Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers

In Frankrijk mag binnenkort op het etiket van 'vegetarisch vlees' geen vleesbenaming meer staan. Een wetsvoorstel van Jean-Baptiste Moreau (van de partij 'La République En Marche!' van president Macron) hierover is door het Franse Parlement goedgekeurd. De termen 'vegetarische hamburger' of 'vegetarische worst' zijn dus niet langer toegestaan. Bij herhaaldelijke overtreding kan de boete oplopen tot 300.000 euro. De indiener van het wetsvoorstel is overigens veehouder, wat zijn bezwaar enigszins kan verklaren. Op twitter claimt hij dat dit verbod zal helpen om valse claims te bestrijden en de consument beter te informeren over wat ze eten.

Discussie ook in Nederland

In Nederland werd vorig jaar al gediscussieerd over het gebruik van vleesbenamingen voor vleesvervangers. De NVWA sommeerde de Vegetarische Slager toen om een aantal van zijn productnamen te wijzigen. De organisatie noemde sommige namen verwarrend en misleidend. Een week later werd toen bekend dat ze de etiketten niet hoefden aan te passen. De klacht ging met name over de aanduidingen op de website van de Vegetarische Slager.

Publicatiedatum: