Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018

Tholen - De RAI in Amsterdam vormde van 8 tot en met 11 januari het decor voor de 62ste editie van de Horecava. In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2 procent meer dan in 2017. Bezoekers gaven aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën. Ook Biojournaal was vertegenwoordigd, proefde mee van de sfeer en maakte een rondgang langs alle biologische exposanten. Daarvan maakten wij een fotoreportage. 



Klik hier voor de fotoreportage.

Ook al was het bio-aanbod op de Horecava nog betrekkelijk laag, afgezet tegenover andere beurzen in de nabije toekomst (Bio-beurs, BIOFACH en Fruit Logistica), de exposanten met bio in hun portefeuille, waren wel enthousiast over de beurs. "Een hoog bezoekersaantal en veel geïnteresseerden, kortom een goede beurs", volgens vele standhouders.

Veelal werden er vernieuwde verpakkingen getoond die er veelal kleurrijk uitzagen. "Wij willen graag dat biologisch niet meer gezien wordt als 'geitenwollensokken'-branche, het mag best allemaal wel wat hipper", aldus Thijs Offermeijer en Glenn Middelhof van Tlant. 

Er werden ook enkele nieuwe producten geïntroduceerd. Wat opviel was dat er veel biologische bakkers aanwezig waren. "Wat we ook merken is dat de horeca op zoek is naar goede kwaliteit en naar producten met een verhaal", aldus Bas Blokland van Biokaas. Er waren ook een aantal bedrijven die wel biologische producten in het assortiment hebben, maar deze niet tentoonstelden op deze beurs.