Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander Bernaerts, Naturim:

"Werking uienolie op wortelvlieg opnieuw vastgesteld"

In 2017 zijn er in Frankrijk twee onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd met Psila Protect (korrels geïmpregneerd met uienolie). In beide gevallen zijn de resultaten op wortelvlieg positief, zo geeft Sander Bernaerts van Naturim aan.

Één onderzoek is uitgevoerd door Sileban Normandie (proefstation voor groententeelt Normandië). In dit onderzoek werden 3 strategieën vergeleken: Volledig chemisch, insectengaas en Psila Protect. In het object met Psila Protect (waarbij toch 1 keer chemisch werd ingegrepen) was uiteindelijk beduidend minder schade door wortelvlieg dan in het object met enkel chemische middelen. De schade van wortelvlieg in de objecten met Psila Protect was op een vergelijkbaar laag niveau dan onder het insectengaas.



Voor het tweede jaar voerde ook Agribiovar (vereniging van biologische producenten) een test uit met Psila Protect. In dit onderzoek werd slechts één ras in het object met uienkorrels aangetast (1,25% schade). In het object zonder Psila protect was de schade gemiddeld 7% over alle rassen. Uit dit onderzoek bleek een duidelijke rasgevoeligheid voor wortelvlieg.

Psila Protect:
  1. Nieuw geurdispensers zijn eenvoudiger te vullen, goed afsluitbaar en goed zichtbaar;
  2. Psila Protect staat op de inputlijst.

Links naar het onderzoek:
Onderzoek Sileban Normandië.
Onderzoek Agribiovar (vertaald naar Nederlands).

Voor meer informatie: sander@naturim.nl, 06 81086041
Publicatiedatum: