Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bakker zou prima aanvulling zijn"

Publiek enthousiast over duurzame markt Smaaq in Gorinchem

De Langendijk was afgelopen zaterdag voor de eerste maal het decor voor Smaaq, de duurzame markt van Gorinchem. Van schoenenpoetser tot kledingmaker; van Italiaanse delicatessen tot een ambachtelijk gemaakt ijsje van de Betuwse boerderij, er was van alles te beleven. Dit was exact het idee van de initiatiefnemers van deze markt; er voor zorgen dat de Langendijk weer een sfeervol middelpunt in de stad zou worden.

In de toekomst komen er nog meerdere nieuwe kramen bij vertelt Peter van Cromwell Road aan de Langendijk. "Het publiek was enthousiast maar wilde nog meer en dat is ook de bedoeling in de komende weken. De volgende keer zal er een groenteboer zijn die zijn gerechten ook ter plekke klaarmaakt. Een bakker zou bijvoorbeeld ook een prima aanvulling zijn op deze Smaaq-volle markt."

Dit was de eerste markt in een reeks van zeven die tot en met eind juni gehouden worden. Steeds worden er producten gepresenteerd die een biologisch, duurzaam of streek karakter dragen. De Q in het woord SMAAQ staat voor kwaliteit; het uitgangspunt van deze markt. De volgende Smaaq-markt is op zaterdag 21 april. Peter: "Wij hopen dat het weer en vooral de zon dan nog beter zijn best doet. Aan de kwaliteit van de aangeboden 'koopwaar' zal het zeker niet liggen."

Bron: DeStadGorinchem


Publicatiedatum: