Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaresse Natuurlijk Smullen vertelt over Joodse oma

Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis

Speciaal op 5 mei is het patatje oorlog bij biologische snackbar Natuurlijk Smullen omgedoopt tot Patatje Vrede: (h)eerlijke verse ongeschilde patat met bionaise, satésaus en ui. Patatje Vrede is de hele dag verkrijgbaar. Daarnaast wordt er dit jaar ook een bijzondere familiegeschiedenis gedeeld in de snackbar aan de Jan van Galenstraat 78. Eigenaresse Helen Geul vertelt haar verhaal om 14:00 uur, 16:00 uur, 18:00 uur en 20:00 uur.

Een bijzondere familiegeschiedenis

Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen doet al een aantal jaar mee met de 5 mei viering. Ze vindt dat iedereen, mens, dier en zelfs aardappel, recht heeft op een waardig leven. Dit jaar heeft de vrijheidsmaaltijd onverwacht een persoonlijk tintje voor de snackbarpsychologe, zoals ze liefkozend door haar buurtgenoten wordt genoemd.

Afgelopen zomer kwam Helen Geul er bij toeval achter dat haar oma Sara, die ze nooit heeft gekend, joods was. Sara en haar vier kinderen overleefden de oorlog simpelweg omdat ze met een katholiek getrouwd was. Dat gold ook voor Sara's vader (die hertrouwd was) en zus. De rest van deze uitgebreide en zeer kinderrijke Rotterdamse familie was vogelvrij en werd in 1942 geheel weggevaagd.

Deze schokkende ontdekking heeft ervoor gezorgd dat Helen zich nu nog meer bewust is van het belang van vrede, verdraagzaamheid en vrijheid. Op 5 mei deelt zij daarom niet alleen graag haar vredespatat met jullie, maar ook haar verhaal. Een vertelling die tragisch is en tot nadenken dwingt.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat haar vertelsels, of de patat, zwaar op de maag liggen. De in zonnebloemolie gebakken friet is licht verteerbaar en Helen heeft een bijzonder goed gevoel voor humor. Dat laatste zou overigens wel eens joods erfgoed kunnen zijn...

Entree: gratis, Patatje Vrede is verkrijgbaar voor 3 euro. De opbrengst gaat naar de bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: