Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sprekers BioBorrel: Krispijn van den Dries en Annemarie Kruize

Hoe biologisch willen we onze bio-groenten eigenlijk hebben?

Voor de BioBorrel van aanstaande maandag 19 maart zijn inmiddels al meer dan zestig aanmeldingen uit het hele land binnen gekomen. "We hebben twee spraakmakende sprekers uitgenodigd en we kijken zoals altijd uit naar hun presentaties en de levendige discussie achteraf", vertelt Thomas van Hasselt, één van de initiatiefnemers van de BioBorrel. De BioBorrel zal plaatsvinden van 18:00 tot 20:00 uur in de Expozaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.



Na banken, retailers en beleidsmakers aan het woord te hebben gelaten, ligt het accent deze keer op het begin van de keten. Bio-boer Krispijn van den Dries (BioRomeo) zal ingaan op de rol van de boer in de korte(re) keten. En Annemarie Kruize, Sales Manager van De Bolster Biologische Zaden neemt de aanwezigen tijdens de BioBorrel mee in het vraagstuk: Hoe biologisch willen we als sector onze biologische groenten eigenlijk hebben? Hoe logisch is het dat het zaadje, waarmee de groente geteeld wordt, ook gifvrij geproduceerd is? En wat is de realiteit van dit moment? Dit onderwerp brengt ons bij een interessant discussiepunt: Hoe principieel zijn we eigenlijk als biologische keten? Ook zal Annemarie met de toehoorders delen hoe het is om als pionierende veredelaar je positie staande te houden tussen de grote zaadmultinationals.

Voor meer informatie (aanmelden kan nog): www.debioborrel.nl

Publicatiedatum: