Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-aandeel in omzet naar 5,8%

Rewe publiceert duurzaamheidsrapport 2017

Rewe heeft haar online-duurzaamheidsrapport voor het jaar 2017 onder de titel 'Tradition. Vielfalt. Zukunft.' ('Traditie. Veelzijdigheid. Toekomst') gepubliceerd. Met het rapport documenteert het bedrijf haar duurzame engagement binnen de vier zuilen van haar duurzaamheidsstrategie: 'groene producten', 'energie, klimaat en milieu', 'medewerkers' en 'maatschappelijk engagement'.

Rewe maakt al sinds 2008 actuele cijfers over de ontwikkeling van haar duurzame engagement bekend. "We merken heel duidelijk de continue groeiende betekenis van het onderwerp duurzaamheid voor onze klanten, voor NGO's en andere stakeholders. Als coöperatief traditiebedrijf zit duurzaamheid sinds de jaren '90 in onze bedrijfscultuur verankert en bekommeren we ons om de duurzame verdere ontwikkeling van producten en services", aldus Lionel Souque, bestuursvoorzitter van Rewe, naar aanleiding van de publicatie van het rapport. "Duurzamere producten worden steeds belangrijker en zijn tegenwoordig een zwaartepunt binnen ons werk", aldus Lionel. Dit is onder andere duidelijk te zien aan het continu groeiende aandeel aan bio-producten. Zo steeg het aandeel van bio-producten in de totale omzet bij de Rewe-supermarkten tussen 2015 en 2017 van 5,1 procent naar 5,8 procent. Met name de categorie groenten en fruit droeg hier sterk aan bij. In deze categorie nam het aandeel van bio-producten aan de totale omzet toe van 9,9 procent (2015) naar 11,6 procent (2017).

Lees hier het duurzaamheidsrapport. 
Publicatiedatum: