Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: 40 gevangenen krijgen les over biologisch teelt

Op de Filipijnen krijgen ongeveer 40 gevangenen van deNegros Occidental District Jail (NODJ) in Bago City les over de biologischeteelt. De training is met medewerking van de provinciale overheidop 25 januari van start gegaan.

Een gevangenisbewaker laat weten dat de training eenuitstekende manier is om de gevangenen te helpen bij hun rehabilitatie, wat hetvoornaamste doel van de gevangenis is. Hij liet weten dat de 40 gevangenen - 20 mannen en 20vrouwen - uiteindelijk andere gevangenen zullen onderwijzen over de biologischeteelt.

Arcenio de la Torre, een medewerker van de provincialeafdeling voor de biologische landbouw laat weten dat de training 16 weken zalduren. De gevangenen krijgen in deze tijd een keer per week les. Het leren van planten van hoogwaardige biologische gewassenen rijst is een belangrijk onderdeel van de training. De groenten zullen binnen de muren van degevangenis worden geplant, terwijl de rijst op een stuk biologisch land netbuiten de NODJ zal worden geteeld.

De training wordt gegeven door het Negros First OrganicTechnology Center, een trainingscentrum voor biologische telers.


Publicatiedatum: