Chef Alexandre Gauthier van La Grenouillère (bekroond met 2 Michelinsterren en No.64 op The World's Best Restaurants).
Alexandre Gauthier
Restaurant La Grenouillère in La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), bekroond met twee Michelinsterren en nummer 64 van The World's Best Restaurants, wordt aangevoerd door chef Alexandre Gauthier. Als jonge kok werkte hij bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot al in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologisch of bio-dynamisch teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.Experimental Gastronomy Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen, die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. De kunstenaars Bestek: Sharon Adams, Nils Hint en Sophie Hanagarth. Servies: Aino Nebel, Tomasz Niedziolka, Nuala Clooney, Kaye Winwood, Myung Urso, Willemijn de Greef en Jolan van der Wiel.
Reservering
5 en 6 juni 2018 | 19:00 uurLloyd Hotel | Oostelijke Handelskade 34 1019 BN Amsterdam
Reserveren via info@steinbeisser.org.
Voor meer informatie: Martin Kullik via info@steinbeisser.org en www.steinbeisser.org