Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Juist slanker door volle melkproducten"

De consumptie van volle melkproducten leidt niet tot een verhoogde kans op overgewicht. Wetenschappers beweren echter het tegendeel: wie volle melkproducten eet, blijft slanker. Ze bekeken voor de review de resultaten van zestien studies. Personen die volle zuivelproducten zoals roomboter, slagroom en volle melk consumeerden hadden een lager lichaamsgewicht, minder gewichtstoename en een kleinere kans op overgewicht in vergelijking met personen die vetarme melkproducten aten. Voor het risico van diabetes of hart- en vaataandoeningen waren de resultaten niet zo duidelijk. Maar de consumptie van volle melkproducten leidde niet tot een verhoogde kans op deze ziektes.

De resultaten van de review bevestigen opnieuw dat vetrijke producten niet zo schadelijk zijn als lange tijd gedacht werd. De wetenschappers vermoeden dat de aanwezigheid van vetten in zuivelproducten leidt tot een sneller en langer aanhoudend verzadigingsgevoel. Bovendien kunnen de vetzuren in melkproducten een gunstig effect hebben op de genexpressie en hormonale werking waardoor er meer energie wordt verbrand door het lichaam.

Bron: Bibliotheek Ortho


Publicatiedatum: