Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog tot en met 22 juli

Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid

Nog tot en met zondag 22 juli kleurt het 'Luisterplein' op de Gentse Feesten weer helemaal bio! Geniet er niet alleen van een stevige muzikale agenda, maar ga er ook lekker biologisch de dorst lessen en honger stillen.



Feesten met bio

Het epicentrum van bio ligt tijdens de Gentse Feesten opnieuw op het François Laurentplein dat tien dagen lang omgedoopt wordt tot ‘Luisterplein.’ Van 11 uur 's morgens tot 1 uur 's nachts kan je er doorlopend genieten van gratis optredens van beloftevolle én gevestigde artiesten, big bands, jazz & folk ensembles, singer-songwriters ... Maar het is ook dé ideale plek om de unieke smaken van bio te ontdekken. In een gezellige sfeer kan je er dagelijks genieten van 100% biologische catering: met lekkere tapas, boterhammen en biologische dranken in glas. Ontdek het volledige programma.

Kinderpicknick met brooddoos

Dagelijks onthalen poppenspelers van 'Puppetbuskers' de kinderen en hun ouders rond 13 uur voor een biopicknick met figurentheater. De kinderen krijgen een brooddoos met lekkere bio-boterhammen, een stuk fruit, yoghurt en een gebakje. En de brooddoos die mogen ze mee naar huis krijgen en mag begin september hopelijk een nieuw leven beginnen op school. De biopicknick is elke middag tussen 12.00 - 14.00 uur.



Biobierproeverij

Om 19u is er ook telkens een proeverij met biologische bieren. Er zijn op dat tijdstip ook poëtische interventies en vanaf 20 uur presentatie door Mensen Zeggen Dingen.



Andere plekken met bio

Voor de vierde keer op rij wordt Vooruit deze zomer omgetoverd tot dé comedy hotspot bij uitstek. Ze werken voor 10 dagen helemaal bio in de keuken en ook zoveel mogelijk met lokaal geproduceerd voedsel.
Naar goede gewoonte is er op zondag van 8 tot 13 uur telkens biomarkt op het Koningin Maria Hendrikaplein.
Tot slot kan je uiteraard steeds op ontdekking bij de vele vaste adressen met bio in Gent, kijk www.biopunten.be

Het bio-gebeuren komt tot stand met de steun van BioFresh en VLAM.
Publicatiedatum: