Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Diepvries


Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
Tholen - Met meer dan 100 Nederlandse exposanten was ons land ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd op de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari). Het aantal Hollandse standhouders was zelfs nog hoger dan in 2015, het jaar waarin Nederland Partnerland was. Volgend jaar is er hopelijk ruimte voor nog meer..... 0 reacties

Beste Biojournaal-lezers,
In verband met het bezoek aan de BIOFACH in Neurenberg (15-18 februari) publiceren we op donderdag 16 en vrijdag 17 februari geen nieuwe editie van Biojournaal. Vanaf maandag 20 februari verschijnt Biojournaal wel weer. In deze nieuwsbrief zal een uitgebreide fotoreportage van de Nederlanders op de BIOFACH te vinden zijn. Lenneke Pors-Schot en Vincent Verboom zijn namens Biojournaal aanwezig op de beurs.

Met vriendelijke groet,

Het team van Biojournaal


Colruyt-groep voorziet twee supermarkten van propeenkoeling
De Belgische retailer Colruyt heeft twee gerenoveerde supermarkten voorzien van koelsystemen op basis van de koolwaterstof propeen - ook bekend onder de naam propyleen. In december 2014 maakte de Belgische supermarktketen bekend volledig over te stappen op de toepassing van natuurlijke..... 0 reacties


Wederzijdse erkenning biologische certificaten
Biologisch in China = biologisch in Nieuw-Zeeland
China en Nieuw-Zeeland hebben op 14 november een historisch akkoord gesloten. De landen kwamen overeen elkaars gecertificeerde biologische producten als zodanig te erkennen. Dat betekent dat een Chinees certificaat ook in Nieuw-Zeeland geldig is en andersom. Het is het eerste akkoord dat China sluit met een..... 0 reacties


Nieuw: ACAI Pads
Deze week introduceert Udea Biologische ACAI Pads voor in de diepvries. Acai is een donkerpaarse bes die groeit in het noorden van Brazilië. De Acai bes is geroemd om haar gezonde eigenschappen. De bes is zeer rijk aan anti-oxidanten en voedingsvezels. Daarnaast bevat het gezonde omega 3 en 9 vetten. Wat kun..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Lenneke met zwangerschapsverlof
Dag Lenneke, hallo Vincent
In de afgelopen zes jaar wist Lenneke 'haar' Biojournaal op de kaart te zetten en groeide ze zelf uit tot het gezicht van onze nieuwsbrief. Vorig jaar moesten we haar al drie weken missen op kantoor. Na haar bruiloft reisde Lenneke met haar Leroy af naar Zuid-Afrika voor een heerlijke vakantie. Nu, ongeveer..... 3 reacties


Antwerpse student bezorgt Paleta-ijs per bakfiets
"Een biologisch ijsje met een vleugje alcohol"
"Een biologisch ijsje op een stokje, gemaakt van echt fruit, kruiden en soms een vleugje alcohol", dat is kernkrachtig gezegd het idee achter paleta-ijs, een van origine Mexicaanse specialiteit. Dat liet Thomas vander Avert, die het ijsje aanbiedt, zich ontvallen aan Het Laatste Nieuws. De student rijdt..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 8 augustus
Beste Biojournaal-lezers,

De Biojournaal-redactie gaat de komende twee weken van vakantie genieten. Op maandag 8 augustus verschijnt weer een nieuwe editie van Biojournaal en zullen we jullie dus weer elke werkdag van al het bio-nieuws voorzien. Persberichten, nieuwtjes en tips zijn ook na de vakantie van harte welkom via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Toespitsen op (rood) fruit in diepvries-AGF
Bio-aandeel flink toegenomen bij SonderJansen
Tholen - SonderJansen stond in februari weer eens op de Biofach in Neurenberg. Daar hadden ze een goede reden voor. Het in Rosmalen gevestigde bedrijf dat focust op de import, export en productie van diepvries-AGF heeft de vraag naar biologische producten de laatste jaren flink zien toenemen. "We merken..... 0 reacties


België nieuwe markt voor koel- en vriespakketbezorger Menken
Na Nederland levert Menken nu ook in België koel en vries pakketten met speciale multi-temperatuur bestelwagens. Na een geslaagde pilot in België wordt het koel/vries transportnetwerk daar verder uitgerold. Klanten zijn online aanbieders van levensmiddelen.De pilot is gestart met bestaande klanten van..... 0 reacties

"Bio-boerderij Meulenhorst heeft lekkerste boerenijs van Oost-Nederland"
Het lekkerste boerenvanille-ijs van Oost-Nederland komt van biologisch melkveebedrijf De Meulenhorst, ten zuiden van Ommen. Op landgoed Eerder Achterbroek leveren de melkkoeien van Marianne en Heico de basis voor het boerderij-ijs. "We zijn in hart en nieren biologisch. Mooi dat nu blijkt dat dat ook te..... 0 reacties

Volgende nieuwsbrief maandag 30 mei
Beste lezers,

Morgen zult u de Biojournaal-nieuwsbrief voor een keertje missen. We vertrekken namelijk vanmiddag met ons hele team naar Parijs om daar ons 20-jarig jubileum te vieren. Maandag 30 mei zijn we weer terug met al het biologische nieuws. Alvast een goed weekend toegewenst!

Pieter Boekhout


Consumenten ontmoeten leveranciers
Fotoreportage Lentemarkt de Groene Passage
Tholen - Traditioneel viert de Groene Passage met de Lentemarkt de start van het nieuwe seizoen. Op het plein voor de Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam presenteerden afgelopen zaterdag 21 mei zo'n 50 leveranciers hun producten. Ze kregen op de markt de kans om met de consumenten in gesprek te..... 0 reacties

Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief


Nieuw: Diepvries blauwe bessen van PureBlu
Na het blauwe bessensap is er een nieuw product van PureBlu: los ingevroren blauwe bessen in zakken van 1 kilo. Edo Biewinga en Maria Buitenkamp telen biologische blauwe bessen in Drenthe en introduceerden vorig jaar onder de naam PureBlu 100% puur blauwe bessensap. Nu is er een volgend PureBlu product: een..... 0 reacties



Beste lezers,
Donderdag 23 januari verschijnt er in verband met ons bezoek aan de BioVak geen nieuwe editie van Biojournaal. Vrijdag 24 januari zijn we weer terug met onder meer een verslag van de uitreiking van de Ekoland Innovatieprijs en van de bekendmaking van de favoriete biowinkel.

Aanstaande maandag 27 januari verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle exposanten van de BioVak.

Tot ziens op de BioVak!

Beste Biojournaal-lezers,
Het jaar 2013 zit er bijna op. We hopen de komende tijd van onze vakantie te genieten. Daarom is dit de laatste nieuwsbrief die we dit jaar verzenden. Bij deze wensen wij iedereen heel fijne feestdagen en een geweldig 2014 toe.

Donderdag 2 januari ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van 2014. Ook in het komende jaar is input van de lezers van harte welkom. We zien persberichten, tips en nieuwtjes met veel belangstelling tegemoet.  

Het team van Biojournaal


Bio+ introduceert Italiaanse steenoven pizza's
Het diepvriesassortiment van Bio+ is uitgebreid met drie originele steenoven pizza's. De pizza's worden geproduceerd in Italië. Ze zijn te verkrijgen in de smaakvarianten Salami met Rucola en Tomaat, Mozzarella met Rucola en de bekende klassieker de Margherita. De laatste twee smaakvarianten zijn ook nog..... 0 reacties


"Biologische fruit heeft vaak meer smaak"
Videoreportage uitreiking Smaak van NL aan Nice op een stokje
René Eijsink van 'Ik boer goed' heeft afgelopen maandagavond een videoreportage gemaakt van de uitreiking van De Smaak van NL 2013. Ondernemer Nina Weerman van 'Nice op een stokje' werd uitgeroepen tot de winnaar. Nina maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Ze..... 0 reacties


Nina Weerman wint De Smaak van NL 2013
IJsjes van biologisch fruit lekkerste van Nederland
Ondernemer Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar van De Smaak van NL 2013. Weerman maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Dit aardbeienijs veroverde maandag 25 november hart en smaakpapillen van de vakjury. Weerman ontving dé erkenning van..... 0 reacties


"Veel waardering voor de vrolijke uitstraling"
Glutenvrij voor iedereen: Roley's breidt assortiment uit
Tholen - Glutenvrij hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst Market Endeavour met het merk Roley's. Maandagavond 4 november hebben klanten van Natudis en Kroon kennis kunnen maken met de nieuwe productlijn van Roley's. Tijdens de Kerstproeverij v/d Natuur op landgoed Mariënwaerdt konden zij onder meer proeven..... 0 reacties


Drie bio-bedrijven in finale van de Smaak van NL
De negen finalisten van De smaak van NL zijn bekend. Zij presenteerden zich op 24 oktober op de Food Valley Expo. Tijdens de finale op 25 november, in het kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep, wordt bekend gemaakt welk product de Nederlanders het lekkerst vinden. Tot de 9 finalisten behoren ook drie..... 0 reacties


Bio-ijsconcept valt in de prijzen
Pentawards naar biologische ijsmaker B&G Foodfactory
De internationale jury van de Pentawards, de wereldwijde competitie gewijd aan verpakkingsdesign heeft de winnaars van 2013 bekend gemaakt. Het 100 procent biologische ijsconcept van B&G Foodfactory uit Friesland heeft een zilveren Award mogen ontvangen voor haar kwaliteit en creativiteit. Er waren 1400..... 0 reacties

Omzet in eerste halfjaar 2013 bedraagt 498,6 miljoen euro
Biologische omzet met 12,1% gegroeid
Tholen - De biologische omzet bedroeg in de eerste helft van 2013 in totaal 498,6 miljoen euro. Vorig jaar was dit 444,7 miljoen euro. Dit betekent een groei van 12,1% ten opzichte van het eerste half jaar van 2012. Dit alles maakte WUR-onderzoeker Johan Bakker dinsdag 8 oktober tijdens het Bio-Congres in..... 0 reacties

"In 'overige verkoopkanalen' voor 70,1 miljoen euro verkocht"
Biologische voedingverkoop overschrijdt grens van 1 miljard euro
Tholen - Vorig jaar is voor het eerst meer dan 1 miljard euro aan biologische voeding uitgegeven. Dit blijkt uit een aanvullende inventarisatie van de verkoopcijfers door Bionext. In juni bleek al uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2012 dat de reguliere supermarkten, de biologische speciaalzaken en de 'out of..... 0 reacties

Eten bij de boer op Hoeve Sonneclaer: vrijdag 11 oktober
Op vrijdag 11 oktober organiseren Hoeve Sonneclaer en Grand Café Het Huis met de Duivengaten 'Eten bij de boer'. Het betreft een driegangendiner bereidt door chef-kok Marije Dekker van het Huis met de Duivengaten en geserveerd op het erf van Hoeve Sonneclaer. Boer Gerard van Hoeve Sonneclaer geeft een..... 0 reacties


Eerste oerwoudvrije roomijs in de winkelschappen
Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief hebben dinsdag 10 september het eerste oerwoudvrije ijsje onthuld bij ijsfabrikant Frozen Dutch in Amsterdam. Het gaat om roomijs waarvoor de melkkoeien geen Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer gegeten hebben.Voor de teelt van deze soja wordt op grote schaal oerwoud..... 0 reacties


Nieuw in Turijn:
Biogelateria bezorgt biologisch ijs met de fiets
Inwoners van Turijn kunnen deze zomer biologisch ijs aan huis laten bezorgen. Biogelateria bezorgt met de fiets biologisch gecertificeerd ijs en sorbets. Het ijs is ook nog eens glutenvrij. Het bedrijf is eerder ook al bekroond door Slow Food en de regio Piedmont.Men kan kiezen uit een mooi aanbod van ijs..... 1 reacties

Volgende nieuwsbrief: maandag 6 augustus
Beste lezers,

De redactie gaat genieten van een twee weken durende vakantie. Daarom vandaag een extra volle editie van Biojournaal. We wensen jullie twee mooie zomerse weken toe. Vanaf maandag 6 augustus zullen we jullie weer van al het bio-nieuws voorzien!

Nieuwtjes, tips en persberichten zien we zoals altijd met belangstelling tegemoet via info@biojournaal.nl.

Groeten,

De redactie van Biojournaal


Kroon Biologische Verswaren introduceert Lily's Hanna's Raw ijs
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Natudis en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met het biologische merk Lily's Hanna’s Raw. Het assortiment bestaat uit 3 smaakvarianten: Chocolate love energy, Crème caramel coconut bliss en..... 0 reacties


Meer aandacht voor gezonde, biologische en duurzame producten
IJssalons lijken de crisis goed te doorstaan
Als één van de weinige sectoren in de horeca blijft het aanbod van ijssalons gestaag stijgen in ons land. Het aantal ijssalons is in de afgelopen tien jaar met bijna 60% gestegen en is uitgekomen op 525 vestigingen. Bij een gelijkblijvende ontwikkeling zal het aantal ijssalons toenemen tot circa 625..... 0 reacties


"Jeneverbessenijs nieuwste aanwinst in ons assortiment"
Landelijke dekking voor Sonneclaer-ijs
Tholen - Het zijn drukke tijden bij de biologische melkveehouderij Hoeve Sonneclaer. Het ambachtelijke biologische ijs van Sonneclaer wordt sinds dit jaar namelijk landelijk verspreid. "We brengen het ijs inmiddels door heel Nederland rond. We bezorgen één keer per maand aan onze afnemers. Er is een..... 1 reacties


"De VitaSana Best Shop Award geeft de sector een extra stimulans"
VitaSana 2013: 29 en 30 september in Brussel
Tholen - De Belgische bio-vakbeurs VitaSana wordt op 29 en 30 september gehouden in Paleis 3 van Brussels Expo. Dit is de veertiende editie en de organisatie van de vakbeurs voor gezond leven is voor de tweede keer in handen van Nutrimedes. De vakbeurs werd in 2011 van Gent naar Brussel verplaatst...... 0 reacties


Erben Wennermars deelt bio-yoghurtijs uit op rode loper
De film 'Leve Boerenliefde' is gisteren (maandag 13 mei) in première gegaan. De romantische plattelandskomedie Leve Boerenliefde draait vanaf 16 mei in de bioscoop. Ook Erben Wennermars speelt een rolletje in de film en greep zijn kans om zijn biologische yoghurtijs uit te delen op de rode loper. De rode..... 0 reacties


Jos Alofs van Boogaard International overleden
Jos Alofs is vrijdag 19 april op zestigjarige leeftijd overleden. De uitvaart heeft afgelopen vrijdag (26 april) gehouden. Het volgende bericht staat op de website van de Udense Ondernemers Vereniging De Kring: "Ons bereikte het droevige bericht van het plotselinge overlijden van Jos Alofs, oud bestuurslid..... 0 reacties


"Geen mensenhanden nodig bij ons bak- en vulproces"
Van Diermen eerste met biologische slagroom- en chocoladesoesjes
Tholen - Het in Spakenburg gevestigde Van Diermen Masterbakers heeft als eerste biologische slagroom- en chocoladesoesjes op de markt gebracht. "We zijn biologische soesjes gaan ontwikkelen omdat we naar de natuurlijke smaak van vroeger streven, verantwoord en ouderwets lekker", aldus Sales Manager Jan..... 0 reacties

"Meeste Nederlanders volgend jaar ook weer van de partij"
Organisatie kijkt tevreden terug op BioFach/Vivaness 2013
Tholen - Udo Funke, 'director Exhibitions' van de BioFach en Vivaness kijkt met een goed gevoel terug naar de beurs. "We zijn erg blij met het verloop van de beurs. Tijdens BioFach en Vivaness 2013 hebben 2.396 exposanten uit 86 landen een goede indruk achtergelaten op de bezoekers. De bezoekers waren..... 0 reacties


Fotoreportage van Nederlanders op de BioFach
Tholen - Van 13 tot en met 16 februari is in Neurenberg de BioFach 2013 gehouden. De Nederlandse inbreng op de internationale vakbeurs voor biologische producten was groter dan ooit. Zij toonden vier dagen lang hun biologische producten aan het internationale publiek. Biojournaal heeft een uitgebreide..... 0 reacties

Nieuwe editie Biojournaal op 18 februari
Donderdag 14 en vrijdag 15 februari verschijnt er geen nieuwe editie van Biojournaal. Dit in verband met het bezoek aan de BioFach in Neurenberg. Aanstaande maandag (18 februari) verschijnt in Biojournaal een uitgebreide fotoreportage met daarin alle Nederlandse standhouders op de BioFach.

Het team van Biojournaal


Nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 gepresenteerd in Vlaanderen
Donderdag 7 februari 2013 heeft Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Landbouw, het nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013-2017 voorgesteld op het bedrijf Vermeiren Princeps in Bornem. Dit strategisch plan is het resultaat van samenwerking tussen verschillende actoren die de..... 1 reacties


Fotoreportage van alle stands op BioVak 2013
Tholen - Op 23 en 24 januari werd in Zwolle de BioVak 2013 gehouden. Ook tijdens de zesde editie van de vakbeurs is Biojournaal op pad gegaan om alle standhouders op de foto te zetten. Het resultaat is te zien in deze uitgebreide fotoreportage. De vakbeurs voor de biologische sector trok in totaal 15.283..... 0 reacties


Healthy Planet bewijst dat win-win-win bestaat:
Biologisch eten voor het goede doel
Lekker en betaalbaar biologisch eten op een manier dat zowel mens als milieu ervan profiteren, dat is het idee achter de promotie die Healthy Planet van 14 tot en met 27 januari aanstaande opzet. Het biologische voedingsmerk doneert de komende twee weken een deel van haar opbrengsten aan een goed doel dat..... 0 reacties

"Behoefte aan grootschalige gezamenlijke campagne binnen de bio-branche"
Bionext verlegt focus naar buiten toe in 2013
Tholen - Gisteren (8 januari) blikte Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, al terug op 2012. Hij richt in dit artikel zijn blik vooruit en geeft een overzicht van zijn verwachtingen voor 2013. Eerder gaf de directeur van de ketenorganisatie al aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de..... 1 reacties


Ting presenteert zich op BioVak 2013
Het is al weer een jaar geleden dat Heldens de bedrijfsactiviteiten van Ting heeft overgenomen. Een jaar lang vol uitdagingen zoals het ontwikkelen en op de markt zetten van een compleet nieuw assortiment koelvers maaltijden, variërend van een oer-Hollandse stamppot tot een smaakvolle Mexicaanse..... 0 reacties


Kroon Biologische Verswaren introduceert ambachtelijk ijs van B&G
Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Wessanen Benelux en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, breidt haar ijsassortiment uit met vijf biologische ijsvarianten van B&G Foodfactory: vanille-, aardbeien-, citroen-, chocolade- en yoghurt bosvruchtenijs. B&G ijs..... 0 reacties


Fotoreportage en verslag Bio-Congres 2012
Tholen - Gisterenmiddag (10-10-2012) hebben 180 ondernemers, producenten en medewerkers uit de biologische branche het Bio-Congres 2012 bijgewoond. Het congres met het thema 'duurzaamheid smaakt naar meer' werd gehouden bij Triodos Bank in Zeist. Zij organiseerden het congres samen met Bionext. Presentator..... 0 reacties


"Veel te proeven tijdens BioVak 2013"
Nieuwe koelverse maaltijden van Ting slechts het begin
Tholen – Heldens Food BV in Oisterwijk heeft eind vorig jaar de productie van Ting Balanced Food overgenomen. "Wij zijn er van overtuigd dat biologische voeding toekomst heeft. Daarom investeren we met deze overname in biologische kant-en-klaarmaaltijden", zo licht Jos Heerkens de overname toe. De..... 0 reacties


"Bio-keurmerk prachtige manier om te laten zien dat we zuiver ambachtelijk werken"
IJs en chocolade van de bakker, bankier en de marketeer
Tholen - Het moet ergens rond Koninginnedag 2012 geweest zijn dat de bakker, de bankier en de marketeer elkaar tevreden aankeken en de conclusie trokken: 'het is ons gelukt!'. Het Friese bedrijf B&G Foodfactory leverde namelijk in april dit jaar de eerste zes 5-literbakken met ambachtelijk biologisch..... 0 reacties


Biologische supermarkt EkoPlaza Uden sponsort Kidsday
Op zondag 2 september wordt het jaarlijks terugkerende evenement 'kidsday' georganiseerd. Dit evenement is op de eerste plaats bedoeld voor (ernstig-langdurig) zieke kinderen en hun familie. Maar alle kinderen zijn uiteraard van harte welkom. Daarom is Kidsday dan ook gratis toegankelijk voor alle kinderen...... 0 reacties


"Voor breed publiek toegankelijk"
Ting introduceert nieuwe koelverse maaltijden
Tholen - Heldens Tartaar & Filets heeft begin dit jaar de activiteiten van Ting Balanced Food overgenomen. Ting produceert uitsluitend biologische maaltijden en maaltijdcomponenten, waarin enkel verse grondstoffen worden verwerkt. Ting had al een breed scala aan diepvriesmaaltijden in het assortiment...... 0 reacties


"Room, melk en yoghurt van boeren in buurt van onze fabriek"
Green & White introduceert ambachtelijk Boerderijs
Tholen - Green & White B.V. heeft zeer recent het ambachtelijke ijsmerk Boerderijs geïntroduceerd. "We zijn net begonnen met de productie van ons ambachtelijke biologische ijs en het wordt erg goed ontvangen", vertelt Leo Voorwinden. " De ambachtelijkheid van de boerderij bereikbaar maken voor iedereen,..... 1 reacties


Bio+ introduceert Patat Frites
Het assortiment van Bio+ is uitgebreid met lekkere biologische patat frites. De frites zijn voorgebakken in biologische zonnebloemolie en zijn verpakt in een zak van 750 gram. Deze frites zijn naast de frituur ook zeer geschikt voor in de oven. Oerlemans Foods Nederland BVOerlemans Foods is een specialist in..... 2 reacties


Bio-sperziebonenoogst Naturelle van start
Tholen - Gisteren (woensdag 8 augustus) is Naturelle, de biologisch tak van The Greenery, gestart met de oogst van biologische sperziebonen in Flevoland. De sperziebonen hebben een diepvriesbestemming. Volgens Ad Lievense van Naturelle, ligt het veld er, ondanks de overvloedige regen van de afgelopen weken,..... 0 reacties

Kassa Magazine: Vanilla Touch Sweet Cow Dairy Ice Cream is beste vanilleroomijs
Het lekkerste roomijs is Vanilla Touch Sweet Cow Dairy Ice Cream. Dit roomijs, het duurste uit de test, is te koop in de natuurvoedingswinkel EkoPlaza en wordt geproduceerd door Ice Cream Factory.Een testpanel van Kassa Magazine proefde zes verschillende soorten vanille-ijs. Het ijs uit de..... 0 reacties


Wessanen Benelux verzorgt exclusieve distributie Schär diepvrieslijn
Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux met ook een uitgebreid assortiment glutenvrije producten, verzorgt vanaf heden de exclusieve distributie van de gehele Schär diepvrieslijn in Nederland. Dr. Schär is de marktleider in glutenvrije voeding en heeft haar..... 0 reacties


"Alle bio-consumenten moeten onze producten kunnen vinden"
Australian focust op verhogen biologisch aandeel
Tholen – Marcel Gerritsen, directeur van Australian, noemt zichzelf een 'bio-freak'. De biologische levensstijl is er bij hem echt met de paplepel ingegoten. Onder zijn leiding zijn vooral de afgelopen anderhalf jaar grote stappen gezet in de uitbreiding van het biologische gehalte van het..... 0 reacties


Bio+ vernieuwt roomijsassortiment
Bio+ heeft de receptuur, het assortiment en de verpakking van hun roomijs vernieuwd. IJs van Bio+ is nu verkrijgbaar in 2 nieuwe smaakvolle varianten, vanilleroomijs en aardbeienroomijs. Beide verpakkingen hebben een inhoud van 1 liter en zijn in deze combinatie van smaak en inhoud hardlopers binnen de..... 0 reacties

Zoekt telers van basilicum, peterselie, dille, tuinkers en rucola
Herbafrost ziet voldoende kansen voor biologische kruiden
De teelt van biologische kruiden voor de industrie biedt heel wat mogelijkheden. In België is het bedrijf Herbafrost een belangrijke speler in de industriële verwerking ervan tot diepvriesproducten. Sinds 2000 is Herbafrost actief in de productie van biologische kruiden. Het bedrijf heeft twee vestigingen,..... 0 reacties


Nominatie Dutch Design Awards voor Frozen Dutch
Frozen Dutch - de ambachtelijke ijsmakerij met smaken van het seizoen - is één van de finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). Het Amsterdamse bedrijf van Reint Jan Schruring en Reggie Gunn is genomineerd omdat het volgens de jury "als relatief jong bedrijf een..... 0 reacties

Kansen voor export op de Franse biologische markt
Een structurele positie krijgen op de Franse biologische markt zal lastig zijn voor Nederlandse producenten. Toch zijn er kansen. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door LEI Wageningen UR naar de mogelijkheden in de export van biologische producten naar Frankrijk. Frankrijk is de tweede..... 0 reacties


"Oplossing voor thuisbezorgen van dagverse en vriesverse bio-producten"
Honderden bio-pakketten gevuld in koelfaciliteit Leen Menken
Tholen - Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer ondersteunt momenteel twee online aanbieders van bio-producten bij de distributie van hun pakketten. In het pand van de Skal-gecertificeerde logistieke partner in koel en diepvries worden voor De Krat en Streekbox pakketten ingepakt. "Uiteraard..... 1 reacties

"Mijlpaal 1000 licentiehouders EKO-keurmerk in aantocht"
Stichting EKO-keurmerk wil extra dimensie toevoegen aan keurmerk
Tholen - André Brouwer heeft onlangs het team van Stichting EKO-keurmerk versterkt. Hij kan verklappen dat binnen nu en twee weken de mijlpaal van 1000 licentiehouders zal zijn bereikt. "We zijn heel tevreden daarover. Dit is een fors aantal, zeker als je bedenkt dat er in totaal ongeveer 3000 bedrijven..... 0 reacties

Heereco lanceert diepgevroren biologische champignons
In totaal 5800 vierkante meter verdeeld over 3 vestigingen in de Brabantse plaats Uden, met daarnaast vaste leveranciers in de nabije omgeving. Dat is de basis die de biologische champignonkwekerij Heereco in staat stelt om haar klanten het hele jaar te bedienen met biologische witte champignons,..... 0 reacties

Yoghurtijs van Frozz deze zomer ook op Schiphol
HMSHost exploiteert deze zomer het yoghurtijs-concept Frozz vanuit een grote stalen container op het Jan Dellaertplein op Schiphol.Bij Frozz wordt de verse Nederlandse yoghurt bevroren op het moment dat iemand bestelt. Het ijs wordt gemaakt van 100 procent biologische melk van Nederlandse bodem. Het ijs..... 0 reacties


Biologische piepers bij Apenheul
Vanaf 2012 zijn de biologische frites van McCain te verkrijgen in Apenheul. Met de overstap naar biologische frites benadrukken Apenheul en McCain de ambitie zich in te zetten voor natuurbehoud en duurzaamheid. De bio-frites worden inmiddels verkocht bij bijna alle horeca van Apenheul. Met deze (h)eerlijke..... 0 reacties


Bionext Jaarverslag 2011: succesvolle start
In mei 2011 hebben biologische boeren en tuinders, verwerkers, handelsbedrijven en retailers hun krachten gebundeld in Bionext. En dat heeft direct zijn vruchten afgeworpen. Een kleine greep uit de resultaten:Miljoenen consumenten zijn voorgelicht over biologische via de campagnes Lekker naar de Boer, Proef..... 0 reacties

Nu ook Javaanse pindasoep in assortiment diepvriessoepen van BD-Totaal
BD-Totaal in Houten heeft haar assortiment diepvriessoepen uitgebreid met een overheerlijke Javaanse pindasoep. "Wij zijn enthousiast over deze vegetarische soep met diverse groenten en echte gemalen pinda's. Een waardevolle aanvulling op ons assortiment. Het product heeft inmiddels haar weg naar horeca en..... 0 reacties


Kramer en Ritsma bij presentatie in Dalfsen
Erbens Natuurijs: Bio-ijs van Wennermars
Tholen - Oud-schaatser Erben Wennermars heeft gisteren op de boerderij van zijn ouders zijn eigen biologische ijs geïntroduceerd. De presentatie in Dalfsen werd door ongeveer 200 volwassenen en zo'n 100 kinderen bijgewoond. Bekende schaatsers Rintje Ritsma en Sven Kramer waren er ook bij. Evenals..... 0 reacties


Bio-areaal met 19% gestegen
Vlaamse minister-president presenteert biorapport 2011
De Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft gisteren op een bio-boerderij in Ternat het jaarrapport van de biologische landbouw gepresenteerd.Het biorapport 2011 geeft een actueel overzicht van de biologische sector in Vlaanderen. Het presenteert de belangrijkste kengetallen van de..... 0 reacties


Komt vers ijs maken
IJsmeester Mario van Dolomiti IJssalon nu ook op locatie
Vanaf heden bestaat de mogelijkheid, dat ijsmeester Mario van Dolomiti IJssalon bij u op locatie vers ijs komt draaien. Mario komt dan bij u op bezoek met een ijsmachine en u kunt dan zien, hoe er op ambachtelijke wijze ijs wordt gemaakt. Vanzelfsprekend is het ijs puur en natuurlijk, zoals u dat van ons..... 0 reacties


Bionext, Biohuis, VBP en 'oude Productwerkgroepen' om tafel
Inrichting Ketengroepen gestart
Op dinsdag 20 maart zijn vertegenwoordigers van het Biohuis, de Vereniging Biologische Producenten en Handel (VBP) en de 'oude Productwerkgroepen' bij elkaar geweest om met de mensen van Bionext te overleggen over de nieuwe inrichting van de Ketengroepen.De Productwerkgroepen die onder het netwerk Bioconnect..... 0 reacties


"Op deftige manier 'mainstream' betreden"
Biologische NatuurFrituur bestormt Vlaamse markt
Tholen – NatuurFrituur uit Gent is genomineerd voor de Vlaamse Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. De mobiele frietkraam is onder leiding van Lucie Evers uitgegroeid tot een economisch, sociaal en ecologisch duurzaam project. Alles wat over de toonbank van de frituur gaat is biologisch. Evers kiest..... 0 reacties


"De pure fruitsmaak overheerst"
Biologisch ijs bij 't Heusdens IJshuys
Tholen - Klanten kunnen bij 't Heusdens IJshuys vanaf heden ook terecht voor biologische ijs. "Het ligt sinds vandaag (15-03-12) bij ons in de vitrine. Het zijn twee smaken, mango en aardbei. Beide smaken worden erg goed ontvangen, maar we merken een lichte voorkeur voor de mango", vertelt Kees van Dijk,..... 0 reacties


"Goede voorverpakte maaltijdsalade gat in de markt"
Bio-fastfoodrestaurant eat2Be één jaar open
Tholen - Op 12 maart 2011 opende in Groningen het eerste volledig biologische fastfoodrestaurant, gisteren een jaar geleden dus. Christiaan Zwarteveen en Leon Schuitemaker zijn de ondernemers die achter dit concept zitten. "We hebben echt een heel mooi jaar achter de rug, met oneindig veel leuke reacties...... 1 reacties

Hoe kunnen we effectiever communiceren over het duurzame van bio-voeding?
Het gangbare marktsegment 'vergroent', in de vorm van meer en minder onderbouwde claims op het terrein van duurzaamheid. Onderzoekers van het LEI hebben onderzocht welke cues op verpakkingen ervoor zorgen dat voedingsproducten, op een minder bewust niveau, als duurzaam en als aantrekkelijk worden gezien.Hoe..... 1 reacties

IJssalon Verdonk laat proeven van biologisch fruitijs
De ijssalons in Noord-Holland zijn weer open. Na de Elfstedenkou, enkele weken geleden, is het nu weer rond vijftien graden en dat leidde direct tot drukte bij, bijvoorbeeld, Heijnis in Beverwijk.Maar ook ijssalon Verdonk in Heemskerk ging weer open. Volgens ijsmaker Cornelisse van Heijnis zijn er dit jaar..... 0 reacties


Amsterdam RAI stapt over op biologische frites van McCain
Vanaf 15 februari 2012 is de biologische frites van McCain de standaard fritessoort van Amsterdam RAI. Daarmee is de RAI het eerste Convention Centre in Europa die deze 100% duurzame frites serveert aan al haar gasten. Met de overstap naar duurzame frites onderstreept Amsterdam RAI haar ambitie om in 2013 de..... 0 reacties


"IQF een groot voordeel voor de verwerkingstijd"
Nu ook bio-kaas in IQF-conditie bij World Wide Cheese
Tholen - Albert Roozendaal kan aankondigen dat World Wide Cheese uit De Goorn een industriële stroom kaas toevoegt aan het assortiment. Het gaat om kaas in IQF-conditie (Individual Quick Frozen). "Dit is binnen de biologische branche in kaas een vernieuwing. We bieden dit in verschillende maatvarianten aan..... 0 reacties

Wereldwijde bio-omzet bereikt 44,5 miljard euro
De wereldwijde omzet in biologische producten heeft in 2010 in totaal 44,5 miljard euro bereikt. Dit meldt de IFOAM. De sector groeide aanzienlijk in de VS en vele Europese landen. De meest indrukwekkende omzetstijging kan opgetekend worden in de Verenigde Staten. Daar steeg de omzet met 2 miljard dollar...... 0 reacties