Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groeiende interesse in biologisch vanuit horeca"

Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood

Tholen - Bakkerij Carl Siegert heeft de Oldenheimer geïntroduceerd. Dit is een 100% volkoren zuurdesembrood, met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken. Het biologische brood wordt met de hand gevormd en daarna in de vloeroven gebakken. Er is keuze uit twee varianten: de Oldenheimer Volkomen Volkoren Draaier en de Oldenheimer Volkomen Volkoren Plateel. Renate van der Meulen vertelt dat Carl Siegert bewust 'volkomen' in de naam heeft opgenomen. "Hiermee willen we benadrukken dat dit brood van 100% volkorenmeel gemaakt wordt. Brood mag je alleen volkoren noemen wanneer dit het geval is. Dat geldt niet voor andere broodgerelateerde producten zoals crackers."


Links de Draaier en rechts de Plateel.

De in Harmelen gevestigde bio-bakkerij liet van 8 tot en met 11 januari op de Horecava voor het eerst proeven van dit bijzondere brood. "De mensen vinden het heerlijk. We krijgen erg enthousiaste reacties op dit honderd procent volkoren brood. Het brood wordt gemaakt met onze eigen desemcultuur en het wordt op de vloer gebakken. Dit geeft het brood een heel bijzondere smaak. Ik vind het een fantastisch product", vertelde bakker Carl Siegert vanaf de beursvloer.



Het graan voor de broodspecialiteiten van Carl Siegert komt zoveel mogelijk van Nederlandse bodem en wordt het op Hollandse windmolens gemalen. "Ook de meeste ingrediënten in de Oldenheimer-broden zijn afkomstig van eigen bodem. Zo voegen we aan de Oldenheimer onder meer lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken toe. Hiermee draagt het brood bij aan de vitaliteit. Het biologisch graan met de beste bakeigenschappen voor de Oldenheimer hebben we gevonden in Duitsland.”



Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De bakkerij bouwt voort op de familietradities en blijft vernieuwen. Een oud gezegde van zijn opa inspireerde Carl Siegert om terug te gaan naar de eenvoud van moeder natuur: de volkoren graankorrel. 'Eenvoud is het kenmerk van het ware', zei opa Carl Siegert. De bakkerij richt zich volledig op de horeca. Renate vertelt dat de reacties op de Horecava, de Wine Professional en op de Bio-beurs heel positief waren, iedereen vond het een bijzonder lekker brood. "We merken in ieder geval dat over het geheel de interesse in bio toeneemt en verwachten dat de Oldenheimer binnenkort door de groothandels zal worden opgenomen", aldus Renate.

Voor meer informatie:

Renate van der Meulen
Bakkerij Carl Siegert
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
0348 441887
renate@carlsiegert.com
www.carlsiegert.com