Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Niet alleen biologisch, maar ook duurzaam"

Oesterzwamvoetjes als nieuwe snack

Tholen - Met een grote passie voor eten ontwikkelt Doreen Westphal van Botanic Bites graag nieuwe producten die iedereen doen verbazen. Tijdens de Horecava afgelopen januari introduceerde ze de nieuwe zeewier- en tomatenburger. "De bezoekers reageerden tijdens de Horecava enthousiast op onze nieuwe burgers", vertelt Doreen.



Tijdens de BIOFACH in Neurenberg zal Botanic Bites weer nieuwe producten introduceren. "Op de BIOFACH deze maand introduceren we plantaardige chipolatas van oesterzwamvoetjes, een smakelijke reststroom, van mediterrane tomaal en van ziltige zeewier. Daarnaast is er nog een nieuwe innovatie: Shroom Jerky. Dit is een koude plantaardige snack gemaakt van oesterzwamvoetjes in verschillende smaken zoals, zeewier of smokey mushroom. Een soort plantaardige charcuterie voor op de borrelplank of als hartig tussendoortje. De voetjes bestaan grotendeels uit vezels, deze geven snel een verzadigd gevoel zonder de meestal bijbehorende calorieën. Deze voetjes worden momenteel niet gebruikt, omdat de consument ze taai vindt", zo zegt Doreen. 

"Het is niet alleen een biologische manier, maar ook zeker een duurzame manier van voeding produceren. Al onze producten hebben gemeen dat de foodprint veel minder is dan gebruikelijk. Ik vind het heerlijk om een idee te kunnen ontwikkelen tot een product waar je echt je tanden in wilt zetten", zo vult Doreen aan. Botanic Bites staat tijdens de BIOFACH op het Holland Paviljoen in stand 5-203.



Voor meer informatie:

Doreen Westphal
Botanic Bites bv
Deken van Somerenstraat 6
5611 LX Eindhoven
06 24240989
doreen@botanicbites.com
www.botanicbites.com