Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Diepvries

Rabobank Geldermalsen trakteert op bio-ijs
Vandaag (woensdag 9 mei) vindt de heropening van het Rabobank kantoor in Geldermalsen plaats. Zij trakteren iedere bezoeker tussen 14.00 - 20.00 uur op een biologisch ijsje. Zo melden zij op twitter: "De zon schijnt en het kwik loopt op. Daarnaast is vandaag de heropening van ons kantoor aan de Laan van..... 1 reacties


Coco Frostick: een nieuw 100% plantaardig ijsje
Abbot Kinney's introduceert een verantwoord ijsje: de Coco Frostick. Het nieuwe ijsje is 100% plantaardig, gemaakt van frozen yoghurt van kokosmelk en pure chocolade. Abbot Kinney's Coco Frostick is een nieuwerwetse versie van een ouderwets lekker chocolade-ijsje. Fris-zoet yoghurtijs op basis van romig..... 0 reacties


“Winkel klaar voor het ijsseizoen met vriezerpakket"
Nieuw bio-knijpijs: Fruitboertje
Tholen - Het nieuwe ijsseizoen staat voor de deur. Met het oog daarop breidt Boerderijs het assortiment handijs uit met fruitige knijpijsjes. Het gaat om twee varianten, namelijk Fruitboertje Sinaasappel en Fruitboertje Peer. De waterijsjes zijn bereid met 85% fruit en natuurlijke ingrediënten. "Deze ijsjes..... 0 reacties

George Lockwood:
“Amerikaanse biologische regelgeving rond zeevruchten moet komen”
In iedere willekeurige Amerikaanse supermarkt zijn door het ministerie van Landbouw (USDA) biologisch gecertificeerde producten te vinden - van avocado’s tot ketchup en hondenvoeding. Hierop is echter één uitzondering, want op dit moment is deze certificering niet beschikbaar voor zeevruchten. George..... 0 reacties

Jan Haspelslagh (Ardo) : "100% bio-landbouw? Kan perfect"
Jan Haspeslagh, managing director van diepvriesgigant Ardo, deelt zijn visie en kijk op de bio-landbouw in een interview met het Belgische Gondola. Jan vertelt: "Interessant is dat veel trends eerst in de VS te zien zijn en dan pas bij ons in Nederland. Bio bijvoorbeeld doet het veel beter in de Verenigde..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


B&G Foodfactor helpt bij opzetten nieuwe concepten
"De eerste energie neutrale ijsfabriek"
Tholen - B&G Foodfactory heeft onlangs een nieuwe duurzame fabriek in gebruik genomen. De bio-ijsproducent is sinds 15 januari aan de Dalweg 1B in Surhuisterveen gevestigd. Het nieuwe pand is een stuk groter dan de oude locatie, zo geeft Jos Blom aan. "We zitten nu veel ruimer, het is wel vijf keer zo..... 0 reacties


Trend richting gemaksproducten zet door
Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2018
Tholen - Op de BIOFACH 2018 stonden meer dan 100 Nederlandse exposanten. Het team van Biojournaal bezocht hen allemaal en maakte een uitgebreide fotoreportage. Hierin is uiteraard ook ruimte gemaakt voor verschillende Hollandse beursbezoekers. De Nederlanders presenteerden allerlei nieuwe producten,..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties


Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
Tholen - Het team van Biojournaal heeft tijdens de Bio-beurs alle standhouders bezocht en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage met alle exposanten van de Bio-beurs, Pureness en BioMechaTech te bekijken.Koningin Maxima zorgde op de openingsdag (woensdag 17 januari) voor een..... 0 reacties


"Berry, Tropical en Apple nu ook op een stokje"
Rainbow-ijsje geeft kindermenu kleur
Tholen - Het aanbod van Pip Organic zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Distributeur Future Icecream presenteert deze nieuwe ijsjes de komende dagen op de Horecava in Amsterdam. "Het Rainbow-ijsje is nieuw. Dit ijsje is net als de andere varianten van Pip Organic gemaakt uit puur sap, lekker..... 0 reacties


Nu ook vriesvers fruit van Your Organic Nature
Door de populariteit van onder andere shakes en smoothies en het groeiende aantal kleine huishoudens is vraag ontstaan naar kleinere porties vriesvers fruit. Om in deze behoefte te voorzien introduceert Udea zes varianten 250 grams vriesvers fruitdoosjes van Your Organic Nature. Hiermee kun je jaarrond vers..... 0 reacties


"In nieuwe fabriek gaan we nog meer varianten ontwikkelen"
Bio-ijsproducent B&G Foodfactory wint Ondernemersprijs Achtkarspelen
Tholen - Bio-ijsproducent B&G Foodfactory heeft de Ondernemersprijs Achtkarspelen gewonnen. De wisselbeker en een kunstwerk werd dinsdagavond 28 november door juryvoorzitter Joop Atsma overhandigd aan de eigenaren van de in Surhuisterveen gevestigde ijsfabriek, Jos Blom en Henk van der Heide. De..... 0 reacties


"Coeliakiepatiënten kunnen zonder risico genieten van onze producten"
Lisa's choice nu ook bij Natudis en Kroon
Natudis neemt vanaf deze week alle glutenvrije DKW-producten van Lisa's choice in het assortiment op. En vanaf volgende week kan men bij Kroon Biologische Verswaren de glutenvrije diepvriesproducten van Lisa's choice bestellen. "Hierdoor kunnen we veel meer mensen kennis laten maken met onze biologische..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie..... 0 reacties




Kleurrijke nieuwe bekers voor Frozen Dutch
Tholen - Frozen Dutch introduceert deze week haar nieuwe bekers. Het biologische ijs zal vanaf nu extra makkelijk te herkennen zijn dankzij de zeer kleurrijke bekers. "We gaan de grote bekers met de nieuwe look vanaf nu uitleveren, de kleintjes komen vanaf begin mei. Onder het deksel van de kleine bekertjes..... 0 reacties


'Have a NICE day!'
NICE-ijsseizoen geopend
Tholen - NICE heeft afgelopen vrijdag het ijsseizoen officieel geopend. "Met de eerste mooie dagen van dit jaar is de tijd voor ijsjes weer aangebroken. Dit is iets wat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Daarom besloten we op vrijdag 24 april het NICE-seizoen officieel te openen, met een actie met..... 0 reacties


Transparantie belangrijkste thema volgens boeren-burger-sector-raadpleging
Fotoreportage Bio100 'Waarom biologisch?'
Tholen - Afgelopen zaterdag (28 maart) is de Bio100 bijeenkomst gehouden. Tot de deelnemers behoorden onder meer consumenten, biologische boeren en telers, beleidsmakers, winkeliers en handelaren en producenten. Met deze veelzijdige groep werd nagedacht over de toekomst van biologisch, aan de hand van de..... 0 reacties


Nederlands eerste biologische kaaskroket
Als eerste in Nederland introduceert BD-Totaal een biologische kaaskroket. Tegelijkertijd komt BD-Totaal met een goedgevulde groentekroket. Beide kroketten zijn van het private label Bedeco. "Ons eigen smaakpanel heeft de nieuwe kroketten kritisch getest en het uiteindelijke resultaat mag er zijn", vertelt..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2015
Tholen - Nederland stond als Partnerland volop in de picture tijdens de BIOFACH 2015, die van 11 tot en met 14 februari in Neurenberg gehouden werd. Een recordaantal van 100 Nederlandse bedrijven was aanwezig. Biojournaal maakte een uitgebreide fotoreportage met daarin alle Nederlandse exposanten.Klik hier..... 0 reacties


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2015
Tholen - Nederland stond als Partnerland volop in de picture tijdens de BIOFACH 2015, die van 11 tot en met 14 februari in Neurenberg gehouden werd. Een recordaantal van 100 Nederlandse bedrijven was aanwezig. Biojournaal maakte een uitgebreide fotoreportage met daarin alle Nederlandse exposanten. Klik hier..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met ons bezoek aan de BIOFACH verschijnt op donderdag 12 en vrijdag 13 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Maandag 16 februari verschijnt een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BioFach. Deze editie van de BioFach belooft extra speciaal te worden, aangezien Nederland Partnerland is en dus volop in de belangstelling staat.  

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Fotoreportage met alle exposanten Bio-beurs
Tholen - De eerste editie van de Bio-beurs werd op woensdag 21 en donderdag 22 januari in de IJsselhallen Zwolle gehouden. De Bio-beurs trok in totaal 8.747 bezoekers. Een bezoekersaantal waarover beursorganisator Bionext zeer tevreden is, zo geeft Bionext-directeur Bavo van den Idsert verderop in..... 0 reacties


Fotoreportage met alle exposanten Bio-beurs
Tholen - De eerste editie van de Bio-beurs werd op woensdag 21 en donderdag 22 januari in de IJsselhallen Zwolle gehouden. De Bio-beurs trok in totaal 8.747 bezoekers. Een bezoekersaantal waarover beursorganisator Bionext zeer tevreden is, zo geeft Bionext-directeur Bavo van den Idsert verderop in..... 0 reacties


Frozen food-markt krabbelt overeind dankzij bio-varianten
Na een aantal jaren van dalende verkopen, is er eindelijk beter nieuws in het segment diepvriesproducten. Naar verwachting stijgt het van 22 miljard dollar in 2014 naar 23 miljard dollar in dit jaar. Dit volgens Packaged Facts, een marktonderzoeksbureau in het Amerikaanse Rockville.De frozen food sector..... 0 reacties

Donderdag geen Biojournaal
Donderdag 22 januari zal er in verband met de Bio-beurs in Zwolle geen Biojournaal verschijnen. Vrijdag 23 januari verschijnt weer een nieuwe editie met daarin een verslag van de beurs. Maandag 26 januari publiceren we een uitgebreide fotoreportage met daarin alle exposanten van de Bio-beurs.

Biojournaal is op de Bio-beurs te vinden in stand D.266. Kom gerust langs om je te laten informeren over ons nieuwsmedium en het Handboek Bio 2015/2016. De nieuwste versie van dit naslagwerk voor iedereen in de biologische sector is eind december verschenen. Sta je nog niet in dit handboek? Meld je dan op de beurs aan voor een gratis vermelding. 

Team Biojournaal


Uitreiking certificaat op Streekplein Bio-beurs
Erkend Streekproduct voor Biotelli Biologisch Roomijs
Otelli BV uit Haarlem produceert al meer dat 25 jaar ijs- en patisseriespecialiteiten voor de professionele markt. De wens van Otelli om haar maatschappelijk verantwoord ondernemen te onderbouwen met ambachtelijke biologische streekspecialiteiten heeft geleid tot een uniek samenwerkingsverband tussen Otelli..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. De komende tijd hopen wij van onze vakantie te genieten. We wensen iedereen heel fijne feestdagen en een fantastisch 2015 toe.

Op vrijdag 2 januari verschijnt er weer een nieuwe editie van Biojournaal. Ook in het nieuwe jaar is input van onze lezers van harte welkom. We zien persberichten, nieuwtjes en tips met veel belangstelling tegemoet.

Het team van Biojournaal


"Er valt echt iets te beleven in deze winkel"
Fotoreportage EkoPlaza conceptstore Stadhouderskade
Tholen - Donderdag 27 november opende EkoPlaza haar conceptstore aan de Stadhouderskade 93 in Amsterdam. Biojournaal was woensdagavond bij de receptie aanwezig en maakte een uitgebreide fotoreportage waarmee u een goed beeld krijgt van het vernieuwde EkoPlaza-concept, waarin beleving voorop staat. De..... 0 reacties


Bio-softijs bij Bakkerij Raat
Bakkerij Raat staat bekend bij haar klanten als de bakker die niet alleen ambachtelijk brood bakt, maar ook altijd op zoek is naar onderscheidende specialiteiten. Bij voorkeur uit eigen regio. Zo kun je nu in Raats vestiging in Alkmaar terecht voor biologisch softijs. Bakkerij Raat in Alkmaar is dankzij haar..... 0 reacties

Inschrijving 'Favoriete Bioproduct van Nederland' van start
De inschrijving voor de verkiezing van 'mijn favoriete Bioproduct' is gestart. Tot en met 1 september kunnen producenten één van hun producten nomineren. Bionext wil met de verkiezing meer bekendheid geven aan de diversiteit in biologische voedsel en zo nog meer mensen overtuigen van de meerwaarde. Directeur..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: Dinsdag 12 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De redactie gaat genieten van twee weken vakantie. Vanaf dinsdag 12 augustus zullen we jullie weer van al het bio-nieuws voorzien.

Persberichten, tips en nieuwtjes zijn zoals altijd welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Smullen van bio-softijs bij Super Eko Markt
Tholen - Sinds drie weken is bij de Super Eko Markt biologisch softijs met vanillesmaak verkrijgbaar, oftwel 'boerensoftijs'. "Het ijsje is een lekker tussendoortje. De klanten smullen er van. Ik krijg erg goede reacties", vertelt Frank Bouman vanuit zijn winkel aan de Voorstraat 21 in Utrecht. Naast het..... 1 reacties

Fairtrade, proeven & genieten!
Biologische Lentemarkt De Groene Passage: 24 mei
Op zaterdag 24 mei organiseert De Groene Passage in Rotterdam de jaarlijkse Biologische Lentemarkt. Van 10:00 tot 17:00 uur is het plein voor De Groene Passage gevuld met biologische heerlijkheden, beautyproducten, woonaccessoires en heel veel fairtradeartikelen. Belangrijk op de Lentemarkt is 'Fairtrade'...... 0 reacties


Nieuw & trendy: Coco Superfood ijs van Ice Cream Factory
Na er lang naar uitgekeken te hebben zijn ze nu eindelijk binnen: de Coco Superfood ijsjes! Coco Superfood is het resultaat van een zoektocht naar een bijzondere ijssoort waarin meerdere (inter)nationale trends gecombineerd kunnen worden.De Coco Superfood ijsjes zijn samengesteld op basis van kokosmelk. Dit..... 0 reacties


Frecious vertrouwt distributie aan Menken toe
Een kleine 2 jaar geleden startte Leen Menken Foodservice Logistics met de distributie voor webwinkels van levensmiddelen. En zoals inmiddels blijkt, met succes. Het aantal klanten blijft groeien, en ook Frecious vertrouwt nu haar gehele distributie aan Menken toe. Vandaag (maandag 5 mei) start Menken met de..... 0 reacties


Gratis biologisch ijsje bij Apenheul
In de meivakantie, van 26 april tot en met 11 mei 2014, krijgen álle kinderen in Apenheul een gratis ijsje! Apenheul heeft er voor gekozen om alle ijsjes bij Boerderijs af te nemen. Boerderijs levert 100% biologisch ijs en gebruikt uitsluitend Nederlandse zuivel en echt fruit. Dit sluit perfect aan bij de..... 0 reacties

Overeenkomst met H2 Equity Partners
VION verkoopt Oerlemans Foods alsnog
VION en H2 Equity Partners hebben vrijdag 7 maart bekendgemaakt een overeenkomst te zijn aangegaan voor de voorgenomen verkoop van Oerlemans Foods aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Oerlemans Foods is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. De verkoop vloeit voort uit de..... 0 reacties


Fotoreportage: Nederlanders op BioFach 2014
Tholen - De BioFach 2014 is achter de rug. Van 12 tot en met 15 februari presenteerden meer dan 80 Nederlandse bedrijven hun producten aan het internationale publiek. Biojournaal ging bij alle exposanten uit Nederland langs en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken...... 0 reacties


Nederland Land van het Jaar tijdens BioFach 2015
Vandaag (12 februari) is bekend gemaakt dat Nederland Land van het Jaar zal zijn op de BioFach 2015. De beurs zal plaatsvinden in het beurscomplex van Neurenberg van 11 tot en met 14 februari 2015. Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, ondertekende tijdens haar rondgang op de eerste beursdag een..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
Op 13 en 14 februari zal er geen nieuwe editie van Biojournaal verschijnen. Dit in verband met ons bezoek aan de BioFach. Maandag 17 februari zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BioFach gepubliceerd worden.

Het team van Biojournaal

"Op deze manier kwamen gewoon niet verder"
Bionext en Libéma organiseren Biobeurs 2015
Bionext gaat samen met Libéma de Biobeurs 2015 organiseren. Deze beurs vindt plaats op 21 en 22 januari in IJsselhallen Zwolle. Bionext-directeur Bavo van den Idsert hierover: "Wat BioVak doet weet ik niet, maar ik weet wel wat wij doen. We hebben als Biohuis, VBP, Biowinkelvereniging en Bionext de knoop..... 1 reacties

Beste lezers,
Donderdag 23 januari verschijnt er in verband met ons bezoek aan de BioVak geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 24 januari zijn we weer terug met onder meer een verslag van de uitreiking van de Ekoland Innovatieprijs en van de bekendmaking van de favoriete biowinkel.

Aanstaande maandag 27 januari verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle exposanten van de BioVak.

Tot ziens op de BioVak!

Beste Biojournaal-lezers,
Het jaar 2013 zit er bijna op. We hopen de komende tijd van onze vakantie te genieten. Daarom is dit de laatste nieuwsbrief die we dit jaar verzenden. Bij deze wensen wij iedereen heel fijne feestdagen en een geweldig 2014 toe.

Donderdag 2 januari ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van 2014. Ook in het komende jaar is input van de lezers van harte welkom. We zien persberichten, tips en nieuwtjes met veel belangstelling tegemoet.  

Het team van Biojournaal


Bio+ introduceert Italiaanse steenoven pizza's
Het diepvriesassortiment van Bio+ is uitgebreid met drie originele steenoven pizza's. De pizza's worden geproduceerd in Italië. Ze zijn te verkrijgen in de smaakvarianten Salami met Rucola en Tomaat, Mozzarella met Rucola en de bekende klassieker de Margherita. De laatste twee smaakvarianten zijn ook nog..... 0 reacties


"Biologische fruit heeft vaak meer smaak"
Videoreportage uitreiking Smaak van NL aan Nice op een stokje
René Eijsink van 'Ik boer goed' heeft afgelopen maandagavond een videoreportage gemaakt van de uitreiking van De Smaak van NL 2013. Ondernemer Nina Weerman van 'Nice op een stokje' werd uitgeroepen tot de winnaar. Nina maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Ze..... 0 reacties


Nina Weerman wint De Smaak van NL 2013
IJsjes van biologisch fruit lekkerste van Nederland
Ondernemer Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar van De Smaak van NL 2013. Weerman maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Dit aardbeienijs veroverde maandag 25 november hart en smaakpapillen van de vakjury. Weerman ontving dé erkenning van..... 0 reacties


"Veel waardering voor de vrolijke uitstraling"
Glutenvrij voor iedereen: Roley's breidt assortiment uit
Tholen - Glutenvrij hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst Market Endeavour met het merk Roley's. Maandagavond 4 november hebben klanten van Natudis en Kroon kennis kunnen maken met de nieuwe productlijn van Roley's. Tijdens de Kerstproeverij v/d Natuur op landgoed Mariënwaerdt konden zij onder meer proeven..... 0 reacties


Drie bio-bedrijven in finale van de Smaak van NL
De negen finalisten van De smaak van NL zijn bekend. Zij presenteerden zich op 24 oktober op de Food Valley Expo. Tijdens de finale op 25 november, in het kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep, wordt bekend gemaakt welk product de Nederlanders het lekkerst vinden. Tot de 9 finalisten behoren ook drie..... 0 reacties


Bio-ijsconcept valt in de prijzen
Pentawards naar biologische ijsmaker B&G Foodfactory
De internationale jury van de Pentawards, de wereldwijde competitie gewijd aan verpakkingsdesign heeft de winnaars van 2013 bekend gemaakt. Het 100 procent biologische ijsconcept van B&G Foodfactory uit Friesland heeft een zilveren Award mogen ontvangen voor haar kwaliteit en creativiteit. Er waren 1400..... 0 reacties

Omzet in eerste halfjaar 2013 bedraagt 498,6 miljoen euro
Biologische omzet met 12,1% gegroeid
Tholen - De biologische omzet bedroeg in de eerste helft van 2013 in totaal 498,6 miljoen euro. Vorig jaar was dit 444,7 miljoen euro. Dit betekent een groei van 12,1% ten opzichte van het eerste half jaar van 2012. Dit alles maakte WUR-onderzoeker Johan Bakker dinsdag 8 oktober tijdens het Bio-Congres in..... 0 reacties

"In 'overige verkoopkanalen' voor 70,1 miljoen euro verkocht"
Biologische voedingverkoop overschrijdt grens van 1 miljard euro
Tholen - Vorig jaar is voor het eerst meer dan 1 miljard euro aan biologische voeding uitgegeven. Dit blijkt uit een aanvullende inventarisatie van de verkoopcijfers door Bionext. In juni bleek al uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2012 dat de reguliere supermarkten, de biologische speciaalzaken en de 'out of..... 0 reacties

Eten bij de boer op Hoeve Sonneclaer: vrijdag 11 oktober
Op vrijdag 11 oktober organiseren Hoeve Sonneclaer en Grand Café Het Huis met de Duivengaten 'Eten bij de boer'. Het betreft een driegangendiner bereidt door chef-kok Marije Dekker van het Huis met de Duivengaten en geserveerd op het erf van Hoeve Sonneclaer. Boer Gerard van Hoeve Sonneclaer geeft een..... 0 reacties


Eerste oerwoudvrije roomijs in de winkelschappen
Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief hebben dinsdag 10 september het eerste oerwoudvrije ijsje onthuld bij ijsfabrikant Frozen Dutch in Amsterdam. Het gaat om roomijs waarvoor de melkkoeien geen Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer gegeten hebben.Voor de teelt van deze soja wordt op grote schaal oerwoud..... 0 reacties


Nieuw in Turijn:
Biogelateria bezorgt biologisch ijs met de fiets
Inwoners van Turijn kunnen deze zomer biologisch ijs aan huis laten bezorgen. Biogelateria bezorgt met de fiets biologisch gecertificeerd ijs en sorbets. Het ijs is ook nog eens glutenvrij. Het bedrijf is eerder ook al bekroond door Slow Food en de regio Piedmont.Men kan kiezen uit een mooi aanbod van ijs..... 1 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 6 augustus
Beste lezers,

De redactie gaat genieten van een twee weken durende vakantie. Daarom vandaag een extra volle editie van Biojournaal. We wensen jullie twee mooie zomerse weken toe. Vanaf maandag 6 augustus zullen we jullie weer van al het bio-nieuws voorzien!

Nieuwtjes, tips en persberichten zien we zoals altijd met belangstelling tegemoet via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Kroon Biologische Verswaren introduceert Lily's Hanna's Raw ijs
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Natudis en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met het biologische merk Lily's Hanna’s Raw. Het assortiment bestaat uit 3 smaakvarianten: Chocolate love energy, Crème caramel coconut bliss en..... 0 reacties


Meer aandacht voor gezonde, biologische en duurzame producten
IJssalons lijken de crisis goed te doorstaan
Als één van de weinige sectoren in de horeca blijft het aanbod van ijssalons gestaag stijgen in ons land. Het aantal ijssalons is in de afgelopen tien jaar met bijna 60% gestegen en is uitgekomen op 525 vestigingen. Bij een gelijkblijvende ontwikkeling zal het aantal ijssalons toenemen tot circa 625..... 0 reacties


"Jeneverbessenijs nieuwste aanwinst in ons assortiment"
Landelijke dekking voor Sonneclaer-ijs
Tholen - Het zijn drukke tijden bij de biologische melkveehouderij Hoeve Sonneclaer. Het ambachtelijke biologische ijs van Sonneclaer wordt sinds dit jaar namelijk landelijk verspreid. "We brengen het ijs inmiddels door heel Nederland rond. We bezorgen één keer per maand aan onze afnemers. Er is een..... 1 reacties


"De VitaSana Best Shop Award geeft de sector een extra stimulans"
VitaSana 2013: 29 en 30 september in Brussel
Tholen - De Belgische bio-vakbeurs VitaSana wordt op 29 en 30 september gehouden in Paleis 3 van Brussels Expo. Dit is de veertiende editie en de organisatie van de vakbeurs voor gezond leven is voor de tweede keer in handen van Nutrimedes. De vakbeurs werd in 2011 van Gent naar Brussel verplaatst...... 0 reacties


Erben Wennermars deelt bio-yoghurtijs uit op rode loper
De film 'Leve Boerenliefde' is gisteren (maandag 13 mei) in première gegaan. De romantische plattelandskomedie Leve Boerenliefde draait vanaf 16 mei in de bioscoop. Ook Erben Wennermars speelt een rolletje in de film en greep zijn kans om zijn biologische yoghurtijs uit te delen op de rode loper. De rode..... 0 reacties


Jos Alofs van Boogaard International overleden
Jos Alofs is vrijdag 19 april op zestigjarige leeftijd overleden. De uitvaart heeft afgelopen vrijdag (26 april) gehouden. Het volgende bericht staat op de website van de Udense Ondernemers Vereniging De Kring: "Ons bereikte het droevige bericht van het plotselinge overlijden van Jos Alofs, oud bestuurslid..... 0 reacties


"Geen mensenhanden nodig bij ons bak- en vulproces"
Van Diermen eerste met biologische slagroom- en chocoladesoesjes
Tholen - Het in Spakenburg gevestigde Van Diermen Masterbakers heeft als eerste biologische slagroom- en chocoladesoesjes op de markt gebracht. "We zijn biologische soesjes gaan ontwikkelen omdat we naar de natuurlijke smaak van vroeger streven, verantwoord en ouderwets lekker", aldus Sales Manager Jan..... 0 reacties

"Meeste Nederlanders volgend jaar ook weer van de partij"
Organisatie kijkt tevreden terug op BioFach/Vivaness 2013
Tholen - Udo Funke, 'director Exhibitions' van de BioFach en Vivaness kijkt met een goed gevoel terug naar de beurs. "We zijn erg blij met het verloop van de beurs. Tijdens BioFach en Vivaness 2013 hebben 2.396 exposanten uit 86 landen een goede indruk achtergelaten op de bezoekers. De bezoekers waren..... 0 reacties


Fotoreportage van Nederlanders op de BioFach
Tholen - Van 13 tot en met 16 februari is in Neurenberg de BioFach 2013 gehouden. De Nederlandse inbreng op de internationale vakbeurs voor biologische producten was groter dan ooit. Zij toonden vier dagen lang hun biologische producten aan het internationale publiek. Biojournaal heeft een uitgebreide..... 0 reacties

Nieuwe editie Biojournaal op 18 februari
Donderdag 14 en vrijdag 15 februari verschijnt er geen nieuwe editie van Biojournaal. Dit in verband met het bezoek aan de BioFach in Neurenberg. Aanstaande maandag (18 februari) verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle Nederlandse standhouders op de BioFach.

Het team van Biojournaal


Nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 gepresenteerd in Vlaanderen
Donderdag 7 februari 2013 heeft Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Landbouw, het nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 voorgesteld op het bedrijf Vermeiren Princeps in Bornem. Dit strategisch plan is het resultaat van samenwerking tussen verschillende actoren die de..... 1 reacties


Fotoreportage van alle stands op BioVak 2013
Tholen - Op 23 en 24 januari werd in Zwolle de BioVak 2013 gehouden. Ook tijdens de zesde editie van de vakbeurs is Biojournaal op pad gegaan om alle standhouders op de foto te zetten. Het resultaat is te zien in deze uitgebreide fotoreportage. De vakbeurs voor de biologische sector trok in totaal 15.283..... 0 reacties


Healthy Planet bewijst dat win-win-win bestaat:
Biologisch eten voor het goede doel
Lekker en betaalbaar biologisch eten op een manier dat zowel mens als milieu ervan profiteren, dat is het idee achter de promotie die Healthy Planet van 14 tot en met 27 januari aanstaande opzet. Het biologische voedingsmerk doneert de komende twee weken een deel van haar opbrengsten aan een goed doel dat..... 0 reacties

"Behoefte aan grootschalige gezamenlijke campagne binnen de bio-branche"
Bionext verlegt focus naar buiten toe in 2013
Tholen - Gisteren (8 januari) blikte Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, al terug op 2012. Hij richt in dit artikel zijn blik vooruit en geeft een overzicht van zijn verwachtingen voor 2013. Eerder gaf de directeur van de ketenorganisatie al aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de..... 1 reacties


Ting presenteert zich op BioVak 2013
Het is al weer een jaar geleden dat Heldens de bedrijfsactiviteiten van Ting heeft overgenomen. Een jaar lang vol uitdagingen zoals het ontwikkelen en op de markt zetten van een compleet nieuw assortiment koelvers maaltijden, variërend van een oer-Hollandse stamppot tot een smaakvolle Mexicaanse..... 0 reacties


Kroon Biologische Verswaren introduceert ambachtelijk ijs van B&G
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Wessanen Benelux en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met vijf biologische ijsvarianten van B&G Foodfactory: vanille-, aardbeien-, citroen-, chocolade- en yoghurt bosvruchtenijs. B&G ijs..... 0 reacties


Fotoreportage en verslag Bio-Congres 2012
Tholen - Gisterenmiddag (10-10-2012) hebben 180 ondernemers, producenten en medewerkers uit de biologische branche het Bio-Congres 2012 bijgewoond. Het congres met het thema 'duurzaamheid smaakt naar meer' werd gehouden bij Triodos Bank in Zeist. Zij organiseerden het congres samen met Bionext. Presentator..... 0 reacties


"Veel te proeven tijdens BioVak 2013"
Nieuwe koelverse maaltijden van Ting slechts het begin
Tholen – Heldens Food BV in Oisterwijk heeft eind vorig jaar de productie van Ting Balanced Food overgenomen. "Wij zijn er van overtuigd dat biologische voeding toekomst heeft. Daarom investeren we met deze overname in biologische kant-en-klaarmaaltijden", zo licht Jos Heerkens de overname toe. De..... 0 reacties


"Bio-keurmerk prachtige manier om te laten zien dat we zuiver ambachtelijk werken"
IJs en chocolade van de bakker, bankier en de marketeer
Tholen - Het moet ergens rond Koninginnedag 2012 geweest zijn dat de bakker, de bankier en de marketeer elkaar tevreden aankeken en de conclusie trokken: 'het is ons gelukt!'. Het Friese bedrijf B&G Foodfactory leverde namelijk in april dit jaar de eerste zes 5-literbakken met ambachtelijk biologisch..... 0 reacties


Biologische supermarkt EkoPlaza Uden sponsort Kidsday
Op zondag 2 september wordt het jaarlijks terugkerende evenement 'kidsday' georganiseerd. Dit evenement is op de eerste plaats bedoeld voor (ernstig-langdurig) zieke kinderen en hun familie. Maar alle kinderen zijn uiteraard van harte welkom. Daarom is Kidsday dan ook gratis toegankelijk voor alle kinderen...... 0 reacties


"Voor breed publiek toegankelijk"
Ting introduceert nieuwe koelverse maaltijden
Tholen - Heldens Tartaar & Filets heeft begin dit jaar de activiteiten van Ting Balanced Food overgenomen. Ting produceert uitsluitend biologische maaltijden en maaltijdcomponenten, waarin enkel verse grondstoffen worden verwerkt. Ting had al een breed scala aan diepvriesmaaltijden in het assortiment...... 0 reacties


"Room, melk en yoghurt van boeren in buurt van onze fabriek"
Green & White introduceert ambachtelijk Boerderijs
Tholen - Green & White B.V. heeft zeer recent het ambachtelijke ijsmerk Boerderijs geïntroduceerd. "We zijn net begonnen met de productie van ons ambachtelijke biologische ijs en het wordt erg goed ontvangen", vertelt Leo Voorwinden. " De ambachtelijkheid van de boerderij bereikbaar maken voor iedereen,..... 1 reacties


Bio+ introduceert Patat Frites
Het assortiment van Bio+ is uitgebreid met lekkere biologische patat frites. De frites zijn voorgebakken in biologische zonnebloemolie en zijn verpakt in een zak van 750 gram. Deze frites zijn naast de frituur ook zeer geschikt voor in de oven. Oerlemans Foods Nederland BVOerlemans Foods is een specialist in..... 2 reacties