Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuivelvrije 'melk'bedrijf in VS in trek bij investeerders

Mooala, een biologisch en veganistisch 'melk'bedrijf uit de Verenigde Staten heeft deze week aangekondigd dat het $5 miljoen (bijna 4,1 miljoen euro) aaninvesteringen heeft opgehaald. Het bedrijf zal dit geld gebruiken om zijnproducten door de gehele Verenigde Staten te gaan leveren, om zo te voldoen aande groeiende vraag naar zuivelvrije 'melk'.

De oprichter en directeur van Mooala, Jeff Richards, heeftonlangs in een interview gezegd: "We zijn erg blij met de reactie van de marktop onze lijn van familievriendelijke, biologische en vegan dranken. Deze investering zal ons helpen om onze productie te verhogen en onsdistributienetwerk uit te breiden, zodat Mooala beschikbaar wordt voor mensenin het gehele land."

Mooala is op dit moment beschikbaar in vier smaken:Amandelmelk Original, Amandelmelk Vanille, Bananenmelk Original en BananenmelkChocola. Er zijn verschillende bedrijven die onlangs 'bananenmelk' op de markthebben gebracht. Hoewel deze producten wel bananen bevatten, komt de 'melk' vaak van een andere bron, zoals amandelen of soja. De bananenmelk van Mooala iseen mix van het fruit en geroosterde zonnebloempitten die het product eenunieke smaak geven.

De producten van Mooala zijn bovendien biologisch-gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Richards: "Demeeste soorten amandelmelk op de markt zijn niet gecertificeerd-biologisch, watveel consumenten verbaasd. Mooala biedt consumenten premium biologischeproducten aan tegen een uitstekende prijs - iets wat nog mistte op de markt. Ende positieve reacties die we krijgen bevestigen dit."

Steeds meer consumenten zoeken een alternatief voor zuivel. De laatste drie decennia is de verkoop van 'traditionele' zuivel afgenomen. Diverse experts voorspellen zelfs dat de gehele industrie binnen10 jaar zou kunnen verdwijnen.

Bron: LiveKindly 
Publicatiedatum: