Tijd voor biologische certificering op eigen plek
Jacob: "We zitten alweer 13 maanden op onze eigen plek! De zomer is in aantocht en de eerste snede ligt in de baal: we genieten van de natuur in alle opzichten. We hebben behalve de winkel nu alle gebouwen in gebruik voor zoogkoeien en kalveren die moeten aanwennen. De oude koeienschuur is omgebouwd van grupstal naar potstal met stro en is afgelopen winter volledig bezet geweest. We zijn met maar liefst 40 kalveren gegroeid in het afgelopen jaar en het bouwland is enorm uitgebreid; we telen nu 40 hectare zomer en wintergranen met hulp van een biologische akkerbouwer. We hebben oases voor bijen en weidevogels ingericht om onze akkers heen... En we hebben tegenover de winkel een heuse vergaderruimte gemaakt, om in stijl iedereen te kunnen ontvangen."Zaterdag 16 juni 10:00-16:00: Boerderij Eyckenstein houdt open dag
De ondernemers ontvangen aanstaande zaterdag graag geïnteresseerden op het bedrijf. "Om mee te vieren dat we een jaar bestaan, om de dieren en het bedrijf te zien of om producten te kopen. We hebben op ons erf Jersey knuffel kalfjes en Marans kuikens om te aaien. Boer en boerin gaan graag met je in gesprek, maar we hebben ook een lezing over de wilde bij en haar rol in de natuurinclusieve landbouw. We hebben de chef kok van Zino Urban Bistro bereid gevonden om gedurende de hele dag een gerechtje te bereiden, of je kunt vers vlees kopen voor thuis. We hebben ijsjes en lekkere hapjes en drankjes en live muziek op het erf en de kinderen kunnen een stierenknutsel maken of met hun ouders samen een informatieve speurtocht op en langs ons erf volgen. En dit allemaal op het mooie bosrijke landgoed Eyckenstein, je bezoek aan de open dag is uitstekend te combineren met een boswandeling of fietstocht, direct vanaf ons erf!"Zaterdag 16 juni 17:00: Landgoed diner in de graanakker
Voor meer informatie: info@jerseyvleesbestellen.nl