Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische koffiebranderij klaar voor Nederlandse markt

Tholen - Koffie Kàn is momenteel een middelgrote Belgische koffiebranderij, eigendom van en geleid door de familie Vermeersch. Zij zijn klaar voor de volgende stap: de Nederlandse markt kennis laten maken met de koffie van Koffie Kàn. Koen Lagrou vertelt: "Als kleinschalig familiebedrijf selecteren en kopen wij ruwe koffie van topkwaliteit aan. We mengen en branden de koffiesoorten volgens een uniek ambachtelijk en milieuvriendelijk roosteringsprocédé. Vervolgens verpakken we de koffiemélanges volgens de meest recente bewaartechnieken en verdelen ze via de gespecialiseerde voedingshandel. Per dag roostert en verwerkt Koffie Kàn meer dan 700 kilogram koffie. Zonder kunstmatige bewerking verkrijgen we mélanges van milde koffiesoorten, met van nature uit een zeer laag cafeïnegehalte. Ons handelsmerk is de kwaliteit die we bieden, op alle niveaus. Dat resulteert in lekkere koffie met een ziel."



Biologische koffie

In 2010 werd het Biogamma uitgebreid. "Na de Bio koffie, Bio Decaf en Crema Biopads is er nu Pachamama Bio. Met deze mélange steunt Koffie Kàn 'The Coffee Trust', een organisatie met projecten ten voordele van vrouwen en kinderen in koffieproducerende gebieden in Latijns-Amerika", vervolgt Koen. "Koffie biologisch verbouwen betekent: geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen. De koffiebessen worden selectief met de hand geplukt. Hierbij gaat het alleen de rijpe, rode bessen, in twee à drie plukbeurten. Daarna worden ze zongedroogd en zuiver verwerkt. De koffiebolsters, ofwel het vruchtvlees, worden gecomposteerd en later mengt men daar ook de koffievliesjes onder. Samen met de biologische mest van eigen vee uit het gesloten bedrijf dient de compost tot meststof van de koffietuinen", vervolgt Koen.



Gespecialiseerde distributie

Koffie Kàn verdeelt zijn koffiemélanges uitsluitend via de gespecialiseerde kleinhandel in voeding: natuurvoedingswinkels, bakkerijen, de betere kruidenier en delicatessenzaken. Koffie Kàn stond mede aan de wieg van de natuurvoedingsbeweging in Vlaanderen (begin jaren 1970) en is sindsdien marktleider voor koffie in de natuurvoedings-kleinhandel. "We zijn er van overtuigd zijn dat een samenleving de kleinhandel nodig heeft voor de leefbaarheid van gemeenschappen en woonkernen."



Milieuvriendelijke producten

Als bedrijfslocatie werd het centrum van Wenduine verkozen boven een industrieterrein. "We vinden dat het ambacht van koffiebranden te midden van het dorpsleven thuis hoort, net zoals een bakkerij bijvoorbeeld. Tegelijkertijd moeten we dan ook zorgen dat onze buren geen hinder hebben van ons. We investeren dan ook sterk in milieu", aldus Koen.



Fair Trade

"Ons goed buurtschap gaat ook veel verder dan de grenzen van de eigen gemeente. Omdat Koffie Kàn het begrip van rechtvaardige handel in ere houdt, sponsorden wij enkele projecten in koffieproducerende landen, zoals een onderwijsproject voor straatkinderen in Colombia en enkele projecten voor ons door Plan International, de Efico Foundation, Coffee Kids en momenteel in samenwerking met The Coffee Trust opgezet. Uit respect voor de verre 'buren' die de koffie telen en met hun goede zorgen omringen, bouwt Koffie Kàn een vrij vaste relatie op met kleine koffieplanters", zo sluit Koen af.

Voor meer informatie:

Koen Lagrou
Koffie Kàn
Kerkstraat 84
8420 Wesduine
T. +32 50414623
www.koffiekan.be
koen@koffiekan.be