Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding

Vakdocent François Brandt van het Bakery Institute in Zaandam is onlangs aan de slag gegaan met tritordeumbloem en -volkorenmeel. Dit Spaanse graan vermaalt molenaar Raoul Schyns van De Commandeursmolen in Mechelen tot biologische meel en bloem. Het bijzondere aan tritordeum is dat het 40 procent minder gluteneiwitten bevat dan tarwe, wat mensen met een glutengevoeligheid meer ruimte geeft om toch brood te eten. Raoul noemt het een innovatie in smaak, kwaliteit en duurzaamheid.

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Bakkerswereld


Publicatiedatum: