Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioboerderij De Levensbron:

"Bio-aardbeien zijn het lekkerste fruit"

"Een goede biologische aardbei is het lekkerste fruit dat er is. En dan nog het beste vers van de struik geplukt", zegt bioteler Maarten Van Gool. Bij bioboerderij De Levensbron telen ze biologische aardbeien in volle grond, niet op substraat of hydrocultuur. Een vruchtbare bodem is daarom belangrijk. "Om de bodem luchtig te houden, doen we aan vruchtwisseling. We strooien ook stro tussen de gewassen om de luchtvochtigheid lager te houden zodanig dat ze minder problemen hebben met schimmels", vertelt hij. "Omdat je in de biologische teelt nauwelijks kan spuiten tegen schimmels en andere ziektes en insecten, zijn preventieve maatregelen ook eens zo belangrijk."

Bron: Bio Mijn Natuur
Publicatiedatum: