Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ja! Natürlich zet in op milieuvriendelijkere verpakkingen

Biologische wortelen uit biologisch afbreekbare zakken

Oostenrijks vooraanstaande biomerk reduceert sinds jaren succesvol het aantal plasticverpakkingen - tot nu toe meer dan 380 ton. Aan het begin van het nieuwe jaar werd een nieuwe mijlpaal bereikt: Ja! Natürlich biologische wortelen worden vanaf half januari in een biologisch afbreekbare zak verpakt op basis van nagroeiende grondstoffen (plantaardige oliën, bijvoorbeeld distel- en zonnebloemolie). Daarmee kiest Ja! Natürlich opnieuw voor duurzame verpakkingen. De versheid van de biologische wortelen wordt tevens verlengd door het gebruik van het nieuwe verpakkingsmateriaal.


Ja! Natürlich biowortelen in duurzame verpakking

Ecologische en sociale duurzaamheid

De nieuwe verpakking van de Ja! Natürlich wortelen bestaat voor circa 40% uit nagroeiende bestanddelen zoals bijvoorbeeld distel- en zonnebloemolie. De distels voor de biologisch afbreekbare zakken stammen uit het gebied rondom Porto Torres op Sardinië. De meerjarige, inheemse planten zijn volledig aan de mediterrane klimaatomstandigheden aangepast en groeien zelfs bij een droog en warm klimaat zonder extra irrigatie en bemesting. Door de lokale teelt van de olieplanten worden er samen met de teler op Sardinië duurzame projecten (sociaal en ecologisch) gerealiseerd.
Publicatiedatum: