijke speler in de industriële verwerking ervan tot diepvriesproducten. Sinds 2000 is Herbafrost actief in de productie van biologische kruiden. Het bedrijf heeft twee vestigingen,..... 0 reacties


Nominatie Dutch Design Awards voor Frozen Dutch
Frozen Dutch - de ambachtelijke ijsmakerij met smaken van het seizoen - is één van de finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). Het Amsterdamse bedrijf van Reint Jan Schruring en Reggie Gunn is genomineerd omdat het volgens de jury "als relatief jong bedrijf een..... 0 reacties

Kansen voor export op de Franse biologische markt
Een structurele positie krijgen op de Franse biologische markt zal lastig zijn voor Nederlandse producenten. Toch zijn er kansen. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door LEI Wageningen UR naar de mogelijkheden in de export van biologische producten naar Frankrijk. Frankrijk is de tweede..... 0 reacties


"Oplossing voor thuisbezorgen van dagverse en vriesverse bio-producten"
Honderden bio-pakketten gevuld in koelfaciliteit Leen Menken
Tholen - Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer ondersteunt momenteel twee online aanbieders van bio-producten bij de distributie van hun pakketten. In het pand van de Skal-gecertificeerde logistieke partner in koel en diepvries worden voor De Krat en Streekbox pakketten ingepakt. "Uiteraard..... 1 reacties

"Mijlpaal 1000 licentiehouders EKO-keurmerk in aantocht"
Stichting EKO-keurmerk wil extra dimensie toevoegen aan keurmerk
Tholen - André Brouwer heeft onlangs het team van Stichting EKO-keurmerk versterkt. Hij kan verklappen dat binnen nu en twee weken de mijlpaal van 1000 licentiehouders zal zijn bereikt. "We zijn heel tevreden daarover. Dit is een fors aantal, zeker als je bedenkt dat er in totaal ongeveer 3000 bedrijven..... 0 reacties

Heereco lanceert diepgevroren biologische champignons
In totaal 5800 vierkante meter verdeeld over 3 vestigingen in de Brabantse plaats Uden, met daarnaast vaste leveranciers in de nabije omgeving. Dat is de basis die de biologische champignonkwekerij Heereco in staat stelt om haar klanten het hele jaar te bedienen met biologische witte champignons,..... 0 reacties