Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MoestuinCoach helpt kinderen meer groenten eten

Het project van Moesie de MoestuinCoach gaat in maart van start. Het project richt zich op kinderen tot en met 12 jaar en begeleid hen een seizoen lang met een eigen minimoestuintje in de achtertuin of op balkon. Zo leren kinderen op een leuke manier hoe groente groeit en hoe lekker het kan zijn. Inschrijven kan via de website www.moestuincoach.nl.

Wat is de MoestuinCoach

De moestuincoach is een goed doel en heeft als doel om iedereen te laten zien hoe leuk, lekker en makkelijk moestuinieren is. Samen zorgen we er dan voor dat we minder voedselkilometers maken, minder eten weggooien en gezonder eten. De MoestuinCoach 'Moesie' begeleid iedereen een heel kweekseizoen lang via social media van eind februari tot oktober, zo staan de deelnemers er nooit alleen voor.


Moestuin doet kinderen groente eten

Een moestuin is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam en door de opzet van Moesie een echte gezinsactiviteit. Onderzoek wijst uit dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder een moestuin (bron: Britse krant The Times). De kinderen gingen van een gemiddelde van 1,9 stuks groenten en fruit per dag naar 4,5 stuks. Dit is in lijn met de ervaringen van de ouders die meedoen met het MoestuinCoach project.

933 kilogram geoogst

Door het grote succes in de regio Amersfoort in 2011 gaat Moesie dit jaar landelijk minimoestuintjes begeleiden. Het project begint in maart en inschrijven kan nog via www.moestuincoach.nl.

De minimoestuintjes van 1 vierkante meter kunnen overal staan, in achtertuinen, balkons, maar ook bij scholen, kinderdagverblijven en bij de buiten schoolse opvang (BSO). In 2011 hadden we meer dan 325 moestuintjes, bereikte we meer dan 1.100 kinderen en hebben ruim 933 kilogram groenten en kruiden geoogst en opgegeten. In 2012 gaan we dit met zijn allen hopelijk verbeteren.

Voor meer informatie: www.moestuincoach.nl
Publicatiedatum: